taşocakları evde sağlık hizmetleri / Tuzla Devlet Hastanesi Tahlil Sonuçları - Tahlil Sonucu - seafoodplus.info

Taşocakları Evde Sağlık Hizmetleri

taşocakları evde sağlık hizmetleri

İlçede sosyal belediyecilik anlayışıyla insan odaklı hizmetler gerçekleştiren Sarıçam Belediyesi, evde bakım ve sağlık hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor. Başkan Bilal Uludağ’ın talimatları ile saha ve merkez bazlı hizmet veren ekipler, günün her saati vatandaşın sağlık hizmetlerinde yanında oluyor.

Merkez poliklinikte hemşirelik hizmetleri, yürüyebilen hastalara merkezde muayene, pansuman, yara bakımı ve reçeteli ilaç tedavisi gerçekleştiren Sarıçam Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, Sarıçam Kaymakamlığı ve Sarıçam Nüfus Müdürlüğü ile koordineli olarak, evde vefat eden vatandaşlar için defin ruhsat hizmeti de sunuyor.

Sarıçam Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü saha ekipleri,  evde bakım ve sağlık hizmetleri kapsamında vatandaşları evlerinde ziyaret edip, muayene ve kontrollerini yaparak, bakıma muhtaç olanların kişisel bakım ve temizliklerini gerçekleştiriyor. Yürüyemeyen, bakıma muhtaç, yatağa bağımlı, engelli ve yardıma muhtaç vatandaşların pansuman, yara bakımları, sonda takma ve değiştirme, ameliyat sonrası dikişlerin alınması gibi sağlık hizmetleri de sunan ekipler, hastaneye yönlendirilmesi gereken hastaları ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendiriyor. Ayrıca saha ekibi içerisinde görev alan erkek berberler tarafından hastaların saç sakal tıraşları da evlerinde hijyenik bir şekilde gerçekleştiriliyor.

 “HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK”

Sarıçam Belediyesi olarak sağlık hizmetlerine hız kesmeden devam ettiklerini belirten Başkan Bilal Uludağ, Sağlık İşleri Müdürlüğünün günün her saati vatandaşın yanında olduğunu belirtti.

İki birimden oluşan bir ekiple hem sahada hem merkezde sağlık hizmeti verdiklerini kaydeden Başkan Uludağ sözlerine şöyle devam etti “ Merkezde Sağlık İşleri Müdürlüğümüzde hizmet veren ekibimiz, yürüyebilen, sağlık merkezimize gelebilen hasta vatandaşlarımıza her türlü poliklinik hizmetini sunuyorlar. Örneğin muayene, pansuman, yara bakımı ve reçeteli ilaç tedavisi gibi gereksinim duyulan sağlık hizmetlerinin sağlandığı merkezimizde, evde vefat halinde, ilgili yerlerle koordineli ölüm raporu hizmeti de verilmektedir.

“TAM TEŞEKKÜLLÜ YATAK HİZMETİ VERİYORUZ”

 Bunun yanında saha ekibimiz ayni yardım hizmetlerine devam ediyor. Hasta vatandaşlarımızın sağlık hizmetleri ve berber ihtiyaçlarının yanında, ayarlanabilir hasta yatağı hizmeti de sunuyoruz. yılı içerisinde adet hastane tipi ayarlanabilir hasta karyolasının hasta vatandaşlarımıza dağıtımını gerçekleştirdik. Bu sene içerisinde poliklinik hizmetimizden vatandaşımız yararlanırken, saha ekibimizde ziyaret gerçekleştirdi. Bizler Sarıçam Belediyesi olarak insan odaklı belediyecilik anlayışımızda dün olduğu gibi bugünde vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz, çünkü her şeyin başı sağlıktır.”

Çalışanların, mesleki akciğer hastalıklarından korunmasının yanında aynı zamanda olası etkileri takip edebilmek ve erken dönemde yakalamak da çok önemlidir. Bu amaçla yapılması gerekli en önemli laboratuar çalışması akciğer filmleridir. Gerek işe girişte, gerekse periyodik olarak hem tıbbi hem de yasal önemi olan bir uygulamadır. Özellikle mesleksel akciğer hastalıkları açısından çok önemlidir. Bunun önemini, ILO’nun bu konudaki yayınları ve oluşturduğu pnömokonyoz değerlendirme ve takip standartlarından anlamaktayız.

Bütün bu amaçlara hizmet edebilmesi için gerek filmin çekimi, gerek banyosu ve gerekse de değerlendirilmesi çok önem taşımaktadır. Tüm laboratuvar testlerimiz; kaliteden ödün vermeyen, akreditasyonları ve sertifikaları tam ve eksiksiz bir şekilde laboratuvarımız tarafından çalışmaktadır.


PNÖMOKONYOZ

"İstanbul Laboratuvarları" kurumunda akciğer grafileri pnömokonyoz okuyucu sertifikasına sahip radyologlar tarafından yorumlanmaktadır. Pnömokonyoz ülkemizde en sık görülen mesleki akciğer hastalıklarından biri olup, önlenebilir meslek hastalıklarının başında gelmektedir. İş sağlığı hizmetlerinin her basamağında etkin koruma ve önleme yöntemleri ile pnömokonyoz kontrolünün sağlanması mümkündür. Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği yönünden düzenli ve etkin izlem uygulandığı için pnömokonyoz açısından kontrol altına alınmış olması beklenen kömür madenciliği işletmelerinde bile yeni pnömokonyoz olguları saptanmaktadır.

Ayrıca son zamanlarda giderek artan silikozis olguları, bu güne kadar bilinmeyen iş kollarında dahi görülmeye başlamıştır (Kum püskürtme işlerinin yapıldığı kot taşlamacılığı, cam şekillendirme işleri vb.). Olgu bildirim sistemimizdeki ciddi sıkıntılar nedeniyle diğer meslek hastalıkları gibi pnömokonyozlar da kayıtlarımızda göreceli olarak daha az görülmektedir. Oysa bildirilmeyen pnömokonyoz olguları da dikkate alındığında pnömokonyozun ülkemiz için önemi daha da artmaktadır.

PA Akciğer grafisinin değerlendirilmesi, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü ile Maden ve Taşocakları İşletmelerinde ve Tünel Yapımında Tozla Mücadeleyle İlgili Yönetmelik hükümlerine göre yapılır. PA akciğer grafileri, pnömokonyoz okuyuculuğu sertifikasına sahip hekimler tarafından değerlendirilir.

Pnömokonyoz okuyucuları tarafından pnömokonyoz olgusu ya da şüphesi biçiminde kabul edilen ve işverene bildirilen işçiler, meslek hastalıkları tanısı koymakla yetkili hastaneye sevk edilir.

Ayfodi dağında taşocağı mücadelesi: Şirket mühürlenen alana girdi

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, yarın saat ’da tüm bölge halkını, basın mensuplarını, doğayı seven koruyan herkesi, bölgenin simgesi olan Ayfodi Dağı’na zarar gelmemesi ve katledilmemesi için hep birlikte mücadeleye davet etti.

Sennaroğlu yaptığı yazılı açıklamada, Büyükkonuk Belediyesi olarak bölge muhtarları, belediye meclis üyeleri ve bölge halkı ile yaptıkları istişare neticesinde taşocağı olarak bilinen bölgenin kuzeye doğru genişletilmesine büyük tepki koyduklarını hatırlattı.

Sennaroğlu, Büyükkonuk Belediyesi’nin yaptığı tüm uyarılara ve bildirilere rağmen bölgede görev yapan firmanın kuzeye doğru ilerlediğini ve belediyenin mühürlediği alana girildiğini belirtti.

TEKRAR MÜHÜRLENDİ

Bunun tespit edilmesinin ardından polis ekipleri, zabıta ekibi, belediye meclis üyeleri ve bölge muhtarları ile birlikte ilgili yere gidip çeşitli incelemeler yapıldığını ifade eden Ahmet Sennaroğlu, söz konusu bölgenin tekrar belediye ekipleri tarafından mühürlendiğini bildirdi.

Sennaroğlu, yarın saat ’da tüm bölge halkını, basın mensuplarını, doğayı seven koruyan herkesi, bölgenin simgesi olan Ayfodi Dağı’na zarar gelmemesi ve katledilmemesi için hep birlikte mücadeleye davet etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

#Ayfodi dağı#Büyükkonuk Belediyesi#Ahmet Sennaroğlu


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir