istanbul deprem risk haritası 2019 afad / Türkiye Deprem Tehlike Haritası

Istanbul Deprem Risk Haritası 2019 Afad

istanbul deprem risk haritası 2019 afad

AFAD Deprem haritası sorgulama nasıl yapılır?

AFAD tarafından Türkiye’nin deprem haritası yayınlandı. Evinin deprem bölgesinde olup olmadığını öğrenmek isteyenler yeni açılan sisteme akın ediyorlar. Önceki haftalarda soyağacı ve miras sorgulama gibi çalışmaları uygulamaya koyan e-devlet sistemi oldukça büyük ilgi görmüştü. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ise yeni bir hizmeti kamuya sunarak, Türkiye deprem risk haritasını yayınladı. AFAD koordinasyonunda ODTÜ, Boğaziçi, Akdeniz, Çukurova, Sakarya Üniversiteleri ve Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü ile birlikte hazırlanan bu yeni haritayla, risk analizi ve değerlendirmesi sadece fay hattına göre değil, bölgelerin zemin yapısı da dikkate alınarak yapıldı. Riski belirtmek için Avrupa ve Amerika’da yıllardır uygulanan “ivme” yöntemi kullanıldı.

AFAD Deprem Haritasına ve sorgulamasına BURAYA TIKLAYARAK veya aşağıdaki resime tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İSTANBUL’DA KIRMIZI ALANLARIN ARTTIĞI GÖRÜLDÜ

Deprem haritasında İstanbul’da riskli yerleri gösteren kırmızı alanlardaki artış oranı dikkat çekti. Yeni haritada artık yerel zemin koşullarının da dikkate alındığı açıklandı. Kadıköy, Çamlıca, Beykoz civarında zemin durumunun ana kayalardan dolayı sağlam olduğu fakat kuzeye doğru çıkılınca Şile civarlarında  dayanıksız zeminlerin olduğu belirtildi. Fay hattı ile birlikte zemin koşulları da göz önüne alındığında renklerde birtakım değişiklikler yaşandığı açıklandı. İstanbul’da 1999 yılında yaşanan depremden bu yana adaların içinden kırılmamış bir fay hattı kaldığına da ayrıca dikkat çekilerek, bu hatta en yakın kıyı şeridinin koyu kırmızı renkte gösterildiğini ifade edildi.

 

MAHALLE MAHALLE DEĞERLENDİRME METODU

Deprem risk haritası internet üzerinden dijital ortamda vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Mahalle mahalle

kamagra oral jelly usa

, köy köy deprem risk değerlendirmesi yapılmasına olanak sağlayan “Türkiye Deprem Tehlike Haritaları İnteraktif Web Uygulaması” oluşturuldu. Henüz test durumundaki uygulamayı kullanmak için ana sayfanın sol üst köşesinde yer alan adres sorgulama butonuna tıklamak yeterli. Açılan kutucuğa İl, İlçe, Mahale veya köy bilgisi girildiktan sonra adres sorgulama butonunun altındaki raporlama butonuna tıklayacaksınız ve açılan kutucuğa dilediğiniz gibi bir  rapor başlığı girdikten sonra koordinat girerek veya aşağıda görüldüğü gibi Nokta At butonuna tıkladıktan sonra mavi işaretli alana tıklayın ve ardından Değerleri Hesapla butonuna tıklayıp bulunduğunuz yerin deprem haritasi size raporlanacaktır. (Açılır pencere engelleyiciniz varsa kapatınız, raporunuzu göremeyebilirsiniz)

HESAPLAMALAR ARTIK OTOMATİK OLARAK YAPILABİLECEK

Yetkililer,  yeni deprem haritası sayesinde inşaat mühendislerinin işlerinin kolaylaşacağını,maliyetlerin düşeceğini, artık hesaplamanın otomatik olarak yapılacağını belirtti. 5 farklı zemin türü ve 4 farklı “ivme değeri” baz alınarak hesaplama yapıldığı, “Sadece mevcut durum değil, fay hattı aktif mi değil mi, en son ne zaman hasar yapıcı deprem üretmiş, üzerinden ne kadar zaman geçmiş, kayma hızı ne kadar, bütün parametreler üst üste konularak daha sağlıklı hesaplama yapılacak. Yeni haritanın yaklaşık 4 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğu yine yetkililer tarafından belirtildi.

YÜKSEK BİNALAR TEK TEK İZLENECEK

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği de yeniden güncellendi. Bu yönetmelik, 01 Ocak 2019 yılında yürürlüğe girecek. AFAD gerekli durumlarda, kuvvetli deprem hareketlerinin ölçülmesi amacıyla binalara veya açık alanlara “ivme kayıtçıları” yerleştirecek. 105 metreden yüksek binalara, “Yapı Sağlığı İzleme Sistemi” kurulması zorunlu hale getirilecek. Gerçek zamanlı kayıt yapacak izleme sisteminin bakımından, korunmasından ve çalışmasından yapı sahipleri sorumlu olacaklar.

 

AFAD NEDİR?

(ÖZEL HABER) CAMBAZDAN TEHLİKELİ GÖSTERİ CESUR CAMBAZ TÜRKİYE’DE BİR İLKE İMZA ATTI

Deprem riskini azaltmada ve depremlerle baş edebilmede hazırlıklı ve dirençli bir toplum yaratılması, bu amaca yönelik kurumsal alt yapının oluşturulması ve konuyla ilgili AR-GE faaliyetlerinin önceliklerinin belirlenmesini hedefleyen “Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı”nın ana amacı, “depremlerin neden olabilecekleri fiziksel, ekonomik, sosyal, çevresel ve politik zarar ve kayıpları önlemek veya etkilerini azaltmak ve depreme dirençli, güvenli, hazırlıklı ve sürdürülebilir yeni yaşam çevreleri oluşturmaktır.”

Tweetle

afadanalizdepremdeprem haritasıdeprem sorgue-devlete-turkiyeedevleteturkiyeetütrisktürkiye deprem haritasıturkiye.gov.trzemin

Son Güncellenme:

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 11 ili derinden etkiledi. 6 Şubat saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası 9 saat aranın ardından saat Elbistan’da da 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Yaşanan depremler olası İstanbul depremini gündeme getirirken İstanbul depren haritası merak konusu oldu. 

Haberin Devamı

İstanbul Deprem Haritası

İstanbul Deprem Haritası: Fay Hattı Haritasına Göre İstanbul Riskli İlçeler Hangileri

Türkiye’nin en kalabalık illeri arasında yer alan İstanbul’da yaklaşık 15 milyonu aşkın kişi ikamet ediyor. Olası İstanbul depremi Kahramanmaraşlı iki büyük deprem sonrası gündem haline gelirken AFAD’ın çalışmalarını yaptığı İl Afet Risk Azaltma Plan’ı (İRAP) önem kazandı. İstanbul’un olası afete karşı direncini artırmak, eylemsel risk ve zarar azaltma çalışmalarını tespit etmek amacıyla başlatılan İRAP çalışmaları sonucu riskli ilçeler belli oldu. 

Ülkemizin Bütünleşik Afet Yönetim Sistemi’ne geçiş konusunda milat sayılan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi sonucunda 18.373 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 48.901 vatandaşımız yaralanmış, 505 vatandaşımız sakat kalmış, 96.796 konut ve 15.939 işyeri kullanılamaz hale gelmiştir. İstanbul’a yaklaşık 120 km uzaklıktaki bu depremde, Avcılar’da 1.823 konut ve 326 işyeri kullanılamaz hale gelmiş, İstanbul genelinde yaklaşık 4.000 bina ağır hasar görmüştür. İl merkezine yakın (70 km) son deprem, 26.09.2019 tarihinde gerçekleşen 5,8 büyüklüğündeki Silivri depremidir. Bu deprem, yapı kalitesi, kesintisiz iletişim ve ulaşım konularında yoğunlaşılması ve risk azaltılması gerekliliklerine dikkat çekmiştir.

Haberin Devamı
İstanbul Deprem Haritası: Fay Hattı Haritasına Göre İstanbul Riskli İlçeler Hangileri

İstanbul Fay Hattı Nereden Geçiyor? 

İstanbul, Kuzey Anadolu Fay Zonunun (KAFZ) Marmara Denizi içerisinden geçen ana kollarının etkisi altındadır. Kuzey Anadolu Fayının ana kuzey kolu İzmit Körfezi’ne kadar uzanıp Marmara çukurlarından geçerek Ganos Fayı’na ve oradan Ege Denizi’ne ulaşmaktadır. Güney kolu ise İznik Gölü’nün güneyinden geçerek Gemlik Körfezi’ne oradan da güney Marmara’ya ulaşmaktadır. 

İstanbul Riski İlçeler 

Deprem İstanbul’un tüm ilçeleri için yüksek risk oluşturmakla birlikte; özellikle Adalar, Avcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Maltepe, Tuzla, Üsküdar, Zeytinburnu ve Sultanbeyli ilçeleri ve yakın mahalleler olası büyük depremden yoğun olarak etkilenecektir.  

Beylikdüzü ve Ataşehir, nüfus yoğunluğunun ve yüksek katlı yeni binaların fazla olduğu ilçelerdir. Özel okullar da bu bölgede yoğunlaşmıştır. Büyükçekmece ve Beylikdüzü ilçelerinin heyelan bölgesinde bulunmaları sebebiyle çökmeler gerçekleşebilmektedir.  

Haberin Devamı

Esenyurt, yüksek ve yoğun yapılaşma, artan nüfus ve göçmen yoğunluğu ile depremden etkilenme riski yükselen bir ilçedir. 

İstanbul Deprem Haritası: Fay Hattı Haritasına Göre İstanbul Riskli İlçeler Hangileri

Silivri ve Tuzla ilçeleri aktif fay hattına yakın olmaları, alüviyon kalınlığının fazla olması ve zemin koşullarının sıvılaşmaya müsait olması gibi sebepler ile depremden yoğun şekilde etkilenebilecek ilçelerdir.  

Olası büyük depremde Bakırköy, Avcılar ve Zeytinburnu ilçelerinin tamamının etkileneceği öngörülmektedir. Özel, devlet ve şehir hastanelerinin, okulların bu ilçelerde yoğun olması, yapı stoğunun eskiliği, olası etkiyi arttırmaktadır.  

Adalar ilçesi, fay hattına yakınlık ve yapı stoğunun eski olması nedeniyle yüksek risk taşımakla birlikte, nüfus ve yoğunluğunun azlığı, deniz ulaşım imkanlarının açıklığı, trafik problemi olmaması ilçeye ait diğer özellikler olarak ortaya çıkmaktadır.  

Bağcılar, Bahçelievler, Esenler, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Ümraniye ve Üsküdar ilçeleri, kalabalık ve yoğun nüfuslu ilçeler olmaları ve kapanması muhtemel yollar nedeniyle müdahale sürecinde diğer ilçelere göre fazlaca zorluk yaşanabilecek ilçeler olarak değerlendirilmiştir.  

Haberin Devamı

Bağcılar, Bahçelievler, Beyoğlu, Gaziosmanpaşa, Güngören, Tuzla, Şişli, Fatih, Kadıköy ilçeleri başta olmak üzere tüm ilçelerimizde, kişi başına düşen toplanma alanlarının artırılması, toplanma alanlarının altyapı (pis su-temiz su, elektrik) bağlantılarının sağlanabilirliği hedefine yönelik çalışmaların yapılması, deprem sonrası oluşabilecek riskleri azaltıcı unsurlar olarak belirtilmiştir. 

Türkiye Deprem Haritası ve Riskli İller 

İstanbul Deprem Haritası: Fay Hattı Haritasına Göre İstanbul Riskli İlçeler Hangileri

Birinci Derece Riskli Bölgeler 

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt.  

Haberin Devamı

İkinci Derece Riskli Bölgeler 

Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum.  

Üçüncü Derece Riskli Bölgeler 

Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.  

En Az Riskli Bölgeler 

Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman’dır.

Evimin altından fay hattı geçiyor mu, riskli mi?" width="796" height="438">
FAY HATTI DEPREM RİSK HARİTASI SORGULAMA E-DEVLET   Evimin altından fay hattı geçiyor mu, riskli mi?
FAY HATTI DEPREM RİSK HARİTASI SORGULAMA E-DEVLET </p>
            <span class=nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası