boyayı saçta fazla bekletmek / Boya Saçta Ne Kadar Süre Bekletilmeli? - Son Dakika

Boyayı Saçta Fazla Bekletmek

boyayı saçta fazla bekletmek

Saçınızı boyamadan önce bilmeniz gereken 7 şey

Saçınızı evde ilk kez mi boyayacaksınız? En iyi rengi elde etme süreci, boya kutusunu açmadan önce başlar. Başlamadan önce birkaç soruyu cevaplamamız gerekiyor. Hazır mısınız?


1. SORU

Saç uzunluğu boya miktarını etkiler mi?

Evet. Saçınız omzunuzu geçiyorsa veya çok kalınsa saçınızı boyaya tamamen doyurmak için iki kutuya ihtiyacınız olabilir. Ayrıca, uzun saçın uçlarının daha fazla boya emdiğini ve bu nedenle işlem süresinin sizin saç uçlarınız için farklı olabileceğini unutmayın.

2. SORU

Saç tipimin, boyama işlemi üzerinde bir etkisi var mıdır?

Saç tipi, boyama işleminde bekletme süresini etkileyen önemli bir faktördür Saçın dokusu, yani saç telinin kalın (çap olarak büyük) veya ince (çap olarak küçük) olması önemli bir husustur. Kalın saçlar, boyayı genellikle daha uzun sürede emdiğinden daha fazla işlem süresi gerektirir. İnce saçlar, boyayı genellikle daha az sürede emdiğinden daha kısa işlem süresi gerektirir. Kuru veya permalı saçlar da boyayı hızla emebilir. Bekletme süresi birden fazla faktörden etkilendiği için saç tutamı testi yapmanızı öneriyoruz. Bu test, doğru boyama süresini belirlemek için mükemmel bir yoldur.

3. SORU

Kesim veya perma işlemini boyadan önce mi yaptırmalıyım?

Islak saç daha iyi kesildiğinden genellikle saçınızı kestirmeden önce boyamalısınız. Şampuan saç derinizde bulunan ve boyama işlemi sırasında saçınızı koruyan doğal yağları yok ettiği için boyadan hemen önce saçınızı şampuanlamamalısınız. Bununla birlikte, perma işleminin yeni uygulanan boyayı etkilemesini önlemek için permayı boyadan önce yaptırmak daha iyi olacaktır. Kalıcı saç boyası (saçınız uzayana veya yeniden boyanana kadar kalır) kullanıyorsanız boyamadan önce gün bekleyin ve en az bir kez şampuanlayın.

Saç deriniz tahriş olmadığı ve iyi durumda olduğu sürece, 8 kez şampuanlamaya kadar dayanan kalıcı olmayan saç boyalarını (ürün amonyak veya peroksit içermiyorsa) perma yaptırdığınız gün kullanabilirsiniz. Emin olmak için kutunun içindeki talimatları kontrol edin. 24 kez şampuanlamaya kadar dayanan kalıcı olmayan ve peroksit içeren saç boyası türleri perma işleminden gün sonra kullanılmalıdır. Her iki durumda da saçınızı boyamadan önce mutlaka saç tutamı testi yapın. Perma ve düzleştirme işlemi saçı daha gözenekli hale getirerek boyanın daha hızlı emilmesini sağlayabilir.

4. SORU

Boyamadan önce şampuanlamak için en uygun zaman nedir?

Şampuan, boyama işlemi sırasında saç derinizi koruyan doğal yağları yok ettiği için genellikle boyamadan hemen önce kullanılmamalıdır. Kalıcı olmayan bir ürünle boyamadan saat önce, kalıcı boya (saçınız uzayana veya yeniden boyanana kadar kalır) kullanmadan 24 saat önce şampuanlamak en iyisidir. Ancak bu süre ürüne göre değişebileceğinden kutunun içindeki talimatları mutlaka kontrol edin.

5. SORU

Farklı tonları karıştırabilir miyim?

Hayır, saç boyası tonlarını evde karıştırarak değişiklikler yapmanızı önermeyiz. Böyle bir işlem, uygun renk sonucunu elde edebilecek bir saç uzmanına bırakılmalıdır. Koleston’un 40 farklı kalıcı renk tonu arasında kendinize uygun ve doğal görünümlü bir sonuç alabileceğiniz doğru tonu mutlaka bulabilirsiniz. Ülkenizde kaç renk sunulduğunu görmek için yerel Wella sitesine bakın.

6. SORU

Alarmımı tam olarak ne zaman kurmalıyım?

Saç boyasını uygulamayı bitirir bitirmez alarmınızı ayarlayın. Süreyi kutu üzerindeki talimatlara ve saç tutamı testinizin sonucuna göre ayarlayın.

7. SORU

Boyamadan sonra saç bakım kremi kullanmalı mıyım?

Evet. Saç boyanızla birlikte gelen saç bakım kremini kullanmak en iyi seçenektir. Boya kutusundaki saç kremi, yumuşaklık ve parlaklık sağlamaya yardımcı olmak için, bu saç boyasıyla kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmıştır.

Saç boyası saçları nasıl boyar?

Saç boyası bilimini anlamak için, NEYİ boyadığımızı bilmemiz gerekir. Saç tipleri kıvırcıktan düze, inceden kalına ve sarıdan siyaha kadar büyük ölçüde farklılık gösterebilir. Herhangi iki saç teli neredeyse hiçbir zaman birbirinin aynı değildir. Peki boyayı saç tipinize göre nasıl ayarlayabilirsiniz?


Boyama söz konusu olduğunda saç tipinizi bilmek çok önemlidir. Saçınızın genel karakterini öğrenmek için Saç Bilimi makalemize göz atın. Saçınızın karakteri hakkında biraz bilgi sahibi olduktan sonra, bunun saçınızı nasıl etkilediğini anlamanız çok önemlidir. Melanin adı verilen doğal saç pigmentiniz, saçınızın korteksinde bulunur. Korteks, saç fiberine bağlı hücrelerden oluşur. Yani saç boyası, saçınızın doğal pigmentini etkilediği için kortekse de nüfuz eder.

Saç boyasının işleyişini etkileyen faktörler nelerdir?

Mevcut saç renginiz (doğal veya boyalı), kalıcı olmayan ya da kalıcı saç boyasının sonucunu etkiler. Hangi tonu seçeceğinizden emin değilseniz asla eskimeyen saç boyama kuralına başvurun: Başlangıç renginizden üç ton daha açık veya daha koyu bir renge başarıyla geçebilirsiniz. Örneğin saçınız şu anda orta kahverengiyse açık kahverengiye veya koyu sarıya geçebilir ya da daha koyu bir kahverengi tercih edebilirsiniz.

Saç tipi de önemlidir. Çapı büyük olan kalın saçların boyayı emmesi genellikle daha fazla zaman alırken, çapı küçük olan ince saçların boyayı emmesi daha kısa sürer. Kuru veya permalı saç, boyayı daha çabuk emebilir. Bekletme süresi birden fazla faktörden etkilendiğinden, boyama süresini doğru tahmin etmek için saç tutamı testi yapmak çok önemlidir.

Saç boyası saçları nasıl boyar?

Saç boyası, her bir saç telini kaplar (kalıcı olmayan boya) veya her saç telinin kütikülüne nüfuz ederek saç korteksine girer ve saça tutunur (kalıcı boya). Kalıcı olmayan saç boyası şampuanla tamamen akarken, adından da anlaşılacağı gibi “kalıcı” boya saçı kalıcı olarak boyar. Bununla birlikte, saç sürekli uzadığı için boya eninde sonunda gider. Farklı saç tiplerinin yanı sıra, aşağıdaki tabloda belirtildiği gibi farklı saç boyası türleri de vardır.

Kalıcı saç boyası saçları nasıl boyar?

Adından da anlaşılacağı gibi bu saç boyası, saçınızı kalıcı olarak boyar. Dışarıdan içeriye doğru nüfuz eder. İşlem sırasında doğal renginiz ortadan kaldırılır ve istediğiniz renk uygulanır. Boya saçınızda kalırken, saçınız uzadıkça boyasız kısımlar görünecektir.

Kalıcı saç boyasıyla ilgili gerçekler:

  • İnatçı beyazları bile % kapatır.
  • Saç rengini ton açabilir.
  • Hafif renk değişiklikleri için de kullanılabilir.
  • Doğrudan boyama ürünlerinden daha uzun süre dayanır.
  • Gözle görülür hale gelen diplerin kapatılması için her haftada bir dip boyama uygulaması önerilir.

Saç bakım kremleri saça nasıl bakım yapar?

Saç neredeyse her zaman hasara neden olabilecek şeylere maruz kalır: UV ışığı, klorlu su, tuzlu su, beslenme, perma, ısıyla şekillendirme gibi. Şampuanlama, havluyla kurutma ve tarama gibi eylemler bile saça zarar verebilecek bir unsur olan sürtünmeye neden olur. Hasar gören saç ise sertleşip matlaşır. Saç bakım kremleri, hem hasara karşı koruma sağlayarak hem de mevcut hasarı onararak saçları ipeksi ve parlak hale getirir.

Saç bakım kremleriyle ilgili gerçekler:

  • Yumuşaklığı geri kazandırmak için kütikülü yumuşatır.
  • Hasarı önlemek için koruyucu bir katman oluşturabilir.
  • Birçoğu, saçın nem tutma özelliğini yeniden kazandırmaya yardımcı olan bir bileşene sahiptir.

Artık saç boyasının saçları nasıl boyadığını öğrendiğinize göre boyama zamanı geldi!

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir