nouman ali khan ankara / Başkentte 3. Uluslararası Medeniyet Köprüleri Buluşması düzenlendi - Haberler

Nouman Ali Khan Ankara

nouman ali khan ankara

Nouman Ali Khan kimdir?

Son yıllarda internette videoları dolaşan , daha çok Kuran'ı - Kerim üzerine dersler veren bir akademisyen olan Nouman Ali Khan Kimdir? Özellikle gençlerin sevdiği, anlatım diliyle farklı düzeylerde bilgi sahibi insanlara hitap eden, insanların ilgisini çekmeyi başaran Nouman Ali Khan, genç bir öğretmen olarak kendini görüyor. Verdiği konferans, seminer ve derslerde çağımızın problemleri üzerine yoğunlaşan Nouman Ali Khan'ın temel konularından biri gençler. Dönemin gençlere verdiği zararları anlatan gençlerin dini gelişimini onların dilinden nasıl olması gerektiğini öğreten Nouman Ali Khan sadece vatandaşo olup yaşadığı Amerika'da değil tüm dünyadan takip ediliyor. Videoları çok sayıda tıklanan Nouman Ali Khan , birçok ülkeye gidip oralarda seminerler veriyor.

NOUMAN ALİ KHAN KİMDİR?

4 Mayıs (36 yaşında) doğumlu Nouman Ali Khan Bayyinah Enstitüsünün kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olmakla birlikte, enstitünün “Klasik Arapça’nın Temelleri” ve “Kutsal Kelâm” da dâhil olmak üzere bir kısım derslerinin ana okutmanıdır.

Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinde tamamladığı giriş seviyedeki eğitimi, onun Arapça çalışmalarının başlangıcıdır. Arapça dil bilgisi çalışmalarını, yılında ülke çapında yapılan Arapça sınavlarında ilk 10’a girdiği için burs aldığı Pakistan’da sürdürmüştür. Esas eğitimi ise yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde, Faysalabad/Pakistan’daki Quran College’ın kurucusu ve resmi müdürü olan Dr. Abdus-Samie’nin tefsir ve Arapça çalışmaları konusunda yoğun dersler vermek üzere ABD’yi ziyaretleri sırasında başlamıştır. Dr. Abdus-Samie’nin eğitimi ile Nouman yoğun ve muntazam bir Arapça dil bilgisi anlayışı geliştirmiştir.
Dr. Abdus-Samie’nin özgün eğitim metotlarını benimseyerek ve daha sonrasında öğrencilerine yardımcı olması için onun çalışmalarını İngilizce’ye çevirerek bilgisinden hayli faydalanmıştır.

Nouman yılına kadar Nassau Üniversitesi’nde Arapça öğretmenliği yapmıştır ve neredeyse 7 yıl boyunca ABD çapında ’den fazla öğrenciye çeşitli merkezlerde Standart Modern Arapça ile Klasik Arapça dersleri vermiştir. Şu anda kendini 7 yıllık, Kur’an’ın dil bilimsel ve edebî noktalarına eğilen İngilizce bir tefsir serisi projesine adamıştır.

Başkentte 3. Uluslararası Medeniyet Köprüleri Buluşması düzenlendi

Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneğince Büyük Ankara Camisi Kültür ve Kongre Merkezi'nde 3. Uluslararası Medeniyet Köprüleri Buluşması düzenlendi.

Konferansa Türkiye'de okuyan uluslararası öğrenciler, yurt dışından gelen yabancı öğrenciler, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve 5 binden fazla davetli katıldı.

Dernek Başkanı Hanefi Sinan, yaptığı konuşmada, 30 yıl önce başladıkları insani yardım çalışmalarında Müslümanlar arasında iletişim problemlerinin bulunduğunu ve dayanışmanın az olduğunu gördüklerini söyledi.

Bunu bir sorumluluk edindiklerini kaydeden Sinan, derneğin Ankara'da yaklaşık 5 bin öğrenciye hizmet verdiğini dile getirdi.

Sinan, derneğin isminin anlamına değinerek, "Asma Köprü ahlak, sevgi ve maneviyat köprüsüdür. Neden böyle bir şey söyledik. Çünkü hedefe ulaşabilmemiz için her Müslüman'ın mutlaka ahlaki bir zemine oturması gerekiyor." dedi.

Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneğinin 3 temel sac ayağı olduğunu kaydeden Sinan, "Ahlaklı olacağız, birbirimizi seveceğiz ve manevi bir temel üzerinde ilerleyeceğiz. Bu şekilde bir köprü oluşturacağız. Bu köprünün adı kardeşlik köprüsü." ifadelerini kullandı.

Daha sonra sahneye çıkan müzisyen Resul Aydemir, "Çocukluğum" ve "Yere Batsın", "Masal", "Uyan", "Filistin" şarkılarını ve "Kardan Aydınlık" şiirini seslendirdi.

Müzik ziyafetinin ardından sahneye çıkan Pakistan asıllı Amerikalı konuşmacı Nouman Ali Khan bir konferans verdi.

Khan, İslam Peygamberi Hz. Muhammed'e inen ilk vahiy olan ve "oku" üzerine konuştu.

Okuma emrinin ilk vahiy olmasının çok anlamlı olduğunu belirten Khan, ancak arayış içerisindeki derdi olan kişilerin okuyarak cevabını aradıkları sorulara yanıt bulabileceğini söyledi.

Allah'ın insanları onur, saygı gibi niteliklerle donattığını kaydeden Khan, insanları diğer canlılardan ayıran bu özelliklerin adeta gıda gibi temel ihtiyaç olduğuna ve bu gibi özellikleri koruyabilmenin önemine dikkati çekti.

Khan, insanların her zaman onur ve saygılarını koruyabilmeyi ve bu duyguları hissedebilmeyi istediklerinin altını çizerek, Allah'ın Kur'an-ı Kerim'i insanlığa bu kavramları saygın bir şekilde koruyabilmeleri için bir rehber olarak gönderdiğini kaydetti.

'de kurulan Asma Köprü Derneği, kuruluşundan bu yana uluslararası öğrencileri Ankara'da ağırlayarak destek sağlıyor.

Kaynak: AA / Erlevent Gülbitti - Güncel

GüncelHaberler

3. Medeniyet Köprüleri programı, Pakistan asıllı dünyaca ünlü Amerikalı gençlik konuşmacısı Numan Ali Han (Nouman Ali Khan)’ın ‘’OKU! Üzerine Teffekkür’’ temalı konferansı ve ünlü rap sanatçısı Resul Aydemir’in konseriyle 14 Mayıs Cumartesi günü katılımcılarına kapılarını açacak. Asma Köprü Derneği tüm gençleri bu anlamlı buluşmaya davet ediyor.

Kuzey Yıldızı Külliyesi, kongre ve etkinlik alanında gerçekleşecek olan buluşmaya, Türkiye’de eğitim gören ve misafir öğrenci olarak adlandırılan, yaklaşık bin öğrenciden Ankara’da eğitim ve öğretimlerini sürdüren yaklaşık 15 bin öğrenci kitlesinin yoğun katılımını beklediklerini belirten Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği yetkilileri, Ankaralıları ve gençleri sürpriz konuklar ve etkinliklerin olacağı, 14 Mayıs Cumartesi günü 3. Uluslararası Medeniyet Köprüleri Buluşması’na bekliyor.

Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hanefi Sinan, haber7com’a yaptığı özel açıklamada; ‘’11 yıldır dünya coğrafyasının tüm bölge ve ülkelerinden Türkiye’ye eğitim ve öğretim için gelen, özellikle desteğe ihtiyacı olan uluslararası öğrenciler için, gönüllü arkadaşlarımla birlikte gayretler göstermeye çalışıyoruz. Bu gayretlerimizin bereketlendiğini ve Türkiye’nin dışına taşarak, ülkelerine dönen misafir öğrencilerimizin insanlık ve mazlum coğrafyalar adına faydalı işler yaptıklarını görüyoruz. funduszeue.infoyet Köprüleri Buluşması, bu birikimin yılındaki tezahürüdür. Bu güzel etkinliğe tüm Ankaralıları davet ediyorum, dünyayı ayaklarına getiriyoruz, özellikle Ankaralı ve komşu illerimizdeki gençlerimiz bu fırsatı değerlendirsinler’’ ifadelerini kullandı.

14 Mayıs’taki etkinliğin mesajlarından biri olan ‘’Her Yer Bize 1 Dünya" sözünün, kendisi gibi diğer misafir öğrencileri en doğru şekilde anlattığını ifade eden, 3 yıldır Ankara’da eğtimini sürdüren Faslı Muhammed Fuadi ise; ‘’Asma Köprü Derneği’nin sosyal medyada bir filmini izlemiştim, o tanıtım filminde Ganalı olduğunu sonradan öğrendiğim bir arkadaşım şöyle diyordu; ‘’Asma Köprü: kovanı kırmadan balın çıkarıldığı yerdir.’’ İşte bu beni çok etkilemişti. O günden beri bu ailenin bir parçası olmaktan çok mutluyum’’ dedi.

14 Mayıs Cumartesi günü, Hacı Bayram Velî Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek 3. Uluslararası Medeniyet Köprüleri Buluşması tüm gençlere açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Katılım için Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği internet sitesi veya sosyal medya hesaplarından ücretsiz e-bilet kaydı yaptırılması gerekiyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası