zerdeçal suyu ile zayıflama / 1 Haftada 2 Kilo Verdiğim Zerdeçallı Kür - Nefis Yemek Tarifleri

Zerdeçal Suyu Ile Zayıflama

zerdeçal suyu ile zayıflama

Obeziyeti Önleyen, Ya&#; Yakan Mucize Bitki: Zerdeçal

  • Zerdeçal içerdi&#;i antioksidan özellikleri ile halk sa&#;l&#;&#;&#;n&#;n korunmas&#; amac&#;yla kullan&#;lan bir bitkidir.
  • Zerdeçal zencefil ailesine mensup sar&#; çiçekleri ve büyük yapraklar&#; olan, çok y&#;ll&#;k ve yumrulu otsu bir bitkidir.
  • Zerdeçal Curcuma longa bitkisinden elde edilmektedir. “Hint safran&#;” olarak da an&#;lan zerdeçal&#;n antiinflamatuar (iltihapla sava&#;an) antioksidan (ya&#;lar&#;n oksidasyonunu yava&#;latan madde) veantiapoptotik (programlanm&#;&#; hücre ölümüyle sava&#;an) etkilerin de içinde bulundu&#;u birçok farmakolojik özelli&#;i bulunmaktad&#;r.
  • Bitkinin ana bile&#;eni olan kurkumin polifenolik özellikleri ile inflamasyonun (iltihap) temel rol oynad&#;&#;&#; birçokkronik hastal&#;kta tedavi edici özellik göstermektedir.
  • Ayr&#;ca çe&#;itli kanser türlerinde önleyici ve tedaviye yard&#;mc&#; etki gösterdi&#;i belirtilmektedir.

Bu yaz&#;da zerdeçal zay&#;flat&#;r m&#; sorusunu sizler için cevaplad&#;m. Yüksek antioksidan özelli&#;i sayesinde pek çok hastal&#;&#;&#;n bitkisel tedavisinde kullan&#;labilen zerdeçal&#;n ya&#; yakma ve kilo verme sürecindeki destek etkileri a&#;a&#;&#;daki alt ba&#;l&#;klarda sizleri bekliyor olacak. Zerdeçal hakk&#;nda faydal&#; bilgilerin devam&#; için sayfan&#;n en sonundaki linklere t&#;klayabilirsiniz. Keyifli okumalar!

zerdeçal zay&#;flat&#;r m&#;

Zerdeçal Zay&#;flat&#;r M&#;?

&#;nsan vücudu kilo verirken ya&#; yakar. Ya&#; yak&#;ld&#;ktan sonra vücutta toksik maddeler birikir. Öncelikle kilo verme süresince sa&#;l&#;kl&#; beslenme program&#;nda mutlaka toksik maddeleri vücuttan uzakla&#;t&#;racak antioksidan besinlere yer verilmelidir. Bu anlamda zerdeçal çok büyük etkiye sahiptir.

Zerdeçal&#;n içeri&#;ini inceleyecek olursak:

  • Zerdeçal baharat&#;n enerji, protein, karbonhidrat, ya&#; ve posa içeri&#;i bulunmaktad&#;r.
  • Ayr&#;ca B12 vitamini hariç B grubu vitaminlerini, E ve C vitamini, K vitamini ve folat içermektedir.
  • Kalsiyum, bak&#;r, demir, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum, selenyum, sodyum ve çinko minerallerini de belli miktarlarda içermektedir.
  • Zerdeçal bitkisinin, A, E, C vitamini, Glutatyon (GSH, GSSG), B1, B3 ve B9 vitaminleri bak&#;m&#;ndan iyi bir kaynak oldu&#;u ve içerdi&#;i zengin fenolik ve flavonoit miktarlar&#; dikkate al&#;nd&#;&#;&#;nda oldukça güçlü bir antioksidan bitki oldu&#;u söylenebilir.
  • E vitamini serbest radikallerin oksidasyonuna kar&#;&#; hücre ya&#; asitlerini korumada ilk savunma hatt&#;n&#; olu&#;turur. Zerdeçal&#;n ana bile&#;eni olan kurkumin, E vitamininden birkaç kat daha iyi bir radikal temizleyicisidir.
  • Zerdeçal&#;n B vitaminleri aç&#;s&#;nda da zengin oldu&#;u belirtilmektedir.
  • Bilindi&#;i üzere B1, B2, B3 ve B5 vitaminlerinin enerji metabolizmas&#;nda görev ald&#;klar&#; rapor edilmektedir.
  • B1 vitamini karbonhidratlar&#;n glukoza dönü&#;mesinde etkili, B6 vitamini de protein, karbonhidrat metabolizmas&#;nda görev al&#;r.
  • A vitaminin öncülü olan beta karoten ise önemli bir antioksidan olup doymam&#;&#; ya&#;lar&#;n oksidasyonunu önleyerek serbest radikallerin olu&#;umunu bask&#;lar.
  • Ayn&#; &#;ekilde C vitaminin de ya&#; yak&#;m&#;ndan sonra aç&#;&#;a ç&#;kan toksitlerin olu&#;umunu engelledi&#;i ve etkili bir temizleyici oldu&#;u da ileri sürülmektedir.
  • C vitamininin hücresel al&#;n&#;m&#;n&#; hem glukoz hem de insülin düzenledi&#;inden, C vitamin insülin aras&#;ndaki ili&#;ki de oldukça önemlidir. Bu nedenle kanda glukoz seviyesi yükseldi&#;inde C vitamininin geri emiliminde bozulmalar olur.
  • Ancak d&#;&#;ar&#;dan al&#;nan C vitamininin Tip I diyabette (&#;eker hastal&#;&#;&#;) kandaki glukoz seviyesini dü&#;ürdü&#;ü ifade edilmi&#;tir.
zerdeçal zay&#;flat&#;r m&#;

Zerdeçal Kötü Kolesterolü Dü&#;ürür

  • Yap&#;lan bilimsel bir çal&#;&#;mada 8 haftal&#;k tedavi sonunda total kolesterol, LDL, HDL, TG ve lipoprotein kolesterol seviyeleri ölçülmü&#;tür.
  • Çal&#;&#;man&#;n sonunda zerdeçal&#;n ana bile&#;eni olan kurkumin uygulanan grupta kötü kolesterollerin (ldl) seviyesinde azalman&#;n ve iyi kolesterol (hdl) seviyesinde artman&#;n kurkumin kullanmayanlara göre daha etkili oldu&#;u gösterilmi&#;tir.
zerdeçal kolesterol

Zerdeçal Obeziteyi Önler

  • &#;nflamasyon (iltihap), ba&#;ka birçok kronik hastal&#;kta oldu&#;u gibi obezite için de temel rol oynamaktad&#;r.
  • Fareler ile yap&#;lan çal&#;&#;malarda bir zerdeçal&#;n ana bile&#;eni olan kurkuminin obeziteyi önledi&#;i bulunmu&#;tur.
  • Kurkumin obezite ve obeziteye ba&#;l&#; metabolik kusurlar&#; önlemektedir.
zerdeçal obezite

Zerdeçal&#;n &#;nsülin Direncine Etkisi

  • Metabolik Sendromlu (Yüksek tansiyon + yüksek kan &#;ekeri + kötü (ldl) kolesterol + göbek bölgesi ya&#;lanmaya sahip) farelere kurkumin verilmesiyle insülin direnci, glukoz tolerans&#; ve plazma insülin seviyesi üzerine iyile&#;tirici etkisi gösterilirken, kan &#;ekerini ve HbA1c (3 ayl&#;k kan &#;ekeri ortalamas&#; ) seviyesini dü&#;ürdü&#;ü gösterilmi&#;tir
  • Ba&#;ka bir çal&#;&#;mada kurkuminin, yüksek ya&#;l&#; diyet sonucu vücuttaki a&#;&#;rl&#;k art&#;&#;&#;n&#; ve toplam ya&#; kütlesindeki art&#;&#;&#; engelledi&#;ini göstermi&#;tir.
zerdeçal insülin direnci

Günlük Önerilen Tüketim Miktar&#; ve Toksik Doz

  • Raporlar ki&#;i ba&#;&#;na günde mg kurkumine e&#; de&#;er olan g tüketiminin insanlarda herhangi bir yan etkiye neden olmad&#;&#;&#;n&#; göstermektedir.
  • Hayvan çal&#;&#;malar&#;nda ise 5 g/kg’a kadar kurkumin herhangi bir belirgin toksisiteye neden olmad&#;&#;&#; belirlenmi&#;tir.

Özetle:

  • Kilo verme sürecinde zerdeçal&#;; metabolizmay&#; h&#;zland&#;rmak için, kolestrol seviyesini dü&#;ürmek için, kan &#;ekeri ve insülin dengesi için günlük belli miktarda tüketebilirsiniz.
  • Kan suland&#;r&#;c&#; ilaç kullan&#;yorsan&#;z, dü&#;ük tansiyonluysan&#;z, reflü –gastrit – ülser gibi mide rahats&#;zl&#;klar&#;n&#;z varsa en minimum düzeyde tüketmelisiniz veya hiç tüketmemelisiniz. Bu konuda mutlaka doktorunuza ba&#;vurun, sa&#;l&#;&#;&#;n&#;z her &#;eyden önemlidir.

Hayvanlar üzerinde yap&#;lan her türlü deneyin, canl&#; ya&#;am&#;na sayg&#;s&#;zl&#;k oldu&#;unun alt&#;n&#; çizmek isteriz…

zerdeçal zay&#;flat&#;r m&#;

Zerdeçal ile Haz&#;rlayabilece&#;iniz Zay&#;flat&#;c&#; 7 Tarif

Zerdaçal&#; yemeklerinize, çorbalar&#;n&#;za, yo&#;urtlar&#;n&#;za ekleyerek tüketebilirsiniz. Tariflerde mevcut, inceleyebilirsiniz.

1) Ya&#; Yak&#;c&#; Yo&#;urtlu Ö&#;ün

Yo&#;urt, zencefil, zerdeçal, çörek otu, ceviz, yulaf ezmesi ve dahas&#;! Küçük bir kavanozun içinde, her an yan&#;n&#;zda enerji deposu sa&#;l&#;kl&#; bir ö&#;ün sizi bekliyor! Ya&#; Yak&#;c&#; Yo&#;urtlu Ö&#;ün

2) Ba&#;&#;rsaklar&#; Çal&#;&#;t&#;ran Vitaminli Çorba

Lif ve vitamin kayna&#;&#;, aktif ve yo&#;un oldu&#;unuz günlerde ihtiyac&#;n&#;z olan besinleri tek kasede sa&#;layabilecek nefis bir tarif, kaç&#;rmay&#;n! Ba&#;&#;rsaklar&#; Çal&#;&#;t&#;ran Vitaminli Çorba

3) Ya&#; Yak&#;m&#;n&#; H&#;zland&#;ran Renkli Çorba

Diyet ve kontrollü beslenme sürecini e&#;lenceli hale getiren, içinde yok yok harika bir çorba! Ö&#;ünlerinizde bol salata ile afiyetle tüketebilirsiniz. Ya&#; Yak&#;m&#;n&#; H&#;zland&#;ran Renkli Çorba

4) Detoks Etkili Telafi Çorbas&#;

Yeme&#;i ya da tatl&#;y&#; fazla kaç&#;rd&#;&#;&#;n&#;z günlerin ertesinde hem vicdan&#;n&#;z&#; hem de midenizi rahatlatacak detoks etkili, ar&#;nd&#;r&#;c&#; çok hafif bir çorba tarifi! Detoks Etkili Telafi Çorbas&#;

5) Metabolizma H&#;zland&#;ran Çorba

Çe&#;itli nedenlere ba&#;l&#; olarak yava&#;layan metabolizman&#;z&#; an&#;nda h&#;zland&#;racak, sizi kendinize getirecek bol sebzeli bir tarif. Üstelik çok da pratik! Metabolizma H&#;zland&#;ran Çorba

6) Ya&#; Yak&#;m&#;n&#; H&#;zland&#;ran Çorba

Ya&#; yakan çorbalar listesinde ilk s&#;rada lahana çorbas&#;n&#; bir de bu tarifle deneyin seveceksiniz! Zay&#;flama sürecinde çok yard&#;mc&#; olacak. Ya&#; Yak&#;m&#;n&#; H&#;zland&#;ran Çorba

7) Ya&#; Yak&#;c&#; Yo&#;urt

Ara ö&#;ünlerde tok tutucu, ya&#; yak&#;m&#;n&#; h&#;zland&#;r&#;p metabolizmay&#; canland&#;ran a&#;&#;r&#; kolay bir tarif! Yar&#;m ya&#;l&#; yo&#;urtla haz&#;rlaman&#;z&#; tavsiye ediyoruz. Ya&#; Yak&#;c&#; Yo&#;urt

Zerdeçal&#; sa&#;l&#;k için sofralar&#;m&#;zdan eksik etmeyelim. Sa&#;l&#;kla kal&#;n.. Sevgilerimle!

Diyetisyen Esengül I&#;IK

Tarifleri için: Diyetisyenden Lezzetli Tarifler (Dyt. Esengül I&#;IK)

Instagram: @diyetisyenesengul

Web: seafoodplus.info

&#;lginizi çekebilir: Kefir Ne Zaman &#;çilir? E&#;er Ara Ö&#;ünlerde Düzenli Kefir &#;çerseniz

zerdeçal zay&#;flat&#;r m&#;

Zerdeçal&#;n Faydalar&#; Nelerdir? Hiç Duymad&#;&#;&#;n&#;z &#;ifal&#; Özellikleri

Zerdeçal Çay&#; Nas&#;l Yap&#;l&#;r? Faydalar&#; Nelerdir? Zay&#;flat&#;r M&#;?

Zerdeçal Maskesi Nas&#;l Yap&#;l&#;r? Neye &#;yi Gelir? Nas&#;l Temizlenir?

Zerdeçal zayıflatır mı? Zayıflama için zerdeçal nasıl kullanılmalı?

Son dönemde iltihap giderici ve antioksidan özelliklerinden daha çok haberdar olunmas&#;yla birlikte kullan&#;m&#; artan zerdeçal&#;n faydalar&#; aras&#;nda sindirim sistemine iyi gelmesi, beynin ya&#;lanmas&#;n&#; önlemesi gibi pek çok nokta mevcut. Unutkanl&#;&#;&#; önleyen ya da geciktiren zerdeçal içeri&#;indeki bile&#;enler sayesinde safra üretimini art&#;rarak sindirime de yard&#;mc&#; olur. Ayr&#;ca kalp ve damar sa&#;l&#;&#;&#;n&#; destekleyen, eklem a&#;r&#;lar&#;n&#; azaltan önemli bir do&#;al kaynakt&#;r.

Zerdeçal Kilo Verdirir mi?

Do&#;al anti inflamatuar özelli&#;iyle de tan&#;nan zerdeçal:

  • Kemik sa&#;l&#;&#;&#;n&#; koruman&#;n yan&#; s&#;ra içeri&#;indeki birçok bile&#;en ile vücut içerisinde ya&#; hücrelerinin birikmesini önleyici etki gösterir.
  • Bölgesel ya&#;lanma problemi ya&#;ayanlar için önemli bir yard&#;mc&#; olan zerdeçal, kan &#;ekerini de dengede tutarak insülin direncini önler ve bedendeki fazla ya&#;&#;n d&#;&#;ar&#; at&#;lmas&#;n&#; sa&#;lar.
  • Ayr&#;ca metabolizmay&#; h&#;zland&#;rarak ya&#; yakmay&#; kolayla&#;t&#;r&#;r.
  • Düzenli tüketilmesi halinde sindirim sisteminin daha sa&#;l&#;kl&#; çal&#;&#;mas&#;na destek olur.
  • Bu özelli&#;iyle sindirim kaynakl&#; problemler yüzünden kilo alan ki&#;ilerin fazla kilolar&#;ndan kurtulmalar&#;n&#; sa&#;layan önemli bir yard&#;mc&#;d&#;r.
  • Ayr&#;ca vücudun salg&#;lar&#; daha sa&#;l&#;kl&#; ve etkili salg&#;lamas&#;na destek olarak tüketilen besinlerin daha kolay sindirilmesini de te&#;vik eder.

Zerdeçall&#; Su Zay&#;flat&#;r m&#;?

Zerdeçal:

  • Metabolizmay&#; h&#;zland&#;rmas&#;,
  • Sindirim sistemini güçlendirip yiyeceklerin daha kolay sindirilmesine katk&#; sa&#;lamas&#; gibi faydalar&#;ndan ötürü kilo verme sürecinde çe&#;itli &#;ekillerde tüketilmesi önerilen bir besindir.

Zerdeçal&#;n zay&#;flamaya etkisi suyla birlikte tüketildi&#;inde de ayn&#; &#;ekilde geçerli olacakt&#;r.

Zerdeçal Zay&#;flamak &#;çin Nas&#;l Kullan&#;l&#;r?

Zerdeçal ile zay&#;flamak isteyenler, do&#;an&#;n bir mucizesi olan bu ürünü birçok farkl&#; &#;ekilde tüketebilirler. Damak zevkinize ya da diyet program&#;n&#;za göre a&#;a&#;&#;daki tariflerinden herhangi birini doktorunuzdan da onay olmak &#;art&#;yla tüketerek zay&#;flama sürecinde daha güçlü ad&#;mlar atabilirsiniz.

1. Limon ve zerdeçal ile zay&#;flama

iStock

Zerdeçal ile limon sa&#;l&#;k aç&#;s&#;ndan vücuda oldukça önemli katk&#;lar&#; bulunan bitkisel ürünlerdir. C vitamini içeren limon ile iyi bir antiseptik olan zerdeçaldan elde edilen kar&#;&#;&#;m sayesinde kilo vermenin yan&#; s&#;ra kan bas&#;nc&#;n&#;n kontrol edilmesi ve fiziksel performans&#;n yükseltilmesi de mümkün.

Limon ve zerdeçaldan olu&#;an kar&#;&#;&#;m&#; haz&#;rlamak ve tüketimi için:

  • 1 bardak kadar s&#;cak suyun içerisine bir tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; zerdeçal ve yar&#;m limon suyu ilave edip kar&#;&#;t&#;r&#;n.
  • 1 hafta boyunca her gün

1 bardak tüketin.

  • Her bir haftan&#;n ard&#;ndan 2 hafta mola verip öyle devam etmeniz daha sa&#;l&#;kl&#; olacakt&#;r.
  • En iyi sonucu almak için kahvalt&#;dan önce aç karn&#;na içmeyi tercih edebilirsiniz.

2. Ac&#; biber, zencefil, zerdeçal ile zay&#;flama

iStock

&#;çeri&#;inde potasyum ve kalsiyumun yan&#; s&#;ra B, C, E ve K vitaminlerini de bar&#;nd&#;ran ve son derece iyi bir lif kayna&#;&#; olan ac&#; biberin zerdeçal ile kar&#;&#;t&#;r&#;lmas&#;ndan elde edilen kar&#;&#;&#;m kilo vermeye destek olur.

Kar&#;&#;&#;m&#; haz&#;rlamak ve tüketimi için:

  • 2 litre suyun içerisine 2 tane taze

zencefili rendeleyin, daha sonra üzerine2 tane limonun suyunu s&#;k&#;n.

  • Sonra 2 ka&#;&#;k zerdeçal tozu ile

2 tutam ac&#; biberi de kar&#;&#;&#;m&#;n üzerine ekleyerek güzelce kar&#;&#;t&#;r&#;n.

  • En sonda 1 çay ka&#;&#;&#;&#; bal ekleyin.
  • 10 dakika bekledikten sonra kar&#;&#;&#;m&#;n&#;z içime haz&#;r hale gelecektir.
  • Çok s&#;k tüketmekten kaç&#;nman&#;z gereken bu kar&#;&#;&#;m&#; haz&#;rlad&#;ktan sonra gün içerisinde tüketebilirsiniz.

3. Zerdeçal ve tarç&#;n çay&#; ile zay&#;flama

turmeric_

Zerdeçal ve tarç&#;n çay&#;yla zay&#;flamak için gerekli olan malzemeler &#;unlard&#;r:

  • 1 tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; tarç&#;n,
  • Yar&#;m tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; taze nane yapra&#;&#;,
  • 1 fincan su,
  • 1 tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; taze zerdeçal.

Kar&#;&#;&#;m&#; haz&#;rlamak ve tüketimi için:

  • Bir tencereye 1 bardak suyu dökün ve üzerine tarç&#;n ilave edin.
  • Suyu yar&#;s&#; buharla&#;ana kadar kaynat&#;n, daha sonra 1 fincan s&#;cak su döküp so&#;umas&#;n&#; bekleyin.
  • Üzerine nane ve zerdeçal&#; ekledikten sonra güzelce kar&#;&#;t&#;r&#;n.
  • &#;sterseniz içmeden önce süzgeçten geçirebilirsiniz.

4. Zerdeçal ve süt ile zay&#;flama

drink_

Bu kar&#;&#;&#;m&#; haz&#;rlamak için:

  • 1 su barda&#;&#; ya&#;s&#;z süt ve 1 tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; toz zerdeçal yeterli olacakt&#;r.
  • Sütü dakika kadar k&#;s&#;k ate&#;te &#;s&#;t&#;n.
  • Daha sonra &#;s&#;nan sütü bir barda&#;a döküp üzerine zerdeçal ekleyin ve güzelce kar&#;&#;t&#;r&#;n.

5. Zencefil ve zerdeçal çay&#; ile zay&#;flama

masala_

Antienflamatuar etkisinin yan&#; s&#;ra sindirim sistemini geli&#;tiren zencefilin içeri&#;indeki kurkumin matabolizman&#;n çal&#;&#;mas&#;n&#; destekler ve obezitenin önlenmesine destek olur.

Zencefil ve zerdeçal çayl&#; kar&#;&#;&#;m için:

  • &#;lk olarak bir parmak kal&#;nl&#;&#;&#;ndaki zerdeçal köküyle bir parmak kal&#;nl&#;&#;&#;nda zencefili kaynamakta olan 1,5 çay barda&#;&#; s&#;cak suya ilave edin ve5 dakika daha kaynamas&#;n&#; bekleyin.
  • Daha sonra üzerine adet çubuk tarç&#;n ekleyip iki dakika daha kaynat&#;n ve &#;l&#;maya ba&#;lay&#;nca için.
  • Tad&#;n&#;n daha iyi olmas&#; için üzerine bir çay ka&#;&#;&#;&#; bal ekleyebilirsiniz.

6. Zerdeçal ve sar&#;msak ile zay&#;flama

turmeric_

Bu kar&#;&#;&#;m için elinizde bulundurman&#;z gereken malzemeler &#;unlard&#;r:

  • 1 tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; toz zerdeçal,
  • 1 çorba ka&#;&#;&#;&#; limon suyu,
  • 1 çay barda&#;&#; su,
  • Yar&#;m tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; ezilmi&#; sar&#;msak.
  • Bir çay barda&#;&#; limon suyunun üzerine sar&#;msak ve zerdeçal&#; ekleyip güzelce kar&#;&#;t&#;r&#;n.

7. Zerdeçal suyu ile zay&#;flama

turmeric_

Zerdeçal kürü ile zay&#;flamak isteyenlerin ihtiyac&#; olan olan malzemeler:

  • ml, yani yakla&#;&#;k

2 bardak su,

  • 2 tane limonun suyu,
  • 2 yemek ka&#;&#;&#;&#; bal ve
  • 1 yemek ka&#;&#;&#;&#; toz zerdeçal.

Haz&#;rlan&#;&#;&#; ve tüketimi:

  • 2 bardak suyu tencereye dökün, üzerine1 yemek ka&#;&#;&#;&#; toz zerdeçal&#; ilave edin ve kaynamaya b&#;rak&#;n.
  • Daha sonra tencereyi ocaktan al&#;p birkaç dakika bekletin ve üzerine limon suyunu ilave edin.
  • Elde etti&#;iniz kar&#;&#;&#;m&#; buzdolab&#;nda so&#;umaya b&#;rakabilir ve so&#;uduktan sonra tatland&#;r&#;c&#; etki göstermesi için bal ilave edebilirsiniz.
  • Gün içerisinde bu kar&#;&#;&#;m&#; 1 veya 2 bardak içmek yeterli olacakt&#;r.

8. Yo&#;urt ve zerdeçal ile zay&#;flama

yogurt_

Zencefil, zerdeçal, ya&#;s&#;z yo&#;urt, tarç&#;n ve iste&#;e ba&#;l&#; olarak zeytinya&#;&#;n&#; belirli ölçülerde kar&#;&#;t&#;rarak elde edece&#;iniz kar&#;&#;&#;m sayesinde kilo verme sürecine önemli ölçüde destek olabilirsiniz.

Haz&#;rlan&#;&#;&#; ve tüketimi:

  • 4 yemek ka&#;&#;&#;&#; ya&#;s&#;z yo&#;urdu bir kaseye dökün.
  • &#;çerisine1 çay ka&#;&#;&#;&#; toz tarç&#;n,

1 çay ka&#;&#;&#;&#; zencefil tozu, 1 çay ka&#;&#;&#;&#; zerdeçal tozu, 1 çay ka&#;&#;&#;&#;zeytinya&#;&#; ve 1 çay ka&#;&#;&#;&#;toz tarç&#;n ekleyin.

  • Güzelce kar&#;&#;t&#;r&#;n.
  • Elde etti&#;iniz bu kar&#;&#;&#;m&#; sabah, ö&#;le ve ak&#;am vakitlerinde yemeklerden saat önce aç karn&#;na tüketin.
  • Bu kürü gün ara verecek &#;ekilde haftada

2 gün uygulayabilirsiniz.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Kilo verdiren 3 besin; ıspanak, domates ve zerdeçal

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, kilo vermek ve zayıflamanın çağımızın en yaygın sorunlarından bir tanesi olan obezite nedeniyle gündemdeki konular arasında ilk sıralarda yer aldığını belirterek, zayıflamak isteyen kişilerin de sağlıklı zayıflamak için birtakım hususlara dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

ISPANAĞIN KALORİSİ DÜŞÜK AMA VİTAMİN VE MİNERAL YÖNÜNDEN OLDUKÇA BESLEYİCİ

Uzman Diyetisyen Enç, kilo verdiren 3 besinden ilkinin ıspanak olduğunu belirterek, "Kış sebzelerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan ıspanak, A, B1, B2, C, E vitaminleri, fosfor, kalsiyum, demir, folik asit ve çeşitli minareller içerir. Ispanağın kalorisi düşüktür ama vitamin ve mineral yönünden besleyici bir sebzedir. Ispanak bilindiği gibi kansızlığa iyi gelir. Zayıflamak isteyenlerin de ilk tercih edeceği sebzelerden biri olmalıdır. Ispanak sindirimi kolaylaştırır ve idrar söktürür. Her iki durumun da kilo vermede etkisi vardır. Çiğ olarak salatalarda tüketilen ıspanak zengin lif kaynağıdır. Bu yeşilliğin bir gizemi de, iştahı bastıran proteinleri vücudunuza gizlice sokarak kalorilere veda etmenizi sağlar. Ispanaktaki bu proteinler öğünler sonrasında vücudumuzdaki açlık hormonlarını azaltmaya yardımcı olur. Sağlıklı zayıflamak için ana öğünlerde bir kase yoğurtlu ıspanak tüketmek iyi bir seçim olacaktır" dedi.

DOMATES SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIYOR

Domatesin, mineral ve vitamin açısından zengin olduğu için sindirimi kolaylaştırdığını kaydeden Enç, "Domates, demir, potasyum, kalsiyum ve fosfor mineralleri ile A, B ve C vitaminleri açısından oldukça zengin bir besindir. Özellikle içeriğinde bulunan fazlaca lif kabuklarıyla tüketildiğinde sindirimi kolaylaştırır. Domates, mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur ve kabızlığı giderir. İyi bir idrar söktürücüdür ve vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına katkıda bulunur. Cilt sağlığı için de faydalı olan domates, yaşlanmayı geciktirir ve cildi canlandırıp tazelik verir. Domates, C vitamini ve içeriğindeki asitler sayesinde metabolizma sürecini hızlandırmayı sağlar. Bu durumda da kilo vermeniz kolaylaşır. Aynı zamanda karaciğerin yüksek miktarda yağ tortusunu süzmesini de yardımcı olur. Kalori kontrolü yaparken vücudumuzun vitamin ve mineral eksikliği çekmemesi için domates suyu içebilirsiniz. Düşük kalorili olan taze domates suyu hem vücudun ihtiyaç duyduğu suyu sağlar hem de daha uzun süre tok hissedilmesine yardımcı olur. Domatesin A vitamini bakımından zengin olması da saç sağlığı için faydalıdır. A vitamini saç köklerini güçlendirir ve saça doğal bir parlaklık verir. Domates, C vitamini ve içeriğindeki asitler sayesinde metabolizma sürecini hızlandırmayı sağlar. Bu durumda da kilo vermeniz kolaylaşır. A vitamini ve potasyum yönünden zengin olan domatesin içindeki asitler ayrıca cildi sıkılaştırır" ifadelerini kullandı.

ZERDEÇAL HAZMI KOLAYLAŞTIRIYOR

Son olarak kilo vermede yardımcı olan üçüncü besinin zerdeçal olduğunu ifade eden Enç, "Zerdeçalın etken maddesi curcumindir. Curcumin vücudu kansere karşı korur ve tümör hücrelerinin çoğalmasını engelleyici özelliğe sahiptir. Araştırmalarda Curcuminin antioksidan etkisinin E ve C vitaminlerinden daha güçlü olduğu görülmüştür. Zerdeçalın kullanılan kısmı toz haline getirilmiş köküdür. Faydaları Antioksidan etkilidir. Hint baharatlarından biri olan zerdeçaldaki etken madde yağları yakılmasını sağlıyor. Ayrıca yüksek proteinli gıdaların çözülmesini sağlayarak sindirime yardımcı oluyor. Yağ dokusunun büyümesini de bastırıyor. Ayrıca Zerdeçal, hazmı kolaylaştırır ve ödem attırır. Mideyi kuvvetlendirir, hazmı kolaylaştırır ve bu sayede kilo vermenize de yardımcı olur. Yemeklerde kullanılan Zerdeçal, suda kaynatılarak çay yapılarak da içilebilir. Zerdeçalı çay yapılmasının dışında bal ile birlikte de tüketebilirsiniz" şeklinde konuştu.

İHA

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir