mersin fetö davaları son dakika / Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı Haberleri - Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı Haber - Haberler

Mersin Fetö Davaları Son Dakika

mersin fetö davaları son dakika

Mersin merkezli 3 ilde FET&#; operasyonu: 14 g&#;zaltı

Haberin Devamı

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY'nin güncel yapılanmasında faaliyet gösterdiği belirlenenlerin de bulunduğu 15 kişinin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesi için çalışma başlattı. Mersin, Adana ve Antalya'da tespit edilen adreslere, şafak vakti, polisin katılımıyla dron destekli operasyon düzenlendi. Eş zamanlı operasyonda 14 şüpheli, yakalanarak gözaltına alındı. Firari 1 şüphelinin yakalanması için çalışmalar ise sürdürülüyor.

YENİ FİNANS KAYNAĞI; MARKET HEDİYE KARTLARI

Öte yandan operasyonda, FETÖ/PDY'nin güncel yapılanmasında sözde finansal sorumlu olarak yer aldığı tespit edilen M.Y.'nin aracında, üyelerin örgütten kopuşunu önlemek ve aidiyet duygusunu artırmak amacıyla dağıtıldığı değerlendirilen 5 bin TL ve 16 market hediye kartı ele geçirildi. Yapılan çalışmada, örgütün kendi mensuplarına finansal yardım sağlama yönteminde değişikliğe gittiği ve market hediye kartları üzerinden finans sağladığı belirlendi.

Haberin Devamı

Ayrıca şüpheliler arasında 'askeri mahrem yapılanma'da faaliyet gösteren kişiler de bulunurken, örgütün gizli haberleşme yöntemlerinden ankesörlü telefon ve büfe hatlarından ardışık aranma kayıtlarının olduğu ve diğer örgüt mensuplarının 'ByLock' yazışmalarında isimlerinin anıldığı belirlendi. Şüphelilerin, daha önce gözaltına alınan itirafçı kişilerin ifadelerinde isimlerinin geçtiği, örgüte ait olan ve yapıya eleman devşirmek için kullanılan 'ışık evleri'nde kaldığı, örgüt sorumlularıyla irtibat kayıtlarının bulunduğu kaydedildi. 

Mersin merkezli FETÖ operasyonu: 14 gözaltı

&#;l Emniyet Müdürlü&#;ünün yaz&#;l&#; aç&#;klamas&#;na göre, Kaçakç&#;l&#;k ve Organize Suçlarla Mücadele &#;ubesi ekipleri, FETÖ'nün eylem ve faaliyetlerinin de&#;ifresine yönelik çal&#;&#;malar&#;n&#; sürdürdü.

Bu kapsamda, 15 &#;üphelinin FETÖ'nün güncel yap&#;lanmas&#; içinde faaliyet yürüttü&#;ü tespit edildi.

Çal&#;&#;malarda, zanl&#;lar aras&#;nda örgütün askeri mahrem yap&#;lanmas&#; içerisinde faaliyet gösteren ki&#;iler bulundu&#;u, ankesörlü hatlar üzerinden ard&#;&#;&#;k aranma kay&#;tlar&#;n&#;n tespit edildi&#;i ve baz&#; &#;üphelilerin isimlerinin de "ByLock" yaz&#;&#;malar&#;nda yer ald&#;&#;&#; belirlendi.

Baz&#; zanl&#;lar&#;n isimlerinin de daha önce gözalt&#;na al&#;n&#;p "itirafç&#;" olarak ifade veren FETÖ &#;üphelilerinin beyanlar&#;nda geçti&#;i, örgüte eleman toplamak için "&#;&#;&#;k evi" olarak adland&#;r&#;lan mekanlarda kald&#;klar&#;, birinin ise "ev sorumlusu" oldu&#;u saptand&#;.

&#;üphelilerin yakalanmas&#; için Cumhuriyet Ba&#;savc&#;l&#;&#;&#; koordinesinde, Mersin, Adana ve Antalya'daki adreslere e&#; zamanl&#; "&#;afak operasyonu" düzenlendi.

Mersin'de kent merkezindeki dron destekli operasyona yakla&#;&#;k polis kat&#;ld&#;. Operasyonda 14 zanl&#; yakaland&#;.

Bir zincir markete ait 16 hediye kart&#; ele geçirildi

Gözalt&#;na al&#;nan &#;üpheliler aras&#;ndaki M.Y'nin, örgütün güncel yap&#;lanmas&#;nda sözde finansal sorumlu olarak yer ald&#;&#;&#; belirlendi.

Zanl&#;n&#;n arac&#;nda, "örgüt mensuplar&#;n&#;n yap&#;dan kopu&#;unu önleme" amac&#;yla da&#;&#;t&#;ld&#;&#;&#; de&#;erlendirilen 5 bin lira ile bir zincir markete ait 16 hediye kart&#; ele geçirildi.

Polisin, adresinde bulunmayan bir &#;üpheliyi yakalamaya yönelik çal&#;&#;mas&#; sürüyor.

FETÖ nedir?

FETÖ nedir?

FETÖ kelimesi, Fethullahçı Terör Örgütü'nün açılımıdır. İlk kez İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı bir fezlekede geçen FETÖ'nün temel hedefi, yasal ya da yasadışı dinleme ve izleme ile elde ettiği raporları şantaj ve tehdit unsuru olarak kullanmak ve Türkiye'nin anayasal kurumlarını ele geçirmektir.

Örgütün liderliğini Fethullah Gülen'in yaptığı iddia edilmekte ve diğer yasadışı örgütlerden çok daha sıkı bir yapılanmaya sahip olduğu için bünyesinde "Tayin Heyeti", "Mollalar Grubu", "İstişare Kurulu" ve Meclis" adı altında farklı üst organların bulunduğu söylenmektedir. Öte yandan örgütün para kaynaklarının ne şekilde kullanılacağını belirleyen bir de "Mütevelli Heyeti" yer almaktadır.

Terör örgütünün temel amacı ise devlete alternatif bir sistem kurmak ve paralel devlet yapılandırmasını ortaya çıkarmaktır.

Muharrem İnce&#;ye &#;sosyal medya kumpası&#; soruşturmasında yeni gelişme!

Seçim sürecinde sosyal medyada Muharrem İnce hakkında ortaya atılan iddiaların ardından harekete geçilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce&#;nin sosyal medya hesabındaki iddialar üzerine başlattığı soruşturmayı tamamlayarak 5 kişi hakkında "özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek" ve "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" suçlarından 9&#;ar yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi.

Haber

Muharrem İncekumpassoruşturmafetö

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası