kick boks olimpik mi / ADANA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ

Kick Boks Olimpik Mi

kick boks olimpik mi

IOC'den kick boks için güzel haber

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) kick boksu tanıması kararı sonrasında açıklamalarda bulunan başkan Kayıcı, "IOC, 30 Kasım'daki toplantısında kick boksu tanınmış sporlar arasına aldı. Bundan sonra tüm denetim ve kontrol mekanizması IOC'de olacak. Bu süreç içinde de bizler olimpiyat oyunlarına girmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çünkü kick boks tüm dünyada bilinen ve tanınan bir branş." değerlendirmesini yaptı.

Kendi branşlarının çok kısa zamanda olimpiyatlarda yer alacağına inandığını belirten Kayıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu an için branşımız IOC tarafından tanındı. Sadece tanıma olduğu için kick boks olimpiyata girmedi. Ancak bu karardan sonra artık son dönemece girdik. Bundan sonraki karar IOC Genel Kurulu'na aittir. Branşı ne zaman olimpiyatlara alacaklar sorusunun cevabı, Dünya Kick Boks Federasyonu ve IOC'nin kararına bağlı."

Olimpiyatlarda yer alma konusunda bir zaman veremeyeceğini dile getiren Kayıcı, "Bu süreçle ilgili bir zaman veremeyiz. Ragbi daha önce tanındı ve ardından olimpiyatlara alındı. Karate 20 yıl bekledi, Tokyo Olimpiyatları'na aldılar. Biz daha çabuk gireceğimizi biliyoruz. Çünkü kick boksun izlenme oranı ve seyirci sayısı çok fazla. Bu da IOC için önemli bir etken." ifadelerini kullandı.

"'de hedefleri yakaladık"
Aynı zamanda Avrupa Kick Boks Federasyonu ikinci başkanlık görevini de yürüten Kayıcı, hedeflerini yakaladıklarını, yeni dönemde bunun üstüne çıkmaya çalışacaklarını belirtti.

Kayıcı, şöyle devam etti:
"Gerek dünya gençler, gerekse Avrupa şampiyonalarından çok iyi madalyalarla döndük. Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası'nda da çok sayıda madalya aldık. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü içindeki federasyonlar arasında en fazla madalya alan federasyonuz. Bu sıralamada ilk iki içindeyiz. Bununla gurur duyuyoruz."

Başkanı Salim Kayıcı, başarılarının sırrını açıklayarak, "Biz, birlik ve beraberlik içinde bu camiayı yönetiyoruz. Bir aile ortamı içinde federasyonu yönetiyoruz. Gerek antrenör, gerek hakem, gerekse sporcu kardeşlerimiz birlikte bunu götürmeye çalışıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Tüm federasyonlar gibi kendilerinin de sponsor bulmakta zorlandıklarını dile getiren Kayıcı, "Sponsor bulmakta zorlanıyoruz. Ancak elimizden geldiği kadar özel gelirlerimizi arttırmaya çalışıyoruz. Bunun sayesinde de bu kadar çok faaliyeti yapabiliyoruz." şeklinde konuştu.



Dünya Büyükler Kick Boks Şampiyonası Antalya'da
Başkan Salim Kayıcı, yılındaki Dünya Büyükler Kick Boks Şampiyonası'nı Antalya'da yapacaklarını söyledi.

Antalya'daki ve diğer şampiyonalardan madalyayla dönmek istediklerine vurgu yapan Kayıcı, sözlerini şöyle tamamladı:
"Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası'nı, Avrupa Kupası haline getirdik. Avrupa Kupası'nda ve dünya şampiyonasında madalya sayımızı arttıracağız. Bizim her zaman düşündüğümüz şudur; bir şampiyona bittiği zaman öbür şampiyonanın başlangıcı demektir. Biten şampiyonadan aldığımız madalyaları bir sonrakinde daha fazla almayı hedefliyoruz."

Salim Kayıcı: Olimpiyatlarda madalya getirecek branşlardan biriyiz

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki 65 federasyondan biri olduklarını belirterek, "’da, 65 federasyon içerisinde aktif lisanslı sporcu sayısında Türkiye’de 5. sıradaydık. Yine olimpik olan olmayan bütün branşlar içerisinde de uluslararası madalya sayısında birinciyiz. Biz yıllardan bu yana bu şekilde devam ediyoruz. Bunlar, Türkiye’de kick boksun ne kadar ilerlediğini gösteren rakamlardır. Ayrıca 81 ilin her yerinde kick boks faaliyetleri var. Her yerde milli sporcu, milli takım antrenörü var. Bu da camiamızın ne kadar büyük ve güçlü olduğunu göstermekte." diye konuştu.

Avrupa Kick Boks Şampiyonası’nın gelecek yıl Antalya’da yapılacağını hatırlatan Kayıcı, şöyle devam etti:

"Avrupa Şampiyonası’nın önemi, ’te Polonya’da yapılacak Avrupa Oyunları’nın seçme müsabakası olacak. Avrupa Oyunları’na katılacak sporcuların hepsi, ’de Antalya’da yapılacak Avrupa Kick Boks Şampiyonası’nın sonucunda belirlenecek. Bu, bizim için çok önemli. Ayrıca her yıl Avrupa Kupası, daha önce Antalya’da yapılıyordu. Gelecek yıl bunu İstanbul’a aldık. Bunun sebebi bütün sporcuların gelmesinin çok daha kolay olacağıyla ilgili. Bunu bizzat Dünya Federasyonu Başkanı’nın ricasıyla yaptık. ’te Avrupa Gençler Şampiyonası’nı tarihimizde ilk defa yapacağız. İzmir’de yapacağız ve inşallah ona da tam takım katılacağız. Bunun çalışmalarına şu andan itibaren devam ediyoruz."

Kick boksun IOC tarafından olimpik bir spor olarak tanınmasının ardından yoğun çalışmalara başladıklarının altını çizen Kayıcı, "Kick boks artık Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından tanınmış olimpik bir spordur. İnşallah temennimiz, Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından yaz olimpiyatlarına alınmamızdır. Bunun için davet bekliyoruz. Bütün dünyada ve ülkemizde gerekli çalışmalar başladı. Bununla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Çok güçlü ve dinamik bir camiamız var. Bizleri bu şekilde başarılı kılan aile ortamıdır. Ben en yakın zaman içerisinde yaz olimpiyatlarına tarih verileceğini düşünüyorum. Uluslararası Olimpiyat Komitesi bize hangi tarihi verirse, ona göre gerekli kota müsabakalarını gerekli seçmeleri yapacağız. Söz Uluslararası Olimpiyat Komitesinde." ifadelerini kullandı.

Türkiye olarak olimpiyatlarda başarılı olabileceklerine inandıklarını vurgulayan Kayıcı, şunları dile getirdi:

"Olimpiyatlarda madalya getirecek branşlardan biriyiz. Çok madalya getireceğimizi düşünüyorum. Bununla ilgili çalışmalar, kilolar veya branşlar, bir çalışma sonrası belli olacak. Altyapı hazırlığımız zaten var. Minikler, yıldızlar ve gençlerde bütün müsabakalara tam takım katılıyoruz. Ekim ayında Dünya Büyükler Şampiyonası var. Tam takım katılacağız. Kasım ayında Karadağ’da düzenlenecek Avrupa Gençler Şampiyonası’na da tam takım katılacağız. Bu şampiyonaları sadece burada değil, bütün dünyada yapıyoruz."

İhlas Haber Ajansı

Aynı zamanda hemşire olan ve bir yandan da kick-boksta önemli başarılara imza atan şampiyon sporcu Duygu Turan, İhlas Haber Ajansı'na (İHA) konuştu. 28 yaşındaki sporcu, yılından bu yana milli takımda olduğunu ifade ederek, 3 kez dünya, 4 kez Avrupa şampiyonu oldum. Bu spora 15 yaşında başladım. Babam, hocamın afişlerini görünce beni kulübe yazdırdı. 28 yaşındayım ve sporu bu sürede hiç bırakmadım. Üniversiteyi Kocaeli'de kazandım ama burada spor yapabileceğim bir yer bulamadım. Hocam bana bir kum torbası gönderdi. İp atlayarak, kum torbasıyla çalışarak yurtta antrenman yaptım. Benim için zor bir süreç oldu ama ilk şampiyonluğum üniversitedeyken oldu. Çok şaşırıyorlardı ben yurtta çalışırken, 'Bana da öğretir misin' diye soruyorlardı. Bana özenip spora başlayan arkadaşlarım oldu" diye konuştu.

"Bugüne kadar hiç yenilmedim"

Üniversitede bu sporu yaptığı için sıkıntılar yaşadığını da söyleyen Duygu Turan, "Okulda ciddi sıkıntılar yaşadım. Bazı hocalarım 'Spor mu yapacaksın, hemşire mi olacaksın' diye baskı yaptı. Spor benim için çok önemli. Mesleğimi de çok seviyorum ve ikisine de devam ettim. yılında Slovenya'da ilk turnuvamda şampiyon olarak herkesi şaşırttım. Sonrasında , , , , ve 'de hiç yenilmeden her seferinde altın madalya kazandım. Alınan başarıların ardından 1 hocam dışında diğer hocalarımın üniversitede fikri değişti. Pandemiden bu yana bu kupayı kazanmak için hazırlandım. Ülkemi kendi kilomda temsil etme hakkı kazandım. İtalya'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda ülkeme 3. kez dünya şampiyonluğunu getirdim. Spor eğitim hayatımı da olumlu etkiledi. daha başarılı bir sporcu oldum ve okulumu da disiplinle, 2. olarak bitirdim. Herkes bunu yapabilir. Çocuk eğer sporu seviyorsa, spora gitmek için derslerinde başarılı olacaktır. Spor disiplini getiriyor hayatımıza. Mesleğimi de seviyorum, sporu da seviyorum, ders de veriyorum. İleride de bunu birlikte sürdürmek istiyorum. Kick-boks olimpik bir spor olursa, o branşta ülkeme altın madalya getirmek istiyorum" diye konuştu.
Son olarak sağlık çalışanlarının yaşadığı sıkıntılar hakkında da konuşan Turan, "Benim de başıma geldi. İnsanlarımız çok sabırsız. Ben orada hemşire olarak bulunuyorum, insanların yaşadığı acıya direkt tanık oluyoruz. Biz daha çok hastayla değil, hasta yakınlarıyla sorun yaşıyoruz. Merak ediyorlar hastalarını, onları da anlıyoruz ama onlar da bizi anlasın. Biz hastaya en yakın kişileriz, kontrollerini yapıyoruz, yemeğini yediriyoruz. Biz bu kadar fedakar davranırken biraz anlayış göstermelerini istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Bozhan Memiş

funduszeue.info üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

Olimpiyatlar için gün bekleyen kick boks, Türkiye'nin "kürsü" şansını artıracak

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nce (IOC) "Tam Tanıma" kararı onaylanan kick boksun, Türkiye'nin olimpiyatlarda madalya sayısını artıracağını söyledi.

Aynı zamanda Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği (WAKO) 2. Başkanı, WAKO Akdeniz Uluslararası Kick Boks Federasyonu Başkanı, WAKO Avrupa Kick Boks Federasyonu Asbaşkanı olan Kayıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kocaeli'de Haziran'da gerçekleştirilen Türkiye Büyükler, Gençler, Yıldızlar ve Minikler Kick Boks Şampiyonası'yla milli takımların belirlendiğini bildirdi.
Kayıcı, Büyükler Avrupa Kick Boks Şampiyonası'nın Kasım 'de Antalya'da, Gençler Dünya Kick Boks Şampiyonası'nın ise 30 Eylül-9 Ekim 'de İtalya'da yapılacağını anımsattı.
Temmuz ayında Kocaeli'de Uluslararası Türk Cumhuriyetleri Profesyonel Kick Boks Şampiyonası gerçekleştireceklerini belirten Kayıcı, ağustos ayında da Konya'da 5. İslami Dayanışma Oyunları'nın düzenleneceğini aktardı. Haber

funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası