2022 istiklal marşının kabulünün kaçıncı yılı / İstiklal Marşı ne zaman kabul edildi, kabulünün kaçıncı yılı? İstiklal Marşı kabulü tarihi

2022 Istiklal Marşının Kabulünün Kaçıncı Yılı

2022 istiklal marşının kabulünün kaçıncı yılı

İstiklal Marşı’nın kabulü ne zaman, hangi tarihte oldu? İstiklal Marşının kabulünün kaçıncı yılı ?

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Ülkemizin bağımsızlığının sembollerinden olan, Mehmet Akif Ersoy'un sözlerini yazdığı, Osman Zeki Üngör tarafından bestelenen, her okuduğumuzda bizleri gururlandıran İstiklal Marşı'mızın kabulünün yıldönümünde milli marşımıza ilişkin bilgiler merak edilerek "İstiklal Marşının kabulünün kaçıncı yılı, ne zaman, hangi tarihte kabul edildi?" şeklindeki yoğun araştırmalar sürüyor. Merak konusu olan İstiklal Marşının kabulünün kaçıncı yılı, ne zaman, hangi tarihte kabul edildi? Sorularının yanıtları ve tüm bilgiler.

İstiklal Marşı’nın kabulü ne zaman, hangi tarihte oldu? İstiklal Marşının kabulünün kaçıncı yılı ?
İstiklal Marşı’nın kabulü ne zaman, hangi tarihte oldu? İstiklal Marşının kabulünün kaçıncı yılı ?
İstiklal Marşı’nın kabulü ne zaman, hangi tarihte oldu? İstiklal Marşının kabulünün kaçıncı yılı ?
İstiklal Marşı’nın kabulü ne zaman, hangi tarihte oldu? İstiklal Marşının kabulünün kaçıncı yılı ?
SON DAKİKA

İstiklal Marşı nasıl kabul edildi? İstiklal Marşı'nın kabulünün kaçıncı yılı?

Bugün 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabul edildiği gün olarak büyük bir coşku içinde kutlanıyor. İstiklal Marşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 12 Mart 'de yapılan oturumda Türkiye'nin milli marşı olarak kabul edildi. Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı sonrasında TBMM tarafından talep edilen İstiklal Marşı'nı hiçbir menfaat kabul etmeden yazmış ve Yüce Türk Milletine bağışlamıştır. Bugün ise İstiklal Marşı'nın kabulünün kaçıncı yılı? İstiklal Marşı nasıl kabul edildi? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. İşte tüm merak edilenler..  

İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜNÜN KAÇINCI YILI?

Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı sonrasında TBMM tarafından talep edilen İstiklal Marşı'mızı hiçbir menfaat kabul etmeden yazmış ve Yüce Türk Milletine bağışlamıştır. İstiklal Marşı bugün kabulünün yılında büyük bir coşku içinde kutlanıyor.

İSTİKLAL MARŞI NASIL KABUL EDİLDİ?

İstiklal Marşı, Türkiye Büyük Millet Meclisinde 12 Mart 'de yapılan oturumda Türkiye'nin milli marşı olarak kabul edildi.

Kurtuluş Savaşı yıllarında ordudan bir istiklal marşı yazılması isteği gelmesi üzerine Maarif Vekaleti (Milli Eğitim Bakanlığı) lira ödüllü bir yarışma açar. Bakanlık, yarışmaya gönderilen şiirden 6'sını seçip bastırdıktan sonra milletvekillerine dağıtır. Ancak bu şiirleri yeterli bulmayan dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi (Tanrıöver), yarışmaya para ödülü olduğu için katılmadığını öğrendiği Burdur Milletvekili Mehmet Akif'e (Ersoy) bir mektup yazarak kendisinden yarışmaya katılmasını ister.

Meclisin 12 Mart 'de Başkanvekili İstanbul Milletvekili Dr. Adnan (Adıvar) Bey başkanlığında yaptığı toplantıda, Mehmet Akif'in şiiriyle birlikte 7 şiir ele alınır. Tartışmalardan sonra İstiklal Marşı olarak kabul edilen Mehmet Akif'in şiiri, Meclis kürsüsünden Bakan Hamdullah Suphi tarafından okunur.

Mehmet Akif ise para ödülünü almak istemez. Yarışmanın şartnamesi uyarınca almak zorunda olduğu belirtilince, Mehmet Akif, parayı &#;Darül Mesai&#; adlı bir yardım kurumuna bağışlar.

Marşın kabulünden sonra Maarif Vekaleti bu kez beste yarışması açar. 24 müzisyenin katıldığı yarışmanın sonuçlanması savaş yüzünden gecikir ve Bakanlık, yılında oluşturulan özel bir komisyonun, Ali Rıfat Çağatay'ın bestesini &#;İstiklal Marşı&#; olarak belirlediğini duyurur. Ancak Çağatay'ın bestesinin Türk müziğinin etkisi altında olduğu gerekçesiyle yılında alınan karar uyarınca Osman Zeki Üngör'ün bestesi, &#;İstiklal Marşı&#; olarak benimsenir.

İSTİKLAL MARŞI'NIN 10 KITASI

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;

Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.

O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak;

O benimdir, o benim milletimindir ancak.

Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal!

Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celal?

Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal

Hakkıdır, hakk'a tapan, milletimin istiklal!

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.

Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!

Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.

Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar,

Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.

Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar,

'Medeniyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın.

Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın.

Doğacaktır sana va'dettigi günler hakk'ın

Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.

Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı:

Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.

Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:

Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?

Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!

Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda,

Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.

Ruhumun senden, ilahi, şudur ancak emeli:

Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli.

Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli,

Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.

O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım,

Her cerihamdan, ilahi, boşanıp kanlı yaşım,

Fışkırır ruh-i mücerred gibi yerden na'şım;

O zaman yükselerek arsa değer belki başım.

Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal!

Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal.

Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal:

Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet;

Hakkıdır, hakk'a tapan, milletimin istiklal!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası