takipsizlik kararı ne zaman kesinleşir / Takipsizlik kararı nedir, Takipsizlik hakkında bilinmesi gerekenler

Takipsizlik Kararı Ne Zaman Kesinleşir

takipsizlik kararı ne zaman kesinleşir

Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar , takipsizlik kararına itiraz , kyok kararı gibi yapılan araştırmalarınız için hazırladığımız içeriğimizdesiniz.

KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞI KARARI VERİLECEK HALLER

Cumhuriyet savcısı, herhangi bir şekilde suç haberini alır almaz kamu davasını açmaya yeterli sebeplerin varlığını ve işin gerçeğini araştırmak için doğrudan veya emrindeki kolluk kuvvetleri aracılığı ile işe koyulur. Bu araştırmanın sonucu olarak isnat edilen suç bakımından yeterli şüphenin bulunmaması halinde, cumhuriyet savcısı tarafından kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmek suretiyle yargı yolu en başından kesilir.

Benzer Yazılar:

Yeterli Şüphe Elde Edilememesi Nedeniyle KYOK Kararı Verilmesi

CMK maddesine göre,

Cumhuriyet savcısı, ihbar veya başka bir suretle bir suçun işlendiği izlenimini veren bir hâli öğrenir öğrenmez kamu davasını açmaya yer olup olmadığına karar vermek üzere hemen işin gerçeğini araştırmaya başlar.

Cumhuriyet savcısı, maddî gerçeğin araştırılması ve adil bir yargılamanın yapılabilmesi için, emrindeki adlî kolluk görevlileri marifetiyle, şüphelinin lehine ve aleyhine olan delilleri toplayarak muhafaza altına almakla ve şüphelinin haklarını korumakla yükümlüdür.

Anılan kanun hükmüne göre Savcı, bir suçun işlendiği izlenimini veren bir eylemin haberini alması ile somut olayın gerçeğini araştırmaya başlamaktadır. Burada bahsedilen “bir suçun işlendiği izlenimi veren bir hal” kavramı şüpheyi temsil etmektedir. Bu nedenle somut olaya özgü basit bir şüphenin olması ile soruşturma evresi başlamakta, soruşturmanın başlaması noktasında şart olarak kabul edilmektedir.

CMK maddesine göre;

“Cumhuriyet savcısı, soruşturma evresi sonunda, kamu davasının açılması için yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilememesi veya kovuşturma olanağının bulunmaması hâllerinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verir.” İbaresi yer almaktadır.

Bu hüküm uyarınca dikkat edilmesi gereken husus cumhuriyet savcısının soruşturma neticesinde isnat edilen suç noktasında yeterli şüpheye ulaşıp ulaşamadığıdır. Yeterli şüphe kavramı Ceza Muhakemesi Hukuku’na göre elde edilen deliller ile şüphelinin mahkum olma ihtimalinin beraat etme ihtimalinden daha fazla olması halleridir. Şu halde Cumhuriyet savcısı ve emrindeki kolluklar tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, şüphelinin kendisine isnat edilen suç bakımından mahkum olma ihtimali beraat etme ihtimaline oranla daha fazla ise, Cumhuriyet Savcısı tarafından iddianame düzenlenecektir.

Kovuşturma Olanağının Bulunmaması Nedeniyle KYOK Kararı Verilmesi

CMK maddesine göre;

“ Cumhuriyet savcısı, soruşturma evresi sonunda, kamu davasının açılması için yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilememesi veya kovuşturma olanağının bulunmaması hâllerinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verir.”

Bahsi geçen kanun hükmünde yer alan “ kovuşturma olanağının bulunmaması halleri” kavramı, dava şartlarının bulunmamasını da ifade etmektedir. Dava şartlarının bulunmaması, kovuşturma aşamasına geçilmesine engel oluşturup bu şartlar; şikayet, izin, dava süresi, yeni delil bulunmaması, derdestlik, ön ödeme ve uzlaşmadır.

Şikayet : Her ne kadar CMK madde hükmüne göre suçun işlendiğini öğrenen Cumhuriyet Savcısı re’sen soruşturmaya başlar denilmişse de, belirli suçların soruşturma yapılabilmesi şikayete bağlıdır. Bu türdeki suçlar bakımından şikayet şartının yerine getirilmemesi halinde muhakeme süreci başlamamaktadır. Şikayet ile ilgili olarak Türk Ceza Kanunu Maddesine göre,

Soruşturulması ve kovuşturulması şikayete bağlı olan suç hakkında yetkili kimse altı ay içinde şikayette bulunmadığı takdirde soruşturma ve kovuşturma yapılamaz.” Hükmü yer almaktadır.

Bundan bahisle şikayet hakkına sahip kişi kanuni süreler içinde şikayet hakkını yerine getirmezse, Cumhuriyet savcısı tarafından dava şartının bulunmaması nedeniyle kovuşturulmaya yer olmadığına dair karar verilecektir.

İzin : Kamu görevlilerinin işlemiş oldukları suçlar bakımından , şüphelilerin soruşturulabilmesi için kamu kurumu, soruşturma yapılmasında hukuki bir yararın bulunup bulunmamasına göre soruşturma yapılmasına izin vermekte ya da vermemektedir. Bahse konu izin nitelik itibariyle soruşturma şartı olarak kabul edilmekte olup, kurum tarafından izin verilmemesi halinde savcılık kurumu tarafından kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilecektir.

Derdestlik ve Kesin Hüküm:

CMK maddesine göre;

Aynı fiil nedeniyle, aynı sanık için önceden verilmiş bir hüküm veya açılmış bir dava varsa davanın reddine karar verilir.” hükmü yer almaktadır.

Buna göre şüpheli hakkında aynı suç dolayısıyla bir dava açılmış ya da derdest olan bir davanın bulunması halinde, dava şartı yokluğu sebebiyle savcılık tarafından kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilecektir.

Uzlaşma: “Ceza Muhakemesinde Uzlaştırma Yönetmeliği” 4. Maddesine göre uzlaştırma kurumu “Uzlaştırma kapsamına giren bir suç nedeniyle şüpheli veya sanık ile mağdur, suçtan zarar gören veya kanuni temsilcisinin, Kanun ve bu Yönetmelikteki usul ve esaslara uygun olarak uzlaştırmacı tarafından anlaştırılmaları suretiyle uyuşmazlığın giderilmesi süreci” şeklinde tanımlanmıştır. CMK m. /1’de ise uzlaştırma kapsamında bulunan suçlar belirtilmiştir.

Bu suçlar bakımında uzlaştırma şartının yerine getirilmesi dava şartı niteliğinde olup, ancak tarafların uzlaşma şartını yerine getirip bu sürecin uzlaşamama ile bitmesi neticesinde savcılık kurumu iddianame düzenleyebilecektir. Uzlaşmanın sağlanması haline ise kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesi gerekmektedir.

Önödeme: TCK 75 maddesine göre;

“Uzlaşma kapsamındaki suçlar hariç olmak üzere, yalnız adlî para cezasını gerektiren veya kanun maddesinde öngörülen hapis cezasının yukarı sınırı üç ayı aşmayan suçların faili;

a) Adlî para cezası maktu ise bu miktarı, değilse aşağı sınırını,

b) Hapis cezasının aşağı sınırının karşılığı olarak her gün için yirmi Türk Lirası üzerinden bulunacak miktarı,

c) Hapis cezası ile birlikte adlî para cezası da öngörülmüş ise, hapis cezası için bu fıkranın (b) bendine göre belirlenecek miktar ile adlî para cezasının aşağı sınırını,

Soruşturma giderleri ile birlikte, Cumhuriyet savcılığınca yapılacak tebliğ üzerine on gün içinde ödediği takdirde hakkında kamu davası açılmaz.” Hükmü yer almaktadır.

Buna göre şüpheli hakkında ön ödeme kapsamında bulunan suç nedeniyle yeterli şüphenin bulunması halinde, usulüne uygun önödeme önerisinin ardından gerçekleştirilen ön ödeme ile savcılık kurumu tarafından kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilecektir.

DAVAYI VE CEZAYI DÜŞÜREN NEDENLER

Bir suçun işlenmesi ile Devlet ve suçun faili arasında cezai mahiyette hukuki bir ilişki doğar. Suçun işlenmesi ile başlayan bu hukuki ilişki bazen infazla sonuçlanırken bazen ise suç teşkil eden fiilin dışında kalan nedenlerden dolayı kesilir. Bu durumda, usul ilişkisi başlamış olsa dahi hukuki ilişki kesilir ve kamu davası düşer.( Sulhi DÖNMEZER/Sahir ERMAN, Nazari ve Tatbiki Ceza Hukuku, Genel Kısım, C. III, Baskı, İstanbul , s. )

Bu şekilde hukuki ilişkiyi kesen suç teşkil eden fiilin dışında kalan nedenlere örnek verecek olursak; şüphelinin ölümü, af,zamanaşımı ve şikayetten vazgeçme örnek funduszeue.info gibi durumlarda hukuki ilişkinin kesilmesi nedeniyle savcılık kurumu tarafından soruşturmaya yer olmadığına dair karar verilecektir.

CUMHURİYET SAVCISININ TAKDİR YETKİSİNİ KULLANMASI

Cumhuriyet savcısına tanınmış olan takdir yetkisi, kanunda sınırları belirlenmiş hallerde kamu davasının açılması için koşullar sağlansa yani yeterli şüphe doğuracak delile ulaşılsa dahi Cumhuriyet savcısının dava açıp açmama konusunda takdir yetkisine sahip kılınmasıdır.( ÖZEN, “Kamu Davası Açma Konusunda Benimsenen İlkeler, Cumhuriyet Savcısının Takdir Yetkisi ve İddianamenin İadesi”, s. 20)

CMK maddesine göre,

“Cezayı kaldıran şahsî sebep olarak etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını gerektiren koşulların ya da şahsî cezasızlık sebebinin varlığı halinde, Cumhuriyet savcısı kovuşturmaya yer olmadığı kararı verebilir.” Hükmü yer almaktadır.

Bahse konu kanun hükmü uyarınca Cumhuriyet savcısnın etkin pişmanlık ve şahsi cezasızlık sebeplerinin varlığı hallerinde kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın verilmesi üzerine bu hakkın kanundan doğan bir hak olması nedenyle, verilen karara karşı itiraz edilememektedir.

Ancak aynı maddenin 6. fıkrası nedeniyle,

a) Suç işlemek için örgüt kurmak, yönetmek veya örgüte üye olmak suçları ile örgüt faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlar,

b) Kamu görevlisi tarafından görevi sebebiyle veya kamu görevlisine karşı görevinden dolayı işlenen suçlar ile asker kişiler tarafından işlenen askerî suçlar,

c) Cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlar,

hakkında uygulanmaz.”

KAMU DAVASININ AÇILMASININ ERTELENMESİ

Cumhuriyet Savcısı, soruşturma evresi neticesinde her ne kadar iddianame düzenlemek için yeterli şüpheye ulaşmışsada kovuşturmanın başlamasında herhangi bir hukuki yarar görmeyerek iddianame düzenlemekten vazgeçebilmektedir. Savcılık kurumunun takdirine bırakılan bu durum CMK madde /’de görülen tüm koşulların birlikt egerçekleşmesine bağlıdır.

CMK madde / hükmüne göre;

“ (2)Uzlaştırma ve önödeme kapsamındaki suçlar hariç olmak üzere, Cumhuriyet savcısı, üst sınırı üç yıl veya daha az süreli hapis cezasını gerektiren suçlardan dolayı, yeterli şüphenin varlığına rağmen, kamu davasının açılmasının beş yıl süre ile ertelenmesine karar funduszeue.infoçtan zarar gören veya şüpheli, bu karara üncü madde hükümlerine göre itiraz edebilir.

(3) Kamu davasının açılmasının ertelenmesine karar verilebilmesi için;

a) Şüphelinin daha önce kasıtlı bir suçtan dolayı hapis cezası ile mahkûm olmamış bulunması,

b) Yapılan soruşturmanın, kamu davası açılmasının ertelenmesi halinde şüphelinin suç işlemekten çekineceği kanaatini vermesi,

c) Kamu davası açılmasının ertelenmesinin, şüpheli ve toplum açısından kamu davası açılmasından daha yararlı olması,

d) Suçun işlenmesiyle mağdurun veya kamunun uğradığı ve Cumhuriyet savcısı tarafından tespit edilen zararın, aynen iade, suçtan önceki hale getirme veya tazmin suretiyle tamamen giderilmesi,

koşullarının birlikte gerçekleşmesi gerekir.

KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞI KARARININ BİLDİRİLMESİ

CMK Maddesine göre;

Cumhuriyet savcısı, soruşturma evresi sonunda, kamu davasının açılması için yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilememesi veya kovuşturma olanağının bulunmaması hâllerinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verir. Bu karar, suçtan zarar gören ile önceden ifadesi alınmış veya sorguya çekilmiş şüpheliye bildirilir. Kararda itiraz hakkı, süresi ve mercii gösterilir.” hükmü yer almaktadır.

Buna göre soruşturma evresi sonunda savcılık kurumu tarafından verilen kovuşturmaya dair yer olmadığı kararı şüpheliye bildirildiği gibi katılan suçtan zarar görene de bildirilmektedir. Bu bildirimin yapılabilmesi için suçtan zarar gören kişinin ihbar ve şikayette bulunması gerekmemektedir.

EK KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DAİR KARAR

Savcılık kurumu tarafından birden fazla suçun öğrenilmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında belirli suçlar bakımından yeterli şuç şühesine ulaşılmayıp belirli suçlar bakımından yeterli suç şüphesine ulaşılabilmektedir. Bu noktada yeterli suç şüphesine ulaşılmayan suçlar bakımında ek kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilirken diğer suçlar bakımından iddianame düzenlenerek yargısal süreçler başlatılmaktadır.

KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞI KARARININA İTİRAZ (KOVUŞTURMA DAVASI)

CMK madde hükmüne göre savcılık kurumu tarafından verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair karara itiraz edilebilmektedir.

Cumhuriyet savcısının kararına itiraz başlıklı CMK madde ;

“1-Suçtan zarar gören, kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın kendisine tebliğ edildiği tarihten itibaren onbeş gün içinde, bu kararı veren Cumhuriyet savcısının yargı çevresinde görev yaptığı ağır ceza mahkemesinin bulunduğu yerdeki sulh ceza hâkimliğine itiraz edebilir.

2-İtiraz dilekçesinde, kamu davasının açılmasını gerektirebilecek olaylar ve deliller belirtilir.

3-Sulh ceza hâkimliği, kararını vermek için soruşturmanın genişletilmesine gerek görür ise bu hususu açıkça belirtmek suretiyle, o yer Cumhuriyet başsavcılığından talepte bulunabilir; kamu davasının açılması için yeterli nedenler bulunmazsa, istemi gerekçeli olarak reddeder; itiraz edeni giderlere mahkûm eder ve dosyayı Cumhuriyet savcısına gönderir. Cumhuriyet savcısı, kararı itiraz edene ve şüpheliye bildirir.

4-Sulh ceza hâkimliği istemi yerinde bulursa, Cumhuriyet savcısı iddianame düzenleyerek mahkemeye verir.

5-Cumhuriyet savcısının kamu davasının açılmaması hususunda takdir yetkisini kullandığı hâllerde bu madde hükmü uygulanmaz.

6-İtirazın reddedilmesi halinde aynı fiilden dolayı kamu davası açılabilmesi için nci maddenin ikinci fıkrası uygulanır.” Şeklinde düzenlenmiştir.

Anılan kanun hükmüne göre savcılık kurumu tarafından verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın suçtan zarar görene tebliğinden itibararen, suçtan zarar gören 15 gün içinde bu karara karşı itiraz edebilecektir. Ancak verilen karar Cumhuriyer Savcısının kamu davasının açılmaması hususunda takdir yetkisini kullanarak vermiş olduğu bir karar niteliğinde ise bu karara karşı itiraz yolu açık değildir.

Suçtan zarar gören itirazını, bahse konu kararı veren Cumhuriyet Savcısının yargı görevi çevresinde görev yaptığı ağır ceza mahkemesinin bulunduğu yerdeki Sulh Ceza Hakimliğine yapması gerekmektedir.

Sulh Ceza Hakimliğine verilecek olan dilekçede kamu davasının hangi nedenlerle açılması gerektiğine değinilmesi gerektiği gibi bu nedenler olaylar ile somutlaştırılmalı ve ardından imzalanmalıdır.

İTİRAZIN GÖRÜLMESİ

Kovuşturmaya yer olmadığı kararına karşı yapılan itiraz ile Sulh Ceza Hakimi usuli incelemenin ardından esasına geçerek bir karar vermektedir. Yapılan incelemeler dosya üzerinden yapılmakta, bu aşamada duruşma yapılmamatadır. Sulh ceza hâkimliği, kararını vermek için soruşturmanın genişletilmesine gerek görür ise bu hususu açıkça belirtmek suretiyle, o yer Cumhuriyet başsavcılığından talepte bulunabilir (CMK /3)

Sulh Ceza Hakimi itirazın esasına sair incelemesinin ardından,

  • Kamu davasının açılması için yeterli nedenler bulunmazsa, istemi gerekçeli olarak reddeder; itiraz edeni giderlere mahkûm eder ve dosyayı Cumhuriyet savcısına gönderir. Cumhuriyet savcısı, kararı itiraz edene ve şüpheliye bildirir.
  • İstemi yerinde bulursa, Cumhuriyet savcısı iddianame düzenleyerek mahkemeye verir.

Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen bu kararlara karşı herhangi bir kanun yolu bulunmamaktadır. Bununla beraber CMK madde /2 ;

Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildikten sonra kamu davasının açılması için yeterli şüphe oluşturacak yeni delil elde edilmedikçe ve bu hususta sulh ceza hâkimliğince bir karar verilmedikçe, aynı fiilden dolayı kamu davası açılamaz.” Şeklindedir. Bu nedenle kavuşturmaya yer olmadığına dair karara karşı itiraz yoluna gidilmesinin ardından Sulh Ceza Hakimi tarafından istemin reddedilmesi halinde aynı konu için yeniden kamu davası açılma olasılığı kalmamaktadır.

KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DAİR KARAR SONRASI MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT DAVASI

CMK madde /1-e hükmüne göre;

Kanuna uygun olarak yakalandıktan veya tutuklandıktan sonra haklarında kovuşturmaya yer olmadığına veya beraatlerine karar verilen, kişiler, maddî ve manevî her türlü zararlarını devletten isteyebilirler.”

Her ne kadar yakalanma ve tutuklanma kararı hukuka uygun olsa dahi, kişiler soruşturma sürecinin sonunda haklarında kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın verilmesi ile tazminat davası açma hakkı elde etmektedirler. Ancak CMK madde /2 hükmüne göre kovuşturmaya yer olmadığına dair karar kişiye tebliğ edilirken bu tazminat hakkınında kendisine bildirilmesi gerekmektedir.

KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DAİR KARAR ANAYASA MAHKEMESİNE VE AİHM’E BİREYSEL BAŞVURU

Anayasa’nın Maddesi;

Herkes anayasada güvence altına alınmış temel hak ve özgürlüklerinden, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Kapsamındaki herhangi birinin kamu gücü tarafından, ihlal edildiği iddiasıyla Anayasa mahkemesine başvurabilir. Başvuruda bulunabilmek için olağan kanun yollarının tüketilmiş olması şarttır.” Hükmü yer almaktadır.

Bahse konu kanun hükmü uyarınca savcılık kurumu tarafından kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın ardından olapan kanun yollarından olan itiraz yolu ile sulh ceza hakimliğine itiraz etmiş olan suçtan zarar gören, sulh ceza hakimliğinin red kararı sonrasında haklarının ihlal edildiği iddiası ile bu red kararını öğrendiği tarihten itibare 15 gün içinde anayasa mahkemesine başvurabilecektir.

Anayasa Mahkemesine yapılan başvurunun reddedilmesi halinde ise, haklarının halen ihlal edildiğini düşünen kişi kararı öğrendiği tarihten itibaren 4 ay içerisinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuruda bulunabilecektir.

Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar ne demek ?

Soruşturma evresi sonucunda savcının yeterli delil bulamaması veya kovuşturma imkanının olmaması hallerinde verilen karardır.

Takipsizlik kararı ne kadar sürer

Soruşturma evresinin sonucunda verilen bir karar olduğundan süre verilemez.

Takipsizlik kararına nasıl itiraz edilir?
Madde – Suçtan zarar gören, kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın kendisine tebliğ edildiği tarihten itibaren onbeş gün içinde, bu kararı veren Cumhuriyet savcısının yargı çevresinde görev yaptığı ağır ceza mahkemesinin bulunduğu yerdeki sulh ceza hâkimliğine itiraz edebilir.”

Takipsizlik kararına itiraz edilirse ne olur?
Eğer suçtan zarar gören süresi içerisinde itiraz hakkını kullanmazsa kovuşturmaya yer olmadığına dair karar kesinleşir. Ancak suçtan zarar gören 15 gün içerisinde itiraz hakkını kullanır ve itiraz sonucunda sulh ceza hakimliğince reddedilirse takipsizlik kararı kesinleşmiş olur.

Takipsizlik verilen dosya tekrar açılır mı?
Takipsizlik Kararı Verilen Dosya Tekrar Açılır mı? Cumhuriyet savcısı kovuşturmaya yer olmadığı kararını verdikten sonra dosya kapatıldığı için, kapatılan dosyanın açılması ancak yeni bir delile ulaşılması ile gerçekleşebilir.

Takipsizlik kararından sonra mahkeme olur mu?
sayılı CMK'nun /2. maddesiyle kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildikten sonra, yeni bir delil meydana çıkmadan Cumhuriyet savcısınca kendiliğinden kamu davası açılamayacağı hüküm altına alınmıştır.

Şüpheli takipsizlik kararına itiraz edebilir mi?
Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiğinde, şüpheliye ve suçtan zarar görene söz konusu takipsizlik kararı tebliğ edilir. Suçtan zarar görenin karar kendisine tebliğ edildikten itibaren 15 gün içerisinde karara itiraz etme hakkı bulunmaktadır

Takipsizlik kararı silinir mi?
Hakkınızda KYOK kararı verildiğine göre İlgili ilçe emniyet müdürlüğüne veya jandarma komutanlığı gbt birimine takipsizlik (KYOK) kararın ibraz ettiğiniz takdirde gbt kaydınız silinir

Savcı neye göre takipsizlik verir?
Soruşturma içerisinde bulunan Cumhuriyet savcısı, takipsizlik kararını şu durumlarda verir. Şikayet açıldıktan sonra suçlu olan kişinin suçunun ispatı yeterli bir şekilde yapılmadığı zaman takipsizlik karar verilir. Kısaca delil yetersizliği diyebiliriz.

Takipsizlik kararı memurluğa engel mi?
Takipsizlik kararının güvenlik soruşturmasına etkisi olmamalıdır. Dolayısıyla takipsizlik kararı- kovuşturmaya yer olmadığına dair karar memuriyete engel değildir.

Takipsizlik kararı ne kadar sürer?
Takipsizlik Kararı Ne Zaman Kesinleşir? Takipsizlik kararına itiraz edilmesi halinde itiraz hususu değerlendirilip reddedildiği takdirde takipsizlik kararı kesinleşir. Bununla beraber takipsizlik kararının tebliğinden itibaren 15 gün içinde karara itiraz edilmemesi halinde de takipsizlik kararı kesinleşir.

Savcı hiç ifade almadan takipsizlik kararı verebilir mi?
Soruşturma evresinde basit şüphe yeterliyken, kovuşturma evresine geçebilmesi için bu şüphenin varlığı aranır. Tüm bu süreçte savcı hiç ifade almadan takipsizlik kararı vermesi mümkün değildir.

Takipsizlik kararı verilen dosya ne olur?
Takipsizlik kararı da savcının soruşturma sonucunda '”yargılama için yeterli delil” bulamaması halinde verilen karardır. Bu karar ile birlikte kişi artık şüpheli sıfatından kurtulmuş olur ve hakkında açılan dosya kapanır.

Takipsizlik kararı Uyap'ta görünür mu?
Böylelikle iddianame, tutuklama kararı, adli kontrol kararı, takipsizlik kararı, savcılık ifade tutanakları, tensip zaptı, duruşma zaptı, talimat duruşma zaptı, yakalanan şahsın sorgu tutanağı, gerekçeli karar, istinaf ilamı, Yargıtay ilamı evraklarının görüntülenmesi sağlanmıştır

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası