205 55 r16 lastik bridgestone / Bridgestone Turanza ER /55 R16 91V * Lastikleri

205 55 R16 Lastik Bridgestone

205 55 r16 lastik bridgestone

/55 R16 Lastikler: Performans ve Konforun Mükemmel Dengesi

Araçların güvenliği ve performansı için önemli olan unsurlardan biri, doğru lastik seçimidir. Lastikler, yol tutuşu, frenleme performansı, konfor ve yakıt verimliliği gibi faktörlerde önemli bir rol oynar. Bu noktada, /55 R16 lastikler, performans ve konforun mükemmel dengesini sağlayan popüler bir seçenektir.

/55 R16 lastiklerin ilk bölümü, değerini ifade eder. Bu, lastiğin genişliğini milimetre cinsinden temsil eder. mm genişliği, lastiğin yol yüzeyine temas eden kısmının genişliğini gösterir. Geniş bir yüzeye sahip olan bu lastikler, daha iyi bir yol tutuşu ve stabilite sunar.

İkinci bölüm olan 55, lastiğin profil yüksekliğini ifade eder. Profil yüksekliği, lastiğin yanak ve jant arasındaki mesafeyi temsil eder. Yüzde cinsinden ifade edilen bu değer, lastiğin genişliğine orantılı olarak hesaplanır. /55 R16 lastiklerin profil yüksekliği, genellikle daha düşük olup, daha sportif bir görünüm ve daha iyi bir yol tutuşu sağlar.

R16, lastiğin jant çapını ifade eder. Bu değer, lastiğin takıldığı jantın çapını milimetre cinsinden belirtir. /55 R16 lastikler, 16 inçlik jantlarla kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Daha büyük bir jant çapı, lastiğin daha iyi bir direksiyon tepkisi ve daha iyi bir yol tutuşu sağlamasına yardımcı olur.

Geniş ve düşük profil yapısı, lastiklerin sürüş konforunu artırırken, yüksek performanslı bir sürüş deneyimi sunar. Bu lastikler, virajlarda stabilite sağlar, frenleme performansını iyileştirir ve düşük sürüş gürültüsüyle sessiz bir sürüş sunar.

* Tüm ürünlerimiz 2 yıl resmi garantilidir ve sıfır ürünlerdir. * Ürünleriniz hızlı kargo ile gönderilir. * Ürünlerimizde yer alan üretim yılı bilgileri doğru bilgilerdir. Gönül rahatlığı ile satın alabilirsiniz.
Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
Kampanya fiyatından satılmak üzere adetten fazla stok sunulmuştur.
İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

Otomobil ve Motosiklet / Lastik ve Lastik Aksesuar / Lastik / Bridgestone Lastik

Bridgestone /55 R16 Lm 91h ( Üretim Tarihi : )

Kişisel Verilerin Korunmas&#x;

İLİŞKİN KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ AYDINLATMA METNİ

Brisa Bridgestone Sabancı Lastik San. Ve Tic. A.Ş. (“Şirket) olarak kişisel verilerinizin güvenliği hususuna azami hassasiyet göstermekteyiz. Bu bilinçle, Şirket olarak ürün ve hizmetlerimizden faydalanan kişiler dahil, Şirket ile ilişkili tüm şahıslara ait her türlü kişisel verilerin sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”)’na uygun olarak işlenerek, muhafaza edilmesine büyük önem atfetmekteyiz. Bu sorumluluğumuzun tam idraki ile KVK Kanunu’nda tanımlı şekli ile “Veri Sorumlusu” sıfatıyla, kişisel verilerinizi aşağıda izah edildiği surette ve mevzuat tarafından emredilen sınırlar çerçevesinde işlemekteyiz.

a. Veri Sorumlusu ve Temsilcisi

sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“ sayılı Kanun”) uyarınca, kişisel verileriniz; veri sorumlusu olarak Kısıklı Cad. Şehit Teğmen İsmail Moray Sok. No: Üsküdar-İstanbul adresinde mukim Brisa Bridgestone Sabancı Lastik San. Ve Tic. A.Ş. tarafından aşağıda açıklanan kapsamda işlenebilecektir.

b. Kişisel Verilerin Hangi Amaçla İşleneceği

Toplanan kişisel verileriniz, Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden sizleri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması; Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin sizlerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; Şirketimizin insan kaynakları politikalarının yürütülmesinin temini; Şirketimizin ve Şirketimiz ile iş ilişkisi içerisinde olan kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini; Şirketimizin ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması amaçlarıyla ticari faaliyetlerimizi yürütmek çerçevesinde sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenecektir.

Kişisel verilerinizin Şirketimiz tarafından işlenme amaçları konusunda detaylı bilgiye; seafoodplus.info internet adreslerinden kamuoyu ile paylaşılmış olan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’ndan ulaşabilirsiniz.

c. İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Toplanan kişisel verileriniz; Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden sizleri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması; Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin sizlerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; Şirketimizin insan kaynakları politikalarının yürütülmesinin temini; Şirketimizin ve Şirketimizle iş ilişkisi içerisinde olan kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini; Şirketimizin ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması amaçlarıyla; iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize, hissedarlarımıza, iştiraklerimize, kanunen yetkili kamu kurumları ve özel kişilere, ticari faaliyetlerimizi yürütmek çerçevesinde sayılı Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde seafoodplus.info internet adresinden kamuoyu ile paylaşılmış olan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’nda belirtilen amaçlarla sınırlı olarak aktarılabilecektir.

ç. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından internet sitesi, mobil uygulamalar, çağrı merkezi ve fiziki kanallar gibi farklı kanallarda icra edilen teknik ve süreçsel yöntemlerle; bu kanalları kullanarak sizlere ticari hizmetlerimizi sunmak ve bu çerçevede ticari faaliyetlerimizi yürütmek noktasında uygulama imkanı bulan ilgili mevzuat, sözleşme, talep, ticari teamül ve dürüstlük kurallarına dayalı olarak ortaya çıkan ve icra edilen hukuki sebepler çerçevesinde toplanmaktadır. Bu hukuki sebeple toplanan kişisel verileriniz sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu Aydınlatma Metni’nin (b) ve (c) maddelerinde belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

d) Kişisel Veri Sahibinin sayılı Kanun’un Maddesinde Sayılan Hakları

Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi bize iletmeniz durumunda, Şirketimiz, talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi hâlinde, Şirketimiz tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır. Bu kapsamda kişisel veri sahipleri, Şirketimizden;

• Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

• Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

• Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

• Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

• sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

• İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

• Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

sayılı Kanun’un maddesinin 1. fıkrası gereğince yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmakla ilgili talebinizi “yazılı” veya Kişisel Verilerin Korunması Kurulunun belirlediği diğer yöntemlerle Şirketimize iletmeniz gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ve kullanmak istediğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızla birlikte talebinizi sayılı Kanun’un maddesinde belirtilen hangi hakkınızın kullanımına ilişkin olduğunu da belirterek bizlere iletmeniz; talebinize ilişkin başvurunuzun daha hızlı ve etkili bir şekilde cevaplandırılmasını sağlayacaktır.

Ana KVK Politikası

Veri Sahibi Başvuru Formu

55 R16 Lastik

Arabaların her parçasının, birbirinden önemli işlevleri vardır ve hepsinin iyi bir kalitede olması gerekir. Araba lastikleri de güvenli ve güzel bir sürüş deneyimi yaşamak için temel unsurlardan birisidir. Araba lastiklerinin yıllarca geliştirilmiş ve özelleşmiş özellikleri sayesinde isteğe ve ihtiyaca uygun sürüş bütünlüğü sağlamak mümkün. Arabanın yol ile bağlantısını kuran lastiklerin belirli dünya standardına uyması gerekir. Piyasaya sürülen lastikler, bu standart testlere tabi tutulur. Pek çok araç tipine uygun 55 R16 ebadındaki lastikler, farklı model, mevsim ve kullanım amacına yönelik geliştirilir. Bu amaca yönelik değişimler sadece lastiğin kalınlık farkı değildir. Aynı zamanda lastik yüzeyi şekilleri de farklılık gösterir. Bu da aracın performansı ve güvenliği ile doğrudan etkilidir. 55 R16 oto lastik, araçlar için sıklıkla tercih edilen lastik modelleri arasındadır. Yaz, kış, dört mevsim için farklı şekilde tasarlanır ve kullanıcılara hitap edecek pek çok farklı işleve göre de geliştirilir. Bu işlev ve standartlara hız, ses, dayanıklılık gibi unsurlar dahil olur. Bu yüzden lastik tercihi konusu oldukça detaylı ve iyi düşünülmesi gerekir. Araba kullanma ve trafik şartları, dolayısıyla araba parçalarının kalitesi, sadece sürücünün değil trafik içindeki herkesi etkiler. Doğru lastiği seçip düzenli bir kullanım sayesinde herkes güvenli ve keyifli sürüş deneyimine katkı sağlamış olur. Araç parçaları daima araca uygun ve iyi araştırılarak seçilir. Bu yüzden 55 R16 mevsimlik lastik modelleri kullanıcılar tarafından sezona uygun bir şekilde kullanılır ve düzenli bakımı yapılır. Lastikler, sürüşü imkanlı kılan temel yapı taşlarının başında gelir ve tercihe göre sunduğu performans sürüş deneyiminde doğrudan etkilidir. Aracınızın tasarrufu, hızı, sürüş kolaylığı ve daha pek çok farklı özellik, sizin araç için seçtiğiniz parçalar aracılığıyla şekillenir. İç mekanizmaları seçtiğiniz arabanın model ve özellikleri ile belirlenirken, lastik seçimi her arabada kolaylıkla değiştirilip yenilenebilen bir mekanizmadır. Siz de Trendyol’daki lastik çeşitlerini inceleyebilir, tercihlerinize uygun olan 55 R16 lastik özellikleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

55 R16 Lastik Seçimi Nasıl Yapılır

Arabanın büyük metal gövdesinden, yol üzerinde temas eden kısmı dört lastikten oluşur. Bu yüzden lastikleri, bir gövdenin ayakları gibi düşünmek yanlış olmaz. Lastik seçimi de bu şekilde görülür ve bazı standartlara göre seçilir. Öncelikle sürüş deneyiminizden ne beklediğiniz oldukça önemlidir. Örneğin araçtan beklentiniz hızsa 55 R16 91W gibi modeller size hitap edebilir. Lastiğin ulaşabildiği maksimum hız, bu şekilde belirli harflerle belirtilir. Harfin yanındaki rakam ise lastiğin yük endeksi hakkında bilgi verir. Bu bilgi, lastiğin taşıyabileceği maksimum ağırlığı simgeler. 55 R16 hız lastiği, beklenen hızlı sürüş deneyimini verimli bir şekilde sunmayı amaçlanarak üretilir. Lastik seçimindeki bir diğer çok önemli husus ise hangi mevsimde kullanılacağıdır. Yaz ile kış lastikleri arasındaki özellikler oldukça farklıdır ve güvenli bir sürüş yaşamanız için bu farklılıklar çok önemlidir. Yaz lastikleri sıcak havalarda genleşebilir ve dizaynları bunu göz önüne alarak hazırlanır. Lastik tasarımlarında güvenlik ve bu uğurda alınan önlemler fazlasıyla ön plandadır. 55 R16 yazlık lastiklerin yüzeyi diğer lastiklere göre daha düzdür, bu sayede yol tutuşu daha rahat ve kontrollüdür. Genellikle daha az gürültü yapar. 7 derecenin üzerinde kullanıma uygun olan 55 R16 yaz lastiği, hız sever kullanıcılar için ayrıca uygundur. Böylece kış şartlarına uyan özellikler değişmiş olur ve daha konforlu bir sürüş deneyimine dönüştürülür. Tersi olarak 55 R16 kış lastiği ise bu derecenin altındaki hava şartları için tasarlanan en uygun lastik tipidir. Genellikle havanın gerçekten karlı ve yağışlı olmasına bakmaksızın bu lastiklerin kullanılması, güvenli ve rahat bir sürüş için tavsiye edilir. Diğer lastik tiplerine göre çok daha derin çizgilere sahip lastiklerin çizgileri de yol ile lastik arasında kalan suyun dışarı atılmasına göre dizayn edilir. Lastik üretimindeki materyal, zorlu hava şartlarında formunu kaybetmemesi için özel karışımla oluşturulan bir lastik türüyle üretilir. Kar lastiklerinin geniş tasarımı, araçların çamurlu yüzeylerde daha rahat bir yol tutuşuna sahip olması için yapılır. 55 R16 dört mevsim lastiklerin her mevsim kullanım alanı aslında her yere hitap etmez. Genellikle ılıman iklimli bölgeler için uygundur. Yaz mevsiminde, 55 r16 lastik yazlık çeşitlerine göre yol tutuşu daha düşüktür. Bu lastiklere göre daha derin çukurları vardır, aynı durum kış mevsiminde kullanılan kış lastikleri için de geçerlidir. Kış lastikleriyle kıyaslandığında da daha az çukuru vardır. Kaliteli bir 55 R16 4 mevsim, bazı yaz ve kış lastik modellerinden daha iyi performans bile gösterebilir. Güvenli ve kaliteli bir sürüş isteyen kişiler, aracın kullanıldığı alanın iklimini çok iyi bilir. Bu yüzden iklim bilgisi ve doğru 4 mevsim tercihi ile yüksek performanslı lastiklere sahip olmak mümkündür. Yine de uzmanların da önerdiği lastik kullanım şekli genellikle mevsimlere göre lastik değişikliği yapmaktır. Bu sayede, sürpriz hava şartlarına yakalanmanız halinde daha güvenli bir yol tutuşu sergileyebilirsiniz. Daha detaylı 55 R16 lastik önerisi için Trendyol ürün sayfalarından kullanıcı yorumlarını inceleyebilir ve aracınız için uygun olacak lastik tipi hakkında daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz.

55 R16 Lastikler ile Yolların Ötesine Gidin

Lastik modeli ve özellikleri sadece mevsim ile sınırlı değildir. Bu özellikleri etkileyen ve beklentinizi karşılamak için geliştirilen çeşitli tür ve modeller üretilir. Bu özelliklerin belirlenmesinde lastiğin kullanılacağı aracın türü belirleyicidir. Örneğin, arazi tipi araçlarda 55 R16 arazi lastiği kullanılır. Arazi lastikleri zorlu yüzey ve coğrafyalarda kullanıma uygun olarak tasarlanır. Kaya, çamur gibi zorlayıcı sürüşleri daha kolay ve konforlu bir şekilde yaşamanız için lastiklerin dizaynı standart lastiklerden oldukça farklıdır. Genellikle diş yapısı çok daha keskin ve derindir. Çakıl gibi dış etkenlerden korunmak için takviyeli yapılar bulunur ve dönüşü kolaylaştırmak için daha çok çentik sayısına sahiptir. Yapılan bu geliştirmeler 55 R16 jant lastikkorumasını, yol şartlarına karşı üst düzeyde sergiler. Bu sayede sadece haritanın gösterdiği yerlerle sınırlı kalmadan kendi yolunuzu güvenle çizebilirsiniz. Çamura dayanıklı yapısı sayesinde, yağışlı iklim ve olumsuz şartlara karşı da yüksek performans sergileyen bu lastikler, güvenli ve rahat yol tutuşu konusunda macera severler tarafından tercih edilir. 4x4 araçlar için 55 R16 off road lastikleri, farklı kullanım oranlarına göre gruplara ayrılır. Bazı lastik türleri %40 asfalt yol %60 arazide kullanıma uyumlu iken bu oranın arazi için daha fazla olduğu lastikler de mevcuttur. Bu oranın değişmesinde asfalt kullanımına uygunluğa da bakılır. Arazide kullanmak için geliştirilen özellikler, asfalt kullanımında yakıt tüketiminin artmasına veya daha gürültülü bir sürüşe sebep olabilir. Yine de bunun azaltıldığı ve dengelendiği, aynı zamanda arazide kullanımın geliştirildiği pek çok model bulunur. Zorlayıcı kötü hava şartlarında ise 55 R16 çivili kış lastiği kullanılarak ideal ve güvenli sürüş sağlanır. Trendyol’daki lastik modellerini görüntüleyerek kullanacağınız zorlu şartlara göre ihtiyacınız olan lastiği bulabilirsiniz.

55 R16 Lastik Modelleri

Lastik tercihi kişiden kişiye farklılık gösterir. Bu tercih, doğrudan nasıl bir sürüş beklentiniz olduğuyla ilgilidir. Örneğin hız sever kullanıcılar, 55 R16 spor lastik tercihinde bulunurlar. Spor lastikler yaz lastiğine benzer özelliklere sahiptir. Düz yüzeyi sayesinde yol tutuşu ve manevra kabiliyeti yüksektir. Genellikle bu lastikler sessiz bir yapıda olması için geliştirilir. Böylece konforlu bir sürüş sunar. 55 R16 V taban lastikleri de yine bu kategori altındaki performans lastikleridir. Bu lastik türleri dönüşleri yüksek hızda da konforlu bir şekilde almaya yöneliktir. Lastiklerde bir özelliği artırırken diğer özelliğin azaldığı pek çok denklem olduğu için, 55 R16 91V tipi lastikler geniş kullanıcı kitlesine hitap eder. Aracın ağırlığı sürüş deneyiminde fark yaratan etkenlerden biri olduğu için daha hafif araçlara daha az ağırlık kapasiteli lastik seçmek, tasarruf için önemlidir. Bu yüzden 55 R16 88V modelleri, hem hız hem kullanışlılık açısından sıklıkla tercih edilir. V tipi lastikler genel olarak ideal hız tercihlerinin arasındadır. Lastik konusundaki tercihiniz ister asfalt yolda hız olsun, ister arazide özgürlük; daima mevsime göre karar vermek en önemli hususların başında gelir. Bu yüzden tercih ettiğiniz lastik karlı bir süreçte kullanılacaksa, 55 R16 zincir takılması hayati önem taşır. Güvenlik ve sağlık için belirlenen kurallara ve standartlara uymak gereklidir. Aracınızın kalitesini artırmak için tercih edilen başka özelliklerden birisi de jant seçimidir. Jantlar, araç hareketini doğrudan etkiler ve genellikle 55 R16 çelik jant kullanıcılar tarafından önerilir. Materyali gereği aşınmadan uzun vadeli kullanım sağlar ve dış etkenlere karşı dirençlidir. Sürüş zevkinize göre lastikleri kolayca inceleyip seçim yapabilirsiniz.

55 R16 Lastik Bakımı Nasıl Yapılır

Lastik bakımından önce doğru lastiği seçmek, daima aracınız için en önemli unsurlardan biridir. Mevsimlik lastik bakımı için ise dikkat edilmesi gereken bazı anahtar noktalar vardır. Hava basıncı, diş derinliği, rot balans ayarı, bunlar arasındadır. Lastiklerin hava basıncını sık sık kontrol etmek, lastik verimini artıran önlemlerin başında gelir. Lastik basıncının az veya fazla olması halinde yakıt tasarrufu ve frenin etki mesafesi doğrudan etkilidir. Bu yüzden araçların kullanım kılavuzlarında verilen basınç değerlerini korumak, hem sürüş güvenliğiniz hem de cebiniz için yapılan basit kontrollerden biridir. Lastik standartlarına göre dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta lastik derinliğidir. Bu da lastik yüzeyinde görülen çizgilerin derinliği anlamına gelir. Bu derinliğin belirli standartları olduğu için 1,6 mm’den daha az olan derinlik ölçümleri araç kontrolünden geçemez. Bu yüzden değiştirilmesi gerekir. Aksi halde aracın sürüş güvenliği için önerilmez. Lastik derinliğinden kaynaklanan kullanım ömrü genellikle sene olarak gösterilir. Lastiklerin kullanılacak coğrafyaya göre seçilmesi lastik ömrü için önemlidir. 55 R16 patlamayan lastik tercihinde bulunmanız, size daha zorlu yol şartlarında güvenli kullanım olanağı sunar. Rot balans ayarlarının yapılması doğrudan sürüş kalitesi ve kontrolünü etkilediği için dikkat edilmesi çok önemlidir. Aksi halde uzun vadede başka araç parçalarına da zarar verebilir. Özellikle balans ayarını düzenli olarak ayarlanmadığında, 55 R16 jantömrü ve dengesi için bir tehdit oluşturabilir. Araçların bakımı fazla karmaşık değildir, ancak düzenli olarak takip ve disiplin gerektirir. Öncelikle kendi sağlığımız ve aracın uzun ömürlü olması için araç bakım kurallarına uymak gerekir. Örneğin karlı havada 55 R16 kar zinciri takmak, lastiğe büyük koruma sağlar. Araç bakımları hakkında daha fazla bilgiyi lastiklerin kullanım detaylarında da görebilirsiniz.

55 r16 Lastik Fiyatları

55 r16 lastik fiyatları; lastik mevsimine, yol tipine, hız ve ağırlık kapasitesine ve markaya göre değişiklik gösterir. Lastik için yapılan her tercih ayrı bir tasarım gerektirdiğinden farklı modeller oluşur. 55 R16 A sınıfı lastikler, pek çok alanda üstün performans göstergeleri ile bilinen lastik türüdür. Bu yüzden üstün kalite isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilir. 55 R16 RFT lastik ise patlamaya dirençli yapısı sayesinde uzun ömürlü kullanım vadeder ve fiyat performans açısından beğenilen türler arasındandır. Çoğu zaman kampanya ve indirim dahilinde olan lastikler, sık sık uygun fiyatlarda bulunabilir. Lastiğin sesi de fiyatlandırmayı etkileyen hususlardan birisidir. Bu sesin oluşmasını etkileyen pek çok yan özellik bulunur. Örneğin, 55 R16 sessiz lastik türleri, yaz lastiklerine benzer özellikler sergileyeceği için bu grupların fiyatlandırması da benzerlik gösterir. Yine kullanım alanına göre şekillenen lastik genişliği de fiyat farkına sebebiyet verebilir. Eğer biraz yağışlı bölgede kullanacaksanız, 55 R16 ince yanak tercihi fiyat ve kayma açısından geniş yanaklı lastiğe göre daha uygun ve hesaplı bir tercih olur. Hız konusunda orta seviye bir sürüş deneyimi yeterli olan kullanıcılar ise genellikle harf değeri fazla olan lastik tipindense /55 R16 H tipi lastikleri seçebilir. Bunun sebebi güvenli bir sürüşü yeterli bir hızda uygun fiyata bulmanın kolay olmasıdır. Lastik özelliklerinin ve detaylarının artması, fiyatlandırmada değişikliğe sebep olabilir. Zorlu kış şartlarına uygun 55 R16 çivili lastik daha fazla ekstra özellik ve işçiliğe ihtiyaç duyacağı için farklı fiyatlandırmalar getirilebilir. İhtiyacınız olan lastik tipini fiyat aralığına göre filtreleyerek kolayca bulabilir, çeşitli fırsatlar sayesinde uygun fiyata sahip olabilirsiniz.

55 R16 Lastikler Trendyol’da

İstediğiniz çeşit çeşit ürünü parmağınızın ucuna getiren Trendyol, araba parçaları ve lastik için de pek çok seçenek sunar. Trendyol’un yaptığı pek çok fırsat, 55 R16 lastik kampanyaları olarak da karşınıza çıkar. Böylece detaylı verilen lastik özelliklerini inceleyip dilediğiniz lastiğe sahip olmak oldukça kolaydır. 55 R16 RFT özellikli lastikler, patlamaya karşı dayanıklı yapılarıyla beğenilen ürünlerdendir. Bunun yanı sıra kullanıcılar, H ve T tipi lastikleri oldukça ekonomik ve yeterli bulurlar. Orta seviyeli hız ve kaliteli sürüş deneyimi için ön planda olan H modellerinde  / 55 R16 91H lastikler, büyük araçların kullanımında konforlu ve rahat yol tutuşu sağlar. Bu yüzden aile arabası gibi araçlar için sık sık tercih edilen modeller arasındadır. 55 R16 87H modeli de benzer ağırlık kapasitesi ve özelliklerinden dolayı aileler için önerilen modellerdendir. Trendyol’un detaylı filtre özellikleri sayesinde lastik işlevlerini filtreleyerek arama yapmak çok hızlı ve işlevseldir. Kullanıcı yorumları, 55 R16 91T modelini de araçlar için kullanışlı ve konforlu olarak tanımlar. Benzer bir şekilde yüksek ağırlık kapasitesine sahip bu model, pek çok ortama adapte olmasıyla bilinir. Hem hız konusunda hem yol tutuşu açısından sevilen T modellerini kampanyalar dahilinde bulmanız mümkündür. T ailesinin benzer bir üyesi olan 55 R16 86T lastiği de kullanım işlevi olarak fazla farklılık göstermez ve daha küçük araçlar için tercih edilebilir. Çeşit çeşit lastiğin olduğu Trendyol’da aradığınız özellikte bir ürün mutlaka bulabilirsiniz. Trendyol bu kadar lastik seçeneğinin arasından 55 r16 ince istetme lastikleri de kullanıcılarına sunar. Böylece sadece aktif lastiğinizi değil, yedek lastiğinizi de Trendyol güvencesi altında bulabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir