motorlu tulumba bulmaca / Motorlu tulumba - Bulmaca Cevapları

Motorlu Tulumba Bulmaca

motorlu tulumba bulmaca

Bulmacada motorlu tulumba

Bulmaca Bulmacada motorlu tulumbasorusu için arama terimleri
  • Bulmacada motorlu tulumba bulmaca

  • Bulmacada Bulmacada motorlu tulumba nedir

  • Bulmacada Bulmacada motorlu tulumba ne demek

  • Bulmacada Bulmacada motorlu tulumba anlamı

  • Bulmacada motorlu tulumba bulmaca cevabı

  • Bulmacada motorlu tulumba bulmaca sözlüğü



Bulmacada motorlu tulumba bulmaca cevapları aşağıda


bulmacada tulumba eş anlamlısı = eş anlamlı bulunamadıbulmacada tulumba nedir = sıvıları alçak yerlerden çekmeye veya yüksek yerlere çıkarmaya yarayan araç


Soru: Bulmacada motorlu tulumba - Bulmacada Motorlu tulumba nedir, Motorlu tulumba bulmaca cevabı, Motorlu tulumba bulmaca anlamı açıklaması nedir, Bulmacada Motorlu tulumba ne demek, Motorlu tulumba çengel, - Yayın Tarihi : 2 yıl önce - 1Bulmacada motorlu tulumba

Bulmaca cevaplarına kolayca ulaşmak için arama kutusunda sorunuzu yazınız.

Bulmaca; gazete ve dergilerin yayınladıkları eklerinde bulunan özellikle haftasonlarının vazgeçilmez eğlencesi olan Kare bulmaca, Çengel bulmaca, sudoku şeklindeki zeka, mantık, dikkat ve hafıza gibi zihinsel yeteneklerini kullanarak çözdükleri bulunması istenilen şeyi düşündürerek, aratarak buldurmayı amaçlayan bir sözcük bulma oyunudur,

En çok Sabah, Hürriyet, Habertürk, Posta, Milliyet gazetesi tercih edilmektedir, gazete bulmacaları Çengel bulmaca, Kelime Bulmaca, Kare bulmaca, sorularının cevaplarını bulmaca sözlüğü sitemizden öğrenebilirsiniz, takıldığınız sorularda sizlere yardımcı olacaktır, bu sayede diğer kelimeleride kolaylıkla çözebilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz, tüm güncel bulmaca cevapları sitemizde mevcuttur, yaklaşık adet sorunun cevaplarını sitemizde bulabilirsiniz.

Ayrıca sitemizde kelime anlamı, eş anlamlısı, zıt anlamlısı, ters anlamlısı, ödev ve ders konularınıda takip edebilir, türkçe sözlük bölümümüzden faydalanabilirsiniz, okulların açılması ile işlenen ders konularına yardımcı ödevler kitap özetleri, matematik, coğrafya, edebiyat, din kültürü, tarih konulu ödevlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz,

Bulmaca sözlüğü, Bulmaca cevapları, çözümlerinde eksik gördüğünüz herhangib bir sorunun cevaplarına dilerseniz sizde katkıda bulunabilirsiniz, yolladığınız her cevap sistemimize eklenecektir, ayrıca bulmaca sözlüğü sitemizde bulamadığınız sorular olursa bunlarıda bildirerek sözlüğümüze eklenmesinde katkı sağlayabilirsiniz.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom - İnceleme

Geçen akşam markete giderken gözüm kaldırımdaki hırdavatlara kaydı, kafada hemen “şunu şuna yapıştırsam, altına da teker koysam daha hızlı giderim ya aslında” gibi planlamalar belirdi. El alemin hırdavatına çökmemin yaratabileceği kanuni sıkıntıların aklıma gelmesiyse biraz zaman aldı.

Gökyüzüne baktım sonra, ay vardı, dedim “ayın fotoğrafını çekme görevi vardı sanki”. O fotoğrafı gündüz çekmek gerektiği sonrasında dank etti. O görevi gerçek hayatta değil de oyunda verdikleri gerçeğinin dank etmesiyse saniye daha sürdü.

Eve gelip sandalyeme oturup tavana bakarken “şimdi zıplayıp tavana dalsam, vücudumun yarısıyla üst komşuların salonunun ortasından çıksam, şaşkın gözlerine doğru ifadesizce bakıp sakin bir şekilde sadece ve sadece ‘anlatsanız da size kimse inanmaz’ deyip geri insem süper olmaz mıydı” şeklinde düşünceler geçiyordu aklımdan.

Kısacası ben bu oyuna fena düştüm dostlar. Düşmek kelimesini kullanırken bile “son anda paraşüt açarım bir şey olmaz” diye düşünüyorum. Dolayısıyla Tears of the Kingdom’ı öve öve göklere çıkaran tüm herkesten farklı bir şey söylememi bekliyorduysanız üzgünüm, sizi hayal kırıklığına uğratacağım. Övgü selinde bir damla daha olmaktır arzum.

Link plz

Birçoğunuz ne gerek var şimdi diyebilir ama doğrusu bir “The Legend of Zelda nedir” muhabbeti yapmayı uygun ve hatta biraz da gerekli bulmaktayım. Eski çakma konsollar sayesinde Mario’ya, animesi ve Go’su sayesinde de Pokémon’a bizim buralarda bir aşinalık, hatta bir sempati var sayılır ama Nintendo’nun en büyük üç serisinin diğeri olan Zelda’ya biraz uzağız. Nedir, RYO mudur, açık dünya mıdır, “hikâyeli oyun” mudur, neden bu kadar el üstünde tutuluyor, bu yeşilli çocuk çömlek kırmaya neden bu kadar meraklı Hazır Tears of the Kingdom bu kadar olay olmuşken temelden girmekte fayda var.

Şimdi arkadaşlar Zelda her yanı rol yapma öğeleriyle dolu olsa da bir RYO sayılmaz, kendisi aksiyon-macera türünde. Bildiğimiz anlamda seviye atlama, yetenek-istatistik geliştirme olmadığı gibi hikâye odaklı bir seri de değildir. Sayısız epik ve duygusal an sizi beklese de hikâye kasıtlı olarak basit tutulur, oynanış için bir dekor görevi görür. Dünyayı karanlığa boğmaya çalışan çok kötü bir kötü vardır ve siz de ışığın çocuğu olarak onu alt etmeye ve bir şekilde başı belaya girmiş prensese ulaşmaya çalışırsınız. Kasıtlı olarak basit tutulur diyorum çünkü masalsılık, “kahramanın yolculuğu” hissiyatı en doğrudan şekilde verilmeye çalışılır, “bu oradaki Link isimli elemanın değil senin maceran” der oyun bir nevi.

Eski zamanlardan beri açık dünyamsı olmuştur seri ama bol metroidvania soslu olanından. Zindanlar tamamlar, acayip acayip yetenekler alır, bu yeteneklerle yeni yerlere ulaşabilirdiniz yani. Aztek-İnka esintili görsel diliyle, minimal ve enfes orkestral müziklerinin ve ses efektlerinin orijinalliğiyle sizi içine çeker, elinizdeki sayısız mekanikle çözülecek bulmacalar ve dövülecek düşmanlarla dolu şahane bir maceraya atılırdınız.

Birkaç yıl önce çıkan Breath of the Wild ise aynen bu güçlü yönleri korudu ama oyunun çapını, oyuncunun elindeki oyuncakların sayısını ve de sunduğu özgürlüğü katbekat artırdı, resmen hem Zelda serisi için hem de genel olarak oyun dünyası için çok taze, çok başka bir şey sundu. Oyun dünyası kocamandı, her yer keşfedilmeyi bekleyen bir şeylerle doluydu, belli yetenekler olmadan gidilemeyecek yerler çok çok azdı, akıl almaz bir fizik motoru vardı ve Link istisnasız her yüzeye tutunup tırmanabiliyor, paraşütüyle acayip bir hareket kabiliyetine kavuşuyordu. Bildiğimiz açık dünya oyunu gibi görünüyordu ama harita açıp soru işaretleri temizlediğimiz klasik yapıdan da ancak bu kadar uzak olabilirdi. Keşif hissi ve özgürlük hissi başka hiçbir açık dünya oyununun yanına yaklaşamayacağı kadar ötedeydi.

Ama bu bile hiçbir şeymiş

Link her yüzeye tutunup istediği yere tırmanabiliyor mu? Pffff! Hah! Fakir gibi elimizle mi tırmanacağız bir de, rokete atlayıp oraya uçmak dururken!? Paraşüt mü? Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz? Hoverboard yapar onla giderim gideceğim yere!

Breath of the Wild o kadar güzeldi ki, daha geçen ay oyun yapımcıları ve medyası arasında yapılan dev bir ankette tarihin en iyi oyunu seçildi. Oyuncular Breath of the Wild’ın daha fazlasını da zaten hiç seslerini çıkarmadan bağırlarına basardı. Ama hayır! Nintendo’nun başka planları varmış! Dünyanın ağzını açık bırakan, tarihin en iyi oyunlarından sayılan bir oyunun yenisinde ne kadar ileri gidebilirsiniz ki ve hatta neden daha ileri gitmek isteyesiniz ki? Ama işte geldik buradayız, nasılını nedenini bilmiyorum ama önümüzde Tears of the Kingdom diye bir şey var!

Öncelikle oyunun çapından bir bahsedeyim mesela. BotW’ın çeşit çeşit coğrafyaya ve iklime sahip bir sürü bölgeden oluşan kocaman bir haritası vardı. Aynı harita TotK’da da var ama aynı harita demeye bin şahit ister. Oyunun başında çok kötü kötünün serbest kalmasıyla dünyaya karanlık yayılmış durumda ve her yer bundan etkilenmiş ve değişmiş. Haritaya ilk adım attığımda cidden hiç aşinalık hissi olmadı. Teknik olarak aynı harita ama bambaşka da aynı zamanda. Tabii bu bambaşka hissettirmesinin asıl en büyük sebebi de eski haritadaki bütün gizemlerin, mini zindanların falan uçup yerlerine yenilerinin gelmesi ve sayılarının siz deyin 3 ben diyeyim 5’le çarpılması.

BotW haritasının içeriğini 3’le 5’le çarptınız mı? Hah, tamam. Şimdi onu bir 3’le daha çarpın! Çünkü bu bahsettiğim sadece yeryüzüydü!

Gökyüzünde, Zonai isminde kadim bir ırkın kalıntılarıyla dolu bir dünya uçan ada var. Yeryüzündekilerden çok farklı mimarilere, bitki örtülerine ve düşman tiplerine sahip buralar ve bir yandan gökyüzünde olmanın verdiği havadarlık, bir yandan yüksekliğin verdiği hafif ürperti eşliğinde buraları keşfe çıkmanın bambaşka bir tadı var.

Gökyüzü adalarını fragmanlarda bolca görmüştük ama bir de oyunun çıkışına kadar hiç bahsi geçmeyen bir şey daha var, o da yeraltı, oyundaki adıyla Depths. Yeraltı deyince öyle irili ufaklı birkaç mağaradan bahsettiğimi sanmayın. Burası yeryüzü haritasının direkt altı, yani neredeyse aynı boyutta! Kapkaranlık, etrafınızı aydınlata aydınlata keşifler yapmaya çalıştığınız, çok değerli ganimetler topladığınız ama düşmanların da çok daha zor olduğu, tehlikeli, gerilimli, uçsuz bucaksız bir yer.

Oyunu bitirdiğimde 65 saat yazıyordu ve öyle bir şey ki, 65 saat diyor ama bana sanki speedrun yapmışım gibi geliyor. Açabildiğiniz bir özellik var, haritada nerelerden geçtiğinizi gösteriyor ve bir baktım, ben hiçbir yere gitmemişim ki?! Neredeyse düz yoldan gidip gelip bitirmişim. Oyunu kendime at gözlüğü takarak oynamak zorunda kaldım zaten, “ya şuradaki iki taş şüpheli derecede simetrik duruyor, kesin bir şey var orada”, “şu suyun üzerinde neden mor bir balon duruyor”, “şu uzaya doğru çıkan parçalanmış dev gökyüzü yapısının ucunda ne var acaba” sorularına karşı “hayır, dur, gitme, dergi çıkacak, yazı beklerler, git bitir oyunu” diye diye oynamak zorunda kaldım ve ona rağmen 65 saat? Hiçbir yere gitmedim ki? Bir sürü gökyüzü adası var gitmediğim! Yeryüzünde hiç uğramadığım koca koca bölgeler var! Depths’in zaten anca %20’sini falan açmışım! Hayır oyun o kadar da güzel gıdıklıyor ki merak duygunuzu Onlar gidip yapılacaklar listesinden silmeniz gereken soru işaretleri değil, onlar ne olduklarını öğrenmek istediğiniz gizemler. Zaten bu haritaları soru işaretleriyle doldurmaya kalksanız haritayı göremezsiniz. Her yerde o kadar çok şey var ki! Yani her şeyi görmeyi geçtim, şu oyunu hakkıyla oynamaya kalksanız siz o 65 saati de bir 3’le 5’le çarpın.

İnteraksyon

Ama hele bir durun orada, asıl can alıcı kısma yeni geliyorum. Belki de diyorsunuz ki “tamam anladık çok büyük harita, çok şey var, ilk defa mı büyük harita görüyoruz, yüzlerce saat süren bir sürü oyun oynadık”. Evet, haklısınız. TotK’ın oyun alanı kocaman evet ama yani benzer büyüklükte hatta daha büyük oyun alanları sunan oyunlar da var. Asıl önemli olan nokta, bu oyun alanıyla etkileşime girme biçimimiz.

Stamina’nız yettiği sürece her yere tırmanabildiğinizi, paraşütünüzle bir yerden bir yere süzülebildiğinizi söylemiştim. Bu standart şeyler dışında 4 tane temel yeteneğimiz var.

Birincisi canlı olmayan herhangi bir şeyin zamanını geri sarmak. Birisi size bir gülle mi fırlattı? Sarın güllenin zamanını geriye, fırlatanın kafasına insin. Veya bir yerden bir şey mi düştü? Çıkın o düşen şeyin üstüne, zamanını geri sarın, düştüğü yere çıkıverin. Özellikle gökyüzü adalarından düşen kayalar sayesinde zınk diye oralara çıkabilmek güzel şey.

İkincisi yukarı dalabilmek. Böyle söyleyince garip geliyor ama basit aslında. Eğer yukarınızda bir yüzey varsa direkt suya dalar gibi o yüzeye dalabiliyorsunuz ve yukarısından çıkabiliyorsunuz. Şimdi böyle bir özellik düz ilerlediğiniz bir oyunda olsa dalabildiğiniz yerler belli olur, oralara dalarsınız vesaire. Ama bin bir türlü girintisi çıkıntısı olan dev bir açık dünya oyununda yukarınızda bir şey olan her yere dalabilmek biraz karşıdan algılaması zor bir şey. Sanki çok işe yaramayacak ve dünyayı tasarlayanları gereksiz yere terletecek bir şey gibi. Dünyayı tasarlayanları nasıl terlettiğini hayal bile edemiyorum ama işe yaramasına gelirsek, şaşırtıcı derecede kullanışlı bir özellik. İnanılmaz bir hareket özgürlüğü, bulmaca çözümlerinde ve hatta bazı düşmanlara karşı dövüşlerde inanılmaz bir beyin esnekliği sağlıyor.

Üçüncüsü füzyon. İşler bu noktada bayağı bir acayipleşmeye başlıyor. Füzyon dediğimiz, elinizdeki silahı, kalkanı veya oku bir şeyle birleştirmek. Neyle mi birleştirmek? Neredeyse her şeyle! Dövdüğünüz düşmanlardan çıkan ganimetler olsun, etraftaki çerçöp olsun, bin bir türlü şey var bu oyunda.

Ki çok önemli bir parantez gireyim. Hani gökyüzü adalarından ve kadim Zonai halkından bahsetmiştim ya, bunlardan kalan, garip garip onlarca cihaz türü var. Fan, roket, ocak, hacıyatmaz, tulumba, motorlu tekerlek, roomba süpürge gibi robotçuklar, havada sabit durabilen yüzey, ateş püskürten aslan kafası, lazer silahı Yani Aztek-İnka esintili fantastik dünya falan ama bir yandan da elinizde böyle şeyler var. Bin bir türlü şey derken “düz tahta - yamuk tahta” gibi ayrılan bin bir şeyden bahsetmiyorum.

Gidip kalkanınıza roket takıp onu kısa süreli bir jetpack gibi kullanabilir, yay takıp saldıran düşmanları gerisingeri zıplatabilir, bomba takıp saldıranları patlatabilirsiniz. Okunuza canavar gözü takıp onun güdümlü olmasını sağlayabilir, elemental bir şey takıp elemental ok atabilir, aydınlatma çiçeği takıp karanlıkta etrafınızı aydınlatan bir ok atabilirsiniz. Kılıcınıza canavar omurgası takıp onu deli gibi güçlendirebilir, baltanıza mantar takıp saldırdığınız düşmanın kafasını karıştırıp dostlarına saldırmasını sağlayabilir, mızrağınıza BAŞKA BİR MIZRAK takıp 30 metre ötedeki düşmana dalabilirsiniz. Kombinasyonlar hayal gücünüzle sınırlı, şahsen mümkün olan kombinasyonların %1’ini 2’sini falan görmüşümdür herhalde!

Ve dördüncüsü Ultrahand Burada işler çığırından çıkıyor arkadaşlar… Az önce elinizde bulunan bir şeye, yani silahınıza, kalkanınıza ve okunuza bir şeyler takmaktan bahsetmiştim. Şimdi “elinizde bulunan bir şey” kısmını bir kenara bırakın ve neredeyse her şeyi istediğiniz gibi taşımak ve HER ŞEYİ HER ŞEYLE BİRLEŞTİRMEK konusuna girelim.

Hani o kadar akıl almaz bir şey ki nereden girsem nereden çıksam bilemiyorum. İki ağaç kestiniz, iki kütüğünüz oldu. Gidip o iki kütüğü yan yana veya uç uca veya istediğiniz garip açılarla birleştirebilirsiniz. Yan yana yapıştırdınız diyelim. Ne bileyim altına teker, arkasına fan, üstünde direksiyon yapıştırdınız. Tebrikler, arabanız oldu! Veya bu iki kütüğün üstüne fan yapıştırdınız, yelkenliniz oldu. Veya altına iki fan yapıştırdınız, alın size hoverboard. Gidin ne yaptıysanız önüne tulumba yapıştırın, etrafı sulayın. Roket yapıştırın uçun. Balon yapıştırın süzülün. İskelet kemiği yapıştırın dosta güven düşmana korku salın. Kombinasyonlar da, bu kombinasyonların kullanım alanları da akıl mantık alır seviyede değil.

Nasıl acayip bir şeyler karşı karşıya olduğumuzu tam açıklayamamış gibi hissediyorum. Çok basit bir örnek verip onu çeşitlendirmeye çalışayım. Diyelim ki önünüzde dikenli dallar var ve arkasına geçmeniz gerek. Aklıma gelen çözümleri hemen hızlıca size sıralayayım.

Bir yükselti bulup paraşütle arkaya süzülebilirsiniz. Aşağıda bir mağara varsa oraya girip, tavana dalıp dikenlerin arkasından çıkabilirsiniz. Bir kamp ateşi yakarsınız, üstüne patlayınca hava akımı sağlayan fındıklardan atarsınız, kamp ateşine zıplayıp paraşüt açıp yükselirsiniz, arkaya süzülürsünüz. Birkaç kütüğü uç uca yapıştırıp köprü yapıp üstünden geçebilirsiniz. Bir kütüğü tutarsınız, havaya çıkarırsınız, aşağı indirirsiniz, bırakırsınız, üstüne çıkarsınız, kütüğün zamanını geri sararsınız, kütük siz üstündeyken tekrar yükselir, zıplar geçersiniz. Dikenlere bomba atar patlatırsınız. Dikenleri yakabilirsiniz. Yakmaya karar verdiniz diyelim. Yanıcı bir şey fırlatabilir, okunuzun ucuna yakıcı bir şey takıp ok atabilir, meşalenizle tutuşturabilir, ağzından alev çıkaran pilli cihazınızı kullanabilir, veya bu ağzından alev çıkaran pilli cihazınızı inşa ettiğiniz Gundam’a takabilirsiniz! Ve hayır, abartmıyorum. Ultrahand sayesinde tanklar, robotlar, bilmemneler yapmak son derece mümkün.

Ya uyuz dikenden örnek veriyorum ama oyunda milyar çeşit bulmaca var, onlarda bile “bulmacanın çözümü ne” diye değil de “burayı nasıl aşarım” diye düşündürüyor oyun. Aradaki farkı, sayesinde Nobel ödülüne aday gösterilmem gerektiğini düşündüğüm, dünya mühendislik literatürüne büyük katkım olan “çok uzun köprü” ile açıklamaya çalışayım.

Bir zindanda bir bulmaca vardı. Karşıdan bu tarafa gelen su akıntılarına karşı büyük bir metal topu karşıya geçirmem gerekiyordu. Oyun bir sürü tekerlekler, plakalar falan vermiş önüme. Onlarla akıntıya karşı topu karşıya geçirecek bir taşıt yapmak için uğraştım, kafam basmadı, olmadı. Kenarda 30 metre falan yukarı çıkan bir merdiven vardı. Topu karşıya geçirdikten sonra sen de o merdivene tırman da karşıya geç diye yapmışlar. Ben de etraftaki bütün plakaları bilmemneleri uç uca bağladım ve “çok uzun köprü” yaptım bir tane. Ucuna da o metal topu yapıştırdım, merdivenin çıktığı yere dayadım, çıktım aldım topu, tabanvay tabanvay karşıya geçirdim, dididink, bulmaca çözüldü!

Veya başka bir bulmacada etrafta dönen çarklar, yukarı-aşağı hareket eden platformlar, birkaç tane de sopa var. Galiba o sopaları çarklara yapıştırmam, çarkların zamanını geri sarmam, ters dönen sopaların platformları yukarı itmesi, benim de yukarı çıkabilmem falan gerekiyordu. Ne gerek var!? O sopaları birbirine yapıştırıp “çok uzun köprü” yaptım bir tane, sonra yukarı dalış yeteneğimle platformların üstüne çıktım, ultrahand ile çok uzun köprümü yanıma getirdim, ona tırmandım, yukarı çıktım, dididink, bulmaca çözüldü!

Bir tane daha! Önümde lavlardan bir şelale, yanımda karşıya geçirmem gereken bir zımbırtı ve birkaç teker. Galiba o tekerleri o zımbırtıya yapıştırıp bir araç yapmamı ve karşıya sürmemi istiyor oyun ama beceremedim, kafa basmadı! Ne yaptım? Çıkardım bir tulumba, lavlara su tuttum. Islanan lavlar katılaştı, o katılaşan yüzeyleri teker teker tutup yanıma çıkardım, birbirlerine yapıştırıp bir “çok uzun köprü” yaptım, lavların üzerine koydum, taşımam gereken zımbırtıyla laylaylom yürüyerek geçtim, dididink!

Sonra da merak ettim ya hakikaten normalde nasıl geçiliyormuş bu bulmaca diye, açtım Youtube’u baktım. Hakikaten de o tekerleri o zımbırtıya yapıştırıp araç yaparak geçmek mümkünmüş, becerememişim. Ama bir başkası da o zımbırtıyı ultrahand ile almış, lavların içine atmış, bir yükseltiye çıkmış, paraşütle karşıya süzülmüş, sonra tekrar ultrahand ile zımbırtıyı lavlardan alıp yoluna devam edivermiş. Benim bulduğumdan daha tembel bir çözüm olduğunu görmek tembellik seviyemden şüphe etmeme sebep oldu, kendimi kötü hissettirdi.

Daha da fazlası

E hadi bu kadar şey eklemişken, anlattıklarıma yancılarımızı da ekleyin. Bazı özel zindanları tamamladığınızda tek başınıza ilerlemek zorunda kalmıyorsunuz. Bu arkadaşlar da hem savaşlarda hem bulmacalarda kendi özel yetenekleriyle doğrudan söz sahibiler.

Yancılar demişken bu kadar mükemmeliyetin içindeki nazarlıklara da azıcık değineyim. Bu yancıların kontrolü çok basit dokunuşlarla çok daha kolay olabilirdi mesela. Özelliklerini kullanabilmek için yanlarına gidip A tuşuna basmanız gerekiyor ama hengâme sırasında nerede olduklarını bulmak dert, onlara ulaşmak dert, sizden uzaklaştıklarında onları kovalamak dert Sol analoğun altındaki yön tuşlarını onları çağırmak veya özelliklerini kullanmak için atasalardı çok daha pratik olurdu.

Savaşlara da bir eleştiri getireyim. Seçeneklerimiz olsun, düşman çeşitliliği olsun muazzam ama bir denge sıkıntısı var. En uyuz düşmanlar bile size tek atabiliyor ve siz de doğru silahla vesaireyle giderseniz onlara tek atabiliyorsunuz ki bu nedenle birçok savaş anlamsızlaşıyor. Sanki çoğu düşmanın hasarı düşürülmeli ama canı artırılmalı mıymış neymiş?

Bir de BotW’dan beri gelen silahların dirençlerinin çok düşük olması, çok kolay kırılabilmeleri sıkıntısı var ama şahsen bunu oyuncunun füzyon mekaniğini daha fazla kullanması için yapılan bilinçli bir tercih olduğunu düşünüyorum. Hani her ne kadar güzelim silahların sürekli kırılmasına sinir olsam da yine de mantılı bir tercih bence. Oyunun üstüne çok gidemeyeceğim o konuda.

Akıl tutulması

Sürekli reddit’e giriyorum, sürekli “oha nasıl akıl etmişler, demek bu da yapılabiliyormuş” dedirten şeylerle karşılaşıyorum. Oyuncuya bu kadar çok mekanik verip üstüne neredeyse hiç sınırlılık getirmeden bunları istediği gibi kullandıran böyle bir oyun nasıl yapılabilmiş, hâlâ aklım almıyor.

Bildiğimiz, alışık olduğumuz yapılara sahip inanılmaz oyunlar var dünyada, bu tip standart yaklaşımlarla yapılan mükemmel oyunlara bayılıyorum elbette. Ama işte bazen bir oyun gelir, ki son yıllarda bana bu hissi yaşatan yalnızca Disco Elysium ve Elden Ring oldu, “bunlar oyunsa diğerleri ne, diğerleri oyunsa bu ne?” diye düşündürür. Tears of the Kingdom ulaşılmaz gibi görünen, çok başka bir noktada duran, akıl almaz bir tecrübe. Aldığı tüm övgüleri ve daha fazlasını hak ediyor.

SON KARAR

Önümüzdeki birkaç yüzyıl boyunca yapılacak tüm “en iyi oyunlar” listelerinin en tepelerinde göreceğimize kesin gözüyle bakabilirsiniz.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Gandalf!

Artılar

  • Bir sürü yaratıcı mekanik
  • Bu mekanikleri kullanmak konusunda tek sınır yaratıcılığınız
  • Devasa, muhteşem güzellikte bir oyun dünyası
  • Her noktası içerik dolu
  • Eşi benzeri olmayan bir keşif hissi sunuyor
  • Kahramanın yolculuğu hissini harika veriyor
  • Hikâye çok ön planda olmasa da inanılmaz anlar yaşatmasını da biliyor
  • Görsel tasarımlarıyla, ses efektleriyle, müzikleriyle, müthiş bir atmosfer

Eksiler

  • Yancıları kontrol etmek zor
  • Savaşlar daha iyi dengelenebilirmiş

M HARF&#;

M



M.Ö. ikinci bin y&#;l&#;n sonuna do&#;ru Sümer’e egemen olmu&#; do&#;ulu bir da&#; halk&#;:GUT&#;LER
M.Ö. &#;kinci biny&#;l ba&#;lar&#;nda ticaret kolonilerine verilen ad:KARUM
M.Ö.2yy'da, Filistin'de etkinlik gösteren Yahudi Rahip ailesi:MAKAB&#;LER
Maa tenisinde, topun oyunda kald&#;&#;&#; süre:RALLY
Maarif:E&#;&#;T&#;M
Maa&#;, ayl&#;k:RAT&#;BE
Macar göçebesi:Ç&#;GAN
Macaristan'da üretilen ünlü bir &#;arap:TOKAY
Macarlar'a özgü salçal&#; bir s&#;&#;&#;r eti yeme&#;i:GULA&#;
Macarlar'&#;n ulusal halk dans&#;:ÇARDA&#;
Macun:K&#;T
Madagasgar k&#;y&#; ormanlar&#;nda ya&#;ayan uzun kuyruklu bir maymun türü&#;FAKA
Madagasgar'da ya&#;ayan sincaba benzeyen maymun:AYAY
Madagaskar Adas&#;'nda ya&#;ayan ötücü bir ku&#;:VANGA
Madagaskar halk&#;n&#;n kutsal içkisi:VOKAKA
Madagaskar ve Filipinler'de çe&#;itli a&#;açlar&#;n gövde liflerinden dokunan bez:N&#;P&#;
Madagaskar’da ya&#;ayan bir cins maymun:VAR&#;-AKUMBE
Madagaskar'&#;n k&#;y&#; ormanlar&#;nda ya&#;ayan, küçük ba&#;l&#;, iri gözlü, uzun kuyruklu bir maymun türü&#;FAKA
Maddeler:MEVAD
Maddenin biçim alm&#;&#; durumu:C&#;S&#;M
Maden bilimi:M&#;NERALOJ&#;
Maden bölgesi:HAVZA
Maden cevheri:ORE
Maden e&#;ya üzerine vurulan bir cins cila:EMAY
Maden f&#;r&#;n&#;:KÜRE
Maden kaz&#;mak için kullan&#;lan çelik kalem:ÇAPLA
Maden kömürü katran&#;n&#;n kuru kuruya dam&#;t&#;lmas&#;ndan elde edilen antiseptik bir hidrokarbon:NAFTAL&#;N
Maden külçelerinin eritilip ar&#;nd&#;r&#;lmas&#;:KAL
Maden kuyusu:KAN
Maden oca&#;&#;nda kaz&#; yerini ilerleme yönünden s&#;n&#;rlayan yüzey. Kaz&#; yerleri:ARIN
Maden ocaklar&#;nda yükleri, gereçleri havadan ya da yerden ta&#;&#;maya yarayan, kapal&#; devre çal&#;&#;an aktarma ayg&#;t&#;:KONVEYÖR
Maden parçalar&#;n&#;n üzerine vurulan cilaAYKAL
Maden parlakl&#;&#;&#; verilmi&#; deri veya kuma&#;:LAME
Maden parlatmaya yarar:MISKALA
Maden pisli&#;i, balmumu:R&#;M
Maden posas&#;:CÜRUF
Maden üzerine kaz&#;ma yapmak ve ç&#;kr&#;kta çevrilen &#;eyleri yontmak için kullan&#;lan çelik kalem:ARDA
Maden üzerine yaz&#; i&#;lemek:HAKK
Maden ya da ergimi&#; durumdaki döküm maddesine dayan&#;kl&#; ba&#;ka bir maddeden yap&#;lm&#;&#; dolgu kal&#;p:MAÇA
Maden yada ka&#;&#;t para üzerindeki kafa resmi:EF&#;J&#;
Maden yeri:ERGENE
Maden, ayna gibi nesneleri parlatmak için kullan&#;lan cilaAYKAL
Maden, cam ya da topraktan küçük kap:HOKKA
Madeni babalar&#;n bir tanesine, halat ve zincirlerin volta edilmesi için kullan&#;lan silindirik madeni eleman:B&#;TA
Madeni ip:TEL
Madeni para bas&#;m&#;nda kullan&#;lan paslanmaz çelik ala&#;&#;m&#;:AKMON&#;TAL
Madeni para&#;KKE
Madeni paran&#;n resimli yüzü:TURA
Madeni paran&#;n yan kal&#;nl&#;&#;&#;n&#;n çevre boyunca olu&#;turdu&#;u yüzey:KENAR
Madenkömürü katran&#;ndan ç&#;kar&#;lan bir tür hidrokarbonun bilimsel ad&#;:BENZEN
Madenler dövülürken s&#;çrayan ince ufak parça:ÇAPAK
Madenleri s&#;v&#;la&#;t&#;rma, ergitme:&#;ZABE
Madenlerle birle&#;ince tuz verebilen elementlere verilen ad:HALOJEN
Madrid’de bulunan, dünyan&#;n en ünlü müzelerinden biri:PRADO
Mafyada suskunluk yasas&#;:OMERTA
Ma&#;ara:KEHF
Ma&#;aralar&#; inceleyen bilim dal&#;PELEOLOJ&#;
Ma&#;rur:KURUMLU
Mahabharata ve Ramayana'y&#; da kapsayan Hinduizm'in kutsal metinleri:PURANA
Mahalle çapk&#;n&#;:EVBA&#;
Mahkeme davetiyesi:CELP
Makam, kat, özel yer:ORUN-TONAL&#;TE
Makara:BOB&#;N
Makarna üretiminde kullan&#;lan bir bu&#;day türüURUM
MakasINDI
Makedonya’da ya&#;ayan etnik bir grup:TORBE&#;LER
Maket b&#;ça&#;&#;:FALÇETE
Maki de denilen bir maymun cinsi:LEMUR
Makine sanayiinde parlatmak:POL&#;SAJ
Makine ya&#;&#;:GRES
Makinede yap&#;lan i&#;leme,diki&#;:P&#;KO
Makineye eklenen, özel bir i&#;elemi yapmaya yarayan parça:APERA
Maksal&#; böcek:BA&#;KESEN
Maksim Gorki’nin bir roman&#;:FOMA
Makyajc&#;:MAKYÖZ
Mal bildirimiEKLARASYON
Mal de&#;i&#;imi, trampa:TROK
Mal olarak verilen:AYN&#;
Mal, mallar:EMT&#;A-MENAL
Malak:BALAK
Malawi-Mozambik topraklar&#;nda bulunan bir tuz gölü:CH&#;LWA
Malezya Halk&#;na özgü bir tür öldürücü delilik:AMOK
Malezya palmiyas&#;:N&#;PA
Mal&#;n sat&#;&#; de&#;eri:RAY&#;Ç
Mal&#;n ve davar&#;n kötüsü:GAZVA
Malta hummas&#;:KALAAZAR
Malta ve Sicilya civar&#;nda daha çok görülen bir Akdeniz rüzgar&#;:GREGAL
Manast&#;r:KANKAH
Manc&#;n&#;k:ÇERH
Manda ba&#;&#;rmas&#;:BÖ&#;ÜRME
Manda derisinden yap&#;lm&#;&#; uzun ceket:BALAK
Manda yavrusu:MALAK
Manda, sus&#;&#;&#;r&#;OMBAY
Manda:CAMIZ-KÖMÜ&#;-CAMUS
Manevi bask&#;:CENDERE
Mangal:KORLUK-KÖZLÜK
Manganezin bak&#;r ve nikelle yapt&#;&#;&#; ala&#;&#;m:MANGAN&#;N
Mani:MANYA
Manifaturac&#;:BEZ&#;RGAN
Manila abanozu:KAMAGON
Manisa’daki Spil Da&#;&#; Milli Park&#;nda bir yayla:ATALAN
Manisa'n&#;n Salihli ilçesinde eski bir yerle&#;imARDES
Mankafa, sersemEME
Manolyagillerden, yapraklar&#; alma&#;&#;k, iri ve parlak ye&#;il renkte bir süs a&#;ac&#;:MANOLYA
Mantar bilimi:M&#;KOLOJ&#;
Mantar enzim kar&#;&#;&#;m&#;AMA
Mantar kadar yumu&#;ak a&#;aç:BALZA
Mantar katman&#; çok geli&#;mi&#; bir tür me&#;eEZÜ
Mantar özüÜBER&#;N
Mantar türü:ENLEME
Mantar:FÜTR-M&#;KOZ-SEZÜ
Mantara benzeyen kabarc&#;klarla ortaya ç&#;kan, ciltte yaralar yapan, bula&#;&#;c&#; s&#;cak bölge hastal&#;&#;&#;:P&#;YAN
Mantarbilim:M&#;KOLOJ&#;
Mantarla mücadele ilaçlar&#;:FUNGUS&#;T
Mantarlarda üreme organ&#;:ASK
Mant&#;k:ESEME
Mant&#;k:ESEME
Mant&#;kta önerilerinin biri veya her ikisi kan&#;t&#;yla ileri sürülen tas&#;m:EP&#;KEREM
Mant&#;kta ve felsefede küçük önerme:M&#;NÖR
Mant&#;kta, birbirine ba&#;l&#; iki önermeden sonrakiONURTU
Manto, kaban gibi bir üstlü&#;ün ba&#;a geçirilebilen, geriye at&#;labilen parças&#;:KAPÜ&#;ON
Mantoya benzer arkas&#; bol, yakas&#;z, ço&#;u kez eteklere kadar inen üst giysisi:FERACE
Manyetik alan&#;n &#;iddet birimi:GAUSS
Manyok kökünden ç&#;kanlan ni&#;asta:TAPYOKA
Manzum biçimde yaz&#;lm&#;&#; trajedi:HA&#;LE
Manzum olmayan ancak &#;iir tad&#;nda olan düzyaz&#;:MENSUR
Marabgozlukta a&#;aç delmek için kullan&#;lan çelik araç:&#;&#;DEM&#;R
Marangozlar&#;n dört kö&#;e delik açmakta kulland&#;klar&#; alet:ECENE
Marangozlar&#;n kulland&#;&#;&#; a&#;aç oymaya yarayan oluklu demir ayg&#;tALDIZ
Marangozlukta bütün yüzeye tutkal sürmeyi gerektirmeyen i&#;lerde, f&#;rçay&#; aral&#;kl&#; bast&#;rarak tutkal sürme eylemi:KED&#;BASTI
Marangozlukta tahta üzerine boydan boya aç&#;lan, kesiti kare veya dikdörtgen biçiminde kanal:K&#;N&#;&#;
Maranta adl&#; kam&#;&#;tan ç&#;kar&#;lan ve çocuk mamas&#; yap&#;m&#;nda kullan&#;lan un:ARAROT
Maranta adl&#; kam&#;&#;tan elde edilen ve bebek mamas&#; yap&#;lan un:ARAROT
Mardin ilinde ya&#;ayan H&#;ristiyan Nasturiler’e verilen ad:ASUR&#;LER
Mardin'in geleneksel sokaklar&#;ndaki kemerli geçitlere verilen ad:ABBARA
Mardin'in Midyat ilçesine ba&#;l&#;, tarihi yap&#;lar&#;yla ünlü bir köy:ANHEL
Marksist terminolojide, dünyay&#; dönü&#;türmeyi amaçlayan etkinliklerin tümü:PRAKS&#;S
Marksist terminolojide, proletaryan&#;n s&#;n&#;f bilincinden yoksun alt tabakas&#;na verilen ad:LUMPEN
Marmara Bölgesinin Trakya kesiminde yer alan Y&#;ld&#;z da&#;lar&#;n&#;n eski ad&#;:ISTRANCA
Marmara denizinde turistik bir ada:AV&#;A
Marmara ve Ege Bölgelerinde yeti&#;tirilen so&#;u&#;a dayanakl&#; olmayan bir koyun cinsi:KIVIRCIK
Mart&#;ya benzer bir deniz ku&#;u:FULMAR
Masa üzerine yay&#;lan masadan küçük, ço&#;unlukla ince uzun örtü:&#;&#;MENTABLA
Ma&#;a:P&#;M
Masaj aktiviteli havuzlu banyo,sa&#;l&#;k havuzu:JAKUZ&#;
MasifOM
Maskara, soytar&#;:KA&#;MER
Maskeli balolarda giyilen kukelat&#; giysiOM&#;NO
Mason:FARMASON
Masonlar&#;n toplant&#; yeri:LOCA
Ma&#;rapa:ÇINGI
Matemati&#;in say&#;lar&#;, bunlar&#;n aras&#;ndaki ba&#;&#;nt&#;lar&#; ve i&#;lemleri konu alan dal&#;:AR&#;TMET&#;K
Matematik:R&#;YAZ&#;YE
Matematikçilerin bilgisayarlarda, matematiksel formüllere dayanarak yaratt&#;&#;&#; desenlere verilen ad:FRAKTAL
Matematikte çizgilerle ilgili olan:L&#;NEER
Matematikte, ayn&#; cinsten onluk bir kümeESTE
Matematikte, bir e&#;rinin yan&#;ndan geçen ve ona ancak bir noktada de&#;en do&#;ru:TE&#;ET
Matematikte, herhangi bir ölçü biriminin bölündü&#;ü e&#;it parçalardan her biri:ASKAT
Matematikte, karma&#;&#;k geometrik &#;ekillerin ortak ad&#;:FAKTAL
Matematikte, türevi bilinmeyen fonksiyon:&#;NTEGRAL
Matkap ba&#;&#;:M&#;TADE
MatkapELG&#;
Maun da denilen bir a&#;aç:AKAJU
Mavi hareli ela göz:ÇAKIR
Mavi ile ye&#;il aras&#; bir renk:CAMGÖBE&#;&#;
Mavi ile ye&#;il aras&#; bir renk:T&#;R&#;E
Mavi peri ku&#;u:&#;RENA
Mavi renkli de&#;erli bir korindon türüAF&#;R
Mavi renkli do&#;la bak&#;r karbonat:AZUR&#;T
Mavi renkli, de&#;erli bir süsü ta&#;&#;:F&#;RUZE
Mavi:MA&#;
Mavimsi beyaz renkte parlak yüzlü bir maden veya bu madenden yap&#;lm&#;&#; e&#;ya:Ç&#;NKO
Mavimsi bir göz rengi:ÇAKIR
Mavimsi ye&#;il renkli bir tür ba&#;tankara:FANTA
Mavimt&#;rak esmer renkte kat&#; bir element:&#;YOT
Maya dilinde ''güne&#; adam''&#;:AHK&#;N
Maya:FERMENT
Mayalanma:FERMANTASYON
Mayalanm&#;&#; hamur:FAT&#;R
Mayalanm&#;&#; pirincin süzülüp ar&#;nd&#;r&#;lmas&#;yla yap&#;lan alkollü Japon içkisiAKE
Mayal&#; hamurdan yap&#;lan, ya&#;da k&#;zart&#;larak pi&#;irilen bir tür yiyecek:P&#;&#;&#;
Mayal&#; hamurdan, içine çe&#;itli katk&#;lar konarak haz&#;rlanan bir tür kokulu çörek:NOKUL
Mayas&#;z hamurdan yap&#;lan,peynirli veya peynirsiz pide,yufka:KATLAMA
Maydadozgiller familyas&#;ndan, baharl&#; meyvalar&#; anason gibi kullan&#;lan, otsu bir bitki:REZENE
Maydanoz:C&#;RC&#;R
Maydanozgillerden cm boyunda bir bitki,kara kimyon:K&#;&#;N&#;&#;
Maydanozgillerden bir bitki ve bunun eczac&#;l&#;kta kullan&#;lan reçinesi:ÇAV&#;IR
Maydanozgillerden bir bitki ve bunun kokulu tohumu:ÇEMEN
Maydanozgillerden bir bitki:REZENE-NARD&#;N
Maydanozgillerden iplik biçiminde yapraklar&#; olan güzel kokulu bir bitkiEREOTU
Maydanozgillerden uyu&#;turucu ve zehirli bir bitki:BALDIRAN

Maydanozgillerden, bir çe&#;it dikenli yaban bitkisi:ÇÖ&#;ÜR
Maydanozgillerden, bir y&#;ll&#;k ve özel kokulu otsu bir bitki:KILIR
Maydanozgillerden, çay&#;rlarda yeti&#;en ve hayvanlara yedirilen, ba&#;akç&#;klar&#; tek çiçekli küçük bir bitki:NARD&#;N
Maydanozgillerden, çay&#;rlarda yeti&#;en ve hayvanlara yye olarak verilen bir bitki:NARD&#;N
Maydanozgillerden, hamur i&#;lerinde ve rak&#; yap&#;m&#;nda kullan&#;lan bir bitki:ANASON
Maydanozgillerden, kökleri ve yapraklar&#; sebze olarak kullan&#;lan bir bitki:KEREV&#;Z
Maydanozgillerden, yapraklar&#; maydanozu and&#;ran bir bitki:K&#;&#;N&#;&#;
Maydanozgillerden; çad&#;ru&#;a&#;&#;otu ile &#;eytanteresi a&#;ac&#; gibi bitkilerden elde edilen bir çe&#;it zamk:KASNI
May&#;s ay&#; ortalar&#;nda ç&#;kan f&#;rt&#;na:F&#;L&#;ZKIRAN
Maymun türü:LANGUR
Maymun:KIRD
Maymunlar dahil memeliler tak&#;m&#;:&#;MAT
Mazdeizm’in kutsal kitaplar&#;n&#;n genel ad&#;:AVESTA
Mazereti olan:MAZUR
Maz&#; tozu:TANEN
Mazo&#;ist:ÖZEZERR
Mazur görme veya görülme:AF
Mecazen beceriksiz, ba&#;ar&#;s&#;z, dikkate al&#;nmayan:TATARA&#;ASI
Mecazen serserilerin, külhanbeylerinin kulland&#;&#;&#; söz veya seafoodplus.info konu&#;ma:ARGO
Meclis, toplant&#;:NAD&#;
'Mecusi''lerin kutsal kitab&#;:AVESTA
Medrese ö&#;rencisi:MOLLA-SOFTA
Medreselerde müderrisin hizmetine bakan ve ondan ders alan ö&#;renci:ÇÖMEZ
Mehtap:AYDIN
Mekanik enerjiyi elektrik enerjisine dönü&#;türen ayg&#;t&#;NAMO
Mekanik:M&#;HAN&#;K&#;
Mekans&#;z:LAMEKAN-B&#;MEKAN
Mekik diliERÇ&#;N
Mekke ve Medine’de oturan ileri gelenlere da&#;&#;t&#;lmak üzere törenle gönderilen paray&#; ta&#;&#;yan toplulukÜRREALAYI
Mekke’de kutsal tepe:MERVE
Mekke’nin kuzeydo&#;usunda Hz Muhammed’in Allah’tan ilk buyru&#;u ald&#;&#;&#; da&#;:H&#;RA
Mekke’ye giden yollarda hac&#;lar&#;n ihrama geldikleri noktalar:N&#;KAT
Meksika &#;apkas&#;OMBRERO
Meksika’da m&#;s&#;r unuyla yap&#;lan ekme&#;e verilen ad:TORT&#;LLA
Meksika’da yabani olarak yeti&#;en bir a&#;ac&#;n yapraklar&#;ndan ç&#;kar&#;lan bitkisel lif:TAMP&#;KO
Meksika’da yeti&#;en ve tohumlar&#;ndan elde edilen ya&#;&#; kozmetik sanayinde kullan&#;lan bir bitki:JOJOBA
Meksika’ya özgü bir tür m&#;s&#;r ekme&#;i:TAKO
Meksika’ya özgü sert bir içki:TEK&#;LA
Mektup kab&#;:ZARF
Mektup, mesaj ula&#;t&#;rma:BELA&#;
Mektup:NAME
Melek:FER&#;&#;TE
Meleke:YET&#;
Melekotu:ANGEL&#;CA
Melez bir koyun cinsiA&#;LIÇ
Melez, k&#;rma:MET&#;S-AZMA-KIRIK-H&#;BR&#;T
Melezlerin atalar&#;na göre kazand&#;klar&#; üstünlük:HETEROS&#;S
Melodi:EZG&#;
Melun, kovulmu&#;, lanetlenmi&#;, istenmeyen:LA&#;N
Meme ba&#;&#; üzerine yerle&#;tirilip sütün al&#;nmas&#;na yarayan araç:T&#;RLE
Meme emen çocuk:RED&#;
Meme:EMCEK

Memelilerde yumurtal&#;kta bulunan ve olgunla&#;m&#;&#; yumurtay&#; ta&#;&#;yan kesecik:FOL&#;KÜL
Memelilerden, s&#;cak ülkelerde ya&#;ayan, derisi benekli, y&#;rt&#;c&#; hayvan:BÖBÜR
MemleketILA
Memur maa&#;, derece ve miktar&#;n&#; gösteren cetvel:BAREM
Mendil:PETE-U&#;LAK
Mendillerin konuldu&#;u küçük keseA&#;E
Menek&#;e:V&#;OLA-MALUZYA
Menevi&#;:HARE
Mente&#;e:REZE
Menzil, amaç:EREK
Mercan ada:ATOL
Mercan kö&#;k:&#;&#;LE
Mercek:LENS
Mercimekten az büyük, buruk lezzette meyvesi olan bir a&#;aç, melengiç:Ç&#;TLEMB&#;K
Merdiven basama&#;&#;:AYAKÇAK
Merdiven basamaklar&#;n&#;n ön veya yanlar&#;nda yap&#;lan profilli ç&#;k&#;nt&#;ARKMA
Merdiven biçiminde ç&#;k&#;nt&#;lar&#; olan kubbe:MUKARNAS
Merdiven parmakl&#;&#;&#;:TRABZAN
Meridyenle ufkun yapt&#;&#;&#; aç&#;n&#;n üçte biri:EV
Merkez:ÜS-ÖZEK
Merkezi sinir sistemi d&#;&#;&#;nda bulunan, sinir hücrelerinin gövdelerinden olu&#;an sinir dü&#;ümü:GAGNL&#;YON
Merkezi sinir sisteminde güçlü bir uyar&#;c&#; etkisin olan uyu&#;turucu madde:ANFETAM&#;N
Merkür.Güne&#;e en yak&#;n gezegen:UTAR&#;T
Mermer, tahta gibi gereçleri kafes &#;eklinde oyarak yap&#;lan süsleme:KAFEOYMA
Mermer:RUHAM
Mermi olarak çak&#;l ta&#;&#; atan bir tür top:ÇAKALOZ
Mermilerin namlu içinde veya d&#;&#;&#;ndaki hareketlerini inceleyen bilim dal&#;:BAL&#;ST&#;K
Mersin a&#;ac&#;:AS
Mersin a&#;ac&#;n&#;n nohut büyüklü&#;ünde ve morumsu siyah renkli meyvesi:HAMBELES
Mersin yöresine özgü bir kebab türü:TANTUN&#;
Mersin:ASMAR
Mersin’deki antik bir kent:URA
Mersin’in Çaml&#;yayla ilçesinin eski ad&#;:NAMRUN
Mersin’in Silifke ilçesinde antik bir kent:OLBA
Mert adamODOY
Mertegin ufa&#;&#;:KEREN
Mesaj:&#;LET&#;
Mesaj:&#;LET&#;
Mesane&#;YTORU
Me&#;e palamudu:PEL&#;T
Me&#;elik:GAYZA
Me&#;ime, son:ETENE
Me&#;in keskisi:TEBER
Me&#;in kesmek için kullan&#;lan araç:TEBER
Me&#;in torbaA&#;ARCIK
Me&#;in ve deri kesmeye yarayan bir tür keski:TEBER
Me&#;inden yap&#;lan dö&#;ek, sofra örtüsü:NAT
Mesle&#;ini sadece kazanç için kullanan kimse:BEZ&#;RGAN
Meslek, uzmanl&#;k:KAR&#;YER
Me&#;ru olmayan çocuk:ANSIZ
Me&#;rutiyet Döneminde kurulan bir parti:AHRAR
Me&#;rutiyet Döneminde kurulan siyasi bir parti:AHRAR
MesuliyetORUM
:-):-):-):-)l bask&#; levhas&#;:KL&#;&#;E
:-):-):-):-)l büyük tepsi&#;N&#;
:-):-):-):-)l çubuk ve borulara di&#; açan ayg&#;t:PAFTA
:-):-):-):-)l parlakl&#;&#;&#; verilmi&#; deri:LAME

:-):-):-):-)l parlatma arac&#;:MISKALA
:-):-):-):-)l parlatmaya yarar ayg&#;t:MISKALA
:-):-):-):-)l saplama:P&#;M
:-):-):-):-)l yaprak:FOLYO
:-):-):-):-)l yüzeyleri kromla kaplama i&#;lemi:KROMAJ
:-):-):-):-)l, tahta, vs. üzerine kaz&#;ld&#;ktan sonra bas&#;lan resim:ESTAMP
:-):-):-):-)l, toprak gibi &#;eylerden yap&#;lm&#;&#;, a&#;z&#; aç&#;k, kulplu, barda&#;a benzeyen küçük kap:MA&#;RAPA
:-):-):-):-)lden yap&#;lm&#;&#; bir ucu sivri, ince uzun çubuk:&#;&#;&#;
:-):-):-):-)lden yap&#;lm&#;&#;, içine antla&#;ma ve padi&#;ah mektuplar&#;n&#;n kondu&#;u kutu:KOZAK
:-):-):-):-)lleri birle&#;tirmede kullan&#;lan,kalay ve kur&#;un ala&#;&#;mlar&#;n&#;n genel ad&#;:LEH&#;M
:-):-):-):-)lurjide, bir i&#;lem sonras&#;, :-):-):-):-)l yüzeyleri suyla y&#;kama:LAVAJ
:-):-):-):-)lurjide, so&#;uk mekanik i&#;lemlerden önce, :-):-):-):-)llerin yüzeyindeki kabuk katmanlar&#;n&#;n kimyasal yolla giderilmesi:PAKLAMA
Metinlerin kopya edilerek ço&#;alt&#;lmas&#;nda kullan&#;lan yuvarlak karakterli bir yaz&#; üslubu:NES&#;H
Metrekare de bir kandela’ya e&#;de&#;er &#;&#;&#;lt&#; birimi:N&#;T
Metrenin on milyarda biri de&#;erine e&#;it olan &#;&#;&#;k dalgalar&#;n&#; ölçme birimi:ANGSTRÖM
Mevki sahipleri ve baz&#; görevlileri tasvir eden &#;iirler:TAR&#;FAT
Mevki, yer:MAKAM
Mevlana'n&#;n Mesnevi adl&#; eserinin çevirisiyle tan&#;nm&#;&#; 18yy. Divan &#;airi:NAH&#;F&#;
Mevlevi dervi&#;lerinin giydi&#;i kolsuz yakas&#;z uzun ve geni&#; giysi:TENNURE
Mevlevi dervi&#;lerinin giydi&#;i kolsuz, yakas&#;z, y&#;rtmaçl&#;, beli k&#;rmal&#;, uzun ve geni&#; giysi:TENNURE
Mevlevi Dervi&#;lerinin giydikleri yüksek ve tepesi düz keçe külah&#;KKE
Mevlevi dervi&#;lerinin ney, n&#;sfiye gibi çalg&#;lar e&#;li&#;inde, kollar&#;n&#; iki yana aç&#;p dönerek yapt&#;klar&#; ayinEMA
Mevlevi tarikat&#;na yeni giren kimseye verilen ad:NEVN&#;YAZ
Mevlevi tekkelerinde okunan a&#;&#;r bestelerin biçimi:AY&#;N
Meyankökü:P&#;YAN
Meyhane:HARABAT-HANUT
Meyhaneci ç&#;ra&#;&#;:MUÇO
Meyhanelerde söylenen ne&#;eli, alayl&#;, ta&#;lamal&#; &#;ark&#;:VODV&#;L
Meyilli yer, tepe:ERGENE
Meyve a&#;aç dizisi:BARAN
Meyve a&#;açlar&#;na dik durmas&#;, sar&#;lmas&#; için konulan destekERPENE
Meyve dallar&#;n&#; e&#;mek ya da davarlar&#; yakalamak için kullan&#;lan ucu çengelli uzun s&#;r&#;k:GEGE
Meyve ezmesi:KORAVA
Meyve koparmak için ucuna üçlü yada dörtlü bir çatal geçirilmi&#; s&#;r&#;k:LALE
Meyve kurusu:KAK
Meyve posas&#;:C&#;BRE
Meyve salk&#;mlar&#;na verilen ad:UNKUD
Meyve sebze lekesi:TET&#;R
Meyve sebze satmak için yap&#;lm&#;&#; e&#;reti dükkanALA&#;
Meyve &#;ekeri:LEVÜLOZ-FRÜKTOZ
Meyve s&#;kaca&#;&#;:JU&#;CER
Meyve suyu ve ni&#;astayla yap&#;lan bir çe&#;it tatl&#;:ELMAS&#;YE
Meyve ve böceklerle beslenen ötücü bir ku&#;:KARATAVUK
Meyve vermeyen k&#;s&#;r bir bitki:AKARP
Meyve, alkol, esans kar&#;&#;&#;m&#;yla yap&#;lan &#;ekerli içki:L&#;KÖR
Meyvelerde çekirdekle kabuk aras&#;nda bölüm:ET

Meyvelerin üzerine dü&#;en benek:ALACA
Meyvesi ilaç olarak kullan&#;lan, ince uzun sapl&#; palmiye:AREKA
Mezar an&#;t ta&#;&#;:BALBAL
Mezar ta&#;&#;:&#;AH&#;DE
Mezar, gömüt:KAB&#;R-S&#;N-MERKAT-S&#;N
Mezar, sin:GOR
Mezhebini gizleme:TAK&#;YE
Mezopotamya’da kullan&#;lan eski bir hacim ölçüsü:NEF
Mezuniyet plakas&#;:BRÖVE
Mide bulant&#;s&#;:NAUSEA
Mide iltihab&#;:GASTR&#;T
Mide mukozas&#;n&#;n salg&#;lad&#;&#;&#; albüminli besinleri peptona çeviren enzim:PEPS&#;N
Mide Suyu:FAZZ
Mide ta&#;&#;:GASTROL&#;T
Mide:KARIN
Midenin geni&#;lemi&#; k&#;sm&#;:FUNDUS
Mi&#;fer:TULGA
M&#;h, çivi:IRAN
Mihrace:MAHARAN&#;
Mikal&#; kumta&#;&#;:PSAM&#;T
Mikan&#;n siyah renkli bir türü:B&#;YO&#;T
Miken kral&#;:ORESTES
M&#;knat&#;s:MAGNET-IRA-DEM&#;RKAPAN
Mikrobik hastal&#;klar:&#;NTAN&#;YE
Mikrobiyoloji:BAKTER&#;YOLOJ&#;
Mikrop k&#;r&#;c&#; olarak kullan&#;lan ve katrandan ç&#;kar&#;lan ya&#;s&#; bir s&#;v&#;:L&#;ZOL
Mikropla olu&#;an, mikroplu:&#;NTAN&#;
Mikroplar&#;n üretilmesinde uygun s&#;cakl&#;&#;&#; sa&#;layan kapal&#; ayg&#;t:ETÜV
Mikroptan ileri gelen hastal&#;k:&#;NTAN
Mikroskop cam&#;:LAMEL
Mikroskopta üzüm salk&#;mlar&#;na benzer kümeler durumunda görülen mikroplarTAF&#;LOKOK
Mikroskopta yap&#;s&#;n&#; incelemek amac&#;yla canl&#;dan bir doku parças&#; alma:B&#;YOPS&#;
Miktar&#; bölgelere ve tart&#;lacak &#;eylere göre de&#;i&#;en eski bir a&#;&#;rl&#;k ölçüsü:BATMAN
Mil uzunlu&#;un 1/10 = meter:GOM&#;NA
Milas ovas&#;nda bir da&#;ODRA
Milas’&#;n eski ad&#;:MYLASA
Milimetrenin binde biri:M&#;KRON
Milli yada mahalli konulardan esinlenerek olu&#;turulmu&#; müzik eseri:RAPSOD&#;
Milliyetçi ve terörist, ’da kurulan H&#;rvat derne&#;i:USTA&#;A
Mimaride yap&#;lar&#; örten süslü çat&#; ve saçaklar:ARASTAK
Mimarl&#;&#;&#;n &#;ehir düzeni ile u&#;ra&#;an kolu:URBAN&#;ZM
Mimarl&#;k ve süslemede, tipik Akdeniz Bitkisi olan kenger ya da enginardan esinlenerek yap&#;lm&#;&#; bir bezeme örgesi:AKANTUS
Mimarl&#;kta ç&#;k&#;nt&#; yapan ah&#;ap parçaya verilen ad:MÜTÜL
Mimarl&#;kta sah&#;n anlam&#;nda kullan&#;lan sözcük:NEF
Minder, &#;ilte:F&#;RA&#;
Minder, yast&#;k gibi &#;eyleri doldurmak için kullan&#;lan ve kimi vakit de s&#;van&#;n içine kat&#;lan keten ve kendir lifleri:KITIK
Mineçiçe&#;i:KANOTU
Mineli, s&#;rl&#;:EMAYE
Minimum:EKAL
Mintan içine giyilen giysi:ÇEPGEN
Minyatür oklarla yap&#;lan bir tür spor dal&#;ART
Miras, b&#;rak&#;t:TEREKE
Mirasç&#;lar aras&#;nda miras&#; payla&#;t&#;ran ve yetimlerin hakk&#;n&#; koruyup idare eden &#;eriat memuru:KASSAM
Mis keçisine benzer bir hayvan:LERC&#;
Misafir:M&#;Z
Misafirhane:TABHANE
M&#;s&#;r bitkisi ve tanesi:MEKE
M&#;s&#;r k&#;rmas&#;yla yap&#;lan bir çe&#;it çorba:KE&#;
M&#;s&#;r kraliçesi:ES&#;
M&#;s&#;r turnas&#;:&#;B&#;S
M&#;s&#;r unu ile yap&#;lan bir pide:K&#;RDE
M&#;s&#;r unu yeme&#;i:MAMAL&#;KA
M&#;s&#;r unuyla yap&#;lan ya&#;l&#; bir yemek:KAÇAMAK
M&#;s&#;r ve Lübnan'da inek sütünden yap&#;lan mayal&#; bir içki:LEBEN
M&#;s&#;r ve Suriye’deki geleneksel konutlarda sofa benzeri mekan:KAA
M&#;s&#;r yaz&#;l&#; belgelerinde, Tufan'dan sonra ülkeyi yönetti&#;i söylenen yar&#; tanr&#;:NETER
M&#;s&#;r:KOKOROZ-LAZUT
M&#;s&#;r’da eski M&#;s&#;rl&#;lar ça&#;&#;ndan kalma kad&#;n ba&#;l&#; aslan vücutlu heykelFENKS
M&#;s&#;r'da bir il:T&#;MA
M&#;s&#;r'da eskiden oynat&#;lan kukla ve gölge oyunu:ARAGOZ
M&#;s&#;r'da Firavunlar&#;n piramit &#;eklindeki mezarlar&#;:EHRAM
M&#;s&#;r'da tarihi bir kent:TEB
M&#;s&#;r'&#;n çiftçi halk&#;na verilen ad:FELLAH
Misk ve amberden yap&#;lm&#;&#; me&#;hur koku:GAL&#;YE
Misket üzümü:MALAGA
Miskete, fiske vurarak oynanan z&#;pz&#;p oyunu:MAD&#;K
Miskin, aptal, m&#;ym&#;nt&#;ÜMSÜK
M&#;sralar&#; birbiri ile kafiyeli olan beyitler:MUSARRA
M&#;sralar&#; kafiyeli, k&#;sa vezinli &#;iir:RECEZ
M&#;sralar&#; kafiyeli, k&#;sa vezinli &#;iirler, kasideler:ERAC&#;Z
Missisipi &#;rma&#;&#;n&#;n bir kolu:OH&#;O
Missisipi Irma&#;&#;n&#;n do&#;du&#;u göl:ITESCA
Misvak a&#;ac&#;:ERKE
Misvak:ERK&#;
M&#;seafoodplus.info&#;lara sunulan adaklar ve de&#;erli hediyeler:ANATEMATA
Mitoloji:ESAT&#;R
Mitolojik Anka Ku&#;u&#;MURG-KAKNÜS
M&#;zm&#;z, sevimsiz&#;NAMEK&#;
M&#;zrak ucuna tak&#;lan küçük bayrak:FLAMA
M&#;zrak:CIDA
MÖ y&#;llar&#;nda kurulmu&#; Budizm benzeri bir din:JA&#;N&#;ZM
Mobilya kasas&#;:BAZA
Mobilya koruyucu madde:VERN&#;K
Mobilya uzunlu&#;unda konulan dar ayak:BAZA
Mobilyac&#;l&#;kta d&#;&#; yüzeylerin kaplanmas&#;nda kullan&#;lan, d&#;&#; etkenlere dayan&#;kl&#; plastik bir malzeme:LAM&#;NAT
Mobilyac&#;l&#;kta minder, yast&#;k gibi &#;eyleri doldurmak için kullan&#;lan keten veya kendir telleri:KITIK
Mobilya'da vida ba&#;lar&#;n&#; örtmek için kullan&#;lan yüksük biçiminde maden parça:YÜKSÜK
Mobilyalar&#;n ve otomobil koltuklar&#;n&#;n kaplanmas&#;nda kullan&#;lan dö&#;emelik bir kuma&#; cinsi:ALKANTARA
Mobilyan&#;n uzunlu&#;unca konan dar yatak:BAZA
Modac&#;l&#;kta ve dekorasyonda kullan&#;lan, deri taklidi sentetik malzemeKAY
Modas&#; geçmi&#; olanEMODE
Model:MOSTRA
Modern mant&#;k:LOJ&#;ST&#;K
Modern Tarot destesinde bulunan 54 ka&#;&#;ttan 22 tanesine verilen ad:ARCANA
Modern Yunanca:ELEN&#;KA
Modern, ça&#;c&#;l:ASR&#;
Mo&#;ol &#;eflerinin genel kurulu:KURULTAY
Mo&#;olistan’&#;n ba&#;kenti:ULANBATOR
Mo&#;olistan'da bir göl:HARUS
Mo&#;ollar da vergi toplamakla görevli memur:AVAN

Mo&#;ollar’da imparatorun güveylerine verilen ünvan:GÜRKAN
Mo&#;ollara verilen bir ba&#;ka ad:CATA
Mo&#;ollarda vergi toplamakla görevli devlet memuru:AVAN
Molekül içerisinde atomlar&#;n yerlerini de&#;i&#;tiren enzim:&#;ZOMERAZ
Moleküllerin hareket enerjileriyle çok yo&#;un ortamdan az yo&#;un ortama hareket etmesi&#;FÜZYON
Molekülünde bir oksijen atomu bulunan oksit:MONOS&#;T
Molibdenin simgesi:MO
Monist:TEKÇ&#;
Mor renge dönük, canl&#; k&#;rm&#;z&#; renk:RUB&#;
Mora çalan k&#;rm&#;z&#; renk:BORDO-GAL&#;BARDA
Mora dönük canl&#; k&#;rm&#;z&#; renk:RUB&#;
Mora yar&#;madas&#;n&#; Yunanistan’dan ay&#;ran bo&#;az:KORENT
Moral çöküntüEMORAL&#;ZASYON
Moren tepelerin sular alt&#;nda kalmas&#;yla k&#;y&#; önlerinde olu&#;an çok adac&#;kl&#; k&#;y&#; tipiKYER
Morumsu mavi çiçekleri olan çok y&#;ll&#;k, Akdeniz bitkisi:BOYUNOTU
Motif:ÖRGE
Motor güç birimi:VAT
Motorlu araçlarda fren yapmay&#; sa&#;layan tekerlek mili üzerine yerle&#;tirilmi&#; yar&#;m ay biçimindeki alet:BALATA
Motorlu araçlarda sars&#;nt&#;y&#; en aza indirmeye yarayan düzen:AMORT&#;SÖR
Motorlu gemi:MS
Motorlu kara ta&#;&#;tlar&#;nda direksiyon ile tekerlekler aras&#;ndaki ba&#;lant&#;y&#; sa&#;layan demir çubuk:ROT
Motorlu ta&#;&#;tlarda yedek olarak bulundurulan tekerlekTEPNE
Motorlu ta&#;&#;tlar&#;n yüksek devirde çal&#;&#;mas&#; için fazla benzin ak&#;&#;&#;n&#; sa&#;layan alet:J&#;KLE
Motorlu tulumba:MOTOPOMP
Motorun devingen parçalar&#;n&#; koruyucu gövde:KARTER
Motorun yava&#; yava&#; çal&#;&#;t&#;r&#;larak al&#;&#;t&#;r&#;lmas&#;:RODAJ
Mübala&#;â:ABARTI
Mübarek say&#;lan y&#;ld&#;zlar(Esk.)UUD
Mücevher:CEVAH&#;R
Mu&#;la ilinde antik bir Likya kenti:TLOS
Mu&#;la yöresinde yeti&#;tirilen ak bu&#;day:AKSARKAN
Mu&#;la’da koy:KATRANCI
Mu&#;la’n&#;n Köyce&#;iz ilçesine ba&#;l&#; Dalyan köyü yak&#;nlar&#;ndaki antik kent:KAUNOS
Mu&#;la'da bir göl:BAFA
Mu&#;la-Köyce&#;iz ilçesi yak&#;nlar&#;ndaki Dalyan Bölgesinde eski bir yerle&#;im birimi:KAUNOS
Mu&#;la'n&#;n Milas ilçesi yak&#;nlar&#;nda eski bir yerle&#;im:&#;ASOS
Muhafazakar:TUTUCU
Muhakkâk ad&#; verilen yaz&#; çe&#;idinin küçü&#;ü:REYHAN&#;
Muharrem ay&#;nda pi&#;irilen a&#;ure:A&#;
Muhasebeci, sayman:AMAREG&#;R
Mühendis cetveli:TE
Mühendis ve haritac&#;lar&#;n kulland&#;&#;&#;, renkli belirtme s&#;r&#;&#;&#;:FLAMA
Muhtar:AKSAKAL
Muhtar&#;n hizmetindeki köy bekçisiE&#;T&#;MEN

Muhtariyet:OTONOM&#;
Mühür yap&#;lan mum:C&#;&#;RC&#;S
Müjde, müjdeli haberAVA-BE&#;ARET
Mükemmel:OFLAS
Mülkiyet:&#;YEL&#;K
Mum, kandil, lamba gibi &#;&#;&#;k arac&#;:ÇIRA&#;
Mum:&#;EM
Muma bat&#;r&#;lm&#;&#; fitil:&#;AMA
Mumlu boya ile yap&#;lm&#;&#; aziz resimlerine H&#;ristiyanlar&#;n verdikleri ad:&#;KON
Mumun hammaddesi:PARAF&#;N
Münazara:CEDEL
Müneccimlerce insan&#;n do&#;du&#;u andan ba&#;layarak, ya&#;am&#;ndaki u&#;ursuz anlar&#;n hesaplanmas&#;:AS&#;TAN
Muntazam, düzgün, tertipli veya emniyetli anlam&#;na gelir:NETA
Mürekkebin ezilmesi ve kar&#;&#;t&#;r&#;lmas&#;nda kullan&#;lan geni&#; a&#;&#;zl&#; aletPATULA
Mürekkep bal&#;&#;&#;ndan elde edilen koyu siyah boyaya ve bu boya ile yap&#;lan resimlere verilen adEPYA
Mürekkep hokkalar&#;na konan ham ipek:L&#;KA
Mürekkepbal&#;&#;&#;UPYA
Mürekkepbal&#;&#;&#;ndan al&#;nan koyu siyah boyaEPYA
Mürekkeple yaz&#;lan yaz&#;y&#; kurutmak için ka&#;&#;t üzerine serpilen çok ince ve renkli kum:RIH
Müridin bir tarikat &#;eyhinden dervis&#;lik iznini almas&#;:&#;NABE
Müridin tarikata girerken &#;eyhe verdi&#;i söz:AH&#;T
Mu&#; yöresinde oynanan halay türü bir halk oyunu:AY&#;OK&#;
Musa peygamber öldükten sonra onun yerine geçen yahudi vekili:YE&#;U
Musa’n&#;n gönderdi&#;i 12 ka&#;iften biri:KALEB
Müsadere, el koyma:ZORALIM
Mu&#;amba:L&#;NOLYUM
Müsavi:E&#;&#;T
Müsdahdem:HADEME
Musevi din adam&#;:HAHAM
Musevi simidi:BAGEL
Museviler için turfa olmayan, helal g&#;da:KOSHER
Musevili&#;in simgesi olan, sekiz kollu &#;amdan:MENORA
Musikide bir usülAK&#;L
Muska:HAMA&#;L
Musluksuz su borusu:LÜLE
Müslüman bir devletin, gayri müslimlerden ald&#;&#;&#; vergi:FEY
Müslüman egemenli&#;i alt&#;ndaki Do&#;u H&#;ristiyanlar&#;na verilen ad:NASRAN&#;
Müslüman kad&#;nlar&#;n yüzlerine örttükleri ince tül:L&#;SAM
Müslüman olmayanlar:KEFERE
Müslüman olmayanlardan al&#;nan vergi:C&#;ZYA
Müslüman ülkelerde oturan Yunan as&#;ll&#; kimse:RUM
Müslümanlara kar&#;&#; sava&#;larda krall&#;&#;&#;n&#; kaybeden Kudüs Haçl&#; kral&#;():GUY
Müslümanlarca belirli zamanlarda okunmas&#; âdet olan dinsel dualar ve Kuran ayetleri:EVRAT
Müslümanlar&#;n bir çocu&#;un do&#;umundan yedi gün sonra Allah’a &#;ükretmek amac&#;yla kestikleri kurban:AF&#;KA
Müslümanlar&#;n Hacca gidince, ayakta ve yüzleri k&#;bleye dönük olarak topluca Allah'a dua etmeleri:VAKF&#;YE
Müslümanl&#;k öncesi Kabe’de bulunan üç put:LAT-MENAT-UZZA
Mu&#;mula:BE&#;BIYIK-DÖNGEL
Mu&#;mulaya benzer bir meyve:LONGAN
Müspet bilimler:FEN
Müstahkem mevki:OR
Mü&#;teri y&#;ld&#;z&#;:EREND&#;Z
Musuki korosunu olu&#;turan ki&#;iler:KOR&#;ST
Mutasavv&#;fOF&#;
Mutfakta bula&#;&#;k teknesi:EV&#;YE
Mut-Karaman yolu üstünde seafoodplus.info yap&#;ld&#;&#;&#; dü&#;ünülen, Bizans yap&#;s&#;nda manast&#;r:ALACAHAN
Mutlaka:LACEREM
Mutlak&#;yetçilik:ABSOLUT&#;ZM
Mutlu, dile&#;ine ula&#;m&#;&#;:BERHÜDAR
Mutluluk, refah, huzur, zenginlik:BAYLIK


MATBAACLIK


*MATBAACILIK*




Ambalaj ile ürün aras&#;na yerle&#;tirilen kartonEPERATÖR
Ambalaj ve bask&#; sektöründe kullan&#;lan ucuz ve transparan film:POL&#;ET&#;LEN
Apple ve Microsoft taraf&#;ndan sunulan yaz&#; tipi düzeni:TRUTYPE
Bas&#;lacak i&#;in filmlerinin montaj&#; için gerekli olan çizimlerin yap&#;ld&#;&#;&#; karton veya ka&#;&#;t:TRASE
Bas&#;m evinde harfleri dizen ve sat&#;rlar&#; blok durumunda döken dizgi makinesi:L&#;NOT&#;P
Bas&#;m harflerinin ala&#;&#;m&#;nda kullan&#;lan mavimsi beyaz bir element:ANT&#;MON
Bas&#;mc&#;l&#;k:TABAAT
Bas&#;mc&#;l&#;kta harf seçimi ve tasar&#;mlar&#;n&#;n yap&#;lmas&#;:T&#;POGRAF&#;
Bas&#;mc&#;l&#;kta harfler aras&#;nda b&#;rak&#;lan bo&#;luk:ESPAS
Bas&#;mc&#;l&#;kta harflerin büyüklük ve küçüklüklerine göre ald&#;&#;&#; ad:PUNTO
Bas&#;mc&#;l&#;kta, matris kâ&#;&#;d&#; kullanarak formalar&#;, kli&#;eleri ve metinleri ço&#;altmaya yarayan yöntemTEREOT&#;P&#;
Bas&#;mevlerinde dizilmi&#; harfleri iyice yerle&#;tirmek için üzerlerine vurmaya yarar takoz:TAKATUKA
Bask&#; kal&#;b&#;:MATR&#;S
Bask&#; makineleri ile ka&#;&#;d&#;n kopmas&#; için yap&#;lan noktalar&#; veya çizgileri delme i&#;lemi veya :-):-):-):-)l çizgi:PERFORAJ
Bask&#; öncesi ve sonras&#;nda temizlikte kullan&#;lan temizlik materyali:ÜSTÜBÜ
Bask&#; s&#;ras&#;nda ka&#;&#;d&#;n makinada düzgün bir &#;ekilde bask&#; kazan&#;na iletilmesini sa&#;layan, ileri geri hareket ettirilebilen parça:POZA
Bask&#;da kullan&#;lacak boyan&#;n konuldu&#;u ve boyay&#; koruyan :-):-):-):-)l kap:HAZNE
Bask&#;da renklerin yerine oturmas&#;n&#; sa&#;layan k&#;lavuz i&#;aretler:KROS
Bask&#;y&#; d&#;&#; etkenlere kar&#;&#; korumak ve ürüne parlakl&#;k kazand&#;rmak için bask&#; yüzeyine mürekkep gibi uygulanan bir madde:LAK
Ba&#;l&#;klar&#;n ilanlar&#;n dizgisinde kullan&#;lan makine:LUDLOW
Baz&#; dizgi makinalar&#;nda kullan&#;lan harf ölçü birimi:P&#;KA
Belli bir ad&#; ve sabit görünümü bulunan harf, say&#;, noktalama i&#;aretleri kümesi:FONT
B&#;çaklar&#;n yerle&#;tirilece&#;i kanallar&#;n aç&#;lmas&#; i&#;lemiEKUPAJ
Bir aç&#;k kitab&#;n süreli yay&#;n ya da benzerlerinin sa&#; taraf sayfas&#;:RECTO
Bir desenin bask&#; materyali üzerinde sürekli tekrarlanmas&#;:RAPORT
Bir kitab&#;n sol taraftaki sayfas&#;:VERSO
Bir metnin do&#;rudan do&#;ruya gönderilmesini ve al&#;c&#; olarak bas&#;mevi harfleriyle yaz&#;lmas&#;n&#; sa&#;layan ayg&#;t:TELEM
Bir paragraf sonunda yar&#;m kalm&#;&#; sat&#;rUL
Boya ile bask&#; yap&#;lan sistemER&#;GRAF&#;
Boyan&#;n çabuk kurumas&#;na yarayan bir nevi s&#;v&#; kurutucuEGAT&#;F
Büyük harf veya büyük harflerle yaz&#;lm&#;&#; yaz&#;:MAJ&#;SKÜL
Çember içindeki sayfalar&#;n düzenlenmesi için kullan&#;lan büyük bo&#; malzeme:GARN&#;TÜR
Cilt i&#;lerinde kullan&#;lan ka&#;&#;t katlamaya yarayan kemik yada tahtadan yap&#;lm&#;&#; yass&#; bir el alet:ISTAKA
Cilt i&#;lerinde, katlanmay&#; kolayla&#;t&#;rmak için, karton veya mukavva üstünde oluk açmak:PL&#;YAJ
Ciltbentlerde &#;erit geçecek yar&#;klar&#; açmak için kullan&#;lan, 15mm. geni&#;li&#;inde keskin a&#;&#;zl&#; alet:&#;SKARPELA
Ciltte kitap s&#;rtlar&#;n&#;n yuvarlat&#;lmas&#; i&#;lemi:KAMBURA
Cisimleri, bir yüzey üzerine görüldükleri gibi çizme tekni&#;i:PERSPEKT&#;F
Daha çok ana metin dizgisinde kullan&#;lan, okunurluk aç&#;s&#;ndan en uygun yaz&#; &#;ekli:REGULAR
Daire &#;eklinde mukavva parçalar&#; kesmeye yarayan alet:B&#;Z
Davetiye, tebrik, karvizit vb. gibi materyallerin üzerine kabartma tozu serpilerek ve bu k&#;sm&#;n üst tarafta kalacak &#;ekilde f&#;r&#;nlanmas&#; i&#;lemi:GOFRE
Dizgi ve sayfa düzenleme i&#;lerinde zemin ve aralarda, kö&#;elerde kullan&#;lan ve sistematik parçalar halinde imal edilen süsler:V&#;NYET
Dizgi yanl&#;&#;n&#; düzeltme i&#;i:TASH&#;H
Dizgicilerin kulland&#;&#;&#; taksimatl&#; cetvel:T&#;POMETRE
Dizicilerin harfleri sat&#;r durumuna getirirken içine yerle&#;tirdikleri ayarlanabilir demir yuva:KUMPAS
Dizide harfler aras&#;na konulan yaz&#;s&#;z parça:KATRAT
Dizilen sat&#;rlar&#;n birbirine kar&#;&#;&#;p bozulmamas&#; için sat&#;r aralar&#;na konulan umumiyetle iki punto geni&#;li&#;indeki :-):-):-):-)l bo&#; sat&#;r:ANTERL&#;N
Do&#;ru &#;&#;&#;kland&#;rma alt&#;nda, nesnelerin gerçekte oldu&#;u gibi, farkl&#; aç&#;lardan görülebildi&#;i üç boyutlu görüntüler:HOLOGRAM
Dosya, bro&#;ür, dergi vs. gibi bas&#;lm&#;&#; materyallerin k&#;r&#;m yerleri:P&#;LYAJ
El dizgide harfleri düzeltmek veyade&#;i&#;tirmek için kullan&#;lan c&#;mb&#;z &#;eklinde alet:Ç&#;FT
Elektrik oca&#;&#; üstünde &#;s&#;t&#;larak bask&#;n&#;n kabart&#;lmas&#;:RÖLYEF
En eski bask&#; türlerinden biri:KS&#;LOGRAF&#;
Fazla boyay&#; s&#;y&#;ran b&#;çak:RAKLE
Film montaj&#; ve ka&#;&#;t kesiminde kullan&#;lan özel b&#;çak:GRETUAR
Filmde istenmeyen yerlerin kapat&#;lmas&#;nda kullan&#;lan, örtücü özelli&#;i olan boya:ABDEK
Flekso bask&#;da kullan&#;lan kli&#;elerin sertlik derecesiHORE
Formalar&#;n cilt öncesi kitap birimi haline getirilmek üzere s&#;rayla yan yana veya iç içe dizilmesi:HARMAN
Gerçe&#;i t&#;pat&#;p kopyalayan t&#;pk&#; bas&#;m:FAKS&#;M&#;LE
Grafik ö&#;elerininbelirli bir çerçeve içinde dengeli olarak yerle&#;tirilmesi:M&#;ZANPAJ
Harf büyüklüklerinin tan&#;mland&#;&#;&#; temel ölçü birimi:PUNTO
Harfleri ayr&#; ayr&#; dizip döken dizgi makinesi:MONOT&#;P
Harflerin yanyana getirilmesiyle meydana gelen kelimelerin aralar&#;na konulan harflerden daha k&#;sa olan :-):-):-):-)l parçalar:ESPAS
Her taraf&#; ayn&#; kal&#;nl&#;kta olup, uçlar&#;nda k&#;vr&#;k ya da süsleme çizgisi bulunmayan harf:BATONE
Hiçbir yumu&#;ak tonu olmayan ve yanl&#;zca iki uç yo&#;unlu&#;u bulunan foto&#;raf:T&#;RE
&#;çine hareketli föy (yaprak) tak&#;lan ve bir anahtar düzene&#;i ile föy aras&#;na göre ayarlanabilen bir tür klasör:KALAMAZO
&#;ki kazan aras&#; bas&#;nç ayar&#;:FORSA
&#;ki renk bas&#;lan bask&#;UBLEKS
iki veya daha fazla materyalin birle&#;tirilerek tek ve dayan&#;kl&#; bir malzeme haline getirilmesi i&#;lemi:LAM&#;NASYON
&#;pek üzerinde film yada emülisyonla örtülmeyen k&#;s&#;mlardaki yüzeyleri kapatmaya yar&#;yan s&#;v&#; madde:LAK
Kabartma etkisi:RÖLYEF
Ka&#;&#;d&#; bask&#;da kabartma i&#;lemi:GOFRE
Ka&#;&#;d&#;n asansörden al&#;nd&#;ktan sonra t&#;rnaklara gidene kadar düzgün durmas&#;n&#; sa&#;layan parçalar&#;PER
Ka&#;&#;t üzerindeki renk yo&#;unlu&#;uENS&#;TE
Kal&#;p ipe&#;i:ELEK
Kal&#;p s&#;k&#;&#;t&#;rmada kullan&#;lan vidal&#; kilit tertibat&#;:V&#;ZO
Kal&#;p silindirinden boyay&#; s&#;y&#;ran mekanizma:RAKLE
Kal&#;pta hurufat&#; veya bas&#;lacak kal&#;b&#; bir düzeye getirmek için vurularak kullan&#;lan tahtadan alet:TAKATUKA
Kal&#;ptan mürekkep s&#;y&#;rmaya ve mürekkebi ezmeye yarayan a&#;aç sapl&#;, çelik yada plastikten yap&#;lma araçPATULA
Karton ambalaj&#;n teknik tasar&#;m&#;:KONSTRÜKS&#;YON
Katlama yerlerinin düzgün ve kolay katlanmas&#; için yap&#;lan ezme i&#;lemi:P&#;LYAJ
Kauçu&#;un ezikli&#;ini gidermek için kullan&#;lan kimyasal maddePARAGUM
Kenarlar&#;ndan ikisi üzerinde bir gönye bulunan ve üzerine elle veya mekanik olarak tipografi dizgi sat&#;rlar&#; yerle&#;tirilen madeni levha:GALE
Kimi dizgi makinelerinde kullan&#;lan ölçü birimi:P&#;KA
Kolay kopmas&#; istenilen bölümlerin belirli aral&#;klarla kesilmesi i&#;lemi:PERFORAJ
Koyu renkten aç&#;k renge ya da bir renkten ba&#;ka bir renge geçi&#; i&#;lemiEGRADE
Küçük harf veya küçük harflerle yaz&#;lm&#;&#; yaz&#;:MAN&#;SKÜL
Kur&#;una dayal&#; dizgi sisteminde som (tek) sat&#;rlar dizen mekanik dizgi makinas&#;:ENTERTYPE
Makine numaratörünün rakamlar&#;n&#; döndüren yaz&#; k&#;sm&#;:PLUNGER
Matbaa dilinde kullan&#;lan bir tür dokusal çal&#;&#;ma:TRAM
Matbaac&#;l&#;kta kullan&#;lan bir terim:KROS
Matbaac&#;l&#;kta kullan&#;lan temel hesaplama birimlerinden birisi:FORMA
:-):-):-):-)l dizgi düzenlemesinde elle dizilecek harflerin birle&#;tirilmesi için kullan&#;lan :-):-):-):-)l bir alet:KUMPAS
:-):-):-):-)l harfler:HURUFAT
Montajda yap&#;lan hatalar&#; görmek için bask&#;ya geçmeden önce yap&#;lan prova:OZAL&#;T
Mürekkebi bas&#;nçl&#; havayla kal&#;b&#;n içine püskürten tabanca görünümlü bir bask&#; arac&#;:P&#;STOLE
Mürekkebin ezilmesi ve kar&#;&#;t&#;r&#;lmas&#;nda kullan&#;lan geni&#; a&#;&#;zl&#; aletPATULA
Mürekkebin s&#;v&#; faz&#;n&#;n bask&#; yüzeyi taraf&#;ndan emilmesi yolu&#;la olu&#;an kuruma &#;ekli:PENETRASYON
Mürekkep ezmeye ve kal&#;p haz&#;rlamaya yarayan ayg&#;t:RULO
Mürekkep s&#;y&#;rma b&#;ça&#;&#;:RAKLE
Normal yaz&#; karekterinden daha kal&#;n gövdeye sahip olan daha siyah yaz&#; karekteri veya stili:BOLD
Özel bir lastik bölümü bulunan bask&#; arac&#;:RAKLE

Özel mikrostrüktürlü hologram tipi:K&#;NEGRAM
Plastik kli&#;e ana maddesi:FOTOPOL&#;MER
Polyester filmde, polyester ile jelatin aras&#;nda bulunan ba&#;lay&#;c&#; bir tabakaTR&#;P
Pozitif film görüntüsünü ta&#;&#;yan kal&#;p:KL&#;&#;E
&#;ablon, serigrafi kal&#;b&#;TENS&#;L
Sat&#;r halinde döküm yapan dizgi marinas&#;:L&#;NOT&#;P
Sat&#;rlar&#; s&#;kmak için kullan&#;lan bir taraf&#; e&#;ik tahta:FASET
Sayfa kal&#;plar&#; bak&#;rdan, renkli foto&#;raf bask&#;lar&#;na elveri&#;li bir bask&#; tekni&#;i, çukurbask&#;:T&#;FDRUK
S&#;cak dizgide döküm için kullan&#;lan di&#;i harfler:MATR&#;S
S&#;vama kapaklar&#;n d&#;&#;&#;na sar&#;lan gömlek:&#;ÖM&#;Z
Sürtme yoluyla ka&#;&#;t veya düzgün bir yüzeye aktar&#;lan grafik karakteri:LETRASET
Tabaka halindeki bas&#;l&#; materyalin elle ya da makine ile katlanarak forma haline getirilmesi i&#;lemi:KIRIM
Tek tek harflerden boylar&#; ayarlanm&#;&#; sat&#;rlar dizen mekanik dizgi makinesi:MONOTYPE
Tipo bask&#;da kullan&#;lan kal&#;b&#;n her bölümünün ayn&#; kalitede bask&#; yapmas&#; için kal&#;p alt&#;ndan veya kazan ka&#;&#;d&#;nda yap&#;lan i&#;lem:M&#;ZANTREN
Tipo bask&#;da :-):-):-):-)l harfleri dizerken kolayl&#;k olsun diye kullan&#;lan c&#;mb&#;za benzer ince uçlu alet:Ç&#;FT
T&#;rt&#;kl&#; ya da çe&#;itli e&#;imler içeren serbest kesimlerENTELAJ
Trase çiziminde kullan&#;lan bir kalem türü:RAP&#;DO
Üstten sa&#;a do&#;ru e&#;ik olan bas&#;m harfi:&#;TAL&#;K
Üzerine elle veya mekanik olarak tipografi dizgi sat&#;rlar&#; yerle&#;tirilen madeni levha:GALE
Yaz&#; ailesi mensuplar&#;ndan biri:REGULAR
Yaz&#;lm&#;&#; veya bas&#;lm&#;&#; bir kâ&#;&#;d&#;n kenar&#;nda b&#;rak&#;lm&#;&#; bo&#;seafoodplus.info

*MISIR M&#;TOLOJ&#;S&#;*

Adalet tanr&#;ças&#;:MAAT
Akrep tanr&#;ças&#;ELKET
Amon'un e&#;i ve Theban'&#;n tanr&#;ças&#;:MUT
Asag&#; M&#;s&#;r'&#;n sembolü ve koruyucusu olan Delta'daki y&#;lan tanr&#;:EDJO
A&#;a&#;&#; M&#;sr'&#;n Kobra tanr&#;ças&#;:BUTO
Bal&#;k tanr&#;ça:HATMEH&#;T
Bereket tanr&#;ças&#;:&#;S&#;S
Bilgeli&#;in tanr&#;s&#;:THOTH
Bulutlar&#;n tanr&#;ças&#;:TEFNUT
Çamura biçim verip insan yaratan, yarat&#;c&#; tanr&#;:KHNUM
Cennet:&#;ALU
Çöl tanr&#;s&#;ETH
Deniz tanr&#;ças&#;:AMATHAUNTA
Do&#;a üstü güçlerin tanr&#;s&#;:H&#;KE
Dünya Tanr&#;s&#;:GEB
En eski ve en büyük yarat&#;c&#; tanr&#;:PTAH
Erkek bereket tanr&#;s&#;:M&#;N
Erkeklik ve üreme tanr&#;s&#;:M&#;N
Eski dönemlerde f&#;rt&#;na, gök ve gök gürültüsü tanr&#;s&#;ETH
Eski sava&#; ve dokuma tanr&#;ças&#;:NE&#;TH
Gençlerin koruyucusu tanr&#;ça:WOSYET
Gerçek ve hukukun tanr&#;ças&#;:MAAT

Gök tanr&#;s&#;:NUT
Gök ve &#;&#;&#;k tanr&#;s&#;:HORUS
Gökyüzü tanr&#;ças&#;:NUT
Güne&#; Tanr&#;s&#;:ATON-RA
Güne&#;i ayarlamak ve yükseltmekten sorumlu tanr&#;:AKER
Hamile kad&#;nlara gözkulak olan hipopotam tanr&#;ça:TAVARET
Hava tanr&#;s&#;:&#;U-SHU
Hekimlik tanr&#;s&#;:&#;MHOTEP
Hermonthis'in tanr&#;ças&#;:ZENENET
Hippopotam tanr&#;ça:THOUER&#;S
&#;lim tanr&#;s&#;:THOTH
&#;mparatorluk tanr&#;s&#;:ATUM
&#;nek tanr&#;:HATHOR
I&#;&#;k Tanr&#;s&#;EKER
Kader tanr&#;ças&#;:HEMSUT
Kad&#;n ba&#;l&#; bir akrep olarak tasarlanan tanr&#;çaELK&#;S
Kainat&#;n yarat&#;ld&#;&#;&#; ilk sular&#;n tanr&#;s&#;:NUN
Kedi ba&#;l&#; tanr&#;ça:BAST
Kedilerin koruyucusu tanr&#;ça:BASTET
Krallar Vadisi'nin tanr&#;ças&#;:MEFETSEGER
Ku&#; beyinli tanr&#;ça:UNUT
M&#;s&#;r tanr&#;s&#;ETH
M&#;s&#;r ve Libya'da güne&#;in atas&#; say&#;lan tanr&#;ça:N&#;T
M&#;s&#;r'&#;n çok eski bir gökyüzü tanr&#;ças&#;:HATOR
M&#;s&#;r'&#;n en büyük tanr&#;s&#;:&#;S&#;S
M&#;s&#;r&#;n ölüler tanr&#;s&#;:ANUB&#;S
M&#;s&#;rl&#;lar&#;n ölüler ülkesine verdikleri ad:&#;ALU
Müzik, dans ve iyi yemekler gibi aile zevklerinin tanr&#;s&#;:BES
Nem ve Bulutlar&#;n tanr&#;ças&#;:TEFNUT
Ne&#;e ve A&#;k tanr&#;ças&#;:HATOR
Nil Suyu ve bereket tanr&#;ças&#;ATET
Nilüfer çiçe&#;inin Memphis tanr&#;ças&#;:NEFERTEM
Öbür dünyaya giden ölülerin ruhlar&#;n&#;n koruyucusuEKER
Ölçülemeyen sozsuzlu&#;un tanr&#;ças&#;:HAUHET
Ölçümve yazma tanr&#;ças&#;ESHAT
Ölüler tanr&#;s&#;:ANUB&#;S
Ölüleri koruyan ve yücelten tanr&#;ça:ANUB&#;S
Ölülerin ci&#;erlerinin koruyucusu:HAP&#;
Ölülerin karaci&#;erinin koruyucusu:AMSET
Ölülerin koruyucusu olan tanr&#;:OS&#;R&#;S
Ölülerin özel koruyucu tanr&#;ças&#;:NEPHTHYS
Ölümsüz ya&#;ama lay&#;k olmayan&#;n kalbini yiyen canavar:AMMUT
Ölünün midesinin koruyucusuUAMUTEF
Osiris ile Osis'in o&#;lu:HORUS
Rüzgar&#;n ve atmosferin tanr&#;s&#;HU
&#;ahin tanr&#;:HEMEN
Sava&#; tanr&#;s&#;:MONTH-MONTU-SEKMET
Sava&#;ç&#; ve Abidos'un gökyüzü tanr&#;s&#;:ONUR&#;S
So&#;uksu da&#;&#;t&#;c&#;s&#;:ANUKET
Su ayg&#;r&#; avc&#;s&#; olarak tasvir edilen tanr&#;:ONUR&#;S

Su bask&#;n&#; ve Nil'in tar&#;s&#;:KHNEMU
Tanr&#;lar&#;n asalar&#;:UAS
Tar&#;m Tanr&#;s&#;:ENEG
Timsahlar tanr&#;s&#;OBEK
Verimlilik tanr&#;s&#;:AP&#;S
Yeralt&#; dünyas&#;n&#;n ve güne&#;in heenistik tanr&#;s&#;ERAP&#;S
Yeryüzünün tanr&#;s&#;:GEB
Y&#;k&#;m ve sava&#;&#;n di&#;i aslan tanr&#;ças&#;EKHMET
Yukar&#; M&#;s&#;r'daki akbaba tanr&#;ças&#;:NEKHEBET







Bu sayfa hakk&#;nda yorum ekle:

Motorlu Taşıtların Yüksek Devirde Çalışması İçin Fazla Benzin Akışını Sağlayan Alet Bulmaca Anlamı Nedir?

Bulmacalar ülkemizde gencinden yaşlısına 7 den 70’e hemen herkesin zaman geçirmek için ilgilendiği hobilerin başında geliyor. Zekayı güçlendirmesi, hafızayı tazelemesi, genel kültürü arttırması ve kelime dağarcığını zenginleştirmesi yönüyle dikkat çeken bulmacalar yapılarına göre farklı türlerde ayrılırlar. Dünyaca kabul gören ve ülkemizde de sevilen belli başlı bulmaca türleri şunlardır:
Çengel: Çengel bulmacanın bir diğer adı da kare bulmacadır. Yan yana veya alt alta yazılmış karelere sorulan soruya uygun harf ve kelimelerin yerleştirilmesi ile yapılır.
Halka: Halka bulmacaların yapısı kare bulmacada benzer. Her halka kendi içinde saat yönünde ve ters yönde olmak üzere çözülür.
Altıgen çengel: Altıgen şeklinde olan bulmaca türüdür.
Sözcük avı: Bulmacada sorulan soruya uygun cevabı harf kombinasyonlarıyla oluşturmak gerekir.
Bulmacalar zeka, mantık, hafıza ve dikkat yönünden insanlara faydalıdır. Doktorlar, yaşlı insanlara hastalıklardan korunmaları için düzenli olarak bulmaca çözmelerini tavsiye ederler. Sitemizde, bulmacalarda sorulan kelim-deyim-cümle-eş anlam ve deyişlerin cevaplarını ve bulmaca anlamlarını bulabilirsiniz. Sitemizde on binden fazla bulmaca terimi ve cümlesinin anlamını ve cevabını bulabilirsiniz. Arama yaparak kolaylıkla çözümlere ulaşabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir