gala kültür sanat / TUANA SANAT KULÜBÜ

Gala Kültür Sanat

gala kültür sanat

Gucci sponsorluğundaki LACMA Art+Film Gala, bu yıl 5 Kasım’da düzenlenecek

Los Angeles County Sanat Müzesi (LACMA), 2022 Art+Film Gala’nın tarihini ve onur ödüllerini açıkladı. 5 Kasım Cumartesi günü Gucci sponsorluğunda düzenlenecek olan LACMA, Helen Pashgian ve Park Chan-wook'u onurlandıracak. Gucci, yıllık etkinliğin sunum sponsoru olarak müze ile iş birliğini bu yıl da sürdürüyor. Gala için ek destek Audi tarafından sağlanıyor.

LACMA CEO'su ve Wallis Annenberg direktörü Michael Govan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Güney Kaliforniya sanat camiasında silinmez bir rol oynayan ve müzenin çok uzun süredir dostu olan Helen Pashgian'ı onurlandıracağımız için çok mutluyuz. Unutulmaz filmleri ile bize sinemanın gücünü göstermekten asla geri durmayan Park Chan-wook'u tanımaktan da heyecan duyuyoruz. Bu iki sanatçıyı birlikte onurlandırmak, bu etkinliğin desteklediği sanat ve film arasındaki hayati önem taşıyan diyaloğu devam ettiriyor. İlk Art+Film Galası’ndan bu yana ortağımız olan Gucci'ye de bu etkinliği 11’inci yıl da mümkün kıldığı için çok minnettarım.”

Her sene galadan elde edilen gelir, LACMA'nın sanat ve filmin kesişimini keşfeden sergilerini, satın almalarını ve eğitim programlarını finanse etmeye gidiyor.

"Bale Gala Minkus Gecesi" Süreyya Opera Sahnesi'nde

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), Süreyya Operası'nda uzun bir aradan sonra Kadıköylü sanatseverleri bale ile yeniden buluşturuyor. 31 Mart ve 1 Nisan tarihinde düzenlenecek 'Bale Gala-Minkus Gecesi'nde klasik bale repertuvarında önemli yere sahip, Ludwig Minkus'un müzikleri ile hareket bulan bale eserlerinin en zor ve güzel bölümlerinden oluşan bir seçki sahnelenecek. İDOB sanatçıları etkinlikte Paquita'dan "Pas de Deux", La Bayadere'den "Grand Vals", "Pas de Deux", "Saray Dansı", "Altın İdol'ün Dansı", "Hint Dansı (Indus)", "Pas d'Action", "Gölgelerin Krallığı" ve Don Kişot 'tan "Grand Pas de Deux" bölümlerini sunacak. 

Eserleri, Berfu Elmas, Büşra Ay, Berin Kocabaşoğlu, Ami Naito, Çağatay Özmen, Yılmaz Berkay Günay, Can Bezirganoğlu, Zuhal Karaca, M. Nuri Arkan, Deniz Polat, Merve Topaldemir, Zeynep Güçoğlu, Sanem Şilliler, Melis Gülmen, Eda Y. Dürüm, Naz Kurtuluş, Asena Ökte, Nisa Deniz Ekmekçi, Ezgi Gemalmaz, Zeynep İşçimenler, Elifsu Pamukçu, Naz Özakıncı Büklü, Hazal Çoruk Tunay, Elenay Bacı, Ecem Ovat, Ege Timoçin, Cem Çelik, Cenk Tan Karayel, Berkay Topçuoğlu, Tufan Elitaş, Ayşe Aras, Alican Güçoğlu, Arda Erkara, Selin Kurt, Buket Polat, Dilara Çakmak, Zeynep Sude Taşdelen ve Rüya Duran yorumlayacak.

Bale Gala Minkus Gecesi Süreyya Opera Sahnesinde

LUDWİG MİNKUS

Avusturyalı bale müziği bestecisi, keman virtüözü ve öğretmeni Ludwig Minkus, 1826'da dünyaya geldi. Rusya'daki St. Petersburg İmparatorluk Tiyatroları'nda resmi bale müziği bestecisi olarak görev yaparken yazdığı müziklerle tanınan sanatçı, kariyeri boyunca, ünlü bale ustaları Arthur Saint- Leon ve Marius Petipa tarafından sahnelenen orijinal eserler ve çok sayıda yeniden düzenleme için besteler yaptı. "La Source" (1866), "Don Kişot" (1869) ve "La Bayadere" (1877) gibi klasikleşmiş eserlere imza atan Minkus, 1917'de yaşamını yitirdi.

Bale Gala Minkus Gecesi Süreyya Opera Sahnesinde

İKSV'ye 50. yıl galası...

50 yıldır kültür-sanatın gelişimi için kâr amacı gütmeden çalışmalarını sürdüren İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), 2022’de 50. yaşını özel etkinliklerle kutluyor. İKSV bu özel yıldönümünde, sanat üretimini desteklemeye yönelik çalışmaları için kaynak geliştirmek amacıyla özel bir gala gecesi de düzenledi. Four Seasons Hotel İstanbul at the Bosphorus’ın mekân sponsoru olarak destek verdiği İKSV 50. Yıl Özel Galası’na katılım için toplanan bağışlarla oluşturulacak fon, önümüzdeki yıllarda festivallerde yer alacak genç sanatçıların üretimlerine destek vermek amacıyla kullanılacak. İKSV 50. Yıl Özel Galası’nda dünyanın önde gelen müzayede evlerinden Christie’s tarafından, Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’na katkı sağlamak amacıyla bir destek yarışı da yapıldı. Akustik ve elektrik gitarlardaki şef Can Şengün yönetiminde, davulda Volkan Öktem, keyboard ve piyanolarda Tolga Kılıç ve Mustafa Haybat, bas gitarda Alp Ersönmez ve vokallerde Bade Karakoç’tan oluşan İKSV 50. Yıl Gala Orkestrası, geceye katılan konuklara keyifli anlar yaşattı. Geceye iş, sanat ve cemiyet hayatından birçok ünlü sima katıldı.

“Hedefimiz, kültür sanatın yarınında da iz bırakabilmek”

İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı vakfın 50. yılını kutlamaktan dolayı mutluluğunu ifade ederek şunları söyledi: “Nejat Eczacıbaşı’nın kurduğu bir hayalin somutlaşmasıyla çalışmalarına 1972 yılında başlayan İKSV, ilk İstanbul Festivali’ni düzenlediğinden bu yana elli yıl geçti. İKSV olarak Türkiye’nin kültür-sanat yaşamının geçmiş elli yılında önemli izler bıraktık. Şimdi hedefimiz, kültür-sanatın yarınında da iz bırakabilmek. Tıpkı bu akşam olduğu gibi, farklı paydaşlarla dayanışma içinde yeni sanat üretimlerini desteklemek istiyoruz. Bir diğer odağımız da gençler. Gençlerin hayaller kurmalarını, kendilerini geliştirmelerini, dünyalarını zenginleştirmelerini, bunun için de kültür yaşamına katılmalarını çok önemsiyoruz. Kültür-sanatla beslenen bir toplumun aynı zamanda mutlu bir toplum olduğunu biliyoruz. Renkli, çoksesli, uluslararası bağları kuvvetli, geleceğe dair umut besleyen ve besleten, üretkenliği ve yaratıcılığıyla adından söz ettiren bir Türkiye’ye ulaşmak içinse kültür kurumlarına çok önemli görevler düşüyor. Bu yöndeki en güçlü kaynağımız da gençler” dedi.

Onur AYDIN

İstanbul Kültür Sanat VakfıİKSVBülent Eczacıbaşısanateczacıbaşıholding

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası