mikrodalgada bayat ekmek nasıl ısıtılır / Dondurulmuş Ekmek Nasıl Çözdürülür?

Mikrodalgada Bayat Ekmek Nasıl Isıtılır

mikrodalgada bayat ekmek nasıl ısıtılır

Ekmeğin nasıl çözüleceğini bilmek, yenilebilir ekmek ile yenilebilir olmayan ekmek arasındaki en önemli farkı ortaya koyar, bu yüzden doğru şekilde yaptığınızdan emin olmak istersiniz.

İyi haber şu ki, ekmeği çözmenin en hızlı yolu aynı zamanda en iyisidir. Etin aksine, ekmeğin buzdolabında yavaşça çözülmesi gerekmez. Ekmeğin buzunun oda sıcaklığında çözülmesi de iyi bir fikir değildir ve muhtemelen bayat tadı olan bir somunla sonuçlanabilir. En iyi sonuçlar için, her zaman aşağıda belirtilen ısı yöntemini kullanın.

FIRINDA EKMEK BUZU NASIL ÇÖZÜLÜR?

Bu, bütün somunların buzunu çözmek için açık ara en iyi yöntemdir, ancak aynı zamanda tek tek dilimler için de işe yarar. Fırını önceden °C/ºC fanlı fırın/gaz modunda ısıtın, somunu bir pişirme folyosuna sarın, bir fırın tepsisine koyun ve 25 ila 30 dakika pişirin. Tek tek dilimleri çözüyorsanız, bunları sıralayın ve beş ila 10 dakika pişirin.

MİKRODALGA İÇİNDE EKMEK BUZU NASIL ÇÖZÜLÜR?

Evet! Mikrodalgada ekmeğin buzunu çözme, özellikle dilimlenmiş ekmeğin buzunu çözüyorsanız güvenli ve etkilidir. Çözdürmek istediğiniz tek tek dilimleri paketlerinden çıkarın ve mikrodalgaya dayanıklı bir plaka üzerinde her biri 15 ila 20 saniye süreyle yüksek bir ayar kullanarak ayrı ayrı çözün. Bütün bir somunun mikrodalgada çözülmesini önermiyoruz.

EKMEK NASIL DOĞRU ŞEKİLDE DONDURULUR?

Nihayetinde, ekmeğin buzunu çözme işleminizin başarısı büyük ölçüde ekmeğin ilk başta nasıl dondurulduğuna bağlıdır. Ekmeğin dilimlerini dondurmak ve çözdürmek hiç şüphesiz bütün somunları çözmekten daha kolaydır. İhtiyacınız olan dilimleri çıkarın ve buz çözme işlevi varsa mikrodalgada veya ekmek kızartma makinenizde çözmeniz yeterlidir.

Ama bir aile yemeği ile bütün sıcak bir somun servis etmeyi tercih ettiğiniz zaman ne olacak? En önemli şey, somununuzun içine nem girmesini önleyecek bir tür koruyucu kılıf içinde saklandığından emin olmaktır. Genellikle streç film ve plastik torbalar kullanılır, ancak çevre dostu değildirler ve fırına koymadan önce ekmeği açmanız gerekir. Bunun yerine somununuzu hem saklamak hem de buzunu çözmek için silikon bir yiyecek saklama çantası kullanmanızı öneririz. Hem dondurucular hem de fırınlar için güvenlidirler.

Mikrodalgasız yiyecekleri ısıtmanın bir yolu. Mikrodalga olmadan bulaşıkları nasıl ısıtırsınız

Mikrodalga fırın, pirinç, çorba ve sebzeleri ısıtmak için mükemmel bir iş çıkarır, sadece bir kaba bir yiyecek koymanız, bir miktar su eklemeniz ve bir kaç dakika için mikrodalgada bekletmeniz gerekir. Ancak, ocakta veya fırında ısıtırsanız daha lezzetli olacak ürünler.

Mikrodalga olmadan ısıtmak daha iyi ne olabilir: güveç

Tencereye biraz su ekleyin (buhar çıkarıldığında tencerenin kurumasını önler), folyo ile sıkıca kaplayın ve santigrat derece sıcaklıkta fırında pişirin. Güveç ısınana kadar bekleyin, ortada deneyin. Bu yöntem bir mikrodalga fırında ısıtmadan biraz daha fazla zaman gerektirir, ancak ısıtmanın tadı ve homojenliği mükemmel olacaktır!

Mikrodalga kullanmadan kızarmış tavuğu ısıtın


Tavuğu bir fırın tepsisine veya kızartma tavasına yerleştirin ve üzerini folyo ile örtün. Fırında derece santigratta 10 dakika bekletin ve sonra folyoyu çıkarın. Cilt gevrekleşene ve tavuk ısınıncaya kadar pişmeye devam edin.

Pizza mikrodalga fırında ısıtılmış en iyi seçenek değil!


Birkaç dilimi ısıtmanız mı gerekiyor? Peynir eriyene kadar fırında derece pişirin. Sadece bir veya iki dilim pizza ısıtmak için, dilimleri kuru bir tavaya yerleştirin ve folyo ile örtün. Peynir eriyene kadar pizzayı orta ateşte bir tencerede tutun. Böyle bir pizza mikrodalga fırından çok daha lezzetli olacak.

Makarna ısıtmanın en iyi yolu


Makarna türüne bağlı olarak, kaynar suya sahip bir tencerede sossuz büyük miktarda makarnanın ısıtılması ve eriştelerin 30 - 45 saniye ısıtılması önerilir.

Tereyağlı veya kremalı soslu makarnaların ısıtılması biraz daha zordur. Sıcaklık çok yüksek olduğunda, krem ​​veya peynir pıhtılaşır ve makarna çok fazla yağlanır. Birden fazla öğün için makarna bırakmayı planlıyorsanız, biraz sos bırakın. Makarnayı tavaya koyun, küçük bir ateşe koyun ve kalan sosu karıştırın. İstenilen sıcaklığa ulaşılana kadar sürekli karıştırın.

Biftek, mikrodalga olmadan da ısıtılabilir.


Her şeyden önce, et kalıntılarını inceltin. Biftek kenarlarda kahverengi olana ve tamamen ısınana kadar orta ateşte az miktarda bitkisel yağda kızartın.

Taze patates kızartması


Patates kızartması tadını, dokusunu ve genel lezzetini değiştirmeden ısıtmak oldukça zordur. En iyi sonuçları elde etmek için, yapışmaz bir tavada biraz yağ ısıtın, kalan yağda kızartılmış patates kızartmasını ekleyin ve gevrekleşene kadar birkaç saniye kızartın. Patatesleri yağdan çıkarın, tuz serpin ve tadını çıkarın!

Yaratıcılığınızı unutma: örneğin, kalan hazır barbekü veya mangaldan çok lezzetli bir patates sosu elde edersiniz.

İyi tavsiye

Balık filetosu nasıl pişirilir

Somon veya diğer balık parçalarını soğuk suyla iyice yıkayın. Daha sonra bunları çift katlı bir mutfak bezinin üzerine koyun ve bir kağıt peçeteyle hafifçe kurulayın.

Küçük ama çok keskin bir bıçakla, karın şeridinin kenarındaki yağ şeritlerini kesin. Biraz balık yağı verirler ve yemeğin tadını bozabilirler.

Somon parçasına hafifçe parmaklarınızla dokunursanız, derhal kemikleri hissedeceksiniz. Cımbızla kolayca tutulabilir ve çıkarılabilir. Şimdi, kemiksiz, bu nefis balık insan tüketimine hazır.

Ailemizin bugün bir mikrodalga olmadan başka bir yıldönümü vardır. Elbette, onu atmak yazık oldu - düzenli bir şekilde ısındı ve çözüldü. Ve hızlı bir şekilde bir şeyler pişirmek mümkündü.

İlk başta kocamın, mikrodalga fırından kurtulma konusundaki sinsi planımı öğrendiğini açıkça söylemişimdir. Bu nedenle, mikrodalga fırını “yardımcı” yı evde kimse olmadığında çöpe götürdüm

Ve şimdi başka bir yaşam yılını geçti - mikrodalga olmadan. Özel olarak satın alınmış emaye kaplarda ve küçük tavalarda çorba ve tahılların ısınma yılı. Mikrodalga ışıması olmadan doğal bir seyirle buz çözme yılı.

Ama hiç pişman değilim, ama tam tersine - kararlılığımdan zevk alıyorum ve bu kelimenin, ustanın bilgeliğinden korkmuyorum. Çünkü kaybettikten sonra kendimiz ve sevdiklerimiz için çok daha fazla güç kazandık. Bu arada, şimdi beni destekliyorlar, mikrodalga fırınların (MP) özellikleri ve şüpheli avantajları hakkında bilgi sahibi oldular.

Sağlık söz konusu olduğunda, herhangi bir şüphe, teknolojinin değil, kişinin lehine yorumlanmalıdır.

Mikrodalga - zarar veya yarar?

Şüphelerimin tohumları bu temelde büyüdü.

Bir deney yapmayı deneyin (eğer üzülmüyorsanız): ev bitkilerini mikrodalga fırında daha önce “işlenmiş” suyla sulamak MP'de ve bir tavada ısıtılmış yiyeceğin tadını karşılaştırın. Vücuttaki kanser hücreleri Her birimizin test edebileceği şey bu.

Ancak bu, gözle görülemeyen ve dile getirilen bir şey değil, ancak bilim tarafından kanıtlandı.

Organik cisimlerde mikrodalga ışıması nasıl yapılır? Bilim adamları bu süreci bu şekilde tarif ettiler. Gigahertz frekansına sahip elektromanyetik dalgalar, gıdada bulunan su moleküllerini yoğun şekilde "bombalar" ve sürtünmeyi artırmalarına neden olur. Buradan elektronik bir fırında hızlı bir ısıtma var.

Bu hızlanmanın maliyeti, gıda moleküllerinin kopması ve deformasyonu, ürünlerin olağan özelliklerinde meydana gelen değişimdir. Bu yüzden mikrodalga fırında ısıtılan pirzolaların tadı kızarıklıktan farklıdır, tavada kızarır. Bu nedenle “arıtılmış” su iç mekan bitkilerine zararlıdır.

“Işınlanmış” gıdanın insan sağlığına da zarar verebileceğini varsaymak makul mudur?

Mikrodalga radyasyonunun etki hipotezi ve çalışmaları

'de ABD'de yayınlanan Mikrodalga Pişirme çalışmasına göre, “maruz kalmış mikrodalgaların moleküllerini insan vücuduna sokmak, zarar vermekten çok daha fazla zarar verebilir”.

Özellikle, sütle beslenen insanların ve milletvekillerinde ısıtılan sebzelerin kanında sağlıksız değişiklikler tespit edildi. Aynı yemek, ancak geleneksel şekilde pişirilmiş, kanın bileşimini etkilememiştir. 'de İsviçre'den daha da zorlu bir sinyal duyuldu, iki bilim insanı bu sonuca ulaştı: mikrodalga fırınlarda pişirilen yiyeceklerin kanı var.
  "Malign maruz kalma."

Mikrodalgaların insan hücrelerini olumsuz yönde etkileyen, yapılarını tahrip eden ve dolayısıyla organizmanın koruyucu özelliklerini zayıflatan bir hipotezi vardır. Bazı raporlara göre, ışınlanmış gıda dokularda kansere neden olabilir. Sorun daha basit: anksiyete, baş ağrısı, yavaş düşünme süreçleri, hazımsızlık, uyku problemleri - olumsuz sonuçların listesine devam edilebilir

Bununla birlikte, bu “eksi” ve “korkular”, mikrodalga fırınlar sayesinde ne kadar zaman kazanıldığının arka planına karşı kesinlikle soluyor. Aceleyle hostesler ve kafe ziyaretçileri böyle.

Birçok insan, mikrodalga fırınların tamamen zararsız olduğuna hala inanmaktadır. Ve elbette, bu inanç, satışlarından önemli miktarda gelir elde eden ev aletleri üreticileri tarafından da destekleniyor

Mikrodalgada hangi yiyecekler pişirilemez?

Ancak “mikrodalga fırınların şarkıcıları” bile, bazen bilim insanlarının ve “yeşil” korkularının geçerliliğinin doğruluğunu doğrudan, dolaylı veya doğrudan doğruya söyler.

Örneğin, özellikle mikrodalga fırın kullanan mikrodalga fırın kullanıcıları hakkında ne diyorsunuz: “Çalışırken cihazın yakınında durmayın”. Bu, uzmanların mikrodalga radyasyonunun düşük, erken doğum veya fetüsteki konjenital defektlerin gelişimini tetikleyebileceği sonucuna vardığına inanıyorum.

Veya bu pasajı bir reklam makalesinden alın: “Bir mikrodalga fırın çok uygundur. Sabah püresi hazırlayın, pirzola ısıtın, anında patatesleri ve balıkları pişirin. Ancak, mikrodalga fırında ısıtma için kesinlikle önerilmeyen ürünler var. Bir nedenden dolayı: kullanışlı özelliklerini tamamen kaybediyorlar. ”

  • Brokoli, çünkü mikrodalga ışınları içinde bulunan flavonoidlerin neredeyse tamamını tahrip eder - doğal antioksidanlar.
  • Meme bezlerindeki kanserojenleri bağlama yeteneğine sahip olan sarımsak. Bu onun en değerli özelliği mikrodalga fırında ısıtma bir dakika içinde kaybolur.
  • Et donmuş çünkü parçanın dengesiz ısınması patojenik bakterilerin çoğalmasına yol açıyor. Yol boyunca, mikrodalga fırın aktif olarak B12 vitamini yok eder.
  • Mikrodalgada meyve ve meyveleri eritmek daha da tehlikelidir, çünkü içerdikleri faydalı elementler - elektromanyetik dalgaların etkisiyle glukozit ve galaktosid, kanser hücrelerinin büyümesini destekleyen maddelere dönüştürülür.
  • Anne sütünde ısınmak kesinlikle önerilmez - bu, içinde E. coli'nin patlayıcı bir şekilde büyümesine yol açar.
  • Protein ürünlerinin mikrodalgada ısıtılmaması daha iyidir, çünkü Avustralyalı bilim insanlarının araştırmalarında gösterildiği gibi, bunun protein molekülleri üzerinde özellikle yıkıcı bir etkisi vardır.

Gördüğünüz gibi, evinizdeki bu cihaza olan ihtiyaç konusunda ciddi şüpheleriniz için bilgi yeterlidir.

Şüphelerim sonunda güvene döndü: mikrodalga fırının çöpü attı!

Hayatı daha güvenli hale getirmek

Şey, peki, evde, tehlikeli bir ocağı reddedebilirim, ama kantinlerdeki ve kafelerdeki baskınlığı ile ne yapmalı?

Ne yazık ki, kendimizi tüm olumsuz etkilerden koruyamıyoruz. Ancak hayatınızı daha temiz, daha sağlıklı ve daha güvenli hale getirme fırsatının olduğu yerde yapın!

Diyetimize daha sağlıklı ürünler ekleyerek, zararlı radyasyon kaynaklarından alan serbest bırakarak, düşünceleri ve vücudu uyumlu hale getirerek, canlılığımızı ve başarımızı artırabiliriz.

İnsan vücudu, kendini iyileştirme konusunda muazzam yeteneklerle donatılmıştır, çevreleyen dünyanın olumsuz etkilerinin çoğunu etkisiz hale getirir. Ancak, bedenin doğal bilgeliği için bile, havacılıkta söyledikleri gibi “geri dönüşü olmayan nokta” bir kez gelir, daha sonra eski durumuna geri dönmek artık mümkün değildir.

Sağlığımız için “geri dönüşü olmayan nokta”, bir hastalığın ya da üzücü bir sonun geldiği kadar çok olumsuz ve yıkıcı etkinin olduğu zamandır. hayat yolu. Ve bu üzücü ve trajik, çünkü her insan karanlığın yakın ve sevgili insanları için günbatımında gelen parlak bir güneş olan bütün bir Evrendir.

Bu nedenle, bedeninizi ve ruhunuzu zayıflatan ve yok eden faktörlerden kendinizi kurtarın, hayati enerjinizi güçlendirin. Sağlıklı ve başarılı ol!

Kendisi bir diyetisyen? Bu mümkün!

Kas testi yöntemini kullanarak kendiniz ve aileniz için sağlıklı bir menü seçebilirsiniz. Bu yöntem, hangi ürünlerin belirli bir zamanda hangi ürün için yararlı olduğunu ve hangilerinin atılması gerektiğini yüksek hassasiyetle belirlemenizi sağlar.

Kas testi tekniklerini öğrenimimiz Sağlık için Dokunma ya da “İyileştirme Dokunma” sağlık sistemi hakkında öğrenebilirsiniz.

İnsanların ürün algı sürecinin dinamik olduğu uzun zamandır bilinmektedir. Örneğin, günümüzde patates, peynir, fındık, vücudunuzu güçlendirir ve diğer zamanlarda zayıflar hatta zarar verir.

Kas testini kullanarak, kendiniz, çocuklarınız, ebeveynleriniz, arkadaşlarınız ve iş arkadaşlarınız için lezzetli ve restoratif bir diyet seçmek çok kolay ve basittir. Böylece sadece sağlığınızı iyileştirmekle kalmayacak, aynı zamanda gereksiz ürünlere harcamaktan da kaçınacaksınız.

Beslenme uzmanlarına ve diğer insanların “mutfak” ipuçlarına başvurmak zorunda değilsiniz - en iyi diyet kendi vücudunuza söyleyecektir.

Önemli olan, kasların belirli ürünlere verdiği reaksiyonla bunu anlamayı öğrenmektir. Bunu yapmak için, her "diş başına" denemek bile gerekmez.

© Psikolog-kinesiyolog Elena Akulich, Uluslararası Sağlık Öğretmeni, RESET-1 ve 2 yöntem öğretmeni.

fiyat:   Yazarın Notuna RUR Bağlantısı:


Herkese iyi günler! Böylece hikayeme ihtiyacım olan dayanılmaz şey hakkında başladım! Yiyecek konteyneri hakkında. Ve sadece bir kap değil, bu yiyeceği ısıtan bir kap! Elbette elektrik yardımı olmadan olmaz)).

Uzun zamandır iş yerimde öğle yemeği için mikrodalgaya bir alternatif arıyordum (şimdi çok pahalılar). Mikrodalga fırınlarla çalışmak zorunda olduğumuz için sadece bir felaket, ama onlar değil (bizim için yasak), sıcak bir öğle yemeği meselesi çok önemli. Her gün göze alamam bir kafede yemek yiyorum. Termosla yemek almaya çalıştım, ancak öğle yemeğinden önce ( 00) yemek biraz ısındı. Burada, umutsuzluktan, Ali'nin alanlarını sürmeye başladım)). Ve - oh, bir mucize! - İstediğimi buldum!

Size Çin endüstrisinin bu mucizesini sunuyorum:


İşte aldığım böyle bir konteyner! Bir kutuya geldi, sonra sivilce ve aslında küçük siyah bir paket. Kutu köşelerde biraz buruşuktu, ama bu benim için çok önemli değil, asıl şey, içindeki her şeyin bütün ve en önemli şeyin - işe yaraması!



unassembled:


Giriş için kapak (lastik):


Eh, girişin kendisi:


Her şey mükemmel su içinde eksik su ile yapılır! İlk kullanımdan önce, akan suyun altında bulaşık deterjanı kullanarak yıkadım (bunu her zaman yeni bulaşıklar ile yapıyorum = D). Her şey harika! Paketi açtıktan sonra veya daha sonra hiçbir koku yoktu. Kapta ve küçük bir kapta su döküldü. Yaklaşık 2/3. Kapalıdır. Prize dahil. Korku ile yanmış plastik kokusunu bekledim Yaşasın! O değil! Kesinlikle! En ufak bir bile!

20 dakika boyunca, kapalı formdaki kap suyu (normal, soğuk, musluktan) yaklaşık 50 dereceye kadar ısıtmıştır! Çok iyi sonuç! Bunun bir mikrodalga olmadığını unutmayın)). Yani, hislerime göre, dakika içinde öğle yemeğimi çok sıcak bir hale getireceğim!

Ama yine de bir eksi var (peki, eksi olmadan nasıl yapabilirim o zaman?!). Kaptaki kapaklar sızdırıyor! Mandalın üst kısmını kapatır, kuvvetli bir şekilde eğildiğinde su hala geçer. İşte burada.

Ama yine de "memnuniyetsiz sümüklü", şimdi normal olarak işteyken öğle yemeğinde yiyebiliyorum)).

Evrensel araçlar, elbette bir mikrodalga. Ancak dün bile makarnaları iştah açıcı hale getiremiyor. Bu nedenle, “ikinci hayatı” soğutan yemeklerde soluyacak birkaç basit seçenek öneriyorum.

En zor ile başlayalım - makarna. Tava gres yağıyla hafifçe yağlanır (ayçiçek yağı kullanırım, ama örneğin, aynı zamanda undertube - damarlı yağ - kızartmayı da yapabilirsiniz). Üzerine, soğutulmuş hamur parçalarımızı, erişte anlamında döküyoruz ve soğumadan önce olduğu gibi ayrı parçalara bölmeye çalışıyoruz. Ancak zaten hafifçe ısıtıldıklarında yapmak daha kolaydır.

Daha sonra, presin içinden bir çift sarımsak dişi sıkın (bunu seven), mayonez, en sevdiğiniz ketçapı dökün, çay kaşığı salça ekleyin ve iyice karıştırın. Piquancy için baharat serpin. Ayrıca işlenmiş peynir parçaları eklemeyi seviyorum. Aşırı pişirmemeye çalışın, sonra makarnanız sert "çubuklara" dönüşecektir. Ve şimdi varyasyonlar: kızarmış soğan, havuç, et parçaları, kabak, mantar vb.

Sıradaki karabuğdayız. Et parçalarını kızartın, soğan ve mantar ile yapabilirsiniz, onları karabuğdayın üstüne koyar, ketçapla, mayonezle, peynirle serpin - ve kısaca fırına dökün.

"Soğuk" karabuğday için başka bir seçenek. En sevdiğiniz tarife göre krep pişirin (sadece tercihen tuzlu). Eti (tavuk kullanırım) soğanla kızartın, karabuğdayla karıştırın. Çok fazla kuru dolum olursa, tereyağı veya ekşi krema ekleyin. Şimdi her krepin ortasına bir çorba kaşığı dolguyu koyun, biraz ekşi krema dökün ve bir zarfa sarın. Ekşi krema ile sıcak bile yiyoruz - çok lezzetli!

Aynı işlemler pirinç ile yapılabilir.

Daha kolay - patatesler. Güveç ise, o zaman hiçbir sorun yoktur. Eğer öyleyse, o zaman bir şeyle kızartın - et, sosis, sebzeler, çırpılmış yumurta ve daha da iyisi - mayonez veya ekşi krema ile sulama yapın. Kızartma durumunda, patatesleri büyük dilimler veya küpler halinde keseriz ve son anda koyarız ki ısınması veya parçalanabilmesi için. İlk önce kızartmayı başarabilseniz de, altın bir renk tonu elde edecek ve ardından çırpılmış bir yumurtayı süt veya mayonez ile birlikte dökeceksiniz.

Soğuk patates püresi. Ugh. En kolay seçenek, onu yumurta ile karıştırarak ısıtmaktır, ancak bu çok lezzetli değildir. En azından benim için. Ama daha fazla sosis (veya kızarmış / haşlanmış / pişmiş et) ve ketçap eklerseniz - çok daha iyi!

Ve çiğ yumurta ekleyebilir, unu yiyebilir, hamuru yoğurup patates olanlarını oluşturabilirsiniz (benim için "çizgi film" alışkanlığı Ukrayna "kartından" gelir). Sosis, sosis, peynir, mantar vb. Doldurma için uygundur, ancak isteğe bağlıdır (doldurma). Patates kızartılıp fırında pişirilebilir. Onları ekşi krema ve mantar sosu ile seviyorum.

Mantar sosu: kurutulmuş mantarları birkaç saat bekletin. İyice durulayın, kaynatın. Elde edilen et suyu tülbentten geçirilerek birkaç kez tekrarlanır. Mantarlar kesilir, soğanla kızartılır. Mantar suyuna tekrar koyun, birkaç kaşık ekşi krema ekleyin ve biraz kaynatın. Porsiyon başına bir tabakta - patates (iştahınıza bağlı olarak), ekşi krema ve mantar sosu dökün. Ek birkaç kez daha sorulacak!

Hala ve daha fazlası ve daha fazlası Sanırım bir milyon daha fazla sırrınız, püf noktalarınız, varyasyonlarınız ve dünkü yemeği ısıtmanın bir yolu var! Bu yüzden mutfak!

Yaptığın her şey daima en lezzetli ve iştah açıcı olsun!

Bunu bilmek 10 yıl önceydi! Belirgin şefler ve mikrodalga fırının tecrübeli şefleri, açık bir şekilde, sürekli bir ihmalle açıktır. Bununla birlikte, bu cihaz hemen hemen her evde ve binlerce insan aktif olarak kullanıyor. Genellikle, mikrodalga fırın sadece yiyecekleri ısıtmak için kullanılır. Mikrodalga kullanımının burada bitmediğinden emin olmak için acele ediyoruz!


Mikrodalga fonksiyonları

Sarımsakları çabucak soyun
  Soyulmamış sarımsak dişlerini mikrodalgada 15 saniye (tam güçte) yerleştirin. Ondan sonra, kabuk büyüyecek gibi, ellerinle kolayca çıkarabilirsin.
Bayat ekmeği sakla
  Bayat ekmeği suyla hafifçe ıslatılmış bir peçeteye sarın ve 20 saniye boyunca mikrodalgaya gönderin. Ekmek fazla ıslak olmasa da yumuşaklığını tekrar kazanır.
Suyu hızlıca sıkın
  Meyve suyunu koyacak olan meyveyi, mikrodalgada 10 saniye kadar tutun, böylece daha fazla sıvı verirler.
Kuruyemiş
  Fındıkları bir kaseye dökün, birkaç damla zeytinyağı ekleyin ve bir dakika mikrodalga fırında gönderin. Fındık tam lezzetini ortaya çıkaracak!
Şekeri yumuşatır
  Bir topakta birbirine yapışırken, şeker 25 saniye boyunca ıslak bir havluyla kaplanarak mikrodalgaya yerleştirilerek orijinal durumuna geri getirilebilir.


Hamuru bırak
  Hamurun kabarması gerektiği gibi mayalanması için birkaç saat beklemelisiniz. Bir mikrodalga yardımıyla bu işlemi hızlandırabilirsiniz!
  Kabı hamurla havluyla örtün ve bir bardak su ile mikrodalgada gönderin. Gücü ortalamanın altına ayarlayarak cihazı 3 dakika boyunca açın. Sonra hamuru 3 dakika dinlendirin ve tekrar 3 dakika ısıtın, ardından 6 dakika dinlendirin. Hamur en az 2 kez yükselir.
Soyulmuş sebzeler
  Sert kabuklu sebzeler (kabak, patlıcan ve domates), mikrodalga fırında birkaç saniye beklerseniz kabukları soymak daha kolay olacaktır.
Soğanları gözyaşı olmadan doğrayın
  Soğanları 30 saniyede keserken gözyaşı problemini çözebilirsiniz! Bu, kesime devam etmeden önce soğanı mikrodalgada tutmanın ne kadar zaman alacağıdır.
Çıtır Domuz Eti Pişir
Tabağı bir kağıt havluyla hizalayın, pastırma dilimlerini üstüne 1 kat yayın, ikinci bir kağıt havluyla örtün ve fırına yerleştirin. Pişirme süresi dilimlerin kalınlığına bağlıdır.
Baklagiller ıslatın
  Şimdi, bir gecede pişirmeden önce fasulyeleri ve bezelyeleri ıslatmaya gerek yoktur. Çekirdekleri suyla doldurmak ve 10 dakika boyunca bir mikrodalga fırında göndermek, ortalama gücü ayarlamak ve ardından bir saat bekletmek için yeterli.

Mikrodalgada kek kaç derecede pişer?

İçindekiler:

  1. Mikrodalgada kek kaç derecede pişer?
  2. Mikrodalgada bardak kek nasıl yapılır?
  3. Mikrodalgada bardak kek kaç dakikada pişer?
  4. Bardak kek nasıl yapılır?
  5. Mikrodalga fırında kahve nasıl yapılır?
  6. Mikrodalga fırında börek nasıl yapılır?
  7. Mikrodalgada bayat ekmek nasıl ısıtılır?
  8. Fırında bayat ekmek nasıl yumuşatılır?
  9. Bayat ekmek nasıl tazelenir?
  10. Bayat ekmek nasıl yumuşar?
  11. Buzluktan çıkan ekmek fırında nasıl ısıtılır?
  12. Bayat ekmek ile neler yapılır?

Mikrodalgada kek kaç derecede pişer?

Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına karışımı boşaltın. Not; Silikon kalıp kullanıyorsanız yağlayıp, unlamanıza gerek yok. Keki, Watt'ta 8 dakikaya ayarladığınız mikrodalga fırında pişirin.

Mikrodalgada bardak kek nasıl yapılır?

Kek karışımını bardaklara paylaştırın ve bardakları mikrodalga fırına yerleştirin. Mikrodalga moduna getirin. En yüksek watt ı seçerek ( w) süreyi 1 dakikaya ayarlayın. Pişen kekleri fırından alın isteğe göre krem şanti ve çilekle süsleyerek servis yapın.

Mikrodalgada bardak kek kaç dakikada pişer?

Mikrodalgada sadece 10 dakika kek pişirebilirsiniz.

Bardak kek nasıl yapılır?

Bardakta Kek Nasıl Yapılır?

  1. Bir karıştırma kabı içerisinde önce un, kahve, kabartma tozu ve şekeri karıştırın. Süt, yumurta, zeytinyağı ve vanilyayı da ekleyip bir çatal yardımıyla iyice karıştırın.
  2. Kek harcınızı mikrodalga fırına girebilen 2 çay fincanına paylaştırın. Mikroldalga fırına alıp yüksek ısıda 90 saniye pişirin.

Mikrodalga fırında kahve nasıl yapılır?

Mikrodalga Da Türk Kahvesi Bulaşıksız Tarifi Yapılışı Fincana suyu kahveyi şekeri koyuyor ve iyice karıştırıyoruz. Mikrodalga ya koyup bir kere döndükten sonra kapatıyoruz ve çay kaşığıyla bir kere karıştırıyoruz. Tekrar mikrodalgaya koyup kaynıyormuş gibi olana kadar pişiriyoruz. Dikkat taşabilir;)

Mikrodalga fırında börek nasıl yapılır?

Fırın kabı küçük olduğundan yufkalarda buruşuk olacak. Bu böreğin katlı olmasını sağlayacak. En son olarak yufkaların üzerine yumurta sarısını sürün. Daha sonra tepsiyi mikrodalgaya koyarak, maksimum ısıda 15 dakika kadar pişirin.

Mikrodalgada bayat ekmek nasıl ısıtılır?

Bayatlayan ekmek ve simit'in üzerine nemli havlu kağıt koyun ve mikrodalgaya atın. 20 saniye kadar tutun. Ekmek ve simit eski tazeliğine kavuşacaktır.

Fırında bayat ekmek nasıl yumuşatılır?

Bayatlamış ekmekleri yeniden taze hale getirmek için çok özel bir yol açıklayan Meltem Açıkel, herkesi şaşkına çevirdi. Öncelikle bayat ekmeği su ile ıslatan Meltem Açıkel, daha sonra üzerine zeytinyağı dökerek ekmeği fırına attı. Yaklaşık 8 dakika fırında kalan ekmek, hiç bayatlamamış gibi taze olarak çıktı.

Bayat ekmek nasıl tazelenir?

Kuruyan ekmek, nemini kaybeden ekmektir. Canlandırmak için bir tencereye az miktar su koyun ve kaynatın. Su buharı çıkmaya başladığında tencerenin üzerine bir süzgeç yerleştirin ve kuru ekmekleri koyun. Buhar ekmeğe yavaş yavaş nüfuz ettikçe ekmek kaybettiği nemi alacak ve yenilecek kıvama gelecektir." dedi.

Bayat ekmek nasıl yumuşar?

Ekmek Su Buharında Nasıl Yumuşatılır Tarifi Canlandırmak için bir tencereye bir miktar su koyun ve kaynatın. Su buharı çıkmaya başlayınca tencerenin üstüne bir süzgeç koyun ve kuru ekmekleri süzgece yerleştirin. Buhar ekmeğe yavaş yavaş temas ettikçe ekmek kaybettiği nemi alacak ve yenilecek kıvama gelecektir.

Buzluktan çıkan ekmek fırında nasıl ısıtılır?

Donmuş ekmeği dondurucudan çıkarınBuzu çözülmüş ekmeğin kabuğunu tazeleyin.

  1. Fırını önceden ° C'ye ısıtın.
  2. Buzu çözülmüş ekmeği paketinden çıkarın ve fırına koyun.
  3. Ekmeği beş dakika fırında bırakın.
  4. Ekmeği fırından çıkarın ve dilimlemeden önce oda sıcaklığında beş ila on dakika soğumaya bırakın.

Bayat ekmek ile neler yapılır?

İşte, en güzel bayat ekmek tarifleri

  1. Ekmek Pizzası: Bayat ekmekleri dilimleyin.
  2. Yumurtalı Ekmek: Yumurta, kekik, tuz ve karabiberi bir kapta iyice çırpın.
  3. Bayat Ekmek Böreği: Bayat ekmeği küp küp doğrayın.
  4. Ekmek Çorbası: Ekmek ve çorba en güzel ikililerdendir.
  5. Islama: Küp küp kesilen bayat ekmekler fırında kurutulur.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası