yetişkin kediye ne kadar mama verilmeli / Yavru kediler ne zaman yetişkin maması yiyebilir? | WHISKAS®

Yetişkin Kediye Ne Kadar Mama Verilmeli

yetişkin kediye ne kadar mama verilmeli

Kedimin Mamasını Değiştirirken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Kedi mama değiştirme kedilerin beslenme ihtiyaçlarına yönelik olarak gerçekleştirilir. Kedilerin beslenmesi doğdukları andan, yetişkin olana ve yaşlılığa kadar farklı diyetlerin gerçekleştirilmesini gerektirir. Hasta kedilerin ve hamile kedilerin de özel diyetlere ihtiyacı olur. Bu nedenle kedi sahipleri bazı dönemlerde kedileri için diyet değişikliği ve mama değişikliği yapmalıdır.

Kedilerde Mama Değişimi Neden Yapılır?

Kedi mama değiştirmek kedilerin ihtiyacı olan besinleri doğru bir şekilde karşılayabilmek için gerçekleştirilmelidir. Örneğin yavru kediler, yetişkin kedilere kıyasla çok daha fazla protein içerikli beslenmelidir. Bu nedenle yavru kedilerin mamaları düşük karbonhidratlı ve yüksek proteinli mama formülünden oluşur. Yetişkin kedilerde ve yaşlı kedilerde ise fazla protein karaciğer ve böbreklere zarar verebilir. Bu nedenle kedilerin bulundukları döneme uygun olarak beslenmeleri gerekir.

Kedi mamaları her yaştan ve her durumda kedi için farklı seçeneklere sahip olur. İhtiyacınız olan kedi maması hangisi bilmiyorsanız veteriner hekiminize danışmanız gerekebilir. Veteriner hekiminiz kedinizin rutin kontrollerinde mama değişimini önerebilir. Bu durumun farklı sebepleri olabilir. Fazla kilolara sahip bir kedinin ilerleyen zamanlarda obezite ve obeziteye bağlı sağlık problemleri yaşamaması için mamasının ve diyetinin değiştirilmesi gerekir.

Kedi maması değiştirmek kontrollü bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Evinizde birden çok kedi varsa bu kedilerin yaş grupları farklıysa beslenmelerini özenle gerçekleştirmelisiniz. Yavru kedi maması içeriğindeki yüksek protein, yağ ve karbonhidrat yaşlı kediler için sağlık problemleri oluşturur.

Kedilerde mama değişiklikleri gıda içeriğine karşı bir hassasiyet oluşması durumunda da gerçekleşebilir. Bazı mama içerikleri kedinizde sindirim sorunları, nefes alma problemleri ve deri hastalıklarına yol açabilir. Bunun nedeni de kedinizde bir gıda hassasiyeti olma olasılığıdır. Kedi mamalarındaki bazı içerikler / bileşenler kedi vücudunda farklı tepkilere yol açabilir. Bu durum yaşandığında veteriner hekiminiz kedinizin hangi bileşene karşı hassasiyeti olduğunu saptayacak ve yeni bir diyet düzenleyecektir.

Kedi Maması Sürekli Değiştirilir Mi?

Kedi maması sürekli değiştirmek önerilen bir durum değildir. Fakat kedinizde gıda hassasiyeti varsa farklı protein kaynaklarına yönelmeniz gerekebilir. Kedilerdeki çoğu gıda hassasiyeti protein çeşitlerinden kaynaklanır. Örneğin balığa karşı hassasiyet geliştiren bir kedide farklı bir protein tabanına ihtiyaç duyulur. Bu durumda tavuk ya da kuzu gibi farklı protein çeşitlerine yönelmek gerekir.

Yavru kedi maması değiştirmek için piyasadaki en kaliteli ve dengeli mamalardan yana seçim yapmanız uzun vadede faydalı olacaktır. Yavru kediler büyüme çağlarında ne kadar iyi beslenirlerse ilerleyen zamanlarda o kadar sağlıklı olurlar ve bağışıklık sistemi türlü hastalıklara karşı güçlü bir kale haline gelir. Kedilerin dengeli, kaliteli ve düzenli beslenmesi uzun yıllar sağlıklı yaşayabilmesi için çok önemlidir.

Kedi Maması Değiştirirken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Kedi maması değiştirirken dikkat edilecekler her kedi sahibinin uyması gereken kurallardan oluşur. Kedi mamalarını değiştirirken öylesine bir değişiklik yapmamak gerekir. Bir mama değişikliği yapılacaksa eğer bunun bir sebebi olmalıdır. Her zaman aldığınız kedi maması yerine alınan diğer mama kedinizin beslenmesinde düzensizlik yaratacaktır. Kedilerde mama değişikliği yapılacaksa eğer uygun olan diğer diyete geçiş için kedi sahiplerinin bunu aşamalı olarak gerçekleştirmesi gerekir.

Kedi maması değiştirirken önemli noktalar uyulmadığı taktirde kedilerde sindirim, mide ve bağırsak sorunları ortaya çıkabilir. Kedilerde ani mama değişiklikleri kedilerin sindirim sistemini yorar ve dışkılarını sıvı bir şekilde yapmalarına yol açar. Kedi maması değişikliğinde nasıl bir yol izleyeceğinizi ve ne çeşit bir mama tercih edeceğinizi bilmiyorsanız eğer veteriner hekiminize danışmanız gerekir.

Kedi maması değişikliklerinde kedinizde ani değişimler gözlemlerseniz gecikmeden önlem almalısınız. Mama değişikliklerinde çoğu zaman dışkı problemleri ortaya çıkar ancak kusma meydana geldiğinde kedinizde başka bir sağlık problemi oluşabileceğinizden kedinizi yakından izlemeli ve diğer semptomları gözlemlemelisiniz.

Kedi Maması Nasıl Değiştirilir?

Kedi maması nasıl değiştirilir bunun en iyi ve en sağlıklı yolu aşamalı olarak yeni mamaya geçmektir. Kedi maması değişikliklerinde kedinizin her zamanki öğününe yeni diyetinden mamayı az miktarda eklemelisiniz. İlerleyen günlerde yeni diyet mamasının oranını aşamalı olarak arttırın. Kedi mamalarının değişimleri aşamalı olarak gün içerisinde gerçekleşmelidir. Kedinizin durumuna göre bu süreci yavaşlatmanız gerekebilir.

Kedi maması değişim sürecinde kedinize başka bir besin vermekten kaçınmalısınız. Farklı besinler sindirim sistemini yoracağı için ve yeni mamaya alışma konusunda problem yaratabileceği için ek besinler kullanmanız önerilmez. Mama değişikliği döneminde kediniz sadece su ve mama ile beslenmelidir. Kediler yeni diyete geçerken en az altı hafta bu şekilde beslenmelidir.

Kediniz için uygun görülen yeni diyet ve mama seçiminin işe yarayıp yaramadığını anlamak için 12 hafta kadar bir süreye ihtiyaç duyulabilir. Bu süre içinde kedinizde farklı durumlar ve semptomlar gelişirse veteriner hekiminize danışmanız gerekir.

Aşamalı kedi maması değişimi için uzmanlar yedi günlük bir mama geçiş programı önermektedir. Programa göre mama geçişini şu şekilde uygulayabilirsiniz:

  • Gün 1 u eski mama, % yeni mama
  • Gün 2: p eski mama, 0 yeni mama
  • Gün 3: ` eski mama, @ yeni mama
  • Gün 4: P eski mama, P yeni mama
  • Gün 5: @ eski mama, ` yeni mama
  • Gün 6: % eski mama, u yeni mama
  • Gün 7: 0 yeni mama

Mama geçişi esnasında yedinci gün tamamlanmadan kedi dışkısında anormal bir sıvılaşma gözlemlenirse eğer programı yavaşlatmanız gerekebilir. Bu tür durumlarda aynı oranı kedinizin dışkısı düzelene kadar devam ettirilir. Dışkı normal gözükünce aşamalı arttırmaya devam edebilirsiniz.

Kedi Maması Değişikliği Hangi Durumlarda Zorunludur?

Kedi mamasının değişikliği zorunluğu olduğu durumlar veteriner hekiminiz tarafından bir muayene sonucunda tespit edilir. Kedinizin diyetinin değiştirilmesi gerektiğini düşünen veteriner hekiminiz ek testlere de ihtiyaç duyabilir. Kedilerde mama değişikliğine başvurulduğu zaman kedi sahibinin bu süreci çok iyi yönetmesi gerekir. Mama değişikliği süreci boyunca kedinin başka bir besinle beslenmemesi gerekir. Kedi sahipleri bu süreçte kedilerine ek besinler vermemelidir. Kedi maması değişimlerinin zorunlu olduğu durumlar sağlık problemlerinden kaynaklanabilir. Kedinizin rahatsızlığı tespit edildikten sonra veteriner hekiminiz uygun bir diyet programına uymanızı isteyecektir. Mama değişikliklerinde herhangi bir sorun yaşanmaması için kedi mamasının her daim taze olması ve mama kaplarının her gün temizlenmesi gerekir.

Piyasada kediler için geliştirilmiş farklı özellikte mama formülleri mevcuttur. Bu mamalar tüy yumağı önleyici, tüy yumağı kontrolü, tüy yumağı dışa atımı gibi farklı özelliklere sahip mamalardır. Kediler bazı durumlarda özel diyet programlarına uygun olarak beslenmelidir. Kısır kediler için kısırlaştırılmış kediler için özel olarak formülize edilen kedi mamaları kullanılmalıdır. Hamile ve yavru kediler için protein yönünden zengin mamalar, yaşlı kediler için eklem sertliğini önlemek için glukozamin ve kondroitin gibi içeriklere sahip mama kullanmanız gerekebilir.

Kedilerde mama değişikliği sürecinde veteriner hekiminizin önerdiği şekilde kedinizin diyetine uymalısınız. Dengeli ve düzenli beslenen kediler uzun yıllar sağlıklı yaşar. Ancak doğru mama seçimi yapılmazsa eğer ve mama değişim süreçleri yanlış bir şekilde yönetilirse kedilerde birçok sindirim problemi ve gıda hassasiyeti gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

 

Kedilere Yaş Mamanın Faydaları Nelerdir?

Kedilere yaş mamanın faydası, kuru mamaya göre daha kolay sindirilebilmesidir. Kedilerin anatomik yapısından kaynaklı olarak, yaş mama tükettikleri zaman kabızlık gibi sorunlarla karşılaşma ihtimalleri düşer. Ayrıca kedilere yaş mamanın faydaları arasında kedilerin böbrek sağlıklarını da korumaları vardır. Bundan dolayı kedi sahiplerinin kedilerine kuru mama yerine yaş mama vermeleri tavsiye edilmiştir.

Kedilere Yaş Mama Ne Kadar Verilir?

Kedilerin yaş mama yemeleri, haftada en az 2 veya 3 kez olmalıdır. Haftada 3 gün yaş mama tüketen bir kedinin bağırsak sağlığı korunacaktır. Kedi sahiplerinin taleplerine göre daha fazla yaş mama verilmesi de kediler için uygun olacaktır.

Kedilere Her Gün Yaş Mama Verilir Mi?

Kedilerin yaş mama yemeleri, her gün de olabilir. Kedi sahipleri, kedilerine verecekleri mamaları taleplerine göre belirlerler. Eğer kedilerine yaş mama vermek ve beslenmelerinin yaş mama ile yapılmasını talep ediyorlarsa, her gün kedilerine yaş mama vermeleri kedileri için bir sorun teşkil etmez.

Kedilere Yaş Mama Zararlı Mı?

Kedilere yaş mamanın zararları, bilindiği kadarıyla yoktur. Yaş mamalar, kedigillerin doğada tükettikleri besinler taklit etmelerinden dolayı kendileri için zararlı maddeler içermezler. Bundan dolayı da sahipleri tarafından da kedilerine talep ettikleri gün kadar yaş mama verilmesinde bir sakınca yoktur.

Yavru Kediye Yaş Mama Ne Kadar Verilir?

Yavru kedilere verilecek mama, kedilerin cinslerine göre değişiklik gösterir. Büyüme aşamasında olan birçok kediye, her öğünde yaklaşık 50 gram yaş mama verilir. Kediler bazen bu mamaların hepsini anda bitirmez ancak öğün ihtiyaçları yaklaşık olarak bu kadardır.

Soğuk Yaş Mama Kediye Zararlı Mı?

Kedilere soğuk yaş mama verilmesi, bağırsak sistemlerinin hassas olmasından dolayı zararlı olarak bilinen durumlar arasında yer alır. Soğuk yani dolaptan henüz çıkarılmış olan yaş mamalar, kedilere doğrudan verildiği zamanlarda ishal olmalarına neden olur. İshal olmalarından sonra bağırsak sağlıklarının yerine gelebilmesi için kuru mama tüketimine geçilir. Bundan dolayı yaş mamaların oda sıcaklığına gelene kadar beklenmesi gereklidir.

Yavru Kedilere Yaş Mama Ne Zaman Verilir?

Kedilerin yaş mama yemeleri, yaklaşık 1 aylık olmalarından sonra başlayabilecekleri davranışlar arasında yer alır. Annelerinden ayrılan yavru kediler, 1 aylık olmalarından sonra daha fazla süt içmek istemeyebilirler. Süt almak istemedikleri zamanlarda kedilere yaş mamanın faydalı olduğu da göz önünde bulundurulmalı ve yiyebilecekleri kadar yaş mama kendilerine verilmelidir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, yavru kedilerin kaliteli bir yaş mama yemeleri ve sağlıklı bir şekilde büyüyebilmeleri için gerekli miktarda mama yemeleridir.

Kediler İçin Kuru Mama Mı Yaş Mama Mı?

Kedilerin yemeleri gereken mamalar, hem kuru hem de yaş mamalardır. Her iki mama türünün de kediler için faydası vardır. Kuru mama, kedilerin diş sağlıklarını korumaları için tüketmeleri gereken besinlerden biridir. Yaş mama da bağırsaklarına ve sindirim sistemlerine iyi gelir. Bundan dolayı da kediler hem yaş hem de kuru mama verilmesi gereklidir. Bunlara ek olarak, kedilerin yeme alışkanlıklarına göre hangi mamanın verilmesi gerektiği belirlenmelidir. Kuru mama, bir kez konduğu zaman sıcak veya soğuktan etkilenmediği için daha uzun süreli saklanabilecek bir mama türüdür. Ancak yaş mama yapı olarak daha hassastır ve hızlıca bozulabilir. Günde iki veya üç kez belirli saatlerde mama yiyen kediler için yaş mama tercihi daha doğru olur ancak gün içinde acıkmalarına karşın bir yerde mutlaka kuru mama da kendileri için bulundurulmalıdır. Kuru mama dayanıklı olmasından dolayı, hem evde hem de dışarıda olan kediler tarafından yenebilecek mamalardan biridir.

Yaş Kedi Mamasının İçinde Ne Var?

Yaş mama içeriği, şöyle sıralanmıştır:

  • Et Yan Ürünleri
  • Sebzeler
  • Tahıllar
  • Mineraller Ve Yağlar
  • Su
  • Jelleştirme Maddeleri

Bu gıda maddelerinin hangisi yaş mama yapmak için kullanılacaksa öncelikle ezilerek püre haline getirilir. Daha sonra yeterli miktarlarda kedilerin tüketebilecekleri şekle getirilir. Yaş mamalar, yavru veya yetişkin kedilerin tüm besin ihtiyaçlarını aynı anda karşılamaları açısından önemli besin öğeleri arasında yer alırlar.

Yaş Mama Kedi Kilo Aldırır Mı?

Kedilerin kilo alması için yaş mama tüketimleri, doğru görülen durumlardan biri değildir. Yavru ve yetişkin kedilerin kilo alma sorunları varsa ya da sağlıklı oldukları kilodan çok daha zayıflarsa, kuru mama tüketmelerinin artması daha doğru olacaktır. Kuru mama yiyen kediler, kısa süre içinde hızlıca kilo alabileceklerdir.

Yaş Mama Tüy Döker Mi?

Yaş mamanın tüy dökmesi, içeriğinde fazla yağ bulunduğu zaman çoğunlukla karşılaşılan durumlar arasında yer alır. Kediler, yedikleri besinlerden fazla yağ aldıklarında tüyleri dökülmeye başlar. Yaş mamalar, kediler için almaları gereken tüm mineral, vitamin ve besin değerlerini içermeleri bakımından önemlilerdir. Ancak sürekli olarak yaş mama tüketimi, her yaş grubu kedide tüy dökülmesine neden olabilir. Tüy dökümünün önüne geçebilmek için de kedilerde kuru mama ile beslenme yapılmalıdır.

Yaş Mama Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kedilere yaş mama alımı için en dikkat edilmesi gereken unsur, içeriğinde yer alan besin maddeleri ve bu besin maddelerinin kedinin ihtiyacını karşılayıp karşılayamadığıdır. Eğer herhangi bir marka tarafından üretilmiş yaş mama, ilgili yaş grubundaki kedi için faydalı olmayacaksa tüketimine gerek yoktur. kedilere yaş mamanın faydaları olduğu kadar zararları da olabilir. Bundan dolayı da tüketilecek olan yaş mamanın kokusu, tazeliği, dokusu da satın alırken önemli unsurlar arasında yer alır. Son kullanma tarihinin yakın olduğu mamaların kedilere verilirken dikkat edilmesi de çokça önemlidir. Kediler bozuk mamalardan dolayı zehirlenerek ölebilirler.

Ayrıca Bakınız: Kedilerde Beyaz Köpük Kusmak Ne Anlama Gelir?

Kategoriler: Kedi Bilgi

Etiketler: kedi maması, kedi maması nasıl seçilir, kedi maması türleri, Kedilere Yaş Mamanın Faydaları

Kedilere Ne Sıklıkta ve Hangi Miktarda Yaş Mama Verilmeli?

Kediler için en faydalı gıdalar kuru mamalardır. Tüylü dostlarımızın ana besinleri olan kuru mamalar etçil canlılar olan kedilerin ihtiyaç duyduğu proteinin yanında mineral ve vitaminleri de barındırır. Fakat kediler az su tüketen canlılardır ve kuru mamalar katı gıdalar oldukları için tamamen kuru mama ile beslenme zaman zaman kedilerin sindirim problemleri yaşamalarına neden olur. Ayrıca kedilerin lezzetli ve yumuşak bir öğüne de ihtiyaçları vardır. Bu gereksinime cevap vermek için kedi sahiplerinin belirli aralıklarda ve oranlarda kedi yaş mama çeşitleri arasından kaliteli bir seçim yaparak kedilerine yedirmeleri gerekir.

kedilere yaş mama hangi aralıklarla verilir

Yaş Mama Kedilere Hangi Sıklıkta Verilmeli?

Kedi konserve mamaları ile ilgili bilinmesi gereken ilk nokta yaş mamaların kedilerin temel gıdası olmadığıdır. Kediniz öncelikli olarak düzenli biçimde kuru kedi maması ile beslenmelidir. Yaş mama ise kedi için bir yan gıdadır ve kediler tarafından her zaman tüketilmesi gerekmez. Fakat tüm kedi sahiplerinin bildiği gibi kediler yaş mama gördüklerinde heyecanla yemek isterler. Kuyruklu dostlarımız tarafından çok sevilen bu mamalar ölçülü biçimde ve ancak haftada 2 ya da 3 kez kedilere yedirilmelidir. Yaş mamalarda bu sıklığın üzerine çıkılması bağırsak sorunlarını beraberinde getirebileceği gibi kedinin kuru mamaya ilgisini de azaltacak ve dengesiz beslenmenin getirdiği sağlık sorunları baş gösterecektir. Fakat yaş mamaların kediler tarafından hiç tüketilmemesi de doğru değildir. Yaş mamalar kedilerin sindirim sisteminin düzenlenmesi ve su ihtiyacının giderilmesi için en az haftada iki kez tüketilmelidir. Ama bu sıklığın haftada üçün üzerine çıkmaması da sağlanmalıdır.

>> Yavru Kedi Konserve Mamaları

kedilere yaş mama ne zaman verilir

Kediler Hangi Miktarlarda Yaş Mama Yemeli?

Kedilere günlük ana gıdaları olan kuru mamaların yanında haftada 2 ya da 3 kez yaş mama verilmelidir. Kedinize vereceğiniz yaş mama miktarını belirleyen ise kedinin yaşı, cinsi, kilosu, kalori ihtiyacı ve özel sağlık durumu olmaktadır. Kediniz bir yaşından küçükse ona mutlaka yavru kediler için özel olarak üretilen yaş mamaları vermeniz gerekir. Birçok kedi sahibi yavru kedilerin kalori ihtiyacı yüksek olduğu için onlara bolca yaş mama verir. Burada unutulan nokta yaş mamaların henüz hassas bir sindirim sistemine sahip olan küçük kedilerin bağırsaklarını bozabileceğidir. Bu nedenle yavru kedilere mümkün olduğu kadar az miktarlarda yaş mama yedirilmelidir.

>> Yetişkin Kedi Konserve Mamaları

Yetişkin kedilerde ise yaş mama miktarı kedinin kilosuna göre hesaplanmalıdır. Kediniz aşırı kilolu ise yaş mama obeziteye giden yolu kısaltacaktır. Zayıf ve 6 kilogram civarındaki normal ağırlığa sahip kedilerde yaş mama miktarı kilolu kedilere göre daha fazla ayarlanmalıdır. Hamile kediler ile yeni doğum yapmış kediler çok fazla kaloriye ihtiyaç duydukları için onlara da daha çok miktarda yaş mama verebilirsiniz.

Kedinize yaş mama verirken paketin tamamını asla kullanmayın. Paketten çıkan mamayı mutlaka parçalara bölün ve bozulmadan saklamaya özen gösterin. Zira kedi yaş mamaları çabuk bozulan ürünlerdir ve hava almadan buzdolabında saklanmalıdırlar. İyi muhafaza ettiğinizden emin olmadığınız konserve mamaları kedinize yedirmeyin. Mama tazeliğini koruyamadıysa kedinize ciddi zararlar verebilir.


Sahte Kedi Köpek Maması Nasıl Anlaşılır? başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası