endüstriyel otomasyon maaşları / Endüstriyel Otomasyon Teknikeri Nedir? Ne İş Yapar?

Endüstriyel Otomasyon Maaşları

endüstriyel otomasyon maaşları

Yeni asgari ücretin işverene maliyeti ne kadar?

Asgari ücret günlük ne kadar ?  <div><div><p>Türkiye’deki her sektörde olduğu gibi teknik sektörlerde çalışanlar da sıklıkla yurt dışında bir kariyer sürdürme olasılıklarını araştırıyor. Hal böyle olunca, ilgili meslek grubundaki kişilerin aklına hemen bir soru geliyor: Almanya&#;da usta maaşları ne kadar?</p><p>Tüm Avrupa ülkelerinde usta ve teknisyen statüsündeki çalışanların, Türkiye’deki meslektaşlarına göre daha iyi maddi imkanlara sahip oldukları söylenebilir. Türk usta ve teknisyenler, Avrupa’da büyük bir Türk nüfusu yoğunluğuna sahip olan Almanya’da yeni bir kariyer oluşturmayı bu nedenle ciddi bir şekilde düşünüyor. Tabii böyle bir karar almadan önce öncelikle Almanya’daki maaş kavramını detaylandırmak gerekiyor. Mühendislik ve doktorluk gibi mesleklerin aksina, Almanya&#;da ustalık ve teknisyenlik mesleğinde bir süre sonra kendi işini kurmak yani kendi işinin patronu olmak çok daha popüler. Böylelikle bu mesleklerde çok daha yüksek paralar da kazanılabiliyor.</p><h3><strong>Almanya&#;da maaş kavramı</strong></h3><p>Türkiye’de maaş denildiğinde normal olarak aklınıza aylık bazda cebinize girecek net tutar gelir ve genel olarak tüm yaşam planlamamız buna göre yapılır. Ancak Almanya’da bu işler farklıdır ve maaş kavramı bu zamana kadar bildiğiniz süregelen klasik maaş kavramından ayrışır. Bu yüzden Almanya’daki maaş seviyelerini masaya yatırıp detaylıca incelemeden önce bazı şeyleri dile getirmekte fayda var.</p><p><strong>Almanya’da maaş kavramı, Türkiye’den farklı olarak yıllık bazda ve brüt olarak konuşulur.</strong> Ayrıca, vergiler ve kesintiler sayesinde, belirtilen brüt maaş ile cebinize girecek olan net maaş arasında %45’e varan bir fark olabileceğini de hesaba katmanız gerekir.</p><div><p><img src=

Almanya'da brüt maaş teklifi aldınız ancak bankanıza tam olarak ne kadar para yatacak bilmiyor musunuz? seafoodplus.info Almanya net maaş hesaplama aracı ile hemen Almanya'daki brüt maaşınızdan net maaşınızı hesaplayın.

Burada size ileteceğimiz tüm rakamlar, ortalama olarak yıllık bazda hesaplanmış, brüt ve bonus dahil olan maaşlardır. Bu konuyla ilgili Almanya&#;da net maaş hesaplama başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Almanya’da ortalama usta maaşları

yılında yapılan araştırmalara göre Almanya’da bir usta ya da teknisyenin ortalama brüt yıllık maaş Euro olarak belirtiliyor (Kaynak: Stepstone, ). Ortalama maaş hepimizin bildiği üzere bir pozisyon için belirtilen tüm gelirlerin matematiksel ortalamasıdır. Yani bu yazının temelini oluşturan raporda yer alan usta ve teknisyenlere ait maaş datasının matematiksel ortalaması Euro diyebiliriz. Medyan maaş ise Euro olarak rapor ediliyor.  Medyan maaş ise, bir iş veya kariyer alanındaki birinin kazandığı tam orta gelirdir. Yani, bu yazının temelini oluşturan raporda yer alan usta ve teknisyenlere ait maaş datasının tam ortasında yer alan gelir Euro diyebiliriz.

Almanya’da ayrıca usta ve teknisyen statüsünde çalışanlar için yıllık ortalama %7 seviyesinde de bir bonus ödemesinden bahsetmek mümkün. Ancak bahsettiğimiz gibi bonus zaten belirtilen toplam brüt maaşa dahildir.

Burada hemen bir parantez açmakta fayda var. Burada belirtilen maaşların hepsi, bir şirkette maaşlı çalışan olarak çalışmakta olan kişilerin maaşlarını göstermektedir.

Almanya&#;da usta ve teknisyenlere o kadar fazla ihtiyaç var ki, şirketler bu ihtiyacı kendi başlarına karşılayamadıkları için bir çok kişi orta ve büyük ölçekli şirketlerden ayrılarak kendi işini kuruyor. Almanya&#;da kendi işinin patronu olan bir çok usta ve teknisyen, burada belirttiğimiz gelirden çok daha yüksek seviyede toplam gelire ulaşıyor.

Almanya’da usta ve teknisyen maaş kriterleri

Tabii ki dünyanın her yerinde olduğu için Almanya’da da usta ve teknisyen statüsünde çalışanlar için belli başlı maaş kriterleri mevcut. Bunları aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz.

Cinsiyete göre maaş dağılımı

Tüm dünyada olduğu gibi Almanya’da da özellikle teknik alanlarda maaşlar açısından bir cinsiyet eşitsizliğinden söz etmek maalesef mümkün.

Erkek çalışanlar ortalama brüt yıllık maaş olarak Euro alırken, kadın çalışanların ortalama brüt yıllık maaşı Euro olarak rapor edilmiş.

Yöneticilik seviyesine göre maaş dağılımı

Usta ve teknisyen statüsündeyseniz, teknik bir ekibin yöneticisi olmak, iyi bir maaş alabilmek için önemli bir kriter. Eğer, takım sorumluluğu alabileceğiniz bir seviyedeyseniz ya da böyle bir sorumluluk alabileceğinizi düşünüyorsanız, bu durumda yıllık brüt ortalama maaşınız Euro’ya kadar uzanabilir.

Ancak sorumlu olduğunuz bir ekibiniz yoksa, yönetici değilseniz, yıllık brüt ortalama maaşınızın Euro civarında bir rakam olmasına hazırlıklı olmalısınız.

Özetle yönetim deneyiminiz olması ya da kendinizi böyle bir sorumluluk almaya hazır hissetmeniz size maaş açısından ciddi bir avantaj sağlayacaktır.

Ustalık ve Teknisyenlik Sektörü İçinde Meslek Dallarına Göre Maaş Dağılımları

Hepimizin bildiği üzere, ustalık ve teknisyenlik, birçok endüstri kolu içinde yer alan, geniş kapsamlı bir sektör. Bu nedenle çeşitle uzmanlık alanlarında farklı maaş skalaları mevcut.

Sektörün kendi içinde en yüksek yıllık maaştan en düşük yıllık maaşa doğru bir sıralama yaparsak aşağıdaki gibi bir tablo ile karşılaşıyoruz:

Almanya'da usta ve teknisyen maaşlarıYıllık, brüt ve ortalama maaş
Elektrik teknisyeni Euro
Servis teknisyeni Euro
Marangoz Euro
CNC uzmanı Euro
Makine operatörü Euro
Boyacı Euro
Araba tamircisi Euro

Deneyim seviyesine göre Almanya&#;da usta maaşları

Almanya’da yıllık ortalama brüt maaşlar, usta ve teknisyen statüsünde ne kadar zamandır çalıştığınıza yani deneyim seviyenize göre de farklılık göstermektedir. Doğal olarak ne kadar deneyimliyseniz, kazancınız da buna paralel olarak yükselecektir.

Deneyim süresine göre en düşükten en yükseğe doğru yıllık ortalama brüt maaş skalası aşağıdaki gibidir.

Şirket büyüklüğüne göre Almanya&#;da usta maaşları dağılımı

Tıpkı Türkiye’de olduğu gibi Almanya’da da bir şirkette çalışan sayısı arttıkça, şirketin büyüklüğü ve maddi potansiyeli de paralel bir artış gösteriyor.

Örneğin kişi arasında çalışanı olan küçük ölçekli şirket, bir uzman ya da teknisyene yıllık ortalama maaş olarak Euro sunarken, kişi ve üzerinde çalışana sahip olan büyük bir şirket, bir uzman ya da teknisyene Euro gibi bir maaş önerebilmektedir.

Aşağıda, çalışan sayısına göre büyük, orta ve küçük işletmelerinin uzman ve teknisyenlere sunduğu yıllık brüt ortalama maaş dağılımlarını en yüksekten düşüğe doğru sıralanmış bir şekilde bulabilirsiniz.

Çalışılan sektöre göre yıllık uzman ve teknisyen maaşları

Hepimizin bildiği üzere, her endüstri kolunun içinde farklı dallarda uzmanlar ve teknisyenler yer alıyor. Bu durumda Almanya’da içinde bulunduğunuz endüstri koluna göre alacağınız maaşlar farklılık gösterebiliyor.

Örneğin, inşaat sektöründe çalışan bir uzman ya da teknisyen çalışan yıllık ortalama Euro alırken, ilaç sektöründe çalışan bir uzman ya da teknisyen yıllık ortalama Euro’ya erişebiliyor.

Endüstri bazında uzman ve teknisyenlerin yıllık ortalama brüt maaşlarını şu şekilde sıralayabiliriz

Almanya&#;da ustalık ve teknisyen meslekleri için çalışan memnuniyeti

Almanya’da ve Türkiye’deki ortalama uzman ve teknisyen maaşlarını karşılaştırdığımızda, Alman çalışanların, Türk meslektaşlarına göre daha rahat bir hayat sürdüğünü söyleyebiliriz. Ancak Almanya’da da kazançlarını yeterli bulmayan ve maaş skalasının alt sınırında olmaktan memnuniyetsizlik duyan kişiler mevcut.

Yıllık brüt ortalama Euro kazanan %46’lık bir kitle gelirlerinin son derece tatmin edici olduğunu düşünüyorlar ve hayatlarından gayet memnunlar. Yıllık brüt ortalama Euro kazanan %54’lük bir kitle ise maaşlarının iyileştirilmesi gerektiğini düşünmekteler ve gelirlerinden memnun değiller.

Almanya’da mesleklere göre maaşlar

Almanya’da yılındaki maaşları incelerken Almanya’da en fazla talep edilen meslek kollarını seçtik. Farklı meslek kollarındaki maaşlarla ilgili yazılarımıza göz atmak isterseniz:

Diğer meslek gruplarıyla ilgili maaş bilgilerini yıl boyunca Vasistdas’ta bulacaksınız.

Almanya’da usta ve teknisyen maaşları ile ilgili kullandığımız kaynaklar

Vasistdas olarak Almanya’da mesleklere göre maaş analizleri yaparken Almanya’da bir çok kaynaktan araştırma yaptık. Mesleklere göre maaşların kendi aralarında da doğru karşılaştırılması için tek bir kaynaktan ilerleme kararı aldık. Almanya’da en güvenilir kariyer sitelerinden birisi olan StepStone’in yılı ortalama maaşlar analizi bu ve diğer meslek kalemlerindeki ortalama maaşları araştırırken kullandığımız kaynak oldu. Almanya’da ortalama maaşlarla ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz, StepStone’un Gehaltsreport araştırmasına göz atabilirsiniz.

Otomasyon Teknikeri Maaşları

Otomasyon teknikeri ne iş yapar? Zımparalamanın makineye dönüşmüş hali olan talaşlı üretim makinelerinin yapıldığı fabrikalarda mühendis ile teknisyen arasında çalışan kişidir. Otomasyon teknikeri, otomasyon mühendisinin hazırladığı üretim planlarını uygular ve üretimi yapılan ürünün kalite standartlarını kontrol eder. Otomasyon teknisyeni ve üretimde çalışan işçilerin denetimini yapar. Otomasyon teknikeri makine imalatlarında gerekli olan teknik resimleri de bilgisayar ile çizer. Bu yüzden otomasyon teknikerleri el ve göz uyumu iyi olan, üç boyutlu resim çizme yeteneğine sahip olan kişilerdir.

otomasyon teknikeri maaşları

Otomasyon teknikeri olmak isteyen kişiler üniversitelerin 2 yıllık eğitim veren Meslek Yüksekokullarında bulunan kontrol ve otomasyon teknolojisi bölümünü bitirmelidir. Bölümden mezun olan kişiler otomasyon teknikeri olurlar. Otomasyon teknikerleri isterlerse 4 yıllık lisans bölümü okuyarak mezun olduktan sonra kontrol ve otomasyon mühendisi olabilirler. Mühendislerin çalışma koşulları ve maaşı daha iyidir. Endüstrinin geliştiği bölgelerde çok rahat iş bulabilirler. Büyük şehirlerde sanayi kolları geliştiği için otomasyon teknikerleri rahat iş bulabilmektedirler.

akıllı ev

İş bulma konusunda çok sıkıntı yaşanan bir meslek değildir. Pozisyon olarak ta otomasyon teknikerleri çalıştıkları yerlerde iyi pozisyonlarda çalışırlar. Küçük ölçekli talaşlı makine üreten iş yerlerinde kalite müdürü pozisyonunda çalışabilmektedirler. Bunun yanında büyük iş yerlerinde ise mühendis yardımcısı pozisyonunda çalışmaktadırlar. Talaşlı makine üretim endüstrisinde önemli bir pozisyon olduğu için otomasyon teknikeri maaşları iyi düzeydedir.

Otomasyon Teknikeri Maaşları Ne Kadardır?

Otomasyon teknikeri özel sektörde işçi olarak, devlet kurumlarında memur statüsünde çalışabilmektedir. Otomasyon teknikeri maaşları devlet kurumlarında daha yüksektir. Memur statüsünde çalışan bir otomasyon teknikeri yaklaşık Türk lirası maaş almaktadır. Derece ve kıdeme göre otomasyon teknikeri olan memurların maaşları Türk lirasına kadar yükselmektedir. Özel sektörde çalışan otomasyon teknikerleri ilk işe başladıklarında Tük lirası civarı maaş alırlar.

Meslekteki bilgi ve birikimleri oranında maaşları artmaktadır. Kontrol ve otomasyon teknolojisi bölümünü bitirdikten sonra iyi bir çalışma yöntemi ile KPSS ön lisans sınavına hazırlanabilirsiniz. Bu sınavı kazandığınız takdirde otomasyon teknikeri alan bir devlet kurumuna memur olarak atanabilirsiniz. Memur olarak atandıktan sonra hem çalışma koşulu hem de maaş olarak çok rahat edebilirsiniz.

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümü var. Aşağıda sırasıyla Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümü nedir, puan türü nedir, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölümü Nedir?

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümü; elektrik, elektronik, mekanik ve bilgisayar tabanlı tüm endüstriyel otomasyon sistemlerinin üretiminde çalışan mühendisleri yetiştiren bir lisans bölümüdür.

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, SAY (SAYISAL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği baraj puanı da puandır.

UYARI:Mühendislik Bölümleri İçin Sıralama Barajı Şu Şekilde:

(Orman, Ziraat, Su Ürünleri Fakülteleri programları ile Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği programları hariç; Ziraat Fakültelerinin Gıda Mühendisliği programları dahil) Sayısal Puan Türünde En düşük binde olunması gerekir.

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği nedir
Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

  1. Akıllı bina yapan müteahhitlik firmaları
  2. Akıllı sistemlerin olduğu her yerde
  3. Asansör ve yürüyen merdiven imal eden firmalar
  4. Askeri teknoloji üreten tesisler
  5. Biyomedikal Sistemler üreten firmalar
  6. Dayanıklı eşya tüketimi yapan sektörler
  7. Demir ve çelik endüstrisi
  8. Deniz yük taşımacılığında limanlar
  9. Doğalgaz çevrim santralleri
  10. Elektrik santralleri
  11. Endüstriyel kontrol ve otomasyon firmaları
  12. Enerji dağıtım yerleri
  13. Enstrumentasyon ve kontrol firmaları
  14. Gaz dağıtım şirketleri
  15. Gemi sanayisi
  16. Gıda ve ilaç endüstrisi
  17. Hazır beton yapan firmalar
  18. Her türlü büyük sistemlerin faturalandırmasını yapan firmalar
  19. Hidroelektrik santrallar
  20. Hidroelektrik santraller
  21. İmalat yapan makinelerin kontrolü
  22. İnşaat ve çimento endüstrisi
  23. Kimya ve petrokimya işletmeleri
  24. Makine ve imalat sektörü
  25. Modern her türlü fabrikalar
  26. Modern üretim yerleri
  27. Nükleer santraller
  28. Otomotiv sektörü
  29. Petrol boru hattı sistemlerini kontrol eden firmalar
  30. Petrol dağıtım şirketleri
  31. Petrol ve gaz işletmeleri
  32. Robotik sistemler, robot otomasyonu, robot üretimi yapan tesisler
  33. Savunma sanayisi
  34. Seramik ve cam endüstrisi
  35. Su dağıtım şirketleri
  36. Su ve atık su arıtma endüstrisi
  37. Tekstil ve kağıt endüstrisi
  38. Telemetri sistemleri üreten tesisler
  39. Termik santraller
  40. Tersaneler
  41. Tren ve lokomotiflerin üretim sanayisi
  42. Uçak sanayisi
  43. Uzaktan kontrol ve merkezi kontrolün olduğu yerler
  44. Uzay araçları, uydu sistemleri, uzay mekiği imal eden tesisler
  45. Yenilenebilir enerji üretimi yapan veya bu teknolojileri üreten tesisler

***Kontrol mühendisliği diğer mühendislik dalları kadar tanınan bir mühendislik dalı olmadığından, özellikle ülkemizde kontrol mühendislerinin işlerini elektrik mühendisleri ya da elektronik mühendisleri yapmaktadır. Buna rağmen yetiştirilen ve mezun edilen kontrol mühendisi sayısının azlığı nedeni ile şimdilik herhangi bir işsizlik sorunu yaşanmamaktadır.

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği mezunlarının görevleri şunlardır:

1- Endüstriyel otomasyon sistemlerini tasarlar.

2- İşletilmesi için gereken malzeme ve teknik elemanı belirler.

3- Sistemin kurulmasını sağlar, denetler.

4- Mevcut sistemleri teknolojik gelişmelere göre yeniler.

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

**Kontrol ve Otomasyon Mühendisleri; işin planlaması ve projelendirilmesi aşamasında bürolarda, kurulum aşamasında fabrikalar ve benzeri tesislerde, onarım ve yenileştirme aşamasında ise tesis ve atölyelerde çalışırlar.

**Tesis ve atölye ortamındaki çalışma esnasında yürüme, ayakta durma, eğilme, diz çökme, dönme, tırmanma gibi fiziksel faaliyetlerde bulunur. Büro ortamındaki çalışmalar esnasında ise, çoğunlukla oturarak çalışırlar.

**Çalışırlarken meslektaşlarıyla, tesis sahipleri ve yöneticileriyle, bilgisayar, elektrik, makine ve elektronik mühendisleriyle, teknisyen, tekniker ve işçilerle işbirliği ve iletişim halindedirler.

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

1- Kağıt, kalem, ampermetre, voltmetre, işaret üreteci, osiloskop, kontrol kalemi, pense, yan keski, iletken tel, tasarım için gerekli her türlü elektrik, elektronik ve mekanik malzeme

2- Bilgisayarlar, programlanabilir lojik kontrolörler (PLC), hesap makineleri, mikrokontrolörler, dijital işaret işleyiciler, sürücüler, robotlar vs.

3- Kontrol mühendisliği alanında uluslararası kural ve uygulamalarla ilgili çeşitli doküman ve kitaplar

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği maaşları lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği maaşları lira arasındadır.

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

seafoodplus.info

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Analog Elektronik
  2. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  3. Bilgisayar Programlama
  4. Bilgisayar Teknolojileri
  5. Çok Değişkenli Kontrol Teorisi
  6. Devre Analizi ve Sentezi
  7. Diferansiyel Denklemler
  8. Elektrik Devre Temelleri
  9. Elektrik Güç Sistemleri
  10. Elektromanyetik Alan Teorisi
  11. Endüstriyel Otomasyon Sistemleri
  12. Endüstriyel Uygulamaları
  13. Enerji Makineleri
  14. Fizik
  15. Genel Kimya
  16. Güç Elektroniği
  17. İleri Endüstriyel Otomasyon Sistemleri
  18. İngilizce
  19. İşaret ve Sistemler
  20. Kontrol Sistemleri Tasarımı
  21. Kontrol Sistemleri
  22. Kontrol Sistemlerinde Ölçme ve Algılayıcılar
  23. Kontrol ve Otomasyon Mühendisliğine Giriş
  24. Lineer Cebir
  25. Matematik
  26. Mikrodenetleyiciler
  27. Modelleme ve Benzetimi
  28. Nesneye Dayalı Programlama
  29. Nümerik Analiz
  30. Olasılık Kuramı ve İstatistik
  31. Sayısal Elektronik
  32. Servo Sistemler ve Sürücüler
  33. Sistem Dinamiği
  34. Türk Dili

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği KPSS taban puanları için , , , , ve atamalarına baktık. Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümüne son beş yılda toplam 6 kontenjan verilmiş ve mezunlar 92 ve üzeri puanlarla çeşitli kamu kurumlarına atanmıştır.

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

1- Bir işi planlayıp yürütebilme yeteneğine sahip olmalı.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Ekip çalışmasını sevmeli.

4- Fen ve matematik alanlarına ilgi duymalı.

5- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

6- Planlı çalışmayı bilmeli.

7- Sayısal düşünme gücü yüksek olmalı.

8- Üst düzeyde genel yeteneğe sahip olmalı.

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir