müzekartın geçerli olduğu yerler / İstanbul'da MüzeKart ile Gezebileceğiniz Birbirinden Harika 18 Yer

Müzekartın Geçerli Olduğu Yerler

müzekartın geçerli olduğu yerler

Topkapı Sarayı, Galata Kulesi gibi İstanbul&#;un önemli saray ve müzeleri İstanbul&#;da müzekart geçen yerler içerisinde yer almaktadır.

Eğer çok gezen hatta bunun yanında tarihi mekanlara meraklıysanız müzekart almanızı kesinlikle tavsiye ederim. Müzekart&#;ın birçok avantajları var.  Bu yazımızda müzekart ile ilgili olarak merak edilenleri bulabilirsiniz.

Yazımızda Neler Var?

Müzekart Nedir ?

İstanbul&#;da Müzekart Geçen Yerler

Müzekart, Kültür ve Turizm Bakanlığı&#;na bağlı Türkiye&#;deki tüm müze ve örenyerlerine bilet almadan girmenizi sağlayan bir karttır. Aldığınız kart ile bir yıl boyunca Türkiye&#;nin bir çok önemli müzesini sıra beklemeden ziyaret edebilirsiniz.

Biz bu yazımızda konuyu İstanbul özelinde değerlendirdiğimiz için İstanbul&#;da müzekart geçen yerleri,  müzekart fiyatları nedir ? vs gibi soruları cevaplayacağız.

İstanbul, tarihi dokusu itibariyle yılın her anında özellik yabancı turistlerin ilgi odağı olan bir kenttir. Bu noktada müzekart sadece yerli turistlere değil yabancı turistlere de sunulmuş bir imkandır. Yabancı turistler MUSEUM PASS İSTANBUL kartı ile İstanbul&#;da T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı&#;na bağlı 13 müzeye 5 gün boyunca bilet almadan ve sıra beklemeden ziyaret edebilirler. Museum Pass İstanbul Kartın fiyatı 5 gün boyunca TL&#;dir.

Yılı Müzekart Fiyatı

Müzekart fiyatı,  yılında 60 TL , indirim sahibi olanlara ise 30 TL&#;dir. Satın aldığınız Müzekart + ile 1 yıl boyunca T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı&#;na bağlı &#;den fazla müze ve örenyerini gezebilirsiniz.

Müzekart&#;ı İstanbul&#;da Satın Alacağınız Yerler

Müzekart&#;ı İstanbul&#;da satın alabileceğiniz 9 tane satış noktası mevcuttur. Bu satış noktalarını seafoodplus.info adresinden inceleyebilirsiniz.

Müzekart&#;a sahip olmak çok kolay. Yapmanız gereken belirtilen satış noktalarında nüfus cüzdanınızı ibraz edip gerekli ödemeyi yapmak.

Eğer gişelerde sıra beklemek istemezseniz seafoodplus.info internet sitesinden online olarak da işlemleri gerçekleştirip kredi kartı ile ödemenizi yapıp müzekart sahibi olabilirsiniz.

İstanbul&#;da Müzekart Geçen Yerler

İstanbul&#;da müzekart geçen yerler kısmı en çok merak edilen noktalardan bir tanesi. Ziyarette gitmeden önce aşağıda belirtmiş olduğum listeyi dikkatlice incelemenizi tavsiye ederim. Çünkü Müzekart İstanbul&#;da bilinen bazı müzelerde ne yazık ki geçmemektedir.

Yılında İstanbul&#;da Müzekart&#;ın Geçtiği Müzeler;

 

Müzekartın İstanbul&#;da Geçmediği Yerler

Müzekart, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı&#;na bağlı tüm müze ve örenlerde geçerlidir. Ancak İstanbul&#;da Dolmabahçe Sarayı ve Yerebatan Sarnıcı gibi yoğun ziyaretçi alan yerlerde müzekart geçmemektedir. Sadece istisna olarak Dolmabahçe Sarayı içerisinde bulunan Harem Dairesi müzekart ile ziyaret edilebilmektedir.

Bunun yanında Topkapı Sarayı içerisinde bulunan Harem Dairesi ve Aya İrini&#;de müzekart geçmemektedir. Bunun sebebi ise İstanbul&#;da bulunan birçok müzeler T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı&#;na değil, İBB ve TBMM Milli Saraylar tarafından işletilmesindendir.

İstanbul&#;da Müzekart&#;ın Geçmediği Müzeler;

 

 

Müzekart sahibi olmak isteyenler, kart basım istasyonlarından, &#;Fotoğraflı TC Kimlik kartı, Pasaport ya da Sürücü Belgesi&#; ibraz etmek suretiyle 40 saniye içinde Müzekartlarını alabilirler. Ayrıca &#;seafoodplus.info&#; adresine istenen bilgileri girerek kredi kartıyla Müzekart alabilirler. Sistem onay verdikten sonra internet başvuruları 5 gün içinde kurye ile belirtilen adrese gönderilir.


Müzekart+ ücreti 60 TL, indirimli ise 30 TL&#;dir.


Post Views

müze kart ücretiistanbulistanbulda müzekart nerede geçerlimüzekart

İstanbul’da Müze Kart ile Girebileceğiniz 10 Harika Yer

İstanbul’da şehrin tadını çıkarabileceğiniz birbirinden güzel bir çok tarihi yer bulunmakta. Özellikle müze kart ile girebileceğiniz ve tarihin dokusunu içinizde hissedebileceğiniz bu yerleri sizler için derledik. Şimdi gelin, İstanbul’da müze kart ile gezebileceğiniz yerleri hep birlikte inceleyelim.

Kısa bilgi: İstanbul gezilecek yerler için oluşturduğumuz detaylı bir gezi yazımızda mevcut, İstanbul&#;daki yeni yerleri keşfetmek istiyorsanız bu listemiz tam size göre.

İstanbul’da Müze Kart ile Girebileceğiniz 10 Harika Yer

Tarihi Kasırlar, ihtişamı ile hala ayakta duran Osmanlı Sarayları, Müzeler ve Köşkleri ile İstanbul her zaman görenleri büyüleyecek eşsiz bir lokasyona sahip. Gelin müze kart ile girebileceğiniz muhteşem yerleri yakından tanıyalım.

Önemli bilgi:Müze Kart Fiyatları hakkın detaylı ve güncel bilgilere bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

1. Küçüksu Kasrı

Sahip olduğu zarafeti ve güzelliği ile dikkatleri üzerine çeken Küçüksu Kasrı tarihi açıdan son derece önemli bir kasırdır.  yüzyılda inşa edilmiş olan Küçüksu Kasrı’nın  Osmanlı İmparatorluğu yapılarının bir çoğunda katkısı bulunan Nigoğos Balyan tarafından yapıldığı bilinmektedir.

Eşsiz bir mimari güzelliğe sahip olan kasır, etkileyici bir güzelliği ile gören herkesi kendine hayran bırakmaktadır. Yığma teknikleri ile inşa edilmiş olup tarih boyunca birçok diplomatik kabulün adresi olmuş olmuştur.

Kasır aynı zamanda günümüzde de tarihi olarak büyük bir ilgi görmektedir. Cumhuriyet döneminde de ilgi görmüş olan Küçüksu Kasrı, Atatürk’ün kısa süreli dinlence mekanı olarak kullandığı bir yerdir. yılından bu yana müze olarak faaliyet göstermektedir.

2. Ihlamur Kasrı

Osmanlı Dönemi’nin en değerli eserlerinden bir tanesi olan Ihlamur Kasrı, padişahların günübirlik dinlenmek için kullandıkları bir biniş kasrıdır.

Neo-Barok akımının izlerine sahip olan mimari ile görenleri kendine hayran bırakan Ihlamur Kasrı, yüzyıl Osmanlı yapılarının en güzel örnekleri arasında yer almaktadır.

Tersane Emini Hacı Hüseyin Ağa’ya ait olan kasır daha sonra devlet hazinesine devredilmiş ve hasbahçe haline getirilmiştir. Günümüze dek gelmeyi başarmış olan nişan taşları ile dikkat çeken Ihlamur Kasrı’na müze kartı ile giriş yaparak bu kasrın güzelliklerini yakından görebilirsiniz.

3. Galata Mevlevihanesi

yılında Galata’da kurulmuştur. Galata Mevlevihanesi, aynı zamanda Kulekapısı Mevlevihane’si ve Galipdede Tekkesi isimleri ile de anılmaktadır.

Günümüzde ziyarete açık olan Mevlevihaneye girişler için müze kart kullanabilirsiniz. Tarihi açıdan son derece önemli olan mevlevihanenin sık sık talep gördüğünden bahsedebiliriz.

4. Dolmabahçe Sarayı

Osmanlı’dan günümüze kadar gelmeyi başaran en önemli tarihi dokulardan bir tanesi olan Dolmabahçe Sarayı, aynı zamanda Cumhuriyet Dönemi için de büyük bir öneme sahiptir.

Batı mimarisi ile tasarlanmış olan saray, asaleti ile görenleri kendine hayran bırakmayı başarıyor. Osmanlı Devleti’nin padişahı olan Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılmış olan Dolmabahçe Sarayı, Osmanlı’nın modernleşme amacına uygundur.

tarihinde kullanılmaya başlayan sarayın yapımı ise 13 yıl sürmüştür. Günümüzde müze olarak kullanılan bu saray, Atatürk’ün son yıllarını geçirdiği saraydır. Atatürk, Dolmabahçe Sarayı’nda vefat ettiği için Türk halkı için önemli olan Dolmabahçe Sarayı’nı yakından görerek tarihimiz ile ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.

5. Galata Kulesi

Görüntüsü ile görenleri kendine hayran bırakan eşsiz bir güzellik olan Galata Kulesi, İstanbul’un en güzel manzaralarını sizlere sunuyor.

Fener Kulesi olarak yılında Bizans İmparatoru tarafından yaptırılan Galata Kulesi Haçlı Seferleri sırasında büyük hasar almıştır. Günümüzdeki haline ise Cenevizliler döneminde gelmiştir. Beyoğlu’nda yer alan Galata Kulesi, müze kart ile ziyaret edebileceğiniz en güzel tarihi eserlerden bir tanesidir.

6. Türk ve İslam Eserleri Müzesi

İstanbul’da Gülhane Parkı içerisinde yer alan Has Ahırlar Binası’nda bulunan Türk ve İslam Eserleri Müzesi, İstanbul’un en önemli turistik mekanlarından bir tanesidir.

İslam tarihçilerinden bir tanesi olan Prof. Dr. Fuat Sezgin tarafından hazırlanan ve yılında faaliyetlerine başlayan müze, metrekarelik sergi alan ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olan bu müzeye de müze kart ile giriş yapabilir ve eşsiz bir şekilde söz konusu tarihi eserleri inceleyebilirsiniz.

7. Çinili Köşk

Topkapı Sarayı sınırları içerisinde yer alan Çinili Köşk, yılından günümüze kadar gelmeyi başarmış bir tarihi eserdir.

Osmanlı Padişahı II. murat tarafından yazlık köşk olarak yaptırılmış olan Çinili Köşk’ün mimari belli değildir. Ancak bazı kaynaklara göre mimar Atik Sinan tarafından yapıldığı belirtilmektedir.

Aynı zamanda Sırça Köşk olarak da bilinen Çinili Köşk, ’ten yılına kadar İmparatorluk müzesi olarak faaliyet göstermiştir. Daha sonra ise İstanbul Arkeoloji müzesi’nin bünyesine katılmıştır. Günümüzde İznik çinisi ve seramik örnekleri sergilenmektedir.

8. Eski Şark Eserleri Müzesi

Eski Şark Eserleri müzesi binası, arkeolog Osman Hamdi Bey tarafından inşa ettirilmiştir. yılında Sanayi-i Nefise mektebi olarak kurulan bina, Osmanlı Devleti’nin ilk güzel sanatlar okulu olarak da bilinmektedir.

Günümüzde müze olarak kullanılan bina, Türkiye’nin en önemli eserlerinin sergilendiği bir müze olarak faaliyet göstermektedir. Bu noktada söz konusu müze, İstanbul’un en çok ziyaret edilen müzeleri arasında yer almaktadır.

9. Topkapı Sarayı

Topkapı Sarayı, Osmanlı Sultanlarının yaşadığı, eğitim ve devlet yönetim merkezidir. II. Mehmed tarafından İstanbul’un fethedilmesinin ardından inşa ettirilen saray, yılında yapılmıştır.

yüzyılın ortalarına kadar Osmanlı hanedanı Topkapı Sarayı’nda ikamet etmiştir. Osmanlı monarşinin yılında kaldırılmasının ardından yılında mustafa Kemal Atatürk’ün emri ile müze halini almıştır.

Görkemli yapısı ile görenleri kendine hayran bırakan Topkapı Sarayı’nı ziyaret ederek Osmanlı tarihi ile ilgili pek çok detaya yakından şahitlik edebilirsiniz.

Yerebatan Sarnıcı

İstanbul’un en önemli tarihi mekanlarından bir tanesi olan Yerebatan Sarnıcı, görkemli yapısı ile dikkatleri üzerine çekmektedir.

Ayasofya’nın güneybatısında kalan Bazilika Sarnıcı olan Yerebatan Sarnıcı, Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından yaptırılmıştır. Suyun içinden yükselen ve sayısız gibi görünen devasa mermer sütunlardan oluşmaktadır. Bu sütunlar nedeni ile Yerebatan Sarnıcı olarak anılmaktadır.

Siz de yukarıda bahsedilen tarihi mekanları müze kart ile gezerek İstanbul’un tarihi dokusuna şahitlik edebilirsiniz.

Sizin de, &#;İstanbul’da Müze Kart ile Girebileceğiniz 10 Harika Yer&#; listemize eklenmesini istediğiniz farklı yerler var ise bize mutlaka yorum olarak yazın. :)

Müze kart ile nerelere gidilir? Müze kartın geçerli olduğu yerler hangileri? İşte aranan liste

Türkiye&#;deki bazı müzelere girmek için kullanılan müze kartı, sahibine pek çok avantaj sağlıyor. Bunların başında belirli müzelere ücretsiz giriş yapma imkanı geliyor. İstanbul&#;da da müze kartı ile girebileceğiniz pek çok tarihi yer bulunuyor. İşte İstanbul&#;da müze kart ile girebileceğiniz yerler..

GÜNCELLEME:

Bakan&#;n aç&#;klad&#;&#;&#; bu müjdenin ard&#;ndan, özellikle gençler bir sorunun cevab&#;n&#; merak etmeye ba&#;lad&#;. "Müze kart&#; ile nerelere gidebilirim?". Bu sorunun cevab&#;n&#;z&#; sizin için ara&#;t&#;rd&#;k ve &#;stanbul'da müze kart ile girebilece&#;iniz yerleri içeren bir liste haz&#;rlad&#;k. &#;&#;te o liste..

2/ 14

1- Topkap&#; Saray&#;

3/ 14

2- Beylerbeyi Saray&#;

4/ 14

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir