erzurum havaş saatleri / Erzurum Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım | Fixbilet Blog

Erzurum Havaş Saatleri

erzurum havaş saatleri

Erzurum - Zonguldak Uçak Bileti Ara

Erzurum, hem doğal güzellikleri, hem tarihi, hem de düzenlediği bilimsel ve kültürel etkinlikleriyle turistlerin ve iş dünyasının ilgisini çekiyor. Erzurum’da vakit geçirdikten sonra, yola çıkacak misafirlerin, bulundukları yerlerden havalimanına ulaşma imkanları oldukça basit.

Havalimanına ulaşmak için, isterseniz şehir merkezinden (İstasyon Meydanı) kalkan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin servisleri kullanabilir, isterseniz daha hızlı ulaşabilmek için taksiye binebilir veya araç kiralayabilirsiniz.

Taksi

Havalimanına hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşmak istiyorsanız, taksi uygun bir seçenek. Şehrin birçok bölgesinde bulunan duraklardan taksi bulabilir, hatta rezervasyon yaptırabilirsiniz. Taksilerde, rezervasyon esnasında bildirilmesi koşuluyla, bebek arabası ve telefon şarjı gibi çeşitli hizmetlere ulaşmanız da mümkün.

Otobüs

Erzurum’un şehir merkezi olarak bilinen İstasyon Meydanı, alışveriş, eğlence, kültürel ve bilimsel etkinlikler gibi birçok alanda olduğu gibi, ulaşımı da şehrin kalbinde topluyor. Erzurum’un dört bir yanından sağlanan otobüslerin tümü, şehir merkezinde buluşuyorlar. Eğer Erzurum’un herhangi bir yerinden toplu taşıma yoluyla havaalanına ulaşmak istiyorsanız, öncelikle İstasyon Meydanı’na gelmeniz gerekiyor. Şehrin çeşitli bölgelerinden kalkan belediye otobüsleri, yönüne göre doğu (D1), batı (B-1, B-2, B-3, B-5), kuzey (K-1, K-2, K-3, K-4, K-5, K-6, K-7) ve güney (G-1, G-2, G-3, G-4, G-5, G-6, G-7, G-8, G-9, G-10, G-11) olarak şehir merkezine erişim sağlıyorlar.

Palandöken Kayak Merkezi’nden havalimanına ulaşmak için şehir merkezine, saat başı kalkan, G-5 numaralı otobüslere binebilir, ortalama kırk beş dakikalık bir süre içinde İstasyon Meydanı’na varabilirsiniz.

Tren

Tren de ilçelerden şehir merkezine ulaşmanın alternatif bir yolu olarak kullanılabilir. İstasyon Meydanı’ndan havalimanına doğru hareket edecek otobüsleri beklerken, özel hazırlanmış bekleme salonunda rahat ve sıcak bir ortamda vakit geçirebilirsiniz.

Servis

Erzurum Havalimanı’na ulaşım sağlayan, Havaş gibi bir özel servis bulunmasa da, şehir merkezinden havalimanına, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Müdürlüğü tarafından düzenlenen servis seferlerinden rahatlıkla faydalanabilirsiniz. Uçak seferlerinin saatlerine göre özel düzenlenen servisleri, kendi uçak seferinizin zamanına göre kullanabilirsiniz.

Uçak seferinize göre hangi saatteki servise binmeniz gerektiğini Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin sitesinden takip edebilirsiniz. İstasyon Meydanı’ndan kalkan servisler, sırayla, Gez Mahallesi, Hastaneler Caddesi, Kız Meslek Lisesi, Belediye, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri, Erzurum Teknik Üniversitesi, Otobüs Terminali istasyonlarını takip ederek Erzurum Havalimanı’na ulaşırlar. Trafiğin olmaması durumunda, yolculuğun yaklaşık süresi yirmi dakikadır.

Araç Kiralama

Erzurum Havalimanı’na ulaşmanın en pratik çözümlerinden biri de araç kiralama. İster havalimanında, ister Palandöken taraflarnda, ister şehrin merkezine yakın bölgelerde, rahatlıkla ulaşabileceğiniz birçok Rent A Car firması mevcut. Bu firmalardan araç kiralamanın yanı sıra, plazma televizyon ve internet gibi konforlu opsiyonlar sunan VIP servisler ayarlayarak, yolculuğunuza keyifle başlayabilirsiniz.

Havalimanı Bilgileri

Erzurum Havalimanı, hem iç hatlar, hem de dış hatlar terminaline sahiptir. İç ve dış hatlar terminallerinde birer restoran, birer PTT şubesi, birer satış standı, birer bagaj kaplama makinesi, ikişer büfe, birer Vakıfbank ve İş Bankası ATM’leri ve üçer Rent A Car firmasının yanı sıra, dış hatlar terminalinde bir adet Duty Free bulunuyor.

Terminallerin giriş çıkışları ve iç yapısı, engelli yolcuların erişimini kolaylaştıracak şekilde, özel olarak düzenlenmiştir.

09 Oca 2017 Tarihinde Güncellenmiştir.

Kayak turizminin Türkiye’deki en önemli merkezlerinden biri olan Erzurum; kış sporları, yıl boyunca karlarla kaplı dağ manzaraları, tarihi ve kültürel mirası ile keyifli bir gezi destinasyonudur.

Karadeniz ve Doğu Anadolu’da Erzincan, Ağrı, Muş, Kars, Bayburt, Artvin ve Rize ile komşu Erzurum; günlük düzenlenen uçak seferleri ile İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlere de 1.5-2 saat sürüş mesafesindedir.

Soğuk kış günlerinde aileler için keyifli bir kayak rotası olan Erzurum’a giden ziyaretçilerin, Palandöken Kayak Merkezi’ne giderken ve şehir içi ulaşımda dikkat etmeleri gereken bazı önemli noktalar da bulunmaktadır. Doğru ipuçlarından yararlanmak, maliyet ve zaman tasarrufu sağlayacaktır.

Erzurum’da şehir içi ulaşım genellikle belediye otobüsleri ve dolmuşlar ile sağlanmaktadır. Belediye otobüsleri; Ilıca, Aziziye, Yakutiye gibi merkezi ilçelerde hizmet vermektedir. Şehir içinde otobüs ile ulaşım 3 TL olarak ücretlendirilmektedir. Ziyaretçilerin, toplu taşıma araçlarını kullanmak için Kardelen Kart kullanmaları gerekmektedir. Diğer ilçelere ulaşım sağlayan otobüs ve dolmuş hatları da bulunmaktadır.

Palandöken, Erzurum’un en çok ziyaretçi ağırlayan ilçesi olsa da, kayak merkezine ve Palandöken’e toplu taşıma araçları ile ulaşım oldukça kısıtlıdır. Bu nedenle, kış tatili için ziyaretçilerin özel araçları ile Palandöken’e gelmeleri veya araba kiralama seçeneklerinden yararlanmaları önerilmektedir.

Erzurum’a Uçakla Gitmek

Kış turizmi ile İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden günlük olarak düzenlenen aktarmasız uçak seferleri ile Erzurum’a ulaşım için ziyaretçiler, genellikle havayolunu tercih etmektedir. Daha düşük maliyet için ziyaretçiler, şehirlerarası otobüs hatlarını ve demiryolu ile ulaşım seçeneklerinden de yararlanmaktadır.

Büyük şehirlerden Erzurum’a farklı hava yollarının uçak seferleri ile haftanın her günü uçakla ulaşım sağlanabilmektedir. Yolculuk 1 saat 45 dakika civarında sürmektedir ve bilet fiyatları 200 TL’den başlamaktadır. Kayak sezonunda uçak bileti fiyatları da artmaktadır.

Erzurum’a uçakla gelen ziyaretçiler, Yakutiye ilçesinde bulunan Erzurum Havalimanı’na ulaşım sağlamaktadır. Havalimanı, merkeze oldukça yakın bir konumdadır ve havalimanı ile merkez arasında ulaşım sağlayan otobüs ve servisler bulunmaktadır. Havalimanı taksileri ve VIP transfer servisleri de havalimanında hizmet vermektedir.

Araç Kiralama

Palandöken Kayak Merkezi ile kış turizminin öne çıkan destinasyonu Erzurum’a gelen ziyaretçiler, turistik bir gezi için şehir içinde araba kiralama seçeneğinden yararlanmaktadır. Toplu taşıma seçenekleri mevcut olsa da, tarihi ve turistik bir gezi için araba kiralama seçeneği daha avantajlıdır.

Erzurum’da araba kiralamak isteyen ziyaretçilerin, minimum 1 yıllık ehliyetinin olması ve 21 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan ziyaretçiler, günlük ortalama 200-400 TL ödeyerek araba kiralayabilir.

Erzurum Şehir İçi Otobüsler

Erzurum’da şehir içi, ilçeler arası ve havaalanı tarifeleri olarak hizmet veren belediye otobüsleri bulunmaktadır.

Şehir içi tarifelerinde otobüsler; Pasinler, Horasan, Aşkale, Ilıca, Dadaşkent, İstasyon, Yıldızkent, Üniversite, Yunus Emre, Kayakyolu, Yoncalık ve Otobüs Terminali arasında hizmet vermektedir.

Otobüsler, hafta içi günlerde 06:30 ile 21:00 ve hafta sonları 07:00 ile 20:00 saatleri arasında kalkmaktadır. Şehir içi otobüs tarifeleri; tam 3 TL ve aktarma 1 TL olarak ücretlendirilmektedir. Toplu taşıma için ziyaretçilerin Kardelen Kart satın almaları gerekmektedir.

Şehir içi otobüs hatları havalimanına da ulaşım sağlamaktadır. Havaalanı araçları ile ulaşım ücreti kişi başı 5 TL’dir.

İlçeler arası hizmet veren otobüsler ile ulaşım ücreti 10 TL olarak belirlenmiştir.

Minibüsler ile Ulaşım

Erzurum’da şehir içinde hizmet veren minibüs hatları; Yenişehir- Tebrizkapı, Üniversite- Şükrüpaşa, Sanayi- Havuzbaşı, Yunusemre- Havuzbaşı ve Şükrüpaşa- Havuzbaşı hatlarıdır.

Merkezi bölgelere ve çevre ilçelere ulaşım olanağı sağlayan minibüsler ile ulaşım ücreti 3.5 TL’den başlamaktadır.

Minibüsler, hafta içi 07:30 ile 21:00 ve hafta sonları 07:00 ile 21:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Erzurum Şehir İçi Ulaşım İçin İpuçları

?       Erzurum Havalimanı çıkışında Havaş servisleri hizmet vermektedir. Havalimanı, şehir merkezinde bulunduğundan, otobüs ve dolmuşlar ile ulaşım sağlanabilmektedir. Havalimanı otobüs hattı ile ulaşım ücreti 5 TL olarak belirlenmiştir.

?       Havalimanı taksileri de şehir merkezine ulaşım sağlamaktadır. Taksi ile ulaşım ücreti 20-25 TL civarında tutmaktadır.

?       Şehir merkezinde ziyaretçiler, acente ofislerine giderek araç kiralama seçeneğinden yararlanabilir.

?       Erzurum Otogarı, Yakutiye ilçesinde bulunmaktadır ve merkeze oldukça yakın bir konumdadır. Otogardan şehir merkezine gitmek isteyen ziyaretçiler G4/A otobüs hattını kullanabilir.

?       Toplu taşıma araçlarını kullanmak isteyen ziyaretçiler Kardelen Kart satın alabilirler. Kardelen Kart dolum merkezleri Aziziye, Yakutiye, Palandöken ve Pasinler’de bulunmaktadır.

?       Havalimanı taksileri ile şehir merkezine ulaşım 20-25 TL civarında tutmaktadır.

?       Erzurum’da taksi açılış ücreti 5.5 TL’dir ve 1 km’ye kadar indi-bindi ücreti 10 TL olarak belirlenmiştir.

?       Erzurum, kayak sezonunun yaşandığı Aralık- Mart ayları arasında artan bir ziyaretçi sayısına sahiptir. Bu nedenle, kış aylarında Palandöken ve merkezde trafik problemi yaşanabilmektedir.

?       Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen havaalanı servisleri, uçakların kalkış saatlerinden 2 saat önce hareket etmektedir.

?       Havaalanı servisleri; İstasyon Meydanı’ndan kalkarak Gez Mahallesi, Hastaneler Caddesi, Belediye, Terminal Caddesi, Erzurum Teknik Üniversitesi ve Havalimanı’na ulaşım sağlamaktadır.

?       Servisler 07:20 ile 19:30 saatleri arasında hizmet vermektedir ve ulaşım ücreti kişi başı 5 TL’dir.

Erzurum

Otobüs Seferleri

Şehiriçi Kuzey Otobüs Seferleri

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve özel halk otobüsleri şehiriçi kuzey seferleri (K1, K2, K3, K4, K5, K6, K7); Şükrüpaşa, sanayi, hilalkent

Şehiriçi Güney Otobüs Seferleri

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve özel halk otobüsleri şehiriçi güney seferleri (G1, G2,G3, G4, G5, G6, G7, G8, G9, G10 G11);, yenişehir, yıldızkent

Şehiriçi Batı Otobüs Seferleri

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve özel halk otobüsleri batı seferleri (B1, B2, B3, B5); Ilıca, Dadaşkent

Kardelen Kart ve Dolum Merkezleri

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kardelen Kart dolum merkezleri, indirimleri, ücretsiz hizmetleri, iletişim bilgileri.

Şehiriçi Doğu Otobüs Seferleri

Erzurum büyükşehir belediyesi şehiriçi özel halk otobüsleri (D1); doğu güzergahı, Yoncalık, Gez Mahallesi, Gürcükapı, Kongre, Mahellebaşı, Mezarlık

Daha fazla ..

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir