gözlük boyutu nasıl ölçülür / Güneş Gözlüğü Boyutunuzu Bulmanın 3 Yolu - Güneş Gözlüğü Satın Alma

Gözlük Boyutu Nasıl Ölçülür

gözlük boyutu nasıl ölçülür

TYT &#;

TYT Coğrafya &#; Eğim Hesaplama, Kabartma ve Renklendirme Yöntemi &#; Harita Okuryazarlığı

Güneş Gözlüğünüzün Boyutunu Nasıl Bulunur?

Mükemmel güneş gözlüğü çiftini bulmak zor olabilir ama endişelenmeyin! Doğru ölçümleri alır ve çerçeve ve lens malzemesini akıllıca seçerseniz, iş için doğru çifti bulmakta sorun yaşamazsınız.

Adımlar

Yöntem birarasında 3:Yüzünüzü Ölçmek

  1. Güneş Gözlüğünüzü Bulun Boyut Adım 1 başlıklı resim

    bir Elmacık kemiğinden elmacık kemiğine kadar ölçüm yapmak için bir cetvel kullanın. Bir mezura veya cetvel kullanarak sol ve sağ şakaklarınız arasındaki mesafeyi ölçün. Mezurayı elmacık kemiğinizin en üstüne, göz seviyesinin hemen altına yerleştirin ve yüzünüzün diğer tarafında aynı noktaya gerdirin. Numarayı not edin.
  2. Güneş Gözlüğünüzü Bulun Boyut Adım 2 başlıklı resim

    2 Çene çizginizi ölçün. Mezuranın ucunu kulaklarınızın hemen altına yerleştirin ve çene kemiğinizin nerede başladığını bulun. Çene kemiğinizin bir ucundan diğer ucuna yüzünüzün altından ölçün. Bunu da yazın. Bu, yüzünüzün şeklini belirlemede önemli bir ölçüdür.
  3. Güneş Gözlüğünüzü Bulun Boyut 3. Adım başlıklı resim

    3 Yüz uzunluğunuzu not edin. Saç çizginizin başından burnunuzun üzerinden çenenizin altına kadar ölçün. Bu ölçümü de not edin. Bu, yüzünüz için hangi lens yüksekliğinin en iyi olduğunu belirlemenize yardımcı olacaktır.
  4. Güneş Gözlüğünüzü Bulun Boyut 4 başlıklı resim

    4 Alın genişliğinizi yazın. Saç çizginizin bir tarafından diğer tarafına alnınızın genişliğini ölçün. Bu sayıyı diğer ölçümlerinizle birlikte yazın. Elmacık kemiği ölçümünüzle birlikte bu sayı, hangi çerçeve genişliğini seçmeniz gerektiği konusunda size bir fikir verecektir.
  5. Güneş Gözlüğünüzü Bulun Boyut Adım 5 başlıklı resim

    5 Yüzünüzün şeklini belirlemek için bu ölçümleri kullanın. Bu, hangi karelerin sizin için en iyisi olduğuna karar vermede önemli bir adımdır. Uyum sonuçta en önemli olmakla birlikte, stilin yüzünüzü tamamladığından da emin olmak istersiniz. İdeal olarak, gözlüklerinizin yüzünüzün doğal oranlarını dengelemesini istersiniz.
    • Yüzler tüm şekil ve boyutlarda olsa da çoğu kare, üçgen, dikdörtgen, yuvarlak veya oval şeklinde toplanabilir. Oval yüzler, herhangi bir şekil ve çerçeve şekli stiliyle tamamlanır.


    İlan

Yöntem 2arasında 3:Alternatif Yöntemleri Kullanma

  1. Güneş Gözlüğünüzü Bulun Boyut 6. Adım başlıklı resim

    bir Referans için mevcut çerçeve boyutunuzu kullanın. Çerçeve boyutu, üreticiye bağlı olarak tipik olarak şakak kolu veya burun köprüsünün iç kısmında bulunur. Genellikle önce göz / lens boyutu, ardından köprü boyutu ve ardından şakak boyutu gelir. Göz / lens boyutu genellikle en iyi çerçeve boyutunu belirlemek için kullanılır.
    • Köprü hariç her ölçümde 3 milimetre (0,12 inç) kenar boşluğunuz vardır. Köprü üzerinde sadece 2 milimetrelik (0, inç) bir kenar boşluğuna bağlı kalın.
    • Çerçeve genişliği çerçeve üzerine yazdırılmayacaktır. Çerçeve genişliğini doğru bir şekilde ölçmek ve mükemmel uyumu sağlamak için aşağıdaki kılavuzu izleyin.
  2. Güneş Gözlüğünüzü Bulun Boyut 7. Adım başlıklı resim

    2 Kendi eski gözlük ölçülerinizi alın. Numaralar gözlüğünüze basılmadıysa endişelenmeyin. Her zaman bir cetvel veya ölçüm bandı kullanabilirsiniz. Başlamak için çerçeve genişliğini çerçevenin tüm önü boyunca yatay olarak ölçün. Yan tarafa yapışan cıvata veya menteşeleri eklediğinizden emin olun! Ardından, şakak kollarını menteşeden kulağın etrafında bükülmeye başladıkları yere kadar ölçün. Bundan sonra, virajın üstünden alt uca kadar ölçün. Toplam şakak uzunluğu için iki ölçümü birlikte ekleyin.
    • Lens yüksekliği, bir lensin en yüksek noktasında dikey olarak ölçülür.
    • Köprü, bir merceğin kenarından diğerine, köprünün tepesinde yatay olarak ölçülür.
  3. Güneş Gözlüğünüzü Bulun Beden 8. Adım başlıklı resim

    3 Yüzünüzü ölçmek için bir kredi kartı kullanın. Zorluk içindeyseniz ve cetvel veya şerit metre bulamıyorsanız kredi kartı kullanabilirsiniz. Lens boyutu markaya göre değişiklik gösterse de, çoğu kredi kartı standart boyutlu bir lensin yaklaşık genişliğidir. Bir ayna kullanarak, bir elinizle bir kredi kartı alın ve kenarını burnunuzun köprüsüne ve kaşınızın altına tutun. Diğer kenarın nerede bittiğine dikkat edin.
    • Kartın ucu gözünüzün ucuyla hizalıysa, standart bir boyutta rahat olmanız gerekir.
    • Kart, gözünüzün ucunun ötesine taşıyorsa, daha küçük bir boyut düşünmelisiniz.
    • Öte yandan, kart gözünüzün ucuna gelmiyorsa, daha büyük bir boyutu tercih etmelisiniz.
    İlan

Yöntem 3arasında 3:Yüzünüze Uygun Gözlükler Bulmak

  1. Güneş Gözlüğünüzü Bulun Boyut Adım 9 başlıklı resim

    bir Yüzünüz kare şeklindeyse, alt kenarları yuvarlatılmış güneş gözlüğü kullanın. Kural olarak, köşeli veya köşeli gözlüklerden kaçınmalısınız. Kare yüzlü olanlar, wayfarer camlarla güzel bir şekilde tamamlanır. Bu tarz, yüzünüze daha yuvarlak bir siluet kazandırmaya yardımcı olacaktır.
  2. Güneş Gözlüğünüzü Bulun Boyut Adım başlıklı resim

    2 Uzun bir yüzünüz veya dar bir çeneniz varsa, alt kısmı daha ağır olan güneş gözlüklerini seçin. Bu, dikdörtgen yüzlerin kısaltılmasına yardımcı olacaktır. Genel olarak, daha geniş camlara sahip gözlüklere bağlı kalmalısınız. Daha uzun yüzler, havacılar veya daha modern spor güneş gözlükleri tarafından iyi bir şekilde tamamlanır.
  3. Güneş Gözlüğünüzü Bulun Boyut Adım başlıklı resim

    3 Daha yuvarlak bir yüzünüz varsa dikdörtgen gözlükleri deneyin. Daha açısal çerçeveler yüzünüzün yuvarlaklığını dengeleyecektir. Bu, daha retro veya vintage bir gözlük denemek için mükemmel bir fırsat olabilir. Daha küçük gözlükler yüzünüzün aşırı ağır görünmesine neden olabileceğinden, gözlüklerinizin tam oturduğundan emin olun.
  4. Güneş Gözlüğünüzü Bulun Boyutu, Adım başlıklı resim

    4 Çerçeve malzemesinin amacınıza uygun olduğundan emin olun. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak seçim yapabileceğiniz birçok farklı seçenek vardır. Plastik veya metal en yaygın çerçeve malzemeleridir. Daha hafif veya hipoalerjenik bir seçeneğe ihtiyacınız varsa naylon veya titanyum da vardır.
    • Naylon, genellikle spor ve performans çerçeveleri için kullanılır.
    • Plastik genellikle en ucuz seçenek olsa da, plastik çerçeveler metal veya çelikten daha kolay kırılacaktır.
  5. Güneş Gözlüğünüzü Bulun Boyutunu Bulun başlıklı resim Adım

    5 Lens malzemesini akıllıca seçin. Çerçeve malzemesinde olduğu gibi, aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli lensler vardır. Tipik olarak plastik veya Polikarbonat lens en ucuzudur. Bununla birlikte, daha yüksek indeksli bir plastik mercek, polikarbonat bir mercekten daha ince ve daha hafif olacaktır.
    • Polikarbonat en yumuşak lens malzemesidir ve aynı zamanda darbeye en dayanıklıdır.
    • Lenslerinizin gözlerinizi zararlı UV radyasyonundan koruyacağından emin olmak istersiniz. İyi haber şu ki, polikarbonat ve neredeyse tüm yüksek indeksli lensler% UV korumasına sahip.
    İlan

Topluluk Soru-Cevap

Arama Yeni Soru EkleSoru Sor karakter kaldı Bu soru yanıtlandığında bir mesaj almak için e-posta adresinizi ekleyin. Sunmak
İlan

İpuçları

Bir İpucu Gönderin Tüm ipucu gönderimleri yayınlanmadan önce dikkatlice incelenir İncelenmesi için bir ipucu gönderdiğiniz için teşekkürler!
Beş Optik

Örneğin %65 emilim söz konusu olduğu zaman, gelen ışığın yalnızca %35′i göze ulaşıyor, geri kalanı emilerek veya yansıyarak bertaraf ediliyor demektir. Kuzey kesimlerde kullanım için %50 ile %70 arası emilim değerleri yeterlidir. Çok aydınlık ortamlarda, örneğin plajda veya karlı arazide, %85 oranında emilim değerlerine yönlenmek gerekir. 4.

ekartman &#; ekşi sözlük

 · iki döşeli rayın iç yanakları arasındaki mesafe. ekartman ölçüsü demir yollarını dar hat, geniş hat ve normal hat olarak ayırmaktadır. dünyada ağırlıklı olarak normal hat kullanılır ki bundan ötürüdür normal görülmüştür.

GÖZLÜĞÜN DE BEDENİ OLUR ~ modalife

 · Özellikle online alışveriş yaparken nasıl zorlandığımızı tahmin bile edemiyorum, bu yüzden bugün gözlük bedenleri konusunda sizi gurunuz olarak aydınlatmaya karar verdim. Gözlük bedenleri nelerdir? Gözlüklerinize dikkatli bakarsanız, …

Yüz Şekline Göre Güneş Gözlükleri

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir