adalarda halk plajı / İstanbul Adalar'da Denize Girebileceğiniz 7 Güzel Plaj

Adalarda Halk Plajı

adalarda halk plajı

İstanbul Adalardaki Plajlar

Yazın gelmesi ile İstanbul’da yaşayanlar sahillere akın etmeye başladı. İstanbul’da denize girilebilecek yerler neler? diye sorulunca ilk akla gelen yer İstanbul&#;daki Adalar oluyor elbette. Sizler için İstanbul Adalardaki Plajlar ve bu plajlar hakkında genel bilgileri bu yazımızda kaleme aldık.

Kısa bilgi: Fiyatlar: Tarihinde güncellenmiştir. Tüm okurlarımıza duyurulur.

İstanbul Adalardaki Plajlar ve Denize Girilebilecek Yerler

DipNot:Adalarda Gezilecek Yerler için oluşturduğumuz listemize de bir göz atmak isterseniz bu yazımızı okuduktan sonra sizi bekliyor olacağız. :)

1- Naki Bey Plajı

Naki Bey Plajı, Büyükada’nın en çok tercih edilen plajı. Bunun en büyük nedeni “damsız girilmez” özelliği. Bundan dolayı aile ve çiftlerin tercih sebebi. Plaj aile plajı olma özelliği ile her geçen gün hizmet kalitesini ve ziyaretçi sayısını arttırmakta.

Giriş Ücreti (Kişi başı): Hafta İçi: TL/ Hafta Sonu: TL/ yaş arası: TL

Ücrete dâhil hizmetler: Şemsiye, şezlong, sehpa, duş, tuvalet, giyinme kabini

Cankurtaran çalışma saatleri:

Ulaşım: Kabataş, Kadıköy, Maltepe, Kartal, Tuzla gibi iskelelerden vapurlar, Sirkeci ve Eminönü’nden deniz otobüsleri Büyükada’ya sefer düzenliyor. Büyükada’ya indikten sonra ise, yürüyerek ya da fayton ile Nakibey Plajı’na ulaşabilirsiniz. İndiğiniz iskelenin sağ tarafında bulunan ücretsiz servisler ile Nakibey Plajı’na kısa sürede gelebilirsiniz.

2-Aya Nikola Plajı

Adanın en sakin plajlarından biridir. Sığı suyu ve sakinliği ile yüzme bilmeyenler için ideal bir plajdır. Plaj berrak ve temiz suyu ile sizleri karşılayacaktır.

Giriş Ücreti (Kişi başı): Hafta İçi: TL / Hafta Sonu: TL

Şezlong ve şemsiye hizmetleri fiyata dahil değildir; Şezlong: 80 TL/ Şemsiye: 60 TL

Cankurtaran çalışma saatleri:

Ulaşım: Plaja çarşıdaki iskeleden motor seferleri ile ulaşım mümkündür. Yürüyerek 1 saat, bisiklet ile 30 dakikada da ulaşabilirsiniz.

3-Prenses Koyu Plajı

Adı üzerinde koy plajı. Plajın en büyük özelliği sınırlı sayıda kapasitesi olduğu için randevu ile gitmeniz gerekmektedir. Toplam kapasitesi kişidir. Ayrıca plajda yemek ve konaklama hizmetleri de verilmektedir.

Giriş Ücreti (Kişi başı): Hafta İçi: TL/ Hafta Sonu: TL

Ücrete dahil hizmetler: Duş ve tuvalet, emanet dolabı, şezlong, şemsiye

Can Kurtaran çalışma saatleri:

Ulaşım: Plaja çarşıdaki iskeleden motor seferleri ile ulaşım mümkündür. Yürüyerek 45 dakika, bisiklet ile 20 dakikada da ulaşabilirsiniz.

4-Yörükali Plajı

Büyükada beach kültürünü yaşatan plaj hem konaklama hem de motel hizmeti veren Yörükali tesislerine aittir. Plajı farklı kılan yanı ise, çocuklar için oyun alanına sahip olmasıdır. Büyükada’da konaklama ve plaj keyfini yaşamak isteyenler için tercihlerden birisi.

Giriş Ücreti (Kişi başı): Hafta İçi ve Cumartesi: TL / Pazar ve Bayram Günleri: TL

Ücrete Dahil Hizmetler: Şezlong ve Şemsiye

Not: Motelde konaklayanlar için plaj ücretsizdir

Ulaşım: Plaja ulaşım çarşıdaki iskeleden ücretsiz olarak yapılmaktadır. Yürüyerek 40 dakika, bisiklet ile 20 dakikada ulaşım sağlanabilir.

5- Kumsal Aile Plajı

Adından da anlaşılacağı üzere aile plajı. Sakin ve huzurlu olması açısından ailecek gideceklere önerilen bir plajdır.

Giriş Ücreti (Kişi başı): Hafta içi: / Hafta sonu: TL

Şemsiye ve şezlong hizmetleri fiyata dahil değildir; Şemsiye: 60 TL  / Şezlong: 90 TL

Ulaşım: Plaja ulaşım çarşıdaki iskeleden ücretsiz olarak yapılmaktadır. Yürüyerek 1 saat, bisiklet ile 25 dakikada ulaşım sağlanabilir.

6-Eskibağ Plajı

Eskibağ Butik Otel’in işlettiği kişilik özel plajdır. Restoranında düğün, parti gibi dilediğiniz organizasyonu gerçekleştirebilirsiniz. Büyük tur yolu üzerinde yer aldığı için yürüyerek de gidilebilir.

Giriş Ücreti (Kişi Başı): Hafta İçi: TL  ve Hafta Sonu: TL

Ulaşım: İskeleden kalkan motorlarla plaja ulaşabilirsiniz. Yürüyerek 50 dakika, bisiklet ile 20 dakikada ulaşım sağlanabilir.

7-Halik Koyu Plajı

metre sahil uzunluğu ve kişilik kapasitesiyle Büyükada’nın en büyük plajı olma özelliğini taşır. Plajın etrafında kamp ve piknik alanı da mevcut. Büyükada plajı Halik Koyu tertemiz denizi ve sessiz ortamı ile özellikle sakinlik isteyenlere uygundur.

Giriş Ücreti (Kişi Başı): Hafta İçi: TL / Hafta Sonu: TL

Ulaşım: İskeleden kalkan motorlarla plaja ulaşabilirsiniz. Yürüyerek 50 dakika, bisiklet ile 20 dakikada ulaşım sağlanabilir.

Heybeliada’da Denize Girilebilecek Plajlar

1- Aqua Green Beach

Birçok su sporu yapabileceğiniz mekâna ister tek başına ister ailenizle gidin. Kumlu ve sığ deniziyle çocuklar için de oldukça güvenli olan Green Beach Club’ın plajın da güneşlenmenin keyfini çıkarın

Giriş Ücreti (Kişi Başı): Hafta İçi: Aile (bir kişi) Lira, Tek giriş: Lira

Hafta Sonu: Aile (bir kişi) TL, Tek giriş: TL

Ulaşım: Heybeliada İskelesi’nden ücretsiz motor servisi ile ulaşım kolaylığı sağlayan firma, her sene Haziran ayı itibari ile hizmete giriyor.

2-Akvaryum Plajı

Plaj, tertemiz suyu ile sizleri karşılıyor. Kumsalı taşlık olmasından dolayı biraz sıkıntılı olsa da bir terlik ile bu sorunu atlatabilirsiniz.

Giriş Ücreti (Kişi Başı): Hafta içi: TL / Hafta sonu: TL

Ulaşım: Heybeliada’ ya vardığınızda Halk Palas yolunu tutup Kablo isimli inişi geçtikten sonra ki giriş sizi Akvaryum Plajına ulaştıracaktır. Plaja ulaşmak için dik bir patika inişi ve dik bir tahta merdiveni geçmeniz gerekecektir. Dilerseniz bu yolu bisiklet ya da faytonla da kat edebilirsiniz.

3- Alman Koyu Plajı

Heybeliada’nın denizinin en temiz olduğu koylardan bir tanesi ki bu yüzden pek çok tekne gün içinde bu koya gelir, demirler ve de gün boyu denizin keyfini çıkarırlar.

Giriş Ücreti: Giriş ücreti yok ama şemsiye, şezlong, duş ve WC ücrete tabi.

Şezlong: TL / Şemsiye: 60 TL / WC: 10 TL

Ulaşım: Ada’ya inince tabelaları takip ederek koya ulaşabilirsiniz. Plaja ulaşım ise biraz sıkıntılı. İnişli ve çıkışlı patikadan sahile inip bu muazzam plaja ulaşabiliyorsunuz.

4- Ada Beach Club

Heybeliada Çam Limanı Koyu’nda temiz havası ve muhteşem manzarasıyla Ada Beach Club yaz aylarında ilk tercihleriniz arasına girmeye aday. Yemyeşil doğanın bitişinde başlayan masmavi deniz ve bu denize ait harika sahil biz tatilcileri karşılıyor.

Giriş Ücreti (Kişi Başı): Hafta İçi: TL/ Hafta Sonu: TL

Ulaşım: Ada Beach Club’ın bulunduğu Çam Limanı Koyu’na gitmek üzere, ücretsiz tekneler sizleri limanda bekliyor olacak.

Burgazada’da Denize Girilebilecek Plajlar

1- Kalpazankaya Plajı

Plaja giriş için bilet karşılığı Lira ücret ödeniyor. Plajda şezlong ve şemsiye kiralanabiliyor ve duş almak istiyorsanız 5 Lira ücret ödüyorsunuz. Açık denize bakan koy, bir kayanın himayesinde, nispeten dalga almıyor. Denizi taşlık ama temiz olması sizi kendine çekiyor.

Giriş Ücreti (Kişi Başı):  TL ( Duş için ayrıca 50 TL talep ediliyor)

Şezlong ve Şemsiye için ayrı ücret ödenmektedir; Şezlong: 90 TL ve Şemsiye: 60 TL

Ulaşım: İskeleden indikten sonra Kalpazankaya Mesire Alanı’na 30 dakikalık yürüyüş ile ulaşmak mümkün. Dilerseniz faytona binerek dakikada da buraya varabilirsiniz.

2- Çamakya Aile Plajı

Adada en çok tercih edilen plaj diyebiliriz. Nedeni ise aile plajı olmasının yanı sıra, diğer plajlara göre (yosun ve çakıl bakımından) daha bakımlı olması.

Giriş Ücreti: Plaja Giriş Ücretsizdir. Ancak şezlong ve şemsiye kullanmak isterseniz ikisi için TL ödemeniz gerekmektedir.

Ulaşım: Çamakya Plajı Adanın arka tarafında kalmaktadır. Ama endişenmenize gerek yok çünkü ada toplam saatte turlanabilecek küçüklükte olduğu için yaklaşık 45 dakika yürüme ile ya da 10 dakikalık faydon yolculuğu ile buraya ulaşabilirsiniz.

3-Burgazada Halk Plaj ( 6 Numara Plajı )

Denizi biraz yosunlu ve kumsalı yok. Taşlık plajı olmasına rağmen ilk tercih edilen plajlardan biri. Bunun nedeni ise deniz suyunun temizliği ve denizin ortasında bulunan atlama rampası.

Giriş Ücreti: Plaja Giriş Ücretsizdir. Ancak şezlong ve şemsiye kullanmak isterseniz ikisi için TL ödemeniz gerekmektedir

Ulaşım: İskeleden ister yürüyerek isterseniz fayton ile ya da bisiklet kiralayarak kilometrelik sahil yolunu takip ederek plaja ulaşabilirsiniz.

Kınalıada’da Denize Girilebilecek Plajlar

1- Kumluk Plajı

Kumluk Plaj Tesisleri, Kınalıada’da yılından bu yana hizmet veriyor. Aile işletmesi olan tesis, müşterilerine daha kaliteli hizmet sunabilmek için sürekli kendini yeniliyor. Plaj girişinde “Damsız Girilmez” levhası ile aile işletmesi olduğunu vurgulayan tesis, çocuklu aileler için ekstra rahatlık sunuyor. Tesiste müşterilerin güvenliği açısından ise cankurtaran ve ilk yardım konusunda eğitimli doktor sürekli hazır bulunduruluyor.

Giriş Ücreti (Kişi Başı): Hafta İçi: TL / Hafta Sonu: TL

Ulaşım: İskeleden kalkan ücretsiz teknelerle veya yürüyerek 15 dakikada gidebilirsiniz. Yürümek isterseniz indikten sonra tabelalerı takip etmeniz yeterli olacaktır.

2- Ayazma Kamo’s Beach Club

90 metrelik sahili var olan plajın ayrıca doğası da çok güzel. Diğer paralı plajlara göre daha sakin. Denize alternatif olarak yüzme havuzu da bulunuyor. Haftanın yedi günü açık olan tesiste zaman zaman konserlerin de düzenlendiği Kamos’ta bir restoran da bulunuyor.

Giriş Ücreti (Kişi Başı): Hafta İçi: TL / Hafta Sonu: TL

Club’ın yanında ücretsiz plajlar da mevcut ama burada da şezlong ve şemsiye kiralama bedelleri plaj ücreti ile aynı.

Ulaşım: İskeleden kalkan ücretsiz teknelerle veya yürüyerek gidebilirsiniz. Yürümek isterseniz tabelaları takip edebilirsiniz.

3- Ülker Restaurant Plajı

Ülker Halk Plajı olarak da bilinen sahilde yemek ve içecek ihtiyaçlarınızı dışarıdan karşılayabileceğiniz gibi Ülker restauranttan da karşılayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Halka açık plajın giriş ücreti bulunmamaktadır. Şezlong ve şemsiye kiralama bedelleri TL arasında değişmektedir.

Ulaşım: İskeleden kalkan ücretsiz teknelerle veya yürüyerek gidebilirsiniz.

4 – İskele Plajı

Kınalıada ücretsiz halk plajları olarak Kınalıada İskelesi’nin sol ve sağ tarafı kullanılmaktadır. Ülker Halk Plajı olarak da bilinen sahilde yemek ve içecek ihtiyaçlarınızı dışarıdan karşılayabileceğiniz gibi buradaki restauranttan da karşılayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Girişi ücretsiz olan plajlarda tuvalet, duş, şemsiye ve şezlong için belirli bir ücret ödenmektedir. 1 adet şezlong şemsiye TL, 2 adet şezlong +1 adet şemsiye TL olup, fiyatlar hafta içi ve hafta sonu değişkenlik göstermektedir.

Ulaşım: İskeleden iner inmez sağ veya sol taraftaki plajlardır.

Sedef Adası Denize Girilebilecek Plajlar

1-Sedef Adası Plajı

Sedef Adası plajı  m2 kapalı olmak üzere toplam m2′lik alan üzerinde hizmet veriyor. Plaj zemini beton olan tesisin güneşlenme alanında toplam adet şezlongu bulunuyor.

Giriş Ücreti (Kişi Başı): Sezona göre değişmekle birlikte kişi başı;

Hafta İçi: TL / Hafta Sonu: TL

Ücrete Dâhil Hizmetler: Duş – WC – Şemsiye – Tuvalet – Şezlong ve Su Kaydırağı.

Can Kurtaran Çalışma Saatleri:  –

Plajın Çalışma Saatleri:

Ulaşım: Bostancı veya Kartal’dan Vapur İle Büyükada’dan da motor ile Sedef adasına geldikten sonra iner inmez tabelaları takip ederek dakikada buraya ulaşabilirsiniz. Ayrıca Büyükada’dan ücretsiz motor da kalkmaktadır.

2-Elio Sedef Beach

Gün boyunca toplam kişiye hizmet verebilen tesisin iskelesinde denize girip güneşlenebir, bar bölümünde ise her türlü soğuk ve sıcak içecekleri bulabileceksiniz. Ayrıca Elio Sedef’te büyük bir restoran, lounge bölümleri ve ormanlık alan içinde yer alan localar bulunuyor.

Giriş Ücreti (Kişi Başı): Hafta İçi: TL / Hafta Sonu: TL

Sınırlı sayıda bulunan yerler için önceden rezervasyon yaptırmanızda fayda var.

Rezervasyon için;  48 84 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Ücrete Dâhil Hizmetler: Duş – WC – Şemsiye – Tuvalet – Şezlong – Soyunma Kabini.

Plajın Çalışma Saatleri:

Ulaşım: Bostancı veya Kartal’dan Vapur İle Büyükada’dan da motor ile Sedef adasına geldikten sonra iner inmez tabelaları takip ederek dakikada buraya ulaşabilirsiniz. Eğer gurup olarak gitmeyi düşünüyorsanız deniz taksiyi de tercih edebilirsiniz. Ayrıca Elio Sedef Beach, özel yat veya tekne ile gelen ziyaretçilerine demir atma olanağı da sağlamaktadır.

3-Club Ada Sedef

Prens Adaları’nın en nezih ve gözde adasında yer alan kulüp, size deniz, güneş, yeme-içme ve eğlence keyfini bir arada sunuyor. Günü birlik tatilin ve eğlencenin en kısa yollarından biri olan Club Ada Sedef plaj, restoran, bar ve kulüp bölümlerinden oluşuyor.

Giriş Ücreti (Kişi Başı): Hafta İçi: TL / Hafta Sonu: TL

Ücrete Dâhil Hizmetler: Duş – WC – Şemsiye – Tuvalet – Şezlong.

Plajın Çalışma Saatleri:

Ulaşım: Bostancı veya Kartal’dan Vapur İle Büyükada’dan da motor ile Sedef adasına geldikten sonra iner inmez tabelaları takip ederek dakikada buraya ulaşabilirsiniz. Ayrıca Büyükada’dan ücretsiz motor da kalkmaktadır.

EN İYİ BÜYÜKADA PLAJLARI

Büyükada plajları arasında en çok tercih edilenlerine gelmeden önce; İstanbul&#;da yüzülür mü, yüzülmez mi o konuyu size havale ediyoruz.

Eğer İstanbul&#;da denize girmekte sakınca bulmuyorsanız, tüm alternatifleriniz arasında Büyükada plajları kendinizi en çok tatildeymiş gibi hissedeceğiniz yer. Adalılar da zaten yaz boyu yüzüyorlar. Hatta artık günkurusuna dönmüş teyzeler var günlerini plajda geçirmekten.  🙂 Elbette denizin dalgalı olup olmaması, suyunun berrak olup olmaması, deniz anaları var mı yok mu biraz da sizin şansınıza kalmış bir şey. Bir gün geliyor çok deniz anası oluyor, bir gün geliyor olmuyor.

Büyükada&#;da denize girilecek noktaları aşağıda bulabilirsiniz. Tabi bir şeyi de netleştirelim, eğer kalabalık bir grupsanız ya da bonkör bir gününüzdeyseniz adada denize girme keyfi en iyi tekne kiralayıp koy koy gezmekle çıkıyor.

Not: Daha önce Büyükada&#;ya yazın gelip kalabalıktan ve turistten yaka silktiğiniz oldu mu? Daha vapura biner binmez izdiham yaşayıp &#;Ben bu Büyükada&#;yı ortadoğuda meşhur edeni bi bulursam dediğiniz? Esenler Otogarı ile cennete düşmek arasındaki farkı yarattığını iddia ettiğimiz bir yazımız var :). Büyükada&#;da turistlerden kaçarak yapılacak en güzel 10 şeyi öğrenmek için tıklayın: Büyükada Gezilecek Yerler. Büyükada&#;ya gelmeden önce okumanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Büyükada Plajları

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

  1. Eskibağ Plajı
  2. Halik Koyu Plajı
  3. Aya Nikola Plajı
  4. Prenses Koyu
  5. Yada Beach Club
  6. Nakibey Plajı
  7. Yörükali Plajı
  8. Sedef Adası

1. Eskibağ Plajı

Büyükada plajlarından en güzellerinden biri, adanın en arkasında yer alan Eskibağ Plajı. Plaja ulaşması biraz güç ama buna değiyor. Konum olarak adanın arkasında, büyük tur yolu üzerinde kalıyor. Dilerseniz merkezden bu koya kalkan motorlara binerek de 25 dakikada ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Plajda şemsiye, şezlong, minder ve duş hizmetleri bulunuyor. Burada ayrıca restoran da var. Nişan, düğün organizasyonları bile oluyormuş bilginize. Konumiçin tıklayın. Haritada 1 numara.

2. Halik Koyu Plajı (En Temiz Büyükada Plajı)

Halik Koyu, en uzun Büyükada Plajı. Aynı zamanda Büyükada plajları arasında en temizi. Eskibağ Otel tarafından işletilen bir plaj var. Eskibağ Teras Restoran&#;ın hemen önünden kıvrıla kıvrıla denize inen merdivenli bir yol var ama buraya da merkezden ücretli shuttle motorlar da kalkıyor. Plaja inmeden önce kamp ve piknik yapılabilen yerler de var. Plajda şemsiye, şezlong, minder ve duş hizmetleri bulunuyor. Konumiçin tıklayın. Haritada 2 numara.

3. Aya Nikola Plajı (En Dalgasız Büyükada Plajı)

Büyükada&#;nın en dalgasız plajı, Aya Nikola Plajı. Buraya da merkezden motor seferleri var ama bizce hiç gerek yok. Yürürseniz 1 saatte, bisikletle gelirseniz yarım saatte ulaşabilirsiniz. Burayı bir halk plajı olarak düşünebilirsiniz, yani biraz kalabalık olabiliyor. Plajda şemsiye, şezlong, minder ve duş hizmetleri bulunuyor. Hemen plajın yanında Aya Nikola Butik Otel var hem konaklama hem bir şeyler yemek için çok ideal. Aynı zamanda otelin de kendine özel küçük bir plajı var. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

4. Prenses Koyu Plajı

Prenses Butik Otel&#;in önündeki plajda restoran, şezlong, şemsiye, duş gibi hizmetlerin hepsi var. Diğer plajlara olduğu gibi buraya da merkezden ücretli shuttle motorlar kalkıyor. Yolculuk 10 dakika sürüyor. Ama karadan gelecekseniz de Aşıklar Yolu’nu takip etmeniz gerekiyor. WebsitesiKonum için tıklayın. Haritada 4 numara.

5. Yada Beach Club

Daha &#;beach club&#; tarzında bir denize girme noktası arayanlar için Tarabya&#;daki sushici Yada&#;nın Büyükada&#;daki plajı Yada Beach Club var. Hafta sonları canlı performans partileride oluyor. Elbette Yada&#;nın harika sushilerini de bulabileceğinizi söylememize gerek yok. Merkezde iskelenin yanından kalkan motor servisi ile ulaşılabiliyor.Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

6. Naki Bey Plajı

Nakibey Plajı, merkeze oldukça yakın. Merkezden yaklaşık dakikalık bir yürüyüşle plaja ulaşabiliyorsunuz. Denizi sığ ve kumluk. Yalnız bu plaj &#;aile plajı&#; olarak geçiyor. Yani damsız girilmez şeklinde bir uygulamaları var.  İçinde her türlü plaj hizmeti ve restoran büfe tarzı işletilen bir yer de var. Websitesiiçin tıklayın.Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

7. Yörük Ali Plajı

Yörükali Plajı da kumluk bir plaj. Bu nedenle çocuklu aileler tarafından sıkça tercih ediliyor. Yine, Büyükada İskelesi’nden ücret karşılığında tekne ile ulaşım imkanı var. Burası da Naki Bey gibi &#;aile plajı&#; olarak geçiyor. Websitesiiçin tıklayın.Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

BONUS: Sedef Adası

Büyükada&#;da olmasa da Büyükada&#;dan geçilerek kolayca ulaşılabilen bir ada Sedef Adası. Adada, üç plaj seçeneği var. Biri hem restoran hem plaj hizmeti veren Elio Sedef Restoran, diğeri de aynı şekilde hizmet veren Club Ada Sedef. Diğeri de ücretli bir halk plajı olanSedef Adası Plajı. Ama buraya kadar gelmişken biraz paraya kıyıp Elio veya Club Ada&#;yı tercih edin deriz.

Sedef Adası&#;na, Elio ve Club Ada Sedef&#;in müşterileri için özel hizmet veren tekneleri ile Büyükada İskelesi’nden geçebiliyorsunuz. Eğer kalabalık bir grupsanız, Büyükada&#;dan veya anakaradan tekne kiralayarak veya deniz taksi ile ulaşım sağlamak da bir seçenek.. Konumiçin tıklayın. Haritada 8 numara.

Not: Büyükada en kalabalık olan ada. Büyükada plajlarında aradığınızı bulamazsanız Prens Adaları&#;nın en az bilineni Sedef Adası&#;na gitmenizi öneririz. Oraya dair önerilerimizde yukarıda bahsettiğimiz yazımızda mevcut.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir