laptop parlaklık arttırma / Bilgisayarda parlaklık seviyesi ayarlanamıyor | HUAWEI Destek Türkiye

Laptop Parlaklık Arttırma

laptop parlaklık arttırma

Windows 8 veya Windows 10'da karanl&#x;k ekran&#x; düzeltmek için parlakl&#x;ğ&#x; ayarlama

Bu makale otomatik olarak çevrilmiş olabilir. Çeviri ile ilgili herhangi bir geri bildiriminiz varsa lütfen bu sayfanın altındaki formu kullanarak bize bildirin.

Article Content


Symptoms

Windows, sistemin ortam ışığı sensörüne ulaşan ışığın miktarına bağlı olarak ekranın parlaklığını ayarlayabilir. Bu özellik "uyarlamalı parlaklık" olarak adlandırılır ve Windows'da devre dışı bırakılabilir.

  • Windows 10 için
    1. Windows tuşunu (SLN_tr__1iC_Windows_Key_BD_v4) basılı tutun ve q tuşuna basın.
    2. Arama kutusuna ayarlar yazın.
    3. Arama sonuçları listesinde Ayarlar (Uygulama) öğesine dokunun veya tıklayın.
    4. Sistem öğesine dokunun ya da tıklayın.
    5. Ekranda Ekran parlaklığımı otomatik olarak ayarla seçeneğini bulun.
      SLN_tr__2iconNot:Bazı dizüstü bilgisayarlar bu özelliği desteklemez ve bu seçenek kullanılamaz. Yerleşik ekran için parlaklığı değiştiröğesinin altındaki kaydırma çubuğunu kullanarak parlaklığı manuel olarak ayarlayabilirsiniz. İstediğiniz değişiklikleri yaptıktan sonra Sistempenceresini kapatın.
    6. Seçeneği açmak veya kapamak için kaydırıcıya dokunun veya tıklayın.
    7. Uygula öğesine dokunun veya tıklayın.
    8. Sistem penceresini kapatın.

  • Windows 8 () için
    Windows Modern Kullanıcı Arabirimi (MUI) kullanıyorsanız:
    1. Parmağınızı ekranın sağ tarafından kaydırın ve Ayarlar öğesine dokunun.
    2. Bilgisayar Ayarlarını Değiştir öğesine dokunun.
    3. Bilgisayar Ayarları ekranında, Bilgisayar ve Cihazlar öğesine dokunun.
    4. Güç ve Uyku öğesine dokunun.
    5. Ekranın en üstünde Parlaklık için bir ayarlama tuşu olacaktır. Uyarlamalı parlaklığı devre dışı bırakmak için Kapalı konumuna kaydırın.

    Geleneksel Windows bilgisayar kullanıyorsanız:
    1. Uygulama ekranını açmak için başlat düğmesine dokunup bekleyin ve Denetim Masası uygulamasına dokunun.
    2. Donanım ve Ses öğesine dokunun.
    3. Plan Ayarlarını Değiştir öğesine dokunun.
    4. Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir öğesine dokunun.
    5. Gelişmiş güç seçeneklerinde, seçenekleri açmak için Ekran öğesinin yanındaki + öğesine dokunun.
    6. Uyarlamalı Parlaklığı Etkinleştir ayarını belirleyip ilgili seçenekleri Kapalı konumuna ayarlayın.

Article Properties


Affected Product

Latitude Tablets, Surface, Venue, XPS Tablets

Last Published Date

21 Şub

Version

3

Article Type

Solution


Üste Dön

Facebook

WhatsApp

Pinterest

E-Mail

Herkese Merhaba. Bu yazımızda Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarınızda ekran parlaklığını nasıl ayarlayacağınızı anlatacağım. Masaüstü bilgisayarlar için ekran parlaklığı monitör üzerinde bulunan tuşlardan yapılmaktadır. Ayarlardan ekran parlaklığı ayarlamak gibi bir durum söz konusu değildir. Dizüstü bilgisayarlarınız içinse (laptop, notebook vs.) ekran parlaklığını ayarlamak için masaüstündeyken (aşağıdaki gibi) Windows/Başlat tuşu üzerine fare ile gelip sağ klikleyin. Açılan panelde “ayarları” seçtikten sonra gelen pencereden “sistem” sekmesini seçiyoruz.

Buradan otomatik “monitör” sekmesi gelecektir. Hemen sağında bulunan “parlaklığı değiştir” kısmından ekran parlaklığını azaltabilir veya arttırabilirsiniz. Bu işlemi hem laptop şarjda iken hemde şarjda değilken yapın.

Alternatif olarak daha hızlı bir şekilde ekran parlaklığını ayarlayabilirsiniz. Bunun için bilgisayarın sağ alt kısmında bulunan ikonu klikleyip açılan pencerede genişlet diyoruz. Buradan parlaklık simgesine her kliklediğinizde %0, %25, %50, %75, % şeklinde parlaklık ayarlanacaktır.

Fark bir yöntemde daha ekran parlaklığını ayarlayabilirsiniz. Bunun için sol alt kısmında bulunan arama kısmına denetim masası yazdıktan sonra sırasıyla Denetim Masası > Donanım ve Ses > Güç Seçenekleri > Plan Ayarlarını Değiştir kısmından laptopu hem pilde hemde prizde iken ayrı ayrı parlaklığını değiştirebilir ve yine buradan ekranı kapatma ve uyku moduna geçirme ayarlarını yapabilirsiniz.

Unutmadan hemen altında bulunan “gece ışığı” olayını kısaca anlatayım. Ekranlar sizi geceleri uyanık tutan mavi ışık yayarlar. Gece ışığı sizi uyumanıza yardımcı olmak için daha sıcak renkler görüntüler. Windows 10 yeni sürümleri gelen bu özelliğin amacı gecenin ilerleyen saatlerine kadar bilgisayar başında çalışan kişilere yönelik olarak &#;göz yorgunluğunu azaltmak amacıyla&#; geliştirilmiş bir özelliktir. Gece ışığı aktif hale getirildiğinde mavi ışık azaltılıp ekran rengindeki gamma&#;yı daha konforlu hale getirir. Böylece gözler daha az yorulur. 

Gece ışığını ayarlara gitmeden otomatik aktif veya pasif hale getirmek için masaüstünden sağ alttaki ikona klikliyoruz ve buradan &#;genişlet&#; diyoruz.

Açılan panelden &#;Gece Işığı&#; üzerine klikleyerek aktif veya pasif hale getirebilirsiniz. Buna bağlı olarak ekran parlaklığınıda ayarlamanızda fayda var.

TechWorm

windows 10 ekran parlaklığı, windows 10 ekran parlaklığı ayarı, windows 10 ekran parlaklığı azaldı, windows 10 ekran parlaklığı nasıl ayarlanır, windows 10 ekran parlaklığı otomatik düşüyor, windows 10 ekran parlaklığı sorunu lenovo

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası