okula kaç aylıkken başlanır / Okula Başlama Yaşı Kaç Olmalı? - Akıl Oyunları Dikkat Güçlendirme ve Etkinlik Setleri

Okula Kaç Aylıkken Başlanır

okula kaç aylıkken başlanır

OKULA BAŞLAMA YAŞI
&#; Eğitim Öğretim Yılı kayıtları temmuz ayında başlayacak

İlkokula ve Anasınıfına kayıt olacak öğrenciler için kayıt durumları nasıl olacak?

İlkokula başlama yaşı kaç? Anasınıfına başlama yaşı kaç?

E- Okul Okula Kayıt Yaşı Hesapla
E-Okul Sistemi üzerinden okula başlama yaşını hesaplayabilirsiniz. Çocuğunuzun okula başlama yaşını otomatik hesaplamak ve okula kayıt durumunu görmek için TIKLAYINIZ.

Çocuğum Hangi Okula Kayıt Oldu?
Eğitim öğretim yılı ana sınıfı, ilkokul ve ortaokul kayıtları e-okulda erişime Ağustos-Eylül &#;de açılacak. Çocuğumun kaydı hangi okula çıktı? 1. sınıfa kayıt durumunu görmek için e kayıt sonuçları sayfasını ziyaret edebilirsiniz. TIKLAYINIZ.

İlkokula % hazırlayan set için tıklayınız

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULA BAŞLAMA KAYIT YAŞI TABLOSU

ve Doğumlu çocukların okula başlama ve kayıt durumlarını aşağıdaki 1.sınıfa başlama yaşı tablosu ile paylaştık. Tablodan çocuğunuzun kayıt durumunu öğrenebilirsiniz.

Doğumlu Çocukların Aylara Göre İlkokula Kayıt Durumları.
Ocak Doğumlu: 30 Eylül ’de 80 Aylık olacağından ilkokula kayıt zorunludur. Erteleme yapılamaz. Anasınıfına gidemez.

Şubat Doğumlu: 30 Eylül ’de 79 Aylık olacağından ilkokula kayıt zorunludur. Erteleme yapılamaz. Anasınıfına gidemez.

Mart Doğumlu: 30 Eylül ’de 78 Aylık olacağından ilkokula kayıt zorunludur. Erteleme yapılamaz. Anasınıfına gidemez.

Nisan Doğumlu: 30 Eylül ’de 77 Aylık olacağından ilkokula kayıt zorunludur. Erteleme yapılamaz. Anasınıfına gidemez.

Mayıs Doğumlu: 30 Eylül ’de 76 Aylık olacağından ilkokula kayıt zorunludur. Erteleme yapılamaz. Anasınıfına gidemez.

Haziran Doğumlu: 30 Eylül ’de 75 Aylık olacağından ilkokula kayıt zorunludur. Erteleme yapılamaz. Anasınıfına gidemez.

Temmuz Doğumlu: 30 Eylül ’de 74 Aylık olacağından ilkokula kayıt zorunludur. Erteleme yapılamaz. Anasınıfına gidemez.

Ağustos Doğumlu: 30 Eylül ’de 73 Aylık olacağından ilkokula kayıt zorunludur. Erteleme yapılamaz. Anasınıfına gidemez.

Eylül Doğumlu: 30 Eylül ’de 72 Aylık olacağından ilkokula kayıt zorunludur. Erteleme yapılamaz. Anasınıfına gidemez.

Ekim Doğumlu: 30 Eylül ’de 71 Aylık olacağından ilkokula kayıt zorunludur. Fakat veli dilekçesi ile 1 yıl erteleme yapabilir. Anasınıfına kayıt olabilir.

Kasım Doğumlu: 30 Eylül ’de 70 Aylık olacağından ilkokula kayıt zorunludur. Fakat veli dilekçesi ile 1 yıl erteleme yapabilir. Anasınıfına kayıt olabilir.

Aralık Doğumlu: 30 Eylül ’de 69 Aylık olacağından ilkokula kayıt zorunludur. Fakat veli dilekçesi ile 1 yıl erteleme yapabilir. Anasınıfına kayıt olabilir.

1. sınıf materyalleri için Tıklayınız

Doğumlu Çocukların Aylara Göre İlkokula Kayıt Durumları
Ocak Doğumlu: 30 Eylül ’de 68 Aylık olacağından ilkokula kayıt zorunlu değildir. İstenirse veli dilekçesi ile 1. sınıfa kaydı yapılabilir. Anasınıfına kayıt olabilir.

Şubat Doğumlu: 30 Eylül ’de 67 Aylık olacağından ilkokula kayıt zorunlu değildir. İstenirse veli dilekçesi ile 1. sınıfa kaydı yapılabilir. Anasınıfına kayıt olabilir.

Mart Doğumlu: 30 Eylül ’de 66 Aylık olacağından ilkokula kayıt zorunlu değildir. İstenirse veli dilekçesi ile 1. sınıfa kaydı yapılabilir. Anasınıfına kayıt olabilir.

Nisan Doğumlu: 30 Eylül ’de 65 Aylık olacağından ilkokula kayıt olamaz. Anasınıfına kayıt olabilir.

Mayıs Doğumlu: 30 Eylül ’de 64 Aylık olacağından ilkokula kayıt olamaz. Anasınıfına kayıt olabilir.

Haziran Doğumlu: 30 Eylül ’de 63 Aylık olacağından ilkokula kayıt olamaz. Anasınıfına kayıt olabilir.

Temmuz Doğumlu: 30 Eylül ’de 62 Aylık olacağından ilkokula kayıt olamaz. Anasınıfına kayıt olabilir.

Ağustos Doğumlu: 30 Eylül ’de 61 Aylık olacağından ilkokula kayıt olamaz. Anasınıfına kayıt olabilir.

Eylül Doğumlu: 30 Eylül ’de 60 Aylık olacağından ilkokula kayıt olamaz. Anasınıfına kayıt olabilir.

Ekim Doğumlu: 30 Eylül ’de 59 Aylık olacağından ilkokula kayıt olamaz. Anasınıfına kayıt olabilir.

Kasım Doğumlu: 30 Eylül ’de 58 Aylık olacağından ilkokula kayıt olamaz. Anasınıfına kayıt olabilir.

Aralık Doğumlu: 30 Eylül ’de 57 Aylık olacağından ilkokula kayıt olamaz. Anasınıfına kayıt olabilir.

Okul öncesi matematiği % öğreten set için tıklayınız

Okula Başlama Yaşı Nasıl Hesaplanıyor?
İlköğretim Kurumları yönetmeliğine göre okula kayıt yaşı hesaplanırken o yılın eylül ayının son günü esas alınarak hesaplanır.

E- Okul Okula Kayıt Yaşı Hesapla
E-Okul Sistemi üzerinden okula başlama yaşını hesaplayabilirsiniz. Çocuğunuzun okula başlama yaşını otomatik hesaplamak ve okula kayıt durumunu görmek için TIKLAYINIZ.

Çocuğum Hangi Okula Kayıt Oldu?
Eğitim öğretim yılı ana sınıfı, ilkokul ve ortaokul kayıtları e-okulda erişime Ağustos-Eylül &#;de açılacak. Çocuğumun kaydı hangi okula çıktı? 1. sınıfa kayıt durumunu görmek için e kayıt sonuçları sayfasını ziyaret edebilirsiniz. TIKLAYINIZ.

Eğitim Öğretim Yılı Okula Başlama Kayıt Tablosu İlköğretim Kurumları Yönetmeliğine Göre Hazırlanmıştır.

Yönetmeliğin İlgili Maddeleri Aşağıda Verilmiştir.

İlköğretim Kurumları Yönetmeliği İlkokula Kayıt Zamanı ve Kayıt Yaşı İle İlgili Maddeleri
MADDE 11 – (1) (Değişik:RG/6/) Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında yeni kayıtlar, temmuz ayının ilk iş gününde başlar. Kayıt işlemi, 25/4/ tarihli ve sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu hükümlerince oluşturulan ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak, e-Okul sistemi üzerinden yapılır. Kayıt işlemleri sırasında veliden herhangi bir belge talep edilmez.

(2) (Değişik:RG/7/) Okul yönetimi, öğrenim çağında olup nüfus kaydı bulunmayan çocukları, 25/4/ tarihli ve sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun ilgili hükümleri çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı düzenlenmesi için nüfus müdürlüğüne bildirir ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası temin edilen öğrencilerin kesin kayıtlarını e-Okul sistemi üzerinden yapar.

(3) (Değişik:RG/7/) Yabancı uyruklu olup İçişleri Bakanlığınca verilen belge ile kimlik numarası edinen çocukların kayıtları bu kimlik belgesinde bulunan bilgilere göre yapılır. Türk vatandaşlığına kabul işlemleri devam eden çocukların Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası edinmelerinin ardından e-Okul sisteminde kimlik numarası güncellenir.

(4) (Değişik:RG/6/) Şehit, harp malûlü ve muharip gazi çocukları ile rehberlik ve araştırma merkezi raporu ile yönlendirilmesi yapılan özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar, yerleşim yeri adresine uyumlu okula kaydedildikten sonra durumlarını belgelendirmeleri şartıyla ulusal adres veri tabanındaki adreslerine bakılmaksızın istedikleri okula nakli yapılır.

(5) Okul öncesi eğitim kurumlarında okula kayıt:

a) (Değişik:RG/7/) Anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla aylık çocukların kaydı yapılır. Okulun kayıt alanında ikamet eden ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılında ilkokula başlayacak çocukların kaydı yapıldıktan sonra fiziki imkânları yeterli olan anaokulu ve uygulama sınıflarına aylık, ana sınıflarına ise aylık çocuklar da kaydedilebilir.

b) (Değişik:RG/7/) Bir grup oluşturabilecek kadar çocuk bulunmayan okullarda aylık çocuklar aynı ana sınıfına kaydedilebilir.

c) (Değişik:RG/7/) İlkokula kaydı bir yıl ertelenen ve bir önceki yıl okul öncesi eğitim almamış olan aylık çocuklara, okul öncesi eğitim kurumlarına kayıtta öncelik tanınır.

ç) (Değişik:RG/7/) Eğitimlerine tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla devam eden öğrencilerden okul öncesi eğitimde bir sınıfta bulunacak özel eğitim ihtiyacı olan öğrenci sayısı 7/7/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda düzenlenir.

d) (Değişik:RG/7/) Eğitimlerini tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla sürdüremeyecek durumda olan ağır düzeyde yetersizliği bulunanlar ile birden çok yetersizliği olan çocuklar, bu kurumlarda fiziki mekânın uygun olması ve özel eğitim öğretmeni istihdam edilmesi kaydıyla açılan özel eğitim sınıflarına kaydedilir.

e)Çocuğun aday kaydı e-Okul sistemi üzerinden alınır. Kesin kaydı yapılan çocukların velilerine Acil Durumlarda Başvuru Formu EK-1doldurtularak Sözleşme EK-2 imzalanır.

f) Kayıtlarda bir sonraki eğitim ve öğretim yılında zorunlu eğitime başlayacak çocuklar ile okulun bulunduğu kayıt alanındaki çocuklara öncelik tanınır. Başvurunun kontenjandan fazla olması durumunda veliler huzurunda kura çekimi yapılır.

g) (Değişik:RG/6/) Özel okul öncesi eğitim kurumlarına kayıt kabul işlemleri, öğrenci kontenjanları, okul ücretleri, sınıf mevcutları, personel seçimi ve atanmaları gibi iş ve işlemler, özel öğretim kurumları mevzuatında belirtilen esaslara göre yapılır.

(6) İlkokula kayıt:

a) (Değişik:RG/7/) İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir.

b) (Değişik:RG/7/) Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanları velisinin yazılı talebi bulunması halinde okul öncesi eğitime yönlendirir veya kayıtlarını bir yıl erteler.

c) Nüfusa gerçek yaşından büyük veya küçük yazılmış olanların yaşlarının düzeltilmesi okul yönetimince velilerinden istenir. Bu öğrencilerden velisi üç ay içinde girişimde bulunmadığı veya bu işleri yapmadığı takdirde gereği yapılmak üzere il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne bildirilir.

ç) Mecburi ilköğretim çağında olup herhangi bir sebeple okula kaydı yapılmamış okuma yazma bilmeyen çocukların kayıtları birinci sınıfa yapılır.

(7) Ortaokul ve imam-hatip ortaokuluna kayıt:

a) (Değişik:RG/6/) İlkokul öğrenimini tamamlayan ve kayıtların yapıldığı eylül ayı sonu itibarıyla zorunlu öğrenim çağı dışına çıkmamış öğrencilerin kayıtları ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak e-Okul sistemi üzerinden ortaokula yapılır.

b) İmam-hatip ortaokuluna kayıtlar velinin başvurusu üzerine ilgili okul yönetimince yapılır.

(8) Özel okul öncesi ve özel ilköğretim kurumlarına kaydı yapılan çocukların nakli, ilgili özel öğretim kurumunca e-Okul sistemi üzerinden alınır.

Alfabeyi % öğreten set için tıklayınız

 

Okula Başlama Yaşı Hesaplama 2 Ocak

Okul yaşı hesaplama, 1.sınıfa başlama yaşı hesaplama. Eğitim Öğretim yılı için Okula Başlama Yaşı Hesaplama Tablosu. Bu sene kaç aylık çocuklar okula başlayacaklar. İlkokul ve Anaokulu için okula başlama yaşını aşağıdaki tablodan kolayca hesaplayabilirsiniz&#;

Eğitim Öğretim yılında kaç aylık çocuklar 1.sınıfa, kaç aylık çocuklar anasınıfına, kaç aylık çocuklar anaokuluna başlayacak sizler için okula başlama yaşı hesaplama tablosu hazırladık.

Okula Başlama Yaşı Hesaplama

Okula Başlama Yaşı Hesaplama Tablosu

 kayıt yaşı tablosu 1. sınıf

Eylül Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Eylül 6 doğumlu çocuk 84 aylıktır ve İlkokul . Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 84 aylık çocuk kaç yaşındadır? 84 aylık çocuk 7 yaşındadır.

Ekim Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Ekim doğumlu çocuk 83 aylıktır ve İlkokul . Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 83 aylık çocuk kaç yaşındadır? 83 aylık çocuk 6 yaş 11 aylıktır.

Kasım Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Kasım 6 doğumlu çocuk 82 aylıktır ve İlkokul Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 82 aylık çocuk kaç yaşındadır? 82 aylık çocuk 6 yaş 10 aylıktır.

Aralık Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Aralık doğumlu çocuk 81 aylıktır ve İlkokul Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 81 aylık çocuk kaç yaşındadır? 81 aylık çocuk 6 yaş 9 aylıktır.

Ocak Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Ocak doğumlu çocuk 80 aylıktır ve İlkokul Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 80 aylık çocuk kaç yaşındadır? 80 aylık çocuk 6 yaş 8 aylıktır.

Şubat Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Şubat 7 doğumlu çocuk 79 aylıktır ve İlkokul Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 79 aylık çocuk kaç yaşındadır? 79 aylık çocuk 6 yaş 7 aylıktır.

Mart Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Mart doğumlu çocuk 78 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olmak zorundadır. Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 78 aylık çocuk kaç yaşındadır? 78 aylık çocuk 6 yaş 6 aylıktır.

Nisan Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Nisan doğumlu çocuk 77 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olmak zorundadır. Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 77 aylık çocuk kaç yaşındadır? 77 aylık çocuk 6 yaş 5 aylıktır.

Mayıs Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Mayıs doğumlu çocuk 76 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olmak zorundadır. Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 76 aylık çocuk kaç yaşındadır? 76 aylık çocuk 6 yaş 4 aylıktır.

Haziran Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Haziran doğumlu çocuk 75 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olmak zorundadır. Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 75 aylık çocuk kaç yaşındadır? 75 aylık çocuk 6 yaş 3 aylıktır.

Temmuz Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Temmuz doğumlu çocuk 74 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olmak zorundadır. Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 74 aylık çocuk kaç yaşındadır? 74 aylık çocuk 6 yaş 2 aylıktır.

Ağustos Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Ağustos doğumlu çocuk 73 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olmak zorundadır. Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 73 aylık çocuk kaç yaşındadır? 73 aylık çocuk 6 yaş 1 aylıktır.

Eylül Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Eylül doğumlu çocuk 72 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olmak zorundadır. Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 72 aylık çocuk kaç yaşındadır? 72 aylık çocuk 6 yaşındadır.

Ekim Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Ekim doğumlu çocuk 71 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olabilir yada veliler isterse dilekçe ile 1.sınıf kaydını 1 yıl erteleyebilir. 71 aylık çocuk kaç yaşındadır? 71 aylık çocuk 5 yaş 11 aylık yaşındadır.

Kasım Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Kasım doğumlu çocuk 70 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olabilir yada veliler isterse dilekçe ile 1.sınıf kaydını 1 yıl erteleyebilir. 70 aylık çocuk kaç yaşındadır? 70 aylık çocuk 5 yaş 10 aylık yaşındadır.

Aralık Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Aralık doğumlu çocuk 69 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olabilir yada veliler isterse dilekçe ile 1.sınıf kaydını 1 yıl erteleyebilir. 69 aylık çocuk kaç yaşındadır? 69 aylık çocuk 5 yaş 9 aylık yaşındadır.

Okula Başlama Yaşı İlkokul

Yukarda tabloda gördüğünüz gibi;
Eğitim Öğretim yılında 72 ile 84 aylık çocukların 1.sınıf kayıtları zorunludur. Bu yaştaki çocukların 1.sınıf kayıtları e-okul üzerinden otomatik olarak yapılacaktır. Eylül ile Eylül arasında doğumlu çocuklar bu sene 1. sınıfa zorunlu kayıt olacaklar.

aylık çocuklar ise 1.sınıf kayıtları yapılacak fakat isteyen veliler dilekçe ile kayıt erteleme yapabilirler. Ekim ile Aralık arasında doğan çocuklar erteleme yapabilir.

Okula Başlama Yaşı Anasınıfı

Anasınıfına bu sene 68 &#; 57 aylık çocuklar kayıt olabilecek. Ocak ile Aralık doğumlu çocuklar Anasınıfına gidebilecekler. Detaylı bilgi için okula başlama kayıt yaşı tablosunu inceleyiniz.

Okula Başlama Yaşı Anaokulu

ay arasındaki çocuklar Anaokuluna kayıt yaptırabilirler. Detaylı bilgi için okula başlama kayıt yaşı tablosunu inceleyiniz.

Eğitim Öğretim yılı okula başlama yaşı hesaplama tablosuna göre çocuğunuzun hangi okula kayıt olacağını öğrenebilirsiniz. Ayrıca Temmuz ayından itibaren çocuğunuzun hangi okula kayıt olduğunu e-okul üzerinden sorgulayabilirsiniz. Adrese dayalı okul kayıt sorgulama linki aşağıdadır.

1.sınıf ve Anaokulu kayıtları her yıl temmuz ayında başlar. Bu sene de okul kayıtları Temmuzun ilk haftası başlaması bekleniyor.

'te 1. sınıfa başlama yaşı ka&#;? Ka&#; doğumlular okula başlayacak? Ka&#; aylıklar okula gidebilir?

Okulların açılmasına az bir zaman kala veli ve öğrencileri kayıt heyecanı sarmaya başladı. eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala veli ve öğrenciler 1. sınıf kayıtları ne zaman başlayacak, kaç yaşındaki çocuklar 1. sınıfa başlayacak araştırması yapmaya başladı. MEB takvimine göre yeni eğitim öğretim yılı 12 Eylül tarihinde açılacak.

Yeni eğitim-öğretim yılında bütün resmi okullarda eğitim görecek olan okul öncesi, 1'inci ve 5'inci sınıf öğrencilerin okul kayıtları ikametgah bilgileri esas alınarak e-Okul sistemi üzerinden yapılıyor. Buna göre veliler, Millî Eğitim Bakanlığının funduszeue.info internet adresi üzerinden çocuklarının yerleştirildiği okulun hangi okul olduğunu öğrenebiliyor.

1. SINIFA BAŞLAMA YAŞI KAÇ?

-Kreş yaşı ay çocuklar. (Zorunlu değildir)

-Anaokulu: Eylül ayı sonu itibarıyla aylık çocuklar. (Zorunlu değildir)

-Ana sınıfı: Eylül ayı sonu itibarıyla aylık çocuklar. (Zorunlu değildir)

Anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla aylık çocukların kaydı yapılır. Okulun kayıt alanında ikamet eden ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılında ilkokula başlayacak çocukların kaydı yapıldıktan sonra fiziki imkânları yeterli olan anaokulu ve uygulama sınıflarına aylık, ana sınıflarına ise aylık çocuklar da kaydedilebilir. Bir grup oluşturabilecek kadar çocuk bulunmayan okullarda aylık çocuklar aynı ana sınıfına kaydedilebilir.

-İlkokula kaydı bir yıl ertelenen ve bir önceki yıl okul öncesi eğitim almamış olan aylık çocuklara, okul öncesi eğitim kurumlarına kayıtta öncelik tanınır. İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir. Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanları velisinin yazılı talebi bulunması halinde okul öncesi eğitime yönlendirir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir.

aydan daha büyük çocuklar için okul kaydı zorunludur. Hiç bir surette erteletme hakları yoktur. Sağlık raporu vs. geçersizdir.

MEB OKULA BAŞLAMA YAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası