bozcaada altınoluk arası kaç km / altinoluk bozcaada Yol Güzergahı Haritası, Yol Tarifi, Mesafe Kaç Km

Bozcaada Altınoluk Arası Kaç Km

bozcaada altınoluk arası kaç km

KUZEY EGE BİSİKLET TURU (ALİAĞA-BOZCAADA)

KUZEY EGE BİSİKLET TURU

Demirayaklar Bisiklet Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü olarak 3 günlük bir bisiklet turu planladık. Bu tur kapsamında rotamız, 1. gün Aliağa – Altınoluk, 2. gün Altınoluk – Babakale – Geyikli İskele, 3. gün Geyikli İskele – Ezine şeklindedir. Toplam 2 gece konaklama yaptık. Altınoluk’ta Caferi Camii misafir odasında ve Bozcaada’da Çayır Plajında mat ve tulumla sahilde açıkta uyuduk. Yeme ve içme olaylarını yolda ve konaklama için durduğumuz yerlerde yaptık. Yanımıza çadır ve yemek yapmak için malzeme almadık. Şişme mat ve yazlık tulum, ince bir yağmurluk/rüzgârlık, 1’er adet yedek tişört ve şort, powerbank, şarj kablolarımızla birlikte 2 adet iç lastik ve yama seti aldık. Onun dışında yanımızda başka bir şey yoktu.

Parkur Bilgileri: Aliağa İzban – Yenişakran – Tepeköy – Gömeç – Burhaniye – Akçay – Altınoluk – Küçükkuyu – Behram – Kuruoba – Bademli – Kocaköy – Babakale – Gülpınar – Tuzla – Babadere – Kösedere – Tavaklı İskele – Geyikli İskele – Bozcaada – Çayır Plajı – Bozcaada – Geyikli İskele – Geyikli &#; Ezine

Parkur gün sayısı             : 3 gün

Parkur uzunluğu              : km

Toplam çıkış                      : + m

Toplam iniş                        : m

  1. GÜN ALİAĞA &#; ALTINOLUK PARKURU ( km)

Sabah ’da kalkarak ’ta Şemikler’den İzbana binerek, civarında Aliağa’ya geldik. Burada kısa bir atıştırma yaptıktan sonra, ekip arkadaşımızın Aliağa’da bulunan oğlunun yanına da kısaca uğrayıp, pedallara basmaya devam ettik. Bergama kavşağında bulunan opet istasyonuna kadar yaklaşık 40km mola vermeden pedal çevirdik. İlk molamızı burada verip, güzelce dinlenip bir şeyler atıştırdıktan sonra yolumuza devam ettik. Yollarda çeşitli çıkışlar ve inişler olsa da bu çıkışlar kategorize edilmiş derecede sert değil. Hızlı bir şekilde ilerlemeye devam ettik. Ayvalık civarına gelinceye kadar fazla mola verecek yer olmadığı için genellikle benzinliklerde mola verdik. Bergama kavşağı sonrasında yol kenarlarında bulunan satıcılarda çilek yeme molası, koruk suyu içme molaları verdik. Yemek yiyecek çok fazla yer olmadığı için Ayvalık civarında bulunan Akkuşlar dinlenme tesisinde yemek molası verdik. Burada çorba ile birlikte pide ve lahmacun söyledik. Porsiyonların küçük olacağını düşünmüştük ama pide ve lahmacun ekstra büyük şekilde geldi. Yemeklerimizi çok zor bitirdik. Tıka basa karnımızı doyurduktan sonra yolumuza devam ettik. Biraz ileride Köfteci Yusuf’un bulunduğu bir tesis de varmış. Burası da size alternatif olabilir. Burhaniye’ye yaklaşırken sağ tarafta ahşaptan yapılmış bir mekân gözümüze çarptı. Burada bir mola vermek istedik. Mekânın isminin Pelitköy çay evi olduğunu öğrendik. Ahşaptan yapılma, oldukça otantik bir havası olan bir mekân burası. Elektriğini güneş enerjisinden sağlıyorlarmış. Biraz sohbet edip, soluklanıp çayımızı içip yolumuza devam ettik. Ören’e geldikten sonra ana yoldan değil sahil yolundan devam ettik. Yol Ören’den çıkana kadar kilit taş şeklinde devam edip sonrasında tarlaların arasından asfalt olarak devam etmektedir. Akçay sahilde bir mola daha verip, dondurmalı helva yedikten sonra ana yola çıkarak yeniden Çanakkale yolundan ilerlemeye devam ettik. Saat gibi Altınoluk sahile gelerek turumuzun ilk gününü tamamladık. Sahilde yarım saat dinlendikten sonra bir şeyler yemek için çarşıya geçtik. Yemeğimizi yedikten sonra dışarıda kalabileceğimiz kuytu yerler bakmaya başladık. Havanın oldukça rüzgârlı olması nedeniyle sahil yerine ana yolun üst kısımlara bakmaya karar verdik. Gözümüze kestirdiğimiz bir Camiinin yanına giderek ağaçları sulayan görevliye bahçede kuytu bir köşede tulum ve matla konaklama yapabilir miyiz diye sorduk. Camii görevlisi bize, “nereden geliyorsunuz, oldukça yorgunsunuzdur, bahçede kalmanız yerine ben size misafir odamızı açayım, orada kalın” teklifinde bulundu. Bu teklif karşısında oldukça şaşırıp, inanılmaz sevindik. Misafir odasında bulunan koltuklara uzanarak güzel bir uyku çektik. Camiinin Caferi camisi olması ve diyanete bağlı olmadığını görevli ile sohbetimiz sırasında öğrendik. Biz çok faaliyette diyanete bağlı camilerin bahçelerinde veya müsait yerlerinde konaklayabilir miyiz tekliflerimiz imamlar veya görevliler tarafından şiddetle reddedildi.

  • km lik yolun %95 civarı sıcak asfalt, Ören’den itibaren sahil bölümü kilit taşlı yol şeklindedir.
  • Parkurda hafif inişler ve hafif çıkışlar mevcuttur.
  • Molalarımızı km aralıklarında benzinliklerde yaptık. Bergama kavşağından sonra yol kenarındaki satıcılarda çilek, dut ve koruk suyu içmek için molalar verdik.
  • Ayvalık’a yaklaşırken dinlenme tesisi, sonrasında da Köfteci Yusuf’un bulunduğu tesis mevcut. Yemek ihtiyacınızı buralardan karşılayabilirsiniz.
  • Altınoluk’ta çeşitli lokantalar vb. mevcut buralarda akşam yemeğinizi yiyebilirsiniz.
  • Konaklamamızı Altınoluk’ta bulunan Caferi Camisinin misafir odasında yaptık.
  • Otel, pansiyon vb. konaklama yapmak isterseniz bölgede bu tip yerler fazlasıyla mevcut.
  • Parkurda kategorize yokuş bulunmamaktadır.
  • Rotanın Strava linki; funduszeue.info

 

  1. GÜN ALTINOLUK – BABAKALE – GEYİKLİ İSKELE ( km)

Sabah ’da uyanıp hızlıca hazırlanıp, kaldığımız odayı bulduğumuz gibi temizce bırakarak gibi sürmeye başladık. Sürmek için seleye ilk oturduğumuzda dünün acısını hissetmedik değil. 10km kadar sürdükten sonra Küçükkuyu bölgesinde yol üstünde gördüğümüz bir unlu mamuller dükkanında durarak kahvaltımızı yapıp, sürmeye devam ettik. Behram civarına kadar yol genel olarak düz devam etmektedir. Behram öncesinde parkurun ilk ciddi yokuşuna başladık. Yokuş 2km civarında, ortalama %6,9 eğime sahip funduszeue.inforize bir yokuştur. Burayı yavaş ve bol dinlenmeli bir şekilde çıktıktan sonra molamızı verdik. Dinlendikten sonra sürmeye devam ettik. Yol ufak ufak inişli çıkışlı şekilde devam ediyor. Sonrasında günün 2. Sert yokuşu geliyor. Bu yokuş 5km uzunluğunda, ortalama %3,8 eğime sahip 3. Kategorize yokuştur. Bu yokuş havanında ısınmasıyla birlikte bizi oldukça yordu. Yokuşun sonuna doğru sol tarafta bulunan Aytemiz benzin istasyonuna kendimizi atarak uzun bir dinleme ve atıştırma molası verdik. Buradan itibaren yol yine ufak ufak inişli çıkışlı şeklinde devam etmektedir. Köylerden geçerken kahve ve çeşme bulunan her köyde kısa soluklanma molaları verdik. Babakale’ye inişi Kocaköy’den yapıp, Gülpınar’dan çıkma şeklinde planladık. Navigasyonda bu şekilde gösterince iniş için Kocaköy’den aşağıya yöneldik. Belli bir süre soğuk ve bozuk asfalt şeklinde devam eden yol ardından bize büyük bir sürpriz yaptı. Yol bir anda toprak yola döndü. Belli bir süre topraktan sürerek Babakale’ye inmeye çalıştık. Yolun toprak olması ve inişinde oldukça dikleşmesi sonrasında bisikletlerden inip, yürüyerek inmeye başladık. Yürüyerek inerken bile zorlandığımız anlar yaşadık. Babakale’de bulunan yel değirmenlerine kadar yürüdük. Sonrasında Kale’ye geçip kısa bir tur yapıp, meydanda bulunan kahvede mola verdik. Burada bir şeyler yedikten sonra yeniden sürmeye devam ettik. Babakale’den Gülpınar’a kadar 2 tane yokuş mevcut. Bu yokuşlardan bir tanesi kategorize değil, diğeri ise 4. Kategorizen bir yokuş. Gülpınar’a çıktıktan sonra kısa bir mola verdik. Molanın ardından sürmeye devam ettik. Yol Tuzla’ya kadar iniş ve düz şekilde devam ediyor. Tuzla’dan sonra yol hafiften yokuşa dönüp, Babadere’yi geçinceye kadar devam etmektedir.  Sonrasında yol yeniden iniş ve düz olarak devam etmektedir. Antik kent yoluna döndükten sonra beton yolla birlikte yol yokuşa dönmektedir. Yokuşun kategorisi bulunmamaktadır. Buradan inişle birlikte Geyikli İskeleye kadar yol düz etmektedir. Saat ’de Geyikli iskeleye gelerek 2.günümüzü tamamladık. Feribot biletimizi alıp, Geyikli Seyahat tesisinde bir şeyler yedik ve feribot saatimizi beklemeye başladık. Saatimiz gelince feribota binip, Adaya geçtik. Kısa bir ada turu yapıp, bir şeyler içtikten sonra konaklamak için Çayır Plajına sürmeye başladık. ’te Çayır Plajına gelerek konaklama yapacağımız kumsalda uzanarak dinlenmeye çekildik.

  • km lik parkurun büyük çoğunluğu soğuk asfalt olup, Kocaköy’den Babakale’ye iniş toprak yoldur. Babakale’ye Gülpınar’dan ininiz. Antik kent bölgesinde de yol belli bir süre beton şeklindedir.
  • Parkurda 2 tane funduszeue.inforize, 1 tane funduszeue.inforize yokuş, 3 tane de kategorize olmayan yokuş mevcuttur.
  • Havanın lodos esmesi nedeniyle Çayır Plajını tercih ettik. Rüzgâr durumuna göre farklı bölgelerindeki plajlarda konaklamayı düşünebilirsiniz.
  • Yol üzerinden yemek yiyebilecek herhangi bir yer yok. Babakale’de kahvede tost vb. bir şeyler yiyebilirsiniz.
  • Parkur köy yollarından geçtiği için, yol üzerinde su kaynağı sıkıntısı bulunmamaktadır. Çoğu köyde market ve kahve de bulunmaktadır.
  • Konaklamamızı Çayır plajında mat üzerinde tulumda yaptık.
  • Parkurda 3 tane kategorize çıkış bulunmaktadır. Bu kategorilerin ayrıntıları şu şekildedir;

 

Mesafe (km)Yükselme (m)Eğim (%)Kategori
4
3
4

 

  1. GÜN GEYİKLİ İSKELE – GEYİKLİ &#; EZİNE (23km)

Sabah ’da dinlenmiş bir şekilde uyandık. Bugün turumuzun son günü ve Ezine’ye kadar kısa bir sürüş yapacağımız için güzelce bir şekilde dinlenerek uyandık. Hızlıca toparlanarak, saat ’da ki feribota yetişmek için iskeleye doğru sürmeye başladık. Feribota bindikten sonra kahvaltı için ekstra zaman kaybetmemek için feribotla tost ile kahvaltımızı yaptık. Geyikli İskele’de indikten sonra bisiklet yolundan sürmeye devam ederek Geyikli’ye geldik. Geyikli’den sonra 2,5km uzunluğunda, %3,9 ortalama eğime sahip 4. Kategori bir yokuş çıktık. Yokuş sonrası hafif düzleşen yol sonrasında hafif olacak şekilde Aladağ mevkiine kadar yükselmeye devam etmektedir. Sonrasında Ezine’ye doğru inişe geçen yolla birlikte civarında Ezine Otogara ulaştık. Buradan İzmir’e dönüş için otobüs biletimizi alarak saatimizi beklemeye geçtik. Otobüsümüze binip, İzmir’e doğru dönüşe geçerek 3 günlük turumuzunda sonuna gelmiş olduk.

  • 23kmlik yolun tamamı sıcak asfalt şeklindedir.
  • Yol üzerinde ihtiyaçları karşılamak için benzinlikler vardır.
  • Ezine Otogarından neredeyse her yere ulaşım mevcuttur.
  • Parkurda 1 tane kategorize çıkış bulunmaktadır. Bu kategorinin ayrıntıları şu şekildedir;
Mesafe (km)Yükselme (m)Eğim (%)Kategori
944

 

Genel Bilgiler;

  • Bisiklet turumuz keyif değil, performans turudur. Turumuza o yönden bakmanızda fayda vardır. İlk km, ikinci gün km yol yapıldı.
  • Parkurumuz ilk gün genellikle düz, 2.gün ise ciddi çıkış ve iniş içermektedir.
  • İlk gün Camii misafir odasında, 2. Gün plajda mat üzerinde tulumla konaklama yaptık.
  • Turunuzu yol üzerinde çadırlı veya pansiyon/otel konaklamalı da planlayabilirsiniz.
  • İlk gün su ihtiyaçlarınızı benzinliklerden karşılayabilirsiniz. 2. Gün kırsal ve köy yollarından ilerlendiği için her köyde su kaynağı vardır. Su temininde sıkıntı yaşanmıyor.
  • Yanımızda minimum düzeyde eşya almaya gayret ettik. Şişme mat ve yazlık tulum, ince bir yağmurluk/rüzgârlık, 1’er adet şort ve tişört, powerbank, şarj kablolarımızla birlikte 2 adet iç lastik ve yama seti aldık. Onun dışında yanımızda başka bir şey yoktu.
  • Rota, parkur, konaklama, bisiklet vb. konularda aklınıza katılan şeyleri sormak veya danışmak isterseniz sitenin iletişim bölümündeki mail adresi üzerinden temasa geçebilirsiniz.

Görüntülenme sayısı

İlgili

Gökçeada'ya Nasıl Gidilir

Gök­çea­da’ya ula­şım Kabatepe Limanından kalkan arabalı feribotlar ile sa­de­ce de­niz yo­luy­la sağ­la­nı­yor. Ges­taş ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen de­niz ula­şı­mın­da, 2 ara­ba­lı fe­ri­bot kul­la­nı­lı­yor. Ges­taş’ın yı­lın­da al­dı­ğı ro-ro tipi ye­ni ara­ba­lı fe­ri­bot sayesinde Gök­çea­da’ya ula­şım es­ki­ye oran­la ar­tık çok da­ha hız­lı yapılıyor.


Araçla gelenler adaya sadece arabalı feribotlarla ulaşabilirler. Yolculuğun süresi hangi feribota denk geldiğinize göre değişiyor. Yeni feribot ile 1 saat 15, eskisi ile 1 saat 45 dakika sürüyor. 

Ara­bay­la

İs­tan­bul’dan ge­lir­ken TEM oto­yo­lu üze­rin­den Te­kir­dağ, Ge­li­bo­lu, Eceabat is­ti­ka­me­tin­de iler­le­ye­rek Gökçeada feribotunun kalktığı Ka­ba­te­pe Li­ma­nı’nın­a ulaşılıyor. İstanbul merkezinden Kabatepe Limanına yol km, yaklaşık 3,5 saat sürüyor.

Kabatepe Limanı Trakya bölgesi yani Avrupa kıtasında yer alıyor. Asya kıtasından gelecek olanların Çanakkale Boğazını geçmeleri için artık iki seçenekleri var: arabalı feribot ya da yeni yapılan köprüyü kullanmak.

An­ka­ra, Es­ki­şe­hir, Bur­sa’dan ge­lir­ken Ça­nak­ka­le Boğazı’nı geçmek için en mantıklısı köprüyü kullanmak olacaktır.

İzmir tarafından gelenler için ise en mantıklısı Çanakkale merkezden Eceabat arabalı feribotuna binmeleri olacaktır.

ÇANAKKALE BOĞAZI’NI FERİBOT İLE GEÇMEK İÇİN:

* Lapseki - Gelibolu (20 dak)
* Çanakkale - Eceabat - (20 dak)
* Çanakkale - Kilitbahir -  (15 dak)
    
Gestaş'ın Çanakkale Boğazı'nda düzenlediği sefer saatleri için ziyaret edin : funduszeue.info

Oto­büs­ ve Transfer

Gök­çea­da’ya büyükşehirlerden tarifeli sefer yapan sadece Çanakkale Truva bulunuyor. Yaz dö­ne­min­de İs­tan­bul-Gökçeada arasında her ­gün sa­bah ve ge­ce,  kal­kış ve va­rış­la­rı­ ada­nın için­den olan iki se­fer ya­pı­lı­yor. 

yılında sadece İstanbul- Gökçeada arasında transfer yapan, 16 kişilik, non-stop seyahat edebileceğiniz iki firma da hizmet vermeye başladı:

VIP Varol Turizm 17 19

Yılmaz Tur 35 38

An­ka­ra, Bur­sa, Es­ki­şe­hir istikametinden ge­len oto­büs­le­rin son du­ra­ğı Ça­nak­ka­le. Otobüsten indikten sonra Ça­nak­ka­le-Gök­çea­da arasında dü­zen­le­nen de­niz oto­bü­sü se­fer­le­ri­ne denk gelirseniz ada­ya var­ma­nız sadece 1 saat sürecek.


Denk gel­mez­se­niz, Ka­ba­te­pe’den kal­kan fe­ri­bot­la­ra bi­ne­bi­lir­si­niz. Bu­nun için ön­ce Çanakkale-Eceabat hattından bo­ğa­zı geç­me­niz son­ra Ka­ba­te­pe li­ma­nı­na gi­den mi­ni­büs­le­re bin­me­niz ge­re­ki­yor.


Özel Tekneyle

Ada­ya özel tek­ne­le­riy­le  ulaş­mak is­te­yen­le­rin ya­na­şa­bi­le­ce­ği iki ko­ru­nak­lı li­man bu­lu­nu­yor ada­da. Bun­lar, feri­bo­tun ya­naş­tı­ğı Ku­zu­li­ma­nı ve ku­zey­do­ğu­da­ki Ka­le­köy Li­ma­nı. Be­le­di­ye­ye bağ­lı bu li­man­lar­dan elek­trik, su, ya­kıt gi­bi ihtiyaçlarınızı gidermeniz mümkün.

Be­le­di­ye Za­bı­ta­sı     24 76

Hava Yoluyla

Gökçeada'da bir havaalanı bulunuyor, ama uçak seferleri uzun süredir yapılmıyor. Adaya en yakın havaalanı Çanakkale. 


Balıkesir Edremit Altınoluk ile Bozcaada Çanakkale Arası Kaç Km?

Balıkesir Edremit Altınoluk Bozcaada Çanakkale Kaç Km

Balıkesir Edremit Altınoluk ile Bozcaada Çanakkale arası kaç km? yaklaşık olarak toplam 84 Kilometre mesafededir. Balıkesir Edremit Altınoluk Bozcaada Çanakkale arası kaç saat sürer sorusunun yanıtı ise; yolculuk süresi arabanız ile yaklaşık 2 saat 1 dakika sürecektir. Yani şimdi yola çıkarsanız saat varış saatiniz bugün olacaktır.

Balıkesir Edremit Altınoluk Bozcaada Çanakkale Km Yakıt Hesaplama

Balıkesir Edremit Altınoluk ile Bozcaada Çanakkale yol güzergahında benzinli bir araç kullanıyorsanız 84 Km mesafede 5,5 Litre yakıt tüketirsiniz. Size maliyeti de ₺ olur. Dizel bir aracınız varsa 4,6 Litre yakıt tüketimi yaparsınız. Yakıt maliyetiniz ise ₺ olur. Şayet LPG takılı bir araçla yol alıyorsanız ₺56 ortalama yakıt maliyetiniz oluşacaktır.

BenzinMotorinLPG
₺56

NOT: , tarihli illerin ortalama yakıt fiyatları baz alınarak yapılmıştır. Benzin: TL, Motorin: TL, LPG: TL'dir. Benzinli aracın Km'de 90 km/s hızında ortalama Litre, dizel aracın ise ortalama Litre yakıt tükettiği varsayılmıştır. Yakıt maliyetiniz aracınızın hızına, yol koşullarına veya bulunduğunuz ilin yakıt fiyatlarına göre değişiklik gösterebilir.

Balıkesir Edremit Altınoluk Bozcaada Çanakkale Yol Tarifi

Balıkesir Edremit Altınoluk Bozcaada Çanakkale Yol Tarifi almak için "Yol Tarifi" butonuna basabilirsiniz. Bu sayede yol haritasına ulaşabilir, yol tarifi ile trafik durumuna bakabilirsiniz. Ayrıca "Google Navigasyon" butonunu kullanabilirsiniz. Web yada uygulamayı açabilir, yol tarifi alabilirsiniz. Balıkesir Edremit Altınoluk hava durumu veya Bozcaada Çanakkale hava durumu nasıl görmek için sayfayı aşağıya kaydırabilirsiniz.

Assos'a Nasıl Gidilir

Assos(Behramkale) Kuzey Ege'de Çanakkale, Ayvacık ilçesine bağlı bir köydür.

Arabayla

İstanbul’dan Assos'a arabayla gelmek için Çanakkale Boğazı’nı geçmeniz gerekiyor. Bunun için farklı noktalardan feribota binerek karşıya geçebilirsiniz.

    * Gelibolu - Lapseki (20 dak)
    * Eceabat - Çanakkale (15 dak)
    * Kilitbahir - Çanakkale (7 dak)
    
Gestaş'ın Çanakkale Boğazı'nda düzenlediği sefer saatleri için tıkayın :funduszeue.info
Karşıya geçtikten sonra Ezine-Ayvacık üzerinden Assos'a yaklaşık 1 saatte ulaşabilirsiniz.

Arabayla İstanbul-Assos saat, İzmir-Assos saat uzaklıkta bulunuyor.

İstanbul- Bandırma arasında düzenlenen hızlı feribot seferlerini tercih ederseniz daha az süre araba kullanmış olursunuz. Feribottan indikten sonra şu rotayı izleyerek Assos'a saatte ulaşabilirsiniz: Bandırma - Balıkesir – Edremit – Akçay – Altınoluk - Küçükkuyu - Assos (Behramkale)  

Otobüsle

Büyükşehirlerden Assos'a direk otobüs seferleri bulunmuyor. Çanakkale Truva, Kamil Koç veya Metro otobüsleriyle Ayvacık, Küçükkuyu ya da Altınoluk'a ulaştıktan sonra Assos'a saat başı kalkan minibüslerle ya da taksi ile ulaşabilirsiniz.

Ankara'dan gelenler, son durak Çanakkale'de indikten sonra Ayvacık minibüsüne binmeliler. Çanakkale-Ayvacık arası 45 dakika sürüyor. Ayvacık-Assos 17 km.

Uçakla

Çanakkale ya da Edremit havaalanlarını kullanarak Assos'a ulaşabilirsiniz. Assos- Edremit arası 63 km. Assos'a aktarmalı minübüsler ya da taksi ile ulaşabilirsiniz. Assos- Çanakkale arası 84 km'dir. Çanakkale'den önce Ayvacığa, oradan da Assos'a minibüslerle gelebilirsiniz.


KARADAN MESAFELER:

Assos - Ayvacık                17 km
Assos - Küçükkuyu           26 km
Assos - Çanakkale            84 km
Assos - Ayvalık               km
Assos - İstanbul              km 
Assos - İzmir                   km 
Assos - Ankara               km
Assos - Eskişehir            km    
Assos - Bursa                 km

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası