recep tayyip erdoğan sürtük / Erdoğan 'sürtük' dedi, davası sanatçıya açıldı - Hikmet Adal - bianet

Recep Tayyip Erdoğan Sürtük

recep tayyip erdoğan sürtük

Erdoğan’dan ‘sürtük’ eleştirilerine yanıt: Yakışan teşhisi koyduk, alacak ahlak dersimiz yok

Gezi eylemlerine katılanlara 'sürtük' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, o ifadesini böyle savundu: "Biz Gezi olaylarında sergiledikleri tutuma yakışan teşhisi koyduk. Biz hep milletimizin diliyle konuştuk. Milletimiz bu vandalları nasıl tanımlıyorsa biz de öyle dedik"

Yayınlanma: - 04 Haziran Güncellenme:

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

Bu hafta TBMM’deki partisinin grup konuşmasında Gezi eylemcilerine yönelik olarak kullandığı “sürtük” ifadesi sonrasında gelen eleştirileri de isim vermeden değerlendiren Erdoğan şunları söyledi:

“CAMİNİN İÇİNİ BİRA KUTULARIYLA SİZİN TAKIMINIZ KİRLETTİ”

*”Zulüm ’te başladı, bu ifadelerin arkasında sen varsın. Örgütünüzün elemanları bunları yazarken sesiniz çıkmadı.

*Sen Beşiktaş’tan Taksim’e kadar yürüdün. Caminin içini bira kutularıyla sizin takımınız kirletti.

*Bunları yaptınız. Sizin böyle bir maneviyat, dini değerlere saygı, öyle bir anlayışınız yok ama istismar var. İstismarı çok iyi yapıyorsunuz.

*Bundan sonra o da yutmayacak, o da tutmayacak. Atatürk Kültür Merkezi’ne Gezi olaylarında malum teröristlerin pankartlarını siz astınız.

*Ben buradan milletime sesleniyorum. Bu ülkeyi terör örgütlerine biz asla peşkeş çekmeyeceğiz.

MİLLETVEKİLLERİNE PANKART TEPKİSİ

*Geçenlerde 3 tane sözde milletvekili, Şehitler Köprüsü’nde pankart astı. Polislerimize vurmaya kalkanlar olmuştur. Bunlar malum partinin parlamentodaki uzantılarını ta kendisi.

*Bu milletin polisine el kaldırandan milletvekili olmaz. Bunların parlamentoda da yeri olmaz. Bunların da parlamentodan silinip atılmasının adımlarının atılması lazım.

*Bizim Gezi olayları konusundaki öfkemizin nedeni kişisel değil, ülkemize ağır faturaların önümüze sürülmeye başlandığı ilk hadise olmasıdır.

AYNI SIFATLARI KULLANIYORUZ

*Biz Gezi olaylarında sergiledikleri tutuma yakışan teşhisi koyduk. Biz hep milletimizin diliyle konuştuk. Derdimizi millete anlattık. Onlara bu söz neye karşılık geliyor bilmiyoruz ama dediğimiz çok açık.

*Mukaddesatımıza hürmetsizlik edenlere özellikle tavizsiz davrandık. Bugün de aynı hassasiyetlerle davranıyoruz. Milletimiz Gezicileri nasıl tanımlıyorsa biz de aynı sıfatları kullanıyoruz.

*Elebaşlarını, vandalları, polisimize kurşun sıkan şehir eşkıyalarını, yağmacıları, ibadethanelerimizi bira kutularıyla kirletenleri, aziz milletimizin iradesine kast eden darbe heveslilerini bu millet nasıl tarif ediyorsa biz de aynı şekilde tarif ediyoruz.

ALACAK AHLAK DERSİMİZ YOK

*Vandala vandal, haine hain, çapulcuya çapulcu demekten geri durmayacağız. Bizim kadınlara alçakça hakaret eden belediye başkanlarını koruyanlardan alacak ahlak dersimiz yoktur.

*Şehit bacısına küfürler savuran terbiyesizlerden öğrenecek saygı dersimiz de yoktur. Buradan tüm kardeşlerime sesleniyorum. Hadlerini bildirmek milletimize karşı sorumluluğumuzun bir gereğidir.

*Gücünü milletinden değil, ülkesine yönelen namlulardan alanlara meydanı bırakmadık, bırakmayacağız.

*Daha gerçekte kim olduklarını, cumhurbaşkanı adayını belirleyemeyenlere, seçimden sonra ne yapacaklarını anlatamayanlara milletimiz itibar etmez. Ahlaklı, sorumlu, siyaset yapmak konusunda bunların hiçbiri AK Parti’nin eline su dökemez.

Okulda 'Sürtük' kavgası! Şube müdürü okul basıp öğretmen dövdüİlginizi ÇekebilirOkulda 'Sürtük' kavgası! Şube müdürü okul basıp öğretmen dövdüAkşener'den Erdoğan'ın 'sürtük' açıklamasına tepkiİlginizi ÇekebilirAkşener'den Erdoğan'ın 'sürtük' açıklamasına tepkiErdoğan'ın 'sürtük' sözü için RTÜK'e başvuruİlginizi ÇekebilirErdoğan'ın 'sürtük' sözü için RTÜK'e başvuruErdoğan'dan Gezi eylemcilerine: Bunlar çürük, bunlar sürtükİlginizi ÇekebilirErdoğan'dan Gezi eylemcilerine: Bunlar çürük, bunlar sürtük

AK PartiAKPAtatürkcanlıCumhurbaşkanıdarbegeziGezi OlaylarıİYİ PartiMeral AkşenerRecep Tayyip ErdoğanşehitTaksimTBMMTerör

Gezi Eylemcilerine ''&#;&#;r&#;k ve S&#;rt&#;k'' Tanımlaması

AMERİKA'NIN SESİ - ANKARA — 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dokuz yıl önceki Gezi Parkı eylemlerine ilişkin o dönemki cami müezzini Fuat Yıldırım’ın yalanladığı iddiasını yineledi. Erdoğan, “Bezm-i Alem Camii içinde bu teröristler bira şişeleriyle caminin içini pislemişti, bunlar böyle, bunlar çürük, sürtük” dedi.

Erdoğan, bugün TBMM’de AKP grubu konuşmasında, 29 Mayıs ’ün yıldönümü kutlamasından yola çıkarak, milliyetçilik vurgusuyla siyasi ve toplumsal muhalefeti hedef aldı.

Geçmişte Erdoğan, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili “Camide içki içtiler. Üstü çıplak yetmiş adam başörtülü bacıma saldırdılar görüntüler elimizde, bu cuma günü açıklayacağız” iddiasında bulunmuş ancak söz konusu görüntüleri dokuz yıldır kamuoyuyla paylaşmamıştı.

Erdoğan, İstanbul’da Gezi Parkı eylemleri sırasında polis müdahalesinde yaralananların sığınmasına tepki gösterdiği ve o dönemki cami müezzini Fuat Yıldırım’ın yalanladığı “Camide içki içildi” iddiasını bu sefer “bira şişeleriyle kirletme” şeklinde ifade etti.

Gezi eylemleriyle ilgili davalarda müezzin Fuat Yıldırım’ın yanısıra imam Halil Necipoğlu da camide içki içildiğini görmediği yönünde beyan vermişti. Ancak Bezm-i Alem Camisi temizlik görevlisi Yaşar Tüylü ise, “bir tane kırmızı bira kutusu vardı” diye ifade vermişti.


Erdoğan da bugün camide söz konusu tek kutu görüldüğü iddiasına dayanarak Gezi Parkı eylemcilerine, “Dokuz yıl önce ağaç bahanesiyle çakılan kıvılcım bir anda ülkenin çıkarlarını hedef alan çatışmaya dönmüştü. Bezm-i Alem Camii içinde bu teröristler bira şişeleriyle caminin içini pislemişti, bunlar böyle, bunlar çürük, sürtük!” sözlerini sarf etti.

Devamında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) dün Boğaziçi Köprüsü’nde Gezi eylemine imza atan vekilleri Erkan Baş, Ahmet Şık ile Sera Kadıgil’i hedef alan Erdoğan, “Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu tarih de yazacaktır. Bay Kemal de oradaydı. Çünkü başı çeken oydu. Bunlar ancak terör sevicileri ile beraber. Çünkü kendileri de terör sevici. Dün köprüye çıkıp polislere hakaret edip pankart asmaya çalışan tipler bunun somut örnekleridir. HDP ve CHP listelerinden dokulan siyasetçi kılıklı provokatörler yaptıklarını terbiyesizliğin hesabını hukuka verecektir. Bu ne densizliktir. Sen vekil olsan ne yazar? Gelip de Şehitler Köprüsü'nde böyle bir pankartı polise rağmen asamazsın. Astırtmazlar. Ne oldu? Asamadın. Hukuk önünde de bunun hesabını vereceksiniz” dedi.

Erdoğan, “Gezi olaylarının planlı bir kalkışma olduğunu boşuna söylemiyoruz. Boğuştuğumuz pek çok sorunun başlangıç noktası Gezi olaylarıdır. Borsanın düşüşüne, dövizin yükselmesine kadar hâlâ boğuştuğumuz pek çok sorunun başlangıç noktası Gezi hadisesidir. Ülkemize sadece yol açtığı maddi tahribatın bedeli 1,5 milyar dolar, dolaylı maliyeti yüzlerce milyar dolar olan bu hadise arkasından gelen tüm olayların, tuzakların da işaret fişeği hüviyeti taşımaktadır. Hatırlarsanız Gezi olaylarıyla yapamadıklarını birkaç ay sonra FETÖ’nün darbe girişimiyle ülkenin meşru hükümetini devirmeye kalkarak tekrar denediler. Burada da başarılı olamayınca PKK’yı ve siyasi uzantılarını harekete geçirip Güneydoğu bölgelerimizdeki çeşitli il ve ilçelerimizde çukurlar açmak suretiyle o bölgenin güzelliklerini rezil ettiler. Sinsi senaryolar sandıkta halkımızın iradesine çarpıp paramparça olunca 15 Temmuz’da FETÖ’cü hainler vasıtasıyla askeri darbe yapma cüretinde bulundular. Biz milletimizle birlikte darbecilere sokakları dar ederek bu planı da bozunca oyunların merkezi yurt dışına taşındı” diye konuştu.

TÜRKEN Vakfı açıklamasına karşı tepkisini sertleştirdi

AKP Lideri Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na TURKEN Vakfı aracılığıyla ABD’ye para gönderilmesine ilişkin eleştirileri nedeniyle ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu’na terörizm suçlamasının yanısıra pek çok suçlamada bulundu.

Erdoğan, “Bizim yaptığımız her eser gibi İstanbul'daki millet bahçesine çamur atan Kılıçdaroğlu, Van'da terör örgütü ağızıyla konuşarak aklınca Kandil'e selam çakıyor. Bu şehri depremin ardından adeta sıfırdan inşa ettiğimizden haberi yok. Acaba kaç kere Van'da, Erciş'e, Edremit'e gittin? Van'da eğer bu PKK örgütünün uzantısı olanlar görevde olmuş olsaydı suyu olan bir Van bulamazdınız. İstanbul'u devraldığımızda İstanbul'un suyu yoktu. Kimden almıştık, CHP'den. Ama Bay Kemal bunları bilmez, o bilgi fukarasıdır, siyaset fukarasıdır. CHP'li belediyelerdeki yolsuzluk operasyonlarını destekleyeceği yerde, belediyeleri engelleme diye takdim ediyor. Hırsızın sırtını sıvazlayan daha büyük hırsızdır. Kılıçdaroğlu safını belli etmiştir. Bu zat inanın yalancı. Bu zat omurgasız, bu zat bir proje, bu zat bir aparat. Kaset komplosundan bugüne Türkiye'nin milli çıkarlarına karşı savaş vermekten başka bir şey yaptığını gördünüz mü? Demirtaş'ından Kavala’sına ülke ve millet düşmanı teröristleri savunmaktan, Ankara'dan İstanbul'a yürümekten başka çabası var mı? ABD'deki yurt binasını diline dolan kişinin FETÖ'nün, PKK'nın faaliyetlerinden şikayetçi olduğunu görmedik. Kılıçdaroğlu kime hizmet ediyor? Muhammed Ali'nin çiftçiliğine de öğrencilerimizin hizmetine sunarak bu zatı daha da çatlatacağız. Bu zatın yaptığı her iftirayı burnundan getirmek de öteki dünyada yakasına yapışmak da boynumuzun borcu. Bizim ailemizle uğraşanların cemazi evvelini ortaya dökmesini biliriz, bize yakışmaz. 'Kaçacak' iddiasından, yurt binasına kadar pek çok meselenin etrafında dönüp durması bir proje olmasındadır” dedi.


Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun “beşli çete” ifadesiyle kamu ihalelerini usulsüz ve yüksek bedelle aldıkları için iktidar değişiminde ödeme yapılmayacağını ifade ettiği şirketleri de savundu. Erdoğan, “Ne diyorlar; biz gelirsek bu işleri alan müteahhitlere ödeme yapmayacağız. Siz ne cinssiniz? Devlette devamlılık esastır. Söke söke bu ülkede hukuk var. Şakır şakır ödemeye mecbursun. Bu CHP'li diye ödemeyin demedik, şakır şakır ödedik. Bizde böyle bir kin yok” ifadesini kullandı.

Ayasofya’nın tahribata uğramasına değinmedi

Erdoğan, son aylarda tarihi eser kimliğine aykırı şekilde zarar görmesine ilişkin pek çok gelişmeye konu olan Ayasofya’nın müze statüsünü kaybetmesini “fetih kutlaması” sözleriyle savundu.

Erdoğan, “İstanbul’a sahip çıkılacak bir emanet yerine talan edilecek bir nimet olarak bakanlar sadece fethin sırrını değil cumhuriyeti de bizim yaptıklarımızı da anlayamazlar. Asıl olan gönüllerin fethedilmesidir. Tarih fethettiğimiz her yerde huzuru, güveni, hoşgörüyü ve refahı hâkim kılmak için verdiğimiz büyük mücadelenin şahididir. Bugün de ecdadımızdan aldığımız ilhamla kendi vatanımızı ve bayrağımızı dalgalandırdığımız her yeri, esenlik yurdu haline getirmenin mücadelesini veriyoruz. İşte bunun için 29 Mayıs ’ü maziden atiye kurduğumuz köprünün en önemli ayaklarından biri olarak görüyoruz. Fatih’in emaneti Ayasofya’yı 84 yıl sonra asli hüviyetine kavuşturarak fethin bağrında açılan yarayı Allah’ hamdolsun kapattık. Boynu bükük, gözü yaşlı, yüreği yaslı mahzun Ayasofya ezanıyla İstanbul’un kalbinde yükselen bir sancak olarak medeniyetimizdeki seçkin yerini tekrar almıştır” dedi.

“Atatürk Havalimanı kısmen varlığını sürdürecek”

Atatürk Havalimanı’nın Millet Bahçesi’ne çevrilmesi ile ilgili muhalefetin tepkisine de yanıt veren Erdoğan, “Atatürk Havalimanı ise askeri havalimanı, hizmete açık sivil pisti, havacılık faaliyetlerinin sürdüğü diğer birimleriyle kısmen bu vasfını sürdürecek. Atatürk Havalimanı kısmen vasfını sürdürecek. Biz yurt içi ve yurt dışı seyahatlerimizde Atatürk Havalimanı'nı kullanıyoruz. Biz Atatürk Havalimanı’na odalı şehir hastanesi yaptık 3 ayda. Bize yakışan budur. Atatürk Havalimanı’nı eski fonksiyonuyla devam ettirmeye çalışmak hem İstanbul’a hem de İstanbullulara büyük haksızlık olacaktır. Atatürk Havalimanı arazisinin kullanılmaya devam eden kısımları dışında kalan 5 milyon metrekarenin üzerindeki alanı millet bahçesi yaparak İstanbul’un hizmetine sunuyoruz. Bu bölgeye fetih yılını çağrıştırması için bin fidan ve ağaç dikiyoruz. Beklerdik ki aynı çevreler Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi konusunda yanımızda olsun, karşı çıkanlara ‘Durun ne yapıyorsunuz, böyle bir projeye karşı mı çıkılır’ desinler. Bunların derdi çevre, ağaç değil. Kendi kısır ideolojik saplantılarına, hastalıklı yaşam biçimi dayatmalarına çevreyi ve ağacı malzeme yapanların maskeleri Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi tartışmasında bir kez daha düşmüştür” diye konuştu.


Erdoğan, yeni İstanbul Havalimanı’na ilişkinse “Gürültüden hava kirliliğine, şehir ve hava trafiğinin yoğunluğundan İstanbul’un yeni bir havalimanına ihtiyacı vardı. Biz bu ihtiyacı karşılayacak bir eseri hem de yap-işlet-devret yöntemiyle hazineye hiçbir yük getirmeden, tam tersine girdi sağlayarak ülkemize kazandırdık. Bu havalimanımız şu anda ilklerde. Havalimanımızı daha da geliştiriyoruz. İGA pistler noktasındaki eksiğini giderecek, böylece İGA belki de bir numara olacak. Sadece ticaretin belkemiği olan kargo kısmı Atatürk Havalimanı kadar olan yeni havalimanımızı etap etap büyütmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Atatürk Havalimanı’yla ilgili tartışmada Çamlıca Tepesi’ne yapılan Çamlıca Kulesi’ni de örnek gösterdi.

Başsavcılık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın &#;sürtük&#; sözüne &#;soyut&#; dedi: TCK’da hakaret suçunun kapsamı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 Haziran’da partisinin TBMM&#;deki grup toplantısındaGezi Parkı eylemlerine katılanlar için “sürtük” ifadesini kullandı. Bunun üzerinde çok sayıda şehirde cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu. En son Bartın’da dört kadının suç duyurusunda bulunmasının ardından, Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı kadınların suç duyurusu hakkında “soruşturmaya yer olmadığı” kararı verdi. Türk Ceza Kanunu’na göre hakaret suçunun kapsamı nedir? Avukat Selin Nakıpoğlu ile konuştuk.

Erdoğan: “Yakışan teşhisi koyduk”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi Parkı eylemlerine katılanlara “sürtük” demesi üzerine kadınlar ve sivil toplum kuruluşlarından tepki gelse de Erdoğan, 4 Haziran’da bu sözlerinin yine arkasında durdu ve “Yakışan teşhisi koyduk, alacak ahlak dersimiz yok” cevabını verdi. Sözcü’den Saygı Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunan kadınlara ulaştı. Habere göre BartınCumhuriyet Başsavcılığı, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun /6 maddesi uyarınca soruşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Türk Ceza Kanunu&#;na göre hakaret suçu

Hakaret suçunda, mağdur kişi şikayetinden vazgeçtiği zaman dosya düşüyor. Ancak kamu görevlisine hakaret takibi şikayete bağlı değil. Hakaret suçu, Türk Ceza Kanunu’nun ile maddeleri arasında şerefe karşı suçlar başlığı altında düzenleniyor.

/1 şöyle diyor:

Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek işlenmesi gerekir”

Erdoğan’ın sözleri önce sansürlendi, sonra tamamı verildi

1 Haziran’da Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından, iktidara yakın medya kuruluşları ve Cumhurbaşkanlığı sitesi Erdoğan’ın sözlerini sansürledi ve “sürtük” ifadesi kullanmadı. Ancak şu anda Erdoğan’ın sözlerinin tamamı cumhurbaşkanlığı sitesinde mevcut.“Internet Archive” sitesinde Erdoğan’ın sözlerinin saat kaç aralığında girildiğine baktığımızda şu sonuçlarla karşılaştık:

  • Açıklamanın bir kısmı saat ’da giriliyor, o girilen açıklamada “sürtük” kelimesi geçmiyor.
  • İkinci düzeltme ise saat ’de. Düzeltilen açıklamada ise Erdoğan’ın açıklamasının tam metni veriliyor. 

Nakıpoğlu: &#;Cumhurbaşkanı ‘sürtük’ sözünün neye karşılık geldiğini biliyor&#;

Erdoğan, “sürtük” sözlerinde tepkiler yükselirken 4 Haziran’da da sözlerinin arkasında durdu:

&#;Gezi olaylarında sergiledikleri tutuma yakışan teşhisi koyduk. Biz hep milletimizin diliyle konuştuk. Milletimiz bu vandalları nasıl tanımlıyorsa biz de öyle dedik. Onlara bu söz neye karşılık geliyor bilmiyoruz ama dediğimiz çok açık. Milletimiz Geziciler&#;i nasıl tanımlıyorsa biz de aynı sıfatları kullanıyoruz.&#;

Avukat Selin Nakıpoğlu tam bu noktada &#;&#;Sürtük&#; sözü &#;milletin dili&#; ise o zaman Cumhurbaşkanlığı&#;nın resmi internet sitesinde neden ilk başta  sansürlendi?” diye sordu: 

&#;Cumhurbaşkanı‘sürtük’ sözünün neye karşılık geldiğini gayet iyi biliyor. Dolayısıyla, neyi kastettiği de ne demek istediği de kendisinin ifadesiyle çok açık elbette. 4 Haziran’da sözlerinden geri adım atmadığı da gördük. ‘Biz hep milletimizin diliyle konuştuk’ diyerek sözün arkasında durdu.

Bu sözü savunacak bir millet var mi?  Sürtük sözü &#;milletin dili&#; ise o zaman cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesinde neden ilk başta sansürlendi? İktidar medyası Erdoğan’ın o sözünü neden sansürledi?&#;

&#;Halkın bir kesimini dini, siyasi görüşü, cinsiyeti nedeniyle aşağılamak da suç degil mi?&#;

Bartın&#;da şikayette bulunan kadınlara, başsavcılıktan gelen yanıt &#;soruşturmaya gerek olmadığı&#; iken dayanak ise &#;soyut ve genel nitelikte olması.&#; Nakıpoğlu başsavcılığın bu dayanağını şöyle değerlendirdi:  

&#;Bartın Cumhuriyet Bassavcılığı soruşturmaya gerek olmadığına dair kararını CMK m/6 yani şikayetin soyut ve genel nitelikte olmasına dayandırmış. Sanki isim isim hakaret edilse iddianame düzenleyebilecekmiş gibi… Bu söz soyut değildir, gayet de somuttur. Halkın bir kesimini dini, siyasi görüşü, cinsiyeti nedeniyle aşağılamak da suç değil mi?&#;

&#;Önümüzdeki seçim halkına hakaret edenlerle etmeyenler arasında&#;

Şu anda sokak siyasetini yürütenler kadınlar ve LGBTİ+’lar. Bunun önemine dikkat çeken Nakıpoğlu, seçimlerini işaret etti ve “Seçim halkına hakaret edenlerle etmeyenler arasında” dedi:

&#;Gezi’ye katılan kadınlara ve genel olarak haklarını arayan her kadına hakaret etmek aslında iktidarın kadınlardan korktuğunun en açık göstergesidir. Çünkü kadınlar bu dönemin gerçek ve en tutarlı muhalefetini yapmaktadır. Yargının, hukukun değil vesayet düzeninin bekçiliğini yaptığı dönemler geride kalmalıdır. Önümüzdeki seçim halkına hakaret edenlerle etmeyenler arasında. Bu kadar net.&#;

Ne olmuştu? 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 1 Haziran &#;deki grup toplantısında &#;teki Gezi eylemlerine geniş yer ayırdı. Gezi eylemlerini hedef alan Erdoğan, Gezi Parkı&#;nı savunmak için sokağa çıkanlar için &#;sürtük&#; dedi:

&#;Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pislemişti. Bunlar çürük, bunlar sürtük. Kamu binalarının, polis araçlarının, işyerlerinin, otobüslerin, sokakların yıkıldığı Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu tarih de yazıyor. Bunlardan bu millete hayır gelmez. Bunlar ancak terör sevicilerle beraber. Gezi olaylarının planlı ve alçak kalkışma olduğunu boşuna söylemiyoruz. Yatırımcıların çıkışından dövizin yükselmesine kadar halen boğuştuğumuz sorunun başlangıç noktası Gezi hadisesidir. Maddi tahribatın bedeli 1,5 milyar dolar. Bu hadise arkasından gelen tüm oyunların, tuzakların işaret fişeğidir. Gezi olaylarıyla yapamadıklarını FETÖ&#;nün Emniyet-yargı darbe girişimiyle ülkenin meşru hükümeti devirmeye kalkarak tekrar denediler. PKK&#;yı ve siyasi uzantılarını harekete geçirip çukurlar açarak o bölgenin güzelliklerini rezil ettiler. Sinsi senaryolar paramparça olunca, 15 Temmuz&#;da askeri darbe yapma cüretinde bulundular.&#;

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası