ceviz çukuru nasıl açılır / Статистика Chef Süheyla Fidangül (suheyla_mutfakta) Instagram* — JagaJam

Ceviz Çukuru Nasıl Açılır

ceviz çukuru nasıl açılır

Quality Score

1.4М

Количество подписчиков
Реакций на пост
Ботов и подозрительных подписчиков

После регистрации вы сможете увидеть гораздо больше данных по странице — лучшие посты, динамику лайков, комментариев и просмотров, а также сравнить показатели с конкурентами.

Количество подписчиков

Количество подписчиков

На графике показано изменение количества подписчиков за последние 3 месяца и до 30 самых значимых постов.
Доступ к данным ограниченУвидеть эти данные можно только на платном тарифе BASIC и выше.

Выбрать тарифный план

Время активности аудитории

Показаны данные за последние 3 месяца. Чем больше точка, тем активнее аудитория взаимодействует с контентом.
Доступ к данным ограниченУвидеть эти данные можно только на платном тарифе BASIC и выше.

Выбрать тарифный план

Количество реакций

На графике показана сумма всех реакций пользователей.
Доступ к данным ограниченЧтобы увидеть эти данные, перейдите на тариф .

Выбрать тариф

Комментарии

Эффективность хэштегов

Хэштеги, которые оказались самыми эффективными на этой странице.

Посмотрите на последние посты этой страницы. Так вы сможете понять, какой контент публикуется и работает лучше всего.

Мы подобрали несколько похожих страниц. Возможно они будут интересны для вас, рекомендуем изучить их или добавить в любой из наших сервисов для конкурентного анализа.

Sütunlu elma ağacının temel amacı, bol miktarda elma mahsulü elde etmektir. Ek olarak, ağaç olağanüstü bir kaliteye sahiptir - geleneksel çeşitlere kıyasla çok daha küçük bir alanı kaplar. Ek olarak, elma ağacı özgün bir görünüme sahiptir ve peyzaj dekorasyonunun bir öğesi olarak kullanılabilir.

Sütunlu elma ağacının özellikleri

Kolon şeklindeki meyve ağaçları (elma ağacı veya armut olsun) iki türe ayrılır. Birinci tip koloni şeklindeki elma ağaçlarının temel özelliği, hücrelerinde özel bir gen bulunması - Co

Sütun şeklindeki elma ağaçları, küçük bahçe sahipleri için yer tasarrufu sağlar

Ağacın karakteristik görünümüne neden olan bu gendir:

  • iskelet dallarının yokluğu, bunların yerine ince yanal kısımlar büyür (bakla, mızrak ve eldiven);
  • Bagajdan uzayan tüm dallar, keskin bir şekilde yukarı doğru koşarak neredeyse paralel bir şekilde büyür;
  • Kalınlaşmış, uçlarında çiçek tomurcukları ile küçük dalları ile büyümüş gövde;
  • kısa internotlarla kalın sürgünler.

Ayrıca, teknolojisi geleneksel çeşitlerin kaçışını süper cüce klonal stoklara aşılamayı içeren ve ardından ağaç sütun şeklinde oluşturulmuş olan çeşitler vardır.

Sütunlu çeşitlerin karakteristik bir özelliği aşağıdaki gibidir: Uzun boylu 3-4 kez dallanan dallar ve orta boy büyüme çeşitleri cüce olanlardan 2-3 kat daha güçlüdür .

Ekimden sonraki üçüncü veya dördüncü sezon için, yanal dallanma durur. Apikal tomurcuğun zarar görmesi durumunda, ağaç büyümeyi durdurur, ancak daha kuvvetli bir şekilde dallanmaya başlar. Bu nedenle, amacınız sütunlu bir ağaç yetiştirmekse , büyüme noktasını en az ilk 3 mevsim korumak ve bakımını yapmak son derece önemlidir.

Ostankino çeşidinde yetiştirme ve bakım özelliklerini okumanızı tavsiye ederiz.

Bu tip elma ağaçları genellikle 2-3 mevsim çiçek açar ve meyve vermeye başlar . İlk 4-6 mevsiminde verim artar. Sonra, uygun koşullar yaratıldığında, bu ağacın sizin için yaşayacağı kadar çok mevsim için sabit kalır, genellikle 16-20 yaşları arasındadır.

Belirtilen süreden sonra, eldivenin çoğu kurur. Bununla birlikte, orta ve güçlü büyüme ve tohum stoğuna aşılama çeşitleri yaşlanma karşıtı budama yoluyla meyve verir.

Koloni Elma Ağaçlarının Dikimi

İlkbaharda, Mart ayında, tomurcukların şişmesinden önce sütunlu bir elma ağacının dikilmesi daha iyidir . Bununla birlikte, güney bölgelerinde veya uygun hava koşulları altında, Eylül ayında fidan ekilebilir. En uygun dikim materyali bir yaşında ağaçlar, aşırı durumlarda iki yaşında ağaçlardır . Yıllık ağaçlar diğerlerinin yeni bir yere adapte olduklarından, kök saldıklarından ve büyümeye başladıklarından çok daha hızlıdır.

Önemli!Bir fidanda fidan veya itibarı olan bir yetiştiriciden bir fide satın almak en iyisidir, aksi takdirde, en iyi ihtimalle size kalitesiz bir fide, hatta farklı bir ağaç satacak "sahte bahçıvanlar" için mağdur olabilirsiniz.

Bir fide seçerken, her şeyden önce, kök sistemine dikkat edin: kuruluk izleri olmamalıdır, kökler kopmadan, bütün olmalıdır. Böyle bir fırsat varsa, kapta ekim malzemesi olarak fideleri seçin, bu tür ağaçlar yaz aylarında dikilebilir.

Kabın içinde dikim malzemesi tercih edin - yazın bile toprağa ekilebilir

Fide satın almadan önce, dikim için bir yer seçmelisiniz.

Aşağıdaki koşulları sağlamalıdır:

  • tepe güneş tarafından iyi aydınlatılır, tepenin güney veya güney batı yamacını seçebilirsiniz;
  • kuzey tarafında, rüzgârlardan (yeşil alanlar, binalar vb.) bir sığınağın olması arzu edilir;
  • suya ve geçirgen pH'a iyi geçirgenliğe sahip verimli topraklar;
  • yüzeyden 2 m'den daha yakın olmayan yeraltı suyu oluşumu.

Ekili ağaçların sayısı, ekim için bir yer seçimini de etkiler : bu göstergeye, birbirinden ne kadar uzakta elma ağaçlarının dikildiğine bağlıdır. 2-4 ağaç ekmeye karar verirseniz, ekim altındaki alanın büyüklüğü önemli değildir. Ağaçların çiçeklenme zamanlarına yakın, farklı çeşitlerde olması arzu edilir, bu daha iyi tozlaşmaya katkıda bulunur.

Sütunlu elma ağacının özellikleri hakkında da bilgi edinin Mart.

Elma ağaçlarından bir ara sokak büyütmek veya sınırlı bir alana mümkün olduğunca çoğunu yerleştirmek istiyorsanız, aşağıdaki dikim planını uygulamanız gerekir: komşu ağaçlar arasındaki mesafe 0, 7 m'dir, sıra aralığı 1, 2-1, 4 m'dir.

sonbaharda

İnişe uygun bir yer seçtikten sonra onu çukurların altına işaretlemek gerekir. Kazma delikleri tahmini iniş tarihinden en az 16-20 gün önce olmalıdır. Çukurun yerleşmesi için böyle bir zaman aralığına dayanmak gerekir, aksi takdirde daha sonra yerleşmeye devam eder, bu durum gelişimini yavaşlatabilir. Açılış ocağının boyutları standart - 0, 8 × 0, 8 × 0, 8 m'dir.

Bir delik kazarken, toprağın geri kalanından ayrı olarak, yanına 1 süngü kürek kalınlığı olan toprak üst tabakasını koyun. Gelecekte, toprak karışımlarının hazırlanması için bu verimli katmana ihtiyacımız olacak. Ağacın büyüyeceği toprak ağırsa, dip kumdan ve küçük çakıllardan drenaj ile örtülmelidir.

Bir toprak karışımı, biriktirilmiş olandan üst toprak katmanına doğru hazırlanmaktadır. Bu şekilde yap:

  • üst verimli toprak kesiği - 2 kova;
  • humus veya kompost - 2 kova;
  • potasyum nitrat veya potasyum klorür - 2-3 yemek kaşığı. l.;
  • süperfosfat - 4 yemek kaşığı. l.

Toprağın pH'ı 5.8 veya daha düşük ise (asitli toprak), karışıma 1 bardak dolomit unu veya çimento tozu ekleyin. Tüm bileşenler iyice karıştırılır, daha sonra çukur karışımla yaklaşık yarıya kadar doldurulur ve 14-16 gün boyunca bekletilir.

Belirtilen süreden sonra, toprağın oturması ve sıkışması gerekir, bundan sonra toprak karışımının geri kalanı, üzerine bir höyük oluşacak şekilde dökülür . Bu tepenin tepesi, fide gövdesinin tabanının bulunduğu yer haline gelecektir. Boğanın yüksekliği, uykuya daldıktan sonra kök boğazı yerden 4-6 cm yukarıda olacak şekilde olmalıdır.

Önemli!Sonbaharda, azotlu gübreler kötüye kullanılmamalıdır, çünkü bu tür üst giydirmeler, bir ağacın kışın sertliğini olumsuz yönde etkileyerek donun ölümüne yol açabilir.

Yukarıdaki işlemler tamamlandığında doğrudan ağaç dikme işlemine devam edebilirsiniz:

  1. Çukurun merkezinin kuzeyinde, yerden 30-40 cm yukarı çıkacak şekilde bir kazık sürün.
  2. Fideyi, kökün boynu yerden 4-6 cm yukarıda olacak şekilde, tepenin üstüne yerleştirin.
  3. Höyüğün eteklerinde, iç içe geçmemeleri ve yaklaşık olarak aynı düzlemde yer almaları için kökleri dikkatlice dağıtın.
  4. Çukuru, çukurun derinliklerinde olan yerin bu kısmıyla doldurun. Toprağı sıkın, bagajı mandalla bağlayın.
  5. Gövde çevresinde, 12-15 cm yüksekliğinde bir toprak setten bir halka ve 30-35 cm (bir gövdeden halkaya kadar) çapında bir yarıçap oluşturur.
  6. Ortaya çıkan yuvarlak havuza 2 kova ılık su dökün. Nem emildikten sonra daireyi turba veya talaşla malçlayın.

a - dikim çukurunun hazırlanması, b - fide dikimi, c - sulama için halka ile doğru ekilmiş bir fide

İlkbaharda

İlkbahar ağacı ekimi sonbaharda yapılan yukarıda açıklanan prosedürden farklı değildir. Tek fark, kış bahçesi çalışması sırasında, sonbaharda ilkbahar dikim için bir delik hazırlamak daha iyidir.

Ek olarak, her metrekarelik alan için ağaçların yetişeceği bir tarla kazarken, aşağıdaki kompozisyon tanıtılır:

  • humus - 1/2 kova;
  • kompost - 1/2 kova;
  • kül - 1-1, 5 l;
  • süperfosfat - 3 yemek kaşığı. l.;
  • potasyum nitrat - 2 yemek kaşığı. l.
Diğer tüm açılardan, iniş prosedürü aynıdır.

Kolon şeklindeki elma ağaçlarının bakımının özellikleri

Ağaç bir elma ağacı olmasına rağmen, öncelikle sütunlu bir meyve ağacı türüdür. Bakımı, daha sonraları anlatılacak olan birçok özelliğe sahiptir. Aşağıda açıklanan tüm prosedürler tüm sütun çeşitlerine uygulanabilir, sadece işin zamanlaması farklılık gösterir. Sonuçta, Moskova Bölgesi veya Belarus'ta ilkbahar, Kırım veya Soçi'de olduğundan daha sonra gelir, bu nedenle, üst pansuman veya budama biraz sonra yapılır.

Biliyor musunKelt dilinde “Cennet” kavramı, kelimenin tam anlamıyla “elma bahçesi” anlamına gelen “Avalon” gibi ses çıkarır.

Bahar bakımı

Mart ayında, böbrekler şişmeden önce, zararlıların ortaya çıkmasını ve olası hastalıkların gelişmesini önleyen önleyici çalışmalar yaparlar. Ayrıca , ilkbaharın başlamasıyla birlikte ağaç azotlu gübrelerle beslenmelidir .

Yumurtalık oluşumu başlar başlamaz, yaşamın ilk yılındaki ağaçlarda dikkatlice çıkarılırlar . İkinci sezonun elma ağaçlarında 8-10 gelecekteki tomurcuklar kalır. Yaşlı elma ağaçları meyve veren daha fazla tomurcuk bırakır. Beklenen elma sayısını 2 kereden fazla geçmeyen yumurtalık sayısını bırakın, bu şekilde kademeli bir artış ağacın daha iyi gelişmesine katkıda bulunur. Sonunda, yaz aylarında tekrar inceltme yapılır, meyve bağlantılarında sadece 2 çiçek bırakılmalıdır.

Daha az inceltme önemli değildir, toprağı sulamak ve gevşetmek önemlidir . Bununla birlikte, kloniform bir stok üzerine aşılanmış elma ağaçlarının etrafındaki toprağı gevşetmek son derece dikkatli olmalıdır - bu prosedür kök sistemine zarar verebilir.

Bu tür ağaçlar için, ana gövdeye yakın çembere bakmak için daha uygun bir seçenek kalaylama olacaktır. Bunu yapmak için, bir daire içinde, yabani otları çıkarmanız ve periyodik olarak dikkatlice inceltilmesi gereken siderata (yonca, baklagiller) ekmeniz gerekir.

Koloni şeklindeki elma ağaçlarının Malyuha çeşidini okumanızı öneririz.

Yaz bakımı

Haziran ayının I - II yıllarında, ağaç mineral kompleksleriyle beslenmelidir . Tomurcuklanma başladıktan hemen sonra yeniden inceltme yapılır - sadece her ikinci gelecek tomurcuk kalır. Meyveler bir çiçeklenme çapı 1-1.5 cm ulaştığında, 2 yumurtalık bırakılmalıdır, kalan kaldırılır. Meyveler orta kayısı büyüklüğünde olduğunda, kalan iki yumurtalıktan biri çıkarılır. Sonuç olarak, aşağıdaki resim elde edilmelidir: bir meyve bir meyve veren bağlantıda büyür .

Yaz dönemi, hastalıkların başlangıcı ve gelişimi ile zararlıların ortaya çıkması açısından en riskli olanıdır. Olası problemler için ağaçları periyodik olarak inceleyin . Potansiyel bir tehdidi ne kadar erken keşfederseniz ve tedaviye başlarsanız, nihai başarısının şansı da artar. Zararlılarla ve hastalıklarla nasıl başa çıkılacağı ve önleyici tedbirler hakkında daha ayrıntılı bilgi aşağıda tartışılacaktır.

Sütunlu elma ağaçlarının Moskova kolye çeşitliliği hakkında bilgi sahibi olmanızı tavsiye ederiz.

Ağustos, azotlu gübrelerin (organik maddeler dahil) artık gerekli olmadığı aydır. Şimdi ağacın potasyum ihtiyacı var - meyvelerin erken olgunlaşmasına katkıda bulunan bir makro element.

Şu anda, aşağıdaki işlemi yapmaya değer:

  1. Her çekimde 4 üst yaprak bulun.
  2. Dört yaprağın her birini, yaprak plakanın sadece 1 / 3'ü yaprak sapında kalacak şekilde kesin.

Bu prosedür donma oluşumunu önleyerek ağacın daha iyi kışlanmasına katkıda bulunur.

Sonbahar bakımı

Elmaları topladıktan sonra, ağaç beslenmeli, zararlılara ve mantar enfeksiyonlarının odaklarına karşı sterilize edilmelidir . Gövde etrafındaki çembere ve çevresine özel dikkat gösterilmelidir.

Sonbahar çalışmasının bir sonraki aşaması, bu işleme ihtiyaç duyulması halinde , tacın sıhhi budamasıdır . Yukarıdaki faaliyetlerin tümü tamamlandığında, ağacın kış hazırlığına geçebilirsiniz.

Kolon şeklindeki elma ağacının Para Biriminin dikimi ve bakımı hakkında bilgi sahibi olmak istersiniz.

Sütun şeklindeki elma ağaçlarının işlenmesi

Mart ayının ilk yarısında, tomurcuklar uyanmadan önce ve sonbaharda olduğu gibi, yapraklar tamamen yıkandıktan sonra, etrafındaki ağaç ve toprağın önleyici tedbirleri alınır. Günümüzde, bu amaçlar için, çok sayıda çeşitli yeni nesil ürünler yaratılmıştır (örneğin, Nitrafen).

Bu tür işlemlerin amacı, ağaç kabuğuna ve toprağa yerleşmiş olan patojenleri ve zararlıları yok etmektir.

Bununla birlikte, yıllarca iyi bilinen ve kanıtlanmış Bordo sıvı mükemmel kabul edilebilir bir seçenektir. Bu tür işlemler elma ağacı ve yakındaki topraktaki parazitleri, zararlıları ve potansiyel patojenleri yok etmek için gerçekleştirilir.

Önemli!Zararlılara ve patojenlere karşı ilaçlama aracı olarak, bazen bir üre çözeltisi (1 kısım / 15 kısım su) kullanılır.Bu oldukça etkili bir işlemdir, çünkü bu durumda hastalıkları ve zararlıları önlemeye ek olarak, bitki azotlu gübre alır.

sulama

Tüm sütunlu ağaçların karakteristik bir özelliği, içlerinde yetişen bir ana kökleri olmamasıdır . Bu tür ağaçların kökleri gövdeden uzaklaşarak, çapı 50-60 cm'yi geçmeyen bir tür daire oluşturur, bu tür bir kökün derinden yer alan katmanlardan nem çekemediği açıktır. Özellikle sıcak yazlarda çabucak kuruyan ufuktan su alabilir.

Bu nedenle ağacın nem eksikliği yaşamaması için haftada en az iki kez sulanması gerekir . Hava kuru ve sıcaksa, her iki günde bir su almanız gerekecektir. Genç elma ağaçlarından bahsediyoruz, büyüdüklerinde (4-5 yıl), haftada bir veya iki sulama yeterli olacaktır.

Sulamaların sayısı, Haziran ayının II - III on yıllarından itibaren azalmaya başlar, böylece Ağustos ayının ikinci on yılı boyunca hiç durmazlar. Bu, soğuk havanın başlamasından önce elma ağacının, çiçek açan tomurcukların oluşumunu bitirebilmesi ve sakince dona hazırlanabilmesi için gereklidir.

Macintosh kolon şeklindeki elma ağacının ekim ve bakım özelliklerini öğrenmenizi tavsiye ederiz.

Topraktaki suyu daha iyi korumak ve gövde çemberinin kabuklanmasını önlemek için (bu tür ağaçlardaki çemberin gevşetilmesinin oldukça sorunlu olduğunu söylemiştik), talaş, turba ya da saman ile kalaylanmalı ya da malçlanmalıdır .

Bu tür ağaçlar için en kabul edilebilir sulama yöntemi, köklere sağlam ve hatta bir su kaynağı olan damlamadır . Böyle bir sulama yöntemini organize ederken, geleneksel şekilde aylık sulama da gereklidir - amacı, kök sistemi ve topraktan nemin daha derinde bulunan toprakları derinlemesine doyurmak için bol miktarda ılık su. Ayrıca, her 2 haftada bir, alacakaranlıktan sonra, ağacın tepesinin oldukça bol sulanması bir hortum kullanılarak gerçekleştirilir.

Suyun en iyi yolu damlamadır

gübre

Bu tip ağaçların yetiştirilmesine başlamaya karar verdikten sonra, elma ağacının hemen hemen tüm yıl boyunca (kış hariç) gübrelere ihtiyacı olduğu gerçeğine hazırlıklı olun. Ağacın biyolojik özellikleri ve yüksek verim nedeniyle, elma ağaçlarının altındaki substrat, bitkinin aldığı tüm besin maddelerini hızla inceltecektir. Mineral eksikliğini gidermek için üst pansuman yapılır.

Önemli!Yazın en başında, kolon biçimli elma ağaçlarının yakın çemberlerine mineral kompleksler eklenir ve Ağustos ayında zaten organik madde hiç kullanılmaz.Yaz sonundan bu yana, ağacın sadece sürgünlerin tepesinde olgunlaşmasına katkıda bulunan potasyum ihtiyacı vardır.

İlkbaharda organik madde getiriyorlar . Bu kalitede kuş dışkıları veya gübre kullanılır. Yaprakların üstünün pansumanı için, baharın başlangıcında bir üre çözeltisi (1:15) ile püskürtme yapılır. Daha sonra, ilkbaharda ve yazın ilk yarısında, ağacı üre ile iki kez daha püskürtebilirsiniz. Sadece bu kez çözeltinin konsantrasyonu çok daha zayıf olmalıdır (1 çorba kaşığı L / 1 kova su).

Kış hazırlıkları

Kışa hazırlık esas olarak bir elma ağacının gövdesinin ısıtılmasından ibarettir. Barınak kuru olmalı, kemirgenlerin içeri girmesini ve donmaya karşı korunmasını güvenli bir şekilde önler. Bu amaçlar için çatı kaplama malzemesi, oluklu mukavva, sentetik yalıtım (sentetik kışlaştırıcı, tarımsal elyaf) kullanılmaktadır. Damga, listelenen malzemelerden biri veya bu amaçlara uygun başka bir maddeyle dikkatlice sarılmalıdır . Dış kaplama tabakası çatı malzemesinden yapılabilir: ısı yalıtımına ek olarak, bu tür bir barınak kemirgenlerden korur.

Straw kemirgenleri çektiği için ısı yalıtımı olarak kullanılamaz . Bu materyali yıl boyunca malçlamak için kullanmanız durumunda, bunlar çıkartılmalıdır. İlk kar yağdıktan sonra, gövdeyi sarmak için kullanın.

Video: Kış için sömürgeleştirilmiş bir elma ağacının barınağı

budama

Sütunlu bir elma ağacında, prensip olarak dallar olmamalıdır, bu yüzden geleneksel budama hakkında konuşmuyoruz. Prosedür sadece yanal sürgünleri etkiler ve elma ağacının tamamı yeşillik göstermeden sonra veya yazın başlangıcında gerçekleştirilir.

Düzeltme yaparken, bu kuralı hatırlamanız gerekir: ne kadar çok silerseniz, bıraktıklarınız o kadar güçlenir . Yani, dalın büyük bir bölümünü (% 60) keserseniz, 4-5 gözlü bir çekim bıraktıysanız, bir süre sonra aynı miktarda (4-5) güçlü ve güçlü sürgünler alırsınız. Aynı zamanda, dal uzunluğunun% 70'ini bırakırsanız ve üzerine 7-9 tomurcuk yerleştirilmişse, aynı sayıda orta büyüklükteki ve sürgünlerin sayısı onlardan artacaktır. Doğru budama prosedürü ile, her yıl elma ağacı 12-16 cm büyüme ve 2-3 yan tomurcuk ekleyecektir.

Gereksiz yanal sürgünler, yeşil sürgünlerle dikkatlice toplanmalıdır, çünkü odunsu sürgünlerin kesilmesinden sonraki yaralar daha zor iyileşir

Проводя обрезку колоновидных плодовых деревьев, необходимо помнить о том, что крайне важно при проведении процедуры не повредить центральный проводник . Иначе при удалении точки роста дерево начнёт пускать боковые побеги, его рост прекратится.

Önemli!В том случае, если вы повредили верхушечную точку роста, поступить следует таким образом: обрежьте центральный проводник, оставив на нём 2 почки. Из двух почек выберите ту, что растёт как можно более вертикально, она в дальнейшем заменит проводник.

В первый сезон жизни дерева на новом месте, в начале марта, следует обрезать боковые ветки, оставив на каждой из них только две почки. В последующие 2–3 сезона из молодой поросли формируют плодовые звенья. Удалять лишнюю поросль лучше зелёной, так как после того как побеги одеревенеют, они дольше и хуже заживают.

Формирование звеньев происходит таким образом : найдите 2 побега, которые выросли на ветке, обрезанной в прошедшем сезоне. Тот побег, который растёт горизонтально оставляют, а тот, который растёт вверх, обрезают до пары почек. В результате, от побега, растущего параллельно поверхности земли, стоит ожидать плоды уже в этом сезоне. Побег, рост которого направлен вверх, даст пару новых крепких побегов.

С наступлением третьей весны проделывают такую процедуру : побег, плодоносящий в прошедшем сезоне, удаляют, со всеми оставшимися выполняют такую же обрезку, как и в предыдущем сезоне. Одно плодовое звено плодоносит в течение 3–4 сезонов, затем его удаляют на кольцо.

Рис.1 - первый год, рис.2 - второй год, рис.3 - третий год

Размножение колоновидных яблонь

Размножение колоновидных яблонь проводят методом прививки черенка определённого сорта на соответствующий подвой . Однако, для выполнения данной процедуры необходим некоторый опыт проведения подобных операций. Размножение семенами является наиболее длительным способом, требующим ещё и кропотливого труда.

К тому же при размножении семенами велика вероятность возникновения такого явления, как расщепление признаков, то есть не все саженцы сохранят сортовые признаки и окажутся колоновидными.

Полезно почитать, как заставить цвести и плодоносить яблоню.

Наиболее приемлемый метод размножения яблонь данного типа, который может осуществить и начинающий садовод, — метод воздушных отводок.

Выполняют процедуру следующим образом:

  1. В первой половине марта найдите на дереве ветку диаметром 0, 6–0, 8 см. Чуть выше места её соединения со стволом сделайте надрез коры по кругу. Ширина надреза — 0, 5 см.
  2. Получившийся надрез оберните ватой, пропитанной препаратом «Гетероауксин».
  3. Через сутки вату убирают, а это место оборачивают влажным торфом, который, в свою очередь, плотно оборачивают чёрным пластиковым пакетом. Пакет должен покрыть влажный торф и надрез герметично, чтобы полностью изолировать надрез и торф от света и воздуха.
  4. Периодически следует контролировать степень увлажнения торфа. К сентябрю под пластиком должны отрасти корни, после чего ветку можно срезать с дерева и посадить как самостоятельное растение.

Видео: Размножение яблони воздушными отводками

Считается, что данный метод имеет вероятность удачного исхода примерно 50%. Вообще следует сказать, что вырастить колоновидный саженец самому — задача достаточно сложная даже для опытных садоводов. Проще обратиться к специалистам-заводчикам или в питомник, который занимается именно этими деревьями.

Biliyor musunВ начале пятидесятых годов XI века в Киеве Ярослав Мудрый посадил сад, состоящий из яблоневых деревьев. Позже эти яблони стали основой знаменитого сада Киево-Печерской лавры.

Zararlı ve Hastalık Kontrolü

Наибольшую угрозу среди вредителей для колоновидной яблони, как и для её ближайшей родственницы яблони традиционной, представляют тля, пилильщик, стеклянница, клещ, плодожорка, листовёртка, совка (всевозможные разновидности) и др. Для борьбы с вредителями применяют инсектицидные препараты и ловчие пояса, препятствующие подъёму вредителей вверх по стволу.

Используют такие средства:

  • «Фуфанон»;
  • "Konfidor";
  • "Aktellik".

Яблони колоновидных сортов подвержены тем же заболеваниям, что и все остальные сорта.

Biliyor musunРиск возникновения и развития парши наиболее велик в дождливое лето.

Самые опасные и распространённые болезни яблонь следующие:

  • пролиферация;
  • meyve çürüğü;
  • mozaik;
  • külleme;
  • мухосед;
  • kabuk;
  • рак обыкновенный и бактериальный;
  • ржавчина и др.

Для борьбы с заболеваниями применяют бордоскую жидкость (1% раствор) и другие фунгициды, типа:

  • "Zirkon";
  • "Kısa bir süre";
  • "Fundazol";
  • «Делор».

В качестве мер профилактики, препятствующих возникновению и развитию большинства болезней, следует проводить такие мероприятия:

  • регулярно и вовремя вносить удобрения, данное мероприятие укрепляет иммунную систему дерева, тем самым препятствуя развитию болезней;
  • регулярно проводить осмотр яблони, при выявлении малейших признаков болезни либо наличия паразитов сразу же принять меры — чем раньше вы это сделаете, тем выше шансы на успех;
  • регулярно выполнять формирующую и санитарную обрезки, удалять сухие, переплетённые ветви.

Ayrıca çürüyen elmalardan nasıl kurtulacağınızı da okuyun.

В марте, до того как начнётся движение соков в дереве, а также осенью, после полного листопада, проводят обработку растения 5% раствором карбамида, либо 7% раствором мочевины.

Колоновидная яблоня является прекрасным решением для выращивания любимых всеми плодов, особенно при наличии дефицита посадочных площадей. Исходя из личных предпочтений и климатических особенностей конкретного региона, вы можете подобрать сорт индивидуально.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası