tabi olmak nasıl yazılır / Tabi Olmak Nasıl Yazılır? -NTV Haber

Tabi Olmak Nasıl Yazılır

tabi olmak nasıl yazılır

''Tabii ki'' kelimesi günlük konu&#;ma dilinde en çok kullan&#;lan kelimelerin ba&#;&#;nda geliyor. Genellikle onaylamak anlam&#;nda kullan&#;lan ''tabii ki'' kelimesi yanl&#;&#; yaz&#;lan kelimelerin de ba&#;&#;nda gelmekte. Bu durumda vatanda&#;lar da ''tabii ki'' kelimesinin do&#;ru yaz&#;l&#;&#;&#;n&#; ara&#;t&#;r&#;yor.

''TAB&#;&#; K&#;'' NASIL YAZILIR?

''Tabii ki'' kelimesini, ''tabii ki'', ''tabi ki'' , ''tabiiki'' ya da ''tabiki'' gibi dört farkl&#; &#;ekilde kullananlar var.

Ancak ''tabii ki'' kelimesinin Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre tek bir do&#;ru yaz&#;l&#;&#;&#; mevcuttur.

TDK'ye göre ''tabii'' kelimesi; do&#;ada olan, do&#;ada bulunan, ola&#;an, al&#;&#;&#;lm&#;&#;, her zamanki gibi olan, beklenildi&#;i gibi, elbette, do&#;all&#;kla, do&#;al olarak, i&#;in gere&#;i olarak anlamlar&#;na gelmektedir.

Yaz&#;m&#; s&#;kça kar&#;&#;t&#;r&#;lan ve yanl&#;&#; kullan&#;lan bir kelime olan ''tabii ki''nin do&#;ru yaz&#;l&#;&#;&#; ise ''tabii ki'' &#;eklindedir.

• Tabii ki (Do&#;ru)
• Tabiiki (Yanl&#;&#;)
• Tabi ki (Yanl&#;&#;)
• Tabiki (Yanl&#;&#;)

#türk#çok#tdk#Türk Dil Kurumu#tabii ki nasıl yazılır#tabii ki doğru yazılışı#tabi ki nasıl yazılır

Bu Kategorideki Diğer Haberler

Tabi olmak Ne Demek? TDK’ya Göre Tabi olmak Sözlük Anlamı Nedir?

Günlük hayatın içerisinde, televizyon programlarında, basılı ve dijital dergi, gazetelerde karşılaşılan kelimelerin TDK sözlüğündeki karşılığı merak ediliyor. Tabi olmak ne demek ve ne anlama gelir? Tabi olmak kelimesinin anlamı ile birlikte kökeni ve doğru yazılışı ile örnek cümlelere buradan ulaşabilirsiniz. İşte uzun yıllardır dilimizde olan ve günlük hayatta sıklıkla karşımıza çıkan tabi olmak kelimesi ne demek, TDK’ya göre anlamı, tabi olmak kelimesinin kaç anlamı var kökeni ne sorularının cevabı…

TABİ OLMAK NE DEMEK? TDK'YE GÖRE TABİ OLMAK ANLAMI

Tabi olmak kelimesi günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Tabi olmak kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı şu şekildedir:

- birinin kontrolü altına girmek, bir şeye veya bir kimseye bağlı olmak

TABİ OLMAK KELİMESİ CÜMLE İÇERİSİNDE DOĞRU KULLANIM ÖRNEKLERİ

- Kooperatifler, devletin her türlü kontrol ve denetimine tabi olup siyasetle uğraşmaz

TABİ OLMAK KELİMESİ KULLANILAN ATASÖZÜ VE DEYİMLER

- tabi kılmak
- tabi tutmak

Tabi Nasıl Yazılır? Tabi TDK Doğru Yazılışı Tabi mi Tabii mi?

Türkçede kullanılan sözcüklerin söylenişleri ile yazılışları arasında farklılıklar olabilir. Bu da kişilerin bazı kelimeleri yazarken kafasının karışmasına sebep olur. TDK sözlükten yazımını bilmediğiniz sözcüklerin nasıl yazıldıklarını kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Yazımı karıştırılan bir kelime de tabi kelimesidir. Konuşurken tabi dendiği için birçok kişi bu sözcüğü yazarken de tabi şeklinde yazar. Fakat bu yazım yanlışına yol açar çünkü kelimenin doğru hali tabii şeklinde yazılmalıdır. 

Tabi TDK Doğru Yazılışı

Türk Dil Kurumuna göre tabi kelimesinin doğru yazılması için tabii olarak yazılması gerekmektedir. Türk Dil Kurumu Türkçe kelimelerin hem anlamlarını hem de doğru yazılışlarını öğrenmek için en önemli kaynaktır.

Tabi mi Tabii mi?

Tabi kelimesinin tabi mi yoksa tabii mi şeklinde yazıldığı çoğu kişi tarafından araştırılan bir konudur. Bu kelimeyi eğer tabi olarak yazarsanız imla hatası yapmış olursunuz. Tabii olarak yazmalı ve bu sayede de kelimeyi doğru yazmış olmalısınız. TDK'de yapılmış olan açıklamaya göre kelime tabii olarak yazılır. 

Tabii Ne Demek?

Tabii kelimesi ilk olarak doğada bulunan ya da doğada olan anlamlarına gelir. Olağan, alışılmış, beklendiği gibi olan şeyler için de bu kelime kullanılabilir. Tabii kelimesinin diğer anlamları arasında doğal, yapmacık olmayan, saf ya da katıksız anlamları da vardır.

Tabii İle İlgili Cümleler

Bir millet kendi varlığını müdafaa ederse bundan daha tabii ne olabilir ki?

İnsan sağlığı konusunda beslenme çok önemli olduğundan tabii kaynaklara dikkat etmek gerekir.

Bütün olanlar ona çok tabii gelmişti.

Bu su o kadar tabii ki bana ayrı bir huzur verdiğini söylemem lazım.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası