darende vefat / Vefat ve Başsağlığı

Darende Vefat

darende vefat

VEFAT YEMEKLERİNİN DÜNÜ BU GÜNÜ

VEFAT YEMEKLERİNİN DÜNÜ BU GÜNÜ

Değerli hemşerilerim, değerli dostlar,

Zaman zaman Hilmi Keyhıdır beyi ararım. Darende ile ilgili güncel bilgiler edinirim. Eksik olmasın, gerek Darendeli Gazetesinde ve gerekse Facebook’ daki Maşara Sitesinde Darende ile ilgili her türlü bilgiyi alabilirsiniz. Darende’nin sorunlarını da sık sık dile getirerek sosyal sorumluluklarını yerine getirir. Ayrıca, Darende’miz için çok önemli bir değer olan Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu’nun sorunları ile de yakından ilgilenir. Duyarlılığı için Sayın Hilmi Keyhıdır’a teşekkür ederiz.

Hilmi Beyle bir telefon sohbetimiz sırasında, vefat eden yakınlarımızın arkasından İkram edilen yemek ziyafetleri konusu gündeme gelmişti. Biliyorsunuz yakın zamana kadar vefat eden yakınlarımız için yedi gün süreyle öğlen ve akşam yemek ikramında bulunulurdu. Daha sonra bu üç gün olarak değiştirildi. Yaslı günlerinde cenaze sahibinin moral bozukluğu ve psikolojik sıkıntılarına ilaveten, bu ikramları sunarken, yer problemi, ikramların ekonomik boyutu da cenaze sahibi için dikkate değer hususlardı.

Eski örf adet ve geleneklerimize göre, toplu yemek ve ziyafetler genel olarak düğün ve sünnet gibi ailelerin mutlu günlerinde verilir, insanlar bu vesile ile bir araya gelir komşularının sevincini paylaşırlardı.
Bir evde vefat olduğu zaman da yakın komşuları tarafından cenaze evine, komşu evlerde hazırlanmış yemekler getirilir, ev halkı ve dışardan gelen akrabası varsa onlar bu şekilde yemek ihtiyaçlarını giderirler, kederli günlerinde bir de yemek işi ile uğraşmazlardı.

Peki bu geleneklerimiz nasıl değişti?

Geleneksel konut düzeninden apartman tipi konut düzenine geçilmesi ile Türk Toplumunun örf adet ve gelenekleri hızla değişikliğe uğradı. Ayrıca, küreselleşme dediğimiz tüketime dayalı ekonomik sistem de bu değişikliği hızlandırdı.

Hilmi beyle sohbet ederken, şöyle bir ortak fikir oluştu: Kaybettiğimiz yakınlarımız için vefat yemeği vermek yerine, cenaze sahibinin ekonomik durumuna göre makul bir paranın DASEV gibi, yasal ve güvenilir olduğuna inandığımız her hangi bir eğitim kurumuna bağışlanmasının sosyal faydası açısından daha kalıcı ve yararlı olacağı kanaati ağırlık kazandı.

Gerçekten vefat sonrası verilen yemeklerde fakir zengin ayrımı yapılmadığından, örneğin vefat eden kişi veya oğlu bir iş insanı ise yemek ikramına katılanların çoğunluğu imkânları iyi olan kişiler arasından olacaktır. Bu durumda hayır hasenat yönünden baktığımızda verilen yemeklerin sosyal faydasından bahsetmek mümkün olmayacaktır.

Bu sebeple, vefat eden yakınlarımız için önemli miktarlara varan yemek ve ağırlama masrafları yapmak yerine, vefat eden kişinin maddi durumuna göre makul bir meblağın öncelikli olarak çağdaş eğitim kurumlarına bağışlanmasının çok yerinde olacağı kanaatindeyiz.

Bu şekilde hem sevgili Peygamberimizin “sadaka-i cariye”kavramı içinde ifade ettiği sürekli hayır işlevi yerine getirilmiş, insan için faydalı işler yapılmış, hem de her Cuma hutbesinin sonunda okunan “israf etmeyin” tavsiyesine uymuş oluruz diye düşünüyoruz.

Bu satırları “Korona Virüs” salgınından evvel kaleme almıştım. Bildiğiniz gibi, virüs salgını bu kabil etkinlikleri doğal olarak engellemiş oldu. Uzun bir süre bekledikten sonra yazıyı sizlerle paylaşmak istedim.

Bu vesile ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı, yaklaşan Ramazan Bayramınızı kutlar, Ülkemize dirlik düzenlik, hepinize sağlık ve esenlikler dileriz.
Saygılarımızla,
M. Nevzat Buyurgan

Son Dakika Darende Haberleri

  • Haz Darende'de Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası Şampiyonu İlçe MüftülüğüDarende'de Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası Şampiyonu İlçe Müftülüğü

    Darende Kaymakamlığı ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurumlar arası voleybol turnuvasında İlçe Müftülüğü şampiyon oldu. 10 takımın katıldığı turnuvada final maçı İlçe Müftülüğü ile Hulusi Efendi Devlet Hastanesi arasında yapıldı ve çekişmeli geçen maçı kazanan İlçe Müftülüğü birinci oldu. Kupa ve madalya törenine katılan İlçe Emniyet Müdürü Sinan Atıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, takımlara kupalarını verdi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mithat Böke, turnuvanın kurumlar arası ilişkileri güçlendirdiğini ve centilmence geçtiğini belirterek katılımcılara teşekkür etti.

  • Haz Günpınar Şelalesi görenleri hayran bırakıyorGünpınar Şelalesi görenleri hayran bırakıyor

    Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan doğa harikası Günpınar Şelalesi görenleri kendine hayran bırakıyor. Şelale, kanyonu, yüksek kayalıkları ve doğal oluşumlarıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Doğal güzellikleriyle doğaseverlerin ve turistlerin uğrak mekanı haline gelen şelale, yaz mevsiminde de ziyaretçilerin akınına uğruyor. Kurs hocaları da her yıl şelaleyi ziyaret edip doğal güzelliklerden istifade etmeye çalıştıklarını belirtiyor.

  • Haz Malatya-Kayseri kara yolunda sağanak nedeniyle ulaşım kontrollü sağlandıMalatya-Kayseri kara yolunda sağanak nedeniyle ulaşım kontrollü sağlandı

    Darende ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Malatya-Kayseri kara yolunda tek şeritten kontrollü ulaşım sağlanmasına neden oldu. Yağışın etkisiyle su baskınları yaşanırken, yolu kısmen kapatan kaya parçaları da araç yoğunluğuna neden oldu. Karayolları ve Darende Belediyesi ekipleri, yol açma ve temizlik çalışmaları sonrası ulaşım normale döndü. Yağışın etkisiyle bazı tarım alanları su altında kalırken, Ayvalı Mahallesi'nde de bazı evler selden etkilendi.

  • Haz Malatya'da sağanak etkili oldu: Yollar dereye döndü, bazı evleri su bastıMalatya'da sağanak etkili oldu: Yollar dereye döndü, bazı evleri su bastı

    Malatya'da sağanak etkili oldu: Yollar dereye döndü, bazı evleri su bastı Malatya'nın Darende ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı evleri su basarken, Malatya-Kayseri karayolunda da ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

  • Haz Malatya-Kayseri Yolu Kontrollü SağlanıyorMalatya-Kayseri Yolu Kontrollü Sağlanıyor

    Darende ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle Malatya-Kayseri yolunda ulaşım kontrollü sağlanıyor. Yağışın etkisiyle su baskınları yaşanırken, D kara yolunda ulaşım tek şeritten kontrollü sağlanıyor. Sel nedeniyle yolu kısmen kapatan kaya parçaları temizlenirken, tarım alanları da su altında kaldı. Ayvalı Mahallesi'nde bazı evler de selden etkilendi.

  • Haz Malatya'da kamyon park halindeki araçlara çarptı: 1 yaralıMalatya'da kamyon park halindeki araçlara çarptı: 1 yaralı

    Malatya'nın Darende ilçesinde lastiği patlayan ve sürücünün kontrolünü kaybettiği kamyon, park halindeki araçlara çarptı. Kazada 1 kişi yaralandı ve ambulansla Malatya'ya sevk edildi.

  • Haz Malatya'da Yeniden Faaliyete Başlayan Hava Ambulansı Darende'deki Hastayı Malatya'ya YetiştirdiMalatya'da Yeniden Faaliyete Başlayan Hava Ambulansı Darende'deki Hastayı Malatya'ya Yetiştirdi

    Malatya'da yeniden faaliyetlerine başlayan hava ambulansı Darende ilçesindeki hastayı Malatya'da ki sağlık kuruluşuna yetiştirdi. İlçedeki devlet hastanesinde yüksek tansiyon tanısı konulan 70 yaşındaki Kadir Gökçe, hava ambulansı ile Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'ne getirildi.

  • Haz Darende'de Yüksek Tansiyonlu Hasta Ambulans Helikopterle Hastaneye Sevk EdildiDarende'de Yüksek Tansiyonlu Hasta Ambulans Helikopterle Hastaneye Sevk Edildi

    Malatya'nın Darende ilçesinde yüksek tansiyon tanısı konulan hasta, ambulans helikopterle kent merkezindeki hastaneye sevk edildi. Heyiketeği Mahallesi'ndeki evinde rahatsızlanan ve yakınları tarafından Darende Hulusi Devlet Hastanesi'ne getirilen Kadir Gökçe'ye (70), yapılan kontrolde yüksek tansiyon tanısı konuldu. İlk müdahalenin ardından Gökçe için Komuta Merkezi'nden ambulans helikopter talep edildi. Gökçe, ilçe stadına inen Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopterle Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

  • Haz Malatya-Kayseri kara yolunda sel nedeniyle ulaşım kontrollü sağlandıMalatya-Kayseri kara yolunda sel nedeniyle ulaşım kontrollü sağlandı

    Darende ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle Malatya-Kayseri kara yolunda kontrollü sağlanan ulaşım normale döndü. Sele neden olan sağanak sebebiyle D Malatya-Kayseri kara yolunda ulaşım, tek şeritten kontrollü sağlandı. Sel sularıyla sürüklenen kaya parçaları kara yolunu kısmen kapattı. Kara yolunda kontrollü sağlanan ulaşım, temizlik ve yol açma çalışmasının ardından normale döndü.

  • Haz Malatya-Kayseri kara yolunda sel nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyorMalatya-Kayseri kara yolunda sel nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor

    Malatya'nın Darende ilçesinde yaşanan sağanak sonrası meydana gelen sel nedeniyle D Malatya-Kayseri karayolu kısmen kapatıldı. Sürüklenen kaya parçaları nedeniyle trafik yoğunluğu oluşurken, araçların kontrollü şekilde geçişine izin veriliyor.

  • Haz Malatya-Kayseri Yolunda Ulaşım Kontrollü SağlanıyorMalatya-Kayseri Yolunda Ulaşım Kontrollü Sağlanıyor

    Darende ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle Malatya-Kayseri yolunda ulaşım kontrollü sağlanıyor. Sele neden olan sağanak sonucu D Malatya-Kayseri kara yolunda ulaşım tek şeritten kontrollü sağlanıyor. Yukarıulupınar mevkisinde etkili olan sel nedeniyle kara yolunda araç yoğunluğu oluştu. Sel sularıyla sürüklenen kaya parçaları kara yolunu kısmen kapattı. Sel nedeniyle ilçedeki tarım alanları da su altında kaldı. Polis ve jandarma ekipleri bölgede önlem aldı.

  • May Malatya'da Erdoğan'a yüzde 72 destekMalatya'da Erdoğan'a yüzde 72 destek

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da yapılan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinde yüzde 72 oy oranıyla rekor düzeyde destek aldı. Kale ilçesi ise yüzde 89,8 oy oranıyla Erdoğan'a en çok destek veren ilçe oldu.

  • May Kontrolden çıkan midibüs kırmızı ışıkta bekleyen araçların arasına daldı, ortalık savaş alanına döndüKontrolden çıkan midibüs kırmızı ışıkta bekleyen araçların arasına daldı, ortalık savaş alanına döndü

    Malatya'nın Darende ilçesinde kontrolden çıkan midibüs, kırmızı ışıkta bekleyen araçların arasına daldı. 2 aracın metre savrulduğu kazada 7 kişi yaralandı.

  • May Freni patlayan tır, kırmızı ışıkta bekleyen araçların arasına daldıFreni patlayan tır, kırmızı ışıkta bekleyen araçların arasına daldı

    Malatya'nın Darende ilçesinde freni patlayan tır kırmızı ışıkta bekleyen araçların arasına daldı. Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada 2 kişi yaralandı.

  • May Malatya'da trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandıMalatya'da trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

    Malatya'nın Darende ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

  • May Otomobil traktöre arkadan çarptı: 1 ölüOtomobil traktöre arkadan çarptı: 1 ölü

    Malatya'nın Darende ilçesinde yaşanan trafik kazasında bir otomobilin aynı istikamette ilerleyen traktöre arkadan çarpması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti bir kişi ise yaralandı.

  • May Malatyada Deprem Konutları YükseliyorMalatyada Deprem Konutları Yükseliyor

    Malatya'da 6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan çalışmalarla depremzedelerin barınma sorunu çözülmeye çalışılıyor. Battalgazi ilçesi Gelincik Tepesi mevkiinde yapımına devam edilen deprem konutu ile sosyal konutun yıl sonunda tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

  • May Malatya'da deprem konutları yükseliyorMalatya'da deprem konutları yükseliyor

    6 Şubat depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'da, kalıcı konutlar için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor.

  • May Malatyada 5 ayrı trafik kazasında 11 kişi yaralandıMalatyada 5 ayrı trafik kazasında 11 kişi yaralandı

    Malatya'da meydana gelen 5 ayrı trafik kazasında 11 kişi yaralandı. Kazaların detaylarına göre yaralılar çeşitli hastanelere kaldırıldı ve inceleme başlatıldı.

  • May Malatya'da kepçe yüklü çekici devrildi: 1 yaralıMalatya'da kepçe yüklü çekici devrildi: 1 yaralı

    Malatya'nın Darende ilçesinde kepçe yüklü çekicinin devrilmesi sonucu 1 kişi yaralandı. Kaza Darende ilçesi Akçatoprak Mahallesinde meydana geldi. A.Y. (58) idaresindeki kepçe yüklü çekici sürücünün kontrolünden çıkarak bariyerlere çarpıp devrildi. Yaralı şahıs devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • May Malatya'da deprem sürecinde 12 sağlık çalışanı hayatını kaybetti, bin kişiye sağlık hizmeti verildiMalatya'da deprem sürecinde 12 sağlık çalışanı hayatını kaybetti, bin kişiye sağlık hizmeti verildi

    Malatya'da deprem sürecinde 12 sağlık çalışanı hayatını kaybetti, bin kişiye sağlık hizmeti verildi Malatya'da 6 Şubat depremleri sürecinde bin kişiyi sağlık hizmeti verildi.

  • Nis Başkan Oktay: 'Marmaris halkı hep yanınızda'Başkan Oktay: "Marmaris halkı hep yanınızda"

    Deprem bölgesine 3 günlük ziyarette bulunan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, "Acıların hala taptaze olduğu bölgede başta barınma olmak üzere yaşanan sorunları dinledik.

  • Nis Malatya Yaşam Kentin Açılışı Törenle YapıldıMalatya Yaşam Kentin Açılışı Törenle Yapıldı

    Başakşehir Belediyesi işbirliği ile yapılan konteyner kentte yaşam başladı. Malatya'da Başakşehir Belediyesinin işbirliğiyle hayata geçirilen Malatya Yaşam Kent konteyner kenti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoyun katılımı ile açıldı.

  • Nis Darende'de polisler araçlardaki sürücü ve yolcularla bayramlaştıDarende'de polisler araçlardaki sürücü ve yolcularla bayramlaştı

    Malatya'nın Darende ilçesinde polis ekipleri Ramazan Bayramı dolayısıyla trafik kontrol noktasında durdurdukları araçlardaki sürücü ve yolcularla bayramlaştı. Şeker ve kolonya ikram eden ekipler, sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. Ziyaretçilerden Şeyma Orçan, polis ekiplerine teşekkür ederek Allah'ın önce onları sonra bizi korusun dileğinde bulundu.

  • Nis Darende'de 23 Nisan kutlamaları yapıldıDarende'de 23 Nisan kutlamaları yapıldı

    Malatya'nın Darende ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Aliyar Polat, Belediye Başkanı İsa Özkan, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

  • Nis Aydın Governor Aksoy celebrates Eid with earthquake victims in MalatyaAydın Governor Aksoy celebrates Eid with earthquake victims in Malatya

    Aydın Governor Hüseyin Aksoy, who was appointed as a coordinator in Malatya's Darende district, celebrated Eid with earthquake victims. Aksoy distributed toys to children and expressed his condolences to those who lost their lives in the earthquake. He also visited the families of martyrs and veterans and inspected the container city where families will be settled after the holiday.

  • Nis Depremzedeler Bayram Namazını KıldıDepremzedeler Bayram Namazını Kıldı

    Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep, Malatya ve Kilis'te bayram namazı kılındı. Depremzedeler, camilerde dua ederek bayramlaştı. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ve Kaymakam Ökkeş Safa Türkoğlu da programa katıldı.

  • Nis Malatya'da iki ayrı kaza: 4 yaralıMalatya'da iki ayrı kaza: 4 yaralı

    Malatya'da meydana gelen iki ayrı kazada 4 kişi yaralandı.

  • Nis Selahattin Gürkan: 'Malatya Büyükşehir Belediyesi dimdik ayakta durdu'Selahattin Gürkan: "Malatya Büyükşehir Belediyesi dimdik ayakta durdu"

    Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden ciddi bir şekilde etkilenen Malatya'nın son durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

  • Nis Depremden etkilenen 65 ilçe 'cazibe merkezi' olduDepremden etkilenen 65 ilçe 'cazibe merkezi' oldu

    Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, deprem felaketinden etkilenen 9 ildeki 65 ilçenin Cazibe Merkezleri Programı'na dahil edildiğini ve bu ilçelerde yatırım ortamının iyileştirileceğini ve istihdamın artırılacağını duyurdu. Yeni Cumhurbaşkanı Kararı'ndan, en az 1 milyon bin liralık yatırımlar faydalanabilecek. Desteklenecek yatırım konuları, Cazibe Merkezleri Programı'nın mevcut uygulamasına göre daha kapsamlı olacak. 65 ilçede yapılacak yatırımlar, en avantajlı olan 6'ncı bölge teşviklerinden faydalanacak.

  • Nis Muş Belediyesi meclis toplantısı yapıldıMuş Belediyesi meclis toplantısı yapıldı

    Muş Belediyesi'nde nisan ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında gerçekleşti.

  • Nis Depremde hasar gören Darende'deki işyerleri yıkılıyorDepremde hasar gören Darende'deki işyerleri yıkılıyor

    Malatya'nın Darende ilçesinde, 6 Şubat'taki depremlerde ağır hasar gören ve acil yıkım kararı verilen çarşı merkezindeki iş yerleri kontrollü olarak yıkıldı.

  • Mar Gülizar Biçer Karaca: 'Depremin 54'üncü Günü Bütün Yetkililere Başvurulmuş Olmasına Rağmen Traktörler Hala Enkaz Altında Kurtarılmayı Bekliyor'Gülizar Biçer Karaca: "Depremin 54'üncü Günü Bütün Yetkililere Başvurulmuş Olmasına Rağmen Traktörler Hala Enkaz Altında Kurtarılmayı Bekliyor"

    Depremden etkilenen Malatya’nın Darende ilçesi Ağılbaşı köyünde traktörleri ve kayısıları enkaz altında kalan çiftçiler, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’ya dert yandı. İktidarın Malatya’yı unuttuğunu söyleyen Biçer Karaca, “Traktörler, bugün depremin 54’üncü günü bütün yetkililere başvurulmuş olmasına rağmen hala enkaz altında kurtarılmayı, çıkarılmayı bekliyor. Ağılbaşı’ndaki vatandaşlarımız traktörlerini çıkartıp kullanmak ve ürünleri ekmek, yetiştirmek, işlemek istiyor ama onların elinden tutan bir tek yetkili yok” dedi.

  • Mar Malatya'da depremlerde ağır hasar gören minare kontrollü şekilde yıkıldıMalatya'da depremlerde ağır hasar gören minare kontrollü şekilde yıkıldı

    Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Malatya'nın Darende ilçesinde, ağır hasarlı bir caminin minaresinin yıkımı gerçekleştirildi.

  • Mar Malatya'da öğrenci servisi dere yatağına devrildi: 5 yaralıMalatya'da öğrenci servisi dere yatağına devrildi: 5 yaralı

    Malatya'nın Darende ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkan öğrenci servisi, dere yatağına devrildi.

  • Mar Malatya'da öğrenci servisinin devrilmesi sonucu 4'ü öğrenci 5 kişi yaralandıMalatya'da öğrenci servisinin devrilmesi sonucu 4'ü öğrenci 5 kişi yaralandı

    Malatya'nın Darende ilçesinde öğrenci servisinin devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı.

  • Mar Malatya'da okulda ders zili yeniden çaldıMalatya'da okulda ders zili yeniden çaldı

    Malatya'da okulda ders zili yeniden çaldıMALATYA Deprem bölgesi Malatya'da okulda 49 gün sonra öğrenciler ders başı yaptı.

  • Mar DEPREMİN VURDUĞU MALATYA'DA, 12 BİN ÖĞRENCİ DERSBAŞI YAPTIDEPREMİN VURDUĞU MALATYA'DA, 12 BİN ÖĞRENCİ DERSBAŞI YAPTI

    KAHRAMANMARAŞ merkezli meydana gelen depremin yıkıma neden olduğu Malatya'da, 12 bin öğrenci eğitim- öğretime başladı.

  • Mar Malatya'nın 8 ilçesinde depremden 49 gün sonra eğitim-öğretim başladıMalatya'nın 8 ilçesinde depremden 49 gün sonra eğitim-öğretim başladı

    Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından Malatya'da 8 ilçede öğrenciler ders başı yaptı.

  • Mar Depremin yıkıma neden olduğu Malatya'nın 8 ilçesinde ders zili yarın çalacakDepremin yıkıma neden olduğu Malatya'nın 8 ilçesinde ders zili yarın çalacak

    Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin büyük hasar verdiği Malatya'nın 8 ilçesinde eğitim öğretime yarın başlanacak.

  • Mar Deprem Bölgesindeki 4 İlde Okullar Yarın Açılıyor.Deprem Bölgesindeki 4 İlde Okullar Yarın Açılıyor.

    Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya’da ilkokul, ortaokul ve liseler, yarın kademeli olarak açılacak. Hatay’ın Altınözü ilçesindeki Tepehan Ortaokulu’nda İngilizce öğretmenliği yapan Ender Yarıkkaya, “Öğretmen ihtiyacımız var. Nasıl karşılanacak, ben de bilmiyorum. Muhtemelen ücretli öğretmenler, gönüllü öğretmenler sayesinde bir şekilde ilerleteceğiz” dedi. Aynı okulda ve aynı branşta ders veren Ahmet Uygun da “İrtibat hâlinde olduğum öğrencilerden birçoğu şehir dışında olduğunu, burada olan öğrenciler de okul açılsa bile velilerin göndermeyeceğini söyledi” diye konuştu.

  • Mar Somuncu Baba Külliyesi'nde mukabele geleneği asırlardır sürdürülüyorSomuncu Baba Külliyesi'nde mukabele geleneği asırlardır sürdürülüyor

    Anadolu'da inanç turizmin önemli merkezlerinden Malatya'nın Darende ilçesindeki Somuncu Baba Külliyesi'nde ramazan ayında gerçekleştirilen mukabele geleneği, nesilden nesile aktarılıyor.

  • Mar Başakşehir Belediye Başkanı Kartoğlu Malatya'daki konteyner kentleri gezdiBaşakşehir Belediye Başkanı Kartoğlu Malatya'daki konteyner kentleri gezdi

    Başakşehir Belediyesi, deprem bölgelerinden birisi olan Malatya'daki çalışmalarına devam ediyor.

  • Mar Malatya'da 27 Mart'ta 8 ilçede eğitim öğretim yeniden başlayacakMalatya'da 27 Mart'ta 8 ilçede eğitim öğretim yeniden başlayacak

    Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremler nedeniyle Malatya'da 8 ilçede eğitim öğretime 27 Mart'ta yeniden başlanacak.

  • Mar Deprem bölgesindeki 6 ilde ilk teravih namazı kılındıDeprem bölgesindeki 6 ilde ilk teravih namazı kılındı

    Deprem bölgesindeki Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa ve Kilis'te ilk teravih namazı kılındı.

  • Mar Depremden etkilenen 4 ilde, ilçe bazlı eğitim 27 Mart'ta başlayacakDepremden etkilenen 4 ilde, ilçe bazlı eğitim 27 Mart'ta başlayacak

    Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle eğitime ara verilen Kahramanmaraş, Hatay, Malatya ve Adıyaman'da 27 Mart itibarıyla ilçe bazlı eğitime başlanacağını bildirdi.

  • Mar Depremin vurduğu 4 ilde, 27 Mart itibariyle kademeli döneme geçiliyorDepremin vurduğu 4 ilde, 27 Mart itibariyle kademeli döneme geçiliyor

    Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer depremin vurduğu Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'nın bazı ilçelerinde 27 Mart itibarıyla yüz yüze eğitimin kademeli olarak başlayacağını açıkladı. İşte o ilçelerin listesi.

  • Mar Bakan Özer: 'Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ın bazı ilçelerinde eğitim öğretime başlayacağız'Bakan Özer: "Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ın bazı ilçelerinde eğitim öğretime başlayacağız"

    Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Hatay'da 27 Mart'ta başlaması planlanan eğitim öğretim süreçleri kapsamında yürütülen hazırlık çalışmalarına ilişkin düzenlenen değerlendirme toplantısına katıldı.

  • Mar Hulusi Efendi Vakfı, Elbistan'da 'Sosyal Market' açtıHulusi Efendi Vakfı, Elbistan'da "Sosyal Market" açtı

    Malatya'nın Darende ilçesindeki Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Elbistan'da sosyal market kurdu.

  • Mar Deprem bölgesi Malatya'da kar ve yağmur etkili oluyorDeprem bölgesi Malatya'da kar ve yağmur etkili oluyor

    Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin büyük hasar verdiği Malatya'da, kar ve yağmur hayatı olumsuz etkiliyor.

  • nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir