inegöl ne yenir / İnegölün Mutfağı | İnegöl Belediyesi

Inegöl Ne Yenir

inegöl ne yenir

İnegöl Köftenin vatanı İnegöl’den bildiriyoruz bu kez. Tekirdağ’da köfte ne ise İnegöl’de de durum aynı; suyu çıkmış. Yol üstünde düğün salonuna benzer kocaman köfte saraylarında her zamanki dilemmayı yaşıyoruz. Köfte, ekmek, piyaz, soğan beklentisindeyiz ama İnegöl köftecileri menülerinde (ne yapsınlar 3 katlı dev köfte salonlarının maliyetlerini karşılamak zor) her şeyi sunmaya başlamışlar. Markanın ve köftenin değeri kaybolmuş, çok kazanacağız derken anlamı (köfteyi) yitirmişler. Lakin biz bozulmamış, büyümemiş, ilk halini koruyan bir köfteci arıyoruz sadece. Korkmayalım istiyoruz. Comfort Food istemiyoruz. Köfte yiyeceğiz alt tarafı. Vaka o ki; Besler Köftecisi de bunlardan biri. Kuruluş: yıllık müessese. Kurucusu: Mesut Besler’miş. Merhum entellektüel gözlüklere sahip hacı bir amca. Tam bir köfteci. İddiası İnegöl&#;ün ilk köftecisi olmak. Alkış!

Ha, ikinci şubeyi ana yola yakın bir yere açmışlar o ayrı ama en azından düğün salonu kadar kocaman bir yer de yapmamışlar. Köfte dana, koyun karışık. Koyun tadı belirgin olduğu için; % var diyebiliriz. Lezzeti birçok İnegöl Köftecisine göre daha kesif, net! Karbonat? Elbette! Köfteyi lastik yapan o zaten. Köfteler dinlenmiş mi? Yes, of course. Ne kadar dinlenirse o kadar cicileşiyor. Soğan? Soğansız olmaz. Ama yolda “Burp!” yapınca etraftakileri rahatsız edecek kadar değil.

Şimdi efendim bu iyi bir İnegöl Köfte. Yani kendi onca İnegöl köfteci ziyareti sonrası değerlememizde doğru bir yere oturuyor. Lakin diğer yola çıkıp düğün salonu kuran müesseselerin saçma ticari baskısını da üstünde hissetmiyor değil hani. Ne yapsın? Instagram hodri meydan. Özenmemek elde değil.

Lakin bizce bir köfteci, köfteci gibi kalmalı. Köfte, piyaz, ayran, kola. Bu kadar. Yanda çorba olur, acı sos olur, turşu olur adam gibi yoğurt olur. Olur yani! Ama masana oturduğun zaman köftenin piştiği ızgarayı göreceksin, böyle göz temasın nereden oturursan otur net olacak. Araya steyk atmayacaksın. Dükkanın samimi ve esnaf işi, tabakların dandik, ekmeğin kıtır olacak. Yeni jenerasyon evlatlarına, havalanıp mekanları travesti hallere sokması için fırsat vermeyeceksin! Ne yaptığını (köfte yapıyorsun) bilecek, gerekirse ona göre genişleyeceksin. Web sitende “Franchise” diye bir başlık olmayacak mesela.

Hasılı köfte ve piyaz yapacaksın! Dükkanından ayrılan kişi “Ya ağzım da çok soğan kokuyor, aşırı soğanlı mı yedim acaba?” diye düşünsün. “Ulan bir piyaz yedim, içindeki fasulye tüm iç dünyamı baştan aşağı yeniden düzenledi!” diyeceksin böyle bir köfteciden çıkarken. “Yahu tuvaletine girdin mi? Pisuvarı susuz şey ediyormuş! Ne harika tuvaleti var, dışarı çıkasım gelmedi.” demeyeceksin mesela.

Yediğin İnegöl Köfte ağzında denizden yeni çıkmış sübyenin çıkardığı ses gibi “Cıııık”layacak. Hayat bir sonraki köfte-piyaz erişimine kadar bir süre susacak.

Köfte bir halk yemeğidir. Onu steykhavs yapmayın! Yapana da kızın lütfen. Ayrıca steykhavslardaki köftelere de kanmayın. Yağları donmuş halde kıyma makinesinden çekip, size bak içinden suyu fışkırıyor diye iteliyorlar. Size köfte yedirmiyor, donmuş yağların suyunu içiriyorlar.

Hasılı İnegöl’de Besler köftecisine gidin, o da size gelsin. Orta yolda buluşun. Bilmem anlatabildim mi?

Vesselam.

Besler Köftecisi
Belediye Cad. No: İshakpaşa Camii Karşısı
Tel:

*Harbi Yiyorum Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

İnegöl Köftesi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası