alçak uçuş yapan uçaklar / Marmaris'te gizemli uçak korkuttu - Güncel - ODATV

Alçak Uçuş Yapan Uçaklar

alçak uçuş yapan uçaklar

Ukraynalı Pilotun Savaşı Uçağıyla Yoldaki Sokak Levhasına Çarptığı Ana Ait Görsel

1,6K

Sosyal Medyada Paylaşılan Görselin Alçak Uçuş Yapan Ukraynalı Pilotun Savaş Uçağıyla Yoldaki Sokak Levhasına Çarptığı Anı Yansıttığı İddiası Doğru; Ancak Yılından Görselin 24 Şubat Tarihinde Başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı İle Bir İlgisi Bulunmuyor

 

Rusya&#;nın Ukrayna&#;yı işgal harekâtı sürecinde Ukraynalı pilotların radara yakalanmamak adına alçak uçuş yaptığı esnada yol üzerindeki trafik levhasına çarptığı sanılarak paylaşılan görsel şu şekilde:

 

savas ucagi yol levhasi

 

Anılan aktarımı içeren paylaşım örneği şöyle sunulabilir:

 

Ukrayna Raporu:

 

&#;Ukraynalı pilotlar radardan kaçınmak için o kadar alçaktan uçuyorlar ki, bu savaş uçağı hava görevlerinden birinde yolda bir sokak levhasını topladı.&#;

 

ukraynali pilotlar radardan kacinmak icin

 

&#;Ukraynalı pilotlar radardan kaçınmak için o kadar alçaktan uçuyorlar ki, bu savaş uçağı hava görevlerinden birinde yolda bir sokak levhasını topladı&#; notuyla paylaşılan görsel gerçek; ancak yılında kaydedilmekle birlikte Rusya-Ukrayna savaşıyla bir ilgisi bulunmuyor.

Görseldeki ilk kare, Ukrayna Hava Kuvvetleri&#;ne ait Sukhoi Su savaş uçağının 27 Ağustos tarihinde Ukrayna&#;da gerçekleştirdiği ani taktik iniş tatbikatı esnasında bir trafik işaretine çarptığı anı yansıtıyor.

 

savas ucagi alcak ucus sokak levhasi

 

Görselin Ukraynalı TV kanalı TCH&#;ın ilgili hadiseyi aktardığı yayından alıntı olduğu anlaşılıyor.

 

savas ucagi trafik isaretine carpti

 

savas ucagi levhaya carpti

 

savas ucagi levhaya carpti

 

Ukrayna merkezli TCH ve Kanal 5&#;in Youtube kanallarındaki videolarda ilgili an aşağıdaki bağlantılar vasıtasıyla izlenebilir:

 

 

İkinci karenin söz konusu hadiseden olup olmadığı netleştirilememiş ve kaynağı henüz tespit edilememiş olsa da yılında sanal alemde izlerine rastlamakmümkün.

 

ucak levha

 

SOLOT&#;RK yeni manevrasıyla F sınırlarını aştı

Türk Hava Kuvvetlerinin gösteri timi SOLOTÜRK, "Kobra Manevrası" olarak bilinen "alçak irtifada en düşük hızda uçağın burun yukarı şahlandırılarak düz uçuşun muhafaza edilmesi" hareketini dünyada ilk kez F savaş uçağıyla gerçekleştiren gösteri ekibi oldu.

Türk Hava Kuvvetlerinin gösteri timi SOLOTÜRK, çok sayıda farklı manevrayı 11 yıldır başarıyla icra ediyor.

SOLOTÜRK pilotları Binbaşı Emre Mert ile Binbaşı Murat Bakıcı, uzun süren çalışmalar sonrasında "alçak irtifada en düşük hızda uçağın burun yukarı şahlandırılarak düz uçuşun muhafaza edilmesi" hareketini dünyada ilk kez F ile gerçekleştirmeyi başardı.

SOLOTÜRK, yeni hareketi gösteri paketine ekledi.

F'yı en düşük irtifada, en düşük hızda uçuran gösteri ekibi

Pilot Binbaşı Emre Mert, SOLOTÜRK'ün bulunduğu Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Uçakların arka kısmındaki "nozzle" sisteminin diğer uçaklarda hareketli, F'da ise sabit olduğunu belirten Mert, bu sisteme sahip uçakların "Kobra Hareketi" olarak bilinen manevrayı yapabildiğini anlattı.

Emre Mert, "Kobra Hareketi, uçağın belli bir sürate geldikten sonra süratini minimum düzeye düşürüp burun yukarı uçağın belli bir süre tutunmasını sağlamaktır. Dünyada bu hareketi, F ile en düşük irtifada, en düşük hızda yapan ilk gösteri ekibiyiz. F'yı en düşük irtifada, en düşük hızda uçuran gösteri ekibiyiz. Düşük irtifada düşük sürat en tehlikeli bölgedir. Biz bu hareketi düşük irtifada düşük süratte yapıyoruz. Bu hareketin çalışmalarını, eğitimlerini uzun süre yaptık. Emniyetli tarafta kalacak şekilde bu hareketi gerçekleştirdik." dedi.

Mert, "SOLOTÜRK Kalkışı", "SOLOTÜRK Tonosu" gibi hareketlerin dünya literatürüne girdiğini hatırlattı.

F savaş uçağıyla bugüne kadar 3 bin saat uçuş gerçekleştiren Mert, gösterilerinde yurt dışı ve içinde Türk milletinin gücünü, kudretini, Türk pilotlarının kabiliyetlerini göstermeye çalıştıklarını söyledi. için de güzel bir gösteri paketi hazırladıklarını dile getiren Mert, 20 dakika süren gösterileri yapabilmek için uzun süre çalıştıklarını kaydetti.

Mert, Türk milletini temsil ettiklerini, yurt dışındaki gösterilerde de bu bilinçle hareket ettiklerini vurguladı.

Gösterilerde 22 farklı hareket sergileniyor

SOLOTÜRK Pilotu Binbaşı Murat Bakıcı ise 'den itibaren F pilotluğu yaptığını, geçen yıl SOLOTÜRK ailesine katıldığını söyledi.

Bakıcı, için hazırladıkları gösteri paketinde yeni manevra ve hareketlerin yer aldığını, yavaş uçuşa geçiş sırasında yapılan "Kobra Hareketi"nin de pakete alındığını ifade etti.

Yeni gösteri paketine "ters tırmanış hareketi"nin de eklendiğini belirten Bakıcı, toplam 22 hareket sergilediklerini bildirdi.

Murat Bakıcı, "Gösterilerde yaşadığımız duygular anlatılmaz. Türk milletinin gücünü, kudretini sergiliyoruz. Türk pilotunu diğer pilotlardan ayıran özellik şu, Türk pilotu ilk nikahını gökyüzünde tayyaresi ile kıyıyor. Bizim ilk aşkımız tayyaremiz." şeklinde konuştu.

Gösterilerden sonra büyük ilgi gördüklerini ve gururlandıran tepkiler aldıklarını dile getiren Bakıcı, çeşitli söyleşilerde havacılıkla ilgilenen gençlerle bir araya geldiklerini, taşıdıkları bayrağı gençlere emanet edeceklerini anlattı.

Uçuş sonrası bakım 2 saat sürüyor

SOLOTÜRK'ün Bakım Subayı Üsteğmen İrfan Selvili ise F uçağının bakım süreciyle ilgili bilgi verdi. Bakım ekibinin 9 kişiden oluştuğunu dile getiren Selvili, uçuş sonrası bakımların 2 saat sürdüğünü söyledi.

Gösterileri anlatan "SOLOTÜRK'ün yerdeki sesi" Basın ve Halka İlişkiler Subayı Alper Şen de 23 Nisan'da yeni gösteri paketinin ilk uçuşunun Çanakkale'de gerçekleştirildiğini anımsattı. Gösteriler sırasında izleyicilere manevraların, hareketlerin tanıtımını yaptığını kaydeden Şen, 'de yoğun gösteri programlarının bulunduğunu belirtti.

SOLOTÜRK gösterileri 11 yıldır ilgiyle izleniyor

SOLOTÜRK, Türk Hava Kuvvetlerinin 'üncü yıl dönümü kapsamında 'de kuruldu. Tek kişilik F savaş uçağıyla gösteri uçuşları yapan SOLOTÜRK için özel tasarımlar yapıldı. SOLOTÜRK logosunda, tarih boyunca Türk milleti ve Türk Hava Kuvvetlerinin sembolü olan kartalın yeniden yapılandırılmış hali yer aldı.

Gösteri uçuşlarını izleyenlerin görebilmeleri için SOLOTÜRK uçağının alt kısmında ay-yıldıza yer verildi. Uçağın üst kısmına ise Türkiye ve Türk Hava Kuvvetlerinin 21'inci yüzyılın yıldızı olma idealini simgeleyen gümüş renkli yıldız yerleştirildi.

Uçağın kanadı üzerindeki mat siyah renk üzerine parlak siyah renkte yerleştirilmiş kartal ise havacıların özgür ruhunu ve kararlılığını anlatıyor. Uçağın burun kısmına doğru uzanan siyah ve gri çapraz çizgiler, havacıların hızlı düşünme ve karar verme, sürekli ilerleme ve sınır tanımama gibi niteliklerini betimliyor.

11 yılda gösteri uçuşu yapıldı

Kurulduğu ilk yıl dünyanın en prestijli hava gösterisi İngiltere Fairford'da 29 ülke arasından en iyi gösteri uçuşu ödülünü alan SOLOTÜRK, 'de Slovakya'da en iyi gösteri uçuşu ödülüne, 'de dünyanın en prestijli hava şovu olarak gösterilen İngiltere RIAT'da yine "En İyi Solo Jet Gösteri Ödülü"nü almaya hak kazandı.

Bugüne kadar yurt içinde , yurt dışında 67 olmak üzere gösteri yapan SOLOTÜRK büyük ilgiyle izlendi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Aydın'da alçak uçuş yapan uçak korkuttu

Hedef Gazetesi muhabiri Abdurrahman Fırat'ın haberine göre, Dün gece saat: ’ te Bodrum-İstanbul seferini yapmak üzere Milas Havaalanından kalkan Türk Hava Yolları’na ait TK sefer sayılı TC-JJJ kuyruk tescil numaralı Boeing tipi yolcu uçağı, yolculardan birinin rahatsızlanması üzerine rotasını İzmir’e çevirmek zorunda kaldı. Aydın üzerinde daire çizen uçak, İzmir Adnan Menderes Hava Limanına yönlendirildi.

whatsapp-imageatjpeg

Gece saatlerinde Aydın semalarında dev yolcu uçağının alçak irtifada uçtuğunu gören bir vatandaşın haber merkezimize ihbarda bulunmasının ardından hava radar uygulamasından yapılan kontrolde, uçağın Bodrum’dan henüz 20 dakika önce havalandığı tespit edildi. Boeing tipi yolcu uçağı, hareket ettikten kısa bir süre sonra yolculardan birinin rahatsızlandığı öğrenildi. Bunun üzerine acil iniş yapmak zorunda kalan uçak, İstanbul’a rotasını İzmir’e çevirdi. Alçak uçuş yapan uçak Aydın’da vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı. TC-JJJ kuyruk tescil numaralı uçak, İzmir Adnan Menderes Havalimanına yöneldi ve saat: ’ te güvenli bir şekilde buraya iniş gerçekleştirdiği öğrenildi. Uçak indikten sonra rahatsızlanan yolcu, hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

whatsapp-imageatjpeg

whatsapp-imageatjpeg

whatsapp-imageatjpeg

whatsapp-imageatjpeg

whatsapp-imageatjpeg

Çobanlar uçağa ateş açtı

Aksaray’a bağlı Osmanlı köyünde çobanlık yapan M.İ ve S.Ş, alçak uçuş yaparak koyunlarını ürküttüklerini söyledikleri maden keşif uçağına ateş açtı. İki mermi, uçağın gövdesinde delik açarken şans eseri pilotlar kurşunların hedefi olmadı.

TÜRKİYE’NİN MADEN HARİTASINI ÇIKARMAK İÇİN UÇUYORLARDI

Airport Haber’de yer alan habere göre; Türkiye’nin maden haritasını çıkarmak için zaman zaman farklı bölgelerde uçuşlar yapan Emi Grup’a ait Cessna Caravan tipi maden keşif uçağı Osmanlı köyü yakınlarında alçaktan uçuş yaptığı sırada kurşunların hedefi oldu.

İddiaya göre, uçağın alçak uçuş yaptığı noktada koyun otlatan çobanlar M.İ ve S.Ş. koyunlarını ürküten uçaktan rahatsız oldu.

BÖLGEDEN HIZLA UZAKLAŞTILAR

Birkaç defa alçak uçuş yapan uçağın sesinden dolayı koyunların sağa sola koşuşturduğunu gören M.İ ve S.Ş. yanlarında bulunan silahla uçağa ateş açtı. Mermilerden ikisi uçağın gövdesine isabet ederek delik açtı. Beklemedikleri bir anda kurşunların hedefi olmaktan son anda kurtulan pilot ve beraberindeki ekip hızla bölgeden uzaklaştı.

GÖZALTINA ALINDILAR

Olayla ilgili jandarma ekiplerine bilgi verilmesi üzerine Osmanlı köyünde kişilerin evine baskın yapılarak tüfek ve silahlara el konuldu. Gözaltına alınan iki çoban ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası