civcivlere bulgur verilir mi / Tavuklar ve Kanatlılar Hakkında Bilgi Alma: Tavuklar için Doğal Karışım

Civcivlere Bulgur Verilir Mi

civcivlere bulgur verilir mi

Kuluçkadan çıkan civcivler ne yer?

İçindekiler:

  1. Kuluçkadan çıkan civcivler ne yer?
  2. Civcivler gece uyur mu?
  3. Civcive ne kadar yem verilmeli?
  4. Civciv evde beslenir mi?
  5. Kuluçkadan çıkan civcivler neden ölür?
  6. Civciv çıktıktan sonra ne yapılmalı?
  7. Civcivler neden ölüyor?
  8. Civcivler kaç saatte bir yemek yer?
  9. Civcive ince bulgur verilir mi?
  10. Civcivlerin ömrü ne kadardır?
  11. Civcivler nelerden hoşlanır?
  12. Civciv ne kadar yaşar?
  13. 1 aylık civcivlere ne verilir?
  14. Civcivlere ilk gün ne verilir?
  15. Civcivlerin hasta olmaması için ne yapmalı?
  16. Hasta civcive ne yapmalıyız?
  17. 2 haftalık civciv ne yer?
  18. Civciv yıkanırsa ne olur?
  19. Civcivlere kısırlık bulgur verilir mi?
  20. Bir civciv ne zaman tavuk olur?

Kuluçkadan çıkan civcivler ne yer?

Civcivlerbelirli bir büyüklüğü ulaştıktan sonra civcivyemi, buğday ile karıştırılarak verilebilir. Elbette civcivleringelişimine yeterli ölçüde katkı sağlanması adına kıvırcık, marul vb. vitamin sağlayan yeşillikler de temin edilebilir.

Civcivler gece uyur mu?

Az ışık olsa bile civcivleryine uyur.

Civcive ne kadar yem verilmeli?

Ortalama değer olarak tavuğun günlük yemtüketimi gram alınabilir. Bu değer, basit tünek ızgaralı kümeslerde gram, bataryalı kafeslerde gram kadar olmaktadır. 56 günlük civcivdöneminde civcivbaşına toplam 2 kg yem, gün piliç döneminde de piliç başına toplam 7 kg yemöngörülmektedir.

Civciv evde beslenir mi?

Civcivlerşirin ve minnoş hayvanlardır. Genellikle evdede beslenebilen civcivlerinbakımı oldukça kolay ve zahmetsizdir.

Kuluçkadan çıkan civcivler neden ölür?

Öncelikle yavru civciv neden ölür? Sorusuna cevap bulmak gerekmektedir. Civcivlerçok hassas hayvanlardır. Hava sıcaklığı, aşırı temas, çok yem, susuz bırakmak ve bunun gibi birkaç etken onların hastalanmalarına ve ne yazık ki ölmelerine sebep olmaktadır.

Civciv çıktıktan sonra ne yapılmalı?

Civcivlerkuluçkadan çıktıktan sonra72 saat aç ve susuz kalabilirler Yem ve suyla karşılastıkları zamanda içgüdüsel olarak hemen alışırlar yeme ve suya. Civcivlerkuluçkadan çıktıktanen geç saat sonrayem yemeye ve su içmeye başlamış olması gerekmektedir.

Civcivler neden ölüyor?

Civcivlerçok hassas hayvanlar oldukları için hava sıcaklığı, fazla temas, soğuk hava koşulları, çok yem, susuz bırakılmak onların hastalanmalarına hatta ölümlerine nedenolmaktadır. Bu nedenle civcivlerinbakımı temiz ortamda yapılmalı, ortam sıcaklığı ne çok soğuk ne çok sıcak olarak ayarlanmalıdır.

Civcivler kaç saatte bir yemek yer?

Civcivlerkuluçka döneminden çıktıktan en az 24 saatsonar yem yemeye başlaması gerekir. Ayrıca her 10 saatte birde su verilmesi gerekir.

Civcive ince bulgur verilir mi?

Civcivyemi bulamadığınız zamanlar da civcivinize bulgurverebilirsiniz ancak ince bulgurolmasına dikkat ediniz. Bulgurdışında yeşillik yemeyi de çok severler. Yeşil yapraklı sebzeleri yıkayarak civcivinize verebilirsiniz. Ayrıca ufalanmış buğday, ekmek kırıntıları, marul, lor peyniri ve pirinç yiyebilirler.

Civcivlerin ömrü ne kadardır?

Üretim Çiftliklerinde, Biyolojik Gelişim Kusurları Nedeniyle 'Pert' Diye Tabir Edilen Bölüme Ayrılan, Ömürleri İse En İyi Koşullarda Bile 10 Gün Yaşayabilen Renkli Civcivler, Hemen Hemen Her Kentte Cadde ve Sokaklarda Tanesi 1,5 Tl'den 'Eğlencelik' Olarak Satılıyor.

Civcivler nelerden hoşlanır?

CivcivlerinSevdiği Besinler Nelerdir? - Evcil Hayvan
  • Salatalık: Civcivlerin en çok sevdiği besinlerden biridir. Özellikle büyümüş olan civcivler sıklıkla salatalık yemek ister.
  • Haşlanmış Yumurta: Haşlanmış yumurtanın sarısı civcivlerin en çok tercih ettiği besinlerden biridir.
  • Marul.
  • Lor Peyniri.
  • Pirinç

Civciv ne kadar yaşar?

Üretim çiftliklerinde, biyolojik gelişim kusurları nedeniyle 'pert' diye tabir edilen bölüme ayrılan, ömürleri ise en iyi koşullarda bile 10 gün yaşayabilen renkli civcivler, hemen hemen her kentte cadde ve sokaklarda tanesi 1,5 TL'den 'eğlencelik' olarak satılıyor.

1 aylık civcivlere ne verilir?

Bir aylıkolduktan sonra ekmek kırıntıları, evdeki bazı besinlerden azar azar verebilirsiniz. Fakat evde bakılan civcivleretuzlu yiyecekler tuzlu yem verilmemesi gerekir. Bunun dışında civcivler 1 aylıkolduğunda palet yemler, buğday gibi besinler verilebilir.

Civcivlere ilk gün ne verilir?

Yeni doğan civcivler1 aylık olana kadar yemle beslenebilirler. Bu süreçten sonra evdeki ekmek kırıntılarını tattırabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda ise buğday ve bazı çeşitli besinler verilerek gelişimine destek olunabilir.

Civcivlerin hasta olmaması için ne yapmalı?

Civcivler hastalandığında, civcivlereçok temas etmemek gerekiyor. Civcivlereuygun olanyemler tercih edilerek, civcivlerin iyileşmesi sağlanabilir. Özellikle vitamin içeren yemler alınarak, civcivlerin daha kısa sürede iyileşmesi mümkündür. Civcivlereel ile temas etmekten mutlaka kaçınılmalıdır.

Hasta civcive ne yapmalıyız?

Civcivlerhastalandığında, civcivlereçok temas etmemek gerekiyor. Civcivlereuygun olan yemler tercih edilerek, civcivlerin iyileşmesi sağlanabilir. Özellikle vitamin içeren yemler alınarak, civcivlerin daha kısa sürede iyileşmesi mümkündür. Civcivlereel ile temas etmekten mutlaka kaçınılmalıdır.

2 haftalık civciv ne yer?

  • Salatalık: Civcivlerin en çok sevdiği besinlerden biridir. Özellikle büyümüş olan civcivler sıklıkla salatalık yemek ister.
  • Haşlanmış Yumurta: Haşlanmış yumurtanın sarısı civcivlerin en çok tercih ettiği besinlerden biridir.
  • Marul.
  • Lor Peyniri.
  • Pirinç

Civciv yıkanırsa ne olur?

Onları yıkamak kesinlikle doğru değildir çünkü çok hassas olan bünyeleri hemen hastalanmalarına sebep olmaktadır. Kesinlikle elinize alıp onu sevmeyin, sıkmayın, yüzünüze sürtmeyiniz. Bu gibi durumlarda birçok mikrop hemen bünyelerine işlemektedir.

Civcivlere kısırlık bulgur verilir mi?

CİVCİV BULGURYER ? Civcivyemi bulamadığınız zamanlar da civcivinize bulgurverebilirsiniz ancak ince bulgurolmasına dikkat ediniz. Bulgurdışında yeşillik yemeyi de çok severler. Yeşil yapraklı sebzeleri yıkayarak civcivinize verebilirsiniz.

Bir civciv ne zaman tavuk olur?

Bir civcivintam yetişkin görünümlü tavukya da horoz halini alması ırkının özelliklerine göre 5 ay ile 8 ay arasında değişir. Nadir birkaç ırkta 1 yılı bulur. Her şeyleriyle tam olgunlaşmaları bir yılda mümkündür. Bazı hibrit yumurta tavuğu ırkları 3,5 ayda bir hayli gelişebiliyor ve 4. ayda yumurtlamaya başlıyor.

zamaninda renkli olanlarindan almistim bunlarin. tam bes tane. kirmizi mor mavi turuncu falan super sirinlerdi(yumurtayken siringa ile boyamislar). muzik setimin vitrinini bosalttim bunlara yuva yaptim. birde ampul bagladim. sicacik. cerezlikten yemlerini yediler sularini ictiler. mis. fakat doyduklarini anlamiyorlar dikkat etmek lazim. aradan iki hafta gecti bunlarin rengi falan degismeye basladi manyak bi hizla buyumeye basladilar. salon afedersiniz b.k kokusundan gecilmez oldu. kumes mi ev mi belli degil. baktim evsahibi killanmaya basladi. e buda tavuk yani sonucta sokaga atsan atilmaz kesip yesen kiyilmaz. koydum hepsini karton kutuya verdim otobuse dogru koye babanneme. ikisi horoz olmus ucu tavuk. hala yumurtalarini yeriz. cok da leziz. bakma durumunuz, buyuyunce vereceke es dost akrabaniz yoksa, aman diyim. hazir ufakken verin birine basiniza dert funduszeue.info


  • gone with the sin  ( ) 

(Uzman değilim)
Ampul veya aynı işi görecek birşey konulmazsa ölürler diye biliyorum.
Çok çabuk büyürler. Büyüyünce de çekilmez olurlar(ses, koku, vs) ama size bağlanırlar. Nereye gitseniz peşinizden gelirler. Siz de pek seversiniz. Kıyamazsınız sonra(Başka bir yere göndermeye demek istiyorum. Kesmeyi aklınıza bile getirmeyin).
Bunları Gone with the sin yazmış zaten de ben de yazıp, iyice bir vurgulayayım dedim.

  • o midas  ( ) 

arkadaşların dediği gibi geceleyin sıcak tutulmaları için ampul kullanabilrisiniz. ya da ocakta ısıtılmış bir mermeri kat beze sararak yuvalarına koyabilirsiniz. ona sarılarak uyurlar =)
heryerde satılan civciv yemlerinden yedirebilirsiniz. ya da susam/buğday tarzı hububat ile karınlarını doyurabilirler. ancak bazı civcivlere çok yağlı olduğu için dokunabiliyor benden söylemesi.
bir de haşlanmış yumurta yiyorlar. evet efendim, o güzelim, şirin yaratıklar maalesef birer yamyam =)

bir de hakikaten size çok alışıyorlar. geceleyin sizi uyutmayabilirler ve bu, bir süre sonra kabir azabına dönüşüyor gerçekten.

  • punkertifo  ( ~ ) 

benden bir tavsiye; kutularına suyu ya kuş suluklarıyla koyun yada bir kapağa koyup üzerine bardak kapatın ki sadec kenarlardan içebilsinler. çay bardağı gibi geniş bir kap ile koyarsanız bu deliler içine giriyor daha sonra da ıslak ıslak gezmekten hasta oluyorlar.


  • uz  ( ) 

pencere balkon vb acık bırakma benimki küçükken balkondan dusup ölmüştü :(


  • merope  ( ) 

"oooohh evde salıyım gezsin accık" demeyin. benimki yatağımı toplarken yanlı$lıkla üstüne basmamdan ötürü pörtlemi$ti :( 20 sene oldu mental rahatsızlıklar hala dize kadar.


  • durum serserisi  ( ) 

eğer doğal civcivse ( fabrikasyon olmayan, köy civcivi ?? ) sanıldığı kadar hızlı büyümez.şöyle bir sorun daha var, doğal civciv tavuğu taklit ederek yem yemeyi öğfunduszeue.info fabrikasyon olanlar açlığını tokluğunu bilmediği için doğuştan obur funduszeue.infoş suluğu kullansanız iyi olur, söylendiği gibi içine düşerler başka tür tabakların funduszeue.info olayına gelince, bu mevsimden sonra ( gerçi bulunduğunuz coğrafyaya da bağlı ama ) ampul koymanıza gerek yok. işe yaramaz, çıkma bir yünlü giysiniz varsa hayvanın yanına bir yere koyun.o sıcaklık istedikçe ona sığınacaktıfunduszeue.info yemi bulamazsanız bulgur verebilirsiniz, ama ince bulgur olsun.


  • elcikpower  ( ~ ) 

kardeşler benim 3 tane var renkli çok talılar anne gibi beze sarıyom uyuyolar
çıt çıkarmıyorlarbenim ki suya düştü saç kurutma makinasıyla kuruttum XD
mavi olan hastalandı calpol içirdim iyi oldu.2de ördek var onlar anca su yemek yatkartonda besliyom balkonda

  • casanowa61  ( ) 

kardeşler size söyliym civcivlere ben msır unu nu eliyom veriom ördekler için yumurtayı haşlıyom küçük parçaçık yapıyom yediriyom..

ayrıca kardeşler ampule gerek yok ben kartonda besliyombide sıcak oluyorlar

  • casanowa61  ( ) 

evet doğru pencere ve balkonları açık unutmayın düşerler ve ya karga gelir alır gider


  • casanowa61  ( ) 

kardeşler ben 1 yıl önce 2 ördeğim daha vardı bayabi büyüttük sonra süttcüye verdik o da büyüttü..
bi kaç hafta sonra eve tencere geldik mis gibi tirit bizim ördeklerden süperdi tadı

  • casanowa61  ( ) 

Evde Civciv Nasıl Yetiştirilir Büyütülür

Civciv yetiştirme ipuçlarıyla her ortamda sağlıklı civcivler yetiştirebilirsiniz.

Civcivler sıcak ortamlarda bakılmalıdır. Yeterli beslenme, ısınma ve gün ışığı alamazlarsa kısa sürede yaşamını yitirir. Civcivlere kesinlikle soğuk su verilmemeli verilirse ishal olur ve yaşamını yitirir. Verilen su içinde mutlaka şeker olmalıdır(ılık suya bir çay kaşığı şeker katılarak).

Açlık ya da susuzluk civcivlerin hayatını kaybetmesine neden olur.

Civcivlerin sağlıklı ve uzun ömürlü yaşayabilmeleri için sıcak ortam çok önemlidir. Kış mevsimlerinde bu ortamı bulmak zor olacağı için yazın en sıcak döneminde civciv alıp yetiştirmeye başlayabilirsiniz.

Evde civciv bakımı yapmayı düşünüyorsanız güneşli havaların başladığı ilk bahar döneminden sonra civciv alıp bir karton paket içinde bakabilirsiniz ve ısınma ihtiyacları için paketi kaloriferin üzerine koyarak kaloriferi ısıtabilirsiniz. Civcivler uyurken kutuya yaslanarak uyur bu yüzden özellikle geceleri civciv kutusu civcivler içindeyken biraz daha büyük ikinci bir kutunun içine konmalıdır. Böylece doğrudan soğukla karşılaşmaları önlenmiş olacak.

Sıcaklık insanlara göre çok ya da yeterli gelse bile civcivler için yeterli değildir. Civciv büyüdükçe soğuklara dayanıklı olacağı için en sıcak dönemde civciv büyütmeye başlamalısınız. Bir koli kutusunda sıcak ortamda büyüterek daha sonra bahçenizde yetiştirebilirsiniz. Koli kutusuna kış mevsimlerinde kağıt kesme makinelerinden çıkan kağıtları alıp yerleştirirseniz hem civcivler için hijyenik bir ortam hemde ısınmaları için bir yorgan sağlamış olursunuz.

Civcivler için diğer tehlikeler ise Karga ve Kedilere karşı savunmasız oluşlarıdır. Bu nedenle civcivlere saldıran bu hayvanlara karşıda önlem almanız gerekir. Eğer civcivleri bu ilk tehlikelerden korursanız sıcak ortam sağlayıp hasta olmamalarını sağlarsanız büyütebilirsiniz.

Pazarlarda satılan civcivleri çocuklar alsın diye canlı canlı renkli boyalara batırıp çıkarmaktadırlar bu tür civcivlerin ömrü çok kısa olmaktadır bu nedenle kesinlikle boyaya batırılan civcivleri satın almayın. Sağlıklı civcivler sarı siyah ve kahverenklerindedir.

Besleyeceğiniz civcivlerin bazıları ne yapsanızda yaşayamaz bazı civcivler ortama uyum sağlayamaz ya da civcivleri satan kişilerin yaptığı hatalar nedeniyle civcivin bir müddet sonra yaşamı son bulur.

Sık Sorulan Sorular:
Kutu içi sıcaklık ne kadar olacak? Civcivler ne kadarlık olunca bahçeye bırakılmalı?

Cevap: Kutuda civciv besleyecekseniz sıcaklık çok önemli civcivlerin üşümemesi gerekiyor. Size sıcak gelen bir ortam civcivlere soğuk gelebilir. En az derece sıcaklığında bir ortam sağlanmazsa yaşayamazlar üşürler ve hareketsiz hale geçerler ama bu hale geldiklerinde ısıtılırlarsa tekrar sağlıklarına kavuşurlar. Sıcaklığı görmek için kutunun bulunacağı ortama ya da kutu etrafında bir termometre bulundurun.

Civcivleri iç içe iki koli kutusunda uyumaya bırakın. Küçük kutuya civcivleri yerleştirip daha büyük bir kutunun içine küçük kutuyu koyunuz ve büyük kutunun etrafını çuval, bez, yatak örtüsü çaput herhangi bir şeyle kapatarak ısı yalıtımı yapınız. Civcivler küçükken kutuları delmeye gerek yoktur.

Civcivler büyüyünce kutuya kenarlarından hava alabilecekleri delikler açılmalı. Kutunun üzeri siyah bir bezle kapatılmalı yemek saatlerinde kutu güneşte olacak şekilde açılmalı.

Civcivler üşüdüklerini öterek ve bir yerde hareketsiz durarak belli ederler böyle olduklarında el ile ya da saç kurutma makinesiyle ya da farklı bir yöntemle civciv ısıtılmalı. Bir insanın terleme ortamı kadar sıcaklık civciv için yeterlidir. Civcivleriniz ciyaklıyorsa üşüme ihtimali çok fazladır. Civcivlerde bir sorun yoksa fazla bağırmazlar.

Civcivleri doğal yolla sağlıklı büyütmek istiyorsanız havaların en sıcak olduğu zamanı bekleyin. Civcive kesinlikle soğuk su verilmemelidir. İnternette ya da petshoplarda çok ucuz fiyatlarda civciv suluğu ve civciv yemliği satılmaktadır mutlaka bunları edinin. Civciv hijyeni için kağıt kesme makinelerinde öğütülen kağıtlar çok pratiktir. Bir kutu içine bir gazete kağıdı serdikten sonra üzerine öğütülmüş kağıtlardan koyarsanız hem civcivler için hijyen sağlanır hemde sıcak tutar.

Civciv kutuları nasıl olmalı?
Cevap: Civcivlerin iki kutusu olmalı biri uyku kutusu diğeri yemek kutusu. Yemek kutusu geniş olmalı. Uyku kutusu ise 30 cm genişliğinde 15 cm eninde olabilir.

Uyku kutusuna yemlik gerekmiyor civcivler uyanınca zaten kutuya vurmaya, ses çıkarmaya başlıyor uyurken gidip yem yemiyorlar. Uyku kutusuna önce bir kağıt serilir üzerine kağıt kesme makinesinde kesilen kağıtlar serilir.

Yemek kutusunun içinde kağıt kesme makinesinde kesilen kağıtlar üstünde sadece civciv yemliği ile civciv suluğu olacak (talaş olursa onuda yem zannedip yerler). Uyku kutusunun içinde su olmayacak uyurken birbirlerine yanaşarak ısnıp uyurlar başka birşeye ihtiyaç duymazlar.

Civcivler büyüdükçe soğuklara dayanıklı hale gelir. Bir buçuk 2 ay sonra civciv soğuklara karşı dayanıklı olmaya başlar. Kedi ve kargalara karşı kendini savunması onların boyuna yaklaştığında olur. Civciv çok küçük boyutlardaysa kargaların yemi olurlar ve kedilerin avı olurlar. Civcivlere tutarken ellerinizin ıslak olmamasına dikkat etmelisiniz. Yemi bolca tüketirler boğazlarındaki şişkinliğe göre yemi ayarlamak gerekir. 3 ya da 2 civcivi birlikte sorunsuz büyütebilirsiniz.

Civcivlerin bakımı yapılacak olan kutunun zeminine ne serilmeli?
Cevap: Gazete kağıdı yada farklı kağıtlar kullanacaksanız fazla gazlı ve boyalı olmayanları tercih edin. Civcivler büyüdükten sonra kutuya talaş serpilebilir. Bir ay sonra kum serpilebilir.

Civcivlere nasıl yem ve su verilebilir?
Cevap: Civciv yemliği ve suluğu almak gerekir. Civciv yemi 1 ay verilecek 2 hafta sonra kıvırcıkta verilebilir. 1 ay sonra az miktarda ekmek bulgur verilebilir. 1 haftalık civcivlere kesinlikle civciv yeminden başka yem vermeyin mısır unu verilirse ishal olurlar ve yaşamazlar. Ayrıca verdiğiniz yemin GDO&#;suz olmasına yabancı katkı maddeler içermemesine dikkat edin.

Yemler sabah, öğle ve akşam verilecek. Civcivler yediklerinin kararını bilir. Civcivler yemlerini yiyene kadar güneşte durmalı. 2 hafta civciv yemi verilmek zorunda.

Yemliğe fazla yem koyarsanız akşama kadar yeterli olur. Yemlerin hergün değişmesi gerekmiyor.

Civciv suluğu en düşük ölçülerde olmalı suyun günlük temiz suyla hergün değiştirilmesi lazım. Civciv yemliği 8 kiloluk olabilir. Civcivlerin üşümemesi için ıslanmamalarına özen gösterilmelidir.

Şekerli su civcivler için yararlı. Sularına bir çay kaşığı şeker katarak 1 ay boyunca şekerli su verilmelidir.

Güneş almaları için ne yapılmalı?
Cevap: Kutunun etrafını kapatabilirsiniz üstüne cam koyup camdan güneş alsalarda olur.

Civcivlerim çok halsiz ve hareketsiz neden böyleler ve ne yapmalıyım?
Civcivler yeterince ısıyı alamadıkları zaman halsiz bitkin hale gelirler. Kaldıkları ortam çok sıcak olmalıdır. İnsanların hissettiği sıcaklıktan fazlasına ihtiyaç duyarlar. Özellikle geceleri buna çok dikkat edilmelidir. Yeterince ısınamadıklarında hareketsiz bitkin durumda olurlar. Onları bu hale geldiklerinde saç kurutma makinesiyle ısıtmayı deneyebilirsiniz. Kaloriferi çalıştırarak bulundukları kutuyu kaloriferin üzerinde ısıtabilirsiniz. Eğer civcivleri ısıtmayı başarabilirseniz düzelip normal hayatlarına geri dönerler.

Civcivler uyurken kutuya yaslanarak uyur bu yüzden özellikle geceleri ısı yalıtımı için civcivlerin bulunduğu kutu 2. bir kutunun içine yerleştirilmeli. Ancak bu kutu diğer kutudan daha büyük olmalı etrafı cm mesafe olacak şekilde. Böylece kutunun içi daha sıcak kalacaktır.

Hangi Marka Hangi Ülkenin

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası