flexo nedir ne için kullanılır / Flexo Sprey Neye İyi Gelir, Muadili Nedir? - Cilt Bakımım - Cilt Bakımım

Flexo Nedir Ne Için Kullanılır

flexo nedir ne için kullanılır

Flexo Baskı Ustası Nedir?

Flexo Baskı Ustası Ne Demek?

Flexo baskı ustası nedir sorusuna kısaca, Flexo makinesiyle üretim yapan deneyimli personel cevabı verilebilir. Operatörden farklı olarak bu kişiler, kullanılan makineler konusunda deneyimlidir. Ayrıca flexo baskı ustası iş tanımı arasında baskı biriminin iş planlarını ve ürün denetlemelerini yapmak da yer alabilir. Her ürün için hangi makine ayarları ve malzemenin gerektiği konusunda bilgilidir. Gerekli önlemleri, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak baskı işlemlerini gerçekleştirir. Sorumluluğu altında operatörler bulunur. Bu kişilere işi öğretme açısından yardımcı olur ve liderlik eder. Çalışanlar tarafından baskı işlemi sırasında gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığını kontrol eder. Eksilen baskı malzemelerin temin edilmesini sağlar. Baskı makinelerinde çıkabilecek basit sorunları giderir. Daha karmaşık sorun veya makine arızası gibi durumları yetkili kişilere bildirir.

Flexo Baskı Ustası Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Flexo baskı ustası ne iş yapar sorusunun cevabı çok çeşitlidir. Baskı işlemlerinin yanı sıra proje plan ve organizasyon aşamalarında da görev alabilir. Birim sorumlusu yoksa idari görevleri de üstelenebilir. Projenin tamamlanması için görev dağıtımı sorumluluğunu yerine getirebilir. Flexo baskı ustası görevleri şu şekilde listelenebilir:

  • Üretim sırasında çevre önlemlerini alır. Kullanılacak malzeme, kimyasal madde ve makine için gerekli güvenlik ayarlarını kontrol eder.
  • Şirket kârını artırabilmek için enerji ve malzeme verimliliği konusunda önerilerde bulunur. İş süreçlerinin iyileştirilme çalışmalarına destek olur. 
  • Yapılacak işin özelliğine uygun olarak gerekli malzemelerin temin edildiğinden emin olur. Yaptığı bütün işlemleri kayıt altına alır. 
  • Herhangi bir kaza veya malzeme eksikliği gibi durumlarda amire haber verir.
  • Makinenin ön güvenlik önlemlerini aldıktan sonra çalıştırır. İş özelliğine bağlı olarak bobin ve bıçak seçimini yapar. Doğru ve güvenli şekilde bu parçaları makineye bağlar.
  • Baskısı yapılacak iş için gerekli üniteleri hazırlar. Kullanılacak kimyasal maddeleri haznelere döker. Kalıpları bağlar.
  • Baskı bittikten sonra makineyi kapatır. Düzenli aralıklarla bakımını ve temizliğini gerçekleştirir.
  • Diğer çalışanlara makine kullanımı, bakımı, iş planı, materyal kullanılışı gibi konularda yol gösterici olur.

Flexo Baskı Ustası Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir?

Flexo baskı ustası nasıl olunur sorusuna, en az ortaöğretim mezuniyetine sahip olmak yeterlidir cevabı verilebilir. Teknik lise veya meslek lisesi mezunları avantaj sağlar. Bazı kurumlar ise bu pozisyon için ön lisans diploması isteyebilir. Ön lisans olarak ise Matbaacılık ve Baskı Teknikleri bölümü öne çıkar. Bu resmi eğitimlerin yanı sıra Flexo makinesine yönelik kurs veya eğitime katılmış olmak da önemlidir. Kurslar hem özel hem de devlet kurumları tarafından verilir. Bu kurslar sayesinde kişiler hem kendini bu alanda geliştirir hem de sertifikaya sahip olur. Flexo baskı makinesi sertifikasına sahip kişiler yetkinliklerini işe alım başvurularında kolayca gösterebilir.

Flexo Baskı Ustası Olmak için Gereken Şartlar Nelerdir?

Flexo baskı ustası pozisyonunda çalışabilmek için daha önce flexo baskısı alanında çalışmış olmak gereklidir. Alana yönelik ilgi, çalışma ve deneyime ek olarak Flexo baskı ustası pozisyonunda başarılı olabilmek için bazı yetenek ve özelliklere sahip olunmalıdır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Üretim sırasında güvenlik kurallarına ve şirket tarafından belirlenen kalite standartlarına uymalıdır.
  • En ince ayrıntıya kadar dikkatli olmalıdır.
  • Sorumluluğu altında bulunan çalışanlara iyi liderlik edebilmelidir.
  • Takım çalışmasına yatkın olmalıdır.
  • Esnek veya vardiyalı çalışma saatlerine uyum sağlamalıdır.

Flexo Baskı Ustası İşe Alım Şartları Nelerdir?

Flexo baskı ustası olarak daha çok ambalaj veya baskı sektöründe çalışılır. Ancak üretimin ve paketlemenin yapıldığı çeşitli fabrikalar veya atölyelerde de görev alınabilir. Flexo baskı ustası maaşları; görev tanımı, flexo baskısı alanındaki deneyimleri ve alınan eğitimler gibi özelliklere göre değişir. Flexo baskı ustası işe alım şartları her kurum için farklılık gösterebilir. Genel olarak şartlar şu şekildedir:

  • Daha önce belli bir süre boyunca flexo baskı makinesini kullanmış olmak.
  • Flexo makinesinin özellikleri, kullanımı, bakımı, parçaları gibi konularda bilgili olmak.
  • Vardiyalı, esnek veya yoğun iş temposuna ayak uydurabilmek.
  • Birçok makinenin yer aldığı fabrikalarda görev alındığı için gürültülü ortamlarda stres altında rahat çalışabilmek.
  • Baskı makinesi kullanımı sırasında yasalar ve şirket tarafından belirlenmiş kişisel koruyucu donanımları düzgün şekilde kullanmak.
  • Sorumluluğu altındaki personellerin güvenlik önlemlerini sağlamak.
  • Ekip çalışmasına yatkın olmak ve çalışanlara iyi liderlik edebilmek.
  • Makine bakımını düzenli olarak yapmak ve oluşabilecek arızaları en kısa sürede gidermek.

Bu alanda kendilerini geliştirmek isteyen adaylar Kariyer.net sitesinde yer alan Flexo baskı ustası iş ilanları fırsatlarına göz atabilir. Burada bulunan; il, ilan tarihi ve sektör gibi çeşitli filtreleri kullandıktan sonra kendi kriterlerine uygun iş fırsatlarına kolayca başvuru yapabilirler.

Flexo Baskı Ustası İş İlanları

Şu anda aktif iş ilanı yok

Bu pozisyon için şu anda aktif bir iş ilanı yok. Benzer pozisyonlarda şansınızı deneyebilirsiniz.

Flexo Sprey Neye Yarar, Fiyatı Ne Kadar?

İçindekiler

Yeni konumuzla karşınızdayız flexo sprey hakkında kafanızdaki tüm soru işaretlerini cevaplayacağız. Flexo topikal sprey iltihap ve ağrı giderici bir ilaçtır. Flexo burkulma, zorlanma, romatizmal hastalıkların ağrıları, eklem iltihabı gibi sorunlarda kullanılan başarılı bir ilaçtır. Bu ürünün flexo ampul ve flexo jel formları da vardır onlarda aynı hastalıklar için kullanılmaktadır. Cilt üzerine sıkılarak kullanılmaktadır.  50 ml’lik çözelti içeren cam şişelerde eczanelerde satılan bir üründür. Normal reçeteli bir ilaçtır. Sarı-beyaz kutusu ve şişesi vardır bu spreyin. Bu spreyin ruhsat sahibi Berksam İlaç ve Ticaret A.ş’dir. Bu cilt ürününün üretimi ise Santa Farma İlaç Sanayi tarafından İstanbul-Edirnekapı’da yapılmaktadır. Alt başlıklar halinde ayrıntılarına göz atalım.

 

Flexo Sprey Nedir?

 

Diz eklemi iltihabı, yumuşak doku ağrıları, spor yaralanmaları, burkulma, zorlanma, ezilme gibi durumlarda kullanılan bir ilaçtır. Püskürtme adaptörü bulunan 50 ml çözelti içeren cam şişelerde bulunmaktadır. Açık sarı renkli ve berrak bir çözelti içerir. Kortizon içermeyen bir spreydir. Streoid olmayan (kortizonsuz) anti-romatik (romatizma tedavisi) ilaç grubu içerisinde bulunan bir cilt ürünüdür. Bu ilacın ağrı kesici (analjezik) ve iltihap/inflamasyon giderici (anti-iflamatuvar) özelliği vardır. Yani hem ağrı keser hem de iltihap giderir. Son derece güçlü özelliklere sahip olan bir formül olduğunu ekleyelim.

 

 

Flexo Sprey Etken ve Yardımcı Maddeleri

 

Formülü güçlü maddelerin birleşimden oluşmaktadır. Aşağıdaki maddelerin birleşimden oluşan bu sprey kesinlikle hızlı etki göstermektedir ve kortizon içermemektedir.

Etken maddesi : Etofenamat ( 50 ml spreyde 5 ml kadar bulunur.)

Yardımcı maddeleri: Makrogol 400, propilen glikol, izopropil alkol, %10 sitrik asit çözeltisi

 

Flexo Topikal Sprey Ne İçin Kullanılır?

 

  • Diz eklemi iltihabının tedavisinde kullanılır.
  • Eklem çevresindeki yumuşak dokuların (bursa, tendon, bağlar,eklem kapsülü) ağrılarını dindirmek için tercih edilir.
  • Boyun ağrılarının giderilmesinde kullanılır.
  • Romatizmal hastalıklarının ağrılarını geçirmek için kullanılır.
  • Vücutta iltihaba ve ağrıya sebep olan durumları ortadan kaldırır.
  • Spor yaralanmaları sonucu oluşan burkulma, ezilme, incinme, zorlanma gibi durumları tedavi eder.
  • El ve ayak bölgesindeki ağrı, sızı, gerginlik gibi durumları iyi eder.
  • Tenisçi dirseği hastalığını iyi eder.
  • Hem omuz hem de boyun tutulmasının geçirilmesinde kullanılır.
  • Kasların gevşemesini ve rahatlamasını sağlar.
  • Lumbago, miyalji, artralji,siyatalaji sorunların kullanılır.

 

Flexo Sprey ve Faydaları (Yararları)

 

El ve ayak başta olmak üzere kas yapısının sağlığının korunmasında önemli rol oynar. Vücuttaki ağrıları ortadan kaldırır. Ayrıca eklem bölgelerindeki iltihabı kurutur. Spor yaralanmaları sonucu ortaya çıkacak hasarı giderir ve kişiyi rahatlatır. Omuz, boyun ve bel bölgelerindeki kaslar üzerinde önemli katkıları vardır. Spor sonucu oluşacak şişliği indirir ve morarmayı önler.

 

Flexo Sprey Kullanım Şekli

 

-Bu ilaı hekime gidip reçete ettirdiyseniz kullanım talimatlarına aynen uyarak kullanın. Hekiminiz size tam bir kullanım önerisi sunmadı ise aşağıdaki önerdiğimiz şekilde kullanın.

-Cilt üzerine sıkılarak uygulanmaktadır başka şekilde kullanmayın.

-Hastalıklı bölgeye 24 saat (1 gün) içerisinde 4 defa 7 püskürtme yapılarak kullanılmalıdır.

-Püskürtme yaptıktan sonra hafif hafif ovalayarak derinin emmesini sağlayın.

-Spor kazalarından sonra ve künt travmalarında 1 haftalık tedavi süresi var bu süreye riayet edin.

-Romatizmal hastalıkların tedavisinde ise 2 yada 3 haftalık tedavi şekli kafi gelmektedir.

Çocuklarda kullanım durumu

Yaş sınırı vardır bundan dolayı da 18 yaş üzerindeki kişilerde kullanılabilir bu ilaç.

Yaşlılarda kullanım durumu

Yaşlı hastalarda normal dozlarda aynı şekilde kullanabilir bir özel durum söz konusu değildir.

Hamile(Gebe) ve emzirenlerde kullanım durumu

Hamile(gebe) ve emziren kişiler risk grubu içerisindedir bundan dolayı da kendi başlarına kullanmamalıdır, doktor reçetesi ile kullanabilirler. Gebe olanlar 6 aydan sonra kesinlikle bu ilacı kullanmamalıdır.

Böbrek ve karaciğer yetmezliği olanlarda kullanım durumu

Böbrek ve karaciğer hastaları normal dozlar bu spreyi kullanabilir herhangi bir olumsuz durum oluşturmaz.

Diğer ilaçlarla birlikte kullanma durumu

Farklı ilaçlarla beraber kullanımında bir sorun teşkil etmemektedir. Bölgesel kullanıldığı için etkileşimi yoktur.

Araç ve makine kullanma durumu

Bu ilacı kullanımdan sonra araç ve makine kullanabilirsiniz, herhangi bir engelleyici durumu yoktur.

Kullanım miktarından fazla kullanırsanız

Kullanım miktarına riayet edin çünkü fazla kullanım durumu yan etki oluşturabilmektedir. Fazla kullanırsanız o bölgeyi ılık su ile yıkayabilirsiniz.

Kullanım dozunu unutursanız

Unuttuğunuz da o dozu es geçin ve zamanı gelen dozla beraber devam edin.

Yiyecek ve içecekle beraber kullanma durumu

Tüm yiyecek ve içeceklerle bu ilacı kullanabilirsiniz bir sorun oluşturmamaktadır.

 

Flexo Sprey Hakkında Bilinmesi Önemli Bilgiler

 

1. Bu sprey bazı kişilerde alerji oluşturabilir bundan dolayı alerji riski olanlarda kullanılmamalıdır.

2.Yaş düzeyi önemlidir 18 yaş ve üzerindeki kişilerin kullanımına uygun bir ilaçtır. Bu yaşta değilseniz kullanmamalısınız.

3.Bu ilacın yardımcı maddelerinde propilen glikol deride tahriş oluşturabilmektedir buna karşı dikkatli olunmalıdır.

4.Ağız yoluyla ve de başka şekilde kullanılmamalıdır sadece cilt yüzeyine sıkılarak kullanılmalıdır.

5.Giysilerinize bulaşmaması için kullanımdan hemen sonra giysilerinizi giymeyin 10 dakika bekleyin cilt yüzeyi bu spreyi emsin.

6.Bu sprey cilalı mobilyalarda ve plastik yüzeylerde kalıcı hasarlar oluşturabilir ayrıca renklerinde farklılık oluşturabilir.

7.Bu ilacın uygulandığı cilt yüzeyini kapatmayın.

8.Yanık derilerde, egzamalı deride ve açık yaraya bu spreyi sıkmayın.

9.Astım hastaları ,saman nezlesi olanlar, kronik solunum yolu enfeksiyonu olanlar, burun mukozasında kronik şişliği olan kişilerde kontrollü ve hassas şekilde uygulanmalıdır.

10.Her kullanımdan önce ellerinizi mutlaka ılık su ile yıkayın ki sprey elinizde kalıp başka sorunlar ortaya çıkarmasın.

 

Flexo Spreyi Kimler Kullanmamalı?

 

  • Spreyin içindeki maddelerden birine ya da birkaçına alerjisi olan kişilerde
  • 6. aydan daha ileri gebe olan kişilerde
  • 18 yaş altında olan kişilerde
  • Dudak, burun içi, göz, ağız boşluğu gibi vücut kısımlarına
  • Egzama ve açık yaralı cilt yüzeylerine
  • Enfeksiyonlu cilt bölgelerine

 

Flexo Sprey Yan Etkileri

 

Bu ilaca karşı vücudu duyarlılık gösteren kişilerde yan etkiler görülür. Aşağıdaki yan etkilerin görülme ihtimali son derece düşüktür. Aşağıdaki yan etkilerden çok ciddi ve ciddi olanlar sizde ortaya çıkarsa hemen hastaneye gidip muayene olun.

Seyrek miktarda ortaya çıkan yan etkiler

  • Ciltte kendini gösteren duyarlılık oluşumu
  • Temas dermatiti (bölgesel alerjik durum)

Yaygın olmayan şekilde görülen yan etkiler

  • Kullanılan bölgede hafif kızarıklık ve karıncalanma
  • Sürülen bölgede yanma hissinin oluşması
  • Deride hafif döküntünün ortaya çıkması
  • Ciltte kabarcıkların oluşumu
  • Ürtiker diğer adıyla kurdeşen oluşumu

 

Flexo Sprey Fiyatı 2021

 

50 ml’lik spreyin fiyatı 19.13 TL’dir. Bu fiyat üzerinden eczanelerde satılmaktadır. İnternet üzerinden kesinlikle satışı yoktur.

Göz Atın:Felden Jel Nedir, Neye İyi Gelir?

 

Flexo Sprey Muadili (Eşdeğeri)

 

Bu ilaçla aynı etkileri sağlayacağınız ilaçların listesi aşağıdaki gibidir. Muadil ilaçları asıl kullanmanız gereken ilacı bulamadığınızda kullanabilirsiniz.

-Artil jel

-Flexo jel

-Flexo ampul

-Efamat jel

-Restafen jel

-Restafen sprey

-Restafen plus krem

-Fleximat jel

-Etofast ampül

-Efamat çözelti içeren ampül

-Doline ampül

-Doline jel(krem)

-Dolgit krem

-Nimes Combo jel

-Painex-10 jel

-Romatim jel

-Terapix jel

-Tiyokas jel

-Thermo doline krem

-Thermo etox krem

-Thermoflex krem

-Thermove krem

-Rheumon jel

-Rheumon sprey

-Rheumon depot ım ampül

-Etover sprey

-Etover enjeksiyonluk çözelti içeren ampül

 

Flexo Sprey Saklama Koşulları

 

Saklanması ve doğru muhafazası son derece önemlidir. Çünkü ilacın özelliği doğru muhafaza edilmediğinde kaybolmaktadır. Temiz ve kokusuz yerlerde muhafaza edilmelidir. 25 derecenin altındaki sıcaklarda çocuklardan uzak yerlerde bu spreyi tutun. Kesinlikle buzdolabında koymayın 20 derecedeki sıcaklarda saklayın. Bunun haricinde son kullanma tarihi geçenleri kullanmadan tıbbi atıklara atın.

İnceleyin ve Bakın: Terapix Jel Nedir, Ne İşe Yarar?

 

Flexo Sprey Prospektüs Bilgileri

 

Prospektüs detaylarına ulaşmak isteyenler için aşağıda özet şekilde bu detayları sunduk. Bunları inceleyebilir ve gerekli detayları not edebilirsiniz.

 

 

Flexo Sprey Hakkında Tüm Sorular

 

Soru 1: Flexo Sprey Ağza Sıkılırsa Ne Olur?

Cevap 1: Ağza sıkılması halinde hemen tükürülmelidir ve ağız bol su ile gargara yapılmalıdır.

Soru 2: Flexo Sprey Boyun Ağrısına İyi Gelir Mi?

Cevap 2: Boyun ağrısına iyi gelir ve tür ağrıları hızlıca geçirir.

Soru 3: Flexo Sprey Gebelik Kategorisi Nedir?

Cevap 3: Gebelik kategorisi C/D diye geçmektedir.

Soru 4: Flexo Sprey Emziren Kullanabilir Mi?

Cevap 4: Emziren annelerde doktor reçetesi ile kullanabilir bunun haricinde kullanılmamalıdır.

Soru 5: Flexo Sprey Kas Gevşetici Mi?

Cevap 5: Kas gevşetici değildir ama dolaylı olarak kas gevşetme özelliği vardır.

Soru 6: Flexo Sprey Hamilelikte Kullanılır Mı?

Cevap 6: Hamile olanlar doktor önerisi olmadan kullanamazlar. 6 ay ve üstündeki gebeliklerde ise kullanılmamalıdır.

Soru 7: Flexo Sprey Nerede Kullanılır?

Cevap 7: Saç, kulak içi, burun içi, ağız içi, göz ve genital bölge dışında tüm vücutta güvenle uygulanabilir.

Soru 8: Flexo Sprey Kaç Para?

Cevap 8: 19.13 TL

Soru 9: Flexo Sprey Yutulursa Ne Olur?

Cevap 9: Az miktarda yutulduğunda hemen bir şey olmaz ama çok fazla yutulursa mide yıkanmasına gerek olabilir.

Soru 10: Flexo Sprey Reçetesiz Satılır Mı?

Cevap 10: Reçetesiz olarak da eczaneden alabilirsiniz herhangi bir sakıncası yoktur.

Soru 11: Flexo Sprey Geciktirici Olarak Kullanılır Mı?

Cevap 11: Normal geciktirici değildir ama uyuşturma özelliğinde dolayı geciktirici görev görür.

Soru 12: Flexo Spreyi Aile Hekimleri Yazabilir Mi?

Cevap 12: Aile hekiminize gidip bu spreyi yazdırabilirsiniz yetkisi vardır.

Soru 13: Flexo Spreyi Devlet Ödüyor Mu?

Cevap 13: Reçete edilmesi şartı ile devlet tarafından ve SGK tarafından ödenir.

Soru 14: Flexo Sprey Ağrı Kesici Mi?

Cevap 14: Evet ağrı kesici iltihap gidericidir.

Soru 15: Flexo Topikal Sprey Kortizonlu Mu?

Cevap 15: İçeriğinde kortizon yoktur, ağrı kesici iltihap kurutucu özelliği vardır.

 

Flexo Sprey Kullanıcı Yorumları

 

Bu ilacı kullananlar yaşadıklarını kendi ifadeleriyle anlattılar. Bu ilacı kullanmadan önce bu yaşanılanlar size faydalı olacaktır. işte kullanıcılardan gelen o ifadeler;

Kullanıcı yorumu: Ağrılar için doktora gitmiştim bana bu spreyi reçete etti. Kullandığım ik günden itibaren rahatlattı ve ağrı felan bırakmadı. Kullandığınız bölgeyi yumuşatıyor ve kasları gevşetiyor. Çok iyi bence ayrıca yan etkisi de yok. Bu ilacın jel ve iğne formu da var ama bana sprey çok güzel geldi.

Kullanıcı yorumu: Ben kullandım arkadaşıma verdim o da kullandı çok iyi geri dönütler aldı. Birçok kişiye bu şekilde faydam dokudu. Vücuttaki ağrılar için ara ara kullanıyorum. Kullandığınız bölgeye masaj yaparak uygularsanız daha fazla faydası oluyor.

Kullanıcı yorumu: Spor kazalarım çok oluyordu bundan dolayı bir akrabamın önerisi ile aldım gayette iyi geldi. Burkulma, incinme, şişliğe çok iyi geliyor. Spor kazası sonucu oluşan ağrıyı da hemen alıyor.

Kullanıcı yorumu: Ben deneyenlerdenim kesinlikle iyi bir ilaç. Lokal kullanıldığı içinde yan etkisi risk çok az. Ağızdan hap kullanmayı iç sevmiyorum ondan dolayı bu sprey başarılı. İsteyenler jel formunu da kullanabilir.

Kullanıcı yorumu: Hem jeli hem de spreyini denedim ağrıyı gideriyor ve kaslar gevşetiyor. İçeriğinde kortizon yok bundan dolayı rahat kullanabilirsiniz. Bende iltihap olmuştu onu da kuruttu iyileştirdi.

Kullanıcı yorumu: Düzenli kullanıldığında kesinlikle güzel faydalar sağlayan ağrı kesici iltihap giderici ilaç Kullanmayanlar bence bir kez denemeli.

 

Flexo Sprey 50 ml

Kas İskelet Sistemi - Vücut Yüzeyine Uygulanan Kas-Eklem Ağrısı İlaçları - Eklem ve Kas Ağrıları İçin Topikal İlaçlar - Topikal Nonsteroid Antienflamatuar - Etofenamat (topikal)

İlaç Adı:Flexo Sprey 50 ml
Firma:Berksam İlaç
Etkin Madde:Etofenamat
ATC Kodu:M02AA06
Kamu Kodu:A03054
Barkod:8699566515008
Fiyatı:55,52 TL
Reçete Tipi:Normal Reçete
e-Reçete:Aktif
Temin:İlacınızı sadece eczaneden alınız!

Flexo Sprey 50 ml Endikasyonları

Flexo Sprey;
- Ezilme, burkulma, incinme, spor yaralanmaları,
- Ağrılı omuz tutulması,
- Ankilozan spondilit (özellikle omurga eklemlerinde birleşme ve hareket kaybı ile görülen romatizmal bir hastalık),
- Bel ağrısı,
- Kas romatizması,
- Kronik haldeki iltihaplı eklem romatizması (romatoid artrit);
- Dejeneratif eklem hastalığı, eklem kireçlenmesi (osteoartrit),
- Siyatik,
- Bursit (Vücutta özellikle birbirine sürtünen organların arasında bulunan ve bunların aşınmalarına engel olan kese ya da torba şeklindeki oluşumların iltihabı) gibi rahatsızlıkların tedavisinde etkilidir.

Flexo Sprey Fiyatı

Flexo Sprey 50 ml, ilaç fiyatı: Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı İEGM (TİTCK) tarafından 23.04.2023 tarihi itibariyle açıklanan KDV dahil satış fiyatı 55,52 TL dir. Berksam İlaç firması tarafından satışa sunulan 8699566515008 barkod numaralı bu ilaç Orijinal/Jenerik/Yirmi Yıllık sınıflandırmasında Jenerik ilaç sınıfındadır.

Flexo Sprey 50 ml Etkin Maddesi

Flexo Sprey ilacının etkin maddesi olan Etofenamat, orjinal ismiyle Etofenamate maddesinin Milli Tıp Kütüphanesi kayıt numarası (CAS No) 30544-47-9 olup, molekül ağırlığı 369.33503 g/mol, formülü ise C18H18F3NO4 dir. Etofenamat maddesinin hamilelik / gebelik kategorisi C-D'dir, bu etkin madde bulunan ilaçlar ... yoluyla alınır.


Flexo Sprey ilacının ana etkin maddesi Etofenamat için Kimyasal Yapı Resmi:
Flexo Sprey 50 ml (Etofenamat) Kimyasal Yapısı (2 D)Flexo Sprey 50 ml (Etofenamat) Kimyasal Yapısı (3 D)

Flexo Sprey 50 ml ilacının Kategorisi

Kas İskelet Sistemi - Vücut Yüzeyine Uygulanan Kas-Eklem Ağrısı İlaçları - Eklem ve Kas Ağrıları İçin Topikal İlaçlar - Topikal Nonsteroid Antienflamatuar - Etofenamat (topikal)

Flexo Sprey 50 ml Uyarılar

ilaç tr uyarısı: Hiçbir ilacı doktorunuza ya da eczacınıza danışmadan kullanmayınız. Unutmayınız ki, internet sitelerinde ilaçlar hakkında verilen bilgiler, bir uzmanın sizi muayene ederek vereceği reçetenin yerini tutmaz. Bu sayfada Flexo Sprey kullananlar veya diğer kişiler ilaç hakkında yorum yapamaz.

Gün geçmiyor ki ufak tefek yaralanmalar meydana gelmesin. büyük küçük demeden spor yaralanması, burkulma, incinme gibi ufak tefek problemler yaşayabiliyoruz. tamda bu sırada imdada yetişen Flexo Jel Ne İşe Yarar?  Flexo Jel Kullananlar yorumlarında gayet olumlu bahsedilmekte. Hal böyle olunca Flexo Jel Fiyatı 2022 de merak edilmekte.

Flexo Jel Ne İçin Kullanılır?

Ağrıyı kesici ve iltihabı ortadan kaldıran harici bir ilaç olarak bilinen Flexo Jel, spor yaralanmaları, burkulma, ezilme, zorlanma gibi durumlarda sıklıkla tercih edilen bir cilt üründür. Bu jelin bir de flexo sprey ve flexo ampul (iğne) formu vardır. Bu iki form da yine aynı sorunlar için kullanılmaktadır. Renksiz veya hafifçe sarı, şeffaf görünümde bir ilaçtır. 40 gramlık ağzı plastik kapaklı, metal tüp ambalajda eczanelerde satılmaktadır.

Bu jel  steroid olmayan (kortizonsuz), anti-romatik (romatizma tedavisi) ilaç grubu içerisinde bulunmaktadır. Ayrıca ağrı kesici (analjezik), iltihap/inflamasyon giderici(anti-inflamatuvar) etkileri olan etkili bir jeldir. Beyaz-turuncu kutusu ve tüpü vardır. Normal reçete ile satılan bir ilaçtır. Reçeteli ya da reçetesiz olarak eczaneden alınabilir. Reçete edilmesi halinde devlet tarafından ödenen bir ilaçtır.

👉 Detofen Göz Damlası Ne İşe Yarar? Detofen Göz Damlası Kullananların Yorumları

Flexo jel aşağıdakilerin tedavisinde kullanılır:

  • Spor yaralanmaları gibi künt travma sonrası el ve ayakların akut ezilmesi,
  • Burkulma ve düşüşlere bağlı ağrılı durumlar.
  • Diz eklemi iltihabı durumlarında, eklem çevresindeki yumuşak dokular (bursa, tendon, bağlar ve eklem kapsülü) ağrılı durumlar.
  • Flexo jel, anti-enflamatuar ve ağrı kesici bir jeldir. Etkilenen bölgeye uygulandığında şişlik ve ağrıyı hafifletir.
  • Jeli ağzınıza, burnunuza ve gözlerinize temas ettirmekten kaçının. Kazara temas halinde bol su ile yıkayın.
  • İlacı enfeksiyon, egzama, açık yaralar, şişlik ve kızarıklık ve yanmış cilt bölgeleri olan cilt bölgelerinde kullanmayınız. Bu tür durumların tamamen çözülmesini bekleyin. İyileştikten sonra ilacı uygulayın.
  • İlacı uyguladıktan sonra kuruması için birkaç dakika bekleyin. Jel kuruduktan sonra giyin.
  • Jeli uyguladıktan sonra en az bir saat banyo veya duş yapmayın.
  • Uygulama yapılan cilt bölgesini bandajlarla sarmayın ve sıcak su torbaları veya sıcak havlu gibi ısı uygulamayın.

Flexo Jel Ne İşe Yarar?

Flekso, eklem çevresindeki yumuşak dokularda akut ezilme, el ve ayaklarda burkulma ve zorlanmanın neden olduğu ağrıyı, romatizmal hastalık ağrılarını ve kaza veya yaralanmalardan (spor yaralanmaları gibi) kaynaklanan diz eklemi iltihabını gidermek için kullanılır. Kullanımı 18 yaşın üzerindeki yetişkinler içindir.

👉 Panalgine Tablet Ne İşe Yarar? Panalgine Kullananların Yorumları

Flexo Jel Faydaları Nelerdir?

İskelet ve kas sağlığının korunması için önemli yararı olan bir ilaçtır. Spor yaparken yaralanma sonucu ilk olarak uygulanacak jellerden biridir. Vücutta, eklemlerde oluşan iltihabın kurutulup daha büyük hastalıklara yol açamamasını sağlar. Hızlı etki sağlar ve de yan etki gösterme ihtimali son derece azdır. Yerli bir ilaçtır ayrıca normal reçete ile satılmaktadır, reçetesiz olarak da satın alabilirsiniz.


Flexo Jel Nasıl Kullanılır?

 

Doktorunuz bu ilacı reçete ettiyse, ona göre kullanmalısınız. Tedavi sırasında daima doktorunuzun talimatlarına uyun. Yanlış kullanım ve talimatlar dışındaki uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler ve sağlığınıza zarar verir.

👉 İngiliz Karbonatı Ne İşe Yarar? İngiliz Karbonatı Zayıflamak İçin Nasıl Kullanılır?

  • İlacı ağrılı bölgeye yeterince ince bir tabaka halinde sıkın ve nazik hareketlerle masaj yapın ve kuruması için birkaç dakika bekleyin. Jel kuruduktan sonra giyinin.
  • Kaza, spor yaralanmaları gibi künt travmalarda tedavi süresi 1 haftadır.
  • Romatizmal ağrı için 3-4 hafta tedavi yeterlidir. Ancak ağrı şikayetleri devam ederse doktorunuz tedaviye devam edip etmeyeceğinizi belirleyecektir.
  • 18 yaşın altında kullanmayın.

Hamilelik ve emzirme döneminde doktorunuza danışmadan kullanmayınız. Hamileliğin 6. ayından sonra kullanılmamalıdır.

Gebelik

Bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Flexo hamileliğin altıncı ayından sonra kullanılmaz. Bu dönemden önce doktorunuz Kullanmanız gerektiğini belirtmedikçe Flexo jel kullanmayın. Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz, derhal doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Emzirme

Bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Etofenamat küçük miktarlarda anne sütüne geçtiği için Flexo’yu uzun süre kullanabilirsiniz. Günlük dozu kullanmayın ve aşmayın. Bebeğinizin emzirilmesi sırasında, Bebeğe bulaşmasını önlemek için göğüs bölgenizde Flexo kullanmayın.


Flexo Yan Etkileri Nelerdir?

Karın ağrısı, nefes almada zorluk, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik olması durumunda derhal doktorunuzu bilgilendiriniz.

Uygulanan bölgede kızarıklık gibi hafif yan etkiler görülebilir.


Uyarı:Sitemizde paylaşılan reçeteli veya reçetesiz tüm krem, merhem, sabun, jel gibi ürünler bilgi amaçlı paylaşılmaktadır. Sadece doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanınız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası