işkur iş öncesi eğitim / İşbaşı eğitim programı nedir, şartları neler? - Son Dakika Ekonomi Haberleri

Işkur Iş Öncesi Eğitim

işkur iş öncesi eğitim

İŞKUR Maaşları Ne Zaman Yatıyor? Eğitim Ücretleri

İŞKUR maaşları yatış zamanı, kurumun belirlediği ödeme planı dahilinde belirlenen tarihtir. ‘’’’ sorusu, kurumun eğitim programlarına dahil olanlar tarafından araştırılan konulardan birisidir. İŞKUR eğitim ücretleri, programa katılan kursiyerlerin hesaplarına İŞKUR tarafından yatırılır.

İŞKUR, meslek edindirme kursları kapsamında birçok program düzenlemektedir. İŞKUR tarafından iş arayanlar için düzenlenen programlara ve kurumun sağladığı destekleri farklı yazılarımızda değinmiştik:

Bu yazımızda İŞKUR eğitimleri, bu eğitimlerin şartları ve verilen ücretler hakkında kapsamlı bir rehber hazırladık. Yazımızın devamından tüm ayrıntılara ulaşabilirsiniz.

İŞKUR MAAŞI NEDİR?

İŞKUR’un düzenlediği eğitim programları aracılığıyla işe girenler, maaş hak ediş sürelerinden itibaren 30 gün içerisinde maaş alırlar. Bu program kapsamında verilen maaşlara İŞKUR maaşı denir.

‘’İŞKUR Eğitim Programı’’ kapsamında verilen maaş ile İŞKUR işsizlik maaşını birbirine karıştırmamak gerekir. İŞKUR eğitimleri kapsamında verilen aylık, işsizlik maaşından farklıdır.

İŞKUR eğitim programı, gençleri meslek edindirmeyi amaçlayan bir sistemdir. İşsizlik maaşı ise farklı şartlara sahip bir ödenektir.

İŞKUR MAAŞI NE KADAR?

  • İş arayan statüsündekiler için günlük : ,00 TL,
  • İŞKUR Öğrenci maaşları günlük : ,00 TL,
  • İşsizlik ödeneği alanlar için günlük : ,00 TL,
  • Geleceğin mesleklerinde günlük ödeme : ,00 TL

Bu ücretlere göre aylık İŞKUR maaşınız ortaya çıkar. İŞKUR kursiyer ücretleri konusunda kapsamlı anlatıma ilgili yazımızdan da ulaşabilirsiniz.

İŞKUR Maaşı Nasıl Hesaplanır?

İŞKUR eğitimleri kapsamında meslek edinenlere verilen maaşın hesaplaması çalışma saatlerine göre hesaplanır.

  • Günde en az 5, en fazla 8 saat mesai yapılabilir.
  • Haftada en fazla 6 gün çalışılabilir.
  • Haftalık en fazla 45 saat mesai yapılabilir.

Aylık çalışmanızın toplam süresine göre maaşınız hesaplanır.

İŞKUR MAAŞLARI NE ZAMAN YATAR?

İŞKUR maaşları, her ayın 5’ine kadar PTT’de adınıza yatırılır. Maaşınızın herhangi bir PTT şubesinden T.C. nüfus cüzdanınızla çekebilirsiniz.

İŞKUR MAAŞI ŞARTLARI NELERDİR?

  1. İŞKUR kaydı olması.
  2. Emekli olmamak.
  3. Son 1 ay içerisinde sigorta priminin yatırılmış olmaması.
  4. 15 yaşından büyük, 29 yaşından küçük olmak.
  5. İşveren ile 1. ya da funduszeue.infoden akrabalığın olmaması.

NOT: İŞKUR’a kaydınız yoksa nasıl kayıt olmanız gerektiğini adım adım işlediğimiz yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

İŞKUR EĞİTİM ÜCRETİ NEDİR?

‘’İŞKUR Eğitim Programı’’ kapsamında verilen eğitimlerde ‘’zaruri gider’’ olarak hesaplanan ücrettir.

  • Bilişim ve imalat sektöründe en fazla 6 ay süreyle,
  • Diğer sektörlerde en fazla 3 ay süreyle hesaplara yatırılan ücrettir.

İŞKUR eğitim programıyla alakalı kapsamlı yazımızı daha önce yayınlamıştık. (Bakınız:İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı)

İŞKUR EĞİTİMİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İŞKUR eğitim başvurusu, kurumun 81 ilde bulunan müdürlüklerine yapılır. İnternet üzerinden başvuru yoktur.

İŞKUR eğitim programından ayrılmak istiyorsanız bu konuda hazırladığımız ilgili yazıya buradan ulaşabilirsiniz. İlgili yazımızdan İŞKUR profil oluşturma ve kayıt işlemlerine dair detayları okuyabilirsiniz.

İŞKUR Eğitim Ücreti Sorgulama

İŞKUR eğitim sorgulamasını kurumun resmi sitesi üzerinden yapabilirsiniz. Sorgulama için şu adımları takip ediniz:

ADIM Öncelikle buraya giriş yapınız.

ADIM Sayfada yer alan ‘’İŞKUR E-ŞUBE’’ butonuna tıklayınız.

ADIM Kursiyere dair istenen bilgileri doğru şekilde girerek aratınız.

İŞKUR gençlere, kadınlara ve iş arayanlara birçok desteği vermeye devam ediyor. Bizler de sizlerle bu destekleri güncel şartları ile paylaşıyoruz:

İŞKUR’un sağladığı destekler, verdiği hibeler ve eğitimler ile alakalı soru, görüş ve önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. İŞKUR’a dair paylaşmak istediklerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünde yazabilirsiniz. İŞKUR uzmanımız sizlere gerekli bilgileri cevap olarak iletecektir.

İŞKUR Eğitim Ücretlerini Sorgula : funduszeue.info

İŞKUR Maaşları Nereden Çekilir ?

İŞKUR maaşlarının alınabileceği yer; PTT şubeleridir. İşsizlik maaşı alanlar kimlik belgeleri ile beraber her ayın 5’inden sonra PTT şubelerine gittiklerinde maaşlarını çekebilmektedirler. Sonrasında İŞKUR üzerinden hesap bilgilerini güncelleyerek işsizlik maaşlarının kendi hesaplarına yatırılmasını isteyebilmektedirler.

İŞKUR eğitim programları kapsamında maaş alacak olanlar ise, İŞKUR’a verdikleri hesap bilgilerine göre hesaplarının bulunduğu bankadan İŞKUR maaşı almaya devam edeceklerdir.

İşbaşı eğitim programı nedir, şartları neler?

Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşbaşı eğitim programı nedir sorusu ise Erdoğan’ın açıklamaları sonrası gündeme geldi. Ek istihdama destek sağlanması yönünde atılan en önemli adımı Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, işbaşı eğitimi kapsamında 3 veya 6 ay işçilerin sosyal prim desteklerini Çalışma Bakanlığının karşılayacağını söyledi.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI NEDİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"İş başı eğitim kapsamında mevcut çalışanların işe alacakları her işçinin 3 veya 6 ay kapsamında sosyal prim desteklerini Çalışma Bakanlığımız karşılayacak. İşverenlerimizi istihdam garantili yeni işbaşı programımızdan yararlanmaya çağırıyorum."

Ayrıca işbaşı eğitim programı şöyle tanımlanıyor; Mesleki deneyimi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırarak bu kişilerin istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla işbaşı eğitim programı düzenlenmektedir. Ayrıca, program ile birlikte işverenler işe alacakları kişileri, kendi işyerlerinde yetiştirmektedirler.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI ŞARTLARI NELER?

İŞKUR'un internet sitesinde işbaşı eğitim programı şartları şöyle açıklanıyor;

İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak

15 yaşını tamamlamış olmak

İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak

Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak

Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak

İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak

Emekli olmamak

Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak.

Tüm ortaöğretim, yükseköğretim ve açık öğretim öğrencileri de programa katılabilmektedir. Ayrıca, işsizlik ödeneği alanlar da program katılımcısı olabilmektedir.

En az 2 sigortalı çalışanı bulunan, Kuruma kayıtlı olan ve mevzuatta yer alan diğer şartları sağlayan ve belirlenen sektörlerde faaliyette bulunan işverenler, sigortalı sayılarının %30’una kadar katılımcı talep edebilmektedir.

İşbaşı eğitim programı kapsamında işverenlerin en az %50 istihdam yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu kapsamda işverenlerin, programa katılanların en az %50’sini 60 günden az olmamak üzere program süresinin en az iki katı kadar süreyle istihdam etmesi gerekmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası