lisans kpss üniversite okurken / Sınavsız İkinci Üniversite Okuma ile ilgili Sıkça sorulan sorular ?

Lisans Kpss Üniversite Okurken

lisans kpss üniversite okurken

İşin Olsa">

Gençlerin hayata atılmaları ciddi bir süreç halinde gelişmektedir. Ülkemizde yaşayan bir gencin hayata atılması için öncelikle kaliteli bir orta öğretim geçirmesi gerekmektedir. Bunun devamında iyi bir hazırlık süreci ile birlikte üniversite sınavlarını başarılı bir şekilde tamamlamalıdır. Hayata atılmak için bu yeterli değildir. Kendisi ile aynı bölümü bitirmiş kişiler ile bir yarış anlamı taşıyan KPSS sınavına girerek bu aşamayı da başarı ile geçmesi sonucunda hayata atılabilir.

Aşamaların bu kadar fazla olması sebebi ile öğrenim hayatı devam eden kişiler her zaman bir sonraki aşama ile ilgili hazırlık yapmak durumundadırlar. Bu maksat ile kendilerini ileriki aşamalara hazırlamak istemektedir.. Bu çerçevede üniversite hayatı devam eden öğrencilerin sormuş oldukları üniversite okurken KPSS sınavına girilir mi?Sorusu büyük bir anlam kazanmaktadır. Bu sorunun sorulma sebebi bu önemli sınavı görmek ve hayata atılmakta bir adım önde olmak maksadı iledir.

KPSS Giriş Şartları

Sınav şartları arasında geçen ibare sınavın yapıldığı esnada mezun olmak veya sınavın geçerlilik süresi olan 2 sene içerisinde mezun olabilecek durumda olma şartı aranmaktadır. Bu şartın yerine getirilmesi durumunda sınava giriş ile ilgili bir sıkıntı yaşanmayacaktır. Bu kuraldan yola çıkarak öğrenimi devam eden bir üniversite öğrencisinin 4. Sınıf öğrencisi olması durumun da sınava gidebilir, bu sınavdan aldığı puan neticesinde mezun olduktan sonra başvuru yapabilmektedir.

Son Sınıf Harici Sınava Giremez mi?

Bu konu ile ilgili bir açıklık getirmek gerekir ise her üniversite öğrencesi KPSS sınavına girebilmektedir. Burada bilinmesi gereken ayrıntı alınan puanın kullanılıp kullanılamamasıdır. 2 sene bu puanın geçerliliği bulunmaktadır. Yani 1. 2. ve 3. Sınıf öğrencileri 4 yıllık bir fakülte için sınava girebilirler fakat puanı kullanamazlar

Yorumunuz Onaylanmak Üzere Gönderildi

KPSS Memurluk Kursları

KPSS-B Grubu Hakkında

KPSS-B Grubu Hakkında

Tüm lisans mezunları ya da mezun olabilecek durumda olan tüm adaylar KPSS B Lisans sınavına girebilir. KPSS-B kadrolarına alımlar çift yıllarda yapılır. Bu nedenle; A Grubu Kadrolar ile Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Kadrolarına başvurmayacak adayların  KPSS'ye girmeleri gerekmemektedir. Çift yıl puanları A grubu, B grubu ve öğretmenlik atamalarında kullanılmaktadır.

Tek yıllarda yapılan KPSS'ye sadece lisans (4 yıllık) mezunları katılabilirken, çift yıllarda yapılan KPSS'ye lise, ön lisans ve lisans mezunları katılabilmektedir.

B Grubu (Lisans) Memurluk atamaları “merkezi atamalar” ve “kurumsal atamalar” olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır. KPSS sonuç belgesinde bulunan P3 puan türü kullanılarak 2 yıl boyunca yılda iki kere merkezi atamalar yapılır. Kurumsal atamalar da dediğimiz ara atamalar ise kurumların belirleyeceği tarihlerde yapılmaktadır.

B Grubu Lisans kadrolarına P3, B Grubu Ön Lisans kadrolarına P93, ortaöğretim mezunlarına ayrılan B grubu kadrolara ise P94 puan türü ile atama yapılmaktadır. Bu puanlar 2 yıl geçerlidir. Örneğin,  KPSS B (Lisans) puanı  KPSS sonuçları açıklanana kadar geçerlidir. KPSS-Lisans sonuçlarıyla geçerliliğini yitirmiştir.

B grubu mesleklerinden birine atanmak isteyen tüm adaylar KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavına girmek zorundadırlar.

KPSS Ortaöğretim

KPSS Ortaöğretim sınavına, liselerden mezun olanlar ve sınava başvuru sırasında henüz mezun olamayan ancak sınavın iki yıllık geçerlilik süresi içerisinde mezun durumda olabilecek adaylar başvuru yapabilirler. Ön lisanstan mezun olan adaylar ortaöğretim KPSS’ye giremez.

KPSS Ön Lisans

Ön lisans 2. sınıf okuyanlar ile ön lisans mezunları çiftli yıllarda yapılan KPSS’ye girebilirler. Ön lisans mezunu olup şu an lisans okuyan öğrenciler (mezun olmamış), isterlerse ön lisans KPSS'ye, isterlerse de lisans KPSS'ye girebilirler. Ön lisanstan mezun olan adaylar ortaöğretim KPSS’ye giremez. Lisans mezunu olan bir aday ön lisans/ortaöğretim sınavına giremez.

KPSS Lisans

KPSS Lisans sınavına, herhangi bir bölümde lisans programı okuyan 3 ve 4. sınıf öğrencileri ve lisans mezunları girebilir.

Sınava Girmek İçin Mezun Olmak Şart Mı?

Sınav puanı 2 yıl geçerli olduğu için, sınava girecek adayda mezuniyet şartı aranmaz. Ancak tercih işlemlerinin yapılacağı son tarih itibariyle mezun olmak gerekir.

 KPSS Ne Zaman?

ÖSYM  Sınav Takvimine göre

KPSS Lisans (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ) 23 Temmuz ,

KPSS Alan Bilgisi oturumlarının Temmuz ,

KPSS ÖABT’nin 6 Ağustos ,

tarihlerinde yapılacaktır.

KPSS B Memurluk (Lisans) Kadroları

A Grubu kadrolarından farklı olarak tüm lisans bölümleri B Grubu kadroları oluşturur. Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.

Genel Yetenek Genel Kültür soru sayıları ve testlerin cevaplama süreleri aşağıdaki şekilde olacaktır:

 

Sınavda Uygulanacak Testler

Soru Sayısı

Sınav Süresi

Genel Yetenek (60) ve Genel Kültür (60)

dakika

 

KPSS P3 Puanıyla Başvuru Yapabileceğiniz Bazı kurum ve Kadroları

• Gümrük Müsteşarlığı
• Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü
• Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
• Maliye Bakanlığı
• Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü
• T.C. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü
• Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü
• Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü
• Petrol İşleri Genel Müdürlüğü
• Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu
• Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü
• Orman Genel Müdürlüğü
• Gençlik Spor Genel Müdürlüğü
• Makina Kimya Endüstrisi
• Adalet Bakanlığı Adliyeler (Kâtiplik, Mübaşir, İnfaz koruma…)
• Polislik (POMEM)
• TSK (Sözleşmeli subay, astsubay, uzman çavuş)

 

Önlisans okumayla ilgili en çok merak edilenler!

Üniversite okumak istedi&#;inde, 4 y&#;ll&#;k program olarak devam eden lisans ve 2 y&#;l süren önlisans programlar&#; aras&#;ndan tercih yapabilirsin. Peki, önlisans tercih etmek istedi&#;inde nelere dikkat etmelisin? Önlisans hakk&#;nda en çok merak edilenlere bu yaz&#;m&#;zda yer verdik!

Önlisans okumak/Hangi s&#;nava girmeli/Hangi testleri çözmeli/Avantajlar/Kimler tercih etmeli?

Önlisans okumak için okumak istedi&#;in bölümün gerektirdi&#;i puan&#; alman yeterlidir. Sonras&#;nda ise bol mesleki uygulamal&#; e&#;itimin oldu&#;u bir 2 y&#;ll&#;k programa ba&#;lam&#;&#; olursun. Hangi program&#; seçece&#;in, seçmek istedi&#;in meslek ile ba&#;lant&#;l&#; oldu&#;undan hayallerindeki mesle&#;e karar vermeden önce detayl&#; ara&#;t&#;rma yapmanda fayda var.

Lise ve dengi okullardan sonra ba&#;vurabilece&#;in önlisans programlar&#; farkl&#; sektörlere ara kademe pozisyonlar için kalifiye i&#;gücü yeti&#;tirir. Bununla birlikte iki y&#;l okuduktan sonra e&#;itimine devam etmek istersen 4 y&#;ll&#;k lisans programlar&#;na geçebilme &#;ans&#;n da var. Devam etmek istedi&#;in 4 y&#;ll&#;k programlardan birine, DGS’de (dikey geçi&#; s&#;nav&#;) alaca&#;&#;n yeterli puanla devam etmeyi seçebilece&#;in gibi önlisans program&#;n&#; bitirir bitirmez, i&#; hayat&#;na da at&#;lmak isteyebilirsin. KPSS önlisans program&#;yla devlet kurumlar&#;ndan birinde görev almay&#; da deneyebilirsin.

Önlisans nedir?

Önlisans programlar&#; 2 y&#;ll&#;k e&#;itim programlar&#;d&#;r. Bu programlarda e&#;itim süresi 4 yar&#; y&#;ldan olu&#;uyor. Bunun yan&#; s&#;ra 4 y&#;ll&#;k lisans program&#;na devam etmek isteyen ve istedikleri program&#;n gerekliliklerini yerine getirenler içinse lisans program&#;n&#;n ilk ad&#;m&#; olarak de&#;erlendirilebilir. Önlisans kapsam&#;na giren e&#;itim programlar&#; meslek yüksekokulu (MYO) olarak da ifade ediliyor. Meslek yüksekokullar&#; 2 y&#;l e&#;itim verirken baz&#; bölümlerde yabanc&#; dil haz&#;rl&#;k programlar&#; bulunuyor. Bu durumda e&#;itim süresi 3 y&#;la ç&#;kabiliyor. E&#;er meslek lisesinde okuyorsan, okudu&#;un bölüm ile ba&#;lant&#;l&#; bir önlisans program&#;na s&#;navs&#;z olarak devam edebilirsin. Program bittikten sonra e&#;itimine devam etmek istersen Dikey Geçi&#; S&#;nav&#;nda (DGS) ba&#;ar&#;l&#; olmak &#;art&#;yla, okudu&#;un bölüme göre, 4 y&#;ll&#;k lisans programlar&#;ndan birine geçi&#; de yapabilirsin.

Önlisans okumak için hangi s&#;nava girmek gerekiyor?

Önlisans okumak için ÖSYM’nin haz&#;rlad&#;&#;&#; Yüksekö&#;retim Kurumlar&#; S&#;nav&#; (YKS) olarak da adland&#;r&#;lan üniversite s&#;nav&#;na girmek gerekiyor. Üniversite s&#;nav&#;nda TYT (temel yeterlilik testleri) ve AYT (alan yeterlilik testleri) olmak üzere iki farkl&#; puan türü yer al&#;yor. Önlisans program&#;na devam etmek için TYT puan&#; yeterli. TYT tüm üniversite adaylar&#; için zorunlu bir s&#;nav. AYT puan&#; ise lisans program&#;na devam etmek isteyen üniversite adaylar&#;ndan talep ediliyor.

Önlisans ba&#;vurusu nas&#;l yap&#;l&#;r, kimler ba&#;vurabilir?

Önlisans ba&#;vuru sürecinde adaylar; ÖSYM Aday &#;&#;lemleri Sistemi’ne kay&#;t yapt&#;rd&#;ktan sonra s&#;nav ba&#;vuru süresi içinde internet üzerinden ya da ÖSYM Aday &#;&#;lemleri Mobil uygulamas&#; üzerinden ba&#;vuru bedelini ödeyerek ba&#;vuru yapabilirler. Ba&#;vuru yaparken ba&#;vuru k&#;lavuzunda belirtildi&#;i &#;ekilde aday ba&#;vuru formunu doldurduktan ve ba&#;vuru bedelini ödedikten sonra ba&#;vuruyu sistem üzerinden tamamlayabilirler. Di&#;er yandan aday ba&#;vuru merkezleri üzerinden de önlisans ba&#;vurusu yapmak mümkün.

Önlisans ba&#;vurusu yapmak için a&#;a&#;&#;daki &#;artlara sahip olmak gerekir:

  • Lise ve dengi okullar ile birlikte aç&#;k ö&#;retim liseleri gibi ortaö&#;retim kurumlar&#;n&#;n son s&#;n&#;f&#;nda okumak, beklemeli durumda olmak ya da ortaö&#;retimi bitirmi&#; olmak,
  • Yurt d&#;&#;&#;nda Türkiye’deki ortaö&#;retim sistemi ile denkli&#;i olan bir liseden mezun olmak.

S&#;nav &#;artlar&#;n&#; sa&#;layan yabanc&#; uyruklu veya herhangi bir devletin uyru&#;una ait olmayan adaylar da önlisans s&#;nav ba&#;vurusu yapabilse de tercih süreci ba&#;lamadan önce T.C. uyru&#;una geçmeleri halinde kazand&#;klar&#; yüksek ö&#;retim programlar&#;na kay&#;t yapt&#;rabilirler. Bu adaylarda ise &#;u özellikler dikkate al&#;n&#;r:

  • say&#;l&#; Kanun ve say&#;l&#; Türk Vatanda&#;l&#;&#;&#; Kanunu ile Sakl&#; Tutulan Haklar&#;n Kullan&#;lmas&#;na &#;li&#;kin Belge sahibi olan Türkiye do&#;umlu ya da Türk vatanda&#;l&#;&#;&#;ndan ç&#;karak farkl&#; bir ülke vatanda&#;l&#;&#;&#;na geçmek zorunda kalan adaylar,
  • Kuzey K&#;br&#;s Türk Cumhuriyeti(KKTC) uyruklu adaylar,
  • Bulgaristan göçmeni Türk as&#;ll&#; adaylar,
  • Üniversite mezunu olan adaylar önlisans ba&#;vurusu yapabilirler.

Önlisans bölümleri neler?

&#;ki y&#;ll&#;k önlisans programlar&#; aras&#;ndan bir bölüm okumak için temel yeterlilik testinden (TYT) bölümün gerektirdi&#;i puan&#; almak gerekiyor. y&#;l&#;nda say&#;sal, e&#;it a&#;&#;rl&#;k, sözel ve dil puan türlerinin herhangi biriyle herhangi bir önlisans program&#;na yerle&#;ebilecek durumda olanlar bölüm tercihi yapabilirler. TYT s&#;nav&#;nda ald&#;&#;&#;n puanla tercih yapabilece&#;in 2 y&#;ll&#;k baz&#; önlisans programlar&#; için a&#;a&#;&#;daki örnekleri inceleyebilirsin. Puan durumuna göre bu bölümlerden birini tercih edebilirsin.

Bilgi Güvenli&#;i Teknolojisi: Günümüzde bilgi önemli bir de&#;er. Her bilgi, güvenli oldu&#;u dü&#;ünülen bilgisayar sistemlerinde depolan&#;yor. Bu bilgileri korumak için olu&#;turaca&#;&#;n risk yönetim ad&#;mlar&#;yla çal&#;&#;t&#;&#;&#;n i&#;letmenin kritik bilgilerini güvende tutabilirsin.

Dijital Fabrika Teknolojileri: Endüstri , makine ö&#;renimi, büyük veri, nesnelerin interneti gibi dijital teknolojilerin hemen hemen her alana girdi&#;i yeni sanayi devrimi olarak ifade edilir. Bu bölümü okudu&#;unda, çal&#;&#;t&#;&#;&#;n i&#;letmenin otomasyon i&#;lemi ile dijital dönü&#;üme sorunsuz geçebilmesine destek olursun.

Engelliler için Gölge Ö&#;reticilik: Bu program özel gereksinimli hastalar ve ailelerine destek olacak kalifiye kadrolar yeti&#;tiriyor. Özel gereksinimli bireylerin kendi ba&#;lar&#;na hayatlar&#;n&#; idame ettirebilecekleri beceriler kazanmalar&#;na yard&#;mc&#; olurken sosyal uyumlar&#; konusunda da yard&#;mc&#; olabilirsin. Böylece iyile&#;me süreçlerine destek olarak tan&#;kl&#;k etmek isteyebilirsin.

&#;nsans&#;z Hava Arac&#; Teknolojisi ve Operatörlü&#;ü: Yeni nesil otonom hava araçlar&#;n&#;n kullan&#;lmaya ba&#;lanmas&#; kalifiye IHA operatörüne olan ihtiyac&#; da beraberinde getiriyor. Bu bölümü bitirdi&#;inde IHA e&#;itmeni olabilece&#;in gibi özel i&#;letmelerde de çal&#;&#;abilirsin. Bununla birlikte arama kurtarma, ke&#;if, gözlem, yang&#;n tespiti, haritalama gibi alanlarda bireysel olarak da çal&#;&#;abilirsin.

Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi: Fabrikalarda kullan&#;lan makinelerin sorunsuz çal&#;&#;mas&#;n&#; sa&#;layacak profesyoneller yeti&#;tirir. Otomasyonun hemen hemen her sektörde kullan&#;lmaya ba&#;land&#;&#;&#; dü&#;ünüldü&#;ünde i&#; alan&#; oldukça geni&#;tir.

Lojistik: Tedarik zincirinin çok önemli bir parças&#;. Lojistik görevlisi mal&#;n üretim yerinden son kullan&#;c&#;ya kadar zaman&#;nda, eksiksiz ve hasars&#;z olarak ula&#;t&#;r&#;lmas&#;ndan sorumlu olur. Özellikle e-ticaret sektörünün geli&#;mesi lojistik sisteminde de mü&#;teri memnuniyetini ön plana alan dijital uygulamalar&#;n geli&#;mesini gerekli k&#;l&#;yor. Bölüm lojistik sektörüne kalifiye elemanlar yeti&#;tirir.

Organik Tar&#;m: Do&#;al hayata zarar vermeden g&#;da ihtiyac&#;n&#; kar&#;&#;lamay&#; amaçlayan bir bölüm. Do&#;al kaynaklar&#;n h&#;zla tükendi&#;i, topra&#;&#;n eski besleyici de&#;erini yitirmeye ba&#;lad&#;&#;&#;, meyve ve sebzeler üzerinde, do&#;ru kullan&#;lmamas&#;na ba&#;l&#; olarak tar&#;m ilac&#; kal&#;nt&#;lar&#;ndan bahsedildi&#;i günümüz dünyas&#;nda, oldukça önemli bir bölümdür. Bu bölümde okurken insan sa&#;l&#;&#;&#;na ve çevreye zarar vermeyecek &#;ekilde sürdürülebilir tar&#;m&#;n nas&#;l yap&#;laca&#;&#;n&#; ö&#;renirsin.

Siber Güvenlik: Bilgiler dijital ortamlarda depoland&#;&#;&#;nda dijital sald&#;r&#;lara da aç&#;k hale gelir. Siber güvenlik bölümü, verileri kötü amaçl&#; sald&#;r&#; ve yaz&#;l&#;mlara kar&#;&#; koruyacak donan&#;m ve yaz&#;l&#;mlar konusunda uzman kadrolar yeti&#;tirir. Yeni aç&#;lm&#;&#; bir bölümdür. Bu bölümü tercih etti&#;inde bulundu&#;un i&#;letmedeki verileri sald&#;r&#;lara kar&#;&#; korumay&#; ö&#;renirsin.

Detaylar&#; verilen önlisans bölümleri içinden kendine en uygun bölümü seçerek hayallerinin mesle&#;ini de seçmi&#; olursun. Önlisans programlar&#;n&#;n kapsam&#; oldukça geni&#;. Geçmi&#; y&#;llardaki listeyle kar&#;&#;la&#;t&#;r&#;ld&#;&#;&#;nda baz&#; bölümlerin kapat&#;ld&#;&#;&#; baz&#; bölümlerin de yeni aç&#;ld&#;&#;&#; görülür. Yeni aç&#;lan bölümler de&#;i&#;en i&#; yap&#;&#; &#;ekillerinde ortaya ç&#;kan kalifiye eleman ihtiyac&#;na yönelik aç&#;l&#;rken, dijital dünyan&#;n beklentilerine cevap veren bölümlerin de aç&#;lm&#;&#; olmas&#; dikkat çekici olarak de&#;erlendirilebilir. En iyi önlisans bölümleri senin ihtiyac&#;na ve tercihine göre de&#;i&#;ir. Tar&#;mla ilgileniyorsan tar&#;m ile ilgili bölümleri seçebilece&#;in gibi dijital dünyaya ilgi duyuyorsan yeni nesil teknolojilerin kullan&#;ld&#;&#;&#; alanlar&#; tercih edebilirsin. Di&#;er yandan otomasyon konusunda uzmanla&#;arak makineleri dijital yöntemlerle kullanmay&#; ve kontrol etmeyi ö&#;renirsin. Tedari&#;in kalbi olan lojisti&#;i seçti&#;inde ise sektör ihtiyaçlar&#;n&#; vaktinde kar&#;&#;layarak i&#;letmelerin rekabette öne ç&#;kmalar&#;na katk&#; sa&#;layabilirsin. Siber güvenlik alan&#;nda e&#;itim alarak, gelece&#;in mesleklerinden birine de sahip olabilirsin.

KPSS önlisans ba&#;vuru &#;artlar&#; neler?

KPSS yani Kamu Personeli Seçme S&#;nav&#; ÖSYM taraf&#;ndan y&#;l&#;nda yürürlü&#;e giren bir s&#;nav. KPSS’nin yürürlü&#;e girme nedeni kamu kurum ve kurulu&#;lar&#;nda görev alacak personel seçimini sa&#;layabilmek. Önlisans memur al&#;m&#; KPSS’nin ilgili kategorideki s&#;nav&#;yla sa&#;lan&#;yor. KPSS içinde farkl&#; s&#;navlar yer al&#;r. Her bir s&#;nav s&#;nava girecek adaylar&#;n bitirdi&#;i bölüme göre de&#;i&#;ir. Ortaö&#;retim KPSS ve önlisans KPSS olmak üzere iki &#;ekilde de&#;erlendirilir. S&#;nav 2 y&#;lda bir yap&#;l&#;r. KPSS s&#;nav sistemine göre hem ortaö&#;retim hem de önlisans s&#;nav sonuçlar&#; 2 y&#;l süreyle geçerli olur.

Ortaö&#;retim KPSS sistemine göre KPSS s&#;nav&#;na girecek adaylar&#;n lise mezunu veya s&#;nav&#;n 2 y&#;l olan, geçerlilik süresi içinde mezun olmu&#; olmalar&#; beklenir. Bu s&#;nav sadece ortaö&#;retim mezunlar&#; için geçerli. Önlisans mezunlar&#; ise kendileri için haz&#;rlanan s&#;nava girerler. Önlisans mezunlar&#;n&#;n girece&#;i KPSS’ye, herhangi bir önlisans program&#;n&#;n 2. s&#;n&#;f&#;nda okuyanlar ve önlisans mezunlar&#; girebilir. Di&#;er yandan nas&#;l önlisans mezunu ortaö&#;retim Kamu Personeli Seçme S&#;nav&#;na giremiyorsa, lisans mezunlar&#; da önlisans ya da ortaö&#;retim KPSS’ye giremez.

KPSS önlisans konular&#; hangileri?

KPSS Önlisans s&#;nav&#;nda 60 soru genel kültür, 60 soru genel yetenek olmak üzere toplam soru bulunur. Bu sorular&#;n KPSS’deki da&#;&#;l&#;m&#; a&#;a&#;&#;daki gibidir:

  • Matematik (18 soru)
  • Say&#;sal mant&#;k (9 soru)
  • Geometri (3 soru)
  • Türkçe (27 soru)
  • Sözel mant&#;k (3 soru)
  • Tarih (27 soru)
  • Co&#;rafya (18 soru)
  • Vatanda&#;l&#;k (9 soru)
  • Güncel bilgiler (6 soru)

KPSS Önlisans s&#;nav&#;na girerek almalar&#; gereken puan&#; alanlar&#;n KPSS önlisans al&#;mlar&#; her y&#;l&#;n kas&#;m ve aral&#;k aylar&#;nda yap&#;l&#;r. Sen de önlisans alan&#;nda yap&#;lan Kamu Personeli Seçme S&#;nav&#;na haz&#;rlanarak kamu kurumlar&#;nda çal&#;&#;ma f&#;rsat&#; yakalayabilirsin.

Önlisans okuman&#;n avantajlar&#; nedir?

Önlisans okuman&#;n en önemli avantajlar&#;ndan biri 2 y&#;ll&#;k bir e&#;itim olmas&#; &#;eklinde belirtilebilir. 2 y&#;l bittikten sonra istedi&#;in mesle&#;i yapmaya ba&#;layabilirsin. Bununla birlikte programa devam ederken 4 y&#;ll&#;k bir lisans program&#;na geçmek istedi&#;inde Dikey Geçi&#; S&#;nav&#; (DGS)’na girerek &#;ans&#;n&#; deneyebilirsin. Di&#;er yandan iki y&#;ll&#;k önlisans program&#;na haz&#;rlan&#;rken sadece TYT puan&#;yla hedefledi&#;in bölüme girme &#;ans&#; yakalars&#;n. Dolay&#;s&#;yla sadece TYT konular&#;na haz&#;rlanman yeterli olur. Önlisans programlar&#; aras&#;nda seçebilece&#;in oldukça fazla bölüm olmas&#; da di&#;er bir avantaj olabilir. Bölümler piyasan&#;n ihtiyac&#;na yönelik kalifiye ara elemanlar yeti&#;tirir. Örne&#;in; bilgi güvenli&#;i teknolojisi, stratejik ve kritik bilgileri korumay&#; amaçlar. Bu alanda e&#;itimli personel ihtiyac&#;n&#; kar&#;&#;layarak bilgi güvenli&#;inin do&#;ru yöntemlerle yap&#;lmas&#;n&#; hedefler. Siber güvenlik ile kötü amaçl&#; yaz&#;l&#;mlara kar&#;&#; neler yapabilece&#;ini ö&#;renirsin. &#;nsans&#;z hava arac&#; teknolojisi ise tar&#;mdan yang&#;n söndürmeye kadar oldukça geni&#; i&#; alan&#;yla geni&#; bir perspektif sunar. Organik tar&#;m program&#; insan ve çevre için oldukça önemlidir. Önlisans programlar&#;, istedi&#;in alanda e&#;itim alarak k&#;sa sürede mesle&#;ini yapmana olanak sa&#;lar.

Birçok ilde önlisans bölümlerinin oldu&#;u farkl&#; üniversiteler bulunur. Böylece bulundu&#;un &#;ehirdeki üniversitelerden birini tercih ederek kendi ortam&#;ndan uzakla&#;madan e&#;itimine devam da edebilirsin. Di&#;er yandan beyaz yaka olarak çal&#;&#;aca&#;&#;n i&#;lerde önlisans mezunu olman&#;n sa&#;lad&#;&#;&#; avantajlar da bulunuyor. Özellikle devlet memurlu&#;unda kademe ve derecelendirme konusunda maa&#; ve mevki avantaj&#; yakalayabilirsin. Bunun yan&#; s&#;ra meslek liselerinin birinde okuyorsan, bölümün ile ilgili bir önlisans program&#;na da do&#;rudan geçi&#; yapabilirsin. &#;imdi s&#;ra sende! Hangi bölümün sana göre oldu&#;una karar verdiysen çal&#;&#;maya &#;imdiden ba&#;layarak hayallerindeki mesle&#;e ula&#;mak için ilk ad&#;m&#; art&#;k atabilirsin.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası