kezban yenge 22 / Kezban Yenge | SinemaTürk

Kezban Yenge 22

kezban yenge 22

kaynağı değiştir]

Yıldırım, 20 Mayıs 'te tüm yaşamının geçtiği memleketi Çameli, Denizli'de yaşlılığa bağlı doğal nedenlerden 96 yaşında vefat etmiş cenazesi Başkacı Mezarlığı'nda toprağa verilmiştir.[5]

Kaynakça[değiştir

Türkü severlerin usta sanatçı Hayri Dev’in yanında üç telli çalan adam olarak tanıdığı ve Denizli’nin Çameli ilçesinde yaşayan saz ustası Durmuş Yıldırım, 91 yaşında hayatını kaybetti.

Mahallesi’nde yaşayan Durmuş Yıldırım, yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle 91 yaşında hayatını kaybetti. Yıldırım’ın cenazesi öğle namazına müteakip Başkacı Mezarlığına göz yaşlarıyla defnedildi. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Bir değerimizi daha kaybettik. Çameli ilçemizin yerel sanatçılarından çıtlık ve cura ustası Kapızlı Durmuş Yıldırım’ın vefatı üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allahtan rahmet ailesi ve yakınlarına başsağlığı dilerim” dedi.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün “Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcısı” seçtiği saz ustası Hayri Dev’in akrabası olan Durmuş Yıldırım, üç telli çalan adam olarak tanındı. Denizlili Sanatçı Özay Gönlüm’ün dilinden düşürmediği ve Ege yöresinde sevilerek dinlenen, ‘Muhtar mı oldun Kezban Yenge’ türküsünü, Türk Halk Müziği’ne kazandıran ve Hayri Dev’i çalgıya başlatan isim olmuştu. Yıldırım, 10 yaşından beri çitlembik ağacından nazarlık yaparak geçimini sağlayan Yıldırım, 80 yıldır çaldığı Cura ile kulakların pasını silmesiyle biliniyordu.

MUHTAR MI ÖLCEN KEZBAN YENGE

31 mart mahalli idareler seçimlerinde, Muhtar adaylarının çalışmaları  belediye başkan adaylarından  geri kalmıyor .
Muhtarlığın eskiden getirisi az olduğundan, rica minnet aday olunurdu. Son dönemde asgari ücret, sigorta ve muhtarlık bürolarının yapıldığını gören muhtar seçilmek için ciddi bir çalışma performansı sergilemeye başladı . 
Ayrıca muhtarların ömür boyu silah taşıma ruhsat hakkı olmasıda, muhtarlık işini bal kaymak yaptı.
Slogan aynı “ek işimiz değil, tek işimiz” öyle taahhütler de bulunuyorlar ki, neredeyse belediye başkanından daha yetkili olacağını düşünen muhtar  adayları dahi var.
Muhtarlık için aday olanlardan, en çok  dikkat çekenler, işçi statüsünde resmi kurumlarda çalışanlar oldu . 
Yasalarda kurumda işçi olarak çalışan  kişilerin, muhtar seçilmelerine engel yok . Mesai saatlerinde işçi olan, nasıl muhtarlık görevini yerine getirecektir . Her seferinde kurum amirinden ne diyerek izin isteyecek yada izin verilecektir .
Kurum amirleri nasıl hitap edecekler, bir yanda işçisi olan personeli, bir yanda halkın oyunu alarak seçilmiş muhtar olmuş kişi . 
Mahalle sakinleri aradıklarında kusura bakmayın, başkan izin vermedi, müdür izin vermedi gelemem mi diyecekler .
Bu işte bir gariplik olur.
Ne işçiliğini, nede muhtarlığını tam olarak gönül rahatlığı ile yapabilir.  “Babalı evladın malı olmaz” dendiği gibi ortada kalır, “ne İsa’ya, ne de Musa’ya” yaranamazlar.
Milletvekilleri, belediye başkanları nasıl aktif olarak, başka kurumlarda çalışmıyor ve ticaret yapmıyorlar .
Aslında en doğrusu muhtar olacak kişinin de bir başka meşguliyeti  olmamalıdıseafoodplus.info edilen büro da sabahtan akşama kadar oturup, mahalleliden gelen sorunları yada istekleri yukarı mercilerle paylaşıp çözüm bulmalıdırlar . Vicdanınıza sorduğunuzda, eminim sizde benim gibi düşünür ve hiç etik olmadığını söylersiniz.
Öz güveniniz tavan yapmışsa, muhtarlık imkanları  size daha tatlı gelmişse,  halkın teveccühünede güveniyorsanız, önce istifa, sonra da  “ek işim değil, tek işim” diyebilirsiniz

Bu yazı defa okunmuştur .
kaynağı değiştir]

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir