kredi kartına hes kodu tanımlama / Temassız kredi kartına HES kodu nasıl yüklenir? - En Kocaeli

Kredi Kartına Hes Kodu Tanımlama

kredi kartına hes kodu tanımlama

HES kodu kredi kartına nasıl yüklenir Mersin?

İçindekiler:

  1. HES kodu kredi kartına nasıl yüklenir Mersin?
  2. Mersin 33 kart ne işe yarar?
  3. Mersin Bisiklet kart nereden alınır?
  4. Mersin Belediye öğrenci kartı nereden alınır?
  5. Mersin Halk kart kimlere veriliyor?
  6. Mersin KentBis kartı nereden alınır?

HES kodu kredi kartına nasıl yüklenir Mersin?

İşte HES kodu karta tanımlama işlemi:
  1. HES kodunuzu alınız.
  2. Sonrasında hes.mersin.bel.tr'yi ziyaret ederek adımları takip ediniz.
  3. HES kodunuz, T.C. ...
  4. KVKK Aydınlatma Metni'ni onayladıktan sonra “Tanımla” butonuna tıklayarak kartınızı tanımlayınız.

Mersin 33 kart ne işe yarar?

Mersin 33 Kart'ın; Tam, Öğrenci, Öğretmen, Gazi ve Yakını, Şehit Yakını, Engelli, Ağır Engelli (Refakatli), Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik, TÜİK, Milli Sporcu, Serbest 65, Serbest İndirimli ( 60 – 65), Serbest Muhtaç Kartve Daimi Görevli Kartı olarak türleri bulunuyor.

Mersin Bisiklet kart nereden alınır?

KentBis Kart'la bisikletsürmek çok kolay Bisikletleri kiralayabilmek için vatandaşların KentBis Akıllı BisikletMerkezi'nden KentBis kartını temin etmeleri yeterli.

Mersin Belediye öğrenci kartı nereden alınır?

Mersin'de bulunan Kentkart bürolarımızdan kartınızı temin edebilirsiniz. Bilginize. Sayın Deniz Gökce, Kentkart irtibat bürosuna 03 numaralı telefondan bizleri arayarak bilgi alabilirsiniz.

Mersin Halk kart kimlere veriliyor?

Halkkart'tan MersinBüyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na başvurarak, sosyal hizmet uzmanlarının incelemeleri sonucu sosyal yardım yönetmeliği kriterlerine uyan ve dar gelirli olduğu tespit edilen tüm vatandaşlar yararlanabilecek.

Mersin KentBis kartı nereden alınır?

6 istasyonda yer alan bisikletleri kullanmak isteyen vatandaşların KentBisAkıllı Bisiklet Merkezi'nden KentBiskartını temin etmeleri yeterli. Vatandaşlar, Polis Evi Karşısı'nda yer alan KentBisAkıllı Bisiklet Merkezi'ne nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaportlarını getirip, sözleşme imzalayarak kartlarını alabilecek.

Kredi kartına HES kodu Nasıl Tanımlanır? Temassız Kredi Kartına Nasıl HES Kodu Yüklenir?

Covid-19 salgın sürecinin başlamasından bu yana Türkiye’deki birçok belediye tarafından kullanılması zorunla hale getirilen HES kodu, vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konuların başında geliyor. Covid-19 vaka sayılarında düşüş yaşanmasına rağmen salgının bulaş riskinin devam ettiği ve insanların normalleşme adımları ile beraber daha çok kalabalık ortamlarda bulunmaya başladığı bu dönemde HES kodu kullanımı birçok belediye tarafından zorunlu tutuluyor. Covid-19 salgın sürecinde vatandaşların salgından korunmasını önlemek, riskli kişilerin toplu ortamlarda bulunmamasını sağlamak ve karantina süreçlerinin düzenli işlemesini kontrol etmek için kullanılan HES kodu süreç başından bu yana toplu taşıma araçlarında zorunlu olmakla beraber kullanıldıkları alanlar da artmaya başladı.

Türkiye’de mart ayının başında kademeli ve kontrollü normalleşme süreci başlamış olmakla beraber bu süreçte HES kodu kullanılan alanlarda artış gösterdi. Vatandaşlar ise birçok alanda kullanımı zorunla olan HES kodunu kredi kartlarına tanımlayıp tanımlayamayacaklarını araştırmaya başladı.

Klavye ile galeriyi gezebilirsiniz





KARTLARINIZI HES KODUYLA EŞLEŞTİRİN!

KARTLARINIZI HES KODUYLA EŞLEŞTİRİN!

 

SON GÜN 15 ARALIK

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçlarında vatandaşların güvenli ve sağlıklı seyahat etmesini sağlamak amacıyla kent kartlarını, HES kodu ile eşleştirilmesi zorunluluğunu getirdi.

 

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan toplu taşımalarda HES kodu uygulaması Büyükşehir Belediyesi tarafından da uygulamaya koyuluyor. Bu kapsamda toplu taşımada kullanılan Ordumkartlarının ya da kredi kartlarının 15 Aralık’a kadar HES koduyla eşleştirilmesi gerekiyor. HES kodu ile Ordumkartlarını ya da kredi kartlarını eşleştirmesini belirli güne kadar tamamlamayan vatandaşlar, genelge gereği toplu taşıma araçlarından yararlanamayacak. Bu sistemle temaslı vatandaşların ulaşım kartları, izolasyon süreleri boyunca otomatik askıya alınacak.

 

NASIL EŞLEŞTİRİLİR?

Hayat Eve Sığar ya da e-Devlet uygulamalarından almış olduğunuz HES kodundan sonra https://hes.ordu.bel.tr web sitesine gidiniz. Sırasıyla HES kodunuzu, T.C. kimlik/Pasaport numaranızı ve kullandığınız ödeme yöntemine göre ulaşım kartınızın arka yüzeyindeki ulaşım kartı numaranızı ya da kredi kartı numaranızı girerek işlemi sonlandırabilirsiniz.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi

Temassız kredi kartına HES kodu nasıl yüklenir?

Temassız kredi kartına HES kodu nasıl yüklenir?mask

Haber albümü için resme tıklayın

ARTIK KİMSE BİNEMEYECEK

KocaeliBüyükşehirBelediyesi30 Kasım tarihi itibarı ile genelinde Kent Kartlarına ve temassız kredi kartlarına HES kodu tanımlamamış olan vatandaşlar, tramvay, otobüs, vapur dahil hiçbir toplu taşıma aracına binemeyecek.

BÜYÜKŞEHİR’İN SİTESİNDEN YAPILIYOR

Korona virüsün yayılımını engellemek için alınan bu tedbir akıllara ‘HES Kodu KentKartlara nasıl tanımlanır?’, ‘Temassız kredi kartlarına HES kodu nasıl tanımlanır’ sorularını getirdi. Cevap çok basit. Öncelikle Büyükşehir Belediyesinin https:// hes.kocaeli.bel.trsitesine gidiyorsunuz.

İLK SEÇENEK HES KODU

Karşınıza çıkan ekrandaki üç seçeneği doldurmanız gerekiyor. Eğer HES kodunuz varsa ilk kısma HES kodunuzu giriyorsunuz. Henüz HES kodu edinmemişseniz öncelikle e-Devlet üzerinden HES kodunuzu oluşturmanız gerekiyor.

11 HANELİ NUMARANIZ

İkinci seçeneğe TC kimlik numaranızı yazıyorsunuz. Üçüncü kısım ise Ulaşım Kartı numaranız. Bu numara ise kullandığınız Kent Kartın arka seçeneğinde yer alıyor. 11 haneli Ulaşım Kartı numaranızı yazdıktan sonra TANIMLA kutucuğuna basıyorsunuz ve HES kodunuz Kent Kartınıza tanımlanmış oluyor...

PEKİ YA TEMASSIZ KREDİ KARTI?

Temassız kredi kartlarında da işlem tamamen aynı. TC kimlik numaranızı ve HES kodunuzu girdikten sonra yapmanız gereken tek şey, Ulaşım Kartı numarası istenen yere 16 haneli kredi kartı numaranızı yazmanız. Üç kutucuğu da doldurduktan sonra TANIMLA seçeneğine basıyorsunuz ve temassız kredi kartınıza HES kodunuzu tanımlamış oluyorsunuz.

#belediyesi, kocaeli, korona, büyükşehir, HES kodu, Temassız kredi kartına HES kodu nasıl yüklenir?, kredi kartına HES kodu nasıl yüklenir?, kentkarta hes kodu nasıl yüklenir, kredi kartına hes kodu, kredi kartına hes kodu yükleme, hes kodu yükleme, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 30 kasım, kocaeli son dakika haberleri, kocaeli gazete, Kocaeli gazeteler, temassız kredi kartı, Temassız kredi kartına HES kodu, tramvay, toplu taşıma, tedbir, nasıl tanımlanır, hes.kocaeli.bel.tr, kredi kartına hes kodu tanımlama, kent karta hes kodu yükleme

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır