adalet ile ilgili şiir kısa / Adalet şiirleri - Adalet şiiri - Adalet ile ilgili şiirler.

Adalet Ile Ilgili Şiir Kısa

adalet ile ilgili şiir kısa

 Yine mükemmel kompozisyonlarla karşınızdayız. Bu sayfamızda adalet ile ilgili kompozisyon örneklerini kısa ve uzun versiyonları ile yazdık. Adalet konulu kompozisyonlar için güzel birer başlık seçip yine her yazıyı giriş gelişme sonuç bölümleri halinde ele aldık. Adalet hakkında yazdığımız bu kompozisyonlar bilgilendirici metin türündedir. Bu nedenle öğretmenlerinizin sizden istediği adalet ile ilgili bilgilendirici metin, aslında burada örneklerini verdiğimiz  kompozisyonlardır. Ortaokul ve lise için uygun olan örnekleri inceleyebilirsiniz. İyi okumalar dileriz.

adalet ile ilgili kompozisyon
Adalet Hakkında

ADALET

     Adalet, bir toplumun en vazgeçilmesi ilkesidir. Bir toplumda adalet sağlandığı takdirde insanlar huzur ve mutluluk içinde yaşayabilir. Adaletin sağlanamadığı toplumlar ise gelişemez ve insanlar arasında her zaman huzursuzluk olur.

     Adalet, herkese hak ettiği kadarını vermektir. Hiç kimseye ayrıcalık göstermeden, bir yasayı herkese aynı şekilde uygulamaktır. Örneğin zengin birine farklı davranıp fakire farklı davranmak adaletsizliktir. Aynı şekilde dini inancı farklı olduğu için bir insanı sahip olduğu haklardan mahrum bırakmak hakka uygun bir davranış değildir. Hiçbir insanın diğer insanlardan bir üstünlüğü yoktur.

     Yasalar karşısında zengin ne ise fakir de odur. Her ikisine de aynı şekilde muamele edilmelidir. Bizler de her zaman adalet üzerine hareket etmeli, kimseyi kimseden ayırmamalıyız. Adalet üzerine bir yaşam sürersek biz de mutlu oluruz, diğer insanlar da

-SON-

ADALET İLKESİ

     Adalet, hakka ve hukuka uygunluk demektir. Yani yapılan herhangi bir işin hem etik olarak doğru olması hem de toplumun veya yasaların belirlediği çerçeveler doğrultusunda olmasıdır. Adalet, insanları bir arada tutmanın temel unsurlarından bir tanesidir. Günümüzde insanların topluluklar halinde yaşamasının temel nedeni adalettir, yani belirlenen yasa ve kurallardır.

     Adaletin olmadığı bir yerde barıştan, huzurdan veya mutluluktan bahsedilemez. Herkesin adaleti gözetmeden hareket etmesi, diğer insanların haklarını gasbederek davranması, o toplumda kargaşaya neden olur. Bu yüzden insanların her an adalete uygun bir şekilde davranması gerekir. Adalet, kişinin hak ettiği neyse ona onu vermektir. Bu nedenle ödülü hak edene ödül, cezayı hak edene ceza verilmelidir. Bu yapılırken de kişiye göre muamele edilmemeli, herkese eşitlik ilkesi ölçüsünde davranılmalıdır. Kanun önünde kimsenin kimseden herhangi bir üstünlüğü yoktur. Hiç kimseye dini, dili, rengi veya mal varlığı yüzünden ayrıcalık tanınamaz veya kimse, herkesin sahip olduğu haklardan mahrum bırakılamaz.

     Yaşamımız boyunca her zaman adalet ilkesine bağlı olarak yaşamalı, kişilerin haklarına saygı göstermeliyiz. Kendimizden güçsüzleri ezmeye çalışmak yerine onları korumalı, onların haklarını gözetmeliyiz. Kısacası adaletten hiçbir zaman ayrılmamalıyız. İşte o zaman, daha mutlu bir dünya yaratmış oluruz.

-SON-

ADALETİN ÖNEMİ

     Adalet; din, dil, ırk, renk ve benzeri sebepler yüzünden hiç kimseye ayrıcalık göstermemek, herkese eşit davranmak olarak tanımlanabilir. Evet, inançlı insanlar için ne Allah karşısında ne de hukuk karşısında hiç kimsenin kimseden herhangi bir üstünlüğü yoktur. Mevcut yasalar da aynen bu şekilde düzenlenmiştir. Bu yasalarla herkese eşit davranmak ise kanun uygulayıcılarına kalmıştır. Şayet hükumetler veya yöneticiler, yönettikleri kişi veya toplumlara adaletle muamele ediyorsa orada huzur ve mutluluk da kendiliğinden oluşur; ancak adalet ile hükmedilmiyorsa er veya geç o toplumda çökmeler, kargaşalar ve belki de iç savaşlar başlayacaktır.

     Bir devlet adamının en temel görevi adalet yolunda ilerlemektir. Siyasi bakımdan kendisine yakın olana ayrıcalık gösterip uzak olana ise farklı davranmak, adalet ilkesine uymaz. Bu yüzden devletin geleceğine yön verecek olan kişi veya kişilerin, seçildikten sonra her türlü siyasi düşünce ile bağlarını koparıp tüm güçlerini topluma daha fazla nasıl faydalı olabilecekleri üzerine yoğunlaştırmaları gerekir. Adaletin hüküm sürdüğü devletlerin gelişmişlik düzeyleri yüksektir. Aksine, adalet ilkesinden bağımsız hareket eden devletlerde ise geri kalınmışlık, kargaşa mevcuttur. Bu tür toplumlarda insanlar her zaman huzursuz, gergin ve mutsuzdur. Yöneticilerine asla güvenemez, bu nedenle de bağlı bulundukları topluma bir şeyler katmak için herhangi bir çaba sarf etmezler.

Toplum içinde sık sık karşılaşırız. İnsanlar çoğu defa farklı insanlara karşı farklı davranışlar sergilerler. Örneğin çoğu kez zenginliğinden başka bir meziyeti olmayan birine gösterilen hürmet, fakir olan birine gösterilen hürmetten farklıdır.İşte bu, adalet ilkesine uygun olmayan bir davranıştır. Bir insana ille de farklı şekilde davranılacaksa, bu, o insanın sahip olduğu güzel meziyetlerinden, kişiliğinden kaynaklı olmalıdır.

Günümüzde adaletsizliğin olduğunu gösteren en büyük belirtilerden biri işe alımlardır. Örneğin özel bir kurum veya kuruluşa eleman alımı yapılacaksa, belli sayıda kişi mülakata çağrılır. Şayet adalet ilkesine göre hareket edeceksek, normal şartlarda o işe en uygun kişilerin, yani yetenekli ve becerikli kişilerin alınması gerekir. Ancak yapılan sınavda puanı daha yüksek olanı almak yerine, onu eleyip torpilli olan alınır. Bu, adaletin olmadığını gösterir. Adalet, herkese hak ettiğini vermektir. Siz, puanı yüksek olanı almayarak ona zulmettiniz. Hatta işin ehli olmayanı aldığınız için de tüm topluma zulmettiniz; çünkü işin ehli olmayan kişi, işini yapamadığı için diğer insanlar da etkilenir.

Adalet üzerine birçok hikaye anlatılır. Bunlardan bir tanesi de yine adaleti ile ünlü Hz. Ömer ile ilgilidir. Denilir ki: Zamanında bir vilayete bir vali atanır. Bu vali, dönemin halifesi Hz. Ömer tarafından atanmıştır. Bir gün vali, camide vaaz verirken Hz. Ömer&#;i öyle bir över ki yere göğe sığdıramaz. Hatta Halife Ömer&#;in Hz. Ebubekir&#;den bile üstün olduğu gibi bir imada bulunur. Övmeler devam edince cemaatten biri dayanamaz ve valiye müdahale eder, onu susturmaya çalışır. Durum böyle olunca namaz çıkışında adam apar topar tutuklanır ve Halife Ömeri&#;in karşısına çıkarılır. Hz. Ömer, adamı hiddet içinde karşılar ve valiye saygısızlık eden bu suçluya gereken cezanın verilmesini söyler. Adam: Ey Ömer, ben bir suç işlediysem sen iki suç işledin, der. Halife bir anda yumuşar ve kendine gelir. Nedenmiş o? diye sorar adama. Adam: Birincisi ben içeri girdiğimde sinirli olduğum için verdiğim selamı bile almadın, vacip olanı yerine getirmedin. İkincisi, bir tutukluyu dinlemeden cezasına hükmettin.

Hz. Ömer, yaptığı hatanın farkına varır ve meseleyi adamdan dinlemek ister. Adam: Ey Ömer, atadığın vali seni öyle bir övdü ki sanki sen Hz. Ebubekir&#;den bile iyiymişsin gibi sözler kullandı. Halbuki sen Hz. Ebubekir&#;in ancak yarısı kadarsın. Hz. Ömer şaşırır ve sorar:  Neden? Adam cevap verir: Çünkü Hz. Muhammed, &#;&#;İslam ordusu için yardımda bulununuz.&#;&#; Dediğinde sen servetinin yarısını getirmiştin; oysa Ebubekir servetinin tamamını getirmişti. Halife Ömer bir an düşünür ve adamın haklı olduğuna kanaat getirir. Adamdan özür dileyerek onun salınmasını ister. Ayrıca bu kadar övdüğü için de valiyi görevinden alır.

     Adalet ile hükmetmek Allah katında da çok iyi bir iştir. Adaletten ayrılanlar diğer dünyada bunun cezasını muhakkak çekeceklerdir. Adalet hepimizin en önemli düsturu olmalıdır. Hele de yönetici konumundaysak herkese adil bir şekilde davranmalı, kimseyi kimseden ayırmamalıyız. Toplumda adaleti sağlarsak, her şeyin temelini atmış oluruz. Böylece daha güzel bir dünya yaratmış oluruz.

-SON-

Sevgili takipçiler, gördüğünüz gibi adalet ile ilgili kompozisyon örneklerimiz herkese hitap edecek şekildedir. Dileyen kısa, dileyen ise uzun kompozisyon örneklerini inceleyip benzer yazıları kendisi yazabilir. Adalet konulu kompozisyonlar yazarak bize gönderebilir ve sitemizde yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Yahut sizler de adalet hakkında kompozisyon yazıp yorum bölümünden anında paylaşabilirsiniz.

Adalet ile ilgili şiirler

Adalet ile ilgili şiirler

Kayıtsız Üye
adalet ile ilgili şiirler


Cevap: Adalet ile ilgili şiirler

Fetva Meclisi
Adalet Şiirleri kısa

Adalet Hakkında Şiirler

Adalet

Namertler sıralı mehter
Dünya üstüme yıkılır
Adalet Uktesi içimde
Dost değil,ezgi dilber

Adalet sahipsiz ehlinde
İnsanlar çeşit alemde
Namertlik saygın şehrinde
Dost değil,ezgi dilber

Siyasettin Özaydın

Adalet
adalet hissi
bir adalet dokunuşu
yaşadığını
hissettiriyor bedenin
hayattayım diyor

bazen
küçük bir şehrin
büyük isyanını çağrıştırıyor
yok edemezsin beni
varım diyor
Adalet

İlhan Sağlam

Adalet
Mülke temel olmuş, hukukta özde
Temelde toprakta taşta adalet
Olmasın istemem, tek mevsim &#;yaz&#;da
İlkbahar, sonbahar kışta adalet.

Düşünce özgürdür yasağı olmaz
Zincire vurulmaz hücrede kalmaz
O düzen olmazsa kul huzur bulmaz
Kalmasın hayalde düşte adalet

İş veren işçisi, amir memuru
Yoğursa emekle terle hamuru
Kesermiş diyorlar emir demiri
Üğraşta emekte, işte adalet

Mizan terazisi bir gün kurulur
Yapılan ameller yüke vurulur
İşlenen cürümler, tek tek sorulur
Sanılmasın kalmış, boşta adalet.

Mahir hakikatten sakın ha şaşma
El sırtına binip engeller aşma
Haksız yere öyle çağlayıp taşma
Her zaman her yerde başta adalet

Mahir Başpınar


adalet ile ilgili şiirler, adaletle ilgili siir, adalet ile ilgili şiir

Bu kategoride yer alan Adalet ile ilgili atasözleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Benzer Yazılar:

Paul Eluard

Asıl Adalet

Paul Eluard

İnsanlarda tek sıcak kanun,
üzümden şarap yapmaları,
kömürden ateş yapmaları,
öpücüklerden insan yapmalarıdır.

İnsanlarda tek zorlu kanun,
savaşlara, yoksulluğa karşı
..

Devamını Oku
K&#;&#;&#;k İskender

H. Adalet

K&#;&#;&#;k İskender

Bir erkek kardeşim olsa ölür bu bir mısır
sanatıdır diyerek elindeki ömür mecmualarını
şerbete batırırsa çekirdekli yaz mevsiminde
şüpheli;
Aşklar yaşayarak kalbi karıncalanan o kızıl
derili çocuğun toz dudağıyla zalim bir
meşgale edinircesine ellerini kavminin
..

Devamını Oku
Ruhsati

Kalmadı (Adalet Sahibi)

Ruhsati

Adalet sahibi aziz hünkarım
Ağlayı ağlayı göz de kalmadı
Adalet kafire hürmet fitneye
Müslüman olanda yüz de kalmadı

Aşık olan kalem almış yazıyor
Mümin olan öz canından beziyor
..

Devamını Oku
Bertolt Brecht

Halkın Ekmeği

Bertolt Brecht

Bilin: Halkın ekmeğidir adalet.
bakarsınız bol olur bu ekmek,
bakarsınız kıt,
bakarsınız doyum olmaz tadına,
bakarsınız berbat.
Azaldı mı ekmek,başlar açlık,
bozuldumu tadı,başlar hoşnutsuzluk boy atmaya.
..

Devamını Oku
Seyrani

Boynu Eğri Olmamıştık Kafire

Seyrani

Boynu eğri olmamıştık kafire bi'l ittifak
Müslümanın kalmadı iş erlerinde baş ayak

Olmağa vareste gerdan-bestelerden yok ümid
Söndü ümmidi adalet kalmadı ızhar-ı Hak

Pençe-i zalimlerin attı o şahinler bugün
..

Devamını Oku
Ahmet G&#;ntan

Uyanma Saati

Ahmet G&#;ntan

Gel, dedi, birlikte taşıyalım, dedi.
Taşıyabildiğim kadarını, dedim.
Taşıyabildiğin kadarını dedim, dedi.

Gidiyorsun, gitme, burada ol dedim, dedi.
Uzağa gitme dedim dedi, diyor.
Gitmiyorum, kalıyorum, dedim.
..

Devamını Oku
Ozan Arif

Birg&#;n

Ozan Arif

Maalesef adalet kana boyandı,
Tarih yakanızdan sarılır bir gün.
Haksız kalem kıran o kanlı eller,
Mutlaka kökünden kırılır bir gün

Not: Mustafa Pehlivanoğlu'nun infaz sabahı yazılmıştır.
..

Devamını Oku
Bayram Kaya

D&#;ş&#;n&#;rken D&#;ş&#;nememek Mi? 07

Bayram Kaya

Tarih bilinci de olmayınca kişiler, içinde bulunduğu mülkçü yapı ilişkilerine göre düzenlediği adaletin, mülkü düzenler oluşunu da görünce, her zaman ve her zeminde bunu, böyle olup giden bir süreç sanacaktır. Egemenci sınıf çıkar adaletine göre, bu yanılgıların içinde olan kişiler “adaleti mülkün temeli” yapacaktır. İlk paragrafta dendiği gibi: 'güncel deki bir birinin yerini alan, yer değişmeli her bir durumlardan, baş olan yani ilk olan, temel olan yapılanma görülemediğinden ötürü, görülür olanın, sınıf ideolojisinin egemen olan birisini genelleştirecektirler.

Bu gibi ki bir tür analizci olmayan bilmelerimiz, olayların özünde var bulunan ana nedenlerle, çevreli nedenleri karıştırmak olur. Mülk adaleti belirlerken, adalette mülkün devinmesini akışın kaçınılmaz kılan bir karşılıklı eytişimine (diyalektiğe) girecektirler. Mülk, adalet olmadan da, temel sağlayışlarımızdan ötürü oluşur; oluşacaktır da. Ama bir müddet sonra, adaletini, sağlamadan da mülk gelişemez. Adalet de mülk olmadan ortaya çıkamaz.

Adalet bir keslik de olsa ortaya çıktı mı, sistemi (mülkü) dönüştürür, sistemi devindirmeden, geliştirmeden edemez. Buradaki ana deviniş eksen adaletin sağlanırlık noktası: emeklerin çok çok yaklaşık bir denklikle değiştirilebilir (takas edilir) olduğu olgusudur. Değilse insan emeğinin her gün yeniden ve yeniden üretilir olması üzerine oynanan sinsi oyunlar değildirler.

Adalet, insansal, öznel-nesnel karışımlıdır. Adalet, paylaşımı keyfi dağıtabilir olmakla özneldir. Ama sistemin sürüp gitmesi için de, adaletin; bir en az olması gereken şartla, bir en çok sınır arasındaki, kendi optimal ortalama değerlerde seyretmesi de kaçınılmazdır. Adaletin sahipleneceği nesnel oluşmacı ve nesnel öznel gelişmeli olan, olmaz ise olmaz olan, değişken durumu budur.
..

Devamını Oku
Bayram Kaya

D&#;ş&#;n&#;rken D&#;ş&#;nememek Mi? 10

Bayram Kaya

Çünkü adalet, mülk ilişkisinin girişmesi sonucunda, yansımış olan bir anlamadır. Demokrasi ise; adaletten sonradır. Otoritenin, yönetici olarak buyruklaşması içinde, mülksel ilişkilerin, girişmesi ile ortaya çıkan anlamadır. Yine demokrasi insanın çok sonraları egemenlikleşen sınıflı yapıların, otoriteden talepleşmesine dönüşen, çok sonraki bir hukukudur. Adalet eskiden beri yıl öncesine değin, teokrasi eli ile gerçekleniyordu. Nesnel otoritenin anlaşılması ile yıldan bu yana, artan ve yaygınlaşan bir anlayışla, adalet demokrasi eli ile gerçekleşebilmektedir. Mülkün temeline oturmuş bir adalet öznel teokratik ve yamuk bir adalettir.

Bir kez adalet mülk üzerine, demokrasi de adalet üzerine oturdu mu, ilk ve son, baş ve son sarmallaşır olur. Neden sonuç ilişkisiyle sarmallaşan, karşılıklı bir bağıntı ortaya koyarlar. Birbirinin nedeni ve biri birinin sonucu gibi olurlar. Adaletçi anlayış, demokrasiyi bir kes ortaya çıkarınca, artık demokratik ilişkileşmeleriniz de, adalet anlayışınızı değiştirir. Yani demokrasi, adaletin değiştiricisi olmuştur.

Adalet, demokrasi uygulaması ile hem belirir olmuştur, hem de; demokrasi talebi ile adalet değişikliğe uğrar olmuştur. Buna bakıp da, demokrasi adaletin temelidir demek, çok büyük yanılgıdır. Her ikisinin temel değiştiricisi de, insanın üretim ilişkisidir Adalet ve demokrasinizin altında, üretim ilişkisi, üretim araçları üzerinde mülkiyetçi ilişkiniz ve emek ilişkisi vardır. Adalet ve demokrasi bu temel değişkenlere göre zorunlu davranır.

Adalet de, ilişkiler de, demokrasi de sürekli değişir. Tabi bu değişme, sabahtan akşama bir ilişki olmadığı gibi sürgit değişmezlik, içinde olmak da, değildir. Değişme ile değişmeme arasında yaşanan yavaş sürtüşerek frenleşen, bir kararlılık (istikrar, adalet ve demokrasi yaşanması) dönemi olacaktır. Önceden konan bir adalet üzerine, sürecek olan ilişkilerin var olması, vehmidir. Yani ilkten adaletin mülke temel olması bir kuruntudur.
..

Devamını Oku
Mustafa Erol

Adalet

Mustafa Erol

Adalet (Değerler Eğitimi şiirleri)


Nasıl lazım olmasın, adalet her kula.
Adalet için, gerek de olmaz okula.
Her insan adalet arar, yana yakıla.
Sözün özü; “Mülkün temelidir adalet”.
..

Devamını Oku
Bayram Kaya

D&#;ş&#;n&#;rken D&#;ş&#;nememek Mi? 03

Bayram Kaya

“Demokrasi adaletin temelidir” sözü içindeki bir paradoksta (yanılgı ve çelişki de) demokrasi anlayışınızı, her düzey ve düzlemde geçerli olan, bulunmaz bir Hint kumaşı sayma, yanılsama ve maymuncuk işlev anlayışıdır. Oysa yaşamın içinde siz her zaman yeni bir meyve türünü tanırsınız. Yeni bir meyve türünü bilir olursunuzdur. İşte adalet anlayışı da; böylesi bir süreçlerle daima oluşan, yeni yol kullanım araçlarıyla, adalet gerçeklenmesi içinde sağlanılan bir çekimleniş alandır. Ve içindekiler zaman ve zemine göre değişken, bugünkü demokrasi olmayan; birçok yeni uygulamaların araçsal olduruluşları alanıdır.

Hâlbuki yukarıdaki tespitlerim gibi: “demokrasi, adalet anlayışının bir belirme ve uygulanma biçimidir”. “Demokrasi, adaletin gerçeklenir oluşundaki sağlanışlardan her hangi bir araçlaşmadır.” Böylesi bir anlayışla demokrasileri, üretilen her bir çarenin belirimi olduğunu bilmeliyiz. Ve demokrasiyi adalet gibi kök işlevli bir sistem üzerinde devindirebiliriz. Sistemlerin demokrat olma gibi zorunlulukları yoktur. Sistemin insan yanı toplumun bu yansımasını görür buna uygun kalmak kaydı ile kendi sağlayışlarında adalet içinde demokratik belirimler ortaya koyabilirdir.

Demokrasi adalet devinme sistemi içindeki reel bazlı, kendi zaman zemin devinmeleri alanı içinde hareket ettiğini bilmeliyiz. Demokrasiyi adaletin içinde, adaletle karşılıklı etkileşmeli gelişen zamanla nesnel koşullarının değişmesiyle kendisi de değişen araçsal bir uygulama anlayışı olarak görmeliyiz.

Böylece, aracın kendisi sürekli amaç olmamış olur. Amaç süreklidir. Araçsa; kullanım alanı sınırlıdır, adalet içinde çokçadır, kısa erimlidir, bir amaç gerçeklenmesidir. Amaç (adalet) her aşamadaki bir ufuk belirmesi olunca, araç (demokrasi) her amacınızın (adaletinizin) gerçeklenmesi için yeterli olamazlar. Hatta tümden işlevsizleşirler. Değişirler. Siz ekşi meyve yiyecekken, sırf meyvedendir diyerek, muza yönelmeniz, nasıl ekşi yeme karşılanmanızı sağlayan çözüm olmazsa; yine sırf oy kullanmak da demokrasidir diyerek halkın sırtına basarak haksız politikalar yapılması da demokrasiyi sağlamaz. Mademki demokrasidir, demokraside halk istiyor diye her türden girişme ve abur cuburluklar adalet değildir.
..

Devamını Oku
Bayram Kaya

D&#;ş&#;n&#;rken D&#;ş&#;nememek Mi? 02

Bayram Kaya

Beyni çökmüş zekâdan da bir takım yetenek gerilemesi ve körleşmesi olur. Yani zekâyı değil ama bugünkü yaşar olduğumuz öznelliklerin pek çoğunu bulamayacaktık. Beynin çöküşüyle zekânın kazandığı büyük ivme kaybolacaktı. Bu ivmeleyiciden biri olan beynin çabuk girişmesini sağlayan sinaps bağlarla ağ şebekesini sağlar olması ortaya çıkmayacaktı. Sistemin pek çok işlev gen üniter zekâ ağlarıyla haberleşenlik oluşması belki hiç mümkün olmayacaktı. Tarih içindeki zekânın ağır aksak gelişmesi, beyinin sürece girmesi ile ve zekânın beyinle ilişkileşmesiyle, oldukça sürat kat etmiş ve yepyeni bir düzlem kazanmıştır.

Yani sizin çıplak ayağınız, siz farkında olun ya da olmayın, bir ayakkabı türevi korunmayı size bir ihtiyaç olarak ortaya kor. Gide gide bu duyum sizde karşılıklı etkileşimin bir zorunluluğu olarak belirmesiyle içteki biyolojik konumlanma eğilimleşmesini ve ruhsal duygusal kaygı ve tedirginlikleri ortaya çıkarır. Bu bir zorunlu girişmenin sonucu yansılaşmalardır.

Biyoloji bu ihtiyacın etkisini nasırlaşma ile deri kalınlaşmaları, pul, tırnak gibi tepkisel cevaplarını, eşdeyişle, seçme ayıklama ilkesinin sınama yanılma metotlarını ortaya koyacaktır. Bu tür ağır aksak zekâ belirmeleri, tarihin beli döneminde insanda beynin, gide gide ortaya çıkan işlevleşmesiyle ak madde, boz madde konumlaşma eğimleşmesinin girişmesi ile bu günkü ayakkabı düzenli zekâsını ortaya koymuştur.

Yani ayakkabı olduğu için ihtiyacınız yoktur. İhtiyacınız olduğu için ayakkabı vardır. İhtiyacınız zorunlu bir iç dış girişmesiyle, etkileşen; etki tepki belirmesidir. Böylece ayağınız ve ayakkabınız etkileşen, sınırlı girişmelerini ortaya koyarlar. Ayakkabıyı oluşturma eğilimi, ilişkin biyolojik düzlem süreçleriyle ve toplumsal düzlemin girişmesi ile giyinişin ortaya çıkması (zekâ) bambaşka bir süreç durumun girişmesiyle olmuştur. Bu da toplumla olmuştur. Toplumla zekâ da, ayakkabı da, ayyuka olmuş bir üretimdir.
..

Devamını Oku
Sinan Karakaş

Adavete Meyillidir

Sinan Karakaş

Adalet kişilerin fıtri haklarını çiğniyorsa eğer bilinsin ki o adalet adalet değildir,
Konum ve servet adalet terazisinin kefesine giriyorsa o adalet adavete meyillidir,
Allah adildir ve adaleti sever, imkanlar ve imkansızlıklar da adalette önemli bir değerdir,
Ey insan ey idareci safını belirle sen adaletten yana mı adavetten yana mı olacaksın.
..

Devamını Oku
Fikret Turhan

Adalet

Fikret Turhan

Adalet
Mülkün temeliydi
Mülkler satılınca
Adaletaçıkta kaldı
Adalet
Terazide tartılırdı
Tartan eller kararınca
..

Devamını Oku

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası