kahramanmaraş ankara otobüs bileti fiyatları / Ede Turizm - Otobüs Bileti

Kahramanmaraş Ankara Otobüs Bileti Fiyatları

kahramanmaraş ankara otobüs bileti fiyatları

  • 25
    Paz
  • 26
    Pzt
  • 27
    Sal
  • 28
    Çar
  • 29
    Per
  • 30
    Cum
  • 01
    Cmt
  • 02
    Paz
  • 03
    Pzt
  • 04
    Sal
  • 05
    Çar
  • 06
    Per
  • 07
    Cum
  • 08
    Cmt
  • 09
    Paz
  • 10
    Pzt
  • 11
    Sal
  • 12
    Çar
  • 13
    Per
  • 14
    Cum
  • 15
    Cmt
  • 16
    Paz
  • 17
    Pzt
  • 18
    Sal
  • 19
    Çar
  • 20
    Per
  • 21
    Cum
  • 22
    Cmt
  • 23
    Paz
  • 24
    Pzt
  • 25
    Sal

HaziranTemmuz

Kahramanmaraş Hakkında

Dövme dondurması ile nam salmış Kahramanmaraş, sadece zengin mutfağı ile değil sahip olduğu doğal güzellikleri ve tarihi mirası ile de özellikle gezginler için dolu dolu bir seyahat rotası sunuyor.

Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu topraklarının birleşme noktasında konumlanan şehir, coğrafi konumunun getirdiği değişken ikliminin bir yansıması olan doğası, Paleolitik Çağ’a kadar uzanan geçmişinin yansıdığı mimarisi ile turizm açısından önemli bir potansiyele sahip.

Şehrin Hititler tarafından kurulduğu biliniyor. Kahramanmaraş sonrasında ise sırasıyla Asurlular, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Araplar, Selçuklular, Memluklular, Dulkadiroğulları ve Osmanlılar’a ev sahipliği yapmış. Kurtuluş Savaşı’nda şehir halkının sergilediği kahramanlık, 1973 tarihinde TBMM tarafından şehrin ismine de yansımış ve Maraş olan ismi Kahramanmaraş olarak değiştirilmiş.

Kahramanmaraş Gezilecek Yerler

Doğal ve tarihi açıdan Kahramanmaraş öyle zengin bir şehir ki yüzyıllar öncesinden kalma yapıları, serin yaylaları, kaplıcaları, antik kalıntıları ve tarihi çarşıları ile size dolu dolu bir gezilecek yerler listesi sunuyor. Şehir merkezinde yer alan ve MÖ 9. Yüzyıldan kalma olduğu düşünülen Tarihi Maraş Kalesi de şehirde görülmesi gereken yapılardan biri…

Kahramanmaraş’ta mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında, Ceyhan Nehri üzerine kurulu Taş Köprü geliyor. 1563 yılında inşa edildiği tahmin edilen köprü asimetrik mimarisi ve yıllar içinde baraj sularına direnen gücü ile dikkat çekiyor.

Elbistan ilçesinde bulunan Ulu Camii ise Selçuklulardan günümüze ulaşan ve sanat tarihçilerini cezbeden mimarisi ile görülecek yerler arasında bulunuyor. Caminin yakınında bulunan ve 14. Yüzyıldan günümüze ulaşan Taş Medrese de yine Kahramanmaraş’ta görülecek tarihi yapılar listenize dahil edebileceğiniz bir eser. Ashab-ı Kehf, Taş Han ve Kahraman Maraş Arkeoloji Müzesi de yine şehrin öne çıkan tarihi yapıları arasında bulunuyor.

Kahramanmaraş’ın doğal güzelliklerini keşfetmek isterseniz de yemyeşil atmosferleri ile Baskonuş, Yavşan ve Tekir Yaylaları, Zeytun, Ekinozu ve Göksun Kaplıcaları, Döngel Mağarası ve Bulut Deliği Mağarası’nı görmeden seyahatinizi sonlandırmayın.

Kahramanmaraş’ta Alışveriş

Kahramanmaraş’a kadar gitmişken yöresel ürünlerden almak isterseniz ya da sevdiklerinize hediye götürme niyetindeyseniz oldukça fazla alternatife sahipsiniz. Bölgede el işçiliği oldukça yaygın ve şehrin çarşılarında dolaşırken bunun yansıması olan dükkanları da sık sık göreceksiniz. Üstelik Kahramanmaraş’ta alışveriş yapabileceğiniz çarşıların bir çoğu tarihi atmosferleri ile de size keyifli bir atmosfer sunacaklar.

Osmanlı’dan kalma Kapalı Çarşı, Mazmanlar Çarşısı, Demirciler Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı, Yeraltı Çarşısı ve Çinili Çarşı, Kahramanmaraş’ta alışveriş yapabileceğiniz başlıca adresler… Ağaç oyma işleri, bakır işlemeler, sim ve sırma işleri, geleneksel deri ayakkabılar yöreye özgü hediyelikler olarak öne çıkıyor. Eğer yöresel lezzetlere meraklıysanız; kırmızıbiber, tarhana, fıstık ezmesi, un sucuğu ve pestil sucuğu alabileceğiniz alternatifler arasında bulunuyor.

Kahramanmaraş’ta Ne Yenir?

Keçi sütünden gelen lezzeti ile olduğu kadar yöresel kıyafetler ve eğlenceli hareketler eşliğinde yapılan sunumu ile de popüler olan Kahramanmaraş dondurması, şehrin en popüler ve sembolik lezzetlerinden… Şehrin bir diğer meşhur lezzeti ise tarhana… Ağızda bıraktığı mayhoş tadı ve cips formu ile Kahramanmaraş tarhanasını mutlaka yerinde tadın. Bununlar dışında, Maraş paçası, Maraş kebabı, simit köftesi, mumbar dolması, kuzu tandır, etli Maraş pilavı gibi yöresel lezzetlerin yanı sıra çullama ve cevizli ballı börek tatlılarının da tadına bakmayı ihmal etmeyin.

Kahramanmaraş Seyahat Önerileri

Kahramanmaraş yaylaları zengin bitki örtüsü ile öne çıkıyor. Şehri yaz mevsiminde ziyaret ettiyseniz, Baskonuş, Yavşan ve Tekir yaylalarından birini seçip mutlaka serin ve temiz havalarını solumak için kendinize zaman ayırın.Kahramanmaraş’ta yerin altında koskoca bir tarih yatıyor. Roma İmparatorluğu’na ait kalıntılardan oluşan ve yüzlerce yıl yaşam alanlarının altında kalan Germenicia Antik Kenti eşsiz mozaikleri ile gün yüzüne çıkarılıyor. Antik kenti şu anda gezmeni mümkün olmasa da Arkeoloji müzesini ziyaret ederken bu büyüleyici mozaiklerin fotoğraflarını es geçmeyin.

İletişim bilgilerinizi yalnızca uygulamanın bağlantısını göndermek için kullanacağız.

GÖNDER

mobilemobilemobile

Ankara - Kahramanmaraş için 746 TRY’den ucuz uçak bileti bulabilir miyim?+

Evet, Ankara - Kahramanmaraş için 746 TRY’nin altında birden fazla uçuş bulunuyor. hemen tıklayın.

Ankara - Kahramanmaraş uçak bileti ne kadar?+

Ankara - Kahramanmaraş uçuşları için en ucuz uçak bileti fiyatı 745 TRY . Bu, tüm hava yolları arasında bulunan en ucuz fiyat.

Bilet fiyatları artmadan uçak biletinizi hemen almak için tıklayın.

En ucuz Ankara - Kahramanmaraş uçak bileti hangi gün?+

Ankara - Kahramanmaraş arası uçmak için en ucuz gün Pazar günü.Uçak bileti fiyatlarını görmek için tıklayın.

Ankara - Kahramanmaraş için hangi hava yolu firması en ucuz uçak biletini sunuyor?+

Pegasus, Ankara - Kahramanmaraş için en ucuz uçak biletini sunan firma. tıklayın.

Ankara - Kahramanmaraş rotasında uçan havayolları hangileri?+

Ankara - Kahramanmaraş rotasında uçuşu bulunan en popüler 3 havayolu şirketi: Türk Hava Yolları, Pegasus ve AnadoluJet. Uçak bileti fiyatlarını görüntülemek için tıklayın.

Ankara - Kahramanmaraş arası uçakla kaç saat sürüyor?+

Ankara - Kahramanmaraş arası uçakla 70 dakika sürüyor.

Ankara - Kahramanmaraş rotasında uçarken hangi havaalanlarını kullanacağım?+

Ankara şehrinden Kahramanmaraş şehrine uçarken şu havaalanlarından birini kullanacaksınız: Ankara Havalimanı.Bu havalimanına ineceksiniz: Kahramanmaraş Havalimanı.

Ankara - Kahramanmaraş arası en ucuz uçak bileti ne zaman alınır?+

Ankara - Kahramanmaraş arasında uçak bileti rezervasyonu yaptırırken yolculuk tarihi belli ise birkaç hafta öncesinden bilet satın almak, maddi anlamda çok büyük kazanç sağlıyor.

HavalimanıFiyat
Yükleniyor

Kahramanmaraş - Ankara Otobüs Bileti

Kahramanmaraş – Ankara

Halk arasında kullanılan eski adı Maraş olan ilimiz Türkiye’nin Akdeniz bölgesinde yer almaktadır. Kurtuluş Savaşı’nda halkın gösterdiği direnişe ithafen ‘kahraman’ ön adını almış ve Kahramanmaraş olmuştur. Bununla beraber ülkemizin başkenti olan Ankara İç Anadolu bölgesinde bulunmaktadır. Başkent olması sebebiyle ticari ve turistik olarak pek çok insanı ağırlayan Ankara’dan her şehre ulaşım mümkündür. Birçok şehirlerarası yolculuğun da uğrak noktalarından biridir. Ankara havası, Ankara simidi gibi şehre özgün olan birçok şeyde adı geçer. Eğer siz de başkentimizi ziyaret etmek isterseniz Kahramanmaraş Ankara otobüs biletinizi şimdi alabilirsiniz.

 

Kahramanmaraş – Ankara Otobüs Rotası

Kahramanmaraş – Ankara arası yaklaşık olarak 600 kilometredir. Kahramanmaraş Ankara otobüsle kaç saat sorusunun cevabı ise firmadan firmaya ve duraklama noktalarına göre değişkenlik gösterir. Ancak ortalama olarak yolculuk 9 saat 30 dakika kadar sürmektedir. Yolculuk güzergahı genelde Kahramanmaraş – Göksun – Kayseri – Kırşehir – Kırklareli – Ankara şeklindedir. Kahramanmaraş Ankara otobüs seferleri düzenleyen otobüs firmaları yolculuk esnasında yolcuların ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için molalar vermektedir. 

Kahramanmaraş’ın kuzey kesimleri tarafı dağlarla çevrili olduğu için kuzeyde kara iklimi, güneyinde ise Akdeniz iklimi görülür. Ankara’nın iklimi kışları kuru ve soğuk, yazları ise ılıktır. 

 

Kahramanmaraş’tan Yola Çıkarken

Yola çıkmadan önce Cepyol üzerinden, farklı fiyat ve firma seçenekleriyle Kahramanmaraş Ankara otobüs bileti satın alabilirsiniz. Otogara ulaşım esnasında otobüs firmasının servisini kullanmak istiyorsanız, firma tercihinizi bu doğrultuda yapmalısınız. Ancak belediye otobüslerini kullanacaksanız yanınızda şehirde geçerli olan otobüs kartını mutlaka bulundurunuz. Eğer kartınız yoksa tek kullanımlık bilet alabilirsiniz. Otobüs yolculuğu esnasında bilet kontrol yapan görevlilere elektronik veya kağıt biletinizi göstermeniz gerekebilir. Bu gibi durumlar için biletinizi mutlaka yanınızda bulundurmalısınız.

Yola çıkmadan önce Ankara hava durumunu kontrol ederek bir valiz hazırlamanız faydanıza olacaktır. Değişken iklim koşullarını göz önünde bulundurmak size avantaj sağlar. Bununla beraber özellikle kış aylarında yolculuk yapıyorsanız yanınızda sizi soğuktan koruyacak kıyafetler bulundurmalısınız.

 

Ulaşım

Kahramanmaraş Ankara otobüs saatleri firmadan firmaya değişmektedir. Ancak farklı firmaların seferlerinden ortalama 2 saatte bir otobüs kalkmaktadır. Size en uygun saati belirleyerek biletinizi alabilirsiniz. Kahramanmaraş otogara gitmek için birçok seçenek mevcuttur. Taksi, belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri arasından tercih yapabilirsiniz. Dilerseniz otobüs firmanızın servis hizmetinden yararlanabilirsiniz. 

Ankara otogarına vardığınızdagitmek istediğiniz noktaya karar verdikten sonra tabelaların yönlendirmesiyle kullanmak istediğiniz ulaşım aracına ulaşabilirsiniz. Ankara otogarından şehrin birçok noktasına giden ulaşım araçları mevcuttur. 

Otobüs yolculuğu sonrasında uçak yolculuğu yapacaksanız, Ankara otogarından, Esenboğa Havalimanı’na belediye otobüsleri, taksi vb. kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ankara otogarından Ankara hızlı Tren Garı’na ulaşmak için Ankaray – AŞTİ durağından binerek Ankaray – Maltepe durağında inerek, trafikte vakit kaybetmeden gara ulaşabilirsiniz. AŞTİ ve tren garı arasındaki mesafe 6-7 dakika sürmektedir.

Ankara otogardan Kızılay’a gitmek için Ankaray’ı kullanabilirsiniz. 5 dakikada bir tramvay kalkmakta ve yaklaşık 8 dakikada Kızılay’a ulaşım sağlayabilmektedir.

 

Varınca

 

Ankara’ya vardığınızda ilk iş olarak geri dönüş biletinizi almak isterseniz Ankara Kahramanmaraş otobüs firmaları seçeneklerinden birini tercih ederek biletinizi alabilirsiniz. Daha sonra konaklama yapacağınız yer belli değilse buna karar vermeniz, çantalarınızı bırakabileceğiniz bir yer olması adına kolaylık sağlayacaktır. Konaklayacağınız yeri, gezmek ve vakit geçirmek istediğiniz bölgelere yakın seçerseniz, zaman anlamında kendinize avantaj sağlamış olursunuz. 

 Ankara’da gezebileceğiniz bazı yerler;

  • Kızılay
  • Göksu Parkı
  • Ankara Kalesi
  • Anıtkabir
  • Eymir Gölü
  • Ulucanlar Cezaevi Müzesi
  • 1. TBMM Kurtuluş Savaşı Müzesi

 

Başkentin tadını çıkarmanız ve keyifli bir seyahat etmeniz dileğiyle!

  

Kahramanmaraş Ankara Otobüs Bileti

Dondurması ile dillere destan olan Kahramanmaraş’tan, Ankara’ya ulaşmak isteyenler için 2 seçenek vardır. Bunlardan bir tanesi hava, diğer ise karayoludur. Seçimini havayolundan yana kullananlar için bazı günler 1 tane direkt uçuş bulunmakta, bazı günlerde ise direkt uçuş seçeneği söz konusu olmamaktadır. Buna karşılık otobüs seferleri ise oldukça sıktır. Başkente gitmek isteyen Kahramanmaraşlılar için her gün en az 10 seçenek vardır ve tercih edilebilecek firmalardan bazıları Aksu Turizm, Kahta Petrol ve Lüks Kahramanmaraş Turizm’dir. .Bu nedenle de iki şehir arasındaki ulaşımda otobüs yolculuğu hala cazibesini korumaktadır. Çoğunlukla Kayseri, Kırşehir, Kırıkkale güzergahını takip eden araçlar yaklaşık 9 saat sonunda varış noktasına ulaşmaktadır ve aradaki mesafe ortalama 612 kilometredir. Siz de Kahramanmaraş Ankara otobüs bileti sorgulamasını sitemiz aracılığı ile yapabilir tercihinize göre en ucuz otobüs biletini veya en donanımlı aracı tercih edebilirsiniz.

Peki, Ankara’dan dönmeden önce görülmesi gereken yerler nerelerdir? Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarının yer aldığı Anıtkabir, şehrin merkezi denildiğinde ilk akla gelen yer olan Kızılay Meydanı, Hacı Bayram Mahallesi’ndeki Augustus Tapınağı ve başkentin en meşhur caddelerinden Tunalı Hilmi Caddesi görülmesi önerilen yerlerden sadece birkaç tanesidir.

Kahramanmaraş Ankara arası sefer düzenleyen otobüs firmaları hangileridir?

Kahramanmaraş Ankara arası otobüs ile yolculuk kaç saat sürmektedir?

Kahramanmaraş Ankara arası otobüs ile seyahat ortalama 9 ile 10 saat arasında sürmektedir.

Kahramanmaraş Ankara Otobüs Bileti Fiyatları Ne Kadar?

Otobüs FirmasıOtobüs Bileti Fiyatı
Ak Aksu Turizm400 TL
Süha Turizm400 TL
Ak Turizm400 TL
Ede Turizm400 TL
Metro Turizm400 TL
Adıyaman Ünal Turizm400 TL
Kahta Petrol400 TL
Adıyaman Anka Turizm400 TL
Vip Kahramanmaraş Turizm400 TL
Öz Gülaras Turizm400 TL
Siirt Kurtalan Ekspres400 TL
Mardin Seyahat400 TL

FacebookTwitter

directions_bus
200'den fazla
Otobüs Firması

lock
Güvenli Ödeme
(0 Komisyon)

done
Kolay ve hızlı bilet alma

event_busy
Online İptal Kolaylığı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası