lefkoşa adana uçak / Lefkoşa - Adana Uçak Bileti Fiyatları | AEROBILET

Lefkoşa Adana Uçak

lefkoşa adana uçak

Varış havalimanı:Ercan Uluslararası Havalimanı
İstanbul – Lefkoşa uçuş süresi:1 saat
Gaziantep – Lefkoşa uçuş süresi:1 saat 5 dakika
Hatay – Lefkoşa uçuş süresi:55 dakika

Kıbrıs adasının tam orta bölgesinde bulunan Lefkoşa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkentidir. Dünya üzerinde Yeşil Hat olarak adlandırılan sınırla ikiye bölünmüş Lefkoşa, Kıbrıs Rum Kesimi’nin de başkentidir. Ülkenin en kalabalık bölgesi olan şehir, aynı zamanda ülkenin en önemli ticaret, ulaşım, sanayi ve kültür noktasıdır. 

Şehre seyahat etmeyi düşünüyor ve ucuz uçak bileti bulmak için fırsatlarından yararlanmak istiyorsanız uçuşlarımızı inceleyebilirsiniz.

Ulaşım

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Ercan Uluslararası Havalimanı arası direkt uçuş ile 1 saat sürüyor. 

Lefkoşa’ya ayrıca Kayseri, Gaziantep ve Hatay üzerinden de direkt uçuşlarla ulaşfunduszeue.info havalimanlarından aktarmalı uçuşlar da farklı şehirlerden Lefkoşa’ya ulaşmanızı sağlayacaktır.

Ercan Uluslararası Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Lefkoşa Ercan Uluslararası Havalimanı, Lefkoşa şehir merkezine 25 km uzaklıkta yer alıyor. Şehir merkezi ve havalimanı arası yaklaşık olarak dakika sürüyor. 

Başkent Lefkoşa’daki Ercan Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım sağlamak çok meşakkatli bir iş değil. İki saatte bir sefer düzenlenen KIBHAS otobüsler ile şehir merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Servis dışında kullanabileceğiniz diğer seçenek ise taksidir. Şehrin merkezi başta olmak üzere ulaşmak istediğiniz her noktaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. 

Pegasus’un sağladığı araç kiralama hizmeti ile de seyahat öncesinden araç rezervasyonu yaptırabilir, havalimanına vardığınızda aracınızı teslim alabilirsiniz.

Şehir İçi Ulaşım

Kıbrıs genel olarak ele alındığında küçük bir ülke olduğu için ulaşım aracı olarak kısıtlı seçenekler mevcuttur. Buna rağmen ulaşım konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmıyor ve iki nokta arasında oldukça kolay ulaşım sağlanıyor. Belediyeye ait otobüslerin kullanılmadığı kentte, özel otobüs ve dolmuşlar bulunuyor. Genellikle minibüs ile de ulaşım sağlanan Lefkoşa’da, tüm ulaşım araçları nakit sistemle ödeme alıyor. 

Konaklama

Lefkoşa, başkent olmasına rağmen konaklama alanında fazla opsiyonu bulunmayan bir yer. Ancak her bütçeye uygun hostel ve otel imkanlı bulunuyor. Lokasyon olarak konaklama için en ideal yerler Lefkoşa eski şehir merkezi ve Dereboyu Caddesi oluyor. Bu bölgelerdeki otellerde konaklamayı düşünüyorsanız, seyahat öncesinde mutlaka otel rezervasyonu yaptırmalısınız.

Yeme İ&#;me

Tatlısıyla, tuzlu atıştırmalıklarıyla, deniz ürünleri ve hamur işi yiyecekleriyle farklı bir mutfak kültürüne sahip olan Lefkoşa’nın en meşhur yemeklerinden biri Şeftali Kebabı. Mutlaka tadılması gereken yiyeceklerin başında gelen kebap, burada yiyeceğiniz en farklı lezzet olabilir. Bunun yanı sıra deniz ürünlerinin tazeliği ve tatlarının güzelliğiyle Lefkoşa’da unutulmayacak bir lezzete tanıklık etmiş olacaksınız. 

Akdeniz mutfağının izlerine de çoğunlukla rastlayacağınız Lefkoşa’da oldukça çeşitli meze türleri bulunuyor. Kıbrıs’ın ünlü Hellim peynirini de kesinlikle tatmalısınız. Ek olarak, sadece Kıbrıs bölgesinde tadabileceğiniz Molehiya sebzesi, kent dışında bir yerde yetişmiyor. Bu sebzeden oldukça lezzetli bir yemek yapılıyor. 

Küp Kebabı, patatese benzeyen Kolokastır ile yapılan yemek ve ceviz reçeli, Lefkoşa’da mutlaka tatmanız gereken şeyler arasında yer alıyor. Ayrıca Lefkoşa’da Ne Yenir? yazısı yardımıyla, neyi nerede içmeniz gerektiğine yönelik bilgilere ulaşabilirsiniz.

Faydalı Bilgiler

Yeşil Hat sınırının ikiye böldüğü ve Kıbrıs’ın her iki Cumhuriyet bölgesinin de başkenti olan Lefkoşa hakkında detaylı bilgi:

Vize Hakkında 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, pasaporta gerek olmadan sadece nüfus cüzdanı ile Kıbrıs’a bir aylık süreyle giriş sağlayabiliyorlar.

Çevre Şehirler

  • Gazimağusa (54 km)
  • Güzelyurt (62 km)
  • Lefke (61 km)
  • Girne (51 km) 

Hava Durumu 

Adanın en sıcak kentlerinden biri olan Lefkoşa, sıcak ve yarı kurak bir iklime sahiptir. Temmuz ve Ağustos ayları sıcaklığın en yüksek olduğu, Ocak ve Şubat ayları da en düşük olduğu aylardır. 

Önemli Telefonlar 

  • Ülke kodu: +
  • Şehir kodu: +
  • Havalimanı telefonu: 51 00
  • Acil durum hattı:
  • Havalimanı servis telefonu: 78 47

G&#;r&#;lecek Yerler

Pegasus ile seyahatinizi gerçekleştireceğiniz Lefkoşa’da, tarihi ve kültürel anlamda gezilip görülecek birçok yer bulunuyor. Gerek mimarisiyle gerek tarihi anlamlarıyla sizi etkisi altında bırakacak yerler, şehri ön plana çıkıyor. 

İlk duraklarınızdan biri olabilecek ve adının aksine Lefkoşa’da bulunan Girne Kapısı, yılında Venedikliler tarafından inşa ediliyor, yılında Osmanlılar tarafından ise restore ediliyor. İçine yer alan turizm ofisi sayesinde şehirde gezebileceğiniz yerlere dair detaylı bilgiye ulaşabiliyorsunuz.

yılında hizmete açılan Barbarlık Müzesi, savaşların yıkıcı etkisini ve yakın tarihi gözlemlemek adına mutlaka görülmesi gereken bir yer oluyor. Müze Köşklü Çiftlik semtinde yer alıfunduszeue.infoye Cami ve Bedesten Aziz Nikolas Kilisesi de ve yüzyılda inşa edilen iki dini sembol olarak şehirde görülmeye değer noktalar oluyor.

Büyük Han’da esnaf çayı içebilir, Machairas Manastırı’nda doğanın en yeşil tonlarını gözlemleyebilirsiniz. Bunların yanı sıra Lefkoşa Surları, Uzun Yol Caddesi ve Derviş Paşa Konağı ziyaret edebileceğiniz görülmesi gereken diğer yerlerdir. Lefkoşa Gezi Rehberi sayesinde şehirde görebileceğiniz diğer yerler hakkında detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

Blog Yazıları

Manzaralarıyla B&#;y&#;leyen Netflix Dizileri: Gitmeden &#;nce G&#;rme Zamanı

Manzaralarıyla B&#;y&#;leyen Netflix Dizileri: Gitmeden &#;nce G&#;rme Zamanı

Gezginler, konuşmamız gereken bazı diziler var… İzlerken bir anda konudan, olaylardan, oyunculard

Hemen Oku
Ege’de Kamp Yapılacak En G&#;zel K&#;şeler: Kalbim Ege’de Kaldı

Ege’de Kamp Yapılacak En G&#;zel K&#;şeler: Kalbim Ege’de Kaldı

Ege’deki kamp yapılacak yerler, doğanın kalbine gitme ve sesini duyumsama açısından farklı bir de

Hemen Oku
Mutluluk Ona Yakışıyor: Barselona Gezisi&#;

Mutluluk Ona Yakışıyor: Barselona Gezisi&#;

Antoni Gaudi’nin efsunlu binaları, yüksek sesle konuşan şen kahkahalı pozitif insanlar, yirmi yıl

Hemen Oku
Okullar Kapanınca Nereye Gitsek: Ailece Karne Tatili İ&#;in Rota &#;nerileri

Okullar Kapanınca Nereye Gitsek: Ailece Karne Tatili İ&#;in Rota &#;nerileri

eğitim öğretim yılı, 16 Haziran Cuma günü sona eriyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın

Hemen Oku
Şebnem Burcuoğlu’ndan Bolonya Seyahati: Bolonya’yı Anlamak

Şebnem Burcuoğlu’ndan Bolonya Seyahati: Bolonya’yı Anlamak

Bir insanı tanımak gibidir bir şehri tanımak. Her birimiz farklıyız, içimizdeki cevher farklı, an

Hemen Oku
Eğlenmenin Vakti Geldi: Yazlık Festival Rehberi ()

Eğlenmenin Vakti Geldi: Yazlık Festival Rehberi ()

Yılın en hareketli zamanlarına giriş yapmış bulunuyoruz. Kışın getirdiği durgunluğu üzerimizden a

Hemen Oku
Temmuzda Gezilecek Yerler  <div><div><h3>Adana Seyahat Önerileri</h3><div><p>Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, Altın Koza Film Şenliği olarak da bilinen Uluslararası Adana Film Festivali, Adana Lezzet Festivali gibi öne çıkan Adana festivallerini takip ederek seyahat zamanınızı bu etkinliklere denk getirebilirsiniz.</p><p>Adana’da sıcaklardan bunalmadan gezmek istiyorsanız seyahatinizi bahar aylarında gerçekleştirebilirsiniz. Lezzet turizmi duraklarından biri haline gelmiş Adana’da, yöreye özgü lezzetlerin tadına bakmayı da ihmal etmeyin.</p></div><h3>Adana’da Gezilecek Yerler</h3><div><p>Uzun yıllara dayanan tarihinin izlerini günümüzde de taşıyan Adana, tarihi değerleri ve mimarisi ile olduğu kadar doğal güzellikleriyle de görülmeyi hak ediyor. Adana’da gezilecek yerleri sıralarken ilk olarak sayılması gereken yer kesinlikle Taşköprü. Seyhan Nehri üzerinde yer alan ve şehrin simgesi haline gelmiş olan bu köprü, Roma İmparatoru Hadrian tarafından yaptırılmış. Adana’daki önemli tarihi yapılardan bir diğeri de Ceyhan Nehri üzerinde bulunan Misis Köprüsü. Sayısız medeniyetin izleri ile karşılaşacağınız Misis Antik Kenti’ni de ziyaret etmeyi unutmayın. </p><p>Tarihi ve kültürel dokusu ile ziyaretçilerini etkilemeyi başaran Adana’da görülmesi gereken yerler arasında Adana Arkeoloji Müzesi, Etnografya Müzesi ve Atatürk Evi ve Müzesi de bulunuyor. Adana’nın merkezinde bulunan ve birbirine yürüme mesafesinde bulunan Kasaplar Çarşısı, Sabancı Merkez Camii, Ulu Cami, Büyük Saat ve Ziya Paşa Türbesi de şehirde mutlaka görülmesi gereken yerlerden.</p></div><h3>Adana’da Alışveriş</h3><p> 									 			 Adana’dan geleneksel bir hediye almak istiyorsanız yörenin işlemeli demir ve bakır işlerine mutlaka göz atmalısınız. El emeği, göz nuru Karatepe kilimleri de hediyelik olarak alınabilir. Canlı renkleri ve hem yöresel hem modern tarzları ile bu kilimler oldukça beğeniliyor. Adana kültürünü yansıtan en değerli eşyalardan olan el işlemeli yemeniler de güzel bir hediye olabilir.</p><h3>Adana’da Yeme - İçme</h3><p> 									 			 Zengin Hatay ve Antep sofralarından da etkilenen Adana’nın kendine has pek çok ünlü yemeği var. Adana mutfağında genel olarak et yemekleri, kebaplar ve içinde bulgur olan lezzetler öne çıkıyor. Yemeden dönmeyin diyebileceğimiz ilk lezzet tabii ki Adana Kebap! Muhakkak tatmanız gereken diğer Adana lezzetleri ise çorbalardan kamhi çorbası, analıkızlı, hayır çorbası, topalak ve toga; etli yemeklerden mumbar, içli köfte, kedi batmaz, hırcıklı köfte, Adana lahmacunu, cığırtlak kebabı. Adana tatlılarını da saymadan olmaz. Bici bici, sarı burma, karakuş, kaynar ve paliza tatlı severleri bekliyor.</p></div></div>  Temmuz Ayı İ&#;in Tatil Fikirleri

Temmuzda Gezilecek Yerler Temmuz Ayı İ&#;in Tatil Fikirleri

Temmuzda gezilecek yerler denilince akla tabii ki önce sahil kesimi gelir. Güneş tüm sıcaklığı il

Hemen Oku
Aklını &#;elen Seyahat Fotoğraflarını Se&#;, Hayalindeki Tatil Rotasını Oluşturalım

Aklını &#;elen Seyahat Fotoğraflarını Se&#;, Hayalindeki Tatil Rotasını Oluşturalım

Selam gezgin! “Tatil” kelimesini duyunca eminiz senin de için ısınıyor. Yorgunluğu, canını sıkan

Hemen Oku
Karpuz Kabuğu Denize D&#;şt&#;!: Denize ve G&#;neşe Doyacağın Tatil Durakları

Karpuz Kabuğu Denize D&#;şt&#;!: Denize ve G&#;neşe Doyacağın Tatil Durakları

Yaz sıcaklarının kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladığı günlere giriş yapmış bulunuyoruz. E

Hemen Oku
&#;ocukla Yurt Dışına Seyahat Etmeden &#;nce Bilmeniz Gerekenler

&#;ocukla Yurt Dışına Seyahat Etmeden &#;nce Bilmeniz Gerekenler

Seyahat başlı başına plan program gerektiriyor. Çocuklu seyahat deneyimi hiç olmayan aileler için

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası