pasaport için gerekli ücret / pasaport ücretleri ve defter bedeli ne kadar?

Pasaport Için Gerekli Ücret

pasaport için gerekli ücret

Pasaport ücretleri ne kadar? 10 yıllık pasaport harç ücreti ne kadar oldu?

Pasaport ücretleri yılından itibaren, Cumhurbaşkanı oranı düşürme yetkisini kullanmadığı için, yüzde oranında zamlanarak görülmemiş bir rekora imza attı. yıl olan pasaport ücreti bin lira iken yeni yıl itibariyle 3 bin lira oldu.

Yayınlanma:

Pasaport ücretleri ne kadar? 10 yıllık pasaport harç ücreti ne kadar oldu?

yılının ilk günlerde zamlar belirlenmeye başlandı. En yüksek zamın yaşandığı hizmetlerden biri de pasaport oldu. Pasaport harçlarına yeni yılla birlikte düzenleme gelirken, ücretlerde de yüzde civarında artış yaşandı.

PASAPORT ÜCRETİ NE KADAR?

6 aya kadar olan pasaport ücreti ,40 iken yeni yıl itibariyle ,75 oldu. Aradaki fark ise ,35 olacak.

1 yıl için olan pasaport ücreti ,30 iken yeni yıl itibariyle ,31 oldu. Aradaki fark ise ,01 olabilecek.

2 yıl için olan pasaport ücreti ,40 iken yeni yıl itibariyle ,12 oldu. Aradaki fark ise ,72 olacak.

3 yıl için olan pasaport ücreti ,00 iken yeni yıl itibariyle ,54 oldu. Aradaki fark ise ,54 olacak.

yıl olan pasaport ücreti ,30 iken yeni yıl itibariyle ,57 oldu. Aradaki fark ise ,27 olacak.

Cumhurbaşkanı vergi veya cezaların yeniden değerleme oranının yarısı kadar indirme veya yüzde 50 fazlasına kadar artırma yetkisini kullanmadı.

YENİDEN DEĞERLEME ORANI NEDİR?

Yeniden Değerleme Oranı, Vergi Usul Kanununun ’inci maddesine göre hesaplanıyor.

Yeniden Değerleme Oranı, yeniden değerleme yapılacak yılın Ekim ayından bir önceki yılın aynı dönemine göre Üretici Fiyatları Genel Endeksinde (ÜFE) meydana gelen ortalama fiyat artış oranını ifade ediyor.

Yeniden değerleme oranı TÜİK’in, her yıl Kasım ayının başında Ekim ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıklaması ile birlikte belli oluyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise bir Tebliğ ile bu oranı kamuoyuna Resmi Gazetede ilan ediyor.

GEÇEN YIL YÜZDE 36,2 SEVİYESİNDEYDİ

için geçerli olan yeniden değerleme oranı yüzde 36,2 olarak açıklanmıştı.

Vergi Usul Kanunu uyarınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, vergi ve harçlarda yeniden değerleme oranını yüzde 50 azaltma ve yüzde 50 artırma yetkisi bulunuyor.

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde ise Cumhurbaşkanının artırma yetkisi yüzde 50 olmakla birlikte, indirme yetkisi yüzde 80 düzeyinde. Cezalarda ise ilan edilen yeniden değerleme oranları değiştirilemiyor.

Yeniden değerleme yapılacak yılın ekim ayından bir önceki yılın aynı dönemine göre Üretici Fiyatları Genel Endeksinde (ÜFE) meydana gelen ortalama fiyat artış oranını ifade ediyor.

ÜCRET FARKI ALINMAYACAK

Geçen yıl aralık ayında pasaport harcı yatıran ve yoğunluk nedeniyle ocak ayına randevu alanlar, ’teki yeniden değerleme oranından kaynaklı ücret farkı ödemeyecek.

Nüfus müdürlüklerinde geçen yıl, “3’ü Bir Yerde Projesi” kapsamında kimlik kartı, sürücü belgesi ve pasaport başvurularına ilişkin yoğun mesai harcandı.

Türkiye’de, önceki yıllarda ortalama 2 milyon bin pasaport işlemi yapılıyorken, ’de ise 4 milyon bin başvuru alındı. Bu kapsamda, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti pasaport taleplerini karşılamak için hafta içi ve cumartesi günleri ek mesai yaptı.

Dünya genelinde yaşanan çipli pasaport üretimlerindeki kriz nedeniyle sürecin daha kolay atlatılması için 25 Ağustos itibarıyla “üçüncü nesil” olarak adlandırılan yerli ve milli pasaport üretimi başlatıldı.

Bu kapsamda, bugüne kadar bin yerli ve milli pasaport teslim edildi.

RANDEVU ALMA SÜRESİ 15 GÜNE ÇIKARILDI

Vatandaşların mağduriyetini önlemek için teknik ve idari tedbirler de alındı. Bu doğrultuda randevu alma süresi 15 güne çıkarıldı. Randevusuna gidemeyeceklerin yerine randevu alınabilmesi sağlandı.

Geçen yılın sonunda pasaport harcı ödemesini yapanlar, yoğunluk nedeniyle bu aya randevu almak zorunda kaldı. Ancak nüfus müdürlüklerine başvuru için gidenlerden, bu yılki harç tutarındaki artış dolayısıyla ücret farkı ödemesi istendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun verdiği talimatla mağduriyetin oluşmaması için aralık ayında, yılı ücretiyle pasaport harcı yatırarak, yoğunluk nedeniyle bu aya randevu alanlardan, ’teki yeniden değerleme oranından kaynaklı ücret farkı alınmayacak.

CumartesiCumhurbaşkanıDünyaenflasyonİçişleri Bakanıİçişleri BakanlığıMaliye BakanlığıRecep Tayyip ErdoğanSüleyman SoyluTürkiye

Pasaport almak için ödediğimiz harç bedelleri her yıl artış gösterir. yılı itibariyle başvuracağınız pasaport süresine göre harç bedeli ,70 TL - ,50 TL arasında değişiyor. Ayrıca geçtiğimiz yıl TL olan defter bedeli ücreti de yılı itibariyle TL’ye yükseldi. Yeni pasaport için gerekli toplam ücreti harç bedeli + defter bedeli belirliyor. Pasaport harç bedelleri her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından güncellenmektedir.

Aşağıdaki tabloda pasaport sürelerine göre harç ücretleri, defter ücretleri ve toplam pasaport bedellerini inceleyebilirsiniz.

*Hususi (yeşil pasaport) ve Hizmet pasaportları (gri pasaport) harç bedelinden muaftır.

Pasaport Türleri

Yurt dışı seyahati düşünen tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları pasaport sahibi olmak zorundadır. Dört farklı pasaport çeşidi bulunmaktadır. Bunlar; Umuma Mahsus Pasaport (Bordo Pasaport), Hususi Pasaport (Yeşil Pasaport), Hizmet Pasaportu (Gri Pasaport), Diplomatik Pasaport (Siyah Pasaport). Pasaportların türleri kişilerin mesleklerine ve aile bağlarına göre verilmektedir.

  • Umuma Mahsus Pasaport (Bordo Pasaport): Herkese açık ve herkes için anlamı taşıyan bordo pasaport tüm vatandaşlarımızın kullanımına açıktır.
  • Hususi Pasaportu (Yeşil Pasaport): Ülkemizde devlet için çalışan kişiler ve bu kişilerin yakınlık derecesine göre aile üyelerine verilen pasaport türüdür. Yeşil pasaport sahipleri çoğu ülkeye vizesiz giriş çıkış yapabilmektedir. Yeşil pasaport TBMM eski üyelerine, eski bakanlara, kamu görevlilerine ve çocuklarına verilmektedir.
  • Hizmet Pasaportu (Gri Pasaport): Türkiye Cumhuriyeti adına yurt dışında bir ülkede görev yapacak kişilere Gri pasaport verilmektedir. Gri pasaport sahipleri de Yeşil pasaport sahipleri gibi çoğu ülkeye vizesiz seyahat edebilmektedir.
  • Diplomatik Pasaport (Siyah Pasaport): Diplomatik pasaport, yurt dışındaki kongre ve konferans gibi etkinliklere katılacak veya yurt dışında görev yapacak olan diplomatlara verilmektedir. Dışişleri Bakanlığı tarafından, diplomatlar, bakanlar, TBMM üyeleri ve devlet bünyesinde çalışan yüksek statüdeki devlet görevlilerine verilmektedir.

Yukarıda belirtilen dört farklı pasaport türüne ilaveten iki adet pasaport türü daha bulunur. Bunlar Geçici Pasaport (Pembe Pasaport) ve Yabancılara Mahsus Pasaporttur. Geçici pasaport; pasaport kaybı, süre aşımı ve sınır dışı edilme gibi durumlarda 1 ay boyunca geçerliliği bulunan ve yurt dışında bulunan Türk vatandaşlarının yurt dışında yer alan Türkiye dış temsilciliklerinden alabildiği pasaporttur. Yabancılara mahsus pasaport ise Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce yabancılara verilen pasaporttur.

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo) Nasıl Alınır?

Gerekli belgeleri ve şartları yerine getirenler Umuma Mahsus Pasaport (Bordo Pasaport) almak için İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerine, yurt dışında olanlar ise dış temsilciliklere başvuru yapabilirler. Pasaport başvurusunda bulunurken pasaport defter ücretini ve pasaport harç bedelini vergi dairesi müdürlüklerine, PTT şubelerine, anlaşmalı bankalara veya Gelir İdaresi Başkanlığına ait internet adresi üzerinden ödeyebilirsiniz. 25 yaş altı öğrenciler pasaport başvurusunda bulunurken pasaport harç bedelini ödemek zorunda değildir.

Online pasaport randevusu almak için tıklayınız. Umuma Mahsus Pasaport için gerekli belgeler şunlardır;

  • T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı veya geçici kimlik belgesi
  • Son altı ayda çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf
  • Yasal temsilcilerin başvuru merkezinde hazır bulunmamaları halinde; yetişkin olmayan kişiler için muvafakatname
  • Öğrencilerin harçsız pasaport başvurularında; “Öğrenci Belgesi” (Başvuru esnasında sistemde öğrencilik durumunun doğrulanması halinde belge talep edilmemektedir)
  • Başvuru öncesinde pasaport defter ve harç bedelinin ödenmesi
  • Eski pasaport (Daha önce alınan başka bir pasaportunuz varsa onu da başvuru esnasında sunmak zorundasınız)

Pasaport Ne Kadar Sürede Teslim Edilir?

Pasaportunuzun durumunu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün web sitesi veya e-devlet uygulaması üzerinden takip edebilirsiniz. Pasaportlar başvuru yapıldıktan iş günü içerisinde teslim edilir. Pasaportunuz başvuru işlemleri sırasında teslim edilmesini belirlediğiniz kişi/kişilere ve adrese kargo ile ulaştırılır. Adrese teslim edilemeyen pasaportlar 10 gün PTT şubesinde bekletilir, teslim alınmaması durumunda belirtilen başvuru merkezine iade edilir.

Pasaport Bedelleri Hangi Bankalara Yatırılabilir?

Pasaport harç ve cüzdan bedellerini aşağıda belirtilen bankalara yatırabilirsiniz.

  • Akbank
  • Aktifbank
  • Albaraka
  • Alternatif Bank
  • Denizbank
  • Garanti BBWA
  • HSBC Bank
  • ING Bank
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası
  • Odea Bank
  • Şeker Bank
  • T.C. Ziraat Bankası
  • Türk Ekonomi Bankası (TEB)
  • Türkiye Emlak Katılım Bankası
  • Türkiye Finans Katılım Bankası
  • Türkiye Halk Bankası
  • Türkiye İş Bankası
  • Türkiye Vakıflar Bankası
  • QNB Finansbank
  • Vakıf Katılım Bankası
  • Yapı ve Kredi Bankası
  • Ziraat Katılım Bankası

Pasaport Süresi Uzatılabilir Mi?

Yurt dışı seyahatleriniz için kullandığınız pasaportlarınızın süresi bitebilir veya kullanılabilecek boş sayfası kalmamış olabilir. 1 Kasım tarihi itibarıyla pasaportlarda kullanılmaya başlanan biyometrik veriler dolayısıyla pasaportların süresi uzatılamamaktadır. Eski pasaportunuzun süresi dolmadıysa ve kayıp ve çalınma durumu yoksa eski pasaportunuzun kalan süresi yeni çıkartacağınız pasaporta aktarılabilmektedir.

Yurt Dışında Eğitim Almak için Kaç Yıllık Pasaport Çıkartmak Gerekli?

Yurt dışında eğitim almak isteyen öğrencilerin alacakları eğitimin türüne ve süresine göre pasaport başvurusunda bulunmaları gerekir. İngiltere, İrlanda ve Kanada gibi ülkelerin vize protokollerine göre pasaportunuzun bitiş tarihi planlanan dönüş tarihinizden sonra en az 6 ay daha geçerli olmalıdır. Malta gibi ülkelerde bu süre 3 ay olarak belirlenmiştir. Eğitim türünüze ve süresine göre tarafımızca önerilen pasaport süresi 1 ile 5 yıl arası değişmektedir. Bu konu hakkında daha detaylı bilgi edinmek için danışmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.

Yurt Dışındayken Pasaport Nasıl Yeniletilir?

Yurt dışında ikamet edenlerin veya eğitim için yurt dışında bulunan öğrencilerin pasaport yenileme işlemleri Türkiye Cumhuriyeti’nin yurt dışında yer alan dış temsilcilikleri (konsolosluklar) tarafından yapılmaktadır. Yurt dışında pasaport yenilemek Türkiye’de pasaport yenilemeye göre kısmen daha basittir. Yurt dışında pasaport yenilemek için ödenen tutar Türkiye’de ödeyeceğiniz miktardan daha uygunken pasaportunuzun çıkma süresi iki haftayı bulabilmektedir. Pasaport harç, değerli kağıt ve posta bedellerini direkt olarak temsilciliklerde ödeyebilirsiniz.

Konsolosluklar doğrudan başvuru kabul etmezler. Bu sebeple yurt dışında pasaport yenileme işlemleriniz için konsolosluğun web sitesine girip kendinize en yakın temsilciliği seçerek randevu alabilirsiniz. Yurt dışında pasaport yenileme işlemleri için Dışişleri Bakanlığının paylaştığı bilgilere göre gerekli belgeler şunlardır;

  • Nüfus cüzdanı aslı
  • Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf (5cm X 6cm, fonu beyaz)
  • Reşit olmayanlar için anne ve babanın muvafakatnamesi
  • Eski pasaport (İlk defa pasaport alacaklar hariç)
  • Pasaport cüzdan, harç ve posta bedeli (temsilciliklerde ödenebilir)
  • Öğrenim amaçlı yurtdışına gidenlerin durumunu gösteren belge
  • Bulunduğunuz ülkede kayıtlı öğrenci olduğunuzu gösteren belge
  • Form dilekçe (temsilciliklerde hazırlanmaktadır)

Yurt dışında bazı ülkelerdeki pasaport yenileme ücretlerini aşağıdaki tabloda inceleyebilirsiniz;

A.B.D.

İNGİLTERE

KANADA

İRLANDA

PASAPORT HARÇ ÜCRETLERİ VE DEFTER BEDELİ

SüreHarçDefterToplam
6 Ay,70 TL,00 TL,70 TL
1 Yıl,30 TL,00 TL,30 TL
2 Yıl,10 TL,00 TL,10 TL
3 Yıl,50 TL,00 TL,50 TL
Yıl,50 TL,00 TL,50 TL

(Hususi ve Hizmet Damgalı Pasaportlar harç bedelinden muaftır.)

YILINDA PASAPORT HARÇLARI NE KADARDI?

yılında ise defter bedeli TL iken harç ücretleri şöyleydi:

• 6 aya kadar pasaportların harç tutarı ,40 TL,

• 1 yıl süreli olanlar için ,30 TL,

• 2 yıl süreli olanlar için ,40 TL,

• 3 yıl süreliler için ,00 TL,

• 3 yıldan fazla süreli olanlar için ,30 TL.

pasaport-ucretleri-ve-defter-bedeli-ne-kadar

PASAPORT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü seafoodplus.info internet adresi üzerinden ya da Çağrı Merkezinden (Alo ) randevu alınarak yurt içinde, hususi ve hizmet damgalı pasaportlar için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine, umuma mahsus pasaportlar için ise İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır.

PASAPORT DEFTER VE HARÇ BEDELİ NASIL ÖDENİR?

Pasaport defter ve harç bedeli; vergi dairesi müdürlüklerine, PTT Şubelerine, anlaşmalı bankalara veya Gelir İdaresi Başkanlığı'na ait seafoodplus.info internet adresi üzerinden ödenebilmektedir. (Ödeme bilgileri sistem üzerinden görüntülendiğinden başvurularda ayrıca makbuz/dekont talep edilmemektedir.)

UMUMA MAHSUS PASAPORT BAŞVURUSU İÇİN İSTENİLEN BELGELER

• T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı veya geçici kimlik belgesi,

• Son altı ayda çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf,

• Yasal temsilcilerin başvuru merkezinde hazır bulunmamaları halinde; kısıtlı veya ergin olmayan kişiler için muvafakatname,

• Öğrencilerin harçsız pasaport başvurularında; "Öğrenci Belgesi" (Başvuru esnasında sistemde öğrencilik durumunun doğrulanması halinde belge talep edilmeyecektir.)

• Başvuru öncesinde pasaport defter ve harç bedelinin ödenmesi (Ödeme bilgileri sistem üzerinden görüntülendiğinden başvuru esnasında ayrıca makbuz/dekont talep edilmemektedir.)

• Eski pasaport (Daha önceden alınmış ve iptali yapılmamış pasaportların başvuruda getirilmesi gerekmektedir.)

HUSUSİ DAMGALI PASAPORT BAŞVURUSU İÇİN İSTENİLEN BELGELER

• T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı veya geçici kimlik belgesi,

• Son altı ayda çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf

• Çalışan kamu görevlileri, ihracatçılar ve avukatlar için hususi damgalı pasaport talep formu,

• “Emeklilik veya çekilme nedenleri ile görevinden ayrılanlar için bir defaya mahsus kadro durumunu gösterir elektronik veya ıslak imzalı resmi yazı (Bu belgeyi kişiler son görev yaptıkları kurumlarından almaları gerekmektedir.)”

• Birinci derece kadro ile emekliliğe hak kazanmış olan belediye başkanları için; Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığından alınan durumlarını gösterir resmi yazı,

• Yasal temsilcilerin başvuru merkezinde hazır bulunmamaları halinde; kısıtlı veya ergin olmayan kişiler için muvafakatname,

• Ebeveynlerinin hakkından dolayı hususi damgalı pasaport alacak çocuklar için; "Öğrenci Belgesi" (Sistemde öğrencilik durumunun doğrulanması halinde belge talep edilmeyecektir. Ayrıca ergin olmayan çocukların öğrenci olmamaları halinde 18 yaşına kadar hususi damgalı pasaport verilir.)

• Ebeveynlerinin hakkından dolayı hususi damgalı pasaport alacak engelli ergin çocuklar için "Sağlık Kurulu Raporu"

• Eski pasaport (Daha önceden alınmış ve iptali yapılmamış pasaportların başvuruda getirilmesi gerekmektedir.)

• Başvuru öncesinde pasaport defter bedelinin ödenmesi (Ödeme bilgileri sistem üzerinden görüntülendiğinden başvuru esnasında ayrıca makbuz/dekont talep edilmemektedir. Hususi damgalı pasaportlar harçtan muaftır.)

HİZMET DAMGALI PASAPORT BAŞVURUSU İÇİN İSTENİLEN BELGELER

• T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı veya geçici kimlik belgesi,

• Son altı ayda çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf,

• Hizmet damgalı pasaport talep formu,

• Kamu görevlisi olmayanlar için talep formu ile birlikte görev onayı,

• Ebeveynlerinin hakkından dolayı hizmet damgalı pasaport alacak çocuklar için; "Öğrenci Belgesi" (Sistemde öğrencilik durumunun doğrulanması halinde belge talep edilmeyecektir. Ayrıca ergin olmayan çocukların öğrenci olmamaları halinde 18 yaşına kadar hak sahibinin pasaport süresi dikkate alınarak hizmet damgalı pasaport verilir.)

• Ebeveynlerinin hakkından dolayı hizmet damgalı pasaport alacak engelli ergin çocuklar için "Sağlık Kurulu Raporu"

• Yasal temsilcilerin başvuru merkezinde hazır bulunmamaları halinde; kısıtlı veya ergin olmayan kişiler için muvafakatname,

• Eski pasaport (Daha önceden alınmış ve iptali yapılmamış pasaportların başvuruda getirilmesi gerekmektedir.)

• Başvuru öncesinde pasaport defter bedelinin ödenmesi (Ödeme bilgileri sistem üzerinden görüntülendiğinden başvuru esnasında ayrıca makbuz/dekont talep edilmemektedir. Hizmet damgalı pasaportlar harçtan muaftır.)

PASAPORTUN KAYBEDİLMESİ HALİNDE YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER

Yurtiçinde İl veya İlçe Nüfus Müdürlüklerine, yurtdışında ise dış temsilciliklere bildirimde bulunulması gerekmektedir.

PASAPORTLARDA SÜRE UZATIMI YAPILABİLİR Mİ?

Pasaportlarda süre uzatımı yapılmamakta olup, her başvuruda yeni pasaport düzenlenmektedir.

Pasaport harcını 'de yatırarak 'e randevu alanlardan &#;cret farkı alınmayacak

Nüfus müdürlüklerinde geçen yıl, "3'ü Bir Yerde Projesi" kapsamında kimlik kartı, sürücü belgesi ve pasaport başvurularına ilişkin yoğun mesai harcandı.

Türkiye'de, önceki yıllarda ortalama 2 milyon bin pasaport işlemi yapılıyorken, 'de ise 4 milyon bin başvuru alındı. Bu kapsamda, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti pasaport taleplerini karşılamak için hafta içi ve cumartesi günleri ek mesai yaptı.

Dünya genelinde yaşanan çipli pasaport üretimlerindeki kriz nedeniyle sürecin daha kolay atlatılması için 25 Ağustos itibarıyla "üçüncü nesil" olarak adlandırılan yerli ve milli pasaport üretimi başlatıldı.

Bu kapsamda, bugüne kadar bin yerli ve milli pasaport teslim edildi.

Ücret farkı alınmayacak

Vatandaşların mağduriyetini önlemek için teknik ve idari tedbirler de alındı. Bu doğrultuda randevu alma süresi 15 güne çıkarıldı. Randevusuna gidemeyeceklerin yerine randevu alınabilmesi sağlandı.

Geçen yılın sonunda pasaport harcı ödemesini yapanlar, yoğunluk nedeniyle bu aya randevu almak zorunda kaldı. Ancak nüfus müdürlüklerine başvuru için gidenlerden, bu yılki harç tutarındaki artış dolayısıyla ücret farkı ödemesi istendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun verdiği talimatla mağduriyetin oluşmaması için aralık ayında, yılı ücretiyle pasaport harcı yatırarak, yoğunluk nedeniyle bu aya randevu alanlardan, 'teki yeniden değerleme oranından kaynaklı ücret farkı alınmayacak.

ve yılları pasaport harcı bedeli

Geçen yıl 6 aya kadar pasaportlar için harç tutarı ,40 lira, 1 yıl süreli olanlar için ,30 lira, 2 yıl süreli olanlar için ,40 lira, 3 yıl süreliler için lira ve 3 yıldan fazla süreli olanlar için ,30 lira olarak belirlendi.

Yeni yılda ise 6 aya kadar pasaportlar için harç tutarı ,70 lira, 1 yıl süreli olanlar için ,30 lira, 2 yıl süreli olanlar için ,10 lira, 3 yıl süreliler için 2 bin ,50 lira ve 3 yıldan fazla süreli olanlar için 3 bin ,50 lira olarak uygulanıyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir