menekşe yaprağı nasıl ekilir / Menekşe bakımı nasıl olur? Sulama ve çoğaltma püf noktaları – Evim

Menekşe Yaprağı Nasıl Ekilir

menekşe yaprağı nasıl ekilir

Menekşe bakımı nasıl olur? Sulama ve çoğaltma püf noktaları

Menekşe bakımı nasıl olur? Tüm kış boyunca hayatınızı renklendirecek bir çiçek istiyorsanız eğer, menekşeden yardım alın deriz. Pozitif enerjisi ve güzel renkleriyle kış boyunca size mutluluk vereceğinden emin olabilirsiniz.

Peki menekşe bakımı, sulaması, çoğaltılması nasıl olmalı? Gelin şimdi bu güzel çiçeği yakından tanıyalım.

MENEKŞE BAKIMI NASIL OLUR?

  • Hafif killi veya kumlu, humuslu, iyi gübrelenmiş bahçe topraklarında iyi gelişim gösterir.
  • Aydınlık yarı gölge ve güneşli alanlarda mutludur. Doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Doğal şartlarda ağaç gövdelerinde ve gölgede yaşar. Çiçeklenmesi için ışığa ihtiyaç duyar.
  • Nemden hoşlanır. Bu yüzden toprağı sürekli nemli tutulmalıdır.
  • Sulama yaparken yapraklarına su değdirmeyin. Aksi takdirde yapraklarında lekeler oluşabilir.
  • Hastalık ve zararlıları virüs ve bakteriler, yaprak leke hastalıkları, külleme, kök boğazı çürüklüğü, yaprak biti, kırmızı örümcek ve sümüklü böceklerdir.

MENEKŞE ÖZELLİKLERİ

  • Menekşegiller Violaceae familyasına aittir.
  • Yabani bir bitkidir. Melezleri ilk kez Avrupa’da üretilmiştir. En çok kuzey yarımkürenin ılıman bölgelerinde olmak üzere dünya genelinde birçok yerde yetişmektedir.
  • Tek yıllık ya da çok yıllık olabildiği gibi otsu, nadiren tırmanıcı çalı formları da vardır.
  • Kısa boyludur.
  • Oval biçimli veya kalp şeklinde yaprakları vardır. Yaprakları kalbe benzer. Bu yapraklar almaşıklı ya da karşılıklı sıralanmıştır.
  • Kış aylarından bahar günlerine kadar çiçekli kalır.
  • Çiçekleri yaprak koltuklarında ve bol miktarda açar. Mor, mavi, sarı, beyaz, pembe renklerde açan bu çiçekler oldukça gösterişlidir.

MENEKŞEM NEDEN ÇİÇEK AÇMIYOR?

Soru: Merhaba. Benim bir menekşem var. Aldığımda üzeri çiçekten geçilmiyordu. Şimdi ise hiç çiçeği yok. Sürekli yaprak çıkarıyor. Eksik bir şey mi yapıyorum?

Cevap: Işığın az olduğu yerde bulunuyorsa çiçeklenmesi azalır ve yaprak vermesi artar. Fosfor ve potasyum içeren gübreleri kullanın. Direkt güneş almasın ama aydınlık bir yerde olsun.

EN POPÜLER MENEKŞE ÇEŞİTLERİ

En popüler türleri şu şekilde:

HERCAİ MENEKŞE (VIOLA TRICOLOR)

  • Hercai menekşelerin boyu en fazla 20 santimetre kadar uzar.
  • Ucuna doğru sivrilen oval biçimli, kenarları dişli yaprakları yeşil renklidir.
  • Çiçeklerinin dördü aşağıya biri yukarıya bakan beş iri taç yaprağa sahiptir.
  • Kışları sert geçmeyen yerlerde kışın çiçek açabilir.
  • Yetiştirilmesi ve bakılması oldukça kolaydır.
  • Tohumla üretilir.
  • Her tür toprakta yetişebilir, toprak seçimi yoktur.
  • Nemli ortamlardan hoşlanır.
  • Solan çiçekleri koparılarak çiçek açması teşvik edilebilir.

Hercai menekşe bakımı ile ilgili detaylı bilgiye &#;Hercai menekşe tohumu nasıl ekilir? Hercai bakımının püf noktaları&#; yazımızdan ulaşabilirsiniz.

KOKULU MENEKŞE (VIOLA ODORATA)

  • Akdeniz bölgesinde yaygın olarak yetişir.
  • santimetre kadar boy yapabilir.
  • Yaprakları tüylü, geniş yapılı, yumurta biçimli olup dip kısımları girintilidir.
  • Çok keskin ve güzel kokulu çiçekleri mavi, mor, kırmızı ve sarı renge sahiptir ve erken ilkbaharda açar.
  • Çiçekleri yalınkat veya katmerli olabilir.
  • Sonbahar ve kışın da çiçek açabilirler.
  • Hafif humuslu ve besin maddesince zengin her toprakta yetişir.
  • Yarı gölge ortamı sever.
  • Kökten ayırma, tohumla ve çelikle üretilebilir.

VIOLA CORNUTA

  • Dipten itibaren bol dallanma gösterir.
  • Yaprakları kalp biçiminde olup kenarları dişlidir.
  • Çiçekleri mavi renge sahiptir ve biraz da olsa kokusu vardır.
  • Kumlu ve humuslu topraklarda iyi gelişim gösterir.
  • Güneşli ortamlardan hoşlanır.

MENEKŞE NE ZAMAN, NASIL DİKİLİR?

  • Menekşe tohumlarını yaz sonuna doğru büyük saksılara ya da toprak doldurduğunuz portakal sandığı gibi sandıklara ekebilirsiniz.
  • Çıkan fideleri sonbahar sonuna doğru saksılara ya da bahçeye taşıyabilirsiniz.
  • Geçen yıldan kalma menekşeler varsa dip kısımlarından birkaç köklü parçaya ayırıp saksıda çoğaltabilirsiniz.
  • Ancak, menekşeler, tohumdan üretildikleri ilk yıl çok daha güzel ve güçlü olurlar. İkinci yıl zayıflayıp, küçülürler. Köklü parçalara ayırmanız, istediğiniz sonucu vermeyebilir.

MENEKŞELERDEN TABLO

Bahçeyi tabloya taşıyın… Bahçenizden toplayıp kuruttuğunuz hercai menekşelerden dekoratif tablolar yapmaya ne dersiniz? İşte püf noktaları…

1- ÇİÇEĞİN CİNSİ ÖNEMLİ

Bir defterin ya da kitabın arasından çıkan kuru bir çiçek yüzünüzde bir tebessüm oluşturmaz mı sizin de? Belki bazı hatıraları canlandırır gözünüzde, belki de hoş bir kokuyu anımsatır. Sevdiğiniz çiçeklerin her zaman evinizin baş köşesinde olmasını istiyorsanız, onları kurutup bir tablo yapabilirsiniz siz de. Bunun için çiçeğin cinsi önemli. Hercai menekşe, lavanta, çörek otu, sardunya, ıtır, anason, kurutmak için en ideal çiçeklerden bazıları.

2- TOPLAYIN, GRUPLAYIN

Çiçekleri toplarken zamanlamaya dikkat edin. Çiçeklerin ve yaprakların kuru olması gerekiyor. Üzerinde yağmur damlası ya da çiy tanesi bulunmamalı. Sabah saatleri çiçek toplamak için ideal. Öğlen saatlerine kalırsanız, bu kez de güneş çiçeklerinizi yıpratabilir. Çiçekleri topladıktan sonra, türlerine göre gruplandırın. Şekil ve kalınlık olarak benzer çiçekleri bir araya getirin ki, üzerine uygulanan baskı aynı şekilde etki etsin ve aynı zamanda kurusunlar.

3- PRESLEME ZAMANI

Önce belirlediğiniz ölçüde kalın bir karton kesin. Üzerine de yine aynı ölçülerde, ince kurutma kağıdı yerleştirin. Şimdi sıra geldi çiçeklere. Topladığınız çiçekleri, daha önce de dediğimiz gibi, benzer şekil ve kalınlığa göre dikkatlice yerleştirin. Çiçekler birbirine asla değmemeli. Aksi takdirde yapışırlar. Kuruduklarında onları ayırırken zarar verirsiniz. Çiçekleri yerleştirdikten sonra, üzerine yine aynı ölçülerde bir kat kurutma kağıdı ve yine kalın karton yerleştirin.

4- HARİKA SONUÇ!

Şimdi sıra geldi ‘baskı’ zamanına. Yerleştirdiğiniz çiçeklerin üzerine ağırlık koyun. İlk günler bu ağırlık fazla olmamalı. Bu fotoğrafta, çiçek kurutmak için özel bir mengene kullanılmış. Siz ise ilk birkaç gün kalın bir kitap kullanabilir, daha sonra ağırlığı arttırabilirsiniz. Kalın kitap gibi daha ağır objeleri yerleştirdikten sonra, çiçekleri iki hafta boyunca hiç kıpırdatmayın. Daha sonra dikkatli bir şekilde ağırlıkları ve kağıtları kaldırın. İşte kuru çiçeklerden oluşan tablonuz hazır! Keyfini çıkarın…

Çelik köklendirme nasıl yapılır? Adım adım çelik alma yöntemi

Çelik köklendirme nasıl yapılır? Adım adım çelik alma yöntemi

Şans bambusu bakımı nasıl yapılır? 8 başlıkta püf noktalar

Şans bambusu bakımı nasıl yapılır? 8 başlıkta püf noktalar

Menekşe Yaprağı Köklendirme

Menekşe Yaprağı Köklendirme
Menekşe yaprağı köklendirme, Menekşe çok güzel ve özel bir çiçektir. Çoğu hanım evinde menekşe yetiştirir. Bazen karşılaştığımız bu güzel bitki çok renklidir. Beğendiğiniz menekşeden sizin de olmasını isteyebilirsiniz. Çiçekçilerden hazır olarak alabileceğiniz menekşe bitkisini kendinizde çoğalabilirsiniz. Bunun için beğendiğiniz menekşe yaprağından temin etmeniz yeterlidir. Menekşe yaprağı köklendirmeyöntemi ile yeni menekşeler yetiştirebilirsiniz. Bunun için çoğaltmak istediğiniz menekşeden sağlıklı bir yaprak koparın. Menekşe yaprağı köklendirmeçok bilinen bir teknik değildir. Genelde yanından çıkan minik yavrularla menekşe çoğaltılır. Bu çok fazla zaman alacağı için daha kolay olan Menekşe yaprağı köklendirme ile üretebilirsiniz. Kişiyi menekşesinden kökünden fide almaya ikna etmek zor olur, ancak yaprak vermeye daha çabuk razı edebilirsiniz.

Menekşe yaprağı köklendirme nasıl yapılır?

Kopardığınız yaprak iki tane olursa sonuç almanız daha garanti olur. Bir bardak suyun içine menekşe yaprağının uzun sap kısımlarını suyun içinde kalacak şekilde koyun. Suyun içinde gölge ile hafif güneş alan bir alanda bekletin. Bir süre sonra Menekşe yaprağı köklendirmenin sonuç vermeye başladığını görebilirsiniz. Şu azaldıkça su ilave etmeyi unutmayın.

Menekşe yaprağı köklendirme nasıl ekilir?

Köklenen menekşenin yaprağı saksıya geçmek için hazır demektir. Menekşe için uygun toprak normal toprak ve torflu toprağın karışımından oluşan bir topraktır. Saksıya hazırladığınız toprağa menekşe yaprağını ekin ve ilk can suyunu verin. Önce gölgede sonra güneş alan bir ortamda menekşenizi bulundurun. İleri ki günlerde yaprakların çoğalmasını görebilirsiniz. Sabırlı olmanız gerekir. Emeğinizin karşılığını almanız temennisiyle iyi günler dileriz.

Son Güncelleme :

Menekşe Yaprağı Köklendirme ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


0 Yorum Yapılmış "Menekşe Yaprağı Köklendirme"


Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Cezayir Menekşesi Çiçeği
Cezayir Menekşesi Çiçeği
Cezayir menekşesi çiçeği, oldukça güzel bir kokuya sahip olan bu tür apocynaceae familyasına aittir. Hem görünüşü hemde çiçekleri rengi ile yetiştiricilerini büyüleyen bu çiçek türünün bakımı da oldukça kolaydır. Menekşe çiçeklerinin birçok türü bulu
Cezayir Menekşesi Bakımı
Cezayir Menekşesi Bakımı
Cezayir Menekşesi bakımı; oldukça güzel bir kokuya sahip olan bu tür apocynaceae familyasına aittir. Hem görünüşü hemde çiçekleri rengi ile yetiştiricilerini büyüleyen bu çiçek türünün bakımı da oldukça kolaydır. Menekşe çiçeklerinin birçok türü
Menekşe Sulama
Menekşe Sulama
Menekşe sulama, Ev ortamında saksıda yetiştirmeye müsait olan çiçekli bir bitkidir. Menekşenin taç halinde üzerini süsleyen çiçekleri mor, pembe, beyaz ve birçok farklı rengte olanı mevcuttur. Evlerinizi süsleyen bu muhteşem bitki düzgün sulama ve ba
Kokulu Menekşe
Kokulu Menekşe
Kokulu Menekşe; mor mor çiçekleri ile görenleri büyüleyen bir çiçektir. Parfüm alanında kullanılan kokulu menekşe sıcak havayı ve güneşi çok sevmeyen çiçekler arasında yer almaktadır. Mor menekşelerin o narin çiçekleri her zaman açmayacak ve yaşadığı
Saksıda Menekşe
Saksıda Menekşe
Saksıda Menekşe yetiştirmek çok kolay bir işlemdir. Menekşe güller familyasına bağlı olan Viola cinsini oluşturan ve çoğunlukla saksılarda yetişen bitkidir. Dünyanın birçok yerinde yetişebilen ve daha çok Kuzey yarım kürede yetişir. Ayrıca ar
Menekşe Ekimi
Menekşe Ekimi
Menekşe ekimi yapılırken dikilecek saksının derin olmasına gerek yoktur. Saksıların daha yayvan ve geniş ağızlı olmasına dikkat etmenizde fayda vardır. Menekşe bitkileri için nem dengesinin olması çok önemlidir. Bu yüzden mutlaka saksı altının delikl
Kırmızı Menekşe
Kırmızı Menekşe
Kırmızı menekşe; menekşe familyasına ait adından da anlaşılabileceği gibi rengi kırmızı olan bir menekşe türüdür. Menekşeler balkonlarımıza, pencerelerimize, evimize süs katan ve mis kokusuyla eve güzellikler saçan bir çiçek türüdür. Menekşe çiçeğini
Evde Menekşe Bakımı
Evde Menekşe Bakımı
Evde Menekşe Bakımı, menekşe özellikle kendisine has olan mor rengi ile muhteşem güzellikte olan bir çiçektir. Menekşe bitkisi kesinlikle hiçbir zahmet vermeyen çiçektir. Sadece menekşe bakımında dikkat edilmesi gereken menekşeyi seveceği bir ortama
Hercai Menekşe Bakımı
Hercai Menekşe Bakımı
Hercai menekşe bakımı, Menekşegiller familyasından olan mor ve beyazın harika uyumlu sergileyen hercai menekşe aynı zamanda viyola çiçeği olarak da adlandırılır. Boyu yaklaşık 20 cm ye kadar uzayabilen ve bakımı iyi yapıldığı takdirde çok yıllık bir
Afrika Menekşesi Bakımı
Afrika Menekşesi Bakımı
Afrika menekşesi bakımı: İyi bakıldığı takdirde yılın her ayında çiçekli kalabilme özelliğine sahip olan Afrika menekşesi ev koşullarında kolaylıkla yetişebilen bir çiçektir. Tropikal iklim ve nemli ortamlardan hoşlanan bir bitki olan Afrika menekşes
Menekşe Gübresi
Menekşe Gübresi
Menekşe Gübresi: Birçok kişi tarafından iç mekanlarında, teraslarda ve bahçelerde oldukça yaygın olarak yetiştirilen menekşe çiçeği birbirinden güzel renkleri sayesinde ortama farklı bir hava katar. En çok da seralarda süs bitkisi olarak bakımı yapıl
Menekşe Yaylası
Menekşe Yaylası
Menekşe Yaylası: her dönem insanlara farklı güzellikler sunan, İstanbul’a ise olduğunca yakın yaylalardan. Farklı doğal manzaralar ve olağan üstü güzellikler sunmuş olan Menekşe yaylasını her döneminde ziyaret etmelisiniz. Bu yayla Mayıs aylarında is

 

Afrika Menekşe Tohumu
Afrika Menekşesi Çeşitleri
Menekşe Fidesi
Afrika Menekşesi Üretimi
Menekşe Toprak
Menekşe Nedir
Menekşe Türleri
Bardak Menekşesi
Mavi Menekşe
Kır Menekşesi
Mor Menekşe Çiçeği
Menekşe Nasıl Yetiştirilir
Hercai Menekşe Çiçeği
Sarı Menekşe
Cezayir Menekşesi
Menekşe Yağı
Menekşe Yetiştirme
Dağ Menekşesi
Cezayir Menekşesi Çiçeği
Cezayir Menekşesi Bakımı
Menekşe Sulama
Kokulu Menekşe
Saksıda Menekşe
Menekşe Ekimi
Kırmızı Menekşe
Evde Menekşe Bakımı
Hercai Menekşe Bakımı
Afrika Menekşesi Bakımı
Menekşe Gübresi
Menekşe Yaylası

Popüler İçerik

Sarı Menekşe

Sarı Menekşe

Sarı Menekşe, bitkisi bir çok kişi tarafından sevilerek yetiştirilmektedir. Ofis, ev ve iş yerlerinde de rahatlıklar yetiştirebilen bu çiçek en fazla

Cezayir Menekşesi

Cezayir Menekşesi

Cezayir Menekşesi: Cezayir Menekşesinin menşei Avrupa'dır. Bilimsel adı, Vinca Rosea olarak bilinir. Zakkumgillerden, rutübetli yerlerde yetişen, parl

Menekşe Yağı

Menekşe Yağı

Menekşe Yağı, Birçok kullanım alanına sahip olan ancak çoğu kişi tarafından henüz adı duyulmamış olan menekşe yağı, elde edilmesi biraz zor ve zahmetl

Menekşe Yetiştirme

Menekşe Yetiştirme

Menekşe yetiştirme: Menekşegiller familyasına ait, ile arası türü bulunan bir çiçektir. Menekşe çiçeğinin yaprakları kalp şekline benzemekte o

Dağ Menekşesi

Dağ Menekşesi

Dağ Menekşesi, doğal ve yaşam alanlarımızda olup evlerimizin balkonlarında, bahçelerde,kırlarda yetişen birden fazla renkli çiçek türüdür. Bahar ve ya

Menekşe Bakımı: Menekşe Nasıl Yetiştirilir?

Menekşe, menekşegiller familyasına bağlı olan ve Viola cinsini oluşturan bitkilerin ortak adıdır. Yaklaşık farklı türü vardır. Dünyanın birçok yerinde yetişebilmektedir. Aydınlık, gölge ve nemli bölgelerde daha rahat yetişir. Yaprakları kalp şeklini andırır. Mavi, sarı, pembe, beyaz, mor gibi çok renkli açan türleri vardır. Tüm bahar ve yaz döneminde çiçek açtığı görülebilir. Menekşe çiçeği, balıklara aroma katmak, tatlıları renklendirmek ve içecekleri lezzetlendirmek için kullanılır. Evde bitki yetiştirmek isteyenlerin de ilk tercihlerinden biridir. Hafif ve hoş bir kokusu vardır. Hercai menekşesi, Cezayir menekşesi, Afrika menekşesi ve dağ menekşesi en çok bilinen çeşitleridir. 

menekşe

Menekşe Bakımı Nasıl Yapılır?

  1. Aydınlık ortamları sevse de, doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Bu yüzden mutfak gibi havadar ve aydınlık ortamlarda yetişebilir.
  2. Menekşeler nemli ortamları sever. Ocakta pişen yemeklerin nemi, bu bitkiye iyi gelir.
  3. Menekşe toprağının da sürekli nemli olması gerekir. Sulama işlemi, toprağın kurumasına izin vermeyecek şekilde ayarlanmalıdır.
  4. Altında ayrı bir kap bulunan drenajlı saksılar tercih edilirse, nem dengesi daha iyi ayarlanır.
  5. Bitkinin çiçeklerine ve yapraklarına su gelmemesine dikkat edin. Sulama işlemi için dar ağızlı bir kap seçebilir veya spreç uçlu şişeleri tercih edebilirsiniz. 
  6. Toprak seçimi: Hafif ve nem tutan topraklar tercih edilmelidir. Toprağa bir ölçek torf, bir ölçek ponza ve bir ölçek vermikülit karıştırılabilir.
  7. Saksı seçimi: Menekşe saksısı derin değil yayvan olmalıdır. Çiçeğin kökleri fazla derine inmez. Çiçeklenme döneminde fosfor oranı yüksek gübreler tercih edilebilir.
  8. Ortam sıcaklığı: 15 derecenin altı ve 27 derecenin üstü menekşe bakımı için uygun değildir. Ayrıca rüzgar ve sert hava koşulları bitkinin zarar görmesine neden olur. Bu yüzden cereyan olabilecek yerlere konumlandırılmamalıdır. 

menekşe

Menekşe Nasıl Çoğaltılır?

  1. Sahip olduğunuz menekşenin yapraklarını güzelce budayın.
  2. Yaprakları budarken en az cm sapı olmasına dikkat edin.
  3. Yaprakları bitkiye hasar vermeden ayırın. Bu yaprakları içi su dolu bardakta bir süre bekletin. Bu işlem sapların köklenmesini sağlar.
  4. Köklenen yaprakları doğrudan yeni saksılara ekin. Saksının drenajlı olmasına dikkat etin. 
  5. Saksının 1/4'ünü toprakla doldurduktan sonra, sap kısımlarını hafifçe toprağa gömün.
  6. Yaprakların üst kısmının toprakla temas etmediğinden emin olun.
  7. Ekim işleminden sonra üzerine bir miktar daha toprak ekleyin. Ancak çok bastırmayın.
  8. Ekim işleminin ardından toprağa ilk can suyunu verin. Daha sonra yukarıda anlattığımız gibi menekşe bakımına devam edebilirsiniz.
  9. Ortalama 6 ay sonra yeni menekşeniz çiçek vermeye başlayacaktır.

Şunlara da göz atın;

  1. Evde aloe vera nasıl yetiştirilir?
  2. Şans bambusu bakımı nasıl yapılır?
  3. Orkide bakımı nasıl yapılır?
  4. Barış çiçeği bakımı nasıl yapılır?
  5. Ponsetya bakımı nasıl yapılır?

Yapraktan Menekşe Çoğaltma Teknikleri ve Püf Noktası

Küçük odalarımızı bile botanik bir bahçe haline getiren menekşelerin bakımı oldukça kolaydır. İhtiyacınız olanlar aslında oldukça basit; biraz ışık, su ve sevgi işte bu üç ihtiyacın karşılanmasıyla evlerinizin köşelerinde birbirinden renkli meneşleri yetiştirmek çok hoşunuza gidecek. Evde menekşe çoğaltmak oldukça eğlenceli bir uğraş.

Biz bu yazımızda sizlere Afrika Menekşelerinden ve çoğaltma yöntemlerinden bahsedeceğiz. Ancak hercai menekşeler ve diğer bir çok bitkiyi çelikle yapraklarından çoğaltmak oldukça basittir.


Afrika menekşesi en sevilen iç mekan bitkilerinden biridir. Çoğu iç mekan bitkileri yeşil yapraklarıyla evlerimizde yer alırken Afrika Menekşesi her zaman çiçek açar ve çok fazla renk seçeneğine sahiptir. Menekşeleri büyütmek ve çoğaltmak kolaydır. Yeni bir bitkinin tek bir yaprak kesiminden kolayca köklenmesini sağlayabilirsiniz!



Menekşeleri çoğaltmanın iki yolunu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Her iki yolunda kendine göre  artıları ve eksileri var.


Birinci Menekşe Çoğaltma Yöntemi

Sağlıklı bir menekşe yaprağı bulun ve yaprağı bitkiden ayırmak için temiz ve keskin bir bıçak kullanın. Bitkinin diğer kısımlarına zarar vermemeye özen gösterin.

Bir şişeyi oda sıcaklığındaki suyla doldurun. Burada dikkat edilmesi gereken menekşe yapraklarının suyun içinde kalmamasıdır.


Şişeye yerleştirdiğiniz yapraklarınızı doğrudan güneş almayan ışıklı ve sıcak bir yere alın. hafta sonra menekşe köklerinin oluş göreceksiniz. 

Menekşe kökleri oluştuktan sonra her yaprağı küçük saksılara dikin ve sulayın. Unutmamanız gereken nokta ise menekşe toprağı olarak kaliteli toprak kullanmanız gerektiğidir ve mevcut toprağınızı doğal gübre ile iyileştirebilirsiniz.. Aşırı killi veya kumlu topraklar menekşelerininz gelişmesini engelleyecektir.

İkinci Menekşe Çoğaltma Yöntemi

İkinci çoğaltma yöntemi , yaprakları doğrudan nemli saksı toprağı içine dikmektir. Menekşe saplarını 2 cm kadar toprağa gömmek işinizi görecektir.



Hiçbir köklendirme hormonuna ihtiyacınız yok. Menekşelerinize nemli bir ortam yaratmanız yeterli olacaktır. Saksılar üzerine yerleştirdiğiniz şeffaf naylonlar menekşe nemlendirme konusunda oldukça faydalıdır. Bu yöntemle menekşe kökleriniz  hafta içinde büyümeye başlayacak.


Birkaç hafta sonra, tomurcuklar kökleşmiş gövdelerin dip kısmından büyümeye başlayacak ve yeni minik menekşeleriniz artık oluşmuş olacaktır.


İki çoğaltma Yönteminin Artıları ve Eksileri

Toprak yönteminde  sadece bir adım olduğu için daha kolaydır.
Su yöntemi bize daha fazla güvence veriyor çünkü köklerin büyüdüğünü görüyoruz.

Lütfen sizde bildiğiniz menekşe yetişttirme tekniklerini bize yorum olrak göndermeyi unutmayın???


resim kaynak:apieceofrainbowcom

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir