bosch bulaşık makinesi çok ses çıkarıyor / BOSCH bulaşık makinesinden gelen uğultu | DonanımHaber Forum

Bosch Bulaşık Makinesi Çok Ses Çıkarıyor

bosch bulaşık makinesi çok ses çıkarıyor

Bosch Bulaşık Makinesi Ses Sorunu

albaywolf' Alıntı:

Suyu aldıktan sonra yıkama evresinde yapıyor. Yani aynı muslukta aylardır sorun yaratmayan makine şimdi sorun yaratınca bu kullanıcı hatası mı oluyor? Basınçla ilgili herhangi bir tespit yapılması, bu işlerde yetki belgesi olan bir tesisatçıdan "makine için basınç uygundur" raporu alınması gerektiğini ben bir yerden okumadım, yetkili servis de kurulum yaparken bunu bana söylemedi. İkamet ettiğimiz bölgedeki suyun durumuna göre tuz veya parlatıcı kullanılıp kullanılmaması gerektiği ile ilgili tavsiyede bulunabilen servis elemanları gerekli ölçümleri yapmış olmalı ki su hakkında bilgi sahibidirler öyle değil mi?

Genişletmek için tıkla

burda daha çok soruma soru cevabı geldi :)ben çözüme gitmek istiyordum.
en çok karşılaşılan soru servis bana bunu söylemedi ? gel bunu açalım, o kadar parça o kadar işlem var ki bir makinada anlatmaya kalsa ne hafızada kalır nede gerekli bilgileri vermiş olurlar.
*tuz ayarı standarttır ama alt ile üst kat bar basıncı bile farklı olabilir.
video çekme şansınız var mı ?, bu ses yıkamaya başlayınca olduğu için motordan mı yapıyor nereden yapıyor anlamak lazım. su alma işlemi bittiğine göre demekki ses muslukla alakalı değil

Bulaşık makinesi kapalıyken ses çıkarıyor

Bulaşık makineniz kapalı durumdayken ses çıkarıyorsa aşağıda size önereceğimiz adımları izleyerek bu konuya çözüm bulabilirsiniz.

Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.

Teknik Destek ve Servis Randevusu

bulaşık makinesi ses çıkarıyor


Süzgeç temizliği

Bulaşık makinenizi açma-kapama düğmesinden kapayın. Makinenin kapağını açarak, bulaşıkların yerleştirildiği sepet kısmında altta yer alan sepeti çekin. Sepetin altında bulunan bardak şeklindeki süzgeci tutup hafifçe sola çevirerek yerinden çıkarın.

Filtre çıkarma

User-added image

İki parçadan oluşan bu süzgeci üst kısmında bulunan tırnaklarından ikiye ayırın. İnce süzgecin orta kısmındaki boşluktan tutun ve yukarı doğru çekerek çıkarın.

Süzgeçi açma

User-added image

Süzgeçleri herhangi bir deterjan kullanmadan musluk altında su ve fırça ile temizledikten sonra kurutun. Kuruttuktan sonra; önce ince süzgeci, sonra iki parçalı bardak şeklindeki süzgeci yerine oturtun ve sıkılaşana kadar sağa doğru hafifçe döndürün. Yeniden program seçip çalıştırın.


Program iptali

Makinenizi, ön panelinde bulunan açma-kapama düğmesine basarak açın ve elektrik geldiğinden emin olun.

Tuşların olduğu bölümde üzerinde Başla ya da iptal yazan düğmeye parmağınızı 3 saniye basılı tutun. Yıkama, kurutma ışıkları yanıp sönecek ve yaklaşık 2 dakika içinde bitti ışığı yanacak ya da ekranda "End" yazısı çıkacaktır.

Ardından makinenizi kapatıp açın. Program sıfırlanmış olacaktır. Yeniden program verip çalıştırabilirsiniz.

User-added image



İonFresh tuşu (Koku giderme özelliği)

Bulaşık makinenizin ön kısmında üzerinde İonFresh yazan ya da yaprak şekli olan düğmeye bastığınızda makineniz kapalıyken özellik devreye girecek ve koku giderme ışığı yanıp sönecektir.

Özellik açık konumdaysa makineniz kapalıyken ses gelebilir.

Ariston Bulaşık Makinesi Ses Çıkarıyor

Ariston marka ürün sahiplerinin tarafımıza ilettikleri sorunları detaylı bir şekilde inceliyor ve konu hakkında bilgi aktarıyoruz. Ariston bulaşık makinesi ses çıkarıyor problemi üzerine konuşalım istedik. bu sorunun birçok farklı nedeni olabilir. Dilerseniz maddeler halinde inceleyelim ve sorularınıza da yanıt vermiş olalım.

Ariston Bulaşık Makinesi Ses Çıkarıyor Neden?

  • Makinelerinizin ayaklarını kontrol ederek başlayabilirsiniz. Doğru yerleşim yapılmadığı takdirde gürültülü çalışmaya devam edecektir. Yerleşim doğru ve sağlıklı bir şekilde yapıldığı takdirde bu tür bir sorun ile karşı karşıya gelmeyeceksiniz.
  • Aşırı yükleme yapıldığında ya da az yükleme yapıldığında bu sorunu yaşayabiliyorsunuz. Bulaşıkların yerleşimi hatalı olduğu takdirde makineleriniz gürültülü çalışacaktır.
  • Bu kontrolleri yapmanıza rağmen sorun devam ediyorsa eğer Ariston servis ekiplerini arayabilir ve konu hakkında yardım talep edebilirsiniz. Servis ekipleri gayet uygun rakamlar ile servis desteği sunuyor ve taleplerinize yanıt veriyorlar. Merak etmeyin herhangi bir sorun yaşamazsınız ve müşteri yorumlarına bakıldığında da ne kadar güvenilir olduklarını görebiliyoruz.

Sıkça Sorulan Sorular

Ariston bulaşık makinesi neden ses çıkarıyor?

Ariston bulaşık makinesi ses çıkarma sebepleri arasında, yüksek sesli pompa, sarsıntılı yıkama döngüsü, kullanılmayan bir su giriş borusu, kırık veya gevşek bulaşık sepetleri veya aşınmış rulmanlar gibi faktörler sayılabilir.

Ariston bulaşık makinesi ses çıkarma sorunu nasıl çözülür?

Ariston bulaşık makinesi ses çıkarma sorunu genellikle bulaşık makinesinin bakımı yapılarak çözülebilir. Pompa ve motor gibi parçaların temizlenmesi veya değiştirilmesi gerekebilir. Ayrıca, bulaşık sepetlerinin yenilenmesi veya rulmanların değiştirilmesi de sorunu çözebilir.

Ariston bulaşık makinesi ses çıkarması normal midir?

Bulaşık makinesi yıkama işlemi sırasında hafif bir ses çıkarabilir, ancak aşırı gürültü veya titreşim normal değildir. Eğer bulaşık makinesi normalden daha fazla ses çıkarıyorsa, arıza olabilir veya makinenin bakıma ihtiyacı olabilir.

Ariston bulaşık makinesinin motoru neden ses çıkarıyor?

Ariston bulaşık makinesinin motoru ses çıkarıyorsa, muhtemelen yüksek bir ses seviyesi nedeniyle aşınmış bir motor yatağı veya kırık bir motor kapağı gibi mekanik bir sorun olabilir. Bu durumda, en iyi çözüm, bir teknik servis çağırmak ve motorun tamir edilmesi veya değiştirilmesi olacaktır.

Ariston bulaşık makinesi hangi sıklıkta bakım yapılmalıdır?

Bulaşık makinesi düzenli olarak temizlenmeli ve bakımı yapılmalıdır. Bu, her kullanımdan sonra filtrelerin temizlenmesini, bulaşık makinesi içinde biriken yiyecek artıklarının temizlenmesini, su giriş borularının kontrol edilmesini ve gerektiğinde değiştirilmesini içerir. Ayrıca, bulaşık makinesinin yılda bir kez en az bir kez tam bir temizlik ve bakım için teknik servise götürülmesi önerilir.

Diğer Arızalara Göz Atın!
Beko Bulaşık Makinesi P1 P2 Yanıp Sönüyor
Arçelik Bulaşık Makinesi Program Düğmesi Çalışmıyor
Bosch Bulaşık Makinesi E25 Hatası

BOSCH bulaşık makinesinden gelen uğultu

  • Yarbay
    Mesaj
    Konu Sahibi
    yaklaşık 2 yıldır bosch SMS 69T68 kullanıyorum. yalnız yaşadığım i&#;in &#;ok fazla kullanılmadı. 70lik pril tablet, sonrasında da 50lik bindin daha yarısı bitti. yani 95 defa falan &#;alıştı makine. ama son 1 ayda 2g&#;nde1 &#;alışıyor, annem -babam yanımda olduğu i&#;in.

    son 2 yıkamada makineden ana yıkama esnasında bir uğultu sesi geliyor. ama s&#;rekli değil. uğultu başlıyor, bir m&#;ddet devam ediyor. sonra kesiliyor. daha sonra tekrar başlıyor.

    bug&#;nk&#; yıkamada makine hıncahın&#; doluydu. &#;st sepete nerdeyse 2 sıra bardak-kase dizdim.

    ama bir &#;nceki yıkama tam dolu değildi. 3/4 doluluk anca vardır.

    sizce bu uğultunun sebebi nedir?



  • Yarbay
    Mesaj
    Emrah bey merhaba nasılsınız

    Bahsettiğiniz uğultu gibi ses benim eski Bosch SGS 15 yıllık bulaşık makinemde de oluyordu aldığımız zamandan ,5 yıl sonra olmaya başlamıştı sonra kendiliğinden ge&#;mişti. Bir şey farketmiştim fırın tepsisi falan yıkamak i&#;in &#;st sepeti &#;ıkarıp yıkama yapınca o uğultu olmuyordu Bosch tan bir teknisyen &#;st sepet fıskiye grubunun değişmesi lazım demişti ama değiştirmedim o seste dediğim gibi bir s&#;re sonra kesildi.


    @emrahsnr
  • Yarbay
    Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
    Sağolun iyiyim hocam.

    Bizim eski makinede dediğim gibi ,5 yıllıkken olmuştu sonradan kendiliğinden ge&#;ti o uğultu sesi. Umarım sizin makineninde sorunu basit birşeydir.
  • tablet kopururse ugultu yapar makine ugultu sirasinda kapagi acip gozlemleyin 1 karistan faZla kopuk varmi tabaninda diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarbay
    Mesaj
    Konu Sahibi
    ugultu bug&#;n de vardı. Ancak mesajınızı ge&#; g&#;rdgm i&#;in k&#;p&#;k testini yapamadım. Teşekk&#;rler ilginiz i&#;in.
    Eger k&#;p&#;ktense makinede bi sorun yok mu demek?
    Bind tablet kullanıyorum. Kutunun yarısına geldm. Ama ugultu yeni &#;ıktı. Daha &#;nce de pril tablet kullandım. Yine yoktu. Makine daha kere bile kullanılmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarbay
    Mesaj
    Video &#;ekip ekleme şansınız olursa yardımcı olmaya &#;alışırım Emrah bey. Uğultu deyince kafamda net bir ses oluşmadı

    K&#;p&#;k olunca genelde makineler hırıltılı &#;alışıyor.
  • Yarbay
    Mesaj
    Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Video &#;ekip ekleme şansınız olursa yardımcı olmaya &#;alışırım Emrah bey. Uğultu deyince kafamda net bir ses oluşmadı

    K&#;p&#;k olunca genelde makineler hırıltılı &#;alışıyor.

    video konudunda beceriksizim. Denicem ama :)

    vuuuuuv diye bi uğultu :) :)

    ne derece a&#;ıklayıcı oldu bilemem ama :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teğmen
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Video &#;ekip ekleme şansınız olursa yardımcı olmaya &#;alışırım Emrah bey. Uğultu deyince kafamda net bir ses oluşmadı

    K&#;p&#;k olunca genelde makineler hırıltılı &#;alışıyor.

    Bizdeki bosch bulaşık makinesinde de aynı problem var daha 1 senelik ara sıra yapıyor bir video &#;ektimde tabletten nasıl y&#;kleyeceğimi s&#;ylerseniz g&#;nderebilirim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Bizde yaklaşık iki yıldır SMS58M82TR kullanıyoruz. Uğultu sesi bahsedildiği gibi k&#;p&#;rme durumunda olabiliyor. Bunun yanında benim g&#;zlemlediğim 3. &#;ekmeceye su sağlayan pervane devreye girdiği zamanda uğultu mevcut. Bir başlayıp bir kesiliyor demişsiniz. Eğer pervanenin devreye girdiğini su sesinden anlayabilirseniz dinlemenizi tavsiye ederim. İyi g&#;nler.
  • Yarbay
    Mesaj
    Konu Sahibi
    ctesi servis geldi. Makineyi detrrjansız &#;alıştırdı. Tabi başında fazla bekleyemeyecegi i&#;im bu ses &#;ıkmadı. En fazla 25 dk ayırabilirmiş. Eğer sorun devam ederse tekrar kayıt a&#;tırıp yıkama testine almaları gerekiyomuş.
    Neyse. O g&#;n makine deterjansız &#;alıştı. Anormal bi ses &#;ıkmadı. Ben de sevindim hah sorun yok diye. D&#;n akşm da makine full, bind tabletle eco50de &#;alıştı. Bu sefer o uğultu yerine daha tuhaf sesler geldi. Normalde ssdece kurutmada duyulan zeolit tertibatın sesi (fan sesi gibi)bu sefer yıkama da bariz belliydi. Bir de sanki makinenin i&#;ibde bir ejderha var da o k&#;kr&#;yordu. A&#;tım kapağı. Tabanda k&#;p&#;k vardı ama abartı değil.
    Uğultu sesini de &#;ektim videoya ama kayıttan sanırım belli olmuyor.
    Yav ne &#;ektim bu bosch bulaşık ve &#;amaşır makinesinden ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarbay
    Mesaj
    Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: biostrike

    Merhabalar. Bizde yaklaşık iki yıldır SMS58M82TR kullanıyoruz. Uğultu sesi bahsedildiği gibi k&#;p&#;rme durumunda olabiliyor. Bunun yanında benim g&#;zlemlediğim 3. &#;ekmeceye su sağlayan pervane devreye girdiği zamanda uğultu mevcut. Bir başlayıp bir kesiliyor demişsiniz. Eğer pervanenin devreye girdiğini su sesinden anlayabilirseniz dinlemenizi tavsiye ederim. İyi g&#;nler.

    seafoodplus.infoeye su gittiği zamanı nasıl anlayabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    ctesi servis geldi. Makineyi detrrjansız &#;alıştırdı. Tabi başında fazla bekleyemeyecegi i&#;im bu ses &#;ıkmadı. En fazla 25 dk ayırabilirmiş. Eğer sorun devam ederse tekrar kayıt a&#;tırıp yıkama testine almaları gerekiyomuş.
    Neyse. O g&#;n makine deterjansız &#;alıştı. Anormal bi ses &#;ıkmadı. Ben de sevindim hah sorun yok diye. D&#;n akşm da makine full, bind tabletle eco50de &#;alıştı. Bu sefer o uğultu yerine daha tuhaf sesler geldi. Normalde ssdece kurutmada duyulan zeolit tertibatın sesi (fan sesi gibi)bu sefer yıkama da bariz belliydi. Bir de sanki makinenin i&#;ibde bir ejderha var da o k&#;kr&#;yordu. A&#;tım kapağı. Tabanda k&#;p&#;k vardı ama abartı değil.
    Uğultu sesini de &#;ektim videoya ama kayıttan sanırım belli olmuyor.
    Yav ne &#;ektim bu bosch bulaşık ve &#;amaşır makinesinden ben.

    Parlatici ayarlarini sifirlayip finish tabletle deneyiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yarbay
    Mesaj
    Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: biostrike

    Diğer iki pervaneye su gittiğinde &#;ıkan sesleri bildiğinizi varsayarak konuşacağım. Bu seslerden farklı bir ses ortaya &#;ıkıyor, suyun kenarlara doğru gittiği anlaşılıyor. Sizin i&#;in anlaşılır olmayabilir ancak en basit şekilde diğer iki pervanenin sabit ve benzer bir sesi var bunlardan farklı hafif uğultuya benzer bir sesle suyun dağılma sesi geliyor. Tam olarak tarif edilebilecek bir tanımı olmadığından ancak bu kadar anlatabiliyorum umarım yardımcı olabilirim. İyi g&#;nler.

    teşekk&#;r ederim cevap i&#;in.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarbay
    Mesaj
    Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: lazpanyol


    quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    ctesi servis geldi. Makineyi detrrjansız &#;alıştırdı. Tabi başında fazla bekleyemeyecegi i&#;im bu ses &#;ıkmadı. En fazla 25 dk ayırabilirmiş. Eğer sorun devam ederse tekrar kayıt a&#;tırıp yıkama testine almaları gerekiyomuş.
    Neyse. O g&#;n makine deterjansız &#;alıştı. Anormal bi ses &#;ıkmadı. Ben de sevindim hah sorun yok diye. D&#;n akşm da makine full, bind tabletle eco50de &#;alıştı. Bu sefer o uğultu yerine daha tuhaf sesler geldi. Normalde ssdece kurutmada duyulan zeolit tertibatın sesi (fan sesi gibi)bu sefer yıkama da bariz belliydi. Bir de sanki makinenin i&#;ibde bir ejderha var da o k&#;kr&#;yordu. A&#;tım kapağı. Tabanda k&#;p&#;k vardı ama abartı değil.
    Uğultu sesini de &#;ektim videoya ama kayıttan sanırım belli olmuyor.
    Yav ne &#;ektim bu bosch bulaşık ve &#;amaşır makinesinden ben.

    Parlatici ayarlarini sifirlayip finish tabletle deneyiniz

    klasik tablet di mi hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr


    quote:

    Orijinalden alıntı: lazpanyol


    quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    ctesi servis geldi. Makineyi detrrjansız &#;alıştırdı. Tabi başında fazla bekleyemeyecegi i&#;im bu ses &#;ıkmadı. En fazla 25 dk ayırabilirmiş. Eğer sorun devam ederse tekrar kayıt a&#;tırıp yıkama testine almaları gerekiyomuş.
    Neyse. O g&#;n makine deterjansız &#;alıştı. Anormal bi ses &#;ıkmadı. Ben de sevindim hah sorun yok diye. D&#;n akşm da makine full, bind tabletle eco50de &#;alıştı. Bu sefer o uğultu yerine daha tuhaf sesler geldi. Normalde ssdece kurutmada duyulan zeolit tertibatın sesi (fan sesi gibi)bu sefer yıkama da bariz belliydi. Bir de sanki makinenin i&#;ibde bir ejderha var da o k&#;kr&#;yordu. A&#;tım kapağı. Tabanda k&#;p&#;k vardı ama abartı değil.
    Uğultu sesini de &#;ektim videoya ama kayıttan sanırım belli olmuyor.
    Yav ne &#;ektim bu bosch bulaşık ve &#;amaşır makinesinden ben.

    Parlatici ayarlarini sifirlayip finish tabletle deneyiniz

    klasik tablet di mi hocam?

    hepsi bir arada alin parlatici kisminada sirke koyunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
    quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    ctesi servis geldi. Makineyi detrrjansız &#;alıştırdı. Tabi başında fazla bekleyemeyecegi i&#;im bu ses &#;ıkmadı. En fazla 25 dk ayırabilirmiş. Eğer sorun devam ederse tekrar kayıt a&#;tırıp yıkama testine almaları gerekiyomuş.
    Neyse. O g&#;n makine deterjansız &#;alıştı. Anormal bi ses &#;ıkmadı. Ben de sevindim hah sorun yok diye. D&#;n akşm da makine full, bind tabletle eco50de &#;alıştı. Bu sefer o uğultu yerine daha tuhaf sesler geldi. Normalde ssdece kurutmada duyulan zeolit tertibatın sesi (fan sesi gibi)bu sefer yıkama da bariz belliydi. Bir de sanki makinenin i&#;ibde bir ejderha var da o k&#;kr&#;yordu. A&#;tım kapağı. Tabanda k&#;p&#;k vardı ama abartı değil.
    Uğultu sesini de &#;ektim videoya ama kayıttan sanırım belli olmuyor.
    Yav ne &#;ektim bu bosch bulaşık ve &#;amaşır makinesinden ben.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gökoş -- 30 Eylül ; >




  • Yarbay
    Mesaj
    Konu Sahibi
    @lazpanyol@ber11@biostrike@candogan62

    g&#;koş bey maalesef bu uğultu olayı, auto programlarda da mevcut. şu an auto te &#;alışıyor ve baya bi uğultu var. işin tuhafı, dediğim gibi, son yıkamada var.

    cep telefonuyla &#;ektim. bu sefer net olarak duyuluyor.

    birazdan y&#;klemeye &#;alışacağım.

    servis &#;ağırmadan &#;nce sizlerin de g&#;r&#;ş&#;n&#; almak istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 4 Ekim ; >
  • yeni mesaja gitYeni mesaj

Benzer içerikler

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir