anestezi ygs den mi alıyor / Işık Üniversitesi

Anestezi Ygs Den Mi Alıyor

anestezi ygs den mi alıyor

Anestezi Teknisyenlerinin sorunları!

Anestezi teknisyeni kimdir?

Anestezi teknisyeni/teknikeri; sağlık meslek liselerinin ve meslek yüksekokullarının anestezi programlarından mezun; anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı tabibin sorumluluğunda ve yönlendirmesi doğrultusunda anestezi işlemlerinin güvenli bir şekilde başlatılması, sürdürülmesi ve sonlandırılması için gerekenleri yapan sağlık teknisyeni/teknikeridir.

Anestezi teknisyenlerinin çalışma alanları

Anestezi teknisyenlerinin sorunlarının başında yukarıda belirtilen görev tanımının yetersiz olması. Çalışma alanlarının net çizgilerle belirtilmemesi nedeniyle üst amirin emriyle Türkiye’de çeşitli birimlerde çalıştırılmakta bunların başında postop uyandırma ünitesi,poliklinik hizmeti,ağrı ünitesinde,eczane biriminde,hasta transportunda ambulansta, ameliyat sonrası hasta transportunda,acil serviste,mavi kod uygulamasında Anestezi teknisyeni/teknikeri çalıştırılmaktadır. Fakat kamu hastaneler kurumunun yayınladığı son genelgede anestezi tek. çalışma birimleri belirtilmiş buradan ulaşabilirsiniz.

Anestezi teknisyenin skopi ve anestezik ajanla imtihanı

Anestezi teknisyenlerinin çalışma koşullarına gelirsek ameliyathanenin hiç de masum olmayan bir ortamının olduğunu bahsetmek isterim. Ameliyathanede ki radyosyon’un bir röntgen biriminden fazla olduğunun ölçseler görecekler ama çoğu yerde bu hiç ölçülmez siz hiç skopi nin fazla çekilmesinden bozulduğunu gördünüz mü? Ben gördüm bir vaka da kere skopi ye basıldığını gördüm. Şimdi radyoloji teknisyeni günde kaç kez radyosyona maruz kalıyordur. Bu sayıdan fazla mı? Çoğu hastanede değil. Ameliyathanelerde skopi cihazlarını her oda da olduğunu görürsünüz fakat kimde dozimetre var gördünüz mü? Duvarlarda kurşun kaplama olduğuna inandınız mı hiç? Kimin kendine ait skopi önlüğü,skopi gözlüğü var gördünüz mü? Skopi cihazına binlerce tl veren hastane yöneticileri ne yazık ki çalışanları düşünüpte önlemini almaz.

Anestezi tek ameliyathane ortamında ki sıkıntılarında bir tanesi de atık gaz sistemi. Çoğu hastaneye yeni yeni ameliyathaneler yapılsada atık gaz sistemini oturtamadıkları için cihazdan çıkan anestezik ajanlar ortama verilmekte zaten kapalı olan ortamın havası daha fazla kirlenmekte. Sadece hava kirlenmesiyle kalmıyor, ameliyathanede çalışanların metobolizmasını, karaciğerini, genlerini değiştirmektedir. Hiç küçümsenmemesi gereken kimyasal anestezik ajanlar çalışanlar için uzun vadede sıkıntı yaratmaktadır. Anestezi teknisyenleri çok fazla bu gaza maruz kalmakta çünkü anestezi başlangıcında ve sonrasında hastaya maske tutan anestezi teknisyenleri bu mesafeden gaza daha fazla maruz kalmakta. Buda karaciğerlerinde ve metobolizmalarında geri dönüşü olmayan hasarlara yol açmakta. Anestezi teknisyenleriyle ilgili yapılan bir araştırmaya göre anestezi teknisyenlerinin çocuklarının cinsiyeti genelde kız olmakta bunun nedeni de anestezik gazlara maruz kalma olarak gösteriliyor. Anestezik gazların sperm kalitesini etkilediğini görüfunduszeue.infozi teknisyenlerinin hem skopi hem anestezik ajanları nedeniyle , radyoloji teknisyenlerine verilen şua izni gibi bir izni olmaları gerektiğini düşünmekteyim. Sağlık personeline verilmeyen yıpranma payı belkide bunlar düşünülerek verilmelidir.

Anestezi teknisyeni neden intihar ediyor?

Kaç tane anestezi teknisyeninin intihar ettiğini sayamayız bile her yıl gazetelerin 3. sayfalarında görürsünüz anestezi teknisyeninin intiharı. Hangi meslek grubunda bu kadar intihar gerçekleşmekte. Bu konuda gerekli çalışmalar yapılarak anestezi teknisyenlerinin teste tabi tutulması ve psikologlar tarafından anestezi teknisyenleri hakkında çalışma yapılması gerekmektedir. Ben bu konuda anestezik ajanların psikolojiye etkisi ve kapalı ortamın genel hallerini etkilediklerini düşünmekteyim.

Anestezi teknisyeninin çalışma saatleri

Anestezi teknisyenlerinin hasta başından ayrılamadığını biliyoruz. Anestezi teknisyenleri bu nedenle masadan dinlenmeye ve yemeğe çıkamamakta. Uzun süre hasta başında kapalı ortamda kalmaları ve uyutucu gazlarında etkisiyle vaka başında dikkatlerini dağılması nedeniyle hastaların hayatlarını ve kendilerini tehlikeye atmakta bu yüzden teknisyenlerin içeride kalma sürelerinin belirlenmesi ve yasayla sabitlenmesi gerekmektedir. Masada kalan teknisyenin gerekli dinlenmesini sağlayarak hasta ve çalışan güvenliğini sağlamak gerekmektedir. Bu yüzden hastanedeki teknisyenlerin sayısının arttırılması gerekmektedir. Ameliyathanede çalışan anestezi teknisyenlerinin kaç saat vaka da kalabileceği araştırılmalı ve dünya da bu konuda ki çalışmaları değerlendirmek gerekmektedir.

Anestezi tekniyeni kıyafet parası

Hastanede çalışan personele bakanlık yılda bir defa kıyafet parası funduszeue.infozi teknisyenlerine de bu kıyafet parası verilmekte fakat yılında 33 tl gibi komik bir para yatırıldı. Ameliyathanede çalışan bir anestezi teknisyenin kıyafeti (forma,önlük,terlik) bu fiyata bunlardan sadece biri alınabilir. Bakanlığın mantığı her yıl bir tanesini mi aldırmak. Serviste çalışan bir hemşireye tl kıyafet yardımı yapılırken anestezi teknisyeni üvey evlat mı?

Anestezi teknisyenlerine 4 yıllık eğitim

Anestezi teknisyeni 4 yıl sağlık meslek lisesi eğitimi sonucu anestezi teknisyeni olarak mezun olmakta. 2 Yıllık Anestezi Meslek Yüksek okulu okuyanlar anestezi teknikeri olmakta. Bakanlık ve sendikalar hemşirelere att ve bir çok bölüme lisans tamamlama ve 4 yıllık okul açarken anestezi teknisyenleri üvey evlat gibi hala 2 yıllık okulda okumaktadır. Bu konu neden çözüme ulaşmıyor. Anestezi tek. hemşirelik lisans tamamlama getirileceği konuşuluyor. Bende buradan ne alaka diyorum. Burada hemşirenin ve anestezi teknisyeninin farkını anlatmayacağım herkes herşeyi biliyor. Anestezi teknisyenine 4 yıllık okul verilmemesinin nedeni önümüzde anestezi uzmanı gibi bir meslek bulunmaktadır diye düşünülmekte. Bizlere 4 yıllık okul okutulunca sanki bizler onlara engeliz. Adı üstünde anestezi uzmanı doktor. Bize ünvan sorunsa 4 yıllık eğitim alan anestezi teknisyeni anestezist olacak nasıl fizyoterapist varsa 4 yıl anestezi okuyanda anestezist olacak. Görev tanımını da hastaya minimal girişim yapacak şekilde(damar yolu,im ilaç,iv ilaç ) gibi. Bugün att nin tamamlaması olarak görülen paramedik bunlardan farklı ne yapıyor. Sonuç hayat boyu eğitim mantığının oluşması buda bizlere 4 yıllık eğitimin verilmesiyle olacaktır.

Anestezi teknisyeni alımları

Son yıllarda anestezi teknisyenlerinin unutulması nedeniyle alımda yapılmamakta. Örnek vermek gerekirse 10 aydır personel alımı yapmayan bir sağlık bakanlığı var. En son yapılan alımlarda da anestezi tek. sayısı 50 yi geçmemekte. Binlerde hemşire binlerce att nin alındığı bir dönemde 50 adet anestezi teknisyeni komik bir rakam. O da illere 1 er tane anestezi teknisyeni alınmakta. Türkiye de sağlık bakanlığına bağlı hastane bulunmakta ameliyat odası ise 10, üzerinde fakat anestezi teknisyen alımı kişi binlerce mezunun verildiği bölümde bu sayı komik. Boşta gezen anestezi teknisyenleri başka işlerle uğraşmakta yada asgari ücrete çalışmakta bu ucuz iş gücüne oluşturmak için mi alım yapılmıyor sorusunu akla getiriyor. Alımlar yapılırkende o 50 kişilik alımıda doğunun illerine ve ilçelerine dağıtılıyor. Başka bölümlerde 70 puanla atama yapılırken 85,90 puanla doğunun ilçesine gitmek insanın içini acıtıyor. Örnek vermek gerekirse Ankara iline 26 aydır sağlık bakanlığı anestezi teknisyeni almıyor.

Eğer böyle alım yapılırsa 3 5 yıla hastanelerdeki anestezi uzman sayısı anestezi teknisyen sayısını geçecek. O zaman kim çalışacak. Bize destek veren funduszeue.info a teşekürler

Bu saydığım konularda eğer anestezi teknisyenleri birlik olmassa sosyal medyada ve çalışma ortamlarında bu konuda bişeyler yapmazsa anestezi teknisyeni yok olup funduszeue.infoımız Anestezi teknisyeni değerlidir olmalı.
 

funduszeue.info
Serkan YİĞİT-Anestezi teknikeri 

Bu haber toplam defa okunmuştur

Taban ve Tavan Puanlar

BİRİMBÖLÜMSÜREKONTENJANTABAN PUANTAVAN PUANPUAN TÜRÜEğitim FakültesiFen Bilgisi Öğretmenliği4 50+2 Kişi , , MF-2Eğitim FakültesiOkul Öncesi Öğretmenliği4 70+2 Kişi , , YGS-5Eğitim FakültesiSınıf Öğretmenliği4 90+3 Kişi , , TM-2Eğitim FakültesiSosyal Bilgiler Öğretmenliği4 60+2 Kişi , , TS-1Fen-Edebiyat FakültesiArkeoloji4 60+2 Kişi , , TM-3Fen-Edebiyat FakültesiBiyoloji4 30+1 Kişi , , MF-2Fen-Edebiyat FakültesiFelsefe4 50+2 Kişi , , TM-3Fen-Edebiyat FakültesiFransız Dili ve Edebiyatı4 50+2 Kişi , , DİL-1Fen-Edebiyat FakültesiKimya4 20+1 Kişi , , MF-2Fen-Edebiyat FakültesiMatematik4 60+2 Kişi , , MF-1Fen-Edebiyat FakültesiSosyoloji4 80+2 Kişi , , TM-3Fen-Edebiyat FakültesiTarih4 60+2 Kişi , , TS-2Fen-Edebiyat FakültesiTürk Dili ve Edebiyatı4 60+2 Kişi , , TS-2Tıp FakültesiTıp Fakültesi6 +5 Kişi , , MF-3Veteriner FakültesiVeteriner Fakültesi5 75+2 Kişi , , MF-3Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesiİktisat4 +4 Kişi , , TM-1Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesiİşletme4 +3 Kişi , , TM-1Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler FakültesiSiyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi4 +3 Kişi , , TM-2Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler FakültesiMaliye4 +4 Kişi , , TM-1Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler FakültesiSosyal Hizmet4 75+2 Kişi , , TM-3Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler FakültesiUluslararası İlişkiler4 +3 Kişi , , TM-2Aydın Sağlık YüksekokuluEbelik4 80+2 Kişi , , YGS-2Aydın Sağlık YüksekokuluHemşirelik4 +7 Kişi , , YGS-2Fen-Edebiyat FakültesiSanat Tarihi4 40+1 Kişi , , TS-2Ziraat FakültesiBahçe Bitkileri4 35+1 Kişi , , MF-2Ziraat FakültesiBitki Koruma4 35+1 Kişi , , MF-2Ziraat FakültesiTarla Bitkileri4 35+1 Kişi , , MF-3Ziraat FakültesiToprak Bilimi ve Bitki Besleme4 35+1 Kişi , , MF-2Ziraat FakültesiZootekni4 30+1 Kişi , , MF-2Ziraat FakültesiTarım Ekonomisi4 35+1 Kişi , , TM-1Eğitim FakültesiRehberlik ve Psikolojik Danışmanlık4 55+2 Kişi , , TM-3Ziraat FakültesiPeyzaj Mimarlığı4 35+1 Kişi , , MF-4Mühendislik FakültesiGıda Mühendisliği (İngilizce)4 45+2 Kişi , , MF-4Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler FakültesiUluslararası İlişkiler (İngilizce)4 55+2 Kişi , , TM-2Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler FakültesiÇalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri4 65+2 Kişi , , TM-1Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler FakültesiUluslararası Ticaret ve Finansman4 65+2 Kişi , , TM-1Söke Sağlık YüksekokuluHemşirelik4 +7 Kişi , , YGS-2Ziraat FakültesiSu Ürünleri Mühendisliği4 25+1 Kişi , , MF-2Mühendislik FakültesiMakine Mühendisliği (İngilizce)4 45+2 Kişi , , MF-4Söke İşletme FakültesiYönetim Bilişim Sistemleri4 50+2 Kişi , , TM-1Söke İşletme FakültesiUluslararası Ticaret ve İşletmecilik4 50+2 Kişi , , TM-1Mühendislik Fakültesiİnşaat Mühendisliği (İngilizce)4 40+1 Kişi , , MF-4Eğitim FakültesiBilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği4 40+1 Kişi , , YGS-1Fen-Edebiyat Fakültesiİngiliz Dili ve Edebiyatı4 30+1 Kişi , , DİL-1Ziraat FakültesiSüt Teknolojisi4 30+1 Kişi , , MF-2Ziraat FakültesiTarımsal Biyoteknoloji4 40+1 Kişi Bu Program Yeni Öğrenci AlacakMühendislik FakültesiElektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce)4 30+1 Kişi Bu Program Yeni Öğrenci AlacakZiraat FakültesiBiyosistem Mühendisliği4 40+1 Kişi Bu Program Yeni Öğrenci AlacakAydın Sağlık YüksekokuluBeslenme ve Diyetetik4 40+1 Kişi Bu Program Yeni Öğrenci Alacakİletişim FakültesiRadyo, Televizyon ve Sinema4 30+1 Kişi Bu Program Yeni Öğrenci AlacakTurizm FakültesiSeyahat İşletmeciliği4 45+2 Kişi , , TM-1Turizm FakültesiTurizm Rehberliği4 45+2 Kişi , , DİL-1Turizm FakültesiYiyecek ve İçecek İşletmeciliği4 50+2 Kişi , , TM-1Turizm FakültesiKonaklama İşletmeciliği4 80+2 Kişi , , TM-1Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesiİktisat (İÖ)4 +4 Kişi , , TM-1Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesiİşletme (İÖ)4 +3 Kişi , , TM-1Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler FakültesiSiyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İÖ)4 +3 Kişi , , TM-2Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler FakültesiMaliye (İÖ)4 +4 Kişi , , TM-1Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler FakültesiUluslararası İlişkiler (İÖ)4 +3 Kişi , , TM-2Fen-Edebiyat FakültesiMatematik (İÖ)4 40+1 Kişi , , MF-1Fen-Edebiyat FakültesiArkeoloji (İÖ)4 60+2 Kişi , , TM-3Eğitim FakültesiRehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (İÖ)4 55+2 Kişi , , TM-3Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler FakültesiÇalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (İÖ)4 65+2 Kişi , , TM-1Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler FakültesiUluslararası Ticaret ve Finansman (İÖ)4 65+2 Kişi , , TM-1Eğitim FakültesiOkul Öncesi Öğretmenliği (İÖ)4 75+2 Kişi , , YGS-5Aydın Sağlık YüksekokuluBeslenme ve Diyetetik (İÖ)4 40+1 Kişi Bu Program Yeni Öğrenci AlacakTurizm FakültesiKonaklama İşletmeciliği (İÖ)4 80+2 Kişi , , TM-1Turizm FakültesiSeyahat İşletmeciliği (İÖ)4 45+2 Kişi , , TM-1Turizm FakültesiTurizm Rehberliği (İÖ)4 45+2 Kişi , , DİL-1Turizm FakültesiYiyecek ve İçecek İşletmeciliği (İÖ)4 50+2 Kişi , , TM-1Aydın Meslek YüksekokuluÇocuk Gelişimi2 30 Kişi , - YGS-4Aydın Meslek YüksekokuluElektrik2 30 Kişi , - YGS-1Aydın Meslek YüksekokuluMakine, Resim ve Konstrüksiyon2 30 Kişi , - YGS-1Aydın Meslek YüksekokuluMobilya ve Dekorasyon2 30 Kişi , - YGS-1Aydın Meslek YüksekokuluPazarlama2 40 Kişi , - YGS-6Aydın Meslek YüksekokuluBilgisayar Programcılığı2 40 Kişi , - YGS-1Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik2 40 Kişi , - YGS-3Bozdoğan Meslek YüksekokuluPazarlama2 40 Kişi , - YGS-6Çine Meslek YüksekokuluArıcılık2 40 Kişi , - YGS-6Çine Meslek YüksekokuluGıda Teknolojisi2 50 Kişi , - YGS-2Didim Meslek YüksekokuluTurizm ve Otel İşletmeciliği2 50 Kişi , - YGS-6Karacasu Memnune İnci Meslek YüksekokuluDış Ticaret2 50 Kişi , - YGS-6Karacasu Memnune İnci Meslek YüksekokuluPazarlama2 30 Kişi , - YGS-6Karacasu Memnune İnci Meslek YüksekokuluTurizm ve Otel İşletmeciliği2 40 Kişi , - YGS-6Kuyucak Meslek YüksekokuluKooperatifçilik2 50 Kişi , - YGS-5Nazilli Meslek YüksekokuluDış Ticaret2 60 Kişi , - YGS-6Nazilli Meslek YüksekokuluMenkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası2 60 Kişi , - YGS-6Söke Meslek YüksekokuluElektrik2 40 Kişi , - YGS-1Sultanhisar Meslek YüksekokuluTarımsal İşletmecilik2 30 Kişi , - YGS-6Yenipazar Meslek YüksekokuluEmlak ve Emlak Yönetimi2 45 Kişi , - YGS-5Atça Meslek YüksekokuluTarımsal İşletmecilik2 50 Kişi , - YGS-6Nazilli Meslek YüksekokuluTekstil Teknolojisi2 50 Kişi , - YGS-1Söke Meslek YüksekokuluTekstil Teknolojisi2 55 Kişi , - YGS-1Karacasu Memnune İnci Meslek YüksekokuluKuyumculuk ve Takı Tasarımı2 30 Kişi , - YGS-5Çine Meslek YüksekokuluSüt ve Ürünleri Teknolojisi2 40 Kişi , - YGS-6Atça Meslek YüksekokuluHalkla İlişkiler ve Tanıtım2 Kişi , - YGS-4Bozdoğan Meslek YüksekokuluHalkla İlişkiler ve Tanıtım2 50 Kişi , - YGS-4Sultanhisar Meslek YüksekokuluPazarlama2 40 Kişi , - YGS-6Yenipazar Meslek YüksekokuluBankacılık ve Sigortacılık2 Kişi , - YGS-6Nazilli Meslek YüksekokuluBankacılık ve Sigortacılık2 Kişi , - YGS-6Aydın Meslek YüksekokuluMuhasebe ve Vergi Uygulamaları2 40 Kişi , - YGS-6Karacasu Memnune İnci Meslek YüksekokuluMuhasebe ve Vergi Uygulamaları2 50 Kişi , - YGS-6Yenipazar Meslek YüksekokuluMuhasebe ve Vergi Uygulamaları2 80 Kişi , - YGS-6Çine Meslek YüksekokuluEt ve Ürünleri Teknolojisi2 30 Kişi , - YGS-6Söke Meslek YüksekokuluOtomotiv Teknolojisi2 40 Kişi , - YGS-1Aydın Meslek Yüksekokuluİnşaat Teknolojisi2 30 Kişi , - YGS-1Aydın Meslek Yüksekokuluİşletme Yönetimi2 40 Kişi , - YGS-6Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokuluİşletme Yönetimi2 40 Kişi , - YGS-6Kuyucak Meslek Yüksekokuluİşletme Yönetimi2 60 Kişi , - YGS-6Yenipazar Meslek Yüksekokuluİşletme Yönetimi2 80 Kişi , - YGS-6Çine Meslek YüksekokuluZeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi2 40 Kişi , - YGS-6Koçarlı Meslek YüksekokuluPeyzaj ve Süs Bitkileri2 40 Kişi , - YGS-6Aydın Meslek YüksekokuluElektronik Teknolojisi2 40 Kişi , - YGS-1Didim Meslek YüksekokuluAşçılık2 50 Kişi , - YGS-4Sultanhisar Meslek YüksekokuluSaç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri2 50 Kişi , - YGS-4Didim Meslek YüksekokuluTurizm ve Seyahat Hizmetleri2 50 Kişi , - YGS-5Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.Tıbbi Laboratuvar Teknikleri2 40 Kişi , - YGS-2Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.Çevre Sağlığı2 20 Kişi , - YGS-2Koçarlı Meslek YüksekokuluTarım Makineleri2 40 Kişi , - YGS-1Aydın Meslek YüksekokuluBasım ve Yayın Teknolojileri2 30 Kişi , - YGS-5Karacasu Memnune İnci Meslek YüksekokuluMimari Restorasyon2 30 Kişi , - YGS-5Nazilli Meslek Yüksekokuluİşletme Yönetimi2 60 Kişi , - YGS-6Nazilli Meslek YüksekokuluLojistik2 60 Kişi , - YGS-6Söke Meslek YüksekokuluMekatronik2 40 Kişi , - YGS-1Aydın Meslek YüksekokuluBüro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı2 30 Kişi , - YGS-4Atça Meslek YüksekokuluBüro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı2 60 Kişi , - YGS-4Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.İlk ve Acil Yardım2 20 Kişi , - YGS-2Karacasu Memnune İnci Meslek YüksekokuluMimari Dekoratif Sanatlar2 30 Kişi , - YGS-4Aydın Meslek YüksekokuluGiyim Üretim Teknolojisi2 30 Kişi , - YGS-1Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.Fizyoterapi2 30 Kişi , - YGS-2Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek YüksekokuluYaşlı Bakımı2 55 Kişi , - YGS-2Söke Meslek YüksekokuluModa Tasarımı2 40 Kişi , - YGS-5Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.Diyaliz2 20 Kişi , - YGS-2Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.Anestezi2 20 Kişi , - YGS-2Çine Meslek YüksekokuluOrganik Tarım2 40 Kişi , - YGS-6Söke Sağlık Hizmetleri Meslek YüksekokuluTıbbi Görüntüleme Teknikleri2 30 Kişi , - YGS-1Söke Sağlık Hizmetleri Meslek YüksekokuluAmeliyathane Hizmetleri2 30 Kişi , - YGS-2Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluİlk ve Acil Yardım2 30 Kişi , - YGS-2Söke Meslek YüksekokuluBilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon2 40 Kişi , - YGS-1Söke Meslek YüksekokuluAlternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi2 40 Kişi , - YGS-1Söke Meslek YüksekokuluBankacılık ve Sigortacılık2 40 Kişi , - YGS-6Söke Meslek YüksekokuluDış Ticaret2 40 Kişi , - YGS-6Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.Tıbbi Görüntüleme Teknikleri2 30 Kişi , - YGS-1Kuyucak Meslek YüksekokuluYerel Yönetimler2 50 Kişi , - YGS-4Koçarlı Meslek YüksekokuluOrganik Tarım2 40 Kişi , - YGS-6Yenipazar Meslek YüksekokuluMaliye2 80 Kişi , - YGS-6Bozdoğan Meslek YüksekokuluLaborant ve Veteriner Sağlık2 50 Kişi , - YGS-2Sultanhisar Meslek YüksekokuluMantarcılık2 30 Kişi , - YGS-6Sultanhisar Meslek YüksekokuluFidan Yetiştiriciliği2 30 Kişi , - YGS-6Sultanhisar Meslek YüksekokuluTıbbi ve Aromatik Bitkiler2 50 Kişi , - YGS-6Sultanhisar Meslek Yüksekokuluİnsan Kaynakları Yönetimi2 50 Kişi , - YGS-6Söke Meslek YüksekokuluHalkla İlişkiler ve Tanıtım2 40 Kişi , - YGS-4Söke Meslek YüksekokuluTurizm ve Otel İşletmeciliği2 40 Kişi , - YGS-6Söke Meslek YüksekokuluAşçılık2 30 Kişi Bu Program Yeni Öğrenci AlacakSöke Meslek Yüksekokuluİkram Hizmetleri2 30 Kişi , - YGS-5Koçarlı Meslek YüksekokuluTıbbi ve Aromatik Bitkiler2 40 Kişi , - YGS-6Çine Meslek YüksekokuluTarımsal İşletmecilik2 40 Kişi , - YGS-6Sultanhisar Meslek Yüksekokuluİşletme Yönetimi2 60 Kişi Bu Program Yeni Öğrenci AlacakAydın Meslek YüksekokuluÇocuk Gelişimi (İÖ)2 30 Kişi , - YGS-4Aydın Meslek YüksekokuluElektrik (İÖ)2 30 Kişi , - YGS-1Aydın Meslek YüksekokuluMakine (İÖ) (Bk)2 40 Kişi , - YGS-1Aydın Meslek YüksekokuluMakine, Resim ve Konstrüksiyon (İÖ)2 30 Kişi , - YGS-1Aydın Meslek YüksekokuluMobilya ve Dekorasyon (İÖ)2 30 Kişi , - YGS-1Çine Meslek YüksekokuluGıda Teknolojisi (İÖ)2 50 Kişi , - YGS-2Didim Meslek YüksekokuluTurizm ve Otel İşletmeciliği (İÖ)2 50 Kişi , - YGS-6Karacasu Memnune İnci Meslek YüksekokuluDış Ticaret (İÖ)2 50 Kişi , - YGS-6Karacasu Memnune İnci Meslek YüksekokuluTurizm ve Otel İşletmeciliği (İÖ)2 40 Kişi , - YGS-6Nazilli Meslek YüksekokuluDış Ticaret (İÖ)2 60 Kişi , - YGS-6Nazilli Meslek YüksekokuluMenkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası (İÖ)2 60 Kişi , - YGS-6Söke Meslek YüksekokuluElektrik (İÖ)2 40 Kişi , - YGS-1Yenipazar Meslek YüksekokuluEmlak ve Emlak Yönetimi (İÖ)2 45 Kişi , - YGS-5Nazilli Meslek YüksekokuluTekstil Teknolojisi (İÖ)2 50 Kişi , - YGS-1Yenipazar Meslek YüksekokuluBankacılık ve Sigortacılık (İÖ)2 Kişi , - YGS-6Nazilli Meslek YüksekokuluBankacılık ve Sigortacılık (İÖ)2 Kişi , - YGS-6Aydın Meslek YüksekokuluMuhasebe ve Vergi Uygulamaları (İÖ)2 40 Kişi , - YGS-6Yenipazar Meslek YüksekokuluMuhasebe ve Vergi Uygulamaları (İÖ)2 80 Kişi , - YGS-6Aydın Meslek YüksekokuluOtomotiv Teknolojisi (İÖ) (Bk)2 40 Kişi , - YGS-1Söke Meslek YüksekokuluOtomotiv Teknolojisi (İÖ)2 40 Kişi , - YGS-1Aydın Meslek Yüksekokuluİnşaat Teknolojisi (İÖ)2 30 Kişi , - YGS-1Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokuluİşletme Yönetimi (İÖ)2 40 Kişi , - YGS-6Kuyucak Meslek Yüksekokuluİşletme Yönetimi (İÖ)2 60 Kişi , - YGS-6Yenipazar Meslek Yüksekokuluİşletme Yönetimi (İÖ)2 80 Kişi , - YGS-6Aydın Meslek YüksekokuluElektronik Teknolojisi (İÖ)2 40 Kişi , - YGS-1Didim Meslek YüksekokuluAşçılık (İÖ)2 50 Kişi , - YGS-4Sultanhisar Meslek YüksekokuluSaç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri (İÖ)2 50 Kişi , - YGS-4Didim Meslek YüksekokuluTurizm ve Seyahat Hizmetleri (İÖ)2 50 Kişi , - YGS-5Aydın Meslek YüksekokuluBilgisayar Programcılığı (İÖ)2 40 Kişi , - YGS-1Karacasu Memnune İnci Meslek YüksekokuluKuyumculuk ve Takı Tasarımı (İÖ)2 30 Kişi , - YGS-5Nazilli Meslek Yüksekokuluİşletme Yönetimi (İÖ)2 60 Kişi , - YGS-6Nazilli Meslek YüksekokuluLojistik (İÖ)2 60 Kişi , - YGS-6Söke Meslek YüksekokuluMekatronik (İÖ)2 40 Kişi , - YGS-1Atça Meslek YüksekokuluHalkla İlişkiler ve Tanıtım (İÖ)2 Kişi , - YGS-4Atça Meslek YüksekokuluBüro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı (İÖ)2 60 Kişi , - YGS-4Karacasu Memnune İnci Meslek YüksekokuluMimari Restorasyon (İÖ)2 30 Kişi , - YGS-5Karacasu Memnune İnci Meslek YüksekokuluMimari Dekoratif Sanatlar (İÖ)2 30 Kişi , - YGS-4Aydın Meslek YüksekokuluGiyim Üretim Teknolojisi (İÖ)2 30 Kişi , - YGS-1Bozdoğan Meslek YüksekokuluHalkla İlişkiler ve Tanıtım (İÖ)2 50 Kişi , - YGS-4Kuyucak Meslek YüksekokuluKooperatifçilik (İÖ)2 50 Kişi , - YGS-5Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (İÖ)2 40 Kişi , - YGS-3Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek YüksekokuluYaşlı Bakımı (İÖ)2 55 Kişi , - YGS-2Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluİlk ve Acil Yardım (İÖ)2 30 Kişi , - YGS-2Bozdoğan Meslek YüksekokuluLaborant ve Veteriner Sağlık (İÖ)2 50 Kişi , - YGS-2Sultanhisar Meslek YüksekokuluTıbbi ve Aromatik Bitkiler (İÖ)2 50 Kişi , - YGS-6Sultanhisar Meslek Yüksekokuluİnsan Kaynakları Yönetimi (İÖ)2 50 Kişi , - YGS-6Söke Meslek YüksekokuluModa Tasarımı (İÖ)2 40 Kişi , - YGS-5Yenipazar Meslek YüksekokuluMaliye (İÖ)2 80 Kişi , - YGS-6Çine Meslek YüksekokuluOrganik Tarım (İÖ)2 40 Kişi Bu Program Yeni Öğrenci AlacakAydın Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O.İlk ve Acil Yardım (İÖ)2 20 Kişi Bu Program Yeni Öğrenci AlacakKuyucak Meslek YüksekokuluYerel Yönetimler (İÖ)2 50 Kişi Bu Program Yeni Öğrenci Alacak

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası