gerder toki projesi / Konut / İş Yeri Başvurusu

Gerder Toki Projesi

gerder toki projesi

TOKİ, başkentte yeni konut projelerine başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) Ankara Gölbaşı ve Çubuk ilçelerinde yapacağı yeni konut projelerinin ihale tarihleri belli oldu.

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, başkentte yeni konut projeleri hayata geçirilecek.

Bu kapsamda, Gölbaşı Gerder Mahallesi'nde yapılacak 545 konut ve 18 dükkanlı ticaret merkezinin ihalesi 24 Ağustos'ta, Çubuk'ta inşa edilecek 503 konut ve 12 dükkanın ihalesi de 26 Temmuz'da yapılacak.

Yatay mimarinin esas alındığı Gölbaşı projesinde konutların yükseklikleri zemin+3 olacak. Burada sosyal donatıları, spor ve oyun alanı, parkı ve peyzajıyla yeni bir yaşam alanı oluşacak.

503 konutun yapılacağı Çubuk projesinde ise "mahalle kültürünün yaşatılması" amaçlanıyor. Esnafla vatandaşın iç içe olması planlanan projede, zemin kat seviyesinde taş kaplamalar ile ahşap görünümlü cephe kaplamaları uygulanacak.

TOKİ'den başkente 89 bin 714 konut

TOKİ tarafından Ankara'da 89 bin 714 konut projelendirilirken, bu konutların 82 bin 425’i tamamlanıp hak sahiplerine teslim edildi, 7 bin 300 konutun inşaatı ise devam ediyor.

Başkentte kentsel dönüşüm projelerine de devam eden ve bu kapsamda Kuzey Ankara projesinden, Sincan'a, Altındağ'dan Mamak ilçesine kadar bir çok alanda kentsel yenileme faaliyetlerini başlatan TOKİ, planlanan yaklaşık 46 bin konutluk Kentsel Dönüşüm Projesinin 38 bin 300'ünü tamamladı.

TOKİ, konutların yanında ticari, eğitim, kültür, sağlık ve kamu hizmet binaları başta olmak üzere çok sayıda sosyal donatıyı da Ankara'ya kazandırdı. Bu kapsamda 23 kamu binası, 27 cami, 7 hastane, ticari üniteler ve okullar inşa edilerek, vatandaşın hizmetine sunuldu.

TOKİ, 20 yılda Ankara'ya 66 milyar 880 milyon liralık yatırım yaptı

Açıklamada, TOKİ tarafından Ankara'da 14 millet bahçesinin yapımının planlandığı, 10 millet bahçesinin inşaatının, 3 millet bahçesinin de proje ve ihale çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Bu çerçevede, Türkiye'nin en büyük millet bahçelerinden biri olan 700 bin metrekare büyüklüğündeki Başkent Millet Bahçesinin yüzde 94'ünün yeşil ve açık alan olarak tanzim edildiği anımsatılan açıklamada, millet bahçesinin, 83 ayrı türden oluşan 10 bin 133 nitelikli ağaç ve bitki türleriyle zenginleştirildiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, TOKİ tarafından Yenimahalle Hurdacılar Küçük Sanayi Sitesi de yenileneceği, böylece başkente yeni bir ticari alan kazandırılacağı ifade edildi.

TOKİ'nin açıklamasında, başkanlığın 20 yılda Ankara'ya 66 milyar 880 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiği bildirildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
sayfa 1girişimciadam
5 yıl önce - Pts 16 Nis 2018, 11:00

Ankara Gölbaşı Yurtbeyi mahallesi Toplu Konut Projesi (TOKİ-GÖLBAŞI BELEDİYESİ)



Gölbaşı Belediye Başkanı sayın Fatih Duruay Nisan ayı belediye meclis toplantısında "yapılmayanı" yaparak, seçimden önce söz verdiği 10.000 konut projesini, spekülasyon olmasın diye planlama başlar başlamaz açıkladı. Sınırların belirlendiğini, yazışmaların başladığını açıkladı.

Proje için belirlenen alan 2165 dönüm iken, bunun yaklaşık 750 dönümü şahıs arazisi, kalan yaklaşık 1400 dönüm alan Maliye arazisidir. Yerleşim sonucu beklenen nüfus ise ortalama 45.000 kişidir. Emsal olarak 1.0 belirlenmiştir. Muhtemelen Gölbaşı TOKİ'de olduğu gibi ada bazlı inşaatlara % 20 daha fazla emsal verilmesi söz konusu olabilecektir. Bu alanda 9.000 civarı Maliyeye ait, 4.000 civarı da şahsa ait konut yapılabilecektir. Alanın Gölbaşı Merkezine yaklaşık mesafesi 8 km. civarıdır. Bir bulvarla kolaylıkla ulaşım sağlanabilecektir. Ayrıca şunu da diyeyim, o bölgede bir manzara var ki insan bakmaya doyamaz. Adeta bütün Gölbaşı ayaklarınızın altında.. Zemin kat dahi Göl manzaralı olabilecektir...

Kamuoyunun dikkati Halaçlı-Velihimmetli-Koparan-Hacılar-İncek bölgesindeyken yeni bir yerleşim-rant alanı oluşturulması Gölbaşı'nda emlak sektörüne ivme kazandıracaktır.





 mesajı beğendiniz mi?: ★+2

omer efe

5 yıl önce - Pts 16 Nis 2018, 14:17

bu haber internete düşmekde gecikti, bölgede al-sat yapılabilecek çok alan yok ancak gölbaşı güneye doğru açılım yapmış oldu. geleceğin parylayan yıldızı oğulbey-yağlıpınar olacak gözüküyor, hem konya yolu aksından hemde haymana aksından değerleniyorlar arada kaldırlar, ayrıca oğulbey de imarı geçmiş sanayi bölgesi de bulunmakta

 mesajı beğendiniz mi?

Misafir dc9

5 yıl önce - Pts 16 Nis 2018, 22:53

bence bolge 10 numarahem zemin saglam hem manzara super

 mesajı beğendiniz mi?: ★+1

serdar altunkaya

5 yıl önce - Pts 16 Nis 2018, 23:09

selam aslen artviiyim ama 30 yildirgolbasindayim golbasili sayilirim artik oncelikle proje hayirli olsun yukarda soylendigi gibi bolge cok guzel manzara ve zemin cok iyi golbasina ilk yapilan toki bolgesinden daha guzel insallah baslanirsa hemen basvurmayi dusunuyoruz hayirlisi

 mesajı beğendiniz mi?: ★+1

sonmezsedat
5 yıl önce - Pzr 22 Nis 2018, 19:17

Toki projesi nerede



bu projenin yer alacağı söylenen yerle ilgili elinde parsel ve harita bilgisi olan var mı?



 mesajı beğendiniz mi?

Misafir cd4

5 yıl önce - Prş 26 Nis 2018, 14:46

Gölbaşı-Yurtbeyi TOKİ projesi Yavuz Selim Mah. projesinden daha önce hayat geçecek göreceksiniz. Ayrıca Örencik köy merkezi arada kalıyor şu anda emsal artışı ve kat artışı ile 0.90 emsale çıkartılıyor. Örencik merkezin etrafındaki 0.15 emsaller artırılmaz ise örencik merkez 0.90 artışda olsa köy merkezine müteahhitler girmez dolayısıyla Örencik-Yurtbeyi arası emsal artışına zaman içerisinde gitmek zorunda kalacaklar. Göreceksiniz. Zaman her şeyi gösterecek

 mesajı beğendiniz mi?

nahit atak
5 yıl önce - Prş 26 Nis 2018, 22:18

gerder



INSALLAH SOYLENENDE KALMAZ BOLGE COK GUZEL MANZARALI BASVURUMUZU YAPARIZ INSALLAH

 mesajı beğendiniz mi?

girişimciadam

5 yıl önce - Cum 27 Nis 2018, 08:45

İlçe Belediye Başkanı Fatih Duruay, yıl sonuna kadar imar planının tamamlanacağını belirtiyor.

 mesajı beğendiniz mi?: ★+1

hakan buyraz

5 yıl önce - Pts 30 Nis 2018, 19:02

insallah yapilir dort gozle bekliyoruz basvuru icin yurtbeyi cok guzel konumda bir mahalle cok guzel yakisir

 mesajı beğendiniz mi?

osman bayindir

5 yıl önce - Pts 30 Nis 2018, 23:22

bekliyoruz bakalim bizde bir soylenti cikti arkasi gelirse hayirlisi



 mesajı beğendiniz mi?

sayfa 1

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır