dayanıklı reçel yapımı / Ev Yapımı Çilek Reçeli Tarifi, Nasıl Yapılır?🍓

Dayanıklı Reçel Yapımı

dayanıklı reçel yapımı

İşte Lezzetinden Damak Çatlatan En Güzel Reçel Tarifleri

Her Derde Deva Kızılcık Reçeli

1 Numara Kızılcık Reçeli Her derde deva yaz meyvelerinin sultanı kızılcık reçeli

Günlerce Beklemeden Kirece Batırmadan Aynı Gün Hazır-Cevizli Patlıcan Reçeli

2 Numara Cevizli Patlıcan Reçeli Günlerce beklemeden kirece batırmadan hazırlanan patlıcan reçeli sanırsın lokum

Taze kayısı reçeli

3 Numara Taze Kayısı Reçeli Taze kayısı reçeli. Lokum kıvamında olan asla dağılmayan reçel. Kayısı mis gibi kokusu ile yaz aylarında bol bulunan bir meyve .

Lokum Gibi Kavun Reçeli

4 Numara Kavun Reçeli Kavun reçeli mis kokulu lokum gibi bir reçel . Bu reçeli yedikten sonra diğer reçeller de neymiş diyeceğiniz nefis bir reçel

Mis Kokulu Ahududu Reçeli

5 Numara Ahududu Reçeli Ahududu yaz meyvelerinin sultanı Yaz meyvelerinin içinde en çok sevdiğim

Asla Parçalanmayan İncir Reçeli

6 Numara İncir Reçeli Pişerken asla parçalanmayan lokum kıvamında incir reçeli.

Reçel Yapımı Hakkında Kimsenin Bilmediği Püf Noktaları

Reçel ve benzeri tatlı yiyeceklerin yapım süreçleri birbirinden farklı olabiliyor. Özellikle farklı tarifler uygulanması, yapım aşamasında farklılıkların söz konusu olması lezzet uçurumunu da daha fazla aralıyor.

Bazı reçeller, yerken damak tadınızı okşayan bir nüans yakalamanıza olanak tanıyor. Bazıları ise sıradan şeker aromalı bir meyveymiş hissi veriyor. Dilden dile dolanan bir reçel tarifini uygulamak ise bazı ipuçlarını kullanmanızla mümkün olacaktır.

Aslında temelde basit bir tarife sahip olmasından ötürü herkesin tercihleri arasında yer alıyor. Herkes yapabileceğini düşünerek hızlı bir biçimde reçel tariflerini inceliyor.

Oysa bazı püf noktaları aynı malzemeleri içeriyor olsa bile farklı lezzetler yakalanmasını sağlıyor. Mutfak sırrı olarak verilebilecek bu ipuçlarını bir araya getirdik.

Reçel Yapımı

Reçel Yapmanın Altın Kuralları

Lezzetli bir reçel yapmanın hem tat olarak hem de sağlık açısından önemli olduğunu vurgulamak gerek. Her ne kadar şekerli olduğu için sağlıksız gibi lanse edilse de içeriğindeki meyvelerin vitamin ve minerallerini almanın tatlı yollarından birisi diyebiliriz. Öncelikle tüm reçeller için genel bazı kalıplardan bahsetmek gerekiyor.

Örneğin bazen ekmeği bandırdığınızda akışkan bir yapıyla karşılaşırsınız. Oysa kendisine has bir kıvama sahip olduğu için bunu yakalamak en önemlisidir.

Kıvamı aynı zamanda şeker oranıyla da ilgilidir.

Eğer çok şekerli olduğunu düşünüyorsanız bunu bir miktar sıcak su ekleyerek çözebilirsiniz. Fakat şeker oranı su ekleyerek dengelenmeyecek derecede yüksek ise bu kez yapmanız gereken şey diyabetik reçel kullanmaktan geçiyor.

Belirlediğiniz miktar diyabetik reçeli alarak kendi reçelinizin içerisine karıştırdığınız zaman doğrudan reçel miktarını arttırmış, şeker oranını ise dağıtmış olacaksınız. Şeker içermeyen reçel miktarının şeker oranını düşürmesiyle genel anlamda kıvamı oturmuş olacaktır.

Ayrıca reçellerin lezzetinin bir diğer sırrı da saklama koşullarıdır. Reçeli yaptıktan sonra kavanozlara ayırırken küçük kavanozlar tercih etmeniz işinize yarayacak.

Çünkü ışık görmeyen kuru bir yerde durması gereken reçelleri dilediğiniz dolaba yerleştirme özgürlüğüne sahip olacaksınız. Tabii ki bunun yanı sıra reçel kavanozlarının porsiyonlara göre ayrılmış olması sebebiyle sürekli ağzını açıp kapatıp şekerlenme yapmasını önleyebileceksiniz.

Eğer yaptığınız reçelin baz malzemesi portakal ise bazı detaylar önem kazanabiliyor. Portakal reçelinde en önemli unsur kaynatma aşamasında çıkan köpüklerdir.

Bu köpükleri düzenli olarak tahta bir kaşıkla tencereden almazsanız şekerlenme süreci çok hızlı gerçekleşir ve önüne geçemezsiniz. Dolayısıyla aradığınız lezzeti yakalamanız olanaksız hale gelir.

Reçeli kaynatırken anlamayabilirsiniz ancak soğuma aşamasında sertleşme eğilimini görmeniz gerek. Eğer sertleşiyorsa kavanozlara doldurabilirsiniz. Sertleşme belirtisi göremiyorsanız bu kez tekrardan kaynatmanızı öneririz.

Meyve reçellerini yapmak biraz daha kolay olsa da pek çok kişinin merak ettiği reçel türü gül reçelidir. Burada gül yaprakları kopartılır ve güzelce yıkanır.

Ardından şeker ve suyla birlikte ezilerek streç filme sarmak suretiyle beklemeye alınır. Bekleme süresi oldukça önemlidir. Şekerle birlikte iyice ezdiğiniz gül yapraklarını 24 saat boyunca streç filme sarılı bir biçimde bekletmelisiniz.

Etiketler: Ayva reçel yapımı • Böğürtlen reçel yapımı • Dayanıklı reçel yapımı • Erik reçel Yapımı • Evde reçel yapımı • İncir Reçeli nasıl yapılır • Kayısı reçel Tarifi • Lezzetli bir reçel yapmanın yolları • reçel kıvamı • reçel şeker oranı • Reçel Yapımı • reçel yapımı çilek • Reçel Yapımı Hakkında Kimsenin Bilmediği Püf Noktaları • reçel yapımı hangi hal değişimi • reçel yapımı kayısı • reçel yapımı püf noktaları • reçel yapımı vişne • reçel yapımında buharlaşma • reçel yapımında kullanılan kireç • reçel yapımında mikroskobik canlıların etkisi var mıdır • reçel yapımında şeker oranı • Vişne reçel yapımı

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir