oyuncakcini / Rahmi M. Koç Allibey Cunda Ayvalık | Oyuncak, Çini, Evler

Oyuncakcini

oyuncakcini

Konya bu yılda Şivliliğe doyacak

Çocuklar, Şivlilik Çocuk Bayramı’nda gönüllerince eğlenecek

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Belediyesi iş birliğinde düzenlenen ve 5 gün sürecek “Şivlilik Çocuk Bayramı” 25 Ocak’ta kapılarını açıyor.

Birbirinden güzel ve değerli etkinliklerin, söyleşilerin,müzikallerin,gösterilerin yer alacağı organizasyon 29 Ocak tarihinde sona erecek.

GERİ SAYIM BAŞLADI

Konya’ya has bir gelenek olan Şivlilikte geçtiğimiz yıl çocuklara festival havasında yaşatan Selçuklu Belediyesi bu yıl da Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte “Şivlilik Çocuk Bayramı” adıyla çocukları gönüllerince eğlendirecek. Tüm çocukların heyecanla beklediği Şivlilik organizasyonunda çocuklar için bin çanta dağıtılacak.

5 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK

Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan “Şivlilik Çocuk Bayramı 25 Ocak Çarşamba günü başlayıp 29 Ocak Pazar gününe kadar devam edecek. Kendi alanında tek olan ve çocukların mutlu olacağı tüm detayların düşünüldüğü organizasyon sabah akşam saatleri arasında misafirlerini ağırlayacak. 5 gün boyunca devam edecek olan festival programının gündüz kuşağında TRT Çocuk kanalının sevilen karakterleri sahne alacak.

Öğle kuşağında ise ebeveynlere yönelik alanında uzman yazarlar tarafından çocuk gelişimi ve çocukların başarısına yönelik konferanslar verilecek.

ÇOCUKLAR EĞLENCEYE DOYACAK

Geçtiğimiz yıl rekor katılım sağlanılan Şivlilik programında bu yıl da Etkinlik süresince Selçuklu Kongre Merkezi balo salonunda; saatleri arasında belirli periyotlarla Etkilişimli Dijital Oyunlar, VR Etkinlikler, Simülasyonlar, Greenbox Fotoğraf Çekme Alanları, Gösteri Sahnesi alanında Ekstrem Gösteriler; Zumbakids, Gösteri Showları, Geleneksel Oyunlar ve Yarışmalar, gerçekleşecek.

Selçuklu Kongre Merkezinde zemin kat fuaye alanında; Şivlilik Çocuk Bayramı’nın her günü - saatleri arasında Kamu kurum ve kuruluşlarının ve STK’ların çocuklara yönelik faaliyetlerin gerçekleşeceği standlar yer alacak.

BİN ÇOCUĞA HEDİYE VERİLECEK

Yine zemin kat fuaye alanında; Etkinlik süresi boyunca - saatleri arasında Balo Salonunda VR ve Dijital oyunların ve çeşitli dijital etkinliklerin gerçekleşeceği bir teknoloji alanı, her saat başı Konya Büyükşehir Belediyesi Genç Komek Atölye etkinlikleri, Bilim Merkezi Atölye Etkinlikleri, Selçuklu Belediyesi Sanat Tasarım Atölyesi, Gelişim ve Teknoloji Akademisi, Sille Tabiat Okulu standları, Kum Sanatı Gösterisi ve Sokak Müzisyenlerinin etkinlikleri icra edilecek. Zemin kat içerisinde etkinlik süresince tüm misafirlere hediye olarak “Şivlilik Çantası” takdimi yapılacak.

1. KATTA NELER OLACAK

Kat fuaye alanında Anadolu Oditoryum ve Konya Oditoryum sahnesinde müzikaller, konferanslar, konserler, Selçuklu Belediyesi Sanat Tasarım Atölyesi, Gelişim ve Teknoloji Akademisi, Sille Tabiat Okulu atölye faaliyetleri gerçekleşecek. Ayrıca Şivlilik Köyü ve Selçuklu Saray Mektebi alanı, Sobe standı, Selfi alanları ve dijital animasyon etkinlik alanları tüm misafirlere hizmet vermek üzere hazır hale getirildi.

2. KATTA NELER OLACAK

Katta Oda tiyatrosu’nda ise Hayal Perdesi Gösterileri düzenlenecek.

Selçuklu Belediyesi Okul Dışı Öğrenme Ortamları kapsamında faaliyet gösteren Uygulamalı Atölye alanlarında ise ise her gün 1’er saatlik periyotlar halinde;

Resim, Kağıt Katlama, Takı ve Moda Tasarım, Oyun ve Oyuncak,Çini ve Seramik,Robotik Kodlama,Ahşap,Siber Güvenlik etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Konya ilimizde her yıl çocuklar tarafından geleneksel olarak Üç ayların başlangıcı olan Recep ayının ilk Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gecede ve Regaip Kandili sabahı çocuklarca kutlanan kandil kutlama geleneği günümüzde de coşku ile yaşanmaktadır. Regaip Kandili sabahı çocuklarca yapılan bu güne Konya’da “ilk namaz” da denilmektedir.
'Regaip Kandili günü, sabah namazından sonra sabahın erken saatlerinde mahalledeki çoluk çocuk hep birlikte kapı kapı dolaşarak ŞİVLİLİK diyerek “Şivli şivli şişirmiş, erken kalkan pişirmiş, iki çörek bir börek, bize namazlık gerek. Şivlilik” diye tüm çocuklar birlikte mani söyleyerek gezerler.
Çocukların mahallelerindeki evleri dolaşarak çerez çikolata lokum şekerleme topladıkları kültürel bir etkinliktir. Belediyelerin sosyal faaliyetleri düzenlemeleri ile günümüzde de bu etkinliklerin devam ettirilmesi bakımından önemlidir.
Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Belediyesi iş birliğinde düzenlenen “Şivlilik Çocuk Bayramı” Selçuklu Kongre Merkezi’nde 25 Ocak’ta başlayacak olup organizasyon sabah akşam saatleri arasında 5 gün boyunca devam edecektir.
Festival programının gündüz kuşağında TRT Çocuk kanalının sevilen karakterleri sahne alacak. Öğle kuşağında ise ebeveynlere yönelik alanında uzman yazarlar tarafından çocuk gelişimi ve çocukların başarısına yönelik konferanslar, Etkileşimli Dijital Oyunlar, VR Etkinlikler, Simülasyonlar, Greenbox Fotoğraf Çekme Alanları, Gösteri Sahnesi alanında Ekstrem Gösteriler; Zumbakids, Gösteri Showları, Geleneksel Oyunlar ve Yarışmalar, ise çocukların ilgiyle takip edeceği etkinliklerden bazılarındandır.
Selçuklu Belediyesinin okul dışı öğrenme ortamları kapsamında faaliyet gösteren Uygulamalı Atölye alanlarında ise her gün 1’er saatlik periyotlar halinde; Resim, Kağıt Katlama, Takı ve Moda Tasarım, Oyun ve Oyuncak, Çini ve Seramik, Robotik Kodlama ,Ahşap ,Siber Güvenlik etkinlikleri gerçekleştirecek olmasında etkinliğe ayrı bir önem kazandırmıştır.
Dolu dolu geçecek bu etkinliğe tüm çocukların katılım sağlayacağı hatta geçen yıllarda olduğu gibi sadece merkezden değil tüm ilçelerden mahallelerden çocukların ailelerin şivlilik etkinliğine katılacağına inanıyorum.
ŞİVLİLİK etkinliğini düzenleyen Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesine tüm çocuklar adına teşekkür ederim.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası