2 yılı 4 yıla tamamlama / Ä°stanbul Ãœniversitesi Açık ve Uzaktan EÄŸitim Fakültesi

2 Yılı 4 Yıla Tamamlama

2 yılı 4 yıla tamamlama

Sosyal Hizmetler Mezunları DGS İle Hangi Bölümlere Girebilir? Sosyal Hizmetler DGS Bölümleri

Dikey geçiş sınavı olan DGS 2 yıllık bölümden mezun olan adayların 4 yıllık bölümlere geçiş yapmasını sağlayan bir sınavdır. ÖSYM tarafından hazırlanan bu sınava giren adaylar DGS puan türlerinden tercih edecekleri bölümü ilgilendiren puan türünden yeterli puanı elde etmeye çalışırlar.

Tercihiniyap Forum Tekrar Aktif Tıklayın

YKS’ye girerek 2 yıllık bölüm tercih edecek adaylar ve 2 yıllık bölüm mezunu bireyler için yol göstermesi maksadıyla hangi bölümden mezun olununca hangi bölümlere geçiş hakkının olduğunu gösteren yazıları hazırlamaya devam ediyoruz. Bu yazıda da 2 yıllık sosyal hizmetler bölümü mezunlarının hangi 4 yıllık bölümlere geçiş hakkının bulunduğunu ve bunun için nasıl bir yöntem izlenmesi gerektiğini izah etmeye çalıştık.

SOSYAL HİZMETLER MEZUNLARI HANGİ BÖLÜMLERE GEÇİŞ YAPABİLİR, SOSYAL HİZMETLER DGS BÖLÜMLERİ NELERDİR?

Yukarıda da söz ettiğimiz gibi 2 yıllık bölüm mezunu adaylar 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapmak içim DGS’ye girer ve DGS puan türlerinden puan alarak mezun oldukları bölümün izin verdiği bölümleri tercih ederler, sosyal hizmetler mezunları da bunu yapmak istediklerinde geçiş yapabilecekleri bazı bölümler vardır. Sosyal hizmetler mezunlarının geçiş yapabileceği sosyal hizmetler DGS bölümleri şunlardır.

Bu örgün eğitim programları dışında sosyal hizmetler bölümü mezunları Atatürk, Anadolu ve İstanbul üniversitelerinin açıköğretim programlarına geçiş de yapabilme hakkına sahiptirler. Sosyal hizmetler mezunlarının geçiş yapabileceği DGS bölümleri de şunlardır.

  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
  • Uluslararası İlişkiler
  • Maliye
  • Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
  • İktisat
  • Kamu Yönetimi
  • Halkla İlişkiler ve Tanıtım
  • Konaklama İşletmeciliği
  • Sosyal Hizmet
  • İşletme

Sosyal hizmetler bölümünden mezun olan bireyler bu bölümleri tercih edebilirler fakat bu tercihleri yapabilmek ve bölümlere yerleşebilmek için de adayların yeterli puan almak ve bazen başka şartları da yerine getirmesi de beklenmektedir.

SOSYAL HİZMETLER MEZUNLARI DGS İLE GEÇİŞ HAKLARI OLAN BÖLÜMLERİ NASIL TERCİH EDEBİLİR?

Sosyal hizmetler bölümü mezunu bir adayın listede yer verdiğimiz bölümleri tercih edebilmesi için eğer herhangi bir özel koşul ve açıklama bulunmuyorsa tercih edecekleri bölüme yetecek puanı elde etmiş olmaları yeterli olacaktır. Burada puan konusunu aydınlatmak gerekirse DGS’de 3 puan türü bulunmaktadır ve bunlar sözel, sayısal ve eşit ağırlık puan türleridir ve sosyal hizmetler mezunları girmeyi düşündükleri bölüm hangi puan türünden tercih edilebiliyorsa o puan türünden yeterli puanı almalıdır. Yetecek puanları öğrenmek için de sitemizde yer alan atama butonunu kullanarak DGS taban puanları yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

Sosyal hizmetler mezunlarının girebileceği bölümlerin tercih edilebildiği DGS puan türlerini de listelemek gerekirse aşağıdaki gibidir:

  • Sosyal Hizmet –> Eşit Ağırlık, EA Puan Türü
  • Sosyoloji –> Eşit Ağırlık, EA Puan Türü

Açıköğretim Fakültelerinde Okutulan Bölümlerin Puan Türleri Şu Şekildedir:

  • Konaklama İşletmeciliği –> EA, Eşit Ağırlık Puan Türü
  • Uluslararası İlişkiler –> EA, Eşit Ağırlık Puan Türü
  • İşletme –> EA, Eşit Ağırlık Puan Türü
  • Halkla İlişkiler ve Reklamcılık –> SÖZ, Sözel Puan Türü
  • Halkla İlişkiler ve Tanıtım –> SÖZ, Sözel Puan Türü
  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri –> EA, Eşit Ağırlık Puan Türü
  • Sosyal Hizmet –> EA, Eşit Ağırlık Puan Türü
  • İktisat –> EA, Eşit Ağırlık Puan Türü
  • Maliye –> EA, Eşit Ağırlık Puan Türü
  • Kamu Yönetimi –> EA, Eşit Ağırlık Puan Türü

Puan dışında sosyal hizmetler mezunlarının girebileceği bölümlerde bir şart, özel koşul veya açıklama bulunuyor ise onunla ilgili dosyaya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

► DİKEY GEÇİŞ SINAVIYLA GİRİLEBİLECEK BÖLÜMLERİN ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALARI

* Sosyal hizmetler dışında bulunan önlisans programı mezunlarının geçiş yapabildiği bölümlerin listesine de aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

► DİKEY GEÇİŞ SINAVI İLE GEÇİŞ YAPILAN BÖLÜMLERİN LİSTESİ

Sosyal hizmetler bölümü ve iş olanakları, dikey geçiş sınavı, ÖSYM tarafından hazırlanan YKS, KPSS, YDS gibi ortak merkezi sınavlar hakkında sorular sormak, eğitim ve kariyer planlamanız konusunda destek almak için:

► FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

** Yukarıda yer alan bilgiler ve sosyal hizmetler mezunları hakkında yazdıklarımız ÖSYM’nin hazırladığı DGS tercih kılavuzlardan ve ÖSYM’ye ait web sitesinden alınmıştır. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM tarafından yapılacak son duyuru esas olacaktır ve bu yüzden ÖSYM’nin resmi internet sitesini zaman zaman ziyaret etmek sizin için faydalı olacaktır.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

2 Yıllıktan 4 Yıllığa Geçiş Bölümleri

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Fakültemiz Programlarına Kayıt İşlemleri

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Fakültemiz Programlarına yerleşen öğrenciler kayıt işlemlerini 08 - 12 Eylül 2022 tarihleri arasında e-Devlet kapısı üzerinden elektronik olarak yapabilirler. Fakültemize kayıt yaptıracak olan öğrenci adayları için en kolay ve kısa yol e-Devlet üzerinden kayıt yaptırmaktır. Elektronik kayıt işlemlerinin ardından Halkbank, VakıfBank veya Ziraat Bankasına materyal ücretini ödeyen öğrencilerin herhangi bir evrak göndermesine gerek kalmaksızın kayıt işlemleri tamamlanmış olacaktır. Kayıt işlemleri tamamlanan öğrencilerimize SMS ile bilgilendirme yapılmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrenci adaylarımız tüm PTT şubelerinden bu şifreyi temin edebilirler.

YÖKSİS'te bilgisi bulunan ancak e-Devlet üzerinden kayıt işlemlerini yapamayan öğrenci adaylarımız 09-14 Eylül 2022 tarihleri arasında Halkbank, VakıfBank veya Ziraat Bankasına materyal ücretini ödeyerek herhangi bir belge göndermeden kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.

Not: YÖKSİS'te bilgisi bulunmayan öğrenci adaylarımız Önlisans Diplomalarının ve Not Döküm Belgelerinin (Transkript) onaylı suretini 09-14 Eylül 2022 tarihleri arasında Fakültemize göndererek kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.

Ders kayıt ve muafiyet işlemleriniz, akademik takvimde belirtilen kayıt yenileme tarihlerinde Fakültemiz tarafından yapılacaktır.

DGS ile Öğrenci Kabul Edilen Programlarımız

  • Halkla ilişkiler ve Tanıtım
  • İşletme
  • Kamu Yönetimi
  • Reklamcılık
  • Sağlık Yönetimi
  • Sosyal Hizmet
  • Sosyoloji

Önlisans Programından Henüz Mezun Olamamış Öğrencilerin Kayıt İşlemleri

2022 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamayan öğrencilerin (kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. nedenler) şartlı kayıtları Fakültemizce yapılacaktır. Bu durumda olan öğrencilerin 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıç tarihi olan 20 Şubat 2023 tarihine kadar mezun olmamaları halinde şartlı kayıtları silinecektir.

Not: Özel durumu olan öğrenci adaylarımızın harç/materyal ücreti muafiyeti işlemlerinin yapılabilmesi için aşağıda yer alan evrakları Fakültemize ulaştırmaları gerekmektedir.

Adres: Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi Dekanlığı

25240 Yakutiye/ERZURUM

GEREKLİ BELGE

AÇIKLAMA

Gazilerin, şehit ve gazilerin birinci dereceden yakınları (eş ve çocukları);

  • İlgili kurumlardan1 alacakları “Durum Belgesi”nin aslı ya da barkodlu e-Devlet çıktısı.
  • Taleplerini belirten ıslak imzalı dilekçe2.
  • Nüfus kayıt örneği.

Harç/materyal ücreti muafiyeti için gereklidir. Materyal ücreti iade süreci üniversite kayıt işlemleri tamamlandıktan ve Fakültemiz Yönetim Kurulu tarafından onaylandıktan sonra başlatılacaktır.

1. İlgili kurum: şehit veya gazinin mensubu olduğu Kuvvet Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü veya Sosyal Güvenlik Kurumu.

2. Islak imzalı dilekçelerde öğrencilerin kendilerine ait hesaplarının IBAN numaraları yazılı olmalıdır.

En az %40 engel durumu olan öğrenciler;

  • Durumlarını belgeleyen sağlık kurulu raporunun aslı ya da noter onaylı örneği,
  • Taleplerini belirten ıslak imzalı dilekçe,
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi.

Harç/materyal ücreti muafiyeti için gereklidir. Materyal ücreti iade süreci üniversite kayıt işlemleri tamamlandıktan ve Fakültemiz Yönetim Kurulu tarafından onaylandıktan sonra başlatılacaktır.

Islak imzalı dilekçelerde öğrencilerin kendilerine ait hesaplarının IBAN numaraları yazılı olmalıdır. Engelli öğrencilerin materyal ücreti muafiyet işlemlerinde gönderdikleri raporların geçerlilik süresi dikkate alınacaktır.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Ek Yerleştirme
DGS Ek Yerleştirme sonuçları ile Fakültemiz Programlarına yerleşen öğrencilerimiz kayıtlarını e-Devlet üzerinden “e-Hizmetler” bölümünde yer alan ve “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altında bulunan “Üniversite e-Kayıt” üzerinden belirlenecek tarihe kadar elektronik olarak gerçekleştirebileceklerdir. Belirlenecek tarihe kadar Halkbank, VakıfBank veya Ziraat Bankasına materyal ücretini ödemeyi unutmayınız.

YÖKSİS de bilgisi bulunan ancak e-Devlet üzerinden kayıt işlemlerini yapamayan öğrenci adaylarımız belirlenecek tarihler arasında Halkbank, VakıfBank veya Ziraat Bankasına materyal ücretini ödeyerek herhangi bir belge göndermeden kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.

DİKKAT: YÖKSİS de bilgisi bulunmayan öğrenci adaylarımız Önlisans Diplomalarının ve Not Döküm Belgelerinin (Transkript) onaylı suretini 21-24 Ekim 2022 tarihleri arasında Fakültemize göndererek kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.

Adres: Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi Dekanlığı 25240 Erzurum

Önlisans Programından Henüz Mezun Olamamış Öğrencilerin Kayıt İşlemleri

2022 yılı DGS Ek Yerleştirme kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamayan öğrencilerin (kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. nedenlerle) şartlı kayıtları Fakültemizce yapılacaktır. Bu durumda olan öğrencilerin 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıç tarihi olan belirlenecek tarihe kadar mezun olamamaları halinde şartlı kayıtları silinecektir.

Not: Özel durumu olan öğrenci adaylarımızın harç/materyal ücreti muafiyeti işlemlerinin yapılabilmesi için aşağıda yer alan evrakları Fakültemize ulaştırmaları gerekmektedir.

Adres: Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi Dekanlığı 25240 Erzurum

GEREKLİ BELGE

AÇIKLAMA

Gazilerin, şehit ve gazilerin birinci dereceden yakınları (eş ve çocukları);

  • İlgili kurumlardan1 alacakları “Durum Belgesi”nin aslı ya da barkodlu e-Devlet çıktısı.
  • Taleplerini belirten ıslak imzalı dilekçe2.
  • Nüfus kayıt örneği.

Harç/materyal ücreti muafiyeti için gereklidir. Materyal ücreti iade süreci üniversite kayıt işlemleri tamamlandıktan ve Fakültemiz Yönetim Kurulu tarafından onaylandıktan sonra başlatılacaktır.

1. İlgili kurum: şehit veya gazinin mensubu olduğu Kuvvet Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü veya Sosyal Güvenlik Kurumu.

2. Islak imzalı dilekçelerde öğrencilerin kendilerine ait hesaplarının IBAN numaraları yazılı olmalıdır.

En az %40 engel durumu olan öğrenciler;

  • Durumlarını belgeleyen sağlık kurulu raporunun aslı ya da noter onaylı örneği ve taleplerini belirten ıslak imzalı dilekçe.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi.

Harç/materyal ücreti muafiyeti için gereklidir. Materyal ücreti iade süreci üniversite kayıt işlemleri tamamlandıktan ve Fakültemiz Yönetim Kurulu tarafından onaylandıktan sonra başlatılacaktır.

Islak imzalı dilekçelerde öğrencilerin kendilerine ait hesaplarının IBAN numaraları yazılı olmalıdır. Engelli öğrencilerin materyal ücreti muafiyet işlemlerinde gönderdikleri raporların geçerlilik süresi dikkate alınacaktır.

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.