araç restorasyon maliyeti / Otomobil restorasyon maliyeti (murat ve diğerleri) | DonanımHaber Forum

Araç Restorasyon Maliyeti

araç restorasyon maliyeti

Hurdaya &#;ıkmış klasik ara&#;lara 'sihirli' dokunuş

Adana'da faaliyet gösteren bir araç restorasyon merkezi, Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinden gönderilen klasik araçları, aslına uygun olarak yeniliyor.

Seyhan ilçesindeki bir sanayi sitesinde bulunan Carpro Türkiye Restorasyon Merkezi, "artık kullanılamaz" denilen klasik araçları ilk günkü ihtişamlı hallerine geri döndürüyor.

Merkezde Dodge Coronet'den model Ford Mustang'e, Cadillac Convertible'dan model Pontiac Trans Am modeline kadar birçok klasik araç, aslına uygun olarak restore ediliyor.

Restore edildiğinde değeri bin liradan 1 milyon liraya kadar ulaşan klasik araçlar, adeta merkezde yeniden hayat buluyor.

"İş yerimizde 30'a yakın araç var"

İşletme ortaklarından Çağlar Postallı, AA muhabirine, araçlara merakının üniversite yıllarında başladığını anlattı.

O yıllarda hasarlı aldığı araçları tamir ettirerek sattığını belirten Postallı, şöyle konuştu:

"Üniversitem bittikten sonra da lüks otomobiller alıp sattım, biraz daha kendimi geliştirdim. Klasik arabaya hep merakım vardı. Klasik bir araç aldım. Dışarıda yaptırmaya çalıştım, beni çok yıprattılar. Bir türlü bitmedi, istediğim işçilik olmadı. Ben de klasik araç restorasyonu yapmaya karar verdim. Büyük bir yer kiraladım. klasik arabamı getirdim. Bu işe gönül vermiş 13 tamirci arkadaşı topladım, bir ekip kurdum. Bu araçları tamir ederek sattık. Şu anda 36 kişi çalışıyoruz. Hepsi de klasik araçları seven, gönül vermiş insanlar. Klasik otomobil restore etme sadece para karşılığında yapılan bir iş değil sabır, özen ve sevgiyle harmanlanan bir gönül işi."

Postallı, 2 yıldır Türkiye ve yurt dışına hizmet verdiklerini aktararak, "İki yılda toplamda 40 klasik araç yaptık. Bunların 13'ü yurt dışına İngiltere, Fransa, Danimarka, Polonya, Almanya ve KKTC'ye gönderdik. Şu anda iş yerimizde 30'a yakın araç var. Yurt dışından getirilen ve yapımına devam ettiğimiz 7 araç mevcut. Çok talep var ama talepleri karşılayamıyorum." ifadesini kullandı.

"Arabayı babamızın kullandığı haliyle istiyoruz"

Aracını restorasyon için firmaya bırakan kuyumcu Alper Gencer Dostlar da model Pontiac Grand Prix model klasik otomobillerinin baba yadigarı olduğunu söyledi.

Aracı babasının kullandığını vurgulayan Dostlar, "Babam yaklaşık 30 yıl kullandı arabayı. 10 yıldır da atıl durumda duruyordu. Araç kullanılamıyordu, eksikleri, çürükleri vardı. Kardeşimle birlikte babamın arabasını yaptırmaya karar verdik. Arabayı babamızın kullandığı haliyle istiyoruz. Aracın restorasyonu bittiği zaman babamızın binmesini istiyoruz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Otomobil restorasyon maliyeti (murat ve diğerleri)

  • Onbaşı
    38 Mesaj
    Konu Sahibi
    &#;ncelikle herkese selamlar. Bundan &#;nceki a&#;tığım konuda araba restorasyonu hakkında bilmediklerimi sordum ve aldığım cevaplar doğrultusunda murat restore etmeye karar verdim. Orjinaline sadık kalarak tabi. Maliyetler hakkındaki bilgilerini paylaşacak olanlar l&#;tfen tanıdığa gitmezseniz ş&#;yle olur b&#;yle olur gibisinden şeyler demesinler. Normal koşullarda ki maliyet &#;nemli. Hemen hemen herkes tanıdıkları vasıtası ile g&#;venilir bir usta bulabilir.

    &#;oğu kişinin benim gibi restore meraklısı olduğunu d&#;ş&#;nerek yararlı olacak yorumlarda bulunalım. Kimsenin aklında soru işareti kalmasın ve bu t&#;r konular hortlamasın. Googleye yazan buraya gelsin ve aklında bi proje varsa ayağını yorganına g&#;re uzatsın.

    Ben murat i&#;in gerekli maliyeti sorucam. Eğer daha &#;nceden herhangi başka modeli restore eden varsa ortalama maliyeti s&#;yleyebilir.

    SAKIN BULAŞMAYIN DEMEYİN. Yorum kirliliği oluşturmayın..

    2 bin liraya alınan bir muratta ki pas sorunu ka&#;a halledilir? ( orta veya ileri seviye pas )

    Motoru bitik olduğu i&#;in değilde, zamanla oluşan performans kaybını geri kazanmak i&#;in yapılan motor rektefiyesi, y&#;r&#;yen aksam ve fren bakımı maliyeti nedir? Bunun i&#;in s&#;spansiyonda eklenebilir ama gerek yok. 4 tanesi lira. Yani kaza bela olmadığı taktirde yolda bırakmıcak şekilde

    Orta halli bir boya ka&#; paradır? Ne &#;ok kaliteli, nede &#;ok kalitesiz. Ortanın biraz &#;zeri.

    Bunlar dışında geriye kalan masraflar keyfi olduğu i&#;in maliyet sormaya gerek yok. Ama siz genede paylaşın. &#;rneğin klasik direksiyonu, jant kapağı, krom par&#;aları vb.

    Şimdiden teşekk&#;rler.

     Otomobil restorasyon maliyeti (murat ve diğerleri)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Onbaşı
    38 Mesaj
  • Teğmen
    Mesaj
    Aynısını bende istiyorum ve araştırıyordum bu site tam sana g&#;re sanırım her par&#;ası var ve buradan bakarak daha ucuz falanda bulabilirsin.

    funduszeue.info?&Kid=&Sr=0&Baslan=1

    boya masrafları hakkında şuanlık bir bilgim yok tl falan restore edersin arabayı motoru y&#;r&#;r hale getirmende bi tl ister sanırım motor par&#;alarında sorunsuz bir araba almanı tavsiye ederim bakılmış bir murat de tl ye gelir restore masrafında yarısına hatta 3 de birine d&#;şer sadece hoşuna gitmeyen par&#;aları değiştirirsin

    Arabayı aldığında arabanı zevkle toplarım İstanbul'da garajım var &#;ok bu sene mercedes ve modelini hatırlamadığım bi impala toplandı ustalarım bu konuda &#;ok iyiler




  • aracın t&#;m i&#; d&#;şemesi s&#;k&#;ld&#;kten sonra ortaya &#;ıkan &#;&#;r&#;k yerlerin yerine par&#;a koyulur ve astar+boya yapılırsa tl civarı tutar.

    motor ve elektrik aksamı eksiksiz şekilde i bulur.

    d&#;şemelerini de yenilerim dersen
  • Onbaşı
    38 Mesaj
    Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: funduszeue.info

    aracın t&#;m i&#; d&#;şemesi s&#;k&#;ld&#;kten sonra ortaya &#;ıkan &#;&#;r&#;k yerlerin yerine par&#;a koyulur ve astar+boya yapılırsa tl civarı tutar.

    motor ve elektrik aksamı eksiksiz şekilde i bulur.

    d&#;şemelerini de yenilerim dersen

    hocam motorun tamamen sıfırlanmasını istiyorum. sanırım silindirler filan taşlanıyormuş ve ona g&#;re yeni piston vb. şeyler alınıyormuş. t&#;m bunlar elektrik aksamı dışında liraya hallolurmuki?
  • Onbaşı
    38 Mesaj
    Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: funduszeue.info

    aracın t&#;m i&#; d&#;şemesi s&#;k&#;ld&#;kten sonra ortaya &#;ıkan &#;&#;r&#;k yerlerin yerine par&#;a koyulur ve astar+boya yapılırsa tl civarı tutar.

    motor ve elektrik aksamı eksiksiz şekilde i bulur.

    d&#;şemelerini de yenilerim dersen

    tabi hocam memnuniyetle. arabayı alırsam inşallah mesajlaşırız.
  • Onbaşı
    38 Mesaj
    Konu Sahibi
    ve arkadaşlar hepsindende &#;nemlisi İstanbulda araba funduszeue.info bin olmasına rağmen istanbulda en uzucu 4 ten başlıyor. funduszeue.info i&#;in konuşuyorum.. şehir dışında makul ara&#;lar var fakat nasıl yapıcam hi&#;bir fikrim yok. plakaydı, ruhsattı vb.
  • Yarbay
    Mesaj
    klasik bir restorasyon işi uzun soluklu olursa daha uygun fiyatlı ve daha orijinal olur.
    yok sadece ş&#;yle bir toplayayım y&#;r&#;s&#;n yeter mantığıyla yapılırsa tabii ki daha farklı olur. toplayacak usta &#;ok &#;nemli işi sallamayacak temiz yapacak. ilk iş hemen motoru s&#;kt&#;r&#;p rektifiyeciye g&#;nderin. koltuk ve d&#;şemeler tamamıyla s&#;k&#;lmeli. t&#;m elektrik tesisatı baştan yapılmalı. hepsi ayrı ustalarda olursa tabii ki maliyet y&#;ksek olur. &#;rnek vereyim boyasına lira arası isteyen olacaktır. neye g&#;re kime g&#;re herkes tutturduğu fiyattan yapıyor. bir de bursa, balıkesir, manisa gibi restorasyon b&#;lgelerinde olursa &#;ok daha temiz ve ekonomik olacaktır.
  • Onbaşı
    38 Mesaj
  • Yaklaşık bir aydır araştırma yapıyorum. Volkswagen Vestfalia T2 alıp restorasyon yapmayı d&#;ş&#;n&#;yorum araştırıyorum. Fakat i&#;imde biraz korku var. Bu olumsuz konuşanlar piyasada &#;ok. Ama bu işe kalkışıp bitirenler ise tam tersini d&#;ş&#;n&#;yorum. Yaklaşık 10 milyara istediğim gibi şahane bir T2 yapmış olurum d&#;ş&#;ncesindeyim.

    Tabi araştırmalar devam ediyor edecekte. Konuyu takip ediyorum. Biraz &#;l&#; toprağı serilmiş &#;st&#;ne ama canlandırmak lazım.
  • Onbaşı
    38 Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
    kaportadaki &#;&#;r&#;k ve geri d&#;nd&#;r&#;lemeyecek sac b&#;lgelere g&#;re kaporta 1 ile 2 bin TL arasında değişir.
    boya masrafı yaptıracağınız renge ve boya kalitesine g&#;re tl arasında değişir.
    motoru ankarada sanayide tl ye max. rektefiye edip sıfırlarlar.
  • Astarı y&#;z&#;nden pahalı oluyor o zaman benim d&#;ş&#;nd&#;ğ&#;m araba.

    &#;&#;nk&#; i&#; d&#;şeme vs. de yaptırmak gerekli bu arabalara. B&#;t&#;n koltukları, tavanı vs yeniden d&#;şemek lazım. Bu da nereden baksak Tl arası olur.

    araba
    &#;&#;r&#;kler
    Boya
    Motor
    İ&#; D&#;şeme

    Yaklaşık 10, Tl. Aslında &#;ok değil ama bizim gibi garibanlara &#;ok :)

    Buna harcayacağım Tl ile hayallerimin arabasına kavuşacağım ve kendi istediğim gibi olacak.

    Bence iyi tabi ama bu b&#;t&#;eyi şimdilik ayıramam.
  • Yarbay
    Mesaj
    hocam restorasyon işine 85 model vespa motor ile başladım şimdi ise 67 model chevrolet belair ile uğraşıyorum ve bu kadar zevk veren başka bi uğraş bilmiyorum evet sex dahil

    tabi motor ve araba daha farklı ama işin &#;z&#; ara&#;la kendin uğraşmanda yatıyor yani &#;ekeceksin kendi garajına her bir civatasını kendin sıkacaksın

    en azından evde yapabileceğin şeyler vardır mesela d&#;şemeleri s&#;k&#;p &#;&#;r&#;k yerleri zımparalayabilirsin sonra bi at&#;lyeye g&#;t&#;r&#;p sa&#; ekletebilirsin

    yani demek istediğim hem zevk almak hemde ucuza kapatmak istiyorsan en başta eline anahtarı almalısın tamam evde bi boya yapamazsın ama dediğim gibi zımparalama gibi k&#;&#;&#;k işleri kendin yaparsan at&#;lyede daha az masraf &#;ıkar

    yada t&#;m elektrik aksamını kendin elden ge&#;irebilirsin falan filan işte

    masraf ne olur yazamam ama bunları yaparsan emin ol o murat senin son restore ettiğin araba olmayacak




    işte motorun linki buyur incele

    funduszeue.info#




  • Onbaşı
    38 Mesaj
  • Binbaşı
    Mesaj
  • Onbaşı
    28 Mesaj
  • yeni mesaja gitYeni mesaj
    Bilgi ikonYeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme

Benzer içerikler

 

Kaportacı, boyacı, mekanik ustası, parça ithalatçısı, elektrikçi, camcı, kilitçi, döşemeci….

Bunların hepsini tek tek bulmak, her birinden belli kalitede iş teslim almak ve zamanlamalarını birbirine uygun düşürmek için bizzat vakit ayırmanız yerine, klasik otomobilinizin restorasyonunu Klasik Servis olarak belli bir proje, bütçe ve zaman planı dahilinde “anahtar teslim” olarak yapıyoruz.

Bunu yaparken proje sahibine doğru zamanlama ve sıra konusunda tavsiyelerde bulunuyoruz, amacımız her işin zamanında yapılmasını sağlamak ve sonradan ortaya çıkacak gereksiz iş gücü ve maliyet kayıplarını engellemek, yapılan işi tekrarlamamak.
Restorasyonun gerektirdiği parçaları aracın menşeine göre Avrupa’dan veya Amerika’dan temin edecek kaynaklara sahibiz. Olabildiğince orijinal parçaları tercih ediyor, projenin gereklerine ve araç sahibinin tercihlerine göre alternatifler de sunuyoruz.

Klasik otomobil restore etmenin sadece para karşılığında yapılan bir “iş” değil sabır, özen ve sevgiyle harmanlanan bir “gönül işi” olduğunun, tutulmayan sözlerle klasik otomobil sahibini hobiden soğutmanın çok kolay, atölyeye hevesle getirmenin çok zor olduğunun bilincindeyiz.

Hedefimiz, işinin ehli olduğu kadar klasik otomobil hobisinin gönüllüsü olan kaporta, boya ve mekanik ekiplerimizle klasik otomobil restorasyonunda kendimize ait bir kulvarda ilerlemek. Restorasyon projelerimizden bazıları için buraya tıklayınız

Hurdaları &#;eki&#;liyorlar! Maliyeti bin lirayı aşabiliyor

Güncelleme Tarihi:

AA

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Bursa'da hurda duruma gelmiş, eski otomobilleri restore eden Ersöz ailesi onardıkları araçları sahiplerine orjinal halde teslim ediyorlar. Bazı otomobillerde yıl süren restorasyon işlemi sonrasında büyük faturalar ortaya çıkıyor.

1/9Hurdaları çekiçliyorlar Maliyeti bin lirayı aşabiliyor
2/9Hurdaları çekiçliyorlar Maliyeti bin lirayı aşabiliyor
3/9Hurdaları çekiçliyorlar Maliyeti bin lirayı aşabiliyor
4/9Hurdaları çekiçliyorlar Maliyeti bin lirayı aşabiliyor
5/9Hurdaları çekiçliyorlar Maliyeti bin lirayı aşabiliyor
6/9Hurdaları çekiçliyorlar Maliyeti bin lirayı aşabiliyor
7/9Hurdaları çekiçliyorlar Maliyeti bin lirayı aşabiliyor
8/9Hurdaları çekiçliyorlar Maliyeti bin lirayı aşabiliyor
9/9Hurdaları çekiçliyorlar Maliyeti bin lirayı aşabiliyor

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası