yarıyıl tatili 3 haftamı / Yaz tatili 5 haftaya iniyor! Öğrenciler hayli üzülecek!

Yarıyıl Tatili 3 Haftamı

yarıyıl tatili 3 haftamı

Yaz tatili 5 haftaya iniyor! Öğrenciler hayli üzülecek!


Eğitim sürecinde bir takım değişiklikler yaşanmaya devam ediyor. Avrupa'nın eğitimde dünya lideri olması, bu eğitim sistemlerini uygulamamızda önemli bir role sahip.

Bilindiği üzere ülkemizde 3 aylık bir yaz tatili süreci mevcut. Öğrenciler Haziran ayının ortalarında yaz tatiline giriyor ve Eylül ayının ortalarında eğitim öğretime başlıyorlar. Öğretmenler ise bilinenin aksine 3 ay değil 2 ay tatil yapıyorlar. Öğretmenler de Temmuz’un başında tatile çıkıp, Eylül’ün başında göreve başlıyorlar.

Lakin bu durum yakında değişebilir. Zira Avrupa’da pek çok ülke tatil sürelerini kısaltmaya hazırlanıyor. Şu anda Almanya dahil bazı ülkelerde yaz tatili sadece 5 hafta. Nitekim diğer ülkeler de yaz tatilini 5 haftaya indirmeye hazırlanıyor.

Yaz tatili 5 haftaya iniyor! Öğrenciler hayli üzülecek!

Tabi ki yaz tatili süresinin 5 hafta olmasının olumlu ve olumsuz yanları mevcut. Olumlu yanı eğitim süresinin daha da uzayacak olması. Olumsuz yanı ise öğrencilerin dinlenmesi için daha az vakit ayrılacak olması.

Elbette bunlar göreceli kavramlar. Fakat bu sistem Avrupa’da yaygınlaşmaya devam ederse, bir noktadan sonra Türkiye’de de konuşulmaya başlayacaktır. Peki Türkiye’de 5 haftalık yaz tatili uygulaması sizce uygulanmalı mı? Sonuçta kimse 3 ay boyunca tatil yapmıyor. İnsanların tatil için ayırdıkları süreç 1 ya da 2 hafta. Yani bu açıdan bakıldığında 5 hafta yeterli olabilir. Yine de yorum sizlerin.

Okullar bu hafta kapacanak mı? Okullarda 1.dönemin bitiş tarihi 2022

Okullar yarıyılın sona doğru yaklaşırken, öğrencilere çalışmalarının sonuçlarını karneleri ile alarak tatile çıkacak. Tatil hazırlıklarına başlayan öğrenciler ve veliler 'Okullar ne zaman kapanacak' sorusuna yanıt arıyor. Peki okullar ne zaman kapanacak? Yarıyıl tatili hangi tarihte?

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yarı yıl tatilinin uzatılması ile ilgili bu durumun söz konusu olmadığını bildirdi. Bakan Özer şu ifadeleri kullandı:

"850 bin sınıftan 3 bin 451 tane sınıf... Biz on binleri gördük Omikron yokken. 71 bine yakın okulumuzda tüm sınıfları kapatılmış olan hiçbir okulumuz bulunmamaktadır, Omikron'daki hızlı yayılıma rağmen. Bazı okullarda sadece 2-3 derslik var.

Birileri tatil bekliyorsa üzgünüm, şu an için yüz yüze eğitime devam ediyoruz. Öğrencilerimiz çok daha istekliler. Bir taraftan yüz yüze eğitimi açık tutmaya çalışırken bir taraftan da geçmiş 1.5 yılın kayıplarıyla ilgili dünya kadar etkinlik yapıyoruz."

Milli Eğitim Bakanlığı'nın takvimine göre birinci dönemi 21 Ocak 2022 Cuma sona erecek. Bu durumda 8 gün sonra yarıyıl tatili başlamış olacak. 15 günlük sömestr tatili, 24 Ocak 2022'de başlayıp 4 Şubat 2022'de tamamlanacak.

, Son dakika haberleri

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası