kuzu böbrek yemekleri / Böbrek Kavurma Tarifi

Kuzu Böbrek Yemekleri

kuzu böbrek yemekleri

  Eklenme Tarihi : 21 Aralık

(4 oy 20/4)

Kuzu Böbrek Kavurma Tarifi

Kuzu Böbrek Kavurma Tarifi
Tarif defterinize tarif ekleme için

Üye girişi  

yapmalısınız.

Eğer üye değilseniz

Üye Olup  

güvenle yapabileceğiniz sevdiğiniz tarifleri defterinize ekleyebilirsiniz.


Kuzu böbreği D vitamini ve demir açısından zengindir. Sakatatlara ön yargılı olmayıp çok lezzetli tariflerle tüketebilirsiniz.


Kuzu Böbrek Kavurma Tarifi - Yapılışı



Malzemeler:
4 kişilik

8 adet kuzu böbrek
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı domates biber salçası
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz

Yapılışı:

Kuzu börekleri ortadan ikiye bölüp bol ılık suda yıkayıp yarım saat kadar suda bekletiyoruz. Suda bekleyen böbreklerin dış zarı kolayca soyulacaktır. Bıçak kullanmaya gerek kalmadan elimizle böbreklerin zarlarını soyuyoruz. Böbrekleri küçük küçük doğrayıp ortalarındaki sert kısmı ayırıp atıyoruz.

Bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyup ısıtıyoruz. Doğradığımız böbrekleri tavaya ekleyip üzerine biraz tuz serpip 5 dakika kavuruyoruz. Küçük parçalarda doğradığımız için kolayca pişecekler. Böbrekler kavrulduğunda üzerine 2 çorba kaşığı salça ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Salça da kavrulduğunda toz biber, pul biber, kekik, kimyon ve karabiber ekleyip bir kaç dakika daha kavuruyoruz.

Son derece lezzetli kuzu böbrek kavurma servise hazırdır.

Kuzu Böbrek Kavurma Tarifi

Kuzu Böbrek Kavurma Tarifi Yorumları

Henüz yorum yazılmamış. İlk yorum yapan siz olun

Yorum Gönder

Kuzu Böbrek

Sakatat düşkünleri buraya! Sakatat yemeklerini sevenler için tereyağında enfes bir kuzu böbrek tarifi paylacağız. Yapımı oldukça pratik bir tarif, hızlıca hazırlamanız gereken akşam yemekleri için kurtarıcı bir yemek diyebiliriz. Yanına bir çoban salata harika gider.

Kuzu Böbrek Besin Değeri

Protein, potasyum, sodyum yönünden zengindir. Demir ve kalsiyum içerir. Ayrıca iyi bir A vitamini ve C vitamini kaynağıdır. Ancak kolesterol değeri yüksek olduğundan kolesterol sorunu yaşayanların dikkatli tüketmesi gerekir. gramı yaklaşık kaloridir. Besin değerlerini rakamsal olarak detaylı öğrenmek isteyenler şu sitedeninceleyebilir.

Sakatat lezzetini sevenlerdenseniz bu tarifimiz dışında arnavut ciğeri, ciğer ve yürek yahnisi, Edirne ciğer tava ve ciğer yahnisi tariflerimize de göz atabilirsiniz.



Malzemeler

  • 4 adet kuzu böbreği
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz, karabiber

Talimatlar

  1. Böbreklerin önce zarını çıkarıyoruz daha sonra ikiye kesiyoruz. Üzerine bıçakla bir kaç yarık atıyoruz.
  2. Tavaya tereyağımızı alıp erittikten sonra böbreklerimizi koyuyoruz. Alt-üst ederek iki yüzünü de pişiriyoruz.
  3. Pişen böbrekleri servis tabağına alıp tuz ve karabiber ile tatlandırıyoruz. Söğüş domates, biber ve piyazlık soğan ile birlikte servis edebiliriz.

Benzer Tarifler

Kategori:Ana Yemek Tarifleri

Hazırlık Süresi: 35 dak. 

Böbrek Nasıl Pişirilir? Tavada Ve Izgarada Böbrek Kuzu Ve Dana Böbrek Nasıl Yapılır?

Böbrek yemenin sağlığa yararlı etkilerini artık biliyoruz. Gelelim lezzetine. Dana ya da kuzudan tercih edilen böbrek, doğru pişirildiği takdirde oldukça lezzetli hale gelebilir. Ayrıca, iyi temizlenmemiş bir böbreğin tadının da iyi olmasını bekleyemeyiz. Bu sebeple güvenilir yerlerden satın almak önem taşıyor. Böbrek, çeşitli baharatlarla tatlandırılabilen ve birçok sebze ile birlikte tüketilebilen bir yiyecektir. Bazı kişiler böbreği yürek ve ciğer ile karıştırarak da tüketebiliyor. Dilerseniz Tüm sakatatları bir arada pişirerek lezzet ve sağlık bombası yapabilirsiniz. Böbrek nasıl pişirilir? Sorusunun cevabı ise yazımızın devamında yer alıyor.

Dana Böbrek Nasıl Pişirilir?

Böbreğin temizliğinin çok iyi bir şekilde yapılması lezzetine etki eden unsurlardan biridir. Bol su ile yıkanan ve sinirlerinden arındırılan böbreği, dilerseniz tuzlu su içerisinde bir süre bekleterek çok iyi bir şekilde mikroplardan arınmasını sağlayabilirsiniz. İyice temizlenen dana böbrek temizliğin ardından haşlanma aşamasına alınır. Bir süre haşlanıp yumuşatılan dana böbrek, soteleme yöntemi ile pişirilir.

Dana böbreği sotelemek için; küp küp doğranan soğanları yağda kavurun. Ardından, biber ekleyin. Dilerseniz bu aşamada havuç da ekleyebilirsiniz. Kavrulan soğan ve biberlerin üzerine önceden bir miktar haşlamış olduğunuz böbrekleri ilave edin ve kavurun. Renginin kahverengiye dönmesiyle böbreğin piştiğini anlayabilirsiniz. Anca, çok pişirmemeye dikkat etmelisiniz. Çünkü fazla pişen böbrek sertleşir ve yenmesi zorlaşır.

Kavrulan böbreklerin içerisine domates, tuz, karabiber ve diğer baharatları ilave edip domatesler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Bu işlemin kısık ateşte yapılmasına ve düzenli aralıklarla yiyecekleri karıştırmaya özen göstermelisiniz. Dana böbreğiniz bu işlemin ardından hazır hale geliyor. Yanında salata ve ayran ile dana böbreği tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kuzu Böbrek Nasıl Pişirilir?

Kuzu böbrek dana böbreğe göre biraz farklıdır. Kuzu böbreğinin eti danaya göre biraz daha yumuşaktır. Bu nedenle pişirme süresi daha kısadır ve haşlama işlemi yapılmaz. Tıpkı dana böbrek gibi kuzu böbreğin de temizlenme aşaması çok önemlidir. Bol su ile yıkanan böbrekleri sinirlerinden de arındırmalısınız.

Soteleme şeklinde pişirilen kuzu böbreği dilerseniz kuşbaşı şeklinde doğrayabilirsiniz. Küp küp doğranan soğan ve biberler kavrulur. Ardından içerisine kuzu böbrek ve diğer malzemeler eklenir. Lezzet katmak için içerisine sarımsak da ekleyebilirsiniz. Sıklıkla karıştırılması gereken kuzu böbreğin yanmamasına özen göstermelisiniz.

İyice kavrulan kuzu böbrekleri tavadan alabilirsiniz. Eğer hemen tüketecekseniz tavanın sıcaklığı nedeniyle pişmeye devam edeceği için böbrekleri soğuk bir kaba almanız tavsiye edilir. Böylece daha fazla pişip sertleşmeyecektir. Kuzu böbreği yanında pirinç ya da bulgur pilavı ile tüketebilirsiniz. Tavada sotelenen kuzu böbrek ekmek arası yapılarak da tüketilebilir. Isıtılan ekmeğin içerisine böbrekleri koyun, üzerine pul biber ekleyin ve tüketin. Afiyet olsun.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası