bebek yardımı başvurusu / El Bebek Gül Bebek Projesi Başvurusu - Mersin Büyükşehir Belediyesi

Bebek Yardımı Başvurusu

bebek yardımı başvurusu

Hoş Geldin Bebek Yardımı Başvurusu ; Doğum yapan anne adaylarına Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak verilen hoş geldin bebek çantası doğum yaptıktan sonra başvuru halinde ev adresine kargo ile teslim edilmektedir.

Hoş geldin bebek yardımı ile yeni doğum yapan annelere verilen bebek çantasının yanında bir çok sosyal yardımda yapılmaktadır. Bir çok il ve ilçe belediyesi tarafından verilen hoş geldin bebek hediyesi bebeğin ihtiyaç duyduğu temek ihtiyaç malzemelerinden oluşmaktadır.

Devler tarafından bebekler için sağlanan yardımların yanında bebeklere belediyeler tarafından bir çok sosyal yardım yapılmaktadır. Hoş geldin bebek yardım özellikle dar gelirli muhtaç ailelere verilen paketlerden biridir. İşte Hoş Geldin Bebek yardımı başvurusu ve Hoş Geldin Bebek başvuru formu detayları yazımızda.

Hoş Geldin Bebek Yardımı Nedir?

Hoş geldin bebek yardımı doğum yapan annelere başvurmaları halinde verilen bebek paketidir. Hoş geldin bebek paketi belediyeler tarafından annelere ücretsiz olarak verilen sosyal yardım paketidir.

Hoş geldin bebek paketi yardımı başvurusu canlı doğum yapan annelere bebeğin temel ihtiyaç malzemelerini karşılamak için verilmektedir.

Hoş Geldin Bebek Hediye Kimlere Verileri?

Hoş geldin bebek başvuru yapılması halinde herkese verilen bebek paketlerinden biridir. Hoş geldin bebek yardım paketini almak için internetten online olarak başvuru yapmanız yeterlidir. Hoş geldin bebek yardım paketi almak için bebeğin canlı olarak doğması ve kimliğinin bulunması gereklidir.

Bebek kimliği çıktığında ve sistem kayıtlarında görüldüğünde başvuru halinde ev adresinize PTT kargo aracılığı ile gönderilmektedir.

İzmir&#;de hoş geldin bebek paketi verilirken İstanbul&#;da Anne Bebek Destek Paketiolarak verilen bu bebek paketi Ankara&#;da ise Hoş Geldin Bebek Paketi kapsamında bebeğin 3 aylık bez ihtiyacı karşılanmaktadır.

Hoş Geldin Bebek Hediyesi Başvuru Şartları

Hoş geldin bebek hediyesi başvuru şartları hakkında bilgi vermek gerekirse hoş geldin bebek hediye paketi almak için belediyenin resmi sitesinden başvuruda bulunmanız gereklidir. Hoş geldin bebek hediyesi almak için gereken şartları ise;

  • Bebek aylık olmalıdır
  • Bebek kimliği çıkmış olmalıdır
  • Başvurular sadece internetten yapılmaktadır
  • Başvuru formu mutlaka adres bilgisinin girilmesi gereklidir

Hoş Geldin Bebek Hediyesi Veren Belediyeler

Hoş geldin bebek hediye seti veren bir çok belediye bulunmaktadır. Özellikle Büyükşehir Belediyeleri canlı doğum yapan ailelere mama ve bez yardımının yanında yeni doğum yapmış bebek malzemeleri vermektedir. Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Bursa ve Antalya başta olmak üzere her belediye hoş geldin bebek paketini hediye olarak göndermektedir.

Hoş geldin bebek hediyesi veren belediyeler başvuru halinde başvuru formunda bildirilen adrese anne adına hediye paketini kargo ile göndermektedirler.

Hoş Geldin Bebek Yardımı Başvurusu

Hoş geldin bebek yardımı başvurusu yapmak için bağlı bulunduğunuz belediyenin resmi sitesinden başvuru yapabilirsiniz. Hoş geldin bebek yardımı başvuru İzmir de yaşayan kişiler funduszeue.info linkine tıklayarak başvuru yapabilirler.

İzmir Hoş geldin bebek yardımı başvuru yaparken mutlaka bilgilerin doğru ve eksiksiz olarak girilmesi gereklidir.

İstanbul, Ankara ve Başka şehirde yaşayan kişiler başvurular için Anne Bebek Destek Paketi yazını okuyabilirler.

Hoş Geldin Bebek Yardımı Başvuru Formu

Hoş geldin bebek başvuru formu doldururken mutlaka doğum yapan kişinin tek mi çoğul mu doğum yaptığını işaretledikten sonra formu doldurmaları gerekledir. Hoş geldin bebek başvuru formu bebeğin kimlik bilgileri girilmesi gereklidir. Kimliği çıkmayan ve T.C. kimlik numarası olmayan bebekler için başvuru yapamazsınız.

Hoş geldin bebek yardımı başvuru formu, Bebek Bilgisi, Anne Bilgileri ve Baba Bilgileri eksiksiz olarak girilmelidir. Son olarak adres bilgilerini doğru girerek başvuru formunu onaylamanız yeterlidir. İnceleme sonrası verdiğiniz bilgiler doğru ise hediyeniz size gönderilecektir.

Hoş Geldin Bebek Yardımı Başvuru Sorgulama

Hoş geldin bebek yardımı başvuru sonrası başvuru durumunuzu sorgulamak için funduszeue.infolinke tıklayarak başvuru sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

Hoş Geldin Bebek Çantasında Neler Var?

Hoş geldin bebek çantasından havlu, zıbın ve emzirme örtüsü bulunmaktadır. Ayrıca kullanışlı bir çanta içerisinde gelen bebek paketi ile beraber adına 1 adet fidan dikilmektedir.

Hoş Geldin Bebek Paketi Kaç Günde Gelir

Hoş geldin bebek başvuru sonrası verdiğiniz bilgiler incelenecek ve uygun görülmesi halinde PTT kargo ile bildirdiğiniz adrese gönderilecektir. Hoş geldin bebek başvurusu sonrası paketiniz 15 ile 20 gün içerisinde gelir.

Doğum yapan kadın işçiye Devlet tarafından herhangi bir şekilde para veya parayla ölçülebilen yardım türleri nelerdir? Kadın işçi doğum yapması halinde sağlanan yardımlardan nasıl faydalanacaktır?

Kadınların çalışma hayatında istihdamını artırmak ve korumak için Devlet tarafından kadın işçilere çeşitli kanunlarla getirilen pozitif ayrımcılığın yanı sıra maddi olarak da bir takım yardım kalemleri bulunmaktadır. Bu yardımlar doğum yapan ve aynı zamanda çalışan kadınlara doğum yardımı, emzirme ve süt yardımı, yarım gün çalışma desteği ve kreş yardımı adı altında para ve parayla ölçülebilen yardımlar yapılmaktadır.  Ödenen destekler annelerin brüt maaşı ve çocuk sayısına göre değişmektedir.  
Doğum Parası (çocuk parası) 
Devlet tarafından annelere en fazla verilen destek ödemesi doğum parasıdır. Çocuk parası olarak da bilinen bu destek 15 Mayıs tarihinden sonra dünyaya gelen kişilere verilmektedir. Ayrıca bu destekler çalışan veya çalışmayan bütün kadınlara ödenmektedir. Bu kapsamda ilk çocuk için TL, ikinci çocuk için TL ve üçüncü ve sonrasındaki çocuklar için TL verilmektedir.  
Doğum yardımı başvuruları için başvurular bağlı olunan Nüfus Müdürlüğüne yapılmaktadır. Bunun için “Doğum yardımı başvuru dilekçesi” verilmelidir. Bu dilekçe sonrasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğüne gönderilmektedir. Kurum tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında hak kazanan kişilere ödeme yapılmaktadır. Doğum yardımı başvuruları için sonuçlar e-Devlet üzerinden sorgulanabilmektedir.  
Doğum parası başvurusu için gerekli evraklar  
•    Doğan bebeğin T.C kimlik kartı. Bu belge doğum parası talebinde bulunulacak çocuğun tam ve sağ doğduğunu göstermektedir. 
•    Anne ya da babanın T.C kimlik kartı. Bu belge doğum parası talebinde bulunacak kişinin kimliğini göstermektedir. 
•    Doğum parası başvurusunda bulunmak için başvuru merciinden alınmış olan belgelerin tam ve doğru şekilde doldurulmuş hali gerekmektedir. 
Doğum yardımı sorgulama işlemleri için e-devlet üzerinden "Doğum parası sorgulama" seçeneğine tıklayarak işlem yapılabilir. Ayrıca doğum parası sorgulamanın bir diğer yöntemi de ilgili Bakanlıkların '' ve '' numaralı çağrı merkezlerini aramaktır.  
Doğum yardımı ödemeleri yapılan başvurunun Doğum Yardımı Sistemine (DYS) girildiği ayı takip eden ay içerisinde hak sahipleri tarafından PTT şubelerinden temin edilmektedir. 
Doğum Yardımı uygulaması tarihinde başlamış olup, ilgili mevzuatta yardım programının geçerlilik süresine ilişkin bir düzenlemeye yer verilmemiştir. Ayrıca tarihinden sonra gerçekleşen canlı doğumlar için yapılacak doğum yardımı başvuruları için de herhangi bir son başvuru tarihi gibi bir düzenleme bulunmamaktadır. 
Süt Parası Desteği  
Süt parası yardımının diğer ismi emzirme ödeneğidir. Süt parası ile emzirme desteği ayrıdır. Anneye ya da eşine verilen emzirme ödeneği SGK’ya ya da Bağ-Kur’lu kişilere en az 4 ay prim ödenmesi halinde verilmektedir. Emzirme yardımı yılı için , TL olarak belirlenmiştir. Annelere 2 sene kadar , TL üzerinden ödemeler yapılmaktadır. Süt parası desteği başvuruları SGK’ya başvuru dilekçesi verilerek yapılmaktadır. Ayrıca yeni doğan bebeğin T.C. kimlik numarası ile Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığının resmi internet sitesinden başvuru yapılabilir.  Destek almak isteyen kişilerin doğum raporu, 1 adet nüfus cüzdanı fotokopisi, sigortaya bağlı olan kişinin günü olan vizite kâğıdı ve evlenme cüzdanını teslim etmesi gerekir. Ayrıca destek almak isteyen kişilerin doğumdan önce en az gün priminin ödenmesi ve çocuğun yaşaması şarttır.  
Yarım Gün Çalışma Desteği  
Yarım gün çalışma desteği çocuklar okul yaşına gelene kadar ödenmektedir. Bu destek için çocuğun yaşı önem arz etmektedir. Çocuğu 3 yaşından küçük olan kadınlar bu desteğe başvuru yapabilir. 3 yaşını geçmemiş çocuklar adına ödenen bu destek çocuklar okul çağına gelene kadar ödenmektedir. Doğum izninin alınması sonrasında ilk çocuk için 60, ikinci çocuk için ve üç ve üzeri çocuk için gün yarım gün desteği verilmektedir.  
Yarım çalışma ödeneğinde anne yarım gün çalışarak tüm gün çalışmış gibi ücret alması sağlanmaktadır. Bu durumda ücretin yarısı işverenden diğer yarısı ise İŞKUR tarafından ödenecektir. Yarım çalışma ödeneği alan annelere günlük süt izini verilmesi zorunluluğu ortadan kalmaktadır. Ayrıca bu hakkı anne isterse eşine yönlendirebilmektedir. 
İş Görmezlik Ödeneği  
SGK’ya bağlı olarak çalışan annelere izin dönemleri süresince iş görmezlik ödeneği verilmektedir. İş görmezlik yardımından faydalanmak için annenin en az 90 gün sigorta priminin olması gerekmektedir. Desteğin miktarı annenin 90 günlük aldığı brüt ücret üzerinden hesaplanmaktadır. Günlük brüt ücretin 2/3 çalışan kadınlara iş görmezlik olarak ödenmektedir. İş görmezlik ödeneği kapsamında anneye doğumdan önce 8 hafta, doğum sonrasında ise 8 hafta kadar toplam 16 hafta izin verilmektedir. Çoğul gebelikte ise 18 hafta izin verilir. Doğumdan dolayı çalışamayan annelere iş görmezlik ödeneği toplamda 16 hafta olarak verilmeye devam eder. Böylece asgari ücrete bağlı annelere 16 haftalık iş göremezlik karşılığı olarak 4 bin TL ödenmektedir.  
Bakıcı Parası ve Kreş yardımı 
Bakım parası doğum yapan kadınlara işe çalışmayı sürdürebilmeleri için ödenmektedir. Bakıcı parası uygulaması pilot iller olarak İzmir, Bursa ve Antalya’da başlanmış daha sonra ise İstanbul ve Ankara’da da uygulama devam edilmiştir. Bakıcı parası ödemelerinde son olarak Euro üzerinden verilmektedir. Bakıcı parası alınabilmesi için uygulanan bu illerde ikamet etmek zorunluluğu bulunmaktadır. Bakıcı parası destekleri için sigortalı olarak çalışan annelerin “eğitimli bakıcı çalıştır” sloganıyla başlatılan projeden hali hazırda 0 ile 24 aylık çocuğu olanlar ve 4/a statüsünde çalışan anneler başvuru yapılabilir. Kreş yardımı ise bebeklik döneminde oyun çağına gelen çocuklar için verilir. Aylık olarak kreş yardımı maddi durumu iyi olmayan ailelere yapılmaktadır.  
 

Kişisel verileriniz veri sorumlusu sıfatıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (“Belediye”) tarafından sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca aşağıda açıklanan kapsamda işlenebilecektir. Toplanan kişisel verileriniz, Kanun’da öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları dahilinde Belediye tarafından aşağıda açıklanan amaçlar kapsamında işlenebilecektir.

Söz konusu uygulama, faturasını ödeyemeyen yardıma muhtaç kişiler ile yardımseverlerin ödemek istedikleri faturaları seçip ödeme yapabilecekleri bir platform niteliğindedir. Faturalarını ödeyemeyen yardıma muhtaç kişilerin başvuru esnasında Belediye ile paylaşacakları bilgiler (T.C. Kimlik Numarası, İsim-soyisim, Telefon Numarası, Abonelik Numarası, Fatura Numarası vb.) Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi, Belediye'nin ve Belediye ile iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini kapsamında kişisel verileriniz işlenebilecektir.

Toplanan kişisel verileriniz, Kanun’da öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları dahilinde, Belediyemiz tarafından yukarıdaki başlıkta yer alan amaçlar doğrultusunda iş ortaklarımız, tedarikçilerimizle, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve yetkili özel kişilere aktarılabilecektir.

Kişisel verileriniz Belediye tarafından yukarıda sıralanan amaçlar kapsamında uygulama üzerindeki kayıt formları üzerinden toplanmaktadır. Toplanan kişisel verileriniz Kanun’un 5. maddesinde belirtilen açık rızanın bulunması, sözleşmenin kurulması ve ifası, hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve meşru menfaatlerimizin gerçekleşebilmesi için kişisel verilerin işlenmesinin zorunluluk arz etmesi kanuni kişisel veri işleme şartları kapsamında işbu Aydınlatma Metninde belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11 inci maddesi kapsamındaki taleplerinizi, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de yer alan usuller ile Belediye’ye iletebilirsiniz.

Bebek geliyor - Aile Yard&#;m&#; ve Çocuk Bak&#;m Paras&#;

Baba yeni doan çocuunu kollar&#x;na alm&#x;.

Bir bebek dünyaya geldi&#;inde bu ebeveynler için ço&#;u zaman büyük bir de&#;i&#;im anlam&#;na gelmektedir. Do&#;umun ilk haftas&#;nda yap&#;lmas&#; gereken resmi i&#;lemler bile çok önemlidir. Mesela yeni do&#;an bebe&#;in, MA 63 - Ticaret ve Ruhsat Hukuku, Verileri Koruma ve Nüfus Say&#;m&#; Dairesi - Evlendirme Dairesi / MA 63 - Standesamt (Almanca) - taraf&#;ndan ç&#;kart&#;lan do&#;um belgesi, Sosyal Sigortalara kayd&#;, Vatanda&#;l&#;k kayd&#;n&#;n yap&#;lmas&#; ve ikametgâh belgesi ç&#;kar&#;lmas&#; hakk&#;nda daha detayl&#; bilgilere Viyana Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden ula&#;abilirsiniz.

Anneli&#;in Korunmas&#; / Mutterschutz

Anne aday&#; olarak gebeli&#;in son sekizinci haftas&#;nda çal&#;&#;mak yasakt&#;r. Bu düzenleme anneli&#;in korunmas&#; olarak adland&#;r&#;l&#;r. E&#;er anne veya çocuk için bir tehlike mevcutsa, uzman doktorun çal&#;&#;maktan muaf tutulmay&#; onaylamas&#; ve bunu yaz&#;l&#; olarak gerekçelendirmesi ile anne, daha önce de çal&#;&#;maktan muaf tutulabilir ("Freistellung"). Çocuk do&#;um tarihinden önce veya sonra dünyaya gelirse, do&#;um öncesi koruma süresi bu oranda k&#;sal&#;r veya uzar.

Anneli&#;in korunmas&#; do&#;umdan sonra da sekiz hafta sürer. E&#;er koruma süresi do&#;um tarihi do&#;ru hesaplanmad&#;&#;&#; için do&#;umdan önce k&#;salm&#;&#;sa, koruma süresi do&#;umdan sonra k&#;salma ölçüsünde en fazla 16 hafta uzar. Erken do&#;umlarda, birden fazla bebe&#;in do&#;mas&#;nda veya sezaryenle do&#;umda koruma süresi 12 haftad&#;r. Anneli&#;in korunmas&#; süresinde sa&#;l&#;k sigortas&#;ndan lohusa paras&#; al&#;n&#;r. &#;&#;veren bu süre zarf&#;nda ücret ve ayl&#;k ödemez.

Çal&#;&#;anlar&#;n, ç&#;raklar&#;n ve evde çal&#;&#;anlar&#;n anneli&#;in korunmas&#; kanunundan yararlanma haklar&#; vard&#;r.

Özel konutta çal&#;&#;anlar ve kamuda belli alanlarda görev yapanlar için özel ko&#;ullar bulunmaktad&#;r. &#;&#; sahibi ve serbest meslek sahibi kad&#;nlar için Anneyi Koruma Kanunu geçerli de&#;ildir.

Anneli&#;in Korunmas&#; Kanunu vatanda&#;l&#;&#;a, ya&#;a, gelire, medeni duruma, i&#; ili&#;kisinin süresine ve çal&#;&#;t&#;rman&#;n kapsam&#;na, çal&#;&#;ma saatine ba&#;l&#; olmadan geçerlidir.

Daha ayr&#;nt&#;l&#; bilgiler

Lohusal&#;k Paras&#; / Wochengeld

Lohusal&#;k Paras&#; bu zaman s&#;ras&#;nda anne aday&#; için maddi bir destek olup, art&#;k ödenmeyen ücretin yerine verilir. Lohusal&#;k Paras&#; her ay sonunda ödenir.

Beklenen tahmini do&#;um tarihinden önce sekizinci haftan&#;n ba&#;lamas&#;ndan itibaren Lohusal&#;k Paras&#; için ba&#;vurulabilir. Lohusal&#;k Paras&#; için yetkili sa&#;l&#;k sigortas&#; kurumuna ba&#;vurmak gerekir (Lohusal&#;k Paras&#; için ba&#;vuru ücretsizdir).

Anne-Çocuk Cüzdan&#; / Mutter-Kind-Pass

Anne-Çocuk Cüzdan&#;n&#; her hamile kad&#;n Avusturya vatanda&#;&#; olmasa dahi alabilir. Anne-Çocuk Cüzdan&#; hamilelerin ve küçük çocuklar&#;n sa&#;l&#;klar&#;n&#;n düzenli olarak kontrol edilmelerine yarar. Hamilelik s&#;ras&#;nda ve çocu&#;un be&#;inci ya&#;&#;na kadar anne-çocuk program&#;nda öngörülen muayeneleri içerir. Öngörülen bütün muayeneler anne ve çocuk için önemlidir. Ayr&#;ca bu cüzdana sahip olan ki&#;ilerin bütün tedavileri, sigortal&#; oldu&#;u kadar sigortas&#;zlar için de ücretsizdir. Sigortas&#; olmayan kad&#;nlar, muayeneden önce ikamet ettikleri bölgenin ilgili sa&#;l&#;k kurumunda istek belgesi düzenlettirmelidirler.

Çocuk Bak&#;m Paras&#;n&#;n al&#;nabilmesi için Anne-Çocuk-Cüzdan&#;nda öngörülen ilk on muayenenin yapt&#;r&#;lmas&#; ve bunun kan&#;tlanmas&#; gerekir. Muayenelerin &#;art ko&#;ulan süreler zarf&#;nda yapt&#;r&#;lmas&#;na dikkat edilmelidir.

Do&#;um Izni / Karenz

Anne-babadan birinin bebekleri ile evde geçirdikleri zamana ebeveyn Do&#;um Izni ("Elternkarenz") denmektedir. Do&#;um Izni anneli&#;i koruma süresinin (do&#;umdan sonra 8 haftal&#;k süre) bitmesinden sonra ba&#;lar. Arzu edilen Do&#;um Izni süresinin do&#;umdan sonra 8 hafta içinde i&#;verene bildirilmesi gerekir (yaz&#;l&#; olarak).

Do&#;um izni, en az iki ayd&#;r ve en fazla çocu&#;un iki ya&#;&#;na girdi&#;i tarihten bir gün öncesine kadar sürebilir.

Çocuk Bak&#;m Paras&#; / Kinderbetreuungsgeld

Do&#;um &#;zni s&#;ras&#;nda ücret ve ayl&#;k al&#;nmaz. Bu zaman süresince Çocuk Bak&#;m Paras&#; / Kinderbetreuungsgeld al&#;n&#;r. Çocuk Bak&#;m Paras&#;, hastal&#;k sigortas&#; kurumlar&#; taraf&#;ndan idare edilir ve ödenir.

01 Mart ’den do&#;an çocuklar&#;n ebeveynleri, çocuk bak&#;m paras&#;na yönelik iki sistemden birini seçebilirler: Çocuk Bak&#;m Paras&#;-Hesab&#; (Genel Sistem) ve gelir durumuna ba&#;l&#; çocuk bak&#;m paras&#;. Konu ile ilgili ayr&#;nt&#;l&#; bilgiler, Kad&#;nlar, Aile ve Gençlik Bakanl&#;&#;&#;’n&#;n ana sayfas&#;nda bulunmaktad&#;r

&#;artlar

  • Çocuk Bak&#;m Paras&#;n&#; alan anne veya baban&#;n çocukla ayn&#; evde ya&#;amas&#;, daimi ikametgah adresi ayn&#; olmal&#;
  • Aile Yard&#;m Paras&#;n&#; alma hakk&#; ve çocuk için aile yard&#;m paras&#;n&#;n gerçekten al&#;nmas&#;
  • Anne-baban&#;n ve çocu&#;un ya&#;amlar&#;n&#;n odak noktas&#; Avusturya’da ise
  • Anne-baba ve çocuk Avusturya’da hukuk düzenine uygun bir ikamet ibraz edebiliyorlarsa
  • Anne-Çocuk Cüzdan&#;ndaki muayenelerin yapt&#;r&#;lmas&#;
  • Al&#;nan hizmet, belirli bir kazanç s&#;n&#;r&#;n&#; (para yada maddi kazanç) a&#;mamas&#;.
  • Ayr&#; ya&#;ayan ebeveynler ek olarak, çocu&#;un velayeti bulunan ve ba&#;vuruda bulunan ebeveyn taraf&#;ndan aile yard&#;m&#; kapsam&#;nda talep eden ki&#;i.

Süreler

Çocuk Bak&#;m Paras&#; için en erken do&#;umun yap&#;ld&#;&#;&#; gün ba&#;vurulabilir. Ba&#;vuru daha geç yap&#;l&#;rsa, Çocuk Bak&#;m Paras&#; alt&#; aya kadar geriye dönük ödenebilir (önemli olan ba&#;vurunun yetkili sa&#;l&#;k sigortas&#;na geldi&#;i tarihtir).

Do&#;umdan sonra ailenin hep birlikte olma süresi - Aile ay&#; / Familienzeitbonus - Familienmonat

Sa&#;l&#;k ve emeklilik sigortas&#;na tabii olarak çal&#;&#;an babalar, do&#;umdan hemen sonra bütün zaman&#;n&#; ailesiyle birlikte geçirebilirler. E&#;er i&#; veren ile anla&#;arak i&#;ine son verenler, tarihinden sonraki do&#;umlar için günlük olarak 23,91 Avro maddi destek alabilirler.

Do&#;umdan sonra aile ile birlikte olma süresinden yararlanabilmek için ayr&#;ca bir ba&#;vuru yapmak gerekir. Ba&#;vuruyu en erken, çocu&#;un do&#;umundan sonra ilgili sosyal sa&#;l&#;k kurumuna yap&#;labilir.

Ayr&#;nt&#;l&#; bilgiler

Daha fazla bilgiye Viyana Sa&#;l&#;k Sigorta Kurumu’nun internet sitesinden "Do&#;um ve Çocuk” / "Geburt und Kinder" (Almanca) ula&#;abilirsiniz.

&#;leti&#;im

Viyana Sa&#;l&#;k Sigorta Kurumu - mü&#;teri hizmetleri Çocuk Bak&#;m Paras&#; / ÖGK - Österreichische Gesundheitskasse in Wien Kundenservice Kinderbetreuungsgeld (Almanca)
, Kagraner Platz 1
Telefon: +43   40 70
E-mail: [email protected]
Aç&#;l&#;&#; saatleri: Pazartesi - Cuma:

Aile Yard&#;m&#; / Familienbeihilfe

Aile Yard&#;m&#; almaya hak kazanmak için a&#;a&#;&#;da belirtilen &#;artlar bulunmal&#;d&#;r:

  • Avusturya vatanda&#;l&#;&#;&#;, veya AB üyesi vatanda&#;&#;
  • Di&#;er yabanc&#; vatanda&#;lar&#;n (Avrupa Ekonomik Sahas&#; d&#;&#;&#; ülke vatanda&#;lar&#;n&#;n) oturma izni (NAG-Karte: Yerle&#;me ve Oturma Yasas&#;yla al&#;nan kart),
    • Ya&#;am&#;n odak noktas&#;n&#;n Avusturya’da bulunmas&#;.
    • Çocuklar&#;n (evlatl&#;k edinilmi&#;, bak&#;m ve üvey çocuklar&#;n ve de torunlar&#;n) ebeveynleriyle birlikte ayn&#; evde ya&#;amalar&#; ya da e&#;er ki anne veya babayla oturmuyorlarsa ebeveynlerin çocuklar&#;n&#;n geçimlerine katk&#;da bulunuyor olmalar&#;.
    • Çocuklar devaml&#; olarak Avusturya’da ya&#;amak zorundad&#;r.

Avrupa Birli&#;i içerisinde Aile Yard&#;m&#;: Çal&#;&#;&#;lan ülke prensibi / Beschäftigungsstaatsprinzip

Öncelikle ebeveynlerden birinin çal&#;&#;t&#;&#;&#; (serbest ya da ba&#;l&#; olarak) ülke, aile yard&#;mlar&#;ndan sorumludur. Aile e&#;er ba&#;ka bir Avrupa Birli&#;i ülkesinde ya&#;asa bile çal&#;&#;t&#;&#;&#; ülke önceliklidir.

Oturulan ülke prensibi / Wohnortstaatsprinzip

E&#;er iki ebeveyn de farkl&#; ülkelerde çal&#;&#;&#;yorlarsa, aile yard&#;m&#;, çocu&#;un ya&#;ad&#;&#;&#; ya da ailenin oturumunun oldu&#;u ülkede çal&#;&#;an ebeveyne verilir.

Herhangi bir AB ülkesinden aile yard&#;m&#; al&#;yorsan&#;z Avusturya’da ayn&#; yard&#;m&#; alamazs&#;n&#;z.

Ödeme Süresi

18 ya&#;&#;na (Volljährigkeit = Re&#;it) kadar olan tüm çocuklar Aile Yard&#;m&#; Paras&#; alma hakk&#;na sahiptir. Meslek e&#;itimi alanlar, bu yard&#;m&#; en son 24 ya&#;&#;na kadar alabilir. Baz&#; istisnai durumlarda 25 ya&#;&#;n&#; kadar ek aile yard&#;m&#; yap&#;lmaktad&#;r. E&#;er bir çocuk büyük olas&#;l&#;kla uzun süreli i&#; göremez durumdaysa ek aile yard&#;m&#;, bu s&#;n&#;r&#; a&#;anlara da yap&#;labilir.
Yirminci ya&#;&#;n&#; dolduran çocu&#;un içinde bulundu&#;u y&#;ldaki geliri, ek aile yard&#;m&#;n&#; almaya devam edebilmek için y&#;lda (geçici ya da daimi bir i&#; olmas&#;na bak&#;lmaks&#;z&#;n) Avro’dan daha fazla olmamal&#;d&#;r.

Çocu&#;un baz&#; geliri (örne&#;in stajyer tazminat&#; ya da yetimhane) ölçüt al&#;n&#;n kazan&#;n hesaplanmas&#;nda dikkate al&#;nmaz

"Ba&#;vurusuz Aile Yard&#;m&#;” / Antragslose Familienbeihilfe (Almanca) projesi ba&#;lam&#;nda, ülke içerisinde do&#;an çocuklar için, buna ili&#;kin herhangi bir ba&#;vuru yapma zorunlulu&#;u olmadan ek aile yard&#;m&#; almak mümkündür.

Maliye Bakanl&#;&#;&#;, mevcut elektronik bilgilerin do&#;rulu&#;unu denetleyerek aile yard&#;m&#; için gerekli &#;artlar&#;n yerine getirilip getirilmedi&#;ine ve ödemenin yap&#;l&#;p yap&#;lmayaca&#;&#;na karar vermektedir. Böyle bir durum söz konusuysa, maliye taraf&#;ndan ailelere, çocu&#;u için talep edilen ek aile yard&#;m&#; konusunda yaz&#;l&#; bir bilgilendirme yap&#;lmaktad&#;r. Buna ra&#;men eksik bilgiler ya da belirsizlikler bulunuyorsa, bunlar&#;n giderilmesi için ebeveynlerle ba&#;lant&#;ya geçilmektedir. Dolay&#;s&#;yla böyle bir durumda Maliye &#;&#;ler Müdürlü&#;ü’nü ziyaret etmek gerekmemektedir.

Bilgilendirme yaz&#;s&#;na ra&#;men kafam&#;zda hala soru i&#;aretleri varsa, Maliye Bakanl&#;&#;&#;’n&#;n bilgilendirme merkezine (Almanca) ba&#;vurabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için

  • Federal Maliye Bakanl&#;&#;&#;: Aile ve çocuklar için bilgiler / Bundesministerium für Finanzen: Informationen für Familien und Kinder (Almanca)
  • Avusturya &#;ansölyesi - Kad&#;nlar, Aile ve Gençlik: Aileler için maddi yard&#;m / Bundeskanzeramt - Frauen, Familien und Jugend: Finanzielle Unterstützung für Familien (Almanca)
  • Kad&#;n sa&#;l&#;&#;&#;na yönelik Viyana program&#;: Hamilelik, do&#;um ve annelik konular&#;nda / Wiener Programm für Frauengesundheit: Broschüren zu den Themen Schwangerschaft, Geburt und Mutterschaft (Almanca, &#;ngilizce, Türkçe)
    • startklar! Do&#;uma Haz&#;rl&#;k Hamilelik, do&#;um ve ebeveynlik ile ilgili bilgiler (Türkçe): 4,3 MBPDF / startklar! - Informationen zu Schwangerschaft, Geburt und Elternsein (Almanca): 2,3 MBPDF
    • Viyana Belediyesi’nin bro&#;ürü: Do&#;umla ilgil k&#;sa biligler (Türkçe): 1,8 MBPDF / Ein guter Start ins Leben - Kurze Informationen zur Geburt (Almanca): 1,7 MBPDF
Viyana'da resmi dil Almanca&#;d&#;r. Bu internet sitesinde sunulan &#;neriler, anadiliniz esas al&#;narak olu&#;turulan bilgileri i&#;ermektedir. Sayfalar&#;m&#;z&#;n amac&#; bilgilendirme esas&#;na g&#;re d&#;zenlenmi&#;tir. Bu sayfalar d&#;zenli olmasa da, b&#;t&#;nl&#;&#;&#; ve do&#;rulu&#;u kesin olmakla birlikte k&#;sa vadede g&#;ncellenmektedir. G&#;ncel bilgileri Almanca sayfalardan takip edebilirsiniz. Viyana Belediyesi olarak bunlar&#;n d&#;&#;&#;nda olu&#;acak her t&#;rl&#; sorunuza Almanca yan&#;t vermeye &#;al&#;&#;aca&#;&#;z. Bu sayfan&#;n sorumlusu:
Viyana Belediyesi'nin Bas&#;n ve Enformasyon Servisi&#;dir. (Belediye&#;nin Dairesi)
&#;rtibat Formu

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası