zencefilli sut / add-circle-outline

Zencefilli Sut

zencefilli sut

Tarçınlı Zencefilli Süt

İçinde bulunan kalsiyum miktarının fazla olması sebebiyle sütün yağları yakma ve kemikleri güçlendirme özelliği olduğu söylenir. Tarçın ve sütün birlikte tüketildiğinde ayda 4 kilo verilebileceği de sık sık dile getirilmektedir. Tarçının en önemli özelliği enerji vermesi ve kan şekerini dengelemesidir. Bu süper ikiliye birde zencefil ekledik. Zayıflatma diyeti uygulayanlar için favori olan bu tarif sizlerle.

ADIMLAR

Tarçınlı Zencefilli Süt Tarifi

2 / 2

Üzerlerine dövülmüş fındık serpin ve bal ile servis edin.

  1. Arzu ettiğinizkadar dövülmüşf&#x;nd&#x;k
  2. Arzu ettiğinizkadar bal

BESİN DEĞERLERİ

gr İçin

    Daha Fazla

    * Besin değerleri ortalama olarak fikir vermesi için oluşturulmuştur. Detaylı bilgi için diyetisyeninize başvurunuz.

    MALZEMELER

    Kişilik*

    • 10 gram çubuk tarç&#x;n
    • 24 gram kuru kök zencefil
    • gram süt
    • 2 adet çubuk tarç&#x;n
    • 2 adet kuru kök zencefil
    • 5/2 (2 tam yar&#x;m) fincan süt

    Servis Malzemeleri

    • arzu ettiğiniz gram dövülmüşf&#x;nd&#x;k
    • arzu ettiğiniz gram bal
    • arzu ettiğiniz kadar dövülmüşf&#x;nd&#x;k
    • arzu ettiğiniz kadar bal
    Lokma IOS Uygulama
    Lokma Android Uygulama

    sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunundaki amaçlar ile sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.

    Geri bildirimde bulun

    Kış enfeksiyonuna zencefilli süt

    HER İŞİN BAŞI SAĞLIK - MERT ALPDÜNDAR

    Nezle, grip, orta kulak ve bademcik iltihabı, bronşiolit, akut sinüzit Hava ısısının düşmesi özellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarına adeta davetiye çıkarıyor. Öyle ki 5 yaş altındaki çocuklar yılda kez üst solunum yolu enfeksiyonuna yakalanıyorlar.

    Çocukların kış aylarında sıkça hastalanmalarının birkaç nedeni var: Hava sıcaklığı ile nem oranının düşmesi virüslerin daha da güçlenmelerine neden olurken, havada uzun süre canlı kalmalarını ve çoğalmalarını da kolaylaştırıyor. Kapalı ve kalabalık ortamlarda geçirilen zamanın artması, bu mekanlarda havalandırmaların genellikle yetersiz kalması nedeniyle çocuklar mikroplara maruz kalıyorlar. Bunların yanı sıra soğuk havada bağışıklık sisteminin zayıflaması da enfeksiyon hastalıklarına yol açan bir başka önemli etken. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Yavrucu çocukları kış aylarında tehdit eden hastalıklardan korumanın yollarını anlattı, önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.

    TEDAVİ EDİCİ ÖZELLİK

    Zencefilin doğal antialerjik (antihistaminik) özelliği, öksürük üzerinde doğal tedavi edici bir etki sağlıyor.

    İçerdiği C, E vitamini, kalsiyum, fosfor ve demir ile de hem bağışıklık sistemini uyarıyor, hem de antioksidan özellik sağlıyor. Zerdeçal da içerdiği antioksidanlar, C ve E vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hastalıklara karşı koruyucu etki ve direnç sağlıyor. Eğer çocuğunuzun alerjisi yoksa zencefil ve zerdeçal gibi gıdaları bal ile birlikte tüketmesini sağlayın. Günde bir defa, 1 bardak sütün içine 1 çay kaşığı zencefil veya zerdeçal katabilir veya 1 tatlı kaşığı bal (eğer bala alerji yok ise) ile 1 çay kaşığı toz ya da taze zencefili karıştırıp macun kıvamına getirebilirsiniz.

    Bunların yanı sıra 1 çay bardağı ıhlamur içine 1 tatlı kaşığı bal ve 1 çay kaşığı toz zencefili ekleyebilirsiniz. Ancak dikkat!

    Bu gıdaların 1 yaş altındaki çocuklara verilmesi uygun değildir.

    KALIN GİYDİRMEYİN

    Hastalıklardan korumak için terletmeyen, çok kalın olmayan, aynı zamanda üşütmeyen kıyafetler tercih edin. Soğuk havalarda tek kalın bir kıyafet yerine, ince özellikli kıyafetlerin bir iki kat şeklinde giydirilmesi, ısı dengesinin sağlanması açısından daha iyi bir koruma sağlıyor.

    Ayakların ısısının da iyi korunması çok önemli. Pamuklu, terletmeyen ve çok ağır olmayan çoraplar ile ısı yalıtımını iyi sağlayan ve ayağına büyük olmayan ayakkabı tercih etmelisiniz.

    Baş bölgesinden ısı kaybı fazla olabileceği için şapka veya bere takmayı ihmal etmeyin. Ayrıca ısı regülasyonu için atkı sararak boyun bölgesinin soğukla temasını önlemelisiniz.

    BU KÜRÜ UYGULAYAN 1 YIL GRİP OLMUYOR

    Şifalı Bitkiler Uzmanı Ahmet Bingöl, gripten kurtulmanın formülünü açıkladı.

    Gribe karşı en etkili mucizevi bitkilerden olan zencefil ve zerdeçal ile bal karışımını öneren Bingöl, bu kürü uygulayan kişilerin 1 yıl boyunca grip enfeksiyonlarından kurtulacağını söyledi. Bingöl, "Bunun için gram zencefil, gram zerdeçal ve 1 kilo bal iyice karıştırılacak. Her sabah aç karnına bir yemek kaşığı tüketilecek. Bu etkili kür sayesinde 1 yıl boyunca gripten korunacaksınız" dedi.

    PROTEİN VE PROBİYOTİK

    Çocuklar vücudumuz için yapı taşı olan proteinlerden zengin beslenmeli.

    Bunun içinhaftada en az 2 kez balık, kez kırmızı et, kez bakliyat (kuru fasulye, nohut mercimek v) tüketmeli. Her sabah yumurta, peynirve zeytin yemeleri de çok önemli. Bol vitamin içeren sebze ve meyveler, kış aylarında özellikle de C vitamin deposu olan portakal, mandalina ile nar sofrada mutlaka bulunmalı. Kalsiyum ve proteinden zengin süt, bağışıklık sistemimizi güçlendiren ev yapımı yoğurt, kefir gibi probiyotikler, muz gibi prebiyotikler temel besinler olmalı.

    ANNE SÜTÜ ÖNEMLİ

    Anne sütü bağışıklık sistemini güçlendirmek için bebeğin ihtiyacı olan tüm besin öğelerinin kaynağı olan mucizevi bir besin. Dünya Sağlık Örgütü; sayısız faydaları nedeniyle bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmelerini, 6. aydan sonra da ek gıdalarla birlikte 2 yaşına kadar anne sütüyle beslenmeye devam etmelerini öneriyor. Bebeğinizin bağışıklık sisteminin güçlü olması için gribe yakalandığınızda bile emzirmeye devam edin.

    ORTAMI HAVALANDIRIN

    Kapalı mekanların saat başı en az 5 dakika havalandırılmaları, enfeksiyonlarla mücadele etmede son derece önem taşıyor.

    Enfeksiyonlardan korunmak için evinizde de odaları düzenli olarak havalandırmaya özen gösterin. Ayrıca evin ısısını iyi ayarlamalı ve havanın aşırı kuru olmasını engellemelisiniz.

    BOL SU İÇİN

    Kış aylarında kaloriferlerin etkisiyle kuruyan oda havası solunum yollarının kurumasına ve tahriş olmasına zemin hazırlıyor. Çocuğunuzun bol bol su içmesini sağlayarak duruma da engel olabilirsiniz. En önemlisi yeterli miktarda su tüketilmesi bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kan dolaşımını düzenliyor, metabolizmanın artışını sağlıyor, toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırıyor.

    ELLER SIK YIKANMALI

    Ağız ve burun salgılarının bulaştığı ellerle temas sonucu mikroplar kolayca bulaşıyor. Bu nedenle çocuğunuzun ellerini yemekten önce ve sonrasında, dışarıya çıktıktan sonra bol su ve sabunla yıkamasını sağlayın.

    KURUYEMİŞ TÜKETİN

    Ceviz, badem ve fındık gibi kuruyemişler içerdikleri E vitamini, çinko ve omega 3 yağ asitleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyorlar. Çocuğunuzun her gün bir avuç çeşitli kuruyemişlerden yemesini sağlayın.

    S&#;t Kilo Verdirir Mi? Tar&#;ınlı, Kakaolu, Zencefilli, Zerde&#;allı Ve Ballı S&#;t İ&#;mek Zayıflatır Mı

    Haberin Devamı

    Kilo vermede bölgesel yağ yakımı önemli olan bir unsurdur. Bölgesel yağ yakımı içinse süt oldukça ideal bir besindir. 

    Tarçınlı, Kakaolu, Zencefilli, Zerdeçallı ve Ballı Süt İçmek Zayıflatır mı?

    Sütün sade olarak içilmesinin yanında farklı ürünler karıştırılarak içilmesi de mümkündür. Bunu yapmak için tarçın, kakao, zencefil, zerdeçal ve bal kullanılabilir. 1 bardak sütün içerisine bu ürünlerden herhangi birinden 1 tatlı kaşığı alarak koyabilirsiniz. 

    Tarçınlı Süt

    Tarçınlı süt bel ve karın bölgesinde incelme yapılması için çok etkilidir. Bu bölgelerdeki yağlardan tarçınlı süt ile kurtulabilirsiniz. Tarçınlı süt harika kokusu ve farklı faydaları ile birçok kişinin tercih ettiği bir zayıflama çeşididir. Arzu eden kişiler toz veya çubuk tarçın kullanabilirler. 

    Kakaolu Süt

     Kakao kalorisi az olan bir üründür. Bh nedenle süt ve kakao aynı anda kullanılmaktadır. Ortaya çıkan kakaolu süt hızlıca kilo vermenin etkili bir halidir. 

    Zencefilli Süt

    Metabolizmayı ve yağ yakımını hızlandıran zencefil, süt ile bir araya gelince yararlı ve lezzetli olmaktadır. Ayrıca bu sayede kilolarınıza veda edebilirsiniz. 

    Zerdeçallı Süt

    Zerdeçal normalde tek başına da zayıflama için kullanılan bir üründür. Zerdeçalı süt ile karıştırıp içmek ise kilo verme hızını arttırır.

    Ballı Süt

    Haberin Devamı

     Ballı süt birçok hastalığa iyi gelmesi ile bilinir. Ayrıca enerji almak içinde ballı süt içilebilir. Ancak kilo verme konusunda ballı süt farklı bir yapıya sahiptir. İçerisinde yer alan balın şekerli oluşu kiloya dönebilir. 

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası